Mamy majowe cz. VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 08:20   #751
decorail
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Bry Pogoda jużnie taka piękna dzisiaj

Na tym etapie to takie bóle ja uznaję za normalne - wiadomo ciśnienie zawsze trochę skoczy do góry, ale bym nie panikowała Mnie co noc już tak ćmi okresowo. Jutro na wizycie zobaczymy czy coś się dzieje.

Ania - siostra zero wyczucia - tym bardziej, że dokładnie zna sytuację - mówiłaś jej, że Ci przykro? a druga siostra chyba chce rodziców podburzyć, że to nie ich mieszkanie - beznadziejna jest...

Mohnka - zobacz ile wytrwałaś już to tylko powinno Cię podnosić na duchu, kochana!

Kingaluna - czaaarownica

Ja od dzisiaj muszę ze słodyczami przystopować! Ostatnio jak nie ciasto to cukierek... Waga nie ma litości.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:22   #752
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Coś Ty! 😘😘😘 Każda by tak leżała... Przecież tu chodzi o Maleństwo, ale czasem zaczynam za bardzo tęsknić. 😩 No tak, jem sobie.. To mnie pociesza, że chociaż jeść można, ale teraz najbardziej tyje! Na tej końcówce. To jakiś szok .. 😢😰

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne ze każda by leżała ale nie jest powiedziane ze każda by to znosiła z podniesionym czołem jak Ty jestesmy z Ciebie dumne wszystko zrzucisz, spokojnie widocznie Maksiu potrzebuje jedzonka tez zeby byc silnym i zdrowym chłopcem, a Ty zeby jak najdłużej go tam trzymać nie żałuj sobie

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość

Na tym etapie to takie bóle ja uznaję za normalne - wiadomo ciśnienie zawsze trochę skoczy do góry, ale bym nie panikowała Mnie co noc już tak ćmi okresowo. Jutro na wizycie zobaczymy czy coś się dzieje.

Ania - siostra zero wyczucia - tym bardziej, że dokładnie zna sytuację - mówiłaś jej, że Ci przykro? a druga siostra chyba chce rodziców podburzyć, że to nie ich mieszkanie - beznadziejna jest...

Mohnka - zobacz ile wytrwałaś już to tylko powinno Cię podnosić na duchu, kochana!

Kingaluna - czaaarownica

Ja od dzisiaj muszę ze słodyczami przystopować! Ostatnio jak nie ciasto to cukierek... Waga nie ma litości.

Ja mam sposób na bezlitosna wagę xd po prostu takiej nie posiadam a jak jest w zasięgu to na nią nie wchodzę Hahaha
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:23   #753
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Macie rację. Patologia nie ma problemu, tam gdzie nikt nie czeka na dziecko najszybciej się pojawia. Nie rozumiem tego. To jest bez sensu.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
No właśnie! Jak to jest! 😩 to mnie rozwala na łopatki jak spotykam tu taką ... I wszystko u niej w porządku. 😫

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość

Kingaluna - czaaarownica

Ja się boję skorzystać z wagi. Na pewno już więcej niż 10KG 😭

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:25   #754
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Dziewczyny, zrzucimy przy dzieciach wszystko z nawiazka i znow bedziemy soba, a radosc z macierzynstwa tylko doda nam uroku tez mam juz +11 i czuje sie jsk wieloryb, ale wiem, ze to szybko spadnie, zobaczycie w oolowie lata juz bedziemy laski

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:26   #755
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Macie rację. Patologia nie ma problemu, tam gdzie nikt nie czeka na dziecko najszybciej się pojawia. Nie rozumiem tego. To jest bez sensu.

Zycie chyba po prostu lubi platac figle ot co nikt tego niestety nie rozumie i raczej nie zrozumiemy. Mnie to cos bierze jak słyszę ze jakaś babka w ciazy i ze np pije alko i wgl ja rozumiem, na początku, można nie wiedziec, zwłaszcza jeśli to wpadka, ale SWIADOMIE narażać dziecko na problemy? To matka ma byc? Ost dziewczyna z polskiego sklepu opowiadała ze jakaś tam inna była wlasnie w ciazy i Piła ... 4 piwa dziennie!!! Jakieś mocne karpackie?! I do tego papierochy! Masakra. Mały urodził sie z FAS i mówiła ze nie chcielibyśmy go zobaczyć. Serce pęka
Stary 2017-04-03, 08:27   #756
talusiax33
Zadomowienie

Właśnie mówili w DDTVN, że mamy bez ślubu, ktore będą się starać o 500plus na pierwsze dziecko, będą musiały przedstawić oświadczenie, że wystąpiły do ojca dziecka o alimenty. Ma to wejść od października.
Czyli te kobiety które nie mają ślubu a są w związku z partnerem to im się nie będzie należeć..

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:28   #757
gornek
Zakorzenienie

Witam sie z rana, jadę do tego lux medu na wizytę bo Tz jedzie do centrum i mnie podrzuci. Tak to pewnie bym zrezygnowała. Słoneczko niby swieci ale czuć, ze jest chłodniej.
Rano wstałam i myślałam, ze zaraz okres dostanę :/ poleciałam do wc i modliłam sie zeby nie przyszedł, pózniej uświadomiłam sobie ze jestem w ciąży i przecież nie moge dostać okresu. Ale ból był nie fajny, całe szczęście juz przeszło :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:29   #758
angellinka
Raczkowanie

Ja w domu unikam wagi. Ważę się tylko na wizycie. Po co na koniec jeszcze się denerwować. Mam nadzieję, że zrzucę tak jak poprzednio po ciążach, co prawda teraz doszło Hashimoto.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:30   #759
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Właśnie mówili w DDTVN, że mamy bez ślubu, ktore będą się starać o 500plus na pierwsze dziecko, będą musiały przedstawić oświadczenie, że wystąpiły do ojca dziecka o alimenty. Ma to wejść od października.
Czyli te kobiety które nie mają ślubu a są w związku z partnerem to im się nie będzie należeć..

Żałosne... jakby to ślub egzekwował jakość związku :/ znowu piętnowanie " lepsze dzieci bo ślub " i " gorsze dzieci bo ślubu brak " to nic ze dziecko bedzie miało kochającego ojca np ale i tak nie ma ślubu, utrudnijmy ludziom zycie xd
Stary 2017-04-03, 08:31   #760
talusiax33
Zadomowienie

Jeszcze z ciekawostek 😀 te które lubią kosmetyki i Rosmanna! Od 20 kwietnia rusza promocja -49%. Uwielbiam i na pewno zrobię zapasy 😍

Stary 2017-04-03, 08:31   #761
mileena5
Zadomowienie

[QUOTE=gornek;72512942]Witam sie z rana, jadę do tego lux medu na wizytę bo Tz jedzie do centrum i mnie podrzuci. Tak to pewnie bym zrezygnowała. Słoneczko niby swieci ale czuć, ze jest chłodniej.
Rano wstałam i myślałam, ze zaraz okres dostanę :/ poleciałam do wc i modliłam sie zeby nie przyszedł, pózniej uświadomiłam sobie ze jestem w ciąży i przecież nie moge dostać okresu. Ale ból był nie fajny, całe szczęście juz przeszło :/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk[/QUOT

Daj nam znać po co i jak <3
Stary 2017-04-03, 08:34   #762
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Żałosne... jakby to ślub egzekwował jakość związku :/ znowu piętnowanie " lepsze dzieci bo ślub " i " gorsze dzieci bo ślubu brak " to nic ze dziecko bedzie miało kochającego ojca np ale i tak nie ma ślubu, utrudnijmy ludziom zycie xd
A Ci co mają kupę kasy, stać ich na wszystko to mogą pobierać na drugie i kolejne dziecko 500plus.. ehh😀
Ja nie mówię tu o takich mamuśkach jak my ale o tych co chodzą tylko w firmówkach, chodzą co miesiąc do kosmetyczki, fryzjera, na zabiegi, stać ich na wakacje kilka razy do roku..

Stary 2017-04-03, 08:35   #763
gornek
Zakorzenienie

Cytat:

Tu bardziej chodzi o kwestie wypłacania kasy, bo teraz dają każdemu. Pózniej maja to zaostrzyć, właśnie dlatego zeby "samotne"matki ktore i tak sa w związkach i mieszkają z ojcami dzieci nie dostawały 500+. Cos jeszcze maja zaostrzyć właśnie jeżeli chodzi o wypłaty tego świadczenia. Chyba cos z tymi co sa ryczałtowacami. Ale nie zgłębiałam tematu.
Jak nie wiadomo o co chodź to chodzi o kasę, pewnie budżet państwa czyli Nasz, bo państwo nie ma swoich pieniędzy stwierdziło ze za dużo kasy na to idzie.

