Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i inne pierdółki... - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 11:01   #781
Feme21
Wtajemniczenie

Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

Asiu, ja odnoscie ceny ksiązki! 30 zł to malutko... moje kolezanki z TZ sprzedawały po 45 a nie wygladały lepiej od Twoich... ja osobiscie tez 30zł biorę ... ludzie nie narzekaja a jak im za drogo to nie biora i juz

rameczka ładna... klej to mały szczegół.. bo pióreczko urocze i tak czerwono

pozdrawiam serdecznie z filozoficznego punktu widzenia... "wiem, że nic nie wiem"

Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 12:26   #782
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

bydgoszczanka może jakoś uda mi się usunąć klej... Nożem lub czymś Jakoś nie umiem jeszcze władać klejem z pistoletu tak dobrze Ale cieszę się,że Ci się zapiśnik i ramusia podobują nio i dziękuję za szczerość Bo to ważne
murraya ech ten pistoletowy klej Postaram się coś z tym zrobić! A na razie spadam do księgi! Bo dzisiaj przyjedzie nauczycielka po odbiór 3majcie kciuki! Jak zrobię to pokażę
Femuś Nio a widzisz... Ja się martwię,że za drogo... Ale co tam! Najwyżej tak jak mówisz nie kupią! A że ta zamówiona! I musiałam rzucić wszystko i robić księgę to i za fatygę wezmę A Ty widzę,że zaczytana w filozofii I nie narzekaj! Na pewno wiesz wszystko Buziaczki i miłego obcowania z filozofiją...
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:19   #783
Zakorzenienie

Smile Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

Matko! Skończyłam tę księgę! Mam nadzieję,że się spodoba... No i że jest warta 30 zł... Jak myślicie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00268.JPG (68,0 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00270.JPG (76,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00271.JPG (54,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00272.JPG (63,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2008-05-08, 14:31   #784
nela007
Zadomowienie

kurcze niechca mi sie zdjecia wgrywac na powiekszenie ale z tego co widze na odleglosc to warta tych 30 zl

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213640
i na papierniczy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post7247929
nela007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:58   #785
karola0507
Zadomowienie

GG do karola0507

A ja bym powiedziała, że nawet więcej niż te 30 zł
Nie był mnie przez chwilę zaledwie a tu już tyle nowego... Zapiśnik świetny, rameczka piękniusia ( jakieś tam małe niedociągnięcia? któż się tego dopatrzy )
Stary 2008-05-08, 15:05   #786
Yoanna21
Zadomowienie

Asiu zrobiłaś śliczną księgę, myślę, że 30 zł to rozsądna cena.
Zapiśnik też Ci się udał; widzę, że wykorzystałaś pogniecione papierki, ładnie to wygląda
Rameczka też mi się podoba. Też zauważyłam nadmiar kleju, ale Ty zdolna dziewuszka jesteś, jakoś to naprawisz
Yoanna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:46   #787
klaudens
Zakorzenienie

super ! skoro zrobiłas sama kwiatuszki to jest warta jeszcze więcej i ładna estetyczna wiec nie martwiaj
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 19:12   #788
agniesia125
Wtajemniczenie

To teraz ja dorzucę swoje trzy grosze. Co do kleju na rameczce to powiem szczerze że wczoraj nic nie zauważyłam. Może dlatego że oczy już mi sie zamykały i chciało sie spać Teraz to dostrzegłam, ale ty zdolna jesteś jakoś to usuniesz lub zamaskujesz. Ja jak mi trochę kleju gdzieś wyjdzie to staram sie jakoś to zamaskować, najczęściej jakąś ozdobą, ale to zależy jeszcze co to jest i czy coś da się jeszcze nakleić żeby wszystko pasowało.

No a księga piękna Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to to że widzę że już lepiej poszło ci pryskanie lakierem. Żadnych niedociągnięć nie widzę. Super. Drugie na co spojrzałam to kwiatki. Świetne Podobają mi się. Przedtem były białe, a teraz czerwona wersja tych kwiotków. Fajnie wyglądają i pasują mi tutaj. I ostatnie - śliczne są te zielone listki, takie cieniutkie z widocznymi żyłkami. Świetnie tu pasują

Ogólny efekt - świetna Spokojnie warta 30zł. Nie martw sie już ta ceną. Feme i tak nas przebiła, więc już nawet ja jestem spokojna że za dużo nie brałam.
Ale sie rozpisałam
agniesia125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:25   #789
ADALIRA
Zadomowienie

Asiu super książka a kwiaty CUDNE ładnie pozawijałaś różki jest taka estetyczna i delikatna...... a cena 30zł to wcale nie tak dużo za tak piękną, ręcznie robioną księgę.
kobietko

ADALIRA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:27   #790
anka43
Zakorzenienie

No no teraz powaliłaś mnie z nóg księga piękna a cena jak dla mnie niezbyt wysoka ja dala bym więcej brawo
Stary 2008-05-08, 20:31   #791
Diana33
Zakorzenienie

Asiu mam być szczera??? powiem Ci coś jeśli chodzi o tą księgę....
ONA NIE JEST WARTA 30 ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ONA JEST WARTA 3000ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 20:50   #792
Zakorzenienie

nela007 dziękuję
karola0507 dziękował dziękował No działo się troszkę A co do ceny... To wyższa jush nie Buziaczki
Yoanna21 Nio właśnie tak sobie pomyślałam,żeby wykorzystać papierki gniecione Cieszę się,że podobują Ci się moje wyrobiki
klaudensiku dzięki za wsparcie No kwiatuchy jasne,że sama Buźki
agniesia125 Co do nadmiaru kleju... to jeszcze się za to nie wzięłam! Ja nie wiem czy tyle mam tego do robienia teraz... Czy doba mi się skróciła o parę godzin A Tobie dziękuję za miłe słowa Faktycznie... Przecież tyle się napracowałam! I robiłam ją szybko. rzucając swoją inną robotę! A mam jej naprawdę dużo! Z listków tesh jestem zadowolona. Mam teraz koleżankę co ma kwiaciarnię i jak mi coś trzeba to Ją proszę i Kasiulka zawsze mi pomoże Stąd w końcu mam te listki!!! I faktycznie nasza Julcia zawsze potrafi człowieka podnieść na duchu Kochana....
ADALIRA dziękuję dziękuję i po trzystokroć dziękuję!!! Nawet nei wiecie jak potraficie poprawić humorasek
anka43 Oj więcej jush nie Dzięki Ci za te słowa Ale się cieszę,że Was mam!!!
Dianuś Złotko Ty moje oj... No tyle to chyba nieee Twoje złote kwiatuchy, znaczy się pazurki tyle wartają Śmigasz pięknie wzorki! Podziwiam je cały czas Dziękuję ślicznie za komentarzyk milusieńki
A teraz... Jeszcze dzisiaj po południu szybciorkiem wzięłam się za serwetki do stołu komunijnego! Taki oto tego efekt... Beje czy nie beje?
I jeszcze mała niespodziewaneczka... Rodzinka mi się powiększyła O 2 takie o to słodziaste kotecki W realu są piękniejsze nish na zdjęciu! Zresztą jak je wzięłam to Mamusia ich strasznie płakała... Więc zdjęcie robiłam na szybciorka! Jeden kotek jest szaro biały a drugi szaro-biał0-rudy Szczureczki malusie...

A tak jeszcze dodam... Że księga jush wzieta! Odbiorca zachwycony! Wycałowana zostałam,że tak pięknie zrobiłam Uff... Kamień z serca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00273.JPG (51,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00274.JPG (53,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00275.JPG (51,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00267.JPG (59,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-05-08, 21:10   #793
nela007
Zadomowienie

ale zad serwetek postawilas jak w jednostce hihi i takie ladne
a kociaczki cuuuuudooooooo slodziutkie prosze wiecej mamusi niestresowac

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213640
i na papierniczy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post7247929
nela007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:56   #794
Feme21
Wtajemniczenie

Asiu, książka jest przecudna! naprawde poległam z zachwytu.. Ze Ty mialas poczucie ze za duzo bierzesz.. ona jest naprawde warta nawet wiecej niz 30 zł.. ale jest cudna, piekne kwiatki listki.. wszystko cudowne...

a te "chłopki" z serwetek to powaznie jak w wojsku pieknie ładnie ale slicznie poskładałas... no no...

a kocurki tez urocze... tylko ja jestem "uczulona" na koty bo Kitek mojego Pawła mnie nie lubi i mnie drapie ..

Feme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 22:16   #795
sagap
Zakorzenienie

GG do sagap

Wow Asiu siega super!!! a zastep serwetek na apelu hihihi jest swietny
sagap jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 22:21   #796
agniesia125
Wtajemniczenie

Ale roboty miałaś ze zwijaniem tych serwetek. Ślicznie to wygląda, a jak fajnie na stołach to leży i początkowo zdobi.

