|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
mam nadzieję ze po narodzinach siostry dalej dzidziuś będzie dla niej słodziutki i taki kochaniutki przychodzi co dziennie i pyta czy może popatrzec na dzidziusia. Odsłania mi bluzkę. Głaszcze, przytula i mowi jaki jest słodki i jak bardzo go kocha ![]() Zdrowia dla synka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#782 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co, se dołączę ☺Listopadowa, ja też czuję najczęściej ruchy z prawej i lewej strony brzucha jednocześnie, jakby był ułożony poprzecznie. Oby się ułożył jak należy. Znowu walczyliśmy z przemeblowaniem małego pokoju, mam dość szczerze mówiąc, bo meble krążą po całym pokoju w różnych konfiguracjach i nic mi nie odpowiada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma problemu z lozeczkiem. Ona po prostu potrzebuje mnie. Nie ważne czy ja do niej pójdę czy ja węzme do siebie. Nawet w nocy przez sen wola "mami". Ale czasami TŻ wystarczy, bo poczuje kogoś obok i od razu śpi. gorzej nad ranem bo sen jest plytszy jest bardziej świadoma i trudniej zasnąć jej ponownie, TŻ nie wystarczy. Ja akurat z tym problemu nie mam ze sie budzi po zs tym ze sie msrtwie. Corks mnie potrzebuje to staram sie na ile mogę byc blisko niej. Ale w 7 miesiącu ciąży nie jest latwo. Bardziej martwi mnie jej zachowanie w dzień. Na prawdę staramy się jej poświęcać dużo uwagi. Rozmawiać. Bawimy Się z nia. Moze brakować jej spacerów ale nic na zimę nie poradzimy. Krotkie wyjście i tyle, zreszta sama goni do domu jak czuje zimno i nie chce chodzić. . Ma teraz nas oboje 24 h na dobe zachowuje się jakby chciała jeszcze więcej uwagi na sobie skupic. Ale najgorsze ze ona ciągle jest wesoła. Dopiero krzyki lub podniesiony ton i powaga sprawia ze zaczyna jej mina się zmieniać. Uspakaja się na chwile. Mi juz tak ciśnienie podnosi ze jak cos powiem to jestem konsekwentna w słowach . wychowujemy ja bliskosciowo ale granice muszą jakieś byc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#784 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupy na bogato, super !![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba w miarę skompletowałam apteczny koszyk na gemini, teraz ewentualnie będą drobne korekty 2 dni nad tym siedziałam ![]() Ja fb od daaaawna używam tylko do kontaktu ze znajomymi. |
||||
|
|
|
#785 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wzięłam L i jest dość duża, ale myślę, że do porodu będzie idealnaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tajnej nawet nie widać, że jesteś choćby nie wiem jak znajomi szukali. W zamkniętej owszem mogą zobaczyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Spać nie mogę bo mnie krzywa stresuje i mam turbo ssanie już
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Doobry
![]() W labu czekam na krew... Kawy.. kawy mi trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
. Ja juz od 5 nie spie. Cos ostatnio nie mogę zasnąć jak sie obudzę w nocy. Wczoraj juz od 4 nie spałam. Potem szybko padam wieczorem i znowu wcześnie sie budzę. Błędne koło...I jeszcze te sny. Wczoraj śniło mi sie ze bratowa urodzila i mi napisała sms ze urodzila sie dzidwczynka i bedzie Ofelka :P, a mial być przeciez chlopiec. I wyobrazcie sobie ze rzeczywiście urodziła tej nocy tylko zgodnie z planem chłopca. Coco, powodzenia na krzywej ![]() Chyba tez sie w sobotę wybiorę do ikea . Ma moze któraś łóżeczko Guliwer z ikea?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spanie najlepszy lek na sen ja sikam w kubek, ogarniam się i jadę na badania ;-) powodzenia towarzyszko glukozowej niedoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Nasza Ofelka Ci się śniła ![]() Gratulacje dla bratowej ;-) Dzień dobry! To ten dzień ![]() 2h w labie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#791 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z resztą kallaxa w pokoju dziecięcym jestem fanką.Cytat:
no nic, trzeba przeżyć. Za to za 15 lat może nam dzieci podziękują, że je tak świetnie wychowaliśmy haha na bank. Cytat:
mnie się chyba nie zdarzyło nic specjalnie przewidzieć.Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Powodzenia na badaniach
![]() Dołączyłam do tej grupy kwietniowych mam na fb i już mi się chce ryczeć, jak zobaczyłam tą dziewczynkę przedwcześnie urodzoną Ehhh....A propo snów, śniło mi się, że jechałam do szkoły swoim autem i zabrałam do niego 28 osób Nie...nie jestem posiadaczką autobusu ![]() W dodatku obudziłam się cała spocona jak szczur ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dzięki dziewczyny, zasnęłam dopiero po 2 jak poszłam do drugiego pokoju. Glukoza wypita, parę pierwszych łyków myślę sobie, że luzik nawet dobre, ale faktycznie później coraz gorzej i ciężko to wypić ale dałam radę
co ciekawe niepotrzebnie kupowałam glukoze bo w medi sami dają i to jeszcze miałam cytrynowa ![]() 1-2 dni po naszym ostatnim narzekania tutaj na słabe ruchy muszę powiedzieć, że młody się dość rozkręcil, ostatnio jest dość aktywny i coraz mocniej potrafi uderzyć, chociaż w nocy nie ułatwialo mi to zasniecia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mi też się śniło, że urodziłam i na drugi dzień byłam już z małym nad morzem 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A mi się nic nie śni. Może to i lepiej ![]() O to rzeczywiście Ikea rządzi. Ja mam od nich tylko stół w kuchni, dłuższy stolik Luck i krzesełko mamut. Dwie poduszki ozdobne, kilka pluszaków i tak to 10 rzeczy w kuchni typu łopatki, pojemniki. A to ja nie wiedziałam że grupa tajna to coś innego niż zamknięta. Jedli chodzi o dzielenie się radosną nowiną to ja również na portalach społecznościowych nie dałam znaku na ten temat ale byłam niedawno na spotkaniu klasowym z liceum to sami zobaczyli i pochodzę też z małej miejscowości więc pewnie tam też już sporo osób wie, plus znajomi z pracy i w ten sposób grupa znajomych z Facebooka którzy żyją w niewiedzy jest niewielka
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
byle by wytrzymać 2h tutaj...W Enelu też dają, ale zwykłą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
trzymam kciuki za glukozy!Ja na mamach kwietniowych na Facebooku byłam kilka dni, za bardzo histeryzują jak dla mnie niektóre panie i nie mogę takich głupot czytać ![]() Tutaj przynajmniej nikt nie przesadza i całkiem przyjemną grupkę mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Również trzymam kciuki za dobre wyniki z krzywej.
A mi nawet nie przyszło do głowy poszukać takiej grupy na Facebooku
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry mąż na basenie A ja jeszcze się lenie w łóżku. Chyba też dziś brykne na basen z rodzicami po południu bo takie poranne wstawanie to nie dla mnie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też się nic nie śni albo nic nie pamiętam. Chodź Malta ma proprocze sny a co do ofelki to takie ładne imię nawet dla chłopca może być ofelek
![]() Ja też już innych grup nie szukałam lepiej jedna a porządna ![]() A co do mebli muszę przyznać że nie mam ani jednego z Ikei a wcale nie mam do niej daleko ale wszystkie zabudowy robiliśmy na zamówienie Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja meble z Ikei mam w pokojach, w jednym besta, w drugim pax i malm
a kuchnia, łazienka i przedpokój no to meble od stolarza na wymiarZajście w ciążę to połowa sukcesu dopiero, więc też nie do końca rozumiem chwalić się pierwszym usg na portalach, na prawo i lewo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-01-23 o 09:31 |
|
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nas chowali jak chowali na tamte czasy. Czasami włos na głowie się jeży jak sie słucha ale jeśli chodzi teraz o wnuki to rozpiescili by do granic możliwości jak piszesz. Płacz i juz lecą, wszystko dadzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dwa pytanka mam: 1. Miałyście mierzoną glukozę z palca? 2. Wybieracie się na sesję brzuszkową? Szczególnie pytanie w stronę dziewczyn z Krk z prośbą o polecenie kogoś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Dobra Ikea nie jest zła
Wszystkie meble w pokoju córy mam stamtąd poza półeczkami na książki i łóżeczkiem. Kallax the best na zabawki i pierdoły Listopadowa wiem o czym piszesz, u nas było dokładnie to samo. Wszystko co piszą o buncie 2latka (a właściwie 2,5latka) to prawda… Też jestem za bliskościowym wychowaniem i to jest cholernie trudne, wykombinować w którym momencie i jak wjechać z bardziej stanowczym podejściem. U nas się już powoli wycisza ten bunt chyba, liczę że do porodu (będzie miała 3 lata i miesiąc) dojdziemy do jakiegoś znośnego stanu. Ja nie zaglądałam na tamte drugie kwietniówki na fb, nie lubię takich tłumów, tu fajniej
|
|
|
|
#805 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja, oprócz szafy na wymiar w przedpokoju, mam praktycznie wszystko z Ikei, kuchnia, sypialnia, salon, jak tak myślę to prawie wszystko
![]() U mnie mało osób ze znajomych wie o ciąży, na fejsie i insta cisza, dowiedza się jak się urodzi Cytat:
Cytat:
Nie planuje sesji brzuszkowej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Już bliżej niż dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mierzyli mi z palca, później pobrali krew a potem podali glukozę.
Też nie planuję sesji z brzuszkiem. Przy starszym nie były jeszcze w modzie to żeby było sprawiedliwie nie robię i teraz. Zresztą nie bardzo to sobie wyobrażam żeby mój mąż się tak wdzięczył przed aparatem, syn trochę za duży na takie zdjęcia z całowaniem mojego brzuszka, bardziej to mogłoby być żenujące niż urocze. Ja też nie lubię być na zdjęciach. Taka z nas rodzina nie łapiąca uroku chwili.
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała będzie miała 2 lata i 4 miesiace. Pocieszyłaa troszkę ze to normalne pozostaje tylko pracować nad córka i sobą takie dzieciaki dużo wnosza w nasze zycie. Uczą pokory, cierpliwości i pracy nas samym sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie planuje sesji brzuszkowej ani noworodkowej. Możliwe że zrobimy rodzinna ale to w okolicy roczku.
My też jakoś przesadnie nie chwalimy się ciąża kto miał się dowiedzieć to wie osobiście a reszcie takie info jest nie potrzebne do szczęścia Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Michacha ja to raczej nie żylaki, mam typowo po urazie posiniaczoną kostkę. Jak tydzień temu źle postawiłam nogę to aż gwiazdki zobaczyłam przed oczami
chciałam się zarejestrować do lekarza dzwoniłam to na luty, a jak chce szybciej to codziennie od 7 rano rejestrują osobiście trzeba być kocham NFZ. Niech mi oddadzą wszystkie moje składki to sobie będę prywatnie chodzić. Dżizus nie rozumiem czemu w tym kraju nie ma prawa wyboru.Co do grupy na fejsie to jak mnie chcecie to też dołączę ![]() Trzymam kciuki za dobre wyniki krzywych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Co do cieszenia się na portalach z ciąży, ja nawet tu późno dołączyłam bo wiecznie coś mi było i bałam się cieszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie tu z Wami fajniej. Tam dołączylam z czystej ciekawości jak przeczytałam, że wogóle coś takiego istenieje a i tak najbardziej co mnie zainteresowało, to zdjęcia kącików dziecięcych
![]() Wogóle to ja jestem chyba jakaś walnięta: szkoła rodzenia-nie, czytanie czegoś o pielęgnacji noworodka-nie, szukanie informacji o kp-nie. Ale szukanie lampek i obrazków do pokoju już tak. Trudno, młody będzie głodny, brudny, ale przynajmniej będzie miał ładne obrazki zawieszone ![]() Ja miałam z palucha pobieraną krew przed glukozą. Sesji brzuszkowej chyba nie... choć narzekałam ostatnio tż, że nie mam ani jedego zdjęcia z brzuchem. Przylazł z aparatem jak siedziałam w jakimś wielkim swetrze z potarganymi włosami i bez make-upu i on wielce mi chciał foty robić. Zadarłam go to poszedł. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

powodzenia!Ja zakupy jeszcze robię. Takie duże zamawiam i tylko odbieram ze sklepu, bieżące normalnie. Też odbieram małego, ale na szczęście autem. Szczególnie w ten smog nie spacerujemy... Zobaczymy jak długo będę ogarniać.U mnie mały wszedł w jakąś fazę buntu. Wszystko na nie. Przed posiłkiem musi swoje odwrzeszczeć żeby wzyscy wiedzieli że to jego decyzja czy zje. A jeszcze smoka mu odstawiamy. I jutro do lekarza bo ma temperaturę i jakieś zapalenie spojówek. Masakra...
mam nadzieję ze po narodzinach siostry dalej dzidziuś będzie dla niej słodziutki i taki kochaniutki
przychodzi co dziennie i pyta czy może popatrzec na dzidziusia. Odsłania mi bluzkę. Głaszcze, przytula i mowi jaki jest słodki i jak bardzo go kocha 

pijcie wodę przed, będzie łatwiej pobierać 

Zakupy na bogato, super !
z TŻ stwierdziliśmy ze idziemy po kosztach. Akurat na czas dzieci
do tego nam się podobają te meble 

spanie najlepszy lek na sen
ja sikam w kubek, ogarniam się i jadę na badania ;-) powodzenia towarzyszko glukozowej niedoli 

Ehhh....

mąż na basenie A ja jeszcze się lenie w łóżku. Chyba też dziś brykne na basen z rodzicami po południu bo takie poranne wstawanie to nie dla mnie
26.08.2017