|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem: znikająca recenzja :)
A sama czytasz forum czy KWC kiedy szukasz czegoś o produkcie ?
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Czytam KWC i nie interesują mnie recenzje wystawione po zużyciu jednej próbki.
Jeśli mam jakieś ale to zaglądam tez na forum. Regulamin jest taki a nie inny, nie widzę powodu by nad nim dyskutować bo ja nie mam na niego wpływu, Ty także nie. Możesz też założyć swojego bloga i tam recenzować kosmetyki, nikt nie broni.
![]() |
#783 |
Rozeznanie
|
Zdanie każdy ma swoje...
Ale dzięki za wyjaśnienia
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kasowanie komentarzy
Nie zgadzam się... Piszę opinie zgodnie z regulaminem, staram się już uważać na każde słowo, nie odnoszę się do wypowiedzi innych, recenzje wystawiam różne, często neutralne, a i tak są kasowane... Więc jak to jest? Nie pojmę tego nigdy... Odechciewa się pisać, bo czytam inne komentarze, nie kasowane, pełne błędów, bzdur i naruszania regulaminu. Czasem zgłaszam takie recenzje do moderacji i co? Są nadal... "Rync" opada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
Sorry, ale mam dość, znów kolejny komentarz skasowany, a nie było w nic, co podpadałoby pod regulamin... Zatem kasuję wszystkie inne swoje komentarze i żegnam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Żandarm na emeryturze
|
Ja z kolei nie zgadzam się, że piszesz recenzje zgodne z regulaminem, a każdym razie z pewnością nie z naszym.
Radzę przeczytać Kodeks Recenzenta uważnie jeszcze raz i stosować się do zawartych w nim postanowień (zwłaszcza tych dotyczących minimalnego czasu używania kosmetyków pielęgnacyjnych przed napisaniem recenzji). Od dość dawna administratorzy mają wgląd w treść usuniętych recenzji i powód ich usunięcia, więc rzucanie bezpodstawnych oskarżeń i przekłamywanie czasu używania nic nie da, lepiej po prostu przestrzegać Kodeksu Recenzenta. Przypominam też, że za niszczenie treści portalu przez edycję recenzji i postów (tak, jak w przypadku Mixy) przysługują tu punkty karne.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-03-30 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
Zatem proszę skasować wszystkie moje komentarze (razem 108) i nie straszyć mnie już punktami karnymi.
Ostatnio oceniałam balsam do ust, który pojawił się jakieś 2-3 tyg. temu na rynku, dwie wcześniejsze recenzje tego kosmetyku są nie skasowane, a moja poleciała dwukrotnie. Radzę przeglądać opinie dokładniej, bo wiele jest takich, które opierają się na jednokrotnym użyciu próbki!! Edytowane przez kaszka7 Czas edycji: 2014-03-30 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
I nie straszę, tylko informuję o obowiązujących tu zasadach. Nie usuwamy recenzji zgodnych z regulaminami portalu.
![]() |
![]() |
#789 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
W takim razie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...#review-891217 Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Zgłosiłam z powodu wyraźnego i krytycznego zwracania się tej recenzentki do innych recenzentek oraz BRAKU opisu działania recenzowanego kosmetyku (pochwała marki to nie recenzja danego produktu). Informacje pożyteczne nie są wadą żadnej recenzji, ale tu akurat dominująca była nutka wywyższania się, a nie dzielenie się jakąkolwiek wiedzą.
Cytuję obie recenzje w całości (z zachowaniem błędów ortograficznych i literówek), żeby nie było niedomówień odnośnie treści (lub edycji w międzyczasie): "retinol ma udowodnione działanie i nie warto z tym dyskutować. podrażenienia opisywane przez inne recenzentki są traktowane przeze mnie z przymróżeniem oka, retinol złuszca ale nie w tym stężeniu !! to nie kuracje dermatologiczne. ten retinol zwęża i wygładza cerę , uważam ze nie warto kupować retinolu w innych postaciach w kosmetykach apteczno drogeryjnych typu vichy, bo stężenie i działanie jest żadne. SC jest firmą która prezentuje najwyzszy poziom składników i ich dobrania i PH , nie pachną pieknie i nie dają komfortu użytkowania tak jak kosmetyki marek selektywnych ale działają !! i sa warte tej ceny. bez retinolu, witaminy C , kwasu HA i flerentyny po prpstu nie ma dobrej cery" "SC to synonim serum, doskonałe najlepsze sera z kategorii ser medycznych, skromne opakowania ale najlepsze składy, nie rozumiem opinii pt. nie dokonało cudów, kosmetyki nie dokonują cudów, mogą jedynie zmienić skórę powierzchniowo i długofalowo opóźnić starzenie, poprawić fakturę. jets to serum które natychmiast rozświetla, dodaje zdrowego blasku i wygładza. skład imponujący i wydajne" Z żadnej z tych recenzji nie dowiedziałam się niczego konkretnego o działaniu danego kosmetyku. Określenie "skład imponujący" też niewiele mi mówi. Dowiedziałam się za to, że Skin Ceuticals to wspaniała marka i nie warto kupować innych. Oraz, że retinol w tym stężeniu nie złuszcza (więc podrażnienia opisywane przez inne recenzentki to ich wymysł, spowodowany zapewne niewiedzą?). Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2014-05-07 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-05-06 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Ja również nie widzę. Recenzje Korah (oraz kilku innych osób) to dla mnie źródło wielu ciekawych informacji o kosmetykach. Szczegółowy opis działania, ciekawostki o poszczególnych składnikach, całe szczęście, że są wśród nas tak wnikliwe i rzetelne recenzentki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Denerwuję się gdy są usuwane, ale wtedy staram się je poprawić, coś zmienić, oczywiście na tyle, aby to nie kolidowało z moimi odczuciami. Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-05-07 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Również nie dostrzegam w tej recenzji niczego złego
![]() ![]()
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Mój profil na KWC:💄 Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili Maria Czubaszek M&W. ♥ Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:35 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Przekopiowane z portali handlowych i pewnie ze strony producenta. Że też się komuś chce robić za darmo reklamę jakiejś marce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Nie będę sie upierać, jeśli takie oceny receptur sa dla Was pożyteczne. Dla mnie to nieprzydatne i niewiarygodne.
Dla mnie takie analizy składowe są bezsensowne (Pomijają kwestie technologiczne itp. niuanse. Jakby ten spis składników dawał pełną wiedzę i wszystko nagle się stało się proste. Że niby glicerynowy nawilżacz z dodatkiem kwasu hialuronowego ma być odpowiednikiem czegoś, co jest właściwie żelem hialuronowym o cząsteczkach różnej wielkości z dodatkami [?] Mąka ze spożywczego, skrobia poddana działaniu enzymów czy kwasów, to też niby to samo, bo płaci się za kukurydzę? ![]() ![]() Edytowane przez mentha Czas edycji: 2014-05-08 o 08:48 Powód: nieczytelność |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
chodziło raczej o to, że podałaś link do recenzji Korah jako pouczanie, cytując inne linki podane przez BBRAT, gdzie owo pouczanie faktycznie było i to w nie najlepszym tonie. A u Korah tego nie było ![]() a mnie też irytują wykłady o składach, ale tylko wtedy, kiedy piszą je tak samo nawiedzone, jak niedouczone panie, a recka oprócz histerycznych rewelacji ![]()
Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:06 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=874459
spora część tekstu przekopiowana z oficjalnej strony RBR, zaś wstawki napisane własnymi słowami - mało czytelne jeśli chodzi o jakiekolwiek konkrety dotyczące działania produktu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=725384 mniej więcej dwie trzecie recenzji to historia marki przekopiowana ze strony RBR (jakieś brednie o zaczarowanym ogródku), pozostała (bardziej skąpa) część to opis w jaki sposób recenzentka poznała markę, szukała produktu w galeriach handlowych, dostała próbkę od innej wizażanki - całość nieczytelna, ciężko z tego wyłowić cokolwiek sensownego o działaniu recenzowanego produktu. Żeby nie było przekłamań, przytaczam całość tekstu (pisownia oryginalna): Firma nie była mi znana,dopóki przesympatyczna koleżanka Ilana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() i pomyśleć, że bardzo często chwalona recenzentka ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Tak, ale ilość pochwał to nie to samo, co ilość osób chwalących. Dużo trudniej zdobyć kolejną osobę chwalącą, niż kolejną pochwałę od kogoś ze stałego grona chwalących...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ja w sumie też mam takie osoby na liście pochwalonych, co pojawiają się kilka razy/przy kilku reckach, ale nie jakoś bardzo dużo i często a i sama mam kilka typów, których recki chętnie czytam, bo już się przekonałam że obu nam służy (bądź nie służy) to samo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Patrzę czasem na zakładkę "chwalone recenzentki" bo chętnie czytam recenzje określonych osób, są wśród nas specjalistki z wąskich dziedzin typu perfumy albo kremy z filtrem. Warto poczytać
![]() Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:06 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Mój profil na KWC:💄 Nie jestem zupa pomidorowa by wszyscy mnie lubili Maria Czubaszek M&W. ♥ Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:05 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Przyjaciółka KWC
|
Michell72 dostała pouczenie na maila, żeby nie kopiować już stron producentów.
Dyskusje przesunięte do właściwego wątku i tam proszę je kontynuować.
nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:05 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Ice odczytałam maila.Rozumiem..........P rzytoczenie opisu ze strony producenta,gdy nie ma go zawartego w głównym-wg mnie miało tylko pomóc -tym ,które byłyby zainteresowane zakupem ów kosmetyku.Plus własne odczucia używania- dawały spójną całość.Przynajmniej taki miałam cel..Jeżeli to godzi w regulamin-oczywiście dobrze zrobiłaś usuwając..Przepraszam za kłopot...Chwalone recenzentki! Miano bycia w czołówce ..Hm... ......................... ............ Homo homini lupus- Pozdrawiam Brat!(i do Ciebie te słowa kieruję,nie chcąc uwłaszczyć innym )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Cześć Michell. Nie wdam się w dyskusję. Wszelkie decyzje podejmują moderatorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ... takie widzi świata koło, jakie tępymi zakreśla oczy ... no i przepraszam Iceflower i Noor, bo musiałam to napisać i zapewniam, że karniaki przyjmę dzielnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Lupus to po łacinie bodajże chyba wilk, na pewno nie szczur
![]() Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:20 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Misianko, tam była tylko tyrada, świadcząca o niezrozumieniu kilku kwestii i emocjonalnym podejściu. Cóż.
Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-05-14 o 11:04 Powód: część postu skopiowana z wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.