![]() |
#781 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Ważne że z Maluszkiem wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Justysia dzięki za info o stanikach
![]() Bazille, 3100 woooow ![]() a co do lekarza, to łatwo mu mówić, bo nie on wypycha, zrób tak jak czujesz, zreszta mysle ze tak jak mowisz, to Twoje ciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() No czuje się jak młody bóg, 4h snu to jest to co uwielbiam najbardziej szczególnie 4 noc z rzędu, po prostu życie na 200%... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojoj, do złych sklepów chodziłaś ![]() Ja właśnie jestem na etapie szukania stanika, jutro pójdę zajrzeć do sklepu, ale mam na oku kilka on line. I tak z firm robiących karmniki są: z polskich Lupoline, Ava, Alles, Momtobe, Gaja, Kinga, zagranicznych Royce, Hotmilk. Oczywiście jest jeszcze kilka innych, polecam tekst na ten temat na blogu stanikimanii. O dopasowanie i rozmiar bym się nie obawiała w Avie i Gai. Z tego co wiem Alles wypada mniejszy i ma dość rozciągliwe obwody, Kingę też bym o to podejrzewała. Momtobe są ładne, no ale właśnie niby szeroki zakres ale na ich stronie chyba nie znalazłam żadnego w misce H z mniejszym obwodem. Dwa przy ciężkim karmiącym biuście, to one raczej będą dla naszego dobrego poczucia estetycznego, bo nie utrzymają a te koronki mogą drażnić. Co nie znaczy, że chyba sobie jednego nie sprawię ![]() I jest jeszcze druga kwestia ja mam 8 tyg do porodu i nie wiem czy to nie jest jeszcze za wcześnie na taki zakup i nie wiem czy kupić rozmiar z lekkim luzem, czy na styk (pewnie to pierwsze). Jeżeli zdecydujecie się na dłuższe kp, to taki stanik z fiszbinami dobrze jest kupić po ok. 3 miesiącach od porodu. Także te miękkie bezfiszbinowe mogą posłużyć 4-5 miesięcy, więc nie jest źle. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Ja mam staniki do karmienia z H&M i w nich już chodzę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję że chodziłam do słabych sklepów bo trochę to przerażające ![]() ![]() No nic pewnie przemeczę się kilka miesięcy i jak skończę karmić to wybiorę się na jakieś większe bieliźniarskie zakupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
Justysia współczuję nocek, ja też po tych kilku wczoraj wypluta byłam. Dziś było lepiej. Ale 3 pobudki do WC, zastanawia mnie to, bo w dzień nie mam takich ilości, jak w nocy. W sensie pojemności, jakby mój pęcherz zaczął więcej przerabiać nocą 🤷 i o mniej więcej tych samych porach.
Współczuję Wam Dziewczyny z rozmiarami staników, ja mam w zależności od firmy c lub d, jeden nawet i e. Ale najczęściej c. Tylko, że ja mam wieczny problem z obwodem, jak dobry obwód to miska za mała i na odwrot. Nie cierpię kupować staników. Teraz byłam zmuszona kupić online to 2 razy odsyłałam. I też chciałabym takie sexy, to ciężko mi znaleźć. Mi piersi myślę, że już ciążowe urosly i do karmienia raczej już nie przybiorą o wiele większych rozmiarów. Pamiętajcie też o tym, że jednak po porodzie trochę się traci masy, opuchlizny itp i raczej nie brałabym już większego rozmiaru na zapas. Główka Synusia jest spora, wage jeszcze jakoś przebrnę, ale ta główka to moje utrapienie. Bo jak główka przejdzie, to reszta już jakoś idzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Justysia czasem stacjonarnie, czasem on line, zależy. Szukam czy są jakieś opinie o modelach, które mi się podobają, biorę kilka sąsiednich rozmiarów, wtedy wysyłają jest darmowa i mogę sobie porównać. Np. ostatnio zamówiłam 75g i 75h i o dziwo ten większy lepiej leżał niż mniejszy, więc go zostawiałam. Często jest też darmowy zwrot, więc w ogóle luz.
Nie wiem kiedy byłaś, ale generalnie w każdym większym mieście jest teraz minimum 1 polecany sklep. W Poznaniu kojarzę minimum 5. W galeriach zazwyczaj nie ma takich sklepów, bo czynsz jest za wysoki. A nie wiem czy wiecie, ale Reserved ma teraz każda dostawę za darmo bez ceny minimalnej ![]() Dzisiaj widać oglądałam krótki filmik i porodzie do wody i się popłakałam ![]() O dużej główce jeszcze nie myślałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No zazdroszczę takiego rozmiaru ![]() Właśnie ja to jest z biustem po porodzie/karmieniu? Serio jest taka tragedia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Whimixx Twój tz jest niesamowity. Mam wśród znajomych tatusiow którzy pokazywali lajtowe podejście do ciazy, porodów wyprawki itp. Urodziło sie dziecko i zycie zweryfikowolo...dzieki za namiar na pamietnik położnej. Faktycznie fajnie się czyta ![]() Persefonia kciuki za szybką przeprowadzkę. Tylko Ty się nie porywaj do dźwignia. Justysia średnio mam 110-118 spoczynkowe. Ciuchów też mam nie dużo. Najwięcej miał pierworodny. Teraz mam dla każdego rozmiaru po jednej szufladzie malm. Jak spakowałem do szpitala 3 komplety ciuchów i 1 na wyjscie, to zostały mi w domu tylko 3 pajace. Pieluchy mam flanele 7szt.i białe tetry 10szt. Wyjscie na dwór. Mój najstarszy to zimowy chłopak i jak sie rodził były duże mrozy. Więc jedynie się werandowalismy. Więcej było ubierania niż to warte ( za to nie znoszę zimy, ubieranie do przedszkola, kombinezony, kremy). Mi mówili że powyżej- 10C z niemowlakiem nie wychodzić. Starsze już tak. Waga . ...hnmmm idzie w górę. Przez święta w miesiąc ciachnelam +3kg. Pewnie już mam ok10kg na plusie. Pranie...przed praniem nie odpisałam nic, a wręcz przeciwnie wszystkie napy guziki zapinalam. Test na covid jest u mnie w szpitalu. Jeśli akcja szybko postępuje i nie ma jeszcze wyniku to poród w maseczce. Tz też musi zrobić i jeszcze 100zl zapłacić, jeśli chce być przy mnie. Ja mam za free łaskawcy ![]() Gratuluję udanych wizyty, zdrowych dzieciaczkow ![]() Wody jeszcze nie zatrzymuje, ale obrączkę już dawno zdjęłam. W drugiej lub 3 ciazy(nie pamietam) jubiler musiał mi przecinac bo tak palce mi napuchly. Kiwi898 zdrówka dla synka. Lepiej, że sie teraz wychoruje niż jak będzie starszy(szkola)albo jak rodzeństwo sie urodzi. Roma już czop...ja tylko przy drugim porodzie spotkałam sie z czopem. Było to na weselu(sobota) Dużo galaretowatej bezbarwnej wydzieliny, a we wtorek urodziłam. Dzieki przypomniałaś mi o pokładzie do łóżeczka, muszę zakupić. My mamy ochraniacz na nasze łóżko, zwłaszcza że dwa razy wody mi odeszły. aaska92 historie pampersowe też miałam podobne. Przybijam 5. Ja jeszcze miałam problem z siusiakiem, jak co źle w pampersa ułożyłam to potrafiły siczki bokiem/ górą wylecieć. Ja dopiero przy 3 dziecku dowiedziałam się po co są te zakładki na body przy szyi. Ja dzieciaki robiły kupe, ktora wylewala się na plecy to zdejmowalam brudne body przez głowę, więc dziecko było całe w kupie, włosy tez ![]() ![]() Biustonosze mam 2 z Lidla. Mam nie duży biust, normalnie b teraz c. Jak już się laktacja unormuje to szybko wracałam do swoich dawnych biustonoszy. Dołączam się do grona posiadaczek fatalnych nocy. Jak już uda się jakimś cudem usnąć, to po 1-2h zaczynają się spacery do łazienki, na piciu a potem oczy jak 5 zł i znowu przekrecanie się z boku na bok. Ja wczoraj miałam wizytę na szybko, jednak sobie wyhodowalam bakterie, dlatego nie mogę wyleczyć tego wiecznego zapalenia pęcherza. Antybiotyk na 10dni. Oprócz tego białko w moczu, ale to może być przy infekcji, więc po kuracji znowu badania i wizyta. Jeszcze dzisiaj wyskoczyły mi plamy na ciele i trochę mnie to swędzi. Mam nadzieje ze to sucha skóra, a nie reakcja przy antybiotyku lub początki cholestazy. Miłego dnia ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Bazille
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Majkela zaraz zaraz
![]() Myślałam ze góra je się zdejmuje ![]() może właśnie uratowałas kilkoro dzieci przed umazaniem glowy w... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O Pani! Ja bym w życiu nie ogarnęła żeby ściągać tak body ![]() ![]() Ehhh łączę się w bólu z nieprzespanymi nockami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Hej, jak wy duzo piszecie!
Jest po 20 a ja mam ochotę isc juz spac ![]() Dzisiaj też czuję napinanie brzucha. Tak raz czy dwa dosłownie. Może to są te skurcze przepowiadające? Jak wy to odczuwacie? Ja juz mam spakowaną walizkę i poprane wszystkie rzeczy dla małego. Chyba tydzień mi to zajęło ![]() Ostatnio czuję że powinienem więcej sobie odpuszczać ale jak na złość jest dużo pracy a nie chcę więcej zwalać na meża bo też widzę że już ledwo wyrabia. I jeszcze ta budowa, na szczęście już mamy chyba wszystko dogadane. Na Facebooka wrzucę wam co mi przyszlo z bebiprogram ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Ej ja też nie wiedziałam, że te body kopertowe można zdejmować dołem
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
No witam się po całym dniu.
Kupiłam nianie Xiaomi, fajne proste urządzenie w bardzo rozsądnej cenie. Na plus, że wszystko w komórce - jutro będę podglądać co robi sam w domu mój pies ;D A tak poza tym to dalej działam nieco porządkowo-remontowo. Przyszły zasłony do salonu, maluję listwekę na ścianę, w międzyczasie zmieniam jeszcze swoją furę i wszystkie papiery. Trochę we mnie energii wstąpiło, więc póki mi zapału nie brakuje... Trzymajcie kciuki, żebym jutro sprzedała w końcu sukienkę ślubną, bo zajmuje miejsce w szafie ;D
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |||
Raczkowanie
|
Roma tak jak miałam pierwsze prenatalne w 12 tyg, tak od tych pomiarów przy każdym badaniu pomiar główki wskazuję termin ciąży o 2 tyg starszy, podobnie jest z nóżkami. Głównie ta główka przoduje. Nie mam takich danych z pierwszej ciąży, tylko tyle co sobie sama pisałam tak ogólnie. Także ciężko porównać. Jedynym "żywym" pomiarem był pomiar po porodzie. Ogólnie wiedziałam, że będzie mieć spora główkę, ale jakoś wtedy w pierwszej ciąży nie wiedziałam czego się spodziewać..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- Majkela, aleś mnie ustrzeliła. Nigdy nie zastanawialam się nad tymi bocznymi zakładkami. Czyli trzeba dojść do 3 ciąży, żeby się dowiedzieć 🤭 i tak sobie to wyobraziłam, to faktycznie będzie łatwiej ściągnąć. Tak dodam dla Dziewczyn, że nie chodzi o te body kopertowe, co mają zapinanie po boku, tylko o takie zakładki co są pod szyja, bardziej w stronę ramion. Nawet przy porodzie zrobili już "opłatę covidową" ![]() ![]() Co do cc, to też mam podobne obawy, a dwa z raną różnie bywa po dłuższym czasie. U mojej Bratowej mimo, że ma ładne cięcie i szycie , to powłoki skórne słabe i po latach czasami czuje dyskomfort. Dziewczyny na fb podniosły mnie w myśleniu i jakoś mi lżej ![]() Miałaś niezła przygodę z obrączką. Mi by weszła jeszcze na palec, ale potem ze ściągnięciem to byłby już problem dlatego nie będę nawet ryzykować. Nazbierało Ci się tych wszystkich problemów ze zdrowiem. Oby udało się z antybiotykiem to ogarnąć. I te zmiany skórne niech uciekaja w siną dal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Jest plus w nocnych pobudkach, mogę na spokojnie popisać tu ![]() Mały o 2 tak zaczął kopać, że pobolewało nawet momentami, dochodzi 4 i chyba już zasypia, no ładnie tylko napisałam i już się poruszył. Jeszcze raz dzięki Dziewczyny za takie obszerne odpowiedzi na fb ![]() ![]() Mimo, że to kolejna ciąża, to człowiek ma mętlik w głowie i nie wszystko jest takie proste i oczywiste... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ---------- Sciagnelam sobie appke Moje dziecko (z niebieska ikonka) popatrzyłam narazie pobieżnie i nawet wpada w oko. Można już sobie poczytać na co zwracać uwagę przy pielęgnacji itp. Mimo, że to 3 bejbik mój będzie, to jednak będzie 6.5 roku przerwy i wiele rzeczy się zapomina, a tam będą na bieżąco porady, uwagi itp przydatne na odświeżenie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dołączam dziś do porannych marków - Stary wstaje do pracy i poza mną zapewne zbudził jeszcze pół bloku, wiec robię listę zakupów i zaraz śmignę do Lidla przed wszystkimi.
Z tą sukienką ślubną to bardzo żałuję, że nie było opcji z wypożyczeniem - chciałam prostą, klasyczną, bez "kręgosłupa guzików" na plecach i falban (a w trendzie nieśmiertelny zestaw koronkowa góra, musilin na dole i tiulowe rekawy) . Taką trochę nudną, o której za 10 lat nie powiem "taka była wtedy moda". Znalazłam, nawet nie wydałam na nią majątku (moje buty były 2x droższe, ale w nich obskakuje wszystkie tego typu okazje heh do butów to ja mam słabość), ale to miejsce w szafie... Żeby zaintetesowanie było jakieś szałowe, to też nie powiem. Także tfu tfu
![]() |
#809 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny będziecie pić herbatkę laktacyjna przed porodem? Czy to już po porodzie się pije?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że masz już wszystko ogarnięte ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.