|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanko..
Zaraz, zaraz, ale skoro zamierzacie uzyć prezerwatywy to w czym problem??
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Mam nieregularny cylk.Jak w takim razie obliczyć dni płodne?Ostatni okres dostałam 8 listopada a skończył mi się 14-tego z tym,że 2 ostatnie dni to plamienie już było.Współrzycie było 19,21,22 i 25listopada.Teraz dopiero będziemy współrzyć 2grudnia
Jak obliczać dni płodne przy nieregularnym okresie.Czy są jakiekolwiek szanse bym zaszła w ciąże kiedy tak rzadko współrzyjemy |
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od kiedy komórka jajowa wypływa w czasie okresu?????????? aż się dziwie że nikt na to nie zwrócił uwagi poczytaj lepiej książkę od biologi a co do Twojego pytania to dzień po okresie (tymbardziej że to już 7 dzień) może być płodny bo to że poprzedni cykl trwał 30 dni to nie ma gwarancji ze w tym cyklu nie bedzie trwał np 25 i wtedy bedzie to płodny dzień ale metody kalendarzyka nikomu nie polecam bo płodność to nie matematyka!!! |
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dni płodne
Współzycie wiąże sie z gotowością na przyjęcie potomstwa!!!!!!!!!!!!
asia27 |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??? jedno drugie wyklucza aha...możliwośc zajścia w ciąze nie zależy od częstości współżycia niektórzy starają się o maleństwo latami, innym wystarczy jedna noc
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Iga a bylas u lekarza,mowilas o tym nieregularnym cyklu?
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Tak byłam u lekarza.Obydwoje mówią,że należy współrzyć 2 dni i 2 dni przerwy itd.Niestety mamy taką pracę ,że nie zawsze będzie nam pasowało aby współrzyć 2 dni.I jak można zajść w ciąże!?W ogóle
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powtorze to co tam napisalam NIE MA RECEPTY NA ZAJSCIE W CIAZE!
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Ale robilas wszystkie badania i jest ok?Jeslii tak to pozostaje Ci tylko byc cierpliwa.
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
seks w dni plodne?
Nie wiedziałam, gdzie mam wcisnąć moje zapewne głupie pytanie (ale jak mnie ono trapi :/) więc nie krzyczcie na mnie, że zakładam nowy wątek i że pewnie temat był wałkowany 100 razy (pewnie nawet 200
) ale ja muszę mieć jasną i klarowną odpowiedź A więc wraz z moim chłopakiem zdecydowaliśmy sie na współżycie. Uznaliśmy, że z racji warunków 31 grudnia będzie cudnym dniem na rozpoczęcie współżycia i moją inicjację seksualną. Jak sobie wyliczyłam gdzieś koło 31 grudnia będę miała owulację (wyszło mi 30-stego). I teraz moje pytanie: Czy używając prezerwatywy i stosując tabletki (cieszące się złą sławą u niektórych z was - Yasmin ) mam jakiekolwiek prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?I proszę was nietraktujcie mnie jako psychopatki wole stosować zasadę w stylu - najpierw myśl, potem rób, niż - mądra Polka po szkodzie
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: seks w dni plodne?
Prawdopodobienstwo zawsze jest ale stosujac odpowiednio pigulki to juz prawie 100% pewnosc do tego gumka ktora tez ma wysoka skutecznosc to juz prawie 200 % wiec spokojnie nic nie powinno sie wydarzyc
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych nie dochodzi do owulacji.
Musisz zażyć 1. tabletkę w 1. dzień okresu (chyba, że już zażywasz)... a na pewno będzie OK.
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
nIe ma prawdopodobieństwa.
Biorąc tabletki jesteś tak jakby (prawie) bezpłodna. Poczytaj więcej o tabletkach, bo widzę, że niewiele wiesz, skoro coś tam obliczasz sobie.
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
używając takie zabezpieczenie na pewno w ciąze nie zajdziesz
asia27 |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pewne prawdopodobieństwo istnieje
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża???podczas okresu?
no ja sie obawiam
kochalismy sie hmm jakies 3 tygodnie temu w gumeczce, ale wytrysk byl na zewnatrz ale od tygodnia spoznia mi sie miesiaczka, jutro zamierzam kupic test, ale jest jakies prawdopodobienstwo bycia w ciazy?! dodam ze spoznia mi sie ok. 7 dni, poza tym w ogole brzuch mnie nie boli a zawsze bolal...
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie prawdopodobienstwo jest marne
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#799 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: okres sie spoznia - jakie przyczyny?
witam mam problem do tej pory mialam miesiaczki dosc regularne co 28-29 dni a w tym miesiacu juz spoznia mi sie 9 dni co moze byc przyczyna (dodam ze w tym miesiacu niwspolzylam z moim mezem bo tymczasowo go nie ma jest w angli ) wiec co moze byc tego przyczyna ? prosze powiedzcie mi co jest
moze to jest spowodowane tym stresem , ktory teraz mam , czy moze tez tak byc po zabiegu w ktorym mialam usowany martwy plod(bylo to 3miesiace temu)ale pozniem mialam okres normalnie tylko teraz wlasnie w tym miesiacu tak jest!prosze o kontekt pozdrawiam Szarlota
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nikt Cię tu wirtualnie nie zdiagnozuje, post wyżej masz podane różne możliwości dla spóxniania się miesiączki... I nie martw się, po prostu idź do lekarza na badania, jeśli to możliwe
|
|
#801 |
|
BAN stały
|
Flofferek,nie panikuj,mi nie raz się spóźniał okres i jakoś mamą jeszcze nie jestem
Nie ma chyba możliwości skoro kochliście aię z gumką,jeśli nie miała żadnych defektów,a po drugie on "spuścił" się na zewnątrz,ale gdzie w gumke,czy na ciebie już bez gumki????
|
|
|
|
#802 |
|
BAN stały
|
I jak tu się nie smiać z takich wątków
Uprawiala petting w majtkach,a teraz okres jej się spóźnia.Czym wy myślicie głową,czy czym innym???? Najpierw się myśli głową,potem zabiera się za seks/petting
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja bym sie nie smiała... Rozumiem, ze tekst dotyczył pierwszego postu, ale on był z maja...
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Flofferek, nie panikuj
Mnie tez wlasnie 7 dni spoznia sie okres i czuje, ze przez najblizsze 3 dni (nie boli mnie brzuch, a piersi tez sa swojej wielkosci i nie sa jak zwykle przed okresem tkliwe ) jeszcze go miec nie bede i nie paikuje SPokojnie
|
#805 |
|
Przyczajenie
|
A ja chcialam zapytac o taka rzecz, ktora zastanawia mnie ( i mojego chlopaka) juz od jakiegos czasu. Nie jest to pytanie strikte " czy moge byc w ciazy? ", ale raczej "czy moge zajsc w ciaze?".
Z moim chlopakiem wlasciwie jeszcze nie wspolzyjemy , wiec poki co nie stosuje zadnych tabletek, plastrow, etc. Do bardziej niebezpiecznych "zabaw" ( pieszczot) uzywamy zazwyczaj rowniez gumki (na wszelki wypadek, gdyby cos.. ). Zastanawiala nas jednak taka rzecz : czy bezpieczna by byla ( w sensie- zeby nie zajsc w ciaze) np. wspolna kapiel w wannie?. Tzn. miejsca intymne nie stykalyby sie, ale bylyby przykryte woda, w zwiazku z tym cos moglyby skapnac do wody, a potem "doplynac" do mnie ? Czy istnieje taka mozliwosc ? To samo pytanie moze sie tez tyczyc np. wpolnego prysznicu. Dodam, ze w obu przypadkach mam na mysli jednynie wspolna kapiel, a nie stosunek. Moze to pytanie jest troche smieszne, ale do tej pory nigdzie nie udalo mi sie znalezc konkretnej odpowiedzi na nie, a apropo zywotnosci plemnikow i ich mozliwych sposobow "przemieszcania sie" roznymi drogami w kierunku pochwy - to mam ogromnie bujna wyobraznie w tym kierunku, wiec wole nie ryzykowac, zanim sie nie upewnie .
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi ci o to ze sperma plywalaby w tej wodzie czy ogolnie ci chodzi o pieszczoty w wodzie?
moim zdaniem raczej niemozliwe ale ekspertem nie jestem
|
|
|
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
O pieszczoty
. I nie tyle o plywajaca sperme co sam plyn wydzielany z czlonka ( w ktorym to plynie jak wiadomo rozniez znajduje sie pewna ilosc plemnikow).
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie tym bardziej podtrzymuje swoje zdanie
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Ja czytałam gdzieś, że nawet jak doszłoby do wytrysku w wanne podczas wspólnej kąpieli to zajście w ciąże nie jest możliwe... W wannie jest duzo wody (do tego zazwyczaj b. ciepłej) więc nie jest to sprzyjające dla plemniczków. Sperma zostaje rozprozona i nie ma szans na zapłodnienie.
Ale dla pewności, niech się wypowie może ktoś bardziej kompetentny (bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd)
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazal mi szybko wyjsc z wanny, bo sie obawial wiadomo czego A ja taka niezdara, poslizgnelam sie przy wstawaniu i z duzym impetem wpadlam do wody Sytuacja miala miejsce pare miesiecy temu a ja w ciazy mimo tego nie jestem
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2006-11-30 o 00:05 Powód: literowki :mur: |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

Jak obliczać dni płodne przy nieregularnym okresie.Czy są jakiekolwiek szanse bym zaszła w ciąże kiedy tak rzadko współrzyjemy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Najpierw się myśli głową,potem zabiera się za seks/petting
) jeszcze go miec nie bede i nie paikuje