|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: narzeczony zostawil mnie po prawie 4 latach, musze sie wygadac :(((
Cytat:
Nie napisałam tego sugerujac sie tym, co pisza inne dziewczyny.. Prawda jest taka, ze staram sie czytac tylko wypowiedzi Flo, rzadko kogos innego (w tym watku rzecz jasna... ) Nie "jade" po Flo, nie sprowadzam jej do parteru... Nie napisałam tez nigdzie, ze mam klase, skoro nie uzywam wulgaryzmów.... sorry, ale zupełnie nie rozumiem twojej "nagonki" na moja osobe... Nie spodobaly mi sie epitety Flo i o tym napisałam, nic poza tym.. Zreszta daje sobie reke uciac, ze za jakis miesiac jak nie wczesniej znajdzie zsie duuuzo wiecej osob, które podziela moja opinie co do tego zwiazku... i całego zamieszania wokoł rozstania... Prawda jest taka, i doswiadczyłam to na własnej skórze, ze najpierw w ocenianiu trzeba spojrzec na swoj tyłek, a dopiero pozniej mowic drugiemu, ze jego jest brudniejszy.. edit: Widze, ze Ptysio5 wcale nie przeszlo.. śmieszne conajmniej.. Nie wiem po co i komu potrzebne te docinki...Ale dobra, śmiej sie dalje.. Kiedys ci sie i tak znudzi.. A co do tego, ze przesadzam.. cóż.. Nie uwazam, ze Flo powinna teraz byc taka super fair wobec swojego bylego, bo niezbyt na to zasługuje...Na epitety zwróciłam uwage, bo wydaje mi sie, ze facet slyszał je czesciej.. tyle.. Ale ok, bede ja pocieszac tak jak wy.. wtedy byc moze dacie mi spokoj hehe..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
ja też
Flo zostala postawiona w nienormalnej sytuacji, to chyba nic dziwnego, ze reaguje nie do konca normalnie? ![]() przeciez to jest jeszcze cholernie swieze Flo potrzebuje zwyczajnie czasu aby dojsc do siebie. taki zupelnie niespodziwany cios od jednej z najblizszych osob w zyciu. ja nie wiem jakbym sie zachowala i czy postepowalabym tak rozwaznie i dojrzale jak Wy ![]() mam nadzieje, ze nie bede miala okazji tego sprawdzic. bardzo Ci wspolczuje Flo i zycze jak najszybszego powrotu do rownowagi i trzymam za to kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki Flo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Pewnie że to jeszcze niewiele czasu minęło.
A trudno tak te 4 lata puścić w niepamięć. Ale trzeba zacząć się starać, pracować nad sobą i swoim życiem żeby nie zwariować.
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sytuacja jest ekstremalnie trudna i zgadzam się, że ludzie w takich sytuacjach robią dziwne rzeczy i uważam, że potrzebują czasmi opinii z zewnątrz, po to by się z tych dziwacznych zachowań otrząsnąc, by nie utknąć w rozpamiętywaniu, by nie działać destruktywnie... Ja pewnie robiłabym też dziwne rzeczy, ale słuchałabym tych ludzi, którzy by mnie wspierali i byliby z zewnątrz, potrafili na sprawę spojrzeć z dystansu, z innej perspektywy. I chyba na tym polega dojrzałość. Nie potrafię się roztkliwiać przytakiwać i rozczulać nad wypowiedziami kogoś, kto mam wrażenie jeśli się nie otrząśnie to utknie.
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to mi chodzi, ze z perspektywy obiektywnego obserwatora wszystko wydaje sie inne, prostsze, ktos daje dobra rade, a ta druga osoba i tak robi swoje... dobrze, ze dajecie jej rady, bo sa bardzo mądre ale co innego jezeli jest przy Tobie bliski przyjaciel, trzyma Twoja dlon czujesz, ze jemu na Tobie zalezy, wtedy jest wieksza szansa, "dotrze do niej szybciej". same przyznajcie, ze predzej przekonalaby bliska osoba niz 934953 obcych osob z forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
BAN stały
|
Zresztą,minął tydzień.Co to jest tydzień?U mnie minął prawie rok,a nie jestem jeszcze w pełni sobą.Przed Flo długa droga.A początek tej drogi ma to do siebie,ze robi się różne głupoty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze najwieksza krzywda jaka mozna wyrzadzic drugiej osobie to uzalac sie nad nia
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
parafrazując trochę posta koKOro <tylko nie odbieraj tego jako coś osobistego
![]() pozdrawiam.
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeszłam wiele trudnych sytuacji, nie powiem trudniejszych niż sytuacja Flo, ale na pewno innych. Jeśli jesteśmy obcymi, którym nie zależy to po co jest ten wątek i dlaczego tyle osób w nim pisze??? ![]()
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore z was sie dziwia dlaczego autorka watku nie slucha rad i robi dalej po swojemu a ja mysle, ze predzej posluchalaby bliskiej osoby, ktora ma na wyciagniecie reki ktorej bardziej zalezy na niej niz anonimowym, nie ukrywajmy osobom z forum, ktore maja swoje zycie i swoje wazniejsze sprawy nie twierdze, ze nikomu tutaj z wizazu nie zalezy, ale nie wierze, ze ktos przejal sie ta sprawa bardziej niz np. podobna sprawa bliskiej przyjaciolki badz siostry |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie pomyslalam, ze zaczynamy rozwazac, ktora z Nas jest bardziej milosierna, a ktora mniej, a nie o to chodzi a co do hot tematu to mysle, ze obrazliwe to dla osob, ktore chca pomoc, podobnie jak nazewnictwo analiza psychologiczna - po prostu gdy ktos jest bardziej doswiadczony probuje przekazac punt widzenia strach sie normalnie odezwac ![]() latwiej oceniac niz probowac cos zadzialac ludzie sa rozni na jednych dziala cos, na drugich cos innego jesli jest duza grupa ludzi normalne, ze sa podzialy mysle, ze kazdy czy tak czy tak wypowiada sie w trosce o autorke watku to czego nie mozna zrobic to zyc za Nia wiec Ona decyduje jak przezywa ten moment nie mam zamiaru ciagnac tego tematu bo nie o tym jest watek, w razie zastrzezen zapraszam na PW
![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#794 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
rzeczywiście użyłam słow trochę na wyrost, ale nie chciałam nikogo obrażać.
nie chcę też zaśmiecać wątku, więc gdyby ktoś chciał usłyszeć pełną argumentację zapraszam na PW.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Czytam ten wątek teraz już chyba tylko ze zwykłej babskiej ciekawości.
Jak na początku weszłam i przeczytałam 1 wpis Flo serce mi się krajało na jej nieszczęście i strasznie było mi przykro. Ale z każdym kolejnym wpisem uczucia robiły się coraz bardziej mieszane. Ganiłam ją w duchu za te smsy i telefony, głupotę niektórych wpisów obarczałam niedojrzałością (jak choćby ten o przygryzieniu exowi, ze ma sie nowego) aż doszłam do momentu, w którym Sysunia świetnie podsumowała wszystkie wpisy z obelgami. I to do mnie trafiło, bo wtedy sobie zdalam sprawe skad we mnie mieszane uczucia do Flo. Ja rozumiem, że po takim kopie jak rozstanie tuż przed ślubem różne myśli i słowa cisną się na język, ale jednego nie zrozumiem nigdy. Jak można użyć tego typu określeń w stronę/na osobę którą się kochało/kocha? Zaczyna mnie ten wątek powoli drażnić, wiem mogę na niego nie wchodzić. Waham się czy napisać więcej, zapewne z obawy na bana, którego bardzo bym nie chciało bo bardzo lubie to forum. A jak widzę w tym wątku ostrzeżeniem czy kopem nagradza się osoby które nie podzielają opini większości, czyli nie głaskają Flo po głowie, mówiąc że życie jej się ułoży. Prawda jest taka, że ułoży się napewno, jeśli nie tak jakby chciała to inaczej. A myśle, że historia z narzeczonym jest świetną lekcją dla niej, której niestety do tej pory nie chce przyjąć do wiadomości. Nie obraź się Flo ale mam wrażenie, że facet się Toba zmeczył dokładnie tak samo jak ja czytając Twoje wypowiedzi. Mimo wszystko, życzę Ci wszystkiego najlepszego, bo każdy zasługuje na szczęście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niejednemu łatwiej jest zwierzyć się i przyjąć pomoc od obcej osoby niż od bliskich ![]()
![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
tak wiem, przeczytalam
gdy ktos nie ma przyjaciol, nie znaczy, ze bedzie sie stosowal do rad dziewczyn z forum ale z drugiej strony.... po co zakladac watek na Intymne, skoro nie chce sie rad? Cytat:
bo ja nie zalozylabym takiego watku, nawet gdybym miala taka sytuacje. po prostu nie chcialabym znac opinii na swoja osobista sprawe obcych osob(bo poza paroma Wizazankami, wszyscy sa tu dla mnie anonimowymi, obcymi osobami, ktorych nie znam nawet z imion) ani pozytywnych opinii ani bardzo krytycznych ale przeciez kazdy jest inny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
BAN stały
|
Ja rozumiem TAKĄ rozpacz i TAKI ból i wiem,ze wtedy nawet odrobinka ulgi jest na wagę złota.A taką odrobinke może przynieść wygadanie się na forum.
Cytat:
![]() Od miłości do nienawiści jest niedaleko ![]() Poza tym dupka można nazwać tylko dupkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą. Uważam, że nie należy TYLKO pocieszać, ale próbować analizować sytuację. Tutaj każda próba bardziej "brutalnej" analizy kończy się naganą jakiejś wizazanki. Jakkolwiek wredny krasnal przeginał, sysunia ma trochę racji w swoich wypowiedziach. (A jeżeli chodzi o wulgaryzm, który użyła Flo, nic prostszego sysuniu, jak kliknięcie Złego Posta...., więc po co dramatyzujesz ![]() Wyzywanie - nawet ex, który zachował się w taki sposób - nadal źle świadczy o Flofferku. Dzisiaj kochać, planować ślub, a za kilka dni od "fiutów" wyzywać ![]() To budzi mieszane uczucia co do jakości tego związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niektorzy to chyba traktuja ten watek jak serial w telewizji. W odcinku 23 Jacek rzucil Kasie..no i przychodzi odcinek 24, 25 i nic sie nie dzieje tylko ta Kasia siedzi i gada wciaz to samo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
ten watek, ani nie jest o mnie ani o Was
a analizowanie swoich wypowiedzi nazwajem nic nie wnosi mysle, ze to autorka watku powinna z tego wziac dla siebie to co uzna za pomocne i wazne dlatego kazdy ma prawo sie wypowiedziec bo kazdy moze podchodzic inaczej ze wzgledu na wahlarz wlasnych doswiadczen nie mam ochoty sie licytowac i jesli faktycznie myslicie o tym co dobre dla Flo to przestancie sobie cos nawzajem udawadniac punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
![]() |
#805 |
BAN stały
|
Noi widać,że nadal tego nie rozumiecie [ co poniektóre ] że od miłośći do nienawiści mały krok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Dziekuje, ze wkoncu ktos przyznał mi racje.. To naprawe jest juz chwilami gorsze niz te telenowele... Nie chce nic prorokowac, ale chyba kazda z nas wie jak ta cala sytuacja potoczy sie dalej...
![]() |
![]() |
#807 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dokłądnie też mi przyszło na myśl,ze niektóre osoby traktują to jak serial ![]() Niestety na ile znam życie jeszcze dane im się będzie przekonać jak to jest w życiu ![]() Cytat:
Zgadzam się Atkuś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zastanów się co mówisz ![]() Ija nie wiem jak się sytuacja potoczy dalej,moze mnie oświecisz ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-11-23 o 19:46 Powód: Post pod postem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Nom niestety/stety,ale masz racje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
Jak..??? a s... ! eh, słowa same cisna sie na usta... Przeciez to jasne, ze dziewczyna bedzie go meczyc dopoki facet nie zmieni numeru, miejsca zamieszkania i wogole... Tu nie chodzi o pieniadze, które ma jej oddac.. tu chodzi o milosc, jednostronna juz.. Przykre to ale prawdziwe.. Flo przez tydzien juz jest tu z nami, albo moze bardziej my z nia, i nie widac, by cokolwiek do niej dochodzilo.. Ktos tu napisal, ze jest niereformowalna, i to własnie miałam na mysli piszac, ze to gorsze niz telenowela.. A ogladałam ich troche jak bylam młodsza.. Gdybym zadnej na oczy nie widziała pewnie bym nie robila takiego porównania. Po ostatnich punktach karnych uwierz, naprawde zastanawiam sie nad slowami.. Nie musisz mi o tym przypominac.. ale dziekuje za troske..
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego nikt nie pomysli, ze ja wiem, ze nic z tego nei bedzie, ze naprawde tu chodzi o to bym mogla nigdy wiecej nie zadzwonic i ne czekac tydzien czy miesiac na oddanie, bo naprawde nie widze pwoodu machniecia na to reka. i ani razu nie pisalam ze chce powrotu czy lamentowalam, jak czlowiek z nim rozmawialam na poziomie, chyba az za bardzo ![]() niereformowalna, czyli co? ze nie slucham waszych rad dziewczyny? a myslicie, ze to tak latwo, nie jest latwo i wiekszosc z was dobrze wie... buziak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.