![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.
Cytat:
Odpukaj w niemalowane! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, cóż, mnie już nic nie zdziwi ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Jeli głosowałaś -to nie jest już wazne na kogo ... czyż nie powinno łączyć nas to, że wszyscy chcemy dobrze dla Polski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Wczoraj odpadlam czytajac ten watek, jak zadzwonil moj Tz z Holandi. Niezle tu sie dzialo, normalnie jak czat
![]() ![]() ![]() ![]() Wczorajszy wieczor byl na tyle emocjonujacy, ze cala relacje zdawalam mojemu TZ przez telefon i tylko jak zobaczylam PO na szczycie najwyzszego slupka to jeklam z radosci. Mam nadzieje, ze szansy PO nie zmarnuje. I tak jak pisza przedmowczynie okaze sie wszystko za 4 lata... ![]()
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Nie za bardz rozumiem... Po to wybieramy ICH żeby ONI stanowili dobre prawo, które pozwoli NAM dbać o Polskę. Bez NICH się to nie uda nie uważasz? I dlatego to jest ICH test i zobaczymy za 4 lata czy go zdali. Takie jest moje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę dla Polski jak najlepiej, daltego głosowałam na tego, kogo uznałam za godnego mojego głosu. Na tym moje możliwości na obecną chwilę się kończą. Nie wpłynę na decyzje rzadu, chyba że będą referenda. Mogę tylko dobrze życzyć Polsce. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
![]() Zmienię temat - otrzymałam od znajomej ciekawą pracę - " zadłużenie zagraniczne Polski. Historia i teraźniejszość" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5587699]No nie wiem... Jak Romcio odszedł ze stanowiska, to Legutko w tydzień nową listę lektur walnął
![]() Ale teraz rządu ni ma, więc pole do popisu mniejsze ![]() A lektury i tak obowiazuje te, ktore pani polonistka uzna za potrzebne ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
to nic że moc dolara słasbnie - ciągle pozostaje w umysłach mit amerykańskiego snu, wiara w to że każdy może spełnić swój amerykański sen - i tutaj niekoniecznie chodzi w wartość waluty.
Zresztą europa jest przepełniona - wystarczy spojrzeć na Irlandie czy WB - pękają w szwach. Mam wielu znajomych ktorzy mimo iż mogliby spokojnie pracowac w eurpie wybierają USA - dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wygląda na to, że dane kończą się na roku 2004 ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Część obecnych działaczy PO już raz uniknęło degradacji wyskakując w ostatniej chwili z AWSu i tworząc m.in. PO a jak wiadomo AWS w 1997r po uzyskaniu większości w Sejmie nie dostał się do kolejnej kadencji. Co prawda PO musiałoby się bardzo wysilić i wykazać kompletną nieudolnością, żeby powtórzyć ten wyczyn przy obecnej koniunkturze napływających funduszach z UE, Euro2012 i mocnej gospodarce. Na pewno PO może z miesiąca na miesiąc tracić spore poparcie. Dlaczego? Ano dlatego, że spora część wyborców PO nie interesuje się zbytnio polityką i głosowała na nich tylko dlatego aby wyeliminować PIS. Jakby spytać ich aby wymienili kilka punktów z programu PO odpowiedzi byłyby następujące " yyy" "eeeeeee.." "ooo..." "aby ta kaczka znikła wreszcie z rządu" "bo pis przynosi wstyd Polsce"... itp. - więc poparcie może im uciekać i to gwałtownie... Poza tym PO będzie musiało w fundamentalnych kwestiach przekonywać LID do siebie i to LID zdecyduje, czy najważniejsze dla PO ustawy przejdą czy nie (np podatek liniowy). Prezydent zapowiada wetowanie większości ustaw PO, więc, żeby odrzucić weto PO-PSL potrzebują LIDu i od LIDu wbrew pozorom w tych wyborach będzie wiele zależało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt emocje były niesamowite ![]() ![]() ![]() Co do głosowań zagranicą to jestem wstrząśnięta, ludzie tylu czasu poświęcili stojąc w "kolejce za demokracją" i to miałoby im byc odebrane ![]() ![]() Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam tylko tyle, ze wygrana PO byla podyktowana w duzej mierze medialną nagonką na PiS. Wystarczyło posluchać ,,bezstronną,, Zetkę czy TVN ktore wrecz nagminnie wmawiały ludziom pewne swoje racje. Ja się nie dałam zmanipulować. Co bedzie za kilka lat czas pokaze, ja jednak nie patrze na to zbyt optymistycznie.
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
medialna nagonka...?
śledziłaś to, co działo się w temacie mediów -w ciągu ostatnich miesięcy? czy to była nagodna NA Pis - czy PiSu...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
[quote=carolinascotties;55 88089]medialna nagonka...?
śledziłaś to, co działo się w temacie mediów -w ciągu ostatnich miesięcy? czy to była nagodna NA Pis - czy PiSu...? ![]() Obawiam się, ze chyba ty nie śledziłaś zbyt dobrze tego co sie działo, a może słyszałaś tylko to co chcialas słyszeć? Ja nie pisze o tym, ze PiS prowadził nagonki na oszustów i zlodzieji bo tacy powinni moim zdaniem zostać ukarani i nie widze nic w tym złego. Pisze tylko o stronniczosci mediow.
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Jeśli już mowa o stronniczości, to ja z tego co zaobserwowałam, nie było to tylko działanie z jednej strony-czyli jak zauważono np tvn ->PO. A co robiła TVP, co robiła TV Trwam? MY z mężem, nie oglądamy tej telewizji ale z ciekawości włączyliśmy kiedyś a tam atak na wiadomo kogo, wyraźne przesłanie kto ma wygrać w wyborach...
![]() Dlatego w tej kwesti się nie zgadzam i wydaje mi się to stwierdzenie o nagonce w jedną stronę, trochę mało obiektywne ![]()
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
o to nie musisz się martwić - potrafię myśleć - a to, co podaje się w mediach nie zostaje przeze mnie bezmyślnie wchłonięte...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sugerujesz, ze my wchlaniamy wszystko co nam sie probuje wtloczyc? a czy normalne jest, ze czlowiek boi sie przyznac do swoich pogladow, bo zapewne zostanie wysmiany? To jest wlasnie to, co do tej pory zrobiła PO.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Ej no nie..teraz telewizje bedziemy oskarzac o nagonke? Jak stare babcie?Przeciez kazdy ma swoje zdanie, jego wybor idzie i glosuje i zadna telewizja nikogo nie zmusi zeby glosowac za dana partia
![]()
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
bLonD_bEjBe no właśnie, inteligentny człowiek zagłosował zgodnie ze swoim sumieniem na pewno, oddał głos na partię której poglądy bardziej mu odpowiadają i JUŻ
![]() ![]() Aaś no, czyli ktoś jeszcze to zauważył ![]()
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bądźmy obiektywni... i o to mi chodziło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
No fajnie jak by tak było, ale mam kilka kolezanek ktore szły na wybory tylko dlatego, ze pan w telewizji powiedział, ze tak trzeba by zmienic Polske i wreszcie pogonic tych Kaczorów. Inna znowu glosowała na PO, bo najwiecej plakatów mają. Ja sobie tego nie wymysliłam.
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wlasnie o obiektywizm chodzi. Nagonka byla obustronna, a spoleczenstwo, moim zdaniem , podzielone jak nigdy.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, ze nie wymyśliłaś - każdy z nas kieruje się czymś innym dokonujac wyborów... i trzeba to uszanować mając oczywiście nadzieję, ze w przyszłości główną rolę odegrają dla tych osób czynniki inne niż ilosć plakatów, czy wyrwane z kontekstu zdania dziennikarzy...
Podczas wyborów prezydenckich - kiedy po raz pierwszy kandydował Kwaśniewski - słyszałam, że niektóre panie oddawały na niego swoje głosy - bo... "był tak ładnie opalony" ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Nagonka to nic innego jak kampania wyborcza, bynajmniej ja to tak odebralam, a te cale dyskusje i debaty to niby na czym mialy polegac?? Przeciez kazdy mial prawo sie wypowiedziec i zadna telewizja nie wycinala nic, ani nie cenzurowala. Tusk jak i Kaczynski mogli sie swobodnie wypowiedziec( no moze nie tak dokonca, czas, dziennikarze itd). A jesli chodzi o inne zdania panow politykow to wiadomo, ze kazdy broni swojej partii
![]()
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zgadzam się z Tobą... szczerze mówiąc - mnie najbardziej zabolało właśnie to, jak bardzo jesteśmy podzieleni i jak wrogo potrafimy być do siebie nastawieni... a przecież jesteśmy jednym Narodem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.