![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupowanie jakich produktów uważacie za zwykłą stratę pieniędzy?
Wiecie z tym lodem to chodzi mi o to że zamrożenie wody trwa powiedzmy 6 godzin, to co za problem włać ją w te woreczki, formki czy inne cuda na noc
![]() Dla zainteresowanych lód widziałam w : Tesco, Lidlu, Carrefourze, Asdzie, Co-pie, Sainsbursie i Morrisonie Na zielono napisałam sklepy, które widziałam tylko u UK ![]()
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
A ja czasami też zawiodłam się na jakimś sklepie, ale nie skreślam go od razu. Bo to nie oznacza, że sklep jest do niczego, gdy akurat rozpadnie mi się jakaś para butów stamtąd. Przede wszystkim patrzę na wykonanie, czy but jest szyty i ma grubą podeszwę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2010-09-02 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klarissa - racajac do ciuchow , to tu beda pewnie dwa obozy .Sa ludzie ,ktorzy wola kupowac moze gorsze (niekoniecznie badziewie, nie o to mi chodzi), ale po to, zeby ponosic troche i wyrzucic, bo sie szybko nudza ubraniami. I ja to rozumiem, jak ktos lubi sobie urozmaicac garderobe, to pewnie, ze nie bedzie kilku tysiecy wydawal na plaszcz, ktory mu sie znudzi po sezonie. Ja np. mam odwrotnie, mam konserwatywne poglady na ubior, od lat ubieram sie podobnie i bardzo sie przyzwyczajam do ciuchow. Jak mi cos przypasuje, to nosze non stop i jestem niepocieszona jak sie rozlatuje, wiec wole kupic lepsze, nawet za ciezkie pieniadze ;-). Tak samo mam z torebkami, kupuje tylko drogie, dobrej jakosci, skorzane -jedna na kilka lat. W czasie studiow piecioletnich kupilam 3 torby, z czego te ostatnia pod sam koniec (wiec mozna powiedziec, ze 2 lat oblecialam na 2 torbach). ---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:27 ---------- Co do butow, to za strate kasy uwazam kupowanie szmacianych H&Mowych balerinek itd. Moze tanie, ale rozlatuje sie migiem, a poza tym ile bedzie kosztowac masazysta zeby zbolaly kregoslop i stopy odratowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Ja należę do osób, które wolą mieć więcej ubrań, a tańszych. Zakładam, że nie będę ich nosić nie wiem jak długo, bo albo mi się znudzą, albo wyjdą z mody, albo się w nich nie zmieszczę
![]() Co do innych zakupów - ostatnio często kupuję produkty spożywcze w Lidlu i stwierdziłam, że są całkiem niezłe, a cenowo wychodzi lepiej niż w wielu innych sklepach. Kosmetyki - pielęgnacyjnych używam głównie polskich. Poza tym jakoś nie wierzę, że krem za 500 zł jest rzeczywiście 10 razy lepszy niż ten za 50. Gdyby tak było, to różne gwiazdy itp., które stać na kosmetyki w przedziale cenowym 500-1000 zł, nie musiałyby sobie robić liftingów i operacji plastycznych ![]() ![]() ![]() Natomiast nie umiem i nie mam zamiaru oszczędzać na zapachach. Nikt mnie nie przekona, że podróby z bazaru czy "lane perfumy" pachną tak samo jak oryginały. Nie kolekcjonuję perfum w ogromnych ilościach i raz na jakiś czas mogę wydać te 200 zł (lub podrzucić odpowiednim instancjom sugestię co do prezentu urodzinowego czy gwiazdkowego ![]() Zastanowiło mnie, dlaczego tyle osób w tym wątku uważa słodycze za stratę kasy. Dla mnie to jedna z większych życiowych przyjemności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tusz do rzęs z Diora albo Lancome?? Gorsze rzęsy (choć nie dużo) miałam tylko po najtańszym tuszu z Natury. Cytat:
![]() ![]() Ja mam zawsze jedna porządną wodę i kilka tańszych na co dzień, np. Avon czy te lepsze zapachy w formie dezodorantów perfumowanych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Po kolejnej masakrze na moich stopach, to kupowanie butów w ccc i deichmanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak do kina to tylko do München ![]()
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (Lubo, u mnie też nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Midnight Summer Dream A ciekawi mnie jesli nie wiedzialabys co to za perfumy < tzn , nie wachalas ich nigdy > czy aby na 100 % wiedzialabys ktore to bazarowe, a ktore z perfumerii ???
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related ![]() ![]() 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) ![]() Edytowane przez enii Czas edycji: 2010-09-15 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
4 lata?
W życiu bym się takimi starymi perfumami nie popsikała ![]()
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
u mnie mala chanelka no. 5 stoi i stoi < dla mnie od poczatku byla beznadziejna pod wzgledem zapachowym, i nie rozumiem jak mozna sie tym zachwycac. >> I jak od nowosci smierdziala tak dalej smierdzi
![]() Ja tez bym sie nie psikala, ale mozliwe jest, ze w odpowiednich warunkach , zapach przez tyle lat sie nie zmienia.... A tak wogole to sadzicie, ze w kazdej perfumerii sa swiezynki????
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related ![]() ![]() 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) ![]() Edytowane przez enii Czas edycji: 2010-09-15 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Midnight Summer Dream Czas edycji: 2010-09-15 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym chętnie poszła bo raz byłam w kinie gdzie widzowie bez skrepowania pili alkohol a potem oczywiście na głos komentowali co się dzieje na ekranie. Skoro płace za bilet to film chcę zobaczyć w spokoju a nie z jakimiś pijackimi odgłosami...
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Też mi się zdarzyła taka sytuacja i byłam zła. Małolaty komentowały idiotycznie film, który widać dla nich był zbyt trudny, co chwilę było słychać odgłos turlających się przewróconych butelek i dziewczyny co chwilę chodziły do toalety bo piły piwo, przez co skutecznie nie dało się oglądać filmu w komfortowych warunkach... i powiem szczerze, że nie da się rozgraniczyć komu wolno, a komu nie wolno pić alkohol w kinie więc najlepszy jest całkowity zakaz i tyle.
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek kulturalny wie, po co idzie do kina.
![]() |
![]() |
#802 |
po prostu Em :)
|
Nie uważam, żeby 4 lata to było dużo jeśli chodzi o perfumy przechowywane w odpowiednich warunkach.
![]()
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Oszczędzam na jedzeniu i słodyczach na rzecz imprez i papierosów. Wiem, głupie ale podoba mi się studenckie życie i wolę zjeść coś taniego na szybko i mieć za co iść na imprezę albo kupić papierosy.
Nie oszczędzam na kosmetykach, ubraniach, bieliźnie i dodatkach. Lubię markowe perfumy i na nie też nie jest mi szkoda pieniędzy. Oszczędzam za to na fryzjerze, od niedawna ścinam sobie włosy sama. ![]()
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na czym oszczędzamy,z czym szalejemy?
Fajny temat
![]() Nie żałuję pieniędzy na: - fryzjera (nie chodzę szczególnie często, bo raz na 2 miesiące, aczkolwiek jedna taka wizyta kosztuje mnie 160 zł. Z kolei co miesiąc sama kupuję farbę, żeby kolor się w miarę intensywnie trzymał.) - wyjścia ze znajomymi (bardzo dużo spędzam czasu ze znajomymi - a to jakieś kino, pub, pizza... i uzbiera się...) - płyty (moje zboczenie to oryginalne płyty, zwłaszcza zespołów, których jestem fanką - szanuję ich pracę, myślę, że zasługują, aby kupić oryginał, poza tym uważam, że słychać różnicę między oryginałem, a kopią.) - szale, chusty (moje kolejne zboczenie, mam tego mnóstwo, a ciągle mi mało ![]() - buty, torebki, dodatki - podróże (na to nigdy nie żałowałam i nie będę żałowała pieniędzy, gdyż uważam, że podróże kształcą ![]() - koncerty (jest to związane z powyższą pozycją - uwielbiam jeździć na koncerty mojego ukochanego zespołu po całej Polsce ![]() - ciuchy (aczkolwiek nie kupuję szczególnie często. Zwykle jak coś mi wpadnie w oko. Poza tym uwielbiam też lumpeksy - czasami można znaleźć coś fajnego w ciekawej cenie.) Oszczędzam na: - tipsach (kilka razy w życiu miałam sztuczne paznokcie, ale jest to niewygodne i nie bardzo pasuje do mojego trybu życia, poza tym średnio mi się podoba; tylko czasami najdzie mnie ochota, żeby mieć takie pazurki ![]() - kosmetykach (mam tutaj na myśli pudry, podkłady itp. Uważam, że mam młodą, zdrową cerę i nie potrzebuję takich upiękniaczy. Aczkolwiek kredka do oczu i tusz obowiązkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Oszczędzam na :
- Lakierach do paznokci ( wolę kupić 3 po 10zł za sztukę niż kupować jeden za 30 czy 40 zł) - Produktach typu waciki, pałeczki kosmetyczne itp. - Tamponach ( nie widzę wielkiej różnicy między tymi biedronkowymi a drogimi O.B) - Fryzjerze ( Obcina mnie za symboliczną kwotę mój kumpel który jest fryzjerem ![]() - Jedzeniu na mieście w barach ( rzadko kiedy chodzę na kebab czy do KFC) - Biletach lotniczych ( planując podróż zawsze robię to z duużym wyprzedzeniem, żeby zapłacić mniej) - Biletach do kina ( często chodzę na środy z Orange ![]()
![]() |
#806 |
Konto usunięte
|
nie oszczędzam na kosmetykach do oczu, maskara, cienie.
buty kremy, szampon oszczedzam na ubraniach,jedzeniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Konto usunięte
|
Oszczędzam na:
-ubraniach(80% pochodzi z sh, reszta z przecen,przez ostatnie pare miesięcy wogóle nie kupuje ubrań, miałam ich tak dużo,że część porozdawałam, pozostałe noszę aż mi sie rozlecą ![]() -papier,waciki,worki na śmieci,chemia domowa - polecam lidlowskie , świetna jakość -wodzie,staram nie myć naczyń pod bieżącą wodą, kapiel w wannie raz na miesiąc a tak na co dzień prysznic -alkoholu-piję tylko podczas wypadów na miasto i małe ilości 1-2piwa,1 drink -jedzeniu na mieście: jeśli wybieramy się TYLKO do baru to przed wyjściem jem porządną kolację, by potem zaraz nie latać po kebaba itepe -tapecie, teraz uzywam tylko tuszu,różu pudru, podkład przy wiekszych niespodziankach,okazjach -siłowni- zaczęłam biegać ![]() Nie oszczędzam na: -zdrowiu(w miare możliwości dobre jedzenie, lekarze,badania) -wszystkim co nakładam na twarz(teraz zmieniam filozofie pielegnacji i planuje zakup dobrego, stuprocentowo mineralnego podkładu typu edm czy meow,krem la roche possay) -perfumach(tu nie da się oszukać) -podróżach, choć jednocześnie oszczędzam dzięki organizowaniu samemu a nie biurze podróży -Ostatnio przestałam oszczędzać na butach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
nie oszczedzam na kosmetykach do oczu tuszu, cieniach, kultura, ksiązki, gazety reszta raczej tak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Nie oszczędzam na butach, perfumach, kosmetykach do makijażu.
Oszczędzam na kosmetykach do pielęgnacji twarzy: mam cerę raczej bezproblemową (poza naczynkami), więc u mnie sprawdza się krem bambino, krem flos-lek do cery naczynkowej i żel do mycia twarzy z biedronki, który nie ma agresywnego składu i nie wysusza. Pewnie jakbym borykała się np. z trądzikiem, to na tym bym nie oszczędzała, a tak to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie w drugą stronę-nie mogę pozwolic sobie na "luksus"zwykłego kremu-trądzik,naczynka,zaskórni ki...eh ![]() Na kremach,żelach i innych specyfikach do twarzy nigdy nie oszczędzam, ale np na lakierach do paznokci,balsamach,maskac h do włosów(oszczędnosc polega na tym,że robię domowe z wykorzystaniem babcinych sposobów). Nie oszczędzam na jedzeniu, ale nie jadam w ogóle na miescie(gdy kiedys podliczyłam ile kasy wydaję w studenckim bufecie w ciągu poł roku zlapałam się za glowę),nie jem słodyczy już dłuuuugo(ile na to szło kasy-masakra!). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.