A kociaczki śliczniusie są. Ja kocham kotki i pieski i taka kociora i psiora jestem. Mam jakieś podejście do nich. U znajomych jest pies który jest taki niby na pozór groźny i prawie nikogo nie chce wpuścić do domu i bardzo głośno na każdego szczeka, a ja jak tam jestem to ten podbiega do mnie i sie bawić chce a oszczekaniu nie ma mowy. A koty, to już musi być przypadek żebym jakiegoś u kogoś nie pogłaskała i nie pobawiła sie z nim. Nawet do nas przychodził taki jeden od sąsiadów, ale był strasznie płochy i nie dał podejść do siebie nie bliżej niż pół metra, a ja powolutku powolutku i go oswoiłam. A no i ja też mam cztery maluchy ale moje są troszkę brudne bo są w piwnicy, ale nie przenoszę ich, bo zawsze kotka je wynosiła z powrotem w to samo miejsce albo całkiem gdzieś w nowe. Także te zostawiłam w spokoju.
agniesia125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 22:35   #797
klaudens
Zakorzenienie

O żesz jak ty zrobiłaś te serwetki !!! cudne !
Stary 2008-05-09, 05:50   #798
marmati
Raczkowanie

Joasiu Twoja księga jest naprawdę super. Ja mam zamówienie na ślubne i też mam wątpliwości co do ceny ale z drugiej strony jakby zliczyć materiał to powinny kosztować około 50 zł bo gdzie wycena czasu? A na allegro jak doliczysz koszt przesyłki to wyjdzie w granicach 50-60 zł. Tak więc 30 za takie ręcznie robione cudo to mało.
Serwetki super a kociaczki słodziuteńkie.Małe jest piękne!

http://mateuszsprzelew.blog.onet.pl/

Moje skromniutkie pracki małe i duże:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...18#post7063818
marmati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 08:31   #799
Diana33
Zakorzenienie

aAsiu serweteczki przepięknie zrobione!!! i rzeczywiscie wtglądają jak żołnierze w armii
no a co do księgi- ja bym tak wycenila na dużo dużo więcej i wcale się nie dziwię że odbiorca zachwycony był!!!
a kotecki ciudowne!! moja kotka ma 14 lat i wyobraź sobie ze tylko raz miała małe kociaczki- potem chyba się bezpłodna zrobiła... bo już nigdy nie miała malutkich koteczków
Stary 2008-05-09, 08:54   #800
murraya
Raczkowanie

Księga bardzo ładna.Fajnie wkomponowałaś te preparowane listki. Super...

Chusteczki świetnie złożone.. Zrób mi kursik jak się je tak składa

Kociaczki przepiękne.. U mnie też gdzieś pewnie już są ale nie mam zielonego pojęcia gdzie kotka się zamelinowała. Zniknęła mi perę dni temu ...Może gdzieś na strychu? No i jeszcze mam małe króliczki ale tato powiedział żeby tam jeszcze nie zaglądać bo może je odrzucić królica

Zajęta urządzaniem domu, niewiele czasu mi zostaje na forum.
murraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 09:21   #801
jjagnes
Przyczajenie

GG do jjagnes
Thumbs up Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

joasiunia Twoja ostatnia księga jest po prostu przecudna......!!!!! brak mi słów...artystko
Stary 2008-05-09, 12:17   #802
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Thumbs up Dot.: Joasiuniowe bibułkowe kwiatuszki, papierowe koszyczki i karteczki:):):)

Cytat:
Napisane przez jjagnes Pokaż wiadomość
joasiunia Twoja ostatnia księga jest po prostu przecudna......!!!!! brak mi słów...artystko
Podpisuję się wszystkimi czterema kopytkami pod tą opinią, księga cudna
Bardzo delikatna, subtelna i do tego pięknie wykonane te czerwone kalie z zielonymi listkami. Po prostu super! Jeszcze parę takich cudek tu pokażesz i ja sama się skuszę, żeby coś sprobować zrobić

A serwetki też odlotowe, a ponieważ ja nie z tej branży to mam ponownie naiwne pytanie - sama ozdabiałaś je motywem hostii czy takie były? Do tego pięknie są złożone, miło będzie dziecięciu mieć tak ozdobiony stół

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 12:46   #803
12kinia12
Raczkowanie

Mam pytanie, z czego robi sie te ksiegi? Jakie materialy sa do tego potrzebne. twoje ksiegi sa superowe
12kinia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 13:10   #804
Zakorzenienie

nela007 Dziękuję Mamusi obiecuję jush nie stresować
Femuś Dziękuję Filozofko Moja A co do kotków... Może Twój Pawełek ma taki typ kotka
sagap Cieszę się bardzo bardzuchno,że księga przypadła ci do gustu Nio i serwetki tesh
agniesia125 No byyyło trochę zwijania! Ale szybciutko mi to poszło! Ja tesh jestem taka trochę kociara Bo bardzo lubię kotki! Jeszcze bardziej nish psy A takie maluśkie to normalnie bym zagłaskała!!!
klaudens dzięki Prościutko się je robi Nic trudnego!
marmati Ślicznie dziękuję za tę kopę komplementów! Fakt,że przy księdze trzeba się napracować! A nic za darmo nie ma... Życzę powodzonka w robieniu księgi na ślub
Dianko Słoneczko dzięki dzięki A nasza kotka w tamtym roku miała 2 razy kotki Mam nadzieję,że w tym roku tak nie będzie!
murraya thx Kochana A zrobisz zdjęcia króliczków jak tylko będziesz mogła??? Proszę! Proszę! Ja tak strasznie takie zwierzaczki uwielbiam! Buźki i dzięki śliczne A jeśli chodzi o kursik Kochana to zrobię jak znajdę chwilkę czasu... Oki? Chyba,że na jush potrzebujesz to się sprężę
jjagnes Ach dziękuję ogromniasto Cieszą mnie okropelnie takie słowa
Pupil dzięki wielkie Co do księgi to jasne,że musisz się skusić! Koniecznie! Zobaczysz wyjdzie na pewno A jeśli chodzi o Twoje pytanko czy był motyw hostii... To niestety nie. Musiałam z innych serwetek wycinać i przyklejać do tych dużych Ale chyba nawet nie widać,że kombinowane
12kinia12 witaj na moim skromnym wąteczku Dziękuję za miłe słowa Co do robienia takiej księgi - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=112001 - tutaj masz wszystko wytłumaczone! Ja robiłam z tego przepisu! Post nr 25 Powodzenia!!!
Stary 2008-05-09, 13:37   #805
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Fajna ksiażka i rameczka. Co do cen to różnie jest, jak sprzedawałam po 25 to i tak było źle bo chcieli taniej

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 17:58   #806
murraya
Raczkowanie

Joasieńko z serwetkami mi się nie spieszy, więc cierpliwie poczekam..

Odnośnie króliczków w tej chwili najlepsze zdjęcie jakie udało mi się zrobić wygląda tak..To dookoła to puch (dokładniej sierść) którą sobie królica wydarła żeby młodym było ciepło. Leżą sobie słodko pod taką kołderką i tylko czasami sobie hopsają Teraz to takie małe kluchy .. Za kilka dni zrobię lepsze i wkleję.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0837.JPG (220,8 KB, 56 załadowań)

Zajęta urządzaniem domu, niewiele czasu mi zostaje na forum.
murraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 18:12   #807
Zakorzenienie

nirshya.dwbh Dzięki Zielona Ty nasza Koleżanko Ale te ludziska wybredne... Przecież nad taką księgą się trzeba napracować!!! A oni chcą taniej nish 25 zł! No bez przesady
Murraya Kochana dzięki Jakie one słodkie!!! Qrczę ale zwierzę mądrę Wydrzeć sobie sierść i dać małym... Z niecierpliwością czekam na następne zdjęcia Ale słodziaki...

Skarby... Usunęłam nadmiar kleju z rameczki Teraz nie widać nic a nic... Bo tamten klej po prostu odhaczyłam i go ni ma A przykleiłam złoty sznureczek Wikolem i po sprawie Więc teraz jush jest PROFESSIONAL
Buśśśki
P.S. Chciałam tylko nadmienić,że dzisiaj z Siostrą upiekłyśmy 8 placków! Brrr... Jutro sałatki I robienie zapiekanek... A za tydzień druga Komunia! O Boziu... Dobrze,że ja dzieci nie mam to martwić się Komuniami nie muszę Dobra spadam, bo się jak zwykle rozpisuję... Bajjjjjj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 21:08   #808
anka43
Zakorzenienie

Kochana tylko sie nie przepracuj ja 3 komunie prze żyłam i wiem co to znaczy ale jak się ma kogoś do pomocy to dobra rzecz więc pomagaj pa pa
Stary 2008-05-09, 21:53   #809
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murraya Pokaż wiadomość
Joasieńko z serwetkami mi się nie spieszy, więc cierpliwie poczekam..

Odnośnie króliczków w tej chwili najlepsze zdjęcie jakie udało mi się zrobić wygląda tak..To dookoła to puch (dokładniej sierść) którą sobie królica wydarła żeby młodym było ciepło. Leżą sobie słodko pod taką kołderką i tylko czasami sobie hopsają Teraz to takie małe kluchy .. Za kilka dni zrobię lepsze i wkleję.
Mmm słodziuchne a mama królicza jaka mądra Nie pomyślałabym , ze krolicze mamy tak robią

Joasiu miłego gotowania ! ja mam mała rodzinkę i u nas z kolei nigdy nic sie nie dzieje , wiec tez nie jest fajnie
Stary 2008-05-10, 13:49   #810
karola0507
Zadomowienie

GG do karola0507

Kochana! zarąbiste serwetki Ci wyszły!!!! Widzę, żeś mocno zapracowana.. Ja też trochę urwanie głowy mam ze ślubem kuzynki, bo to i wystrój sali i kwiaty, a pannie młodej się nie odmawia Więc troszkę zaniednałam się w robotach ręcznych, ale postaram się nadrobić A kociaczki- o bozie, jakie śłodziutkie zieby jeście chciały takie malutkie ziośtać to bi biło siuper
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości