Mamy majowe cz. VI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 08:03   #781
mileena5
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Też niestety znam takie przypadki, toż to jest dopiero wykorzystywanie sytuacji.. Koleżanka żyje lepiej ode mnie bo siedzi w Anglii z facetem, mają dziecko, ona nie pracuje a ma wszystko. I dobrze, że zaczynają coś z tym robić!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne ze dobrze!! A jeszcze potem odbija sie na normalnych Polakach, bo zabierają prace albo biorą benefity, żałosne xd niech sie biorą za to, bo to jest naprawde straszne...
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:04   #782
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam popytać w przedszkolu, do którego chce synka posłać o potrzebne dokumenty itp. i miła pani mi powiedziała, że jest mało miejsc i najlepiej by było, jakbyśmy nie mieli ślubu powiedziałam, że raczej do końca kwietnia nie uda mi się rozwieść
Kiwaczka współczuję, najbardziej mnie zawsze przeraza remont kuchni i łazienki

Boze serio ?! Nie rozumiem w ogole takiego pytania...

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Masakra nie mów mi o takich... znam ludzi którzy zarabiają najniższa krajowa ledwo im starcza ale dzialaja, pracuja nie liczą na państwo i nawet nie moga liczyć na nic bo " przekraczają " o pare funtów a jakaś lajza za rogiem żyje z samych benefitów lepiej niż te biedaki ktore musza wstać o 5tej rano i isc do roboty. Najlepsze jest to ze jak masz jeden benefit to należy Ci sie kolejny itp. Koniec końców " nie opłaca sie pracować " ... straszne rzeczy. Ty tyrałas do 30tego tygodnia ciazy czy 32 czy nawet i więcej zeby ta znajoma mogła sobie brać benefity z Twoich podatków

No ba... Ale takie sa najmądrzejsze i powiedzą Ci ze jak to wracasz do pracy jak dziecko bedzie miało 7/8 miesięcy ? Niszczysz mu dzieciństwo bo będziesz kilka godzin dziennie w pracy.. Nie lepiej zostać w domu poświecić sie dziecku i kombinować z zasiłkami ?

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:05   #783
Mohnka
Rozeznanie

Był obchod no i ordynator znów żartuje

"no jak tam? Wszystko dobrze? Ile już mamy? 36+0? Super. Jutro zbadamy. Może jutro będziemy już rodzić? 😊"
A ja już ciśnienie 1500.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:07   #784
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

"no jak tam? Wszystko dobrze? Ile już mamy? 36+0? Super. Jutro zbadamy. Może jutro będziemy już rodzić? 😊"
A ja już ciśnienie 1500.

Żartowniś z tego ordynatora! Chyba bym mu w nerwach pojechała po ambicji
Nie przejmuj się głupim gadaniem

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:08   #785
mileena5
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251382 7]Boze serio ?! Nie rozumiem w ogole takiego pytania...

No ba... Ale takie sa najmądrzejsze i powiedzą Ci ze jak to wracasz do pracy jak dziecko bedzie miało 7/8 miesięcy ? Niszczysz mu dzieciństwo bo będziesz kilka godzin dziennie w pracy.. Nie lepiej zostać w domu poświecić sie dziecku i kombinować z zasiłkami ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Wiem! Z ciekawości dołączyłam do grupy na fejsie " pomoc w benefitach za darmo czy cos w ten deseń " - wszystko najlepiej jakbyś dała za darmo. " samotna matka przyjechała do Anglii 2 miesiące temu, co jej sie należy " ?! I pytania w tym stylu xd grubo tam jest xd a ja czytam i sie denerwuje Hahaha
Walić ich zasiłki, praca to praca A paniom najmądrzejszym sie skończy i dopiero bedzie płacz :p
Stary 2017-04-03, 08:09   #786
gornek
Zakorzenienie

Mohnka tak na kosmetyki do makijażu bedzie zniżka. Bez aplikacji na wszystko -49%, z aplikacja -55% na 3 rożne kosmetyki

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:09   #787
mileena5
Zadomowienie

Cytat:

A ja już ciśnienie 1500.

A może spał pan dzis w nogach? Xd

Nie przejmuj sie xx żartowniś od siedmiu boleści

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 08:10   #788
ania9o
Zakorzenienie

Dziekuje Wam dziewczyny za słowa wsparcia Zawsze można na Was liczyć a siostrze powiedziałam ze mi przykro że tak krytycznie podeszła i trochę się tłumaczyła że po prostu musi się oswoić ale ogólnie jej się podoba bo duże, przestronne mieszkanko a można powoli pozmieniać i będzie super końcowy efekt.

Gornek, pocieszę Cię bo rozmawiałam z koleżanką, ona się zagłębia w ten temat 500+ i jeszcze w tym roku podobno ma wejść zmiana że jeśli rodzinie będzie np. przekraczać dochód 15zl to dostaną 500+ pomniejszony o tą kwotę. I to mi się podoba, bo mój kolega sam wychowuje synka, matka nie płaci alimentów a jemu dochód 30zl przekroczył i zabrali mu 500+.

A co do kombinacji odnośnie 500+ to Wam powiem że to walka z wiatrakami. Jak ktoś będzie chciał kombinować to tak zrobi że i tak obejdzie prawo... Na to nie ma rady.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:10   #789
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Straszne rzeczy teraz w druga stronę co jest z tym światem dzisiaj xd
Samotna matka dostaje max punktów od razu, nawet jak nie pracuje. Odprowadza dziecko do przedszkola i siedzi w domu... a małżeństwo gdzie oboje rodzice pracują może się nie zalapac na przedszkole, takie mają kryteria naliczania punktów ale ja już przywyklam, że nic mi się nie należy i w gruncie rzeczy wole nasze wyższe zarobki i to ze na wszystko co mi potrzeba mam, niż liczyć na jakąkolwiek pomoc i łaskę "państwa"

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:11   #790
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Żartowniś z tego ordynatora! Chyba bym mu w nerwach pojechała po ambicji
Nie przejmuj się głupim gadaniem

Cytat:
A może spał pan dzis w nogach? Xd

Nie przejmuj sie xx żartowniś od siedmiu boleści
Staram się nie przejmować ale jak jutro zobaczy, że mam większe rozwarcie to się boję, że będzie mieszać paluchami aż coś nabroi. 😡

Stary 2017-04-03, 08:13   #791
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Samotna matka dostaje max punktów od razu, nawet jak nie pracuje. Odprowadza dziecko do przedszkola i siedzi w domu... a małżeństwo gdzie oboje rodzice pracują może się nie zalapac na przedszkole, takie mają kryteria naliczania punktów ale ja już przywyklam, że nic mi się nie należy i w gruncie rzeczy wole nasze wyższe zarobki i to ze na wszystko co mi potrzeba mam, niż liczyć na jakąkolwiek pomoc i łaskę "państwa"

I wlasnie ta logika mnie rozbraja - tacy jak Wy powinni automatycznie dostawać maks bo COS ROBICIE I FAKTYCZNIE POTRZEBUJECIE tego przedszkola. A samotna matka bez pracy może zając sie chociażby dzieckiem... co ma innego do roboty?
Stary 2017-04-03, 08:14   #792
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Wiem! Z ciekawości dołączyłam do grupy na fejsie " pomoc w benefitach za darmo czy cos w ten deseń " - wszystko najlepiej jakbyś dała za darmo. " samotna matka przyjechała do Anglii 2 miesiące temu, co jej sie należy " ?! I pytania w tym stylu xd grubo tam jest xd a ja czytam i sie denerwuje Hahaha

Walić ich zasiłki, praca to praca A paniom najmądrzejszym sie skończy i dopiero bedzie płacz :p

Tez to czytam Haha xd

Mohnka olej głupie gadanie

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:17   #793
angellinka
Raczkowanie

Cytat:
Staram się nie przejmować ale jak jutro zobaczy, że mam większe rozwarcie to się boję, że będzie mieszać paluchami aż coś nabroi. 😡

Oby nie. Trzymam kciuki. Niech będzie dane Maxowi jeszcze trochę posiedzieć.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:17   #794
milutek
Wtajemniczenie

hej

dzień zaczął się od wariactwa. zapomnieliśmy z mężem o wycieczce synka do teatru i obudziliśmy go za późno, przypomniało mi się w ostatniej chwili (patrzę przez okno - autobus jeszcze stoi - szkołę mamy po drugiej strony ulicy na szczęście) i biedaczek leciał ściągnięty z łóżka, bez śniadania, na wariata. Zdążył. Ale rodzice z nas....a tu drugie w drodze! ja nie wiem czy my się kiedykolwiek ogarniemy

muszę torbę do szpitala w końcu spakować! jestem w 36 tyg a położna na warsztatach mówiła żeby w 35 tyg spakować. kurka ale nie mam wszystkiego, na pewno majty siateczkowe - rozmiar niby dobry, pasują, ale obawiam się że będą się wrzynać w moje grube uda, tak już mam z bokserkami. Orientujecie się czy są jakieś siateczkowe ale FIGI?

edit: znalazłam coś ala figi z firmy horizon, ale będę sexy

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2017-04-03 o 08:34
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:18   #795
Glassball
Rozeznanie

Cytat:

A ja już ciśnienie 1500.

Trzeba było mu powiedzieć, że to Maksiu zdecyduje... a Ci lekarze są potworni, ja rozumiem, że dla nich to tylko kolejna pacjentka, ale powinni zdawać sobie sprawę, że dla Ciebie to jest aktualnie najważniejsza "sprawa" na świecie i nie na miejscu są głupie żarty

Stary 2017-04-03, 08:19   #796
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba było mu powiedzieć, że to Maksiu zdecyduje... a Ci lekarze są potworni, ja rozumiem, że dla nich to tylko kolejna pacjentka, ale powinni zdawać sobie sprawę, że dla Ciebie to jest aktualnie najważniejsza "sprawa" na świecie i nie na miejscu są głupie żarty

No tak... Tym bardziej, że nie robię im problemów. Tylko sobie leżę. 😣

Zaczynam dziś 37 tydzień. Oby do niedzieli 😘

Stary 2017-04-03, 08:30   #797
talusiax33
Zadomowienie

Glassball - O nie, to już jest chore! Owszem samotna matka niech będzie pierwsza w kolejce ale tylko ta która pracuje.. a nie ze odda dziecko do przedszkola a ona sobie będzie w domu siedzieć gdzie dwójka rodziców pracuje i nie ma co z maluchem zrobić. A niby, że może jeszcze tacy rodzice mają płacić za prywatne przedszkola?!

Milutek - Haha zwariowałam 😀 nie martw się, każdemu może się zdarzyć, nawet tym najlepszym

Mohnka - Oby do niedzieli 😘

Nie śpię od po 6.. zjadłam teraz śniadanie, wypiłam kawę ale spróbuję jeszcze zasnąć bo nie mam co robić a czuję się nieprzytomna

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:40   #798
gornek
Zakorzenienie

I zostałam w dupie... mój Tz musiał jechać na polna awarie a ja nie zdążę dojechać na 10 do centrum na wizytę. Super poniedziałek

Stary 2017-04-03, 08:43   #799
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
I zostałam w dupie... mój Tz musiał jechać na polna awarie a ja nie zdążę dojechać na 10 do centrum na wizytę. Super poniedziałek

A taxówka? 😞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 08:44   #800
gornek
Zakorzenienie

Za pozno. Trudno, będę musiała najwyżej zapłacić za badania.

Stary 2017-04-03, 08:46   #801
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Milutek, moi rodzice jak miałam pierwszą komunię świętą zapomnieli o Bożym Ciele gdzie się sypie kwiatkami a byłam w pierwszym rzędzie kolumny xD i tak zamiast wstać o 6 to wstalismy coś po 8 😁 tydzień chodziłam na rodziców obrażona 😁

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Nie ma Esor.. czyżby coś się stało w niedzielę? 👶👶😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:49   #802
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ponadrabiałam wczoraj, pocytowałam i zasnęłam, dziś już nie ma tych cytatów

Jedynie co pamiętam to chciałam się odnieść do postu CamomileS o tych bólach okresowych - ja zgłaszałam to swojej gince, bo już na ostatniej wizycie miałam przez jakiś czas takie delikatne te bóle. Powiedziała, że wszystko zależy od szyjki, bóle na tym etapie są normalne, o ile wszystko ok z szyjką. Sprawdziła i była zamknięta, więc kazała się nie przejmować. Dodam jeszcze, że wtedy to był dopiero skończony 32tc. Miałam takie bardzo delikatne te bóle i trwały chwilę, co kilka dni w nocy. Teraz są już silniejsze i częstsze, raz jak mnie złapało i nie chciało puścić to się nieźle wystraszyłam, ale wstałam, pochodziłam i przeszło. Widzę, że coraz więcej dziewczyn o tym wspomina, więc widocznie to rzeczywiście normalne na tym etapie

Przydatne informację napisałaś, ja nie mam pojęcia jak moja szyjka. Dwa tygodnie temu miała 2,6 cm ale to się mogło zmienić. Generalnie w dzień się czuje dobrze, ale za dużo chodzę i wieczorem mnie jakiś niepokój dopada i taki właśnie lekki dyskomfort okresowy.
Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Ja w domu unikam wagi. Ważę się tylko na wizycie. Po co na koniec jeszcze się denerwować. Mam nadzieję, że zrzucę tak jak poprzednio po ciążach, co prawda teraz doszło Hashimoto.

Świetne podejście
Cytat:
Ja ostatnio byłam popytać w przedszkolu, do którego chce synka posłać o potrzebne dokumenty itp. i miła pani mi powiedziała, że jest mało miejsc i najlepiej by było, jakbyśmy nie mieli ślubu powiedziałam, że raczej do końca kwietnia nie uda mi się rozwieść
Kiwaczka współczuję, najbardziej mnie zawsze przeraza remont kuchni i łazienki

Mam nadzieję, że to się zmieni. Bo te 'samotne matki' najczęściej maja partnerów a punktów za rekrutację dostają więcej.

Happiness- związałam się chustą i tak na oko po zawiazaniu wisi jej ok pół metra. Mogłoby być mniej. Zwiazalam też tzta. Ma 195 cm i 95 kg i u niego jest idealnie ale tą 4,2m chyba też by dało rade.

Wiazalismy bez dziecka więc potrzebne jest miejsce na dzieciaczka jeszcze, ale z drugiej strony z dzieckiem się wiąże 'ciasno', a my nie naciagalismy bardzo mocno.

Mohnka-ja myślę że on tak gada ten ordynator bo wie, że do terminu dotrwasz

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:00   #803
gornek
Zakorzenienie

Właśnie dostałam wynik gbs... mam dodatni fakt czeka mnie cc, ale pewnie i tak dostanę antybiotyk. Zobaczę co na to moja lekarka. Wszystko zawsze miałam ujemne a tu taki zonk :/

Stary 2017-04-03, 09:04   #804
marta6704
Zakorzenienie

Black: Jak już ustalimy termin ślubu to dam znać Ale połączenie fotografa i wizażystki -mega pomysł

Cytat:
Mohnka tak na kosmetyki do makijażu bedzie zniżka. Bez aplikacji na wszystko -49%, z aplikacja -55% na 3 rożne kosmetyki

Zainstalowałam aplikację ,szykują się szalone zakupy tym bardziej, ze będzie po wypłacie

Pakuje dzisiaj torbę do porodu
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:04   #805
marg0lcia
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Ale wczoraj miałam okropny dzień. Zaczęło się od tego, że zasnęłam po22 w sobotę, do godziny 2:30 byłam w łazience chyba 10razy, po czym już w ogóle nie mogłam zasnąć i nie spałam do 6 rano. Na 10 byłam w kościele, bo miałam msze za dziadków, prawie zemdlałam, bo było tak duszno, a resztę dnia do 17 przepłakałam. Na pocieszenie zjadłam dwie kiełbaski z grilla, przez co umierałam w nocy i nadal to robię, bo mam zgagę i nic mi nie pomaga.
Powiem Wam, że już mam dość. Dosć siebie takiej wielkiej, gdzie we wszystkich wyglądam obrzydliwie, nie mam siły umyć włosów nad wanną (nie mam prysznica) ani ogolić nóg, bo nie mogę się zgiąć, ta zgaga mnie już wkur****. Lewy bok mi obumarł, bo ciągle na nim leżę, na plecach nie mogę, bo mam zgagę i sie duszę, idealnie jest mi na prawym, ale nie mogę, bo mam zgagę i tak ciągle!!! Przeogromnie jestem szczęśliwa, że będę miała córeczkę, bo marzyłam o niej, ale ten stan już mnie dobija, wiem, że to końcówka, ale czuję sie jak kaleka, wyjdę gdzieś, to zaraz mam zadyszkę, wrażenie, że zemdleję...
Przepraszam, musiałam się wygadać ;(

Nie chce mi się nawet komentować patologii, które mają dzieci i sie nimi nie zajmują. Nigdy tego nie rozumiałam i do tej pory nie rozumiem, dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe czasem.

Effpe Jak się nasłuchałam i naoglądałam, co ludzie kombinują w UK, żeby dostać jak najwięcej zasiłku, to masakra... nawet u bliskiego kolegi tak robili, tzn nie on, ale jego siostra z mężem, książkę można by było napisać.

Talusia A jaki masz podkład z Astora i czy jesteś zadowolona? Bo kusi mnie, żeby kupić, a nigdy nie używałam. Mam suchą cerę i ten chyba z fioletową nakrętką by mi sie nadawał. Obecnie używam dwóch: rimmela z czerwoną i maxfactora 3in1.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:06   #806
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie dostałam wynik gbs... mam dodatni fakt czeka mnie cc, ale pewnie i tak dostanę antybiotyk. Zobaczę co na to moja lekarka. Wszystko zawsze miałam ujemne a tu taki zonk :/

Ale dziecko się chyba zaraza wychodząc dołem przy cesarce nie ma ryzyka mi się wydaje, bo jak ja mówiłam, że chce cc, to moja mi powiedziała, że nie trzeba gbs robić. .. nie wiem, jeszcze będę gadala z ordynatorem u siebie to dopytam w takim razie tez.

Stary 2017-04-03, 09:07   #807
gornek
Zakorzenienie

Właśnie sama nie wiem. Na sr mówiły, ze bardzo suza cześć kobiet ma dodatni gbs i zeby sie tym nie przejmować bo dają antybiotyk przed porodem. A ze ja mam cc to nie przejmuje sie tym za bardzo. Ale tez dopytam co i jak

Stary 2017-04-03, 09:12   #808
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Ale dziecko się chyba zaraza wychodząc dołem przy cesarce nie ma ryzyka mi się wydaje, bo jak ja mówiłam, że chce cc, to moja mi powiedziała, że nie trzeba gbs robić. .. nie wiem, jeszcze będę gadala z ordynatorem u siebie to dopytam w takim razie tez.

Ja tak samo słyszałam

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:43   #809
angellinka
Raczkowanie

Wychodzę
Strasznie się cieszę, tylko teraz zaczęłam myśleć jak tam przepływy, bo tego dzisiaj nie sprawdzali, tylko w sobotę. Wszystkie ktg też ok oprócz tej nieszczęsnej soboty, ale to ponoć była zabawa pępowiną.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:54   #810
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Przydatne informację napisałaś, ja nie mam pojęcia jak moja szyjka. Dwa tygodnie temu miała 2,6 cm ale to się mogło zmienić. Generalnie w dzień się czuje dobrze, ale za dużo chodzę i wieczorem mnie jakiś niepokój dopada i taki właśnie lekki dyskomfort okresowy.

Świetne podejście
Mam nadzieję, że to się zmieni. Bo te 'samotne matki' najczęściej maja partnerów a punktów za rekrutację dostają więcej.

Happiness- związałam się chustą i tak na oko po zawiazaniu wisi jej ok pół metra. Mogłoby być mniej. Zwiazalam też tzta. Ma 195 cm i 95 kg i u niego jest idealnie ale tą 4,2m chyba też by dało rade.

Wiazalismy bez dziecka więc potrzebne jest miejsce na dzieciaczka jeszcze, ale z drugiej strony z dzieckiem się wiąże 'ciasno', a my nie naciagalismy bardzo mocno.

Mohnka-ja myślę że on tak gada ten ordynator bo wie, że do terminu dotrwasz

Ja teraz mam wrażenie, że moja szyjka jest taka "zawzięta", że nie będzie chciała się ruszyć z miejsca bo objawy mogące świadczyć o skracaniu szyjki mam od grudnia, kilka razy byłam badana przez to, ale ona dzielnie trzyma, mimo że krótka (2,7) także jestem ciekawa, jak na kolejnej wizycie.

Dzięki wielkie za informacje o chuście! Kupię w takim razie tę mniejszą. Mój tż niższy, 183cm, więc powinien bez problemu się zmieścić. A jak nie to najwyżej kupimy drugą dla niego
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ale wczoraj miałam okropny dzień. Zaczęło się od tego, że zasnęłam po22 w sobotę, do godziny 2:30 byłam w łazience chyba 10razy, po czym już w ogóle nie mogłam zasnąć i nie spałam do 6 rano. Na 10 byłam w kościele, bo miałam msze za dziadków, prawie zemdlałam, bo było tak duszno, a resztę dnia do 17 przepłakałam. Na pocieszenie zjadłam dwie kiełbaski z grilla, przez co umierałam w nocy i nadal to robię, bo mam zgagę i nic mi nie pomaga.
Powiem Wam, że już mam dość. Dosć siebie takiej wielkiej, gdzie we wszystkich wyglądam obrzydliwie, nie mam siły umyć włosów nad wanną (nie mam prysznica) ani ogolić nóg, bo nie mogę się zgiąć, ta zgaga mnie już wkur****. Lewy bok mi obumarł, bo ciągle na nim leżę, na plecach nie mogę, bo mam zgagę i sie duszę, idealnie jest mi na prawym, ale nie mogę, bo mam zgagę i tak ciągle!!! Przeogromnie jestem szczęśliwa, że będę miała córeczkę, bo marzyłam o niej, ale ten stan już mnie dobija, wiem, że to końcówka, ale czuję sie jak kaleka, wyjdę gdzieś, to zaraz mam zadyszkę, wrażenie, że zemdleję...
Przepraszam, musiałam się wygadać ;(

Nie chce mi się nawet komentować patologii, które mają dzieci i sie nimi nie zajmują. Nigdy tego nie rozumiałam i do tej pory nie rozumiem, dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe czasem.

Effpe Jak się nasłuchałam i naoglądałam, co ludzie kombinują w UK, żeby dostać jak najwięcej zasiłku, to masakra... nawet u bliskiego kolegi tak robili, tzn nie on, ale jego siostra z mężem, książkę można by było napisać.

Talusia A jaki masz podkład z Astora i czy jesteś zadowolona? Bo kusi mnie, żeby kupić, a nigdy nie używałam. Mam suchą cerę i ten chyba z fioletową nakrętką by mi sie nadawał. Obecnie używam dwóch: rimmela z czerwoną i maxfactora 3in1.
Biedulka Też mam czasem takie dni, kiedy wszystko jest na nie. Pomyśl sobie, że teraz to już naprawdę końcówka, dopiero co robiłyśmy testy, a zaraz będziemy rodzić
Cytat:

Też mi się tak wydaje

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości