Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-22, 22:44   #781
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Z naszą bejatką wszystko ok, udziela się na staraczkowym a ślub bierze w lutym

Jak będzie już grupa na fb to dajcie znać
A to dobrze. Szkoda ze juz się u nas nie odzywa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Też chcielibyśmy pójść w jakiś sport dla maluchów. Teraz jest moda na języki i inne takie, a sport nie dość że rozwija sprawność to jeszcze zachowania społeczne. Przez naszych rodziców było to zupełnie niedoceniane.Jak się mnie ktoś pyta jak się czuję, to odpowiadam że jak hipopotam ile się muszę nastękać żeby się w nocy na drugi bok przewrócić.. Wodę można przed. A nawet wskazane bo po tym słodkim ulepku często krew nie chce lecieć bo się zagęszcza. Tak mi powiedziała babka na pierwszym pobraniu więc chociaż Tobie się przyda powodzenia!Ja zakupy jeszcze robię. Takie duże zamawiam i tylko odbieram ze sklepu, bieżące normalnie. Też odbieram małego, ale na szczęście autem. Szczególnie w ten smog nie spacerujemy... Zobaczymy jak długo będę ogarniać.U mnie mały wszedł w jakąś fazę buntu. Wszystko na nie. Przed posiłkiem musi swoje odwrzeszczeć żeby wzyscy wiedzieli że to jego decyzja czy zje. A jeszcze smoka mu odstawiamy. I jutro do lekarza bo ma temperaturę i jakieś zapalenie spojówek. Masakra...
Dziś przynajmniej przyszła komoda dla małego. Teraz tylko skręcić i zawsze jeden mebel do przodu...

No właśnie u nas nie ma awantur. Śmieje się i robi zupełnie odwrotnie niz mowimy. Wszystkim rzuca. Ale juz tak konkretnie. Zęby już jej myje na sile. Ale to jest takie wymyślanie i kombinowanie żeby tylko nie myć. Ciągle gdzieś wchodzi, wspina się. Mimo ze nabila sobie dzisiaj porządnego guza robi to samo. Staramy się rozmawiać, tłumaczyć ale jak grochem o sciane. Widzę ze ma trudny okres, bo bardzo mnie potrzebuje. Mamoza totalna. No i mimo takiego buntu widać ze bliskości jej trzeba. Bo przychodzi i się przytula. Jak dłużej mnie nie widzi to pyta i szuka gdzie jest mama. Tata juz nie może uspac bo jest strazzny płacz za mną. A było zupełnie inaczej. Juz na prawdę bylo super bo i tata mogl usypać. Budziła sie raz albo w ogole w nocy. Nie wiem skąd taka dużą zmiana. Może znowu jakieś skoki w rozwoju. Mam nadzieję ze przetrwamy i ze gorzej nie będzie. Chociaż w to nie wierze mam nadzieję ze po narodzinach siostry dalej dzidziuś będzie dla niej słodziutki i taki kochaniutki przychodzi co dziennie i pyta czy może popatrzec na dzidziusia. Odsłania mi bluzkę. Głaszcze, przytula i mowi jaki jest słodki i jak bardzo go kocha

Zdrowia dla synka!

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-22, 22:50   #782
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ramki FISKBO z białą, płaską ramką za 8zł ;-)

Dziękuję, no cóż po wypłacie znowu trzeba będzie nawiedzić ten dom szatana...Bo jeszcze lampki chmurki chyba wlecą
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
A wtedy na fejsbuku widać, że się jest w jakiejś grupie?
Ja korzystam w sumie tylko z messengera i czytam czasem jakieś posty dotyczące mojej branży.
I z ciążą też się jakoś nie uzewnętrzniam więc nie chciałabym żeby mi się coś tam wyświetlało żeby znajomi to widzieli
Też się w sumie nie uzewnętrzniam. Koleżanka jak się dowiedziała, że jest w ciąży, to od razu fota małych bucików na fb
Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Powodzenia jutro na glukozach pijcie wodę przed, będzie łatwiej pobierać

Ja tez jestem za fejsem.
A dziś nawet byłam na spotkaniu na zywo warszawskich kwietniowek z fb byłyśmy we 4 i było całkiem sympatycznie. Jak jest tajna to nie widzą, że jesteś w tej grupie.

Ja też nie za bardzo uzewnetrzniam się z ciąża, ale jestem członkiem grup zamkniętych kwietniowych i to już chyba a widać jak się wejdzie. Liczę, że nikt z moich znajomych specjalnie na mój profil nie wchodzi żeby sprawdzać do jakich grup ostatnio dołączyłam Oo jakie zakupy!

Kurcze jak nie ma pojemników i wanienki to chyba jeszcze poczekamy z wycieczka do Ikei

Aż poszukałam na fb grupy kwietniowych mam A co, se dołączę ☺

Listopadowa, ja też czuję najczęściej ruchy z prawej i lewej strony brzucha jednocześnie, jakby był ułożony poprzecznie. Oby się ułożył jak należy.

Znowu walczyliśmy z przemeblowaniem małego pokoju, mam dość szczerze mówiąc, bo meble krążą po całym pokoju w różnych konfiguracjach i nic mi nie odpowiada.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-22, 23:02   #783
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Wspolczuje chorob I dolegliwosci ... u mnie to samo córka z gorączka a ja ledwo sie ruszam przez ból bioder i spojenia ... a w sobote lecimy

Listopadowaa to pewno tylko taki etap . Ja sie prEkonalam ze tylko konsekwencja skutkuje. Pod koniec tamtego roku tez mieliśmy etap ze mała nie chciała spać w swoim łóżeczku ( a śpi sama od zawsze ) budziła sie w nocy po 7 razy łaziła do nas kombinowała. Juz nie wiedziałam co mam robić ale uparłam sie ze bedzie po mojemu i w końcu zrozumiała ze nie wygra

Ja za fb tez podziękuje ... nie używam
Dzięki
U nas nie ma problemu z lozeczkiem. Ona po prostu potrzebuje mnie. Nie ważne czy ja do niej pójdę czy ja węzme do siebie. Nawet w nocy przez sen wola "mami". Ale czasami TŻ wystarczy, bo poczuje kogoś obok i od razu śpi. gorzej nad ranem bo sen jest plytszy jest bardziej świadoma i trudniej zasnąć jej ponownie, TŻ nie wystarczy. Ja akurat z tym problemu nie mam ze sie budzi po zs tym ze sie msrtwie. Corks mnie potrzebuje to staram sie na ile mogę byc blisko niej. Ale w 7 miesiącu ciąży nie jest latwo. Bardziej martwi mnie jej zachowanie w dzień. Na prawdę staramy się jej poświęcać dużo uwagi. Rozmawiać. Bawimy Się z nia. Moze brakować jej spacerów ale nic na zimę nie poradzimy. Krotkie wyjście i tyle, zreszta sama goni do domu jak czuje zimno i nie chce chodzić. . Ma teraz nas oboje 24 h na dobe zachowuje się jakby chciała jeszcze więcej uwagi na sobie skupic. Ale najgorsze ze ona ciągle jest wesoła. Dopiero krzyki lub podniesiony ton i powaga sprawia ze zaczyna jej mina się zmieniać. Uspakaja się na chwile. Mi juz tak ciśnienie podnosi ze jak cos powiem to jestem konsekwentna w słowach . wychowujemy ja bliskosciowo ale granice muszą jakieś byc.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dziękuję, no cóż po wypłacie znowu trzeba będzie nawiedzić ten dom szatana...Bo jeszcze lampki chmurki chyba wlecą Też się w sumie nie uzewnętrzniam. Koleżanka jak się dowiedziała, że jest w ciąży, to od razu fota małych bucików na fb Aż poszukałam na fb grupy kwietniowych mam A co, se dołączę ☺

Listopadowa, ja też czuję najczęściej ruchy z prawej i lewej strony brzucha jednocześnie, jakby był ułożony poprzecznie. Oby się ułożył jak należy.

Znowu walczyliśmy z przemeblowaniem małego pokoju, mam dość szczerze mówiąc, bo meble krążą po całym pokoju w różnych konfiguracjach i nic mi nie odpowiada.

Ahaha dom szatana

Stary 2019-01-22, 23:36   #784
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Kupiliśmy komodę hemnes 3 szufladową, 2 szufladową - czyli szafkę nocną, biały przewijak, 2 lampki chmurki, 4 ramki, prześcieradła do łóżeczka i pojemnik do przechowywania ubrań ;-) nie było tego kompletu pojemników do przewijaka

Pokaż co to jest Zakupy na bogato, super !

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
A wtedy na fejsbuku widać, że się jest w jakiejś grupie?
Ja korzystam w sumie tylko z messengera i czytam czasem jakieś posty dotyczące mojej branży.
I z ciążą też się jakoś nie uzewnętrzniam więc nie chciałabym żeby mi się coś tam wyświetlało żeby znajomi to widzieli
Opis grupy tajnej na fb: "Tylko członkowie mogą znaleźć grupę, sprawdzić, kto do niej należy i zobaczyć posty."

Cytat:
Napisane przez MoonInTheSky Pokaż wiadomość
Przed krzywą można jeść? Pić możesz, nawet po glukozie, chyba taki 1 kubek plastikowy na 1h max

Nie można. Miałam na myśli jak skończe jeść przed tym 12 godzinnym postem :P

Cytat:
Hej dziewczyny!

Dziękuję

Chyba w miarę skompletowałam apteczny koszyk na gemini, teraz ewentualnie będą drobne korekty 2 dni nad tym siedziałam

Ja fb od daaaawna używam tylko do kontaktu ze znajomymi.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-22, 23:37   #785
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
No moje niby ciągle poprzecznie.nogi z lewej, glowa gdzieś z prawej albo lekko z ukosa. Ciężko stwierdzić bo jednocześnie czuje ruchy pod żebrami jak i na pęcherzu ale te dzieciaki muszą być juz duże.
No i najgorsze że boli mnie miejsce gdzie jest watraba.charakterystyczny ucisk jak z końcówki pierwszej ciąży. Tylko wtedy bolalo mnie jakoś parę tygodni, 3-4. Na końcu było masakrycznie, wytrzymać się nie dało ale wtedy od kopniakow bo tam były akurat nóżki dziecka. a teraz nie wiem czemu znowu tak boli, cos mi chyba narządy poprzyciskalo. A tu jeszcze dwa miesiące. Cos czuje ze końcówka ciąży będzie ciężka oby tylko znowu nie przenosić.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

My tez mamy ikeowskie mieszkanie z TŻ stwierdziliśmy ze idziemy po kosztach. Akurat na czas dzieci do tego nam się podobają te meble córce musimy dokupić kalaxa. Jednego ma a ze sie sprawdza wiec kuoujemy następnego. Mam w planach kupić tez szuflady, drzwi i przemalowac na kolorowo i kupić jakieś fajnie uchwyty. Po za tym ma stolik i krzesełka mamut, komode malm i jaks szafę nie pamiętam serii. A my w sypialni mamy tez malma, tam docelowo będą teraz rzeczy noworodka. wczesniej mielismy ten długi malm podwójny na trzy szuflady ale poleciał pod skos do salonu bo w sypialni z lozeczkiem nam się nie mieścił. A w salonie meble besta

Mój w zeszłym tygodniu miał już ponad 1,5 kg
Cytat:
Oj tam oj tam, mogą być
Ja dostałam w spadku bodziaki 62 z napisem Merry Christmas Porodowa chabrowa? Jak rozmiarówka? Właśnie mam zamiar zapolowac na następną dostawę

Porodowa czekoladowa ja wzięłam L i jest dość duża, ale myślę, że do porodu będzie idealna

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-22, 23:47   #786
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Cocci - fajne zakupy.
Szkoda, że ja mam do IKEA daleko, raczej chyba przed porodem się tam nie wybierzemy.

Jak się pisze w tajnej grupie to tych postów inni znajomi nie widzą ale to że się do tej grupy należy to chyba znajomi widzą jak gdzieś tam w informacje wejdą.
Fajne, szkoda, że to kosztuje

W tajnej nawet nie widać, że jesteś choćby nie wiem jak znajomi szukali. W zamkniętej owszem mogą zobaczyć

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ja tez jestem za fejsem.
A dziś nawet byłam na spotkaniu na zywo warszawskich kwietniowek z fb byłyśmy we 4 i było całkiem sympatycznie. Jak jest tajna to nie widzą, że jesteś w tej grupie.

Ja też nie za bardzo uzewnetrzniam się z ciąża, ale jestem członkiem grup zamkniętych kwietniowych i to już chyba a widać jak się wejdzie. Liczę, że nikt z moich znajomych specjalnie na mój profil nie wchodzi żeby sprawdzać do jakich grup ostatnio dołączyłam Oo jakie zakupy!

Kurcze jak nie ma pojemników i wanienki to chyba jeszcze poczekamy z wycieczka do Ikei

Nooo w Krk nie było, dostępność zawsze można sprawdzić na stronie Ikea, no cóż...następnym razem pojadę jak będzie fotel i pojemniki

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
A to dobrze. Szkoda ze juz się u nas nie odzywa.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

No właśnie u nas nie ma awantur. Śmieje się i robi zupełnie odwrotnie niz mowimy. Wszystkim rzuca. Ale juz tak konkretnie. Zęby już jej myje na sile. Ale to jest takie wymyślanie i kombinowanie żeby tylko nie myć. Ciągle gdzieś wchodzi, wspina się. Mimo ze nabila sobie dzisiaj porządnego guza robi to samo. Staramy się rozmawiać, tłumaczyć ale jak grochem o sciane. Widzę ze ma trudny okres, bo bardzo mnie potrzebuje. Mamoza totalna. No i mimo takiego buntu widać ze bliskości jej trzeba. Bo przychodzi i się przytula. Jak dłużej mnie nie widzi to pyta i szuka gdzie jest mama. Tata juz nie może uspac bo jest strazzny płacz za mną. A było zupełnie inaczej. Juz na prawdę bylo super bo i tata mogl usypać. Budziła sie raz albo w ogole w nocy. Nie wiem skąd taka dużą zmiana. Może znowu jakieś skoki w rozwoju. Mam nadzieję ze przetrwamy i ze gorzej nie będzie. Chociaż w to nie wierze mam nadzieję ze po narodzinach siostry dalej dzidziuś będzie dla niej słodziutki i taki kochaniutki przychodzi co dziennie i pyta czy może popatrzec na dzidziusia. Odsłania mi bluzkę. Głaszcze, przytula i mowi jaki jest słodki i jak bardzo go kocha

Zdrowia dla synka!

Jakie to odslanianie brzuszka urocze

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Pokaż co to jest Zakupy na bogato, super !

Opis grupy tajnej na fb: "Tylko członkowie mogą znaleźć grupę, sprawdzić, kto do niej należy i zobaczyć posty."

Nie można. Miałam na myśli jak skończe jeść przed tym 12 godzinnym postem

Dziękuję

Chyba w miarę skompletowałam apteczny koszyk na gemini, teraz ewentualnie będą drobne korekty 2 dni nad tym siedziałam

Ja fb od daaaawna używam tylko do kontaktu ze znajomymi.
http://www.pomniejszacz.pl/files/scr...6-09-05-33.png Proszę Cię bardzo. U nas leci jedna nad łóżeczko - dam radę ją włączyć z łóżka, druga - nad przewijak ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 01:16   #787
coco00
Wtajemniczenie

Spać nie mogę bo mnie krzywa stresuje i mam turbo ssanie już

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-23, 05:53   #788
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Doobry

W labu czekam na krew... Kawy.. kawy mi trzeba

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 06:25   #789
maltaa7
Raczkowanie

Dzień dobry . Ja juz od 5 nie spie. Cos ostatnio nie mogę zasnąć jak sie obudzę w nocy. Wczoraj juz od 4 nie spałam. Potem szybko padam wieczorem i znowu wcześnie sie budzę. Błędne koło...

I jeszcze te sny. Wczoraj śniło mi sie ze bratowa urodzila i mi napisała sms ze urodzila sie dzidwczynka i bedzie Ofelka :P, a mial być przeciez chlopiec. I wyobrazcie sobie ze rzeczywiście urodziła tej nocy tylko zgodnie z planem chłopca.

Coco, powodzenia na krzywej

Chyba tez sie w sobotę wybiorę do ikea . Ma moze któraś łóżeczko Guliwer z ikea?

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 07:00   #790
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej już spanie najlepszy lek na sen ja sikam w kubek, ogarniam się i jadę na badania ;-) powodzenia towarzyszko glukozowej niedoli

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Doobry

Tak wcześnie? Szaleństwo!
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry . Ja juz od 5 nie spie. Cos ostatnio nie mogę zasnąć jak sie obudzę w nocy. Wczoraj juz od 4 nie spałam. Potem szybko padam wieczorem i znowu wcześnie sie budzę. Błędne koło...

I jeszcze te sny. Wczoraj śniło mi sie ze bratowa urodzila i mi napisała sms ze urodzila sie dzidwczynka i bedzie Ofelka :P, a mial być przeciez chlopiec. I wyobrazcie sobie ze rzeczywiście urodziła tej nocy tylko zgodnie z planem chłopca.

Chyba tez sie w sobotę wybiorę do ikea . Ma moze któraś łóżeczko Guliwer z ikea?

Ja wstaję od kilku dni koło 4 i już mi się nie chce spać, ale jakoś zapypiam dalej...

Nasza Ofelka Ci się śniła
Gratulacje dla bratowej ;-)

Dzień dobry!
To ten dzień
2h w labie

Stary 2019-01-23, 07:09   #791
mia128
Raczkowanie

Cytat:
No moje niby ciągle poprzecznie.nogi z lewej, glowa gdzieś z prawej albo lekko z ukosa. Ciężko stwierdzić bo jednocześnie czuje ruchy pod żebrami jak i na pęcherzu ale te dzieciaki muszą być juz duże.
No i najgorsze że boli mnie miejsce gdzie jest watraba.charakterystyczny ucisk jak z końcówki pierwszej ciąży. Tylko wtedy bolalo mnie jakoś parę tygodni, 3-4. Na końcu było masakrycznie, wytrzymać się nie dało ale wtedy od kopniakow bo tam były akurat nóżki dziecka. a teraz nie wiem czemu znowu tak boli, cos mi chyba narządy poprzyciskalo. A tu jeszcze dwa miesiące. Cos czuje ze końcówka ciąży będzie ciężka oby tylko znowu nie przenosić.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

My tez mamy ikeowskie mieszkanie z TŻ stwierdziliśmy ze idziemy po kosztach. Akurat na czas dzieci do tego nam się podobają te meble córce musimy dokupić kalaxa. Jednego ma a ze sie sprawdza wiec kuoujemy następnego. Mam w planach kupić tez szuflady, drzwi i przemalowac na kolorowo i kupić jakieś fajnie uchwyty. Po za tym ma stolik i krzesełka mamut, komode malm i jaks szafę nie pamiętam serii. A my w sypialni mamy tez malma, tam docelowo będą teraz rzeczy noworodka. wczesniej mielismy ten długi malm podwójny na trzy szuflady ale poleciał pod skos do salonu bo w sypialni z lozeczkiem nam się nie mieścił. A w salonie meble besta

Siostro! Besta w salonie, pax w przedpokoju, a Kallax u synka z resztą kallaxa w pokoju dziecięcym jestem fanką.
Cytat:
Dzięki
U nas nie ma problemu z lozeczkiem. Ona po prostu potrzebuje mnie. Nie ważne czy ja do niej pójdę czy ja węzme do siebie. Nawet w nocy przez sen wola "mami". Ale czasami TŻ wystarczy, bo poczuje kogoś obok i od razu śpi. gorzej nad ranem bo sen jest plytszy jest bardziej świadoma i trudniej zasnąć jej ponownie, TŻ nie wystarczy. Ja akurat z tym problemu nie mam ze sie budzi po zs tym ze sie msrtwie. Corks mnie potrzebuje to staram sie na ile mogę byc blisko niej. Ale w 7 miesiącu ciąży nie jest latwo. Bardziej martwi mnie jej zachowanie w dzień. Na prawdę staramy się jej poświęcać dużo uwagi. Rozmawiać. Bawimy Się z nia. Moze brakować jej spacerów ale nic na zimę nie poradzimy. Krotkie wyjście i tyle, zreszta sama goni do domu jak czuje zimno i nie chce chodzić. . Ma teraz nas oboje 24 h na dobe zachowuje się jakby chciała jeszcze więcej uwagi na sobie skupic. Ale najgorsze ze ona ciągle jest wesoła. Dopiero krzyki lub podniesiony ton i powaga sprawia ze zaczyna jej mina się zmieniać. Uspakaja się na chwile. Mi juz tak ciśnienie podnosi ze jak cos powiem to jestem konsekwentna w słowach . wychowujemy ja bliskosciowo ale granice muszą jakieś byc.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ahaha dom szatana

My się uczymy jak postępować. Rozmawianie oczywiście nic nie daje, bliskość jest bardzo ważna, ale granice muszą jakieś być dla wszystkich dobra. Widzimy, że U nas dziadkowie mają z tym problem. Nieważne środki aby osiągnąć cel. Więc jedzenie najlepiej przy bajce itp. I ewidentnie się boją płaczu wnuka więc wystarczy się rozpłakać i dają wszystko no nic, trzeba przeżyć. Za to za 15 lat może nam dzieci podziękują, że je tak świetnie wychowaliśmy haha na bank.
Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość

Nieźle z tym snem mnie się chyba nie zdarzyło nic specjalnie przewidzieć.
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Doobry

Cytat:

Powodzenia dziewczyny!

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-23, 07:28   #792
Michacha1234
Zadomowienie

Hej! Powodzenia na badaniach
Dołączyłam do tej grupy kwietniowych mam na fb i już mi się chce ryczeć, jak zobaczyłam tą dziewczynkę przedwcześnie urodzoną Ehhh....
A propo snów, śniło mi się, że jechałam do szkoły swoim autem i zabrałam do niego 28 osób Nie...nie jestem posiadaczką autobusu
W dodatku obudziłam się cała spocona jak szczur

Stary 2019-01-23, 07:43   #793
coco00
Wtajemniczenie

Hej! Dzięki dziewczyny, zasnęłam dopiero po 2 jak poszłam do drugiego pokoju. Glukoza wypita, parę pierwszych łyków myślę sobie, że luzik nawet dobre, ale faktycznie później coraz gorzej i ciężko to wypić ale dałam radę co ciekawe niepotrzebnie kupowałam glukoze bo w medi sami dają i to jeszcze miałam cytrynowa
1-2 dni po naszym ostatnim narzekania tutaj na słabe ruchy muszę powiedzieć, że młody się dość rozkręcil, ostatnio jest dość aktywny i coraz mocniej potrafi uderzyć, chociaż w nocy nie ułatwialo mi to zasniecia

Stary 2019-01-23, 08:39   #794
MoonInTheSky
Raczkowanie

Hej mi też się śniło, że urodziłam i na drugi dzień byłam już z małym nad morzem 🤣

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 08:50   #795
NibyNic
Zakorzenienie

Hej
A mi się nic nie śni. Może to i lepiej

O to rzeczywiście Ikea rządzi. Ja mam od nich tylko stół w kuchni, dłuższy stolik Luck i krzesełko mamut. Dwie poduszki ozdobne, kilka pluszaków i tak to 10 rzeczy w kuchni typu łopatki, pojemniki.

A to ja nie wiedziałam że grupa tajna to coś innego niż zamknięta.

Jedli chodzi o dzielenie się radosną nowiną to ja również na portalach społecznościowych nie dałam znaku na ten temat ale byłam niedawno na spotkaniu klasowym z liceum to sami zobaczyli i pochodzę też z małej miejscowości więc pewnie tam też już sporo osób wie, plus znajomi z pracy i w ten sposób grupa znajomych z Facebooka którzy żyją w niewiedzy jest niewielka

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 08:57   #796
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączyłam do tej grupy kwietniowych mam na fb i już mi się chce ryczeć, jak zobaczyłam tą dziewczynkę przedwcześnie urodzoną Ehhh....
A propo snów, śniło mi się, że jechałam do szkoły swoim autem i zabrałam do niego 28 osób Nie...nie jestem posiadaczką autobusu

Ja też tam jestem na fejkowym koncie i ta mała na zdjęciu to urodziła się chyba 5 dni po tej pierwszej, ale to nie zmienia faktu, że maleństwo straszne

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Hej! Dzięki dziewczyny, zasnęłam dopiero po 2 jak poszłam do drugiego pokoju. Glukoza wypita, parę pierwszych łyków myślę sobie, że luzik nawet dobre, ale faktycznie później coraz gorzej i ciężko to wypić ale dałam radę co ciekawe niepotrzebnie kupowałam glukoze bo w medi sami dają i to jeszcze miałam cytrynowa
1-2 dni po naszym ostatnim narzekania tutaj na słabe ruchy muszę powiedzieć, że młody się dość rozkręcil, ostatnio jest dość aktywny i coraz mocniej potrafi uderzyć, chociaż w nocy nie ułatwialo mi to zasniecia

Ja właśnie też wypiłam. Bleeeh, dałam radę byle by wytrzymać 2h tutaj...

W Enelu też dają, ale zwykłą

Stary 2019-01-23, 09:08   #797
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć trzymam kciuki za glukozy!
Ja na mamach kwietniowych na Facebooku byłam kilka dni, za bardzo histeryzują jak dla mnie niektóre panie i nie mogę takich głupot czytać
Tutaj przynajmniej nikt nie przesadza i całkiem przyjemną grupkę mamy

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 09:16   #798
NibyNic
Zakorzenienie

Również trzymam kciuki za dobre wyniki z krzywej.

A mi nawet nie przyszło do głowy poszukać takiej grupy na Facebooku

Stary 2019-01-23, 09:22   #799
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, no cóż po wypłacie znowu trzeba będzie nawiedzić ten dom szatana...Bo jeszcze lampki chmurki chyba wlecą Też się w sumie nie uzewnętrzniam. Koleżanka jak się dowiedziała, że jest w ciąży, to od razu fota małych bucików na fb Aż poszukałam na fb grupy kwietniowych mam A co, se dołączę

Ja po pierwszej stracie już wiem, że po zobaczeniu II nie warto się szybko chwalić, tym bardziej w necie... jak czasem widzę jak dziewczyny zaraz po pierwszym usg wstawiają zdjęcia... ja rozumiem że szczęście... Ale trzeba być świadomym ryzyka niestety. Pierwsze zdjęcie z brzuchem jakie dodałam na swojego ig było że świąt, wcześniej bym się nie odważyła .

Dzień dobry mąż na basenie A ja jeszcze się lenie w łóżku. Chyba też dziś brykne na basen z rodzicami po południu bo takie poranne wstawanie to nie dla mnie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-23, 09:26   #800
ofelka 123
Rozeznanie

Mnie też się nic nie śni albo nic nie pamiętam. Chodź Malta ma proprocze sny a co do ofelki to takie ładne imię nawet dla chłopca może być ofelek
Ja też już innych grup nie szukałam lepiej jedna a porządna
A co do mebli muszę przyznać że nie mam ani jednego z Ikei a wcale nie mam do niej daleko ale wszystkie zabudowy robiliśmy na zamówienie

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 09:30   #801
coco00
Wtajemniczenie

Ja meble z Ikei mam w pokojach, w jednym besta, w drugim pax i malm a kuchnia, łazienka i przedpokój no to meble od stolarza na wymiar
Zajście w ciążę to połowa sukcesu dopiero, więc też nie do końca rozumiem chwalić się pierwszym usg na portalach, na prawo i lewo

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-01-23 o 09:31
Stary 2019-01-23, 09:40   #802
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Siostro! Besta w salonie, pax w przedpokoju, a Kallax u synka z resztą kallaxa w pokoju dziecięcym jestem fanką.My się uczymy jak postępować. Rozmawianie oczywiście nic nie daje, bliskość jest bardzo ważna, ale granice muszą jakieś być dla wszystkich dobra. Widzimy, że U nas dziadkowie mają z tym problem. Nieważne środki aby osiągnąć cel. Więc jedzenie najlepiej przy bajce itp. I ewidentnie się boją płaczu wnuka więc wystarczy się rozpłakać i dają wszystko no nic, trzeba przeżyć. Za to za 15 lat może nam dzieci podziękują, że je tak świetnie wychowaliśmy haha na bank. Nieźle z tym snem mnie się chyba nie zdarzyło nic specjalnie przewidzieć.Powodzenia dziewczyny!

Dziadku to inna bajka nas chowali jak chowali na tamte czasy. Czasami włos na głowie się jeży jak sie słucha ale jeśli chodzi teraz o wnuki to rozpiescili by do granic możliwości jak piszesz. Płacz i juz lecą, wszystko dadzą.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

Brawo!

Stary 2019-01-23, 09:41   #803
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja po pierwszej stracie już wiem, że po zobaczeniu II nie warto się szybko chwalić, tym bardziej w necie... jak czasem widzę jak dziewczyny zaraz po pierwszym usg wstawiają zdjęcia... ja rozumiem że szczęście... Ale trzeba być świadomym ryzyka niestety. Pierwsze zdjęcie z brzuchem jakie dodałam na swojego ig było że świąt, wcześniej bym się nie odważyła .

Dzień dobry mąż na basenie A ja jeszcze się lenie w łóżku. Chyba też dziś brykne na basen z rodzicami po południu bo takie poranne wstawanie to nie dla mnie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Ja meble z Ikei mam w pokojach, w jednym besta, w drugim pax i malm a kuchnia, łazienka i przedpokój no to meble od stolarza na wymiar
Zajście w ciążę to połowa sukcesu dopiero, więc też nie do końca rozumiem chwalić się pierwszym usg na portalach, na prawo i lewo

Ja po swojej historii to nadal nie mogę uwierzyć w tą ciążę i nadal na portalach cicho

Dwa pytanka mam:
1. Miałyście mierzoną glukozę z palca?
2. Wybieracie się na sesję brzuszkową? Szczególnie pytanie w stronę dziewczyn z Krk z prośbą o polecenie kogoś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-23, 09:42   #804
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dobra Ikea nie jest zła Wszystkie meble w pokoju córy mam stamtąd poza półeczkami na książki i łóżeczkiem. Kallax the best na zabawki i pierdoły

Listopadowa wiem o czym piszesz, u nas było dokładnie to samo. Wszystko co piszą o buncie 2latka (a właściwie 2,5latka) to prawda… Też jestem za bliskościowym wychowaniem i to jest cholernie trudne, wykombinować w którym momencie i jak wjechać z bardziej stanowczym podejściem. U nas się już powoli wycisza ten bunt chyba, liczę że do porodu (będzie miała 3 lata i miesiąc) dojdziemy do jakiegoś znośnego stanu.

Ja nie zaglądałam na tamte drugie kwietniówki na fb, nie lubię takich tłumów, tu fajniej
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 09:49   #805
fitelina
Rozeznanie

Ja, oprócz szafy na wymiar w przedpokoju, mam praktycznie wszystko z Ikei, kuchnia, sypialnia, salon, jak tak myślę to prawie wszystko

U mnie mało osób ze znajomych wie o ciąży, na fejsie i insta cisza, dowiedza się jak się urodzi
Cytat:

I to już drugi maluch przedwcześnie urodzony
Cytat:
Ja po swojej historii to nadal nie mogę uwierzyć w tą ciążę i nadal na portalach cicho

Dwa pytanka mam:
1. Miałyście mierzoną glukozę z palca?
2. Wybieracie się na sesję brzuszkową? Szczególnie pytanie w stronę dziewczyn z Krk z prośbą o polecenie kogoś

Ja miałam mierzona z palca przed podaniem glukozy.

Nie planuje sesji brzuszkowej

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Brawo Ty!
Już bliżej niż dalej

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 09:55   #806
NibyNic
Zakorzenienie

Mierzyli mi z palca, później pobrali krew a potem podali glukozę.

Też nie planuję sesji z brzuszkiem. Przy starszym nie były jeszcze w modzie to żeby było sprawiedliwie nie robię i teraz. Zresztą nie bardzo to sobie wyobrażam żeby mój mąż się tak wdzięczył przed aparatem, syn trochę za duży na takie zdjęcia z całowaniem mojego brzuszka, bardziej to mogłoby być żenujące niż urocze. Ja też nie lubię być na zdjęciach.
Taka z nas rodzina nie łapiąca uroku chwili.

Stary 2019-01-23, 10:04   #807
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Dobra Ikea nie jest zła Wszystkie meble w pokoju córy mam stamtąd poza półeczkami na książki i łóżeczkiem. Kallax the best na zabawki i pierdoły

Listopadowa wiem o czym piszesz, u nas było dokładnie to samo. Wszystko co piszą o buncie 2latka (a właściwie 2,5latka) to prawda… Też jestem za bliskościowym wychowaniem i to jest cholernie trudne, wykombinować w którym momencie i jak wjechać z bardziej stanowczym podejściem. U nas się już powoli wycisza ten bunt chyba, liczę że do porodu (będzie miała 3 lata i miesiąc) dojdziemy do jakiegoś znośnego stanu.

Ja nie zaglądałam na tamte drugie kwietniówki na fb, nie lubię takich tłumów, tu fajniej
No ja będę rodzic chyba w tym całym tajfunie buntu dwulatka mała będzie miała 2 lata i 4 miesiace. Pocieszyłaa troszkę ze to normalne pozostaje tylko pracować nad córka i sobą takie dzieciaki dużo wnosza w nasze zycie. Uczą pokory, cierpliwości i pracy nas samym sobą.

Stary 2019-01-23, 10:07   #808
ofelka 123
Rozeznanie

Ja też nie planuje sesji brzuszkowej ani noworodkowej. Możliwe że zrobimy rodzinna ale to w okolicy roczku.
My też jakoś przesadnie nie chwalimy się ciąża kto miał się dowiedzieć to wie osobiście a reszcie takie info jest nie potrzebne do szczęścia

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 10:20   #809
Justi8822
Raczkowanie

Michacha ja to raczej nie żylaki, mam typowo po urazie posiniaczoną kostkę. Jak tydzień temu źle postawiłam nogę to aż gwiazdki zobaczyłam przed oczami chciałam się zarejestrować do lekarza dzwoniłam to na luty, a jak chce szybciej to codziennie od 7 rano rejestrują osobiście trzeba być kocham NFZ. Niech mi oddadzą wszystkie moje składki to sobie będę prywatnie chodzić. Dżizus nie rozumiem czemu w tym kraju nie ma prawa wyboru.
Co do grupy na fejsie to jak mnie chcecie to też dołączę
Trzymam kciuki za dobre wyniki krzywych

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Co do cieszenia się na portalach z ciąży, ja nawet tu późno dołączyłam bo wiecznie coś mi było i bałam się cieszyć

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-23, 10:22   #810
Michacha1234
Zadomowienie

Zdecydowanie tu z Wami fajniej. Tam dołączylam z czystej ciekawości jak przeczytałam, że wogóle coś takiego istenieje a i tak najbardziej co mnie zainteresowało, to zdjęcia kącików dziecięcych
Wogóle to ja jestem chyba jakaś walnięta: szkoła rodzenia-nie, czytanie czegoś o pielęgnacji noworodka-nie, szukanie informacji o kp-nie. Ale szukanie lampek i obrazków do pokoju już tak. Trudno, młody będzie głodny, brudny, ale przynajmniej będzie miał ładne obrazki zawieszone
Ja miałam z palucha pobieraną krew przed glukozą.
Sesji brzuszkowej chyba nie... choć narzekałam ostatnio tż, że nie mam ani jedego zdjęcia z brzuchem. Przylazł z aparatem jak siedziałam w jakimś wielkim swetrze z potarganymi włosami i bez make-upu i on wielce mi chciał foty robić. Zadarłam go to poszedł.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości