Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-26, 23:02   #781
Martiq:)
Zadomowienie

Dot.: Pytanko..

Zaraz, zaraz, ale skoro zamierzacie uzyć prezerwatywy to w czym problem??
Stary 2006-11-26, 23:41   #782
iga24
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Mam nieregularny cylk.Jak w takim razie obliczyć dni płodne?Ostatni okres dostałam 8 listopada a skończył mi się 14-tego z tym,że 2 ostatnie dni to plamienie już było.Współrzycie było 19,21,22 i 25listopada.Teraz dopiero będziemy współrzyć 2grudniaJak obliczać dni płodne przy nieregularnym okresie.Czy są jakiekolwiek szanse bym zaszła w ciąże kiedy tak rzadko współrzyjemy Niestety taką mamy pracę...Że każdy z nas ma inne zmiany.Z góry dziękuję za każde rady.Pozdrawiam
iga24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 08:44   #783
D O R I
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Dni płodne

Cytat:
Napisane przez sysia_6 Pokaż wiadomość
.no bo ja sobie tak logicznie myslac,mysle tak:ze w czasie okresu moje komorka jajowa "wyplynie" wraz z krwia w ktorys dzien okresu,i odrazu 1 dnia po okresie znow sie nie zapladnia,wiec to moj dzien nieplodny tak?

od kiedy komórka jajowa wypływa w czasie okresu??????????
aż się dziwie że nikt na to nie zwrócił uwagi
poczytaj lepiej książkę od biologi

a co do Twojego pytania to dzień po okresie (tymbardziej że to już 7 dzień) może być płodny bo to że poprzedni cykl trwał 30 dni to nie ma gwarancji ze w tym cyklu nie bedzie trwał np 25 i wtedy bedzie to płodny dzień ale metody kalendarzyka nikomu nie polecam bo płodność to nie matematyka!!!
D O R I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 09:12   #784
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26
Dot.: Dni płodne

Współzycie wiąże sie z gotowością na przyjęcie potomstwa!!!!!!!!!!!!

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 11:46   #785
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga24 Pokaż wiadomość
Mam nieregularny cylk.Jak w takim razie obliczyć dni płodne?Ostatni okres dostałam 8 listopada a skończył mi się 14-tego z tym,że 2 ostatnie dni to plamienie już było.Współrzycie było 19,21,22 i 25listopada.Teraz dopiero będziemy współrzyć 2grudniaJak obliczać dni płodne przy nieregularnym okresie.Czy są jakiekolwiek szanse bym zaszła w ciąże kiedy tak rzadko współrzyjemy Niestety taką mamy pracę...Że każdy z nas ma inne zmiany.Z góry dziękuję za każde rady.Pozdrawiam
tak na babski rozum, no jak mozna obliczać dni płodne/niepłodne mając nieregularny cykl ??? jedno drugie wyklucza
aha...możliwośc zajścia w ciąze nie zależy od częstości współżycia
niektórzy starają się o maleństwo latami, innym wystarczy jedna noc

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 11:58   #786
bess
Zakorzenienie

Iga a bylas u lekarza,mowilas o tym nieregularnym cyklu?
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 12:22   #787
iga24
Raczkowanie

Tak byłam u lekarza.Obydwoje mówią,że należy współrzyć 2 dni i 2 dni przerwy itd.Niestety mamy taką pracę ,że nie zawsze będzie nam pasowało aby współrzyć 2 dni.I jak można zajść w ciąże!?W ogóle
iga24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-27, 12:54   #788
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga24 Pokaż wiadomość
Tak byłam u lekarza.Obydwoje mówią,że należy współrzyć 2 dni i 2 dni przerwy itd.Niestety mamy taką pracę ,że nie zawsze będzie nam pasowało aby współrzyć 2 dni.I jak można zajść w ciąże!?W ogóle
Iga24, odpowiedzialam na Twoje PW I powtorze to co tam napisalam NIE MA RECEPTY NA ZAJSCIE W CIAZE!

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 12:57   #789
bess
Zakorzenienie

Ale robilas wszystkie badania i jest ok?Jeslii tak to pozostaje Ci tylko byc cierpliwa.
Stary 2006-11-28, 09:11   #790
sloneczko666
Przyczajenie

seks w dni plodne?

Nie wiedziałam, gdzie mam wcisnąć moje zapewne głupie pytanie (ale jak mnie ono trapi :/) więc nie krzyczcie na mnie, że zakładam nowy wątek i że pewnie temat był wałkowany 100 razy (pewnie nawet 200 ) ale ja muszę mieć jasną i klarowną odpowiedź A więc wraz z moim chłopakiem zdecydowaliśmy sie na współżycie. Uznaliśmy, że z racji warunków 31 grudnia będzie cudnym dniem na rozpoczęcie współżycia i moją inicjację seksualną. Jak sobie wyliczyłam gdzieś koło 31 grudnia będę miała owulację (wyszło mi 30-stego). I teraz moje pytanie: Czy używając prezerwatywy i stosując tabletki (cieszące się złą sławą u niektórych z was - Yasmin ) mam jakiekolwiek prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?
I proszę was nietraktujcie mnie jako psychopatki wole stosować zasadę w stylu - najpierw myśl, potem rób, niż - mądra Polka po szkodzie
sloneczko666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 09:53   #791
paula78
Zakorzenienie

Dot.: seks w dni plodne?

Prawdopodobienstwo zawsze jest ale stosujac odpowiednio pigulki to juz prawie 100% pewnosc do tego gumka ktora tez ma wysoka skutecznosc to juz prawie 200 % wiec spokojnie nic nie powinno sie wydarzyc

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-28, 11:02   #792
giraffe
Zadomowienie

Podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych nie dochodzi do owulacji.
Musisz zażyć 1. tabletkę w 1. dzień okresu (chyba, że już zażywasz)... a na pewno będzie OK.

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 11:43   #793
margitta
Zakorzenienie

nIe ma prawdopodobieństwa.

Biorąc tabletki jesteś tak jakby (prawie) bezpłodna.

Poczytaj więcej o tabletkach, bo widzę, że niewiele wiesz, skoro coś tam obliczasz sobie.
Stary 2006-11-28, 18:22   #794
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

używając takie zabezpieczenie na pewno w ciąze nie zajdziesz

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 19:19   #795
Momo
Zakorzenienie

Ale pewne prawdopodobieństwo istnieje

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 21:47   #796
Flofferek
Zakorzenienie

Dot.: ciąża???podczas okresu?

no ja sie obawiam kochalismy sie hmm jakies 3 tygodnie temu w gumeczce, ale wytrysk byl na zewnatrz ale od tygodnia spoznia mi sie miesiaczka, jutro zamierzam kupic test, ale jest jakies prawdopodobienstwo bycia w ciazy?! dodam ze spoznia mi sie ok. 7 dni, poza tym w ogole brzuch mnie nie boli a zawsze bolal...
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 21:50   #797
bess
Zakorzenienie

wg mnie prawdopodobienstwo jest marne
Stary 2006-11-28, 21:56   #798
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
wg mnie prawdopodobienstwo jest marne
wg mnie tez ale zaczynam powaznie panikowac, jutro juz kupie ten cholerny test... ale niepokoi mnie ze brzuch mnie w ogole nie boli, czasem i sie spoznial kilka dni ale bole brzucha juz mialam...
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 22:11   #799
sloneczko1234
Przyczajenie

Dot.: okres sie spoznia - jakie przyczyny?

witam mam problem do tej pory mialam miesiaczki dosc regularne co 28-29 dni a w tym miesiacu juz spoznia mi sie 9 dni co moze byc przyczyna (dodam ze w tym miesiacu niwspolzylam z moim mezem bo tymczasowo go nie ma jest w angli ) wiec co moze byc tego przyczyna ? prosze powiedzcie mi co jest moze to jest spowodowane tym stresem , ktory teraz mam , czy moze tez tak byc po zabiegu w ktorym mialam usowany martwy plod(bylo to 3miesiace temu)ale pozniem mialam okres normalnie tylko teraz wlasnie w tym miesiacu tak jest!prosze o kontekt pozdrawiam Szarlota
sloneczko1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-28, 22:28   #800
Sovilo
Zakorzenienie

Hej Nikt Cię tu wirtualnie nie zdiagnozuje, post wyżej masz podane różne możliwości dla spóxniania się miesiączki... I nie martw się, po prostu idź do lekarza na badania, jeśli to możliwe
Stary 2006-11-28, 22:38   #801
atka83
BAN stały

Flofferek,nie panikuj,mi nie raz się spóźniał okres i jakoś mamą jeszcze nie jestem Nie ma chyba możliwości skoro kochliście aię z gumką,jeśli nie miała żadnych defektów,a po drugie on "spuścił" się na zewnątrz,ale gdzie w gumke,czy na ciebie już bez gumki????
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 22:43   #802
atka83
BAN stały

I jak tu się nie smiać z takich wątków Uprawiala petting w majtkach,a teraz okres jej się spóźnia.Czym wy myślicie głową,czy czym innym???? Najpierw się myśli głową,potem zabiera się za seks/petting
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 22:49   #803
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko1234 Pokaż wiadomość
witam mam problem do tej pory mialam miesiaczki dosc regularne co 28-29 dni a w tym miesiacu juz spoznia mi sie 9 dni co moze byc przyczyna (dodam ze w tym miesiacu niwspolzylam z moim mezem bo tymczasowo go nie ma jest w angli ) wiec co moze byc tego przyczyna ? prosze powiedzcie mi co jest moze to jest spowodowane tym stresem , ktory teraz mam , czy moze tez tak byc po zabiegu w ktorym mialam usowany martwy plod(bylo to 3miesiace temu)ale pozniem mialam okres normalnie tylko teraz wlasnie w tym miesiacu tak jest!prosze o kontekt pozdrawiam Szarlota

No ja bym sie nie smiała... Rozumiem, ze tekst dotyczył pierwszego postu, ale on był z maja...
Stary 2006-11-28, 23:21   #804
jaga_2001
Zakorzenienie

Flofferek, nie panikuj Mnie tez wlasnie 7 dni spoznia sie okres i czuje, ze przez najblizsze 3 dni (nie boli mnie brzuch, a piersi tez sa swojej wielkosci i nie sa jak zwykle przed okresem tkliwe ) jeszcze go miec nie bede i nie paikuje SPokojnie

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-29, 01:05   #805
gosiaczulek
Przyczajenie

A ja chcialam zapytac o taka rzecz, ktora zastanawia mnie ( i mojego chlopaka) juz od jakiegos czasu. Nie jest to pytanie strikte " czy moge byc w ciazy? ", ale raczej "czy moge zajsc w ciaze?".

Z moim chlopakiem wlasciwie jeszcze nie wspolzyjemy , wiec poki co nie stosuje zadnych tabletek, plastrow, etc. Do bardziej niebezpiecznych "zabaw" ( pieszczot) uzywamy zazwyczaj rowniez gumki (na wszelki wypadek, gdyby cos.. ). Zastanawiala nas jednak taka rzecz : czy bezpieczna by byla ( w sensie- zeby nie zajsc w ciaze) np. wspolna kapiel w wannie?. Tzn. miejsca intymne nie stykalyby sie, ale bylyby przykryte woda, w zwiazku z tym cos moglyby skapnac do wody, a potem "doplynac" do mnie ? Czy istnieje taka mozliwosc ? To samo pytanie moze sie tez tyczyc np. wpolnego prysznicu. Dodam, ze w obu przypadkach mam na mysli jednynie wspolna kapiel, a nie stosunek.

Moze to pytanie jest troche smieszne, ale do tej pory nigdzie nie udalo mi sie znalezc konkretnej odpowiedzi na nie, a apropo zywotnosci plemnikow i ich mozliwych sposobow "przemieszcania sie" roznymi drogami w kierunku pochwy - to mam ogromnie bujna wyobraznie w tym kierunku, wiec wole nie ryzykowac, zanim sie nie upewnie .
gosiaczulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 01:54   #806
bess
Zakorzenienie

chodzi ci o to ze sperma plywalaby w tej wodzie czy ogolnie ci chodzi o pieszczoty w wodzie?
moim zdaniem raczej niemozliwe ale ekspertem nie jestem
Stary 2006-11-29, 03:16   #807
gosiaczulek
Przyczajenie

O pieszczoty . I nie tyle o plywajaca sperme co sam plyn wydzielany z czlonka ( w ktorym to plynie jak wiadomo rozniez znajduje sie pewna ilosc plemnikow).
gosiaczulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-29, 10:44   #808
bess
Zakorzenienie

w takim razie tym bardziej podtrzymuje swoje zdanie
Stary 2006-11-29, 11:01   #809
giraffe
Zadomowienie

Ja czytałam gdzieś, że nawet jak doszłoby do wytrysku w wanne podczas wspólnej kąpieli to zajście w ciąże nie jest możliwe... W wannie jest duzo wody (do tego zazwyczaj b. ciepłej) więc nie jest to sprzyjające dla plemniczków. Sperma zostaje rozprozona i nie ma szans na zapłodnienie.

Ale dla pewności, niech się wypowie może ktoś bardziej kompetentny (bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd)

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 15:24   #810
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczulek Pokaż wiadomość
O pieszczoty . I nie tyle o plywajaca sperme co sam plyn wydzielany z czlonka ( w ktorym to plynie jak wiadomo rozniez znajduje sie pewna ilosc plemnikow).
To ja powiem z wlasnego doswiadczenia, ze nie raz kapalam sie z TZ w wannie. Raz nawet piescilismy sie tak namietnie, ze TZ mial wytrysk Kazal mi szybko wyjsc z wanny, bo sie obawial wiadomo czego A ja taka niezdara, poslizgnelam sie przy wstawaniu i z duzym impetem wpadlam do wody Sytuacja miala miejsce pare miesiecy temu a ja w ciazy mimo tego nie jestem

AV by jaga_2001

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2006-11-30 o 00:05 Powód: literowki :mur:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości