Panny Młode 2008 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-04, 15:21   #781
gosiunia22
Zadomowienie

Dot.: Ślub sierpień 2008

Diorissimo, piękny kiciuś

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:12   #782
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 ?

czy ktoras z was robi wesele bez cateringu? zastanawiam sie ile biora same kucharki za ugotowanie...

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:15   #783
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Biedny się zaliże
Stary 2007-06-04, 20:23   #784
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
czy ktoras z was robi wesele bez cateringu? zastanawiam sie ile biora same kucharki za ugotowanie...
Nasz dom weselny ma swoje kucharki płacimy 120 zł za osobe +1000zł wynajem.Tak ostatnio liczyłam że gdyby było 60 osób koszt wyniósłby naprawdę: 120x60+1000=7600/60=136zł za osobe
Ale cena naprawdę zależy od kucharek jedne same kupują odpowiednie produkty (tak jest i u nas), drugie wymagają, aby Młodzi sami kupowali i mówią, że w np w środę (trzy dni przed ślubem) chcą żeby im dowieźć to i tamto a w czwartej jeszcze co innego.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-01 o 21:29 Powód: poprawka
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:49   #785
sanetka
Zakorzenienie

mam sama sale wynajata. wiec musze miec chociaz te 2 kucharki do gotowania i jeszcze jedna na samo wesele. wiem ze za produkty zaplacimy ze 3-4 tys. ale jestem ciekawa ile za samo gotowanie wezma mamy o tyle komfortowa sytuacje ze szwagier TZ jest kucharzem a siostra pracowala przy takich imprezach i troche nam pomoga dopilnowac wszystkiego

Stary 2007-06-04, 21:09   #786
robaczek-85
Rozeznanie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 ?

Witam wszystkie przyszłe Panny Młode roku 2008!
Data mojego ślubu to 26 kwiecień 2008.
Zarezerwowaliśmy salę, orkiestrę, kucharkę. Zastanawiamy się kiedy pójść do księdza. I właśnie szukamy dobrego fotografa
Pozdrawiam
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 21:21   #787
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Zarezerwowaliśmy salę, orkiestrę, kucharkę. Zastanawiamy się kiedy pójść do księdza. I właśnie szukamy dobrego fotografa
Pozdrawiam
witam kwietniową pannę młodą już myślałam że jestem jedyna. same sierpniowe i czerwcowe tu są ja mam ślub tydzień przed Tobą mam sale, orkiestre i kościół teraz czas na fotografa i kamerzyste.
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 21:25   #788
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Witam serdecznie na forum
Stary 2007-06-04, 23:06   #789
mika85
Raczkowanie

Cytat:
mam sama sale wynajata. wiec musze miec chociaz te 2 kucharki do gotowania i jeszcze jedna na samo wesele. wiem ze za produkty zaplacimy ze 3-4 tys. ale jestem ciekawa ile za samo gotowanie wezma mamy o tyle komfortowa sytuacje ze szwagier TZ jest kucharzem a siostra pracowala przy takich imprezach i troche nam pomoga dopilnowac wszystkiego
ja mam tez kucharke ktorej musze sama dostarczyc produkty i jesli bym mogla to tylko ze 2-3 osoby do pomocy w czwartek i piatek i za gotowanie łacznie z robieniem plackow i poprawinami kasuje 2500, w tym mamy obsluge kelnerska i przystrojenie stołów a sale musimy sobie sami wystroic. taka przyjemnosc ok 700 zloty lacznie ze strojeniem koscila
juz sie nie moge doczekac
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 08:39   #790
calva
Raczkowanie

GG do calva

Witajcie Panny Młode 2008 ja też wychodzę za mąż
będę ślubować z którąś z Was, bo mamy datę 23.08.2008
sala już wynajęta i raczej pozostawiam wszytsko do wykonania lokalowi. wszelkie dokładne sprawy będziemy omawiać bliżej wesela. wolę sobie nie zawracać głowy zbyt dużą ilością przygotować (zwłaszcza że i tak jest ich bardzo dużo). moja koleżanka wychodzi w grudniu za mąż i właśnie będzie mieć wynajęttą kucharkę, bo twierdzi że woli mieć swoje jedzonko
jesteśmy zaproszeni więc zobaczymy jak to się sprawdzi
zespół też mamy i teraz czekamy na fotorgrafa, bo mamy się z nim spotkać i zobaczć jego portforlio
ktoś jest z Lublina??
pozdrawiam

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 09:02   #791
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
sala już wynajęta i raczej pozostawiam wszytsko do wykonania lokalowi. wszelkie dokładne sprawy będziemy omawiać bliżej wesela. wolę sobie nie zawracać głowy zbyt dużą ilością przygotować (zwłaszcza że i tak jest ich bardzo dużo). moja koleżanka wychodzi w grudniu za mąż i właśnie będzie mieć wynajęttą kucharkę, bo twierdzi że woli mieć swoje jedzonko
zespół też mamy i teraz czekamy na fotorgrafa, bo mamy się z nim spotkać i zobaczć jego portforlio
ktoś jest z Lublina??
pozdrawiam
Ha jesteś już 3 osobą ślubująco w ten dzień 23.08.2008 (również ja i gosiunia22 mamy tn termin)
Jak chcesz wpisz się tutaj (lista ślubnych dat)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127037

Pozdrawiam ciepło i pędzie bo i tak już jestem spóżnionaaaa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 09:39   #792
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Witam nowe panny młode 2008
Właśnie wysłałam wiadomość do Eli żeby dopisała mój nick do kalendarium Ciągle nas tam niewiele widnieje
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 10:23   #793
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
ktoś jest z Lublina??
pozdrawiam
Melduję się z Lublina

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 11:17   #794
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam wynajętą salę i dodatkowo kucharki. Muszę kupić potrzebne produkty. Wynajęcie kucharki (wesele, poprawiny, przygotowanie wszystkeigo, obsługa kelnerska, razem z ciastami) ok 2400zł.
Jest to sprawedzona osoba, bo już wiele razy byłam na weseleu gdzie gotowała. jedzenie bardzo dobre i dużo było tego.

Witamy wszystkie nwoe panny młode 2008!!!

Do Nysiunia:
No wiesz jak to wszystkie panny młode są z czerwca lub sierpnia a majówkach zapomniałaś?? jedt tu nas chyba ze trzy!!

A poza tym coraz iwęcej nas tutaj.
Pozdrawiam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 11:36   #795
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ja mam wynajętą salę i dodatkowo kucharki. Muszę kupić potrzebne produkty. Wynajęcie kucharki (wesele, poprawiny, przygotowanie wszystkeigo, obsługa kelnerska, razem z ciastami) ok 2400zł.
Jest to sprawedzona osoba, bo już wiele razy byłam na weseleu gdzie gotowała. jedzenie bardzo dobre i dużo było tego.
ale te 2400 bierze to bierze 1 kucharka czy jak sie chce miec do obslugi i gotowania to np do podzialu na 3 kucharki to idzie.sorki ale juz sie pogubilam

dzis idziemy chyba do kosciola dowiedziec sie co i jak.

Stary 2007-06-05, 12:01   #796
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Dzięki i witam bardzo serdecznie
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 12:19   #797
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jest zbiorczy wątek 2008, ale jako Panna Sierpniowa wpisuje się.Nasz termin 23.08.2008 .
ja też się dopiszę i również ślubuję 23 sierpnia 2008

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 16:13   #798
blush
Zadomowienie

Ja szczęśliwie nie muszę wynajmować kucharki, mam zarezerwowoany lokal, gdzie płacę 135zł od osoby i w tej cenie mam 5 ciepłych dań, desery, placki, tort, napoje, owoce i placki pakowane dla gości, jedynie musimy z TŻ zadbać o alkohol, o reszcie myślą właściciele lokalu, to duże odciążenie dla nas, na miesiąc przed weselem będziemy ustalać menu.
Stary 2007-06-05, 16:30   #799
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zamierzacie w jakiś szczególny sposób i odpowiednio wcześnie zadbać o urodę, mam tu na myśli jakieś zabiegi kosmetyczne?? Ja osobiście od jesieni zamierzam rozpocząć kurację upiększającą żeby w dniu ślubu zewnętrznie i wewnętrznie wyglądać pięknie
ja w ciągu najbliższych dwóch tygodni mam zamiar już zacząć oczyszczać twarzyczkę

sanetka a co studiujesz? bo widze pokrewne mi przedmioty
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 19:34   #800
sanetka
Zakorzenienie

jestem na technologii zywnosci i zywieniu czlowieka.

zalatwilismy dzis w Kosciele sprawy. troche sie stresowalismy bo rzadko do Kosciola chodze. ale nie potrzebnie bo ksiadz byl bardziej stremowany niz my.sprawial wrazenie jakby sie wlasnego cienia bal wybralismy godzine 17-chyba bedzie najlepsza. a we wrzesniu na nauki przedmalzenskie.

Stary 2007-06-05, 19:59   #801
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
jestem na technologii zywnosci i zywieniu czlowieka.

zalatwilismy dzis w Kosciele sprawy. troche sie stresowalismy bo rzadko do Kosciola chodze. ale nie potrzebnie bo ksiadz byl bardziej stremowany niz my.sprawial wrazenie jakby sie wlasnego cienia bal wybralismy godzine 17-chyba bedzie najlepsza. a we wrzesniu na nauki przedmalzenskie.
No to najważniejsze sprawy chyba załatwione Szybko się uwinęliście My na razie mamy salę i fotografa; kościół i Dj muszą poczekać do końca czerwca
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 20:36   #802
sanetka
Zakorzenienie

ale jeszcze zaliczki nie powplacane. spokojna o to bede dopiero za ok 2 tyg bo wtedy sie za placenie wezmiemy. no jeszcze by sie teraz kucharki przydalo zalatwic

Stary 2007-06-06, 08:27   #803
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja się nie mogę doczekać po 22.06 wtedy zaczniemy latać po kamerzystach (babke jedną mamy upatrzoną), oraz możemy co sobote przychodzić na naszą sale, zobaczyc jak jest udekorowana i może jakiś pomysł kolorów wpadnie nam w oko.

Pozdrawiam Panny Młode 2008

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-06, 08:47   #804
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, my dzisiaj podpisujemy umowę z zespołem

Więc jest sala+ orkiestra, jeszcze tylko kamerzysta i fotograf

Nam na szczęście odpada problem kucharek bo nasz lokal to restauracja więc wszystko mamy w komplecie

Zabiegi upiększające mówicie.... ja zacznę przygotowania na spokojnie od stycznia, mam zamiar zrobić sobie eksfoliację kwasami, żeby złuszczyć naskórek i się wygładzić
Trzeba zrobić kilka takich zabiegów odpowiednio wcześniej, najlepiej w sezonie zimowym.....

Na pewno też sprawdzę metodę opalania ciała airbrush- ten prysznic opalający, bo szkoda mi skóry na solarium a wolałabym być lekko opalona, ponoć airbrush daje rewelacyjny efekt, ktoś może zna????

Pozdrawiam
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 09:27   #805
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Na pewno też sprawdzę metodę opalania ciała airbrush- ten prysznic opalający, bo szkoda mi skóry na solarium a wolałabym być lekko opalona, ponoć airbrush daje rewelacyjny efekt, ktoś może zna????

Pozdrawiam
Pierwsze słyszę, ale napewno chciałabym poznać szczegóły tej metody.Ja mam w planie zrobić porządne odtrucie organizmu z róznych toksyn itp. Raz już miałam okazje oczyszcić swój organizm i od kilku miesięcy na mojej buzi nie ma żadnego intruza, skóra stała się gładka, jendolita bez żadnych zaczerwień, plamek dosłownie jak buzia niemowlaka.

Bardzo mi zależy na tym aby moja skóra na ciele była na ślubie nieco opalona.. solarium się boje (moja cera jest bardzo alergiczna, wysuszenie jej napewno przysporzy jej negatywnych skutków), balsamy do opalania, samoopalacze- nie chcę po nich śmierdzieć, a poza tym jak mam sobie plecy nasmarować....dlatego wciąż szukam alternatywnego rozwiązania
Stary 2007-06-06, 10:25   #806
sanetka
Zakorzenienie

rany jakie ostre przygotowania ja tam tylko planuje kilka sesji w solarium odpowiednio wczesniej zeby byc delikatnie opalona. i moze jakis zabieg oczyszczajacy u kosmetyczki. to tyle

Stary 2007-06-06, 10:53   #807
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
ale te 2400 bierze to bierze 1 kucharka czy jak sie chce miec do obslugi i gotowania to np do podzialu na 3 kucharki to idzie.sorki ale juz sie pogubilamdzis idziemy chyba do kosciola dowiedziec sie co i jak.
Jest jedna główna kucharka z którą się wszystko ustala, ona sama dobiera sobie ludzi (pomoce kucharki, czyli kogoś kto jej przygotuje wszystko, np. obierze ziemniaki itp.), oprócz tego ma kelnerów.Ta cena jest za wszystko.
Ja planuję mieć 150 osób, dlatego cena jest trochę wyższa, bo chciałam więcej kelnerów.
Ja miałam do wyboru robić wesele w retauracji i płacić od osoby (tak jak większość ma), lub wybrać salę oddzielnie i kucharki oddzielnie.
Wybrałam drugą opcję ponieważ:
1. Ta sala podobała mi sie najbardziej (więc musza być kucharki oddzielnie)
2. Znam juz ta kucharkę i wiem jak gotuje, bo gotowała na weselu mojego brata i innych znajomych. Gotuje smacznie.
3. Jesli wybieram kucharkę, mam dużo więcej dań ciepłych i jest naprawdę dużo jedzenia.
4. Koszty są niższe

Wiem, że trezba się trochę nabiegać bo trzeba wszystko przywieźć, zadbać o wszystko. Jeśli wybierasz tą salę dostajesz klucze już w środę i w kolejną środę oddajesz, więc jest czas na wszystko.
Mam nadzieje, że wszystko będzie ok.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 11:39   #808
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Jest jedna główna kucharka z którą się wszystko ustala, ona sama dobiera sobie ludzi (pomoce kucharki, czyli kogoś kto jej przygotuje wszystko, np. obierze ziemniaki itp.), oprócz tego ma kelnerów.Ta cena jest za wszystko.
Ja planuję mieć 150 osób, dlatego cena jest trochę wyższa, bo chciałam więcej kelnerów.
Ja miałam do wyboru robić wesele w retauracji i płacić od osoby (tak jak większość ma), lub wybrać salę oddzielnie i kucharki oddzielnie.
Wybrałam drugą opcję ponieważ:
1. Ta sala podobała mi sie najbardziej (więc musza być kucharki oddzielnie)
2. Znam juz ta kucharkę i wiem jak gotuje, bo gotowała na weselu mojego brata i innych znajomych. Gotuje smacznie.
3. Jesli wybieram kucharkę, mam dużo więcej dań ciepłych i jest naprawdę dużo jedzenia.
4. Koszty są niższe

Wiem, że trezba się trochę nabiegać bo trzeba wszystko przywieźć, zadbać o wszystko. Jeśli wybierasz tą salę dostajesz klucze już w środę i w kolejną środę oddajesz, więc jest czas na wszystko.
Mam nadzieje, że wszystko będzie ok.
dzieki,jakos ostatnio ciezko kapowalam
jak bylam w restauracjach gdzie jest z cateringiem to mi mowili ze zrobia od 150 osob albo od 100. a jak mniej to nie, za male wesele dla nich. wiec biore kucharki. moze i wiecej biegania ale co do ceny masz racje-wychodzi taniej. i za ile kupisz jedzenia tyle bedzie. mniejsze ryzyko ze wesele bedzie "glodne"

Stary 2007-06-06, 12:48   #809
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, ale napewno chciałabym poznać szczegóły tej metody.Ja mam w planie zrobić porządne odtrucie organizmu z róznych toksyn itp. Raz już miałam okazje oczyszcić swój organizm i od kilku miesięcy na mojej buzi nie ma żadnego intruza, skóra stała się gładka, jendolita bez żadnych zaczerwień, plamek dosłownie jak buzia niemowlaka.

Bardzo mi zależy na tym aby moja skóra na ciele była na ślubie nieco opalona.. solarium się boje (moja cera jest bardzo alergiczna, wysuszenie jej napewno przysporzy jej negatywnych skutków), balsamy do opalania, samoopalacze- nie chcę po nich śmierdzieć, a poza tym jak mam sobie plecy nasmarować....dlatego wciąż szukam alternatywnego rozwiązania
Jest to nowa metoda opalania- AIRBRUSH, spróbuj wpisać w wyszukiwarce, zobaczysz ile jest linków o tej metodzie.
Ponoć to rewelacja, opala całe ciało, bardzo równomiernie, koszt całego zabiegu na ciało wraz z twarzą ok.150 zł. Niestety ta metoda ma jeden minus, jest nietrwała, efekt utrzymuje się do 7 dni , ale i tak moim zdaniem warto, zwłaszcza na swój ślub
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 14:10   #810
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko na temat ślubu - PANIE MłODE 2008

Cytat:
Napisane przez marta2384 Pokaż wiadomość
Bardzo ci dziękuję za tą stronke o Irlandii, jest bardzo pomocna. jeszcze ostatnio się martwiłam jaki autobus jedzie po 24- ej z Shannon do Galway, no i teraz już wiem. Myślałam że bedziemy mieć problem z dostaniem się do Galway o tej porze, ale jest ok. Jeszcze raz dziękuję
a jaka to strona??
Bo ja właśnie lece w lipcu do Shannon, a potem musze jakos dotrzeć do Galway..
z góry dziekuje za odpowiedź

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości