|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: a przed maturą studniówka
Cytat:
ale wlasnie tu znowu jest problem, oczy jeszcze umaluję, ale jezeli chodzi o buzie to nie umiem nakladac pudru brązującego a bardzo bym chciala go nalozyć Jeju co ja mam robić ?? Jestem troszkę podłamana tym makijażem
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że z czasem nabrałam wprawy i jak się maźnę od czasu do czasu po policzkach jakimś brązerkiem to wyglądam wcale nieźle. poczytaj może jakieś instrukcje. na wizażu na pewno coś znajdziesz albo w kolorowych pisemkach
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
] Teraz pozostaje kwestia dlugosci. Za kolanko lub dluga, do kostek. Do przemyslenia
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - jak ktoras znajdzie taką kiece (moze byc w innym kolorze) to szybciutko prosze pisac
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez sie bede malowała sama- nie wyobrazam sobie oddac mojej buzi w czyjeś ręce
wiem bardzo dobrze w jakich kolorach sie odnajduje, co powiększyc, co pomniejszyc itd. poza tym tyle kasy to ja wole wydac na jakis lepszy kosmetyk i bede miala juz na codzien ![]() ja sobie wymaziam buzie podkladem rozświetlającym na to puder brązujący i róż (najlepiej w kremie, ale to jeszcze muszę kupic) do tego usta konturówką i czerwonym błyszczykiem (zeby byly takie wyzywajace), oczy czarnym linerem, czarną maskarą i sztuczne rzęsy. Wiem, ze w takim mocnym makijazu bedzie mi pasowac, bo nie raz sie juz sprawdzil. Jednak do takiego makijazu zero cieni, bo zburzyły by efekt. Ach...zeby sie wszystko udało
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie znalzałam dziś butów.. i trace nadzieje i zapał
a na makijaż nawet koncepcji nie mam ale mnie dół dopada ech...
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobietki, a może polecicie mi jakiś dobry podkład, który jest bardzo trwały i nie tworzy efektu maski na twarzy? Jeszcze jakby był rozświetlający to już w ogóle byłoby marzenie
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
A ja ryzykantka nie ma jeszcze ani butów, ani torebki... Koszmar
I nadal zastanawiam sie nad kosmetyczka. Z jednej strony wiem, że sama sobie nic specjalnego nie zrobie, wolałabym na te noc cos profesjonalnego. Z drugeij jednak boję sie, ze jak cos mi się rozmaże albo rozpłynie to nie będe się miała czym poprawić nawet... Ehhhhh....
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
niech sie dzieje co chce a ja ide robić jakąkolwiek próbe makijażu na studniówke
trzeba ruszyc do przodu! papa
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
marago, mnie nie przebijesz - mam tylko buty i czerwone stringi
![]() mam nadzieje ze sie wyrobie i jakos to bedzie ale coraz bardziej czarno to wszystko widze
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie mam nic, ani sukienki ani pomyslu na sukienke, ani butow, ani makijazu, ani nawet stringów;P
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupilam dzis buty - złote
do brazowej sukienki - jestem skazana na złote dodatki,bo sukienka zawieszona jest na dwóch złotych łancuszkach z cyrkoniam brakuje mi jeszcze torebki, ale ta mam dostac od TŻ na wigilię. Mam nadzieje,ze bedzie malutka złociutka i ze mi sie spodobała, bo jak nie to hm... głupio kupic inna i iśc na studniowke ...
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem opłaca się isc z klasy swojej lub równoległej bo to taniej wychodzi- każdy płaci za siebie w takim wypadku
Ja swoja 100dn.bardzo miło wspominam,chętnie bym i w tym roku poszła,no ale nie mam młodszych kolegów
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki karolinka!
hawrodytka! zazdroszcze Ci ze kupiłas już buty ... ja pewnie nigdy nie kupię moich wymarzonych srebrnych
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podkład MAYBELLINE (nie wiem czy tak sie pisze) dream mate kosztuje 29zł - przynajmniej u mni tyle kosztuje Fajnie sie rozprowadza i nieżle maskuje, tylko że nie jest rozświetlający, ale delikatnie mogłabyś cie "potraktować" pudrem rożświtlającym (na kości policzkowe zamias różu) ja tak zrobie i mam nadzieje, ze to nie będzie mój błą hihihiTeż nie mam jeszcze czerwonych stringów Kurde, a musze mieć stringi, a nie majtki, ale boje sie, ze do studniówki jeszcze nie skończy mi sie miesiączka
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jakies stringi z gorsecikiem czerwonym zakupie ... hmm
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Dream matt mousse nie polecam, wg mnie nietrwały, podkreśla suche skórki.
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam własnie takie samo odczucie. Suche skorki są bardzo podkreślone w moim przypadku więc ten podkład u mnie odpada ( posiadam go jeszcze pół i nie mogę zużyć). Ja się potraktuję rozświetlająco-antystresowym z avonu! To mój ostatni zakup i muszę przyznać, że jak na avon to wyjątkowo i podpasował.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
co do studniowki to wiem już jaką sukienkę chcę ale nie wiem gdzie taką dostane i pewnie nie bede miala takiej jak kcem
zaczelam chodzic na solarium maaagiczna sprawa hehe , makijaz robie sobie sama paznokcie maluje sama :P aaa no i mam podwiazke czerwona do fryzjera sie juz umówiłam bede miala kędziorki a tak szyte sukienki mi sie strasznie podobają
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '
Edytowane przez Divine18 Czas edycji: 2007-05-09 o 23:36 |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najprawdopodobniej rozświetlającym shiny touch erisa, albo wezmę od mamy cashmere perfect loreala. Na policzki rozświetlacz Sephory
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps: mam juz paznokcie.. akrylki..nie tipsiaki..
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
też dream matte odradzam
![]() lemonka! pochwal sie wklej jakąs fotke
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
mialam tak obzarte paznokcie i dlatego zalozyl;am juz teraz.. pod akrylkiem ladnie urosna do studniowki i wtedy beda bardziej naturalne bo bedzie mniej bialej koncowki i wiecej rozu--czyli tak jak lubie..
))wkleje fotki jak wygrzebie sie z tego balaganu panujacego w domu.. ps: nie poszlam do szkoly..zachowalam sie jak gowniarz..przepraszam.. ![]()
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie poszłam bo sprzątam
i jutro też nie ide bo też bedę sprzątać...Ach te święta ![]() a poza tym za chwile wybieram sie na przymiarke kiecki na studniówke... aż sie boje co to będzie... mam nadzieje że będzie dużo lepiej niż ostatnio ... bede czytać koncert życzeń na studniówce na przedstawieniu.. ale sie wkopałam ...
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sprzatam..
jutro wigilia-ostatnia.. ![]() jakis koncert koledowy, przedstawienie, wigilia klasowa i wigilia w samorzadzie(przechodzimy na emeryture).. ![]() ![]() u mnie nie ma koncertu zyczen.. prawdopodobnie jakis kabaret albo cus wymysla smiesznego jak zawsze..
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
I ja nie poszłam bo sprzątam
W domu i w życiu![]() A jutro idę, bo ostatnia wigilia klasowa w moim zyciu
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie denerwuje klasa strasznie. Ludzie są strasznie fałszywi i chyba nigdzie nie pójde.
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukalam dzisiaj butow i oczywiscie nie znalazłam :[ wkurzona juz jestem
w sobote pojde albo moze jutro ?? zakupic majtki, podwiazke i stanik i zmienic godzine frzyjera bo cholercia chyba za wczesnie, jak myslicie?? umowilam sie na 12, a mam byc w szkole o 18.30 , makijaz zajmie mi jakies 30 min, bo znając mnie bede robic wszystko z dokladnoscia do mm, zeby dobrze wyszlo, no i ubranie sie od stop do gklow jakies 10 min gora. Zdążę jak sie umowie np na 15?? Bedzie mi tlyko modelowac wlosy bo zostawiam proste, ale nie robie zadnych wymyslow ze tak powiem. Makijaż robie sama, bo pytalam drugiej kosmetyczki ic che 40 zeta, nie bede tracic kasy na darmo. Zresztą kto tam bedzie patrzyl na mnie ?? No i zostanie mi tylko kupno butow i bransoletki. Bransoletke przez allegro zamowie, a buty? najwiecej z nimi problemow :/
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Jeju co ja mam robić ?? Jestem troszkę podłamana tym makijażem

> 

wiem bardzo dobrze w jakich kolorach sie odnajduje, co powiększyc, co pomniejszyc itd. 

do brazowej sukienki - jestem skazana na złote dodatki,bo sukienka zawieszona jest na dwóch złotych łancuszkach z cyrkoniam