Stary 2017-04-03, 08:35   #764
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
A Ci co mają kupę kasy, stać ich na wszystko to mogą pobierać na drugie i kolejne dziecko 500plus.. ehh😀
Ja nie mówię tu o takich mamuśkach jak my ale o tych co chodzą tylko w firmówkach, chodzą co miesiąc do kosmetyczki, fryzjera, na zabiegi, stać ich na wakacje kilka razy do roku..

Socjalizm kochanie, socjalizm taka to sprawiedliwość
Stary 2017-04-03, 08:37   #765
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze z ciekawostek te które lubią kosmetyki i Rosmanna! Od 20 kwietnia rusza promocja -49%. Uwielbiam i na pewno zrobię zapasy

Jak pobierzesz aplikacje, bo ma być od 10 kwietnia to będziesz miała rabat 55%. Ale wtedy musisz kupić 3 rożne rzeczy zeby ten rabat wszedł a nie takie same :P

Stary 2017-04-03, 08:42   #766
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tu bardziej chodzi o kwestie wypłacania kasy, bo teraz dają każdemu. Pózniej maja to zaostrzyć, właśnie dlatego zeby "samotne"matki ktore i tak sa w związkach i mieszkają z ojcami dzieci nie dostawały 500+. Cos jeszcze maja zaostrzyć właśnie jeżeli chodzi o wypłaty tego świadczenia. Chyba cos z tymi co sa ryczałtowacami. Ale nie zgłębiałam tematu.
Jak nie wiadomo o co chodź to chodzi o kasę, pewnie budżet państwa czyli Nasz, bo państwo nie ma swoich pieniędzy stwierdziło ze za dużo kasy na to idzie.

Właściwie teraz tak o tym myślę i w sumie troszkę się z nimi zgodzę bo dużo ludzi żyje bez ślubu i wykorzystują wszystkie datki typy 500plus czy rodzinne a okazuje się, że facet zarabia tyle kasy.. że nie powinni dostać ani grosza od państwa. Są bardziej potrzebujący, przekroczy im dochód 15 złotych i już nie dostaną..

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Jak pobierzesz aplikacje, bo ma być od 10 kwietnia to będziesz miała rabat 55%. Ale wtedy musisz kupić 3 rożne rzeczy zeby ten rabat wszedł a nie takie same

O kurczaki! To jeszcze lepsza opcja 😀 Ja i tak zazwyczaj kupuje różne rzeczy, poza tym chyba można kupić 3 różne i drugi raz 3 różne? W ten sposób będę mieć podwójnie wszystko, zapas na pół roku 😀

Stary 2017-04-03, 08:44   #767
gornek
Zakorzenienie

Talusia właśnie my jesteśmy z Tz takim przypadkiem. Przekraczamy niby 21 zł zeby dostać 500+, bo w 2014 nie zarabiałam dużo, mój malz ma działalność jednoosobowa ale co roku wykazuje straty, wiec w tym momencie tylko moje zarobki sie bierze pod uwagę. Ale jakis pan w urzędzie mówił, ze mam złożyć wniosek bo co mi szkodzi, moze oni tka przelicza ze dostaniemy, bo cos mówił o zmianach.
Pewnie, ze możesz kupić 2 razy rożne rzeczy ja mam zapasy kosmetyków, wiec ten rok odpuszczam. Zreszta ten 20 u mnie taki niepewny bo nie wiem kiedy na cc pójdę xd w środę sie okaże.

Stary 2017-04-03, 08:46   #768
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Ale właśnie chyba chodzi o to, że teraz gorsze są te dzieci z małżeństwa, bo w małżeństwie do 500+ na pierwsze dziecko bierze się dochody obojga rodziców, a w związku bez małżeństwa tylko matki. I chodzi o to, że jak para mieszka i wychowuje dziecko razem to tez będą brać pod uwagę dochody partnera. Mi się wydaje, że to właśnie będzie sprawiedliwe.

Kochane nic się nie przejmujcie wagą, dzidzia wszystko wyssie, a do tego zmęczenie, brak czasu na jedzenie itp , w najgorszym razie reszta zejdzie jak zaczniemy biegać za maluchami

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:49   #769
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Właściwie teraz tak o tym myślę i w sumie troszkę się z nimi zgodzę bo dużo ludzi żyje bez ślubu i wykorzystują wszystkie datki typy 500plus czy rodzinne a okazuje się, że facet zarabia tyle kasy.. że nie powinni dostać ani grosza od państwa. Są bardziej potrzebujący, przekroczy im dochód 15 złotych i już nie dostaną..

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

O kurczaki! To jeszcze lepsza opcja 😀 Ja i tak zazwyczaj kupuje różne rzeczy, poza tym chyba można kupić 3 różne i drugi raz 3 różne? W ten sposób będę mieć podwójnie wszystko, zapas na pół roku 😀

No w takich przypadkach to mówimy juz o kombinatorstwie wystarczyłoby traktować chłopaka jako partnera i doliczać jego dochody nie każdy chce brać ślub, a wtedy oboje mogliby spokojnie wychowywać swoje dziecko razem

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Ale właśnie chyba chodzi o to, że teraz gorsze są te dzieci z małżeństwa, bo w małżeństwie do 500+ na pierwsze dziecko bierze się dochody obojga rodziców, a w związku bez małżeństwa tylko matki. I chodzi o to, że jak para mieszka i wychowuje dziecko razem to tez będą brać pod uwagę dochody partnera. Mi się wydaje, że to właśnie będzie sprawiedliwe.

Kochane nic się nie przejmujcie wagą, dzidzia wszystko wyssie, a do tego zmęczenie, brak czasu na jedzenie itp , w najgorszym razie reszta zejdzie jak zaczniemy biegać za maluchami

No to w takim przypadku super pewnie ze dochody partnera powinny sie liczyć wlasnie to napisałam zanim przeczytałam Twoj post x

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Talusia właśnie my jesteśmy z Tz takim przypadkiem. Przekraczamy niby 21 zł zeby dostać 500+, bo w 2014 nie zarabiałam dużo, mój malz ma działalność jednoosobowa ale co roku wykazuje straty, wiec w tym momencie tylko moje zarobki sie bierze pod uwagę. Ale jakis pan w urzędzie mówił, ze mam złożyć wniosek bo co mi szkodzi, moze oni tka przelicza ze dostaniemy, bo cos mówił o zmianach.
Pewnie, ze możesz kupić 2 razy rożne rzeczy ja mam zapasy kosmetyków, wiec ten rok odpuszczam. Zreszta ten 20 u mnie taki niepewny bo nie wiem kiedy na cc pójdę xd w środę sie okaże.

Próbuj pewnie a co Ci szkodzi
Stary 2017-04-03, 08:52   #770
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Rodzice właśnie zaczęli remont łazienki. Hura.. ale się ciesze. Będzie syf jak diabli bo będą kuć stare kafle oraz zmieniać rury odplywowe.

Gdzie jest wczorajsze słońce?!?!

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:53   #771
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

W UK sa Polacy którzy specjalnie sie rozwodzą zeby samotna matka dostała jak najwiecej zasiłku

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:54   #772
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Rodzice właśnie zaczęli remont łazienki. Hura.. ale się ciesze. Będzie syf jak diabli bo będą kuć stare kafle oraz zmieniać rury odplywowe.

Gdzie jest wczorajsze słońce?!?!

Remont to nic fajnego ale efekty po jak najbardziej <3 a słońce ? W naszych brzuszkach

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251351 2]W UK sa Polacy którzy specjalnie sie rozwodzą zeby samotna matka dostała jak najwiecej zasiłku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Tutaj ludzie przechodzą samych siebie z kombinatorstwem ... ja czasami nie wierze w to co słyszę
Stary 2017-04-03, 08:56   #773
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Remont to nic fajnego ale efekty po jak najbardziej <3 a słońce ? W naszych brzuszkach

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Tutaj ludzie przechodzą samych siebie z kombinatorstwem ... ja czasami nie wierze w to co słyszę

Całe szczęście ze zaczynaja to obcinać :p moja znajoma jest tu od 4/5 lat i ani jeden dzien nie przepracowany! Przyleciała tu w ciazy urodziła a teraz drugi raz urodziła..

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 08:57   #774
talusiax33
Zadomowienie

Gornek - No właśnie i tu jest problem.. Dużo ludzi ma taką sytuację, że przekraczają dosłownie grosze i już nici z 500+. Jakby nie mogli zrobić jakiegoś progu (powiedzmy 50zł) i niech nawet sobie odliczają te groszowe sprawy z tego 500
Spróbować zawsze można 😘 właśnie teraz tak myśle że u mnie w 2014 też był mały dochód, ja byłam wtedy bez umowy a mąż miał jeszcze stara umowę na najniższa krajową.
Mi z ostatniej promocji został tylko cały podkład astora i pewnie skorzystam coby zapasy zrobić 😀

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-04-03 o 09:00
Stary 2017-04-03, 08:58   #775
Glassball
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251351 2]W UK sa Polacy którzy specjalnie sie rozwodzą zeby samotna matka dostała jak najwiecej zasiłku

Ja ostatnio byłam popytać w przedszkolu, do którego chce synka posłać o potrzebne dokumenty itp. i miła pani mi powiedziała, że jest mało miejsc i najlepiej by było, jakbyśmy nie mieli ślubu powiedziałam, że raczej do końca kwietnia nie uda mi się rozwieść
Kiwaczka współczuję, najbardziej mnie zawsze przeraza remont kuchni i łazienki

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 09:00   #776
mileena5
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251360 2]Całe szczęście ze zaczynaja to obcinać :p moja znajoma jest tu od 4/5 lat i ani jeden dzien nie przepracowany! Przyleciała tu w ciazy urodziła a teraz drugi raz urodziła..

Masakra nie mów mi o takich... znam ludzi którzy zarabiają najniższa krajowa ledwo im starcza ale dzialaja, pracuja nie liczą na państwo i nawet nie moga liczyć na nic bo " przekraczają " o pare funtów a jakaś lajza za rogiem żyje z samych benefitów lepiej niż te biedaki ktore musza wstać o 5tej rano i isc do roboty. Najlepsze jest to ze jak masz jeden benefit to należy Ci sie kolejny itp. Koniec końców " nie opłaca sie pracować " ... straszne rzeczy. Ty tyrałas do 30tego tygodnia ciazy czy 32 czy nawet i więcej zeby ta znajoma mogła sobie brać benefity z Twoich podatków
Stary 2017-04-03, 09:01   #777
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze z ciekawostek 😀 te które lubią kosmetyki i Rosmanna! Od 20 kwietnia rusza promocja -49%. Uwielbiam i na pewno zrobię zapasy 😍

Oo dzięki! 😍😍 wyślę Tz po zakupy 😀😀

Stary 2017-04-03, 09:02   #778
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam popytać w przedszkolu, do którego chce synka posłać o potrzebne dokumenty itp. i miła pani mi powiedziała, że jest mało miejsc i najlepiej by było, jakbyśmy nie mieli ślubu powiedziałam, że raczej do końca kwietnia nie uda mi się rozwieść
Kiwaczka współczuję, najbardziej mnie zawsze przeraza remont kuchni i łazienki

Straszne rzeczy teraz w druga stronę co jest z tym światem dzisiaj xd
Stary 2017-04-03, 09:02   #779
talusiax33
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7251360 2]Całe szczęście ze zaczynaja to obcinaćmoja znajoma jest tu od 4/5 lat i ani jeden dzien nie przepracowany! Przyleciała tu w ciazy urodziła a teraz drugi raz urodziła..

Też niestety znam takie przypadki, toż to jest dopiero wykorzystywanie sytuacji.. Koleżanka żyje lepiej ode mnie bo siedzi w Anglii z facetem, mają dziecko, ona nie pracuje a ma wszystko. I dobrze, że zaczynają coś z tym robić!

Stary 2017-04-03, 09:02   #780
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Jak pobierzesz aplikacje, bo ma być od 10 kwietnia to będziesz miała rabat 55%. Ale wtedy musisz kupić 3 rożne rzeczy zeby ten rabat wszedł a nie takie same

A ten rabat to na kosmetyki do makijażu? 😀

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości