![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6089280]kuseczko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Primavero-w takiej cenie widziałam wczoraj w sklepie,więc chyba oki ![]() mnie wycieka mleko tylko podczas karmienia albo jak mała płacze ![]() i nie zalewa mnie tylko robi się plama ![]() w dzień obcisłe topy+ewent.wkładki w nocy nic ![]() ale śliczne te Wasze bobasy ![]() i jakiew duże moja kruszynka ma dopiero 3660, ciuszki ipieluchy to tak jak u Ciebie Bubbelku ![]() ale przybiera prawidłowo wg lekarki,wiec cieszę się,że ten ciężar do noszenia jeszcze jest mały ![]() Celko-mówiłam,że ten zabieg to szybko i bezboleśnie ![]() od dwóch dni Zuzek w nocy nawet daje podrzemać ![]() ale ciiiii-zeby nie zapeszac wczoraj była u mnie cooleżanka i zrobiła cudne fotki-jak zmniejszę to cosik wrzucę |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
kuseczka: moze Tz o wnuki chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
lea29 pociecho Ty moja
![]()
#784 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Kuseczko sto lat sto lat sto lat sto lat.......... A może Tż chciał by jeszcze jedno maleństwo?? My dzisiaj też pospaliśmy, całe 8 godzin tylko z dwoma przerwami na karmienie. Jak cacy!!!!!!!!! Teraz Marcelek też chrapie, chyba za to co wczoraj miałam. Mi też cycuchy przemakają. Nosiłam zwykłe wkładki, miałam mokre plamy. Kupiłam sobie muszle laktacyjne, założyłam a po 10 minutach nachyliłam się nad małym. Jak chlupnęło mlekiem to wszystko zalane ![]() Czy możecie mi napisać jakim mlekiem dokarmiacie maleństwa? Położna kazała mi kupić jakieś mleko tak na wszelki wypadek, gdybym na przykład w Święta miała wysoką temperaturę. Nie znam się na tych mleczkach, nie wiem jakie by było najlepsze. Chyba dzisiaj zabiorę się powoli za jakieś porządki. A jak mały będzie grzeczny to może jakiś serniczek na Święta upiekę. Przez całą ciążę nie mogłam patrzeć na słodycze, a teraz...... ![]()
#785 |
Zakorzenienie
|
kuseczka - ja i Adas przylaczamy sie do zyczen!!!
![]() Cos moj maly jakis od wczoraj podejrzanie śnięty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
kuseczko wszystkiego naj naj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
kuseczko - sto lat
![]() samych szczęśliwych lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia
![]()
#789 |
Rozeznanie
|
Kuseczko wszystkiego naj, naj, naj ode mnie i Nathaniela
![]() ![]() ![]() ![]()
#790 |
Zakorzenienie
|
pochwale sie, ze kupilismy Adasiowi na gwiazdke arke nowego - fajna, zabawka, wszystko spiewa, piszczy i w ogole
![]() http://www.allegro.pl/item285528371_...ka_gratis.html A od dziadkow dostanie krzeselko do karmienia (tez sami kupilismy- dziadki daja kase). W ogole w tym roku to praktycznie kupujemy sami prezenty dla siebie (rodzice, siostra daja kase). Ale bedziemy miec niespodzianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Jeszcze wszyscy śpią? No to melduje się pierwsza prawie wyspana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
melduje sie druga - jak zwykle nie wyspana
![]() Do 2.00 praktycznie porzadki robilismy, a potem oczywiscie kilka karmien w nocy... Teraz maly zmeczony cwiczeniami poszedl spac - choc slysze ze cos tam steka...ide zobaczyc czy spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
To ja będę trzecia całkiem wyspana, właśnie zajadająca się dla osłody wz
![]() Dzięki Celko za wyjaśnienie dotyczące espumisanu. Bingo kupiłam butelkę firmy dr browns, sama jestem jej bardzo ciekawa, ale pewnie dojdzie do nas dopiero po świętach, jak nie po nowym roku bo nie wiadomo jak poczta będzie pracować ![]() A u nas od kilku dni kolka w domu rządzi ![]() ![]() ![]()
#794 |
Zakorzenienie
|
czwarta
niewyspana ![]() mala w nocy chciała pobic wszelkie rekordy ssania cyca i walenia kupy naprzemiennie ![]() Misia-no u mnie tez teoria teorią ... ![]() i tez nie robie sobie wyrzutów ![]() podobno ten dr.Browns to właśnie dobra-antykolkowa butelka jest ![]() Celko-fajna ta Arka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
piata - wyspana
![]() w nocy mala spi az milo, ale dni coraz bardziej daja nam sie we znaki.. non stop je, wymiotuje, placze, je, wymiotuje, placze.. wczoraj przez caly dzien spala tylko 2x15minut i raz 10 minut bylysmy w przychodni, uslyszalam tylko, ze to normalne ![]() mala wazy 4.44kg (najmniej wazyla 3.5kg tydzien po porodzie), czyli w normie, ale jakby tyle jadla i nie wymiotowala, to pewnie byloby duzo wiecej... bulimia, kurcze?
#796 |
Rozeznanie
|
szósta - wyspana ale mogłoby byc więcej... ech kiedy ja znów pośpię sobie np 12h bez przerwy, tak jak miałam w zwyczaju w weekendy zanim urodził się krokodylek?
kuseczko spóźnione życzenia urodzinowe !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
No to ja bede siodma - pol wyspana
![]() ![]() Dzisiaj chyba troszke kolki wracaja, ale jestem juz wytrenowana po ostatnim ![]() Robi sie coraz bardziej marudny ale mimo to i tak kupilismy mu kolejna rzecz - nosidelko. Jest mu w nim bardzo wygodnie i mozna bardzo duzo rzeczy zrobic w domu, rece wolne i caly czas miec dziecko kolo siebie ![]() ![]()
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wrocilam wlasnie ze spaceru (czytaj z tysiaca sklepow ktore sa na osiedlu). Maly dzielnie spal a ja przemierzalam kilometry na zakupach przedsiawiatecznych podobnie jak inne miliony osob, ktore wpadly na ten sam pomysl ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
Celko kazde nosidelka sa regulowane. My zaciagnelismy wszystko najmocniej i nasz maly Nathaniel sie miesci, nawet to jeszcze troszke za duze, ale i tak mu tam wygodnie
![]() Nathaniel ma dzisiaj 1 miesiac ![]() ![]() Na ostatnim zdjeciu tatus probuje uspokoic rozdraznionego synka ![]()
#800 |
Raczkowanie
|
ósma! Wyspana 2 godz. po południu.
[B]Kuseczko[/B], !00 lat i niech zdrowie i szczęście będą z toba za pan brat. ![]() Martko, ja dokarmiam Bebilonem1 zwykłym. Dopajam herbatką ziołową Bobovity. W mojej aptece sprowadzono Boigaię. Kupiłam, bo chyba muszę się zapisać do klubu kolkowego. I nastąpiły 2 nowe problemy. Mała robii małą twardą kupkę tzw. stolec-koreczek, potem kupę musztardę.Dzieje się tak cyklicznie. Wyciskając z siebie korek pokrzykuje i popłakuje. Drugi problem to ulewanie.Zwiększyło się jej od mniej więcej 3 dni. W sprawie wypróżniania poproszę o poradę Panią Profesor Od Kup z mamuś wrześnowo-pażdziernikowych ![]() Bubbelku, jak idzie czyszczenie noska?
#801 |
Rozeznanie
|
W sprawie kupek to u mnie odwrotnie niż u Medusi. Kupka jak idzie to strasznie wodnista. I tez prosiłabym o rade naszego naczelnego kupkologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
i moj, moj tez robi wodnista kupke
![]() A jesli chodzi o czyszczenie noska to nadal kiepsko. Synek od czasu do czasu charczy przez nosek. Znajomi jak wroca ze Swiat to przywioza mi sol fizjologiczna ![]() Mam mame u siebie i non stop sie klocimy. Juz nie wiem co robic ![]() ![]() Bedzie u mnie do prawie konca stycznia, ale jak wyjedzie to bedzie mi jej brakowac - my juz takie jestesmy ![]()
#803 |
Zadomowienie
|
U nas też są kupki raz dziennie w postaci rzadkich papek
![]() Byłam dziś u bratowej-kosmetyczki. Oczyszczała mi cerę(jakie to bolesne ![]() ![]() No niestety, tak pięknie się nie skończyło. W tym czasie Adrian z córką brata(o rok starsza od Adriana) bawili się. TŻ poszedł sprawdzić, co robią. Przychodzi po chwili i mówi, że dzieciaki pomazały całą podłogę w pokoju jakimiś farbkami.Poszłyśmy zobaczyć, co się stało, a tam... Powyciskane żele i kremy, pasta do zębów i co najgorsze dla mojej bratowej-jej kosmetyki. I tak pudrem Chanel rysowali po kartkach, róż Estee Lauder wylądował na wykładzinie a cienie Christiana Diora znalazły się na naszych milusińskich-łącznie ze skarpetkami. Już chyba nie muszę powiedzieć, że byłyśmy cholernie wściekłe... ![]()
#804 |
Rozeznanie
|
Kuseczko to moze z Adriana wyrosnie make-up artist
![]()
#805 |
Zakorzenienie
|
bubbel - Twoj Nathaniel bardzo ladny. I dopiero teraz zauwazylam ze on ma brazowe oczy
![]() ![]() ![]() ![]() Dolaczam do problemowych kupek. MOj ostatnio chyba nie umie sie sam wyproznic. Tak sie meczy, ze biore go na przewijak, podkurczam nozki, troche chusteczka pogmeram przy pupci - i wtedy to leci, ze normalnie trzeba uciekac. Dzis wystrzelilo na 2 metry. To chyba tez nie dobrze....Konsystencja rzadka, choc na pieluszce, jak sie juz troche wciaknie, nie wyglada zle. Ale jaki maly ma problem zeby ta kupe zrobic....biedaczek. Dzis sie kapnelam ze o to chodzi (ze chce kupke) i jak juz mu pomoglam, to w koncu zasnal przed 23.00. A tak sie meczyl i meczyl, stekal, plakal, nie chcial lezec w lozeczku. Jak zrobil - usnal jak aniolek. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Joanna Małgorzata
|
dzieńdoberek
ale sie wyspałam ![]() Boli mnie gardło i mam lekki kaszel co mogę wzionąć słyszałam o tatum werde ale czy coś jeszcze? Mój Mikuś też ma problem z kupkami stęka przy tym ile wlezie odstawiłam u siebie jabłka bo nic innego w mojej diecie nie ma bo nie jem nabiału ani smażonego tylko co się da na parze i mięsko z kurczaka królika rosołek Więc jestem grzeczna mamą przestrzegającą diety by nie mieć drugiego alergika w domku. A co do czyszczenia noska - dziewczynki jak to robicie ja mam standardową gruszkę ale nie chcę jej a słyszałam o frida nose (czy jakoś tak) Macie to na czym to polega Miłego dzionka
#807 |
Joanna Małgorzata
|
sms od Puszinki
cesarka o 20 40 z powodu pępowiny Marek urodził się z wagą 3300 Boli ją cięcie ale pisze że da radę Synka całowała wczoraj przez minutkę i nie może się doczekać kiedy go dotknie.
#808 |
Rozeznanie
|
No i mamy kolejną mamuśke
![]() ![]() A propo charczenia przez nos. Pitu aż chrapie przez sen. Bylam u pediatry to mi powiedziała, że to niewyształcony mięsień tchawicy i przy głebokich oddechach tak może być. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Nie będę już miała dużo czasu, żeby tu zaglądać, więc chciałabym życzyć Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku, a myślę, że na pewno rok ten przyniesie wiele niezapomnianych wrażeń
![]()
#810 |
Zakorzenienie
|
Puszinko-serdeczne gratulacje!
![]() ![]() czekamy na relacje z placu boju ![]() Zuzek też robi rzadkie kupki,ale położna jak zobaczyła to powiedziała,że "wzorcowa" więc widocznie taka musi być ![]() typowa musztardówka ale prężyć to się nadal pręży przed kupą,ale to też chyba normalne ![]() no-doszły jeszcze bąki ![]() ![]() albo reakcja na herbatkę hippa z herbatką laktacyjną herbapolu ale-niech sobie pryka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.