|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Przyczajenie
|
Dot.: Obozy 2010 bułgaria, kto jedzie?
osobiscie nie mam, ale wiem jak moge ci pokazac
![]() grupy nie byly odzielone od siebie,. wsyzscy byli razem, ale musze powiedziec , ze jak akurat bylismy my to bylo bardzo malo osob z tej grupy studenckiej i nawet nas pod nia podlaczyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
![]()
ja też wybieram się do Bułgarii w tym roku z biura OK tours i jest to mój pierwszy zagraniczny obóz i też nie wiem czego mam się spodziewać ;D jadę na początku lipca a jak wy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-10
|
Cytat:
to wybieramy sie do etgo samego miejsca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
a ja sie wybieram na II turnus od 3.07 a ile masz lat ? ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
SPAMER
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
no akurat u mnie w mieście jest biuro i mają też oferty z OK tours (; więc tutaj na miejscu załatwię, tylko, że w biurach mówią, że teraz będzie więcej ofert, ale chyba nie warto przebierać bo się przedobrzy i już raczej jestem na tą zdecydowana, bo myślałam jeszcze o Chorwacji ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
SPAMER
|
Cytat:
z torunia jestes?? bo slyszalam, ze tylko tam jest ok tours |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
niee, no możliwe ale u mnie w mieście w biurze mają oferty z tego ok tours i tam bede rezerwowala ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
SPAMER
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
no ja też, bo chciałabym trochę poimprezować haha i troche zwała by była gdybyśmy miały 'nadopiekuńczych' opiekunów xDD
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
SPAMER
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
ja nie polecam ok-tours. osobiscie i moi znajomi nie mają dobrej opinii o tym biurze. niestety drogo i sztywna atmosfera.... nie mam zamiaru ryzykować i dać sobie schrzanić wakacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
SPAMER
|
Cytat:
i tu sie myslisz... drogo nie jest.. wydaje mi sie, ze najtaniej.. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- a kiedy lepiej jechac? w lipcu czy w sierpniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
eywa: atmosfera to zależy tylko i wyłącznie od Twojego nastawienia i osób z którymi jedziesz (; ja słyszałam dużo dobrych opinii o tym biurze, no oczywiście jeśli wcześniej jeździłaś na jakieś wczasy zagraniczne razem z rodzicami do hoteli o wysokim standardzie to raczej normalnie, że masz zdanie takie a nie inne, a będąc na obozie to chyba nie będziesz siedziała ciągle w hotelu, hotel jest tylko do tego żeby się przespać i coś zjeść, a nie do ciągłego siedzenia.
Właśnie kiedy jest lepiej jechać ? ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ewelinka: jak jest hardkor to jest lepsza zabawa i lepsze wspomnienia ! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
SPAMER
|
Cytat:
haha ja mam nadzieje, ze trafie na godnych wspomninania opiekunow ![]() wlasnie nie wiem czy jechac od 11 lipca czy od 19... bo czytalam cos ze w sierpniu tam juz nie ma wielu rzeczy. nie wiem czy to prawda.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
ja tam jade na IIturnus , bo koleżance tak pasuje hehe, może nie będzie tak dużo turystów wtedy xDD
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
a ja wam radze jechać w sierpniu , podobno w tedy tam jest najlepsza pogoda. Moja kolezanka była w lipcu i co chwile padało a ja byłam w sierpniu i pogoda była rewelacyjna. Ani razu nie padało i cały czas świeciło słonce
![]()
#798 |
Przyczajenie
|
ja bylam ostatnie dni czerwca- lipiec, pogoda była świetna, nie dało sie wysiedzieć na słońcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
to zależy jak się trafi, jedni jadą w czerwcu i maja świetną pogodę, a inni w sierpniu i pada.. i jak Wam się podobało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Bułgaria jest cudowna..
![]() ![]()
#801 | |
Przyczajenie
|
po prostu nikt z Was nie wie, że ok-tours to dawne Almatur, które obecnie zdycha bo to syf. przybrali inną twarz i są po prostu zachwalani z ogromną przesadą. byłam w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Chorwacji, Włoszech i Bułgarii z wieloma biurami, praktycznie 2-3 razy w roku i nigdy nie wrócę do ok-tours. to jest raczej nie-ok tours. odradzam to biuro. jechalam przez nie na oboz do Bulgarii (hotel nikea park-zlote piaski). problemy zaczely sie juz w pl. podczas podrozy musielismy sie przesiadac do 3 roznych autokarow. po raz 1 oszukano nas i zamiast jechac pietrowym autokarem musielismy jechac ciasnym, malym i starym innym autokarem. kiedy zapytalam sie dlaeczego tak jest powiedziano mi prawie doslownie zebym sie cieszyl ze w ogole mam miejsce. oragnizacja totalnie do dupy podczas powrotu tez musielismy sie przesiadac o dziwo-tylko raz, ale i tak nikt nie wiedzial o ktorej przyjedzie 2 autobus. jedzenie w hotelu bylo paskudne caly czas tylko ryz, jakies oblesne pulpety i papryka. w pokojach prawie nic nie dzialalo. w lazience mielismy wode na podlodze, a kuchenka w aneksie w ogole nie dzialala. klimatyzacje byly nieczyszczone przez co wiekszosc obozowiczow byla chora. opiekunowie strasznie rygorystycznie-za picie alkoholu grozili nawet sadem i wysylaniem listow do szkol. w drodze powrotnej juz w polsce podczas przesiadki zaginal bagaz kolezanki, ktorego w koncu i tak nie odzyskala, a odszkodowanie wynosilo jedynie gora 800 zl! nie polecam totalnie tego biura, nie zaplacilabym ani zlotowki za takie wakacje. wszystkie te wrazenia sa prawdziwe i pisze dlatego, zeby inni nie nabrali sie na to biuro. teraz jestescie nastawieni ok, ale nie zycze wam zebyscie byly nie-ok turystami. dobrze Wam radze, zastanowcie sie zanim wybierzecie.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
SPAMER
|
hmmm Eywa.. niezle nas straszysz.. raczej Ty tego nie napisalas, czytalam to od innego uzytownika... ale spoko.. moze akurat on tak trafil.. mam nadzieje, ze w moim przypadku i innych tu zainteresowanych bulgaria bedzie inaczej.
aha i wiem, ze ok tours to dawny ALMATUR ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Przyczajenie
|
wiecie, a sie w to pchacie. wasza sprawa. widać macie jakieś klapki na oczach i patrzycie tylko w stronę ok-tours. każdy zachwala swoje, a ja tylko ostrzegam innych, którzy to czytają. jeśli ktoś ma jakieś szczegółowe pytania to śmiało. może oprzemy naszą rozmowę o konkrety, a nie tylko ogólniki.
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- warto wszystkich wszędzie ostrzec. gdybym opisywala tylko przeżycia innych to co innego, ale ja byłam raz z ok-tours i to był mój ostatni raz. po prostu ok-tours jest zachwalane, a nie ma podstaw by tak twierdzić. nie wiem co Wam się w nim podoba. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
no to proszę podaj jakieś konkrety, skoro tak bardzo chcesz nas wszystkich ostrzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
SPAMER
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
a dziewczyny jedyne na co uważajcie to na to ich bułgarskie jedzenie ;/ jak dla mnie było ochydne , przynajmniej w hotelu dana palace ;| Połowa obozu miała rewelacje żołądkowe przez całe 14 dni i oczywiscie w tym ja
![]()
#807 | |
SPAMER
|
Cytat:
wiem, ja jestem juz przygotowana psychicznie na to jedzienie <haha> bo najgorzy to dla mnie jest ryż ![]() a jak ktos nie chche jesc w hotelu, to nie musi nie? czy zmuszajja <haha> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
nie no bez przesady na siłę karmić Cię nie będą, będziesz chciała to będziesz jadła, nie to nie, proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Polecam jedzenie na miescie w McDonald's czy jakos tak to sie pisze ;]
#810 |
Raczkowanie
|
a to tylko na fast foodach jechałaś? może jakieś owoce morza czy coś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.