Wymienię Apteka, drogeria, perfumeria u NEVADY ;-) Zagraniczne produkty, cudeńka ;-D Zapraszam - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Narzędzia
Stary 2009-05-22, 22:41   #781
Nevada87
Wtajemniczenie

Przekupka: 64 pkt / 100% pozyt.
GG do Nevada87
Dot.: Apteka, drogeria, perfumeria u NEVADY ;-) Zagraniczne produkty, cudeńka ;-D Zap

Cytat:
Napisane przez kinga łazarewicz Pokaż wiadomość
Witaj.azzaro jest damskie . tylko te 2 szt. Cie interesuja?
ja na oku u Ciebie mam wiecej
nic z mojego watku,albo z wymienionych już nie chcesz?
pomyśle na czym najbadrziej mi zależy i dam znać
Tak, tylko te dwie rzeczy

Cytat:
Napisane przez fairlight Pokaż wiadomość
to w takim razie z wymiany nici, bo gdybym dolozyla do tego np peeling nuxe, to w tym momencie mnie sie ta wymiana nie oplaca.
a na allegro Guerlain Terracotta kosztuje 90zl z dostawa (nowa)
pozdrawiam
Chyba się pomyliłaś, bo na Allegro jest terakota dark, nie blondes, po za tym to bardzo okazyjna cena, normalnie te terakoty sprzedają się na Allegro za 146zł:
http://allegro.pl/item585562978_guer...londes_01.html
Jeżeli to dla Ciebie dobra cena to naprawdę nie ma co wymieniać się na siłę i proponuję zakup na aukcji, ja na pewno swojej terakoty nie wyceniam na 95zł
Pozdrawiam

Dzisiaj nie będę już na komputerze także na dalsze propozycje odpowiem jutro, dobranoc wszystkim
Stary 2009-05-23, 01:12   #782
kinga łazarewicz
Rozeznanie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Apteka, drogeria, perfumeria u NEVADY ;-) Zagraniczne produkty, cudeńka ;-D Zap

Kochana jestem pod wielkim wrażeniem twojego bloga! no i dzieki temu,wiem w jakim jesteś wieku extra firming krem napewno nie dla ciebie))
Ty jesteś kolekcjonerka,ja potrzebuje maca do kufra-jestem wizazystka(od wielu lat,ale dopier teraz poznaje maca) wiec gdybyś -jako juz specjalistka (od maca i nie tylko) mogła mi coś poradzić? potrzebuje profesjonalne kosmetyki..
choć podoba mi się paletka - MAC Formal Black, kolor Suedette : 6 Intense Eyes-czy cienie sa matowe?,shadestick royal
podoba mi sie liner agualine,electrody,-jest tego tyle,ze juz siedze od godziny ,co to za pedzle?-nowe pędzle MAC z limitowanej kolekcji Heirlooms : 5 Basic Brushes
masz profesjonalne pędzle maca na zbyciu?-mogę dać duuużo...
ps.miałaś już brylantowy puder limitowany clarinsa? cudo z kolekcji 2007/2008-tylko w douglasach-mam pare razy użyty,mam mase próbek i miniatur-z wielu marek...maski,pilingi(głó wnie clarins,ale i inne)

a dodatkowo-za coś innego(jak byś coś coś jeszcze znalazla-mam poza wątkiem np) za co oddasz palete cieni inglota 14 i niebieski sypki?

Edytowane przez kinga łazarewicz
Czas edycji: 2009-05-23 o 01:14
kinga łazarewicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 21:57   #783
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
Kochana jestem pod wielkim wrażeniem twojego bloga! no i dzieki temu,wiem w jakim jesteś wieku extra firming krem napewno nie dla ciebie))
Ty jesteś kolekcjonerka,ja potrzebuje maca do kufra-jestem wizazystka(od wielu lat,ale dopier teraz poznaje maca) wiec gdybyś -jako juz specjalistka (od maca i nie tylko) mogła mi coś poradzić? potrzebuje profesjonalne kosmetyki..
choć podoba mi się paletka - MAC Formal Black, kolor Suedette : 6 Intense Eyes-czy cienie sa matowe?,shadestick royal
podoba mi sie liner agualine,electrody,-jest tego tyle,ze juz siedze od godziny ,co to za pedzle?-nowe pędzle MAC z limitowanej kolekcji Heirlooms : 5 Basic Brushes
masz profesjonalne pędzle maca na zbyciu?-mogę dać duuużo...
ps.miałaś już brylantowy puder limitowany clarinsa? cudo z kolekcji 2007/2008-tylko w douglasach-mam pare razy użyty,mam mase próbek i miniatur-z wielu marek...maski,pilingi(głó wnie clarins,ale i inne)

a dodatkowo-za coś innego(jak byś coś coś jeszcze znalazla-mam poza wątkiem np) za co oddasz palete cieni inglota 14 i niebieski sypki?
Cześć
A więc najpierw dziękuję, co do kosmetyków to mogłabym oddać paletę suedette za 200ml olejku i azzaro twin, muszę tylko poczytać o tym zapachu, bo jeszcze tego nie zrobiłam
Nie jestem też przekonana do tego olejku, jak on działa? nie wyobrażam sobie trochę jak można brać prysznic i używać olejku, jakbyś mogła napisać jak to działa byłabym wdzięczna
Kolory w palecie są różne, ogólnie mogłabym je podzielić na maty i perły, odcienie w palecie to:
Phloof!, With a twist, Till daybreak, Nightbird, Smut, Gallant.
W internecie znajdziesz jakiego typu są to cienie, MAC ma kilka rodzajów
Niestety kolorówka Clarins kompletnie mnie nie interesuje
Napisz co jeszcze masz, mi trudno powiedzieć bez konkretnych propozycji
Stary 2009-05-23, 23:41   #784
kinga łazarewicz
Rozeznanie

czy zarezerwujesz mi wstępnie liner aqualine maca?

ten olejek kupołam pierwszy raz-jest fajny-dopiero raz sprawdziłam,a wcześniej tylko clarinsa-tonic(rewelacja)
ten jest mniej oleisty,ładnie pachnie, i pojedrnia ciało...stosuje się na mokre ciała masując,potem trzeba spłukać
azzaro-zapach-biała brzoskwinia,porzeczkowy sorbet,bita śmietana,kwiat migdalowca,kruchy irys,ulotne białe piżmo
pare lat temu kupiłas paletke? kiedy dokładnie?
czy w sklepie maca znajde te kolory?-będe w poniedziałek...
pytałam o te pędzle maca-w złotym etui?
w twoim blogu były pedzle-masz je ? na zbyciu?
pytałam o produkty profesjonalne-takie jak widziałam baza pod cienie itd
pytałam też o coś za cień niebieski i paletke inglota...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

a interesuje cie pielęgnacja clarinsa?
np.hydra quench,multi active...
tak się zastanawiam jeszcze ...tak naprawde wole wymienić się na coś nowego-co jeszcze poleży mi troche w kufrze...mam mase kosmetyków i boje się ,że sie przeterminyja...
pigment niebieski(cien sypki inglota i tak miałam kupić)

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

a jeśli nie paletka -to ile produktów oddasz-typu np-mac liner,kredka,cień ,pigment?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

jeszcze jedno wracam z pytaniem o baze do prasowania cieni i pigmentów+ paletka-moge np. ze sparkli inglota zrobić cien prasowany do paletki?
czy źle to rozumiem???

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

to jeszcze troszke wymienie:
nowa pianka profesjonalna goldwell LC2 VITAL CARE9vital volumen) kupiłam w zakładzie fryzjerskim-po umyciu włosów nakładać-jako zabespieczenie przed modelowaniem,zwieksza objetość włosów,odżywia,pielegnuje i wygładza 200ml
nowe MINIATURY
-CLARINS HYDRA QUENCH(doskonałaść 2008 roku twojego stylu)-15 ml
-CLARINS MULTI ACTIVE dzień15ml+noc 15ml
-CLARINS piling 15ml
-LA PRAIRIE- cellular moisturizer spf 15 the smart cream-5ml w pudełeczku
-ESTEE LAUDER nowy idealis -7ml ,advance night reapair 15ml
-3 miniatury błyszczykóe clarinsa-gloss appeal03,baume colour quench-03,00
-KANEBO silky puryfying cleansing kream-30ml
KANEBO sensai silk-lotion(light)7ml+emulsja( moist)7ml
-TOMMY HILFINGER GIRL -balsam 50ml
212 carolina herrera-body lotion-75ml-piekna miniatura w kształcie perfumy 212-w podełeczku...
NOWY WĄTEK http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=337737

Czas edycji: 2009-05-25 o 21:22
Stary 2009-05-25, 16:35   #785
aliś
Zadomowienie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Vera Wang Princess 50ml, produkt, ubytek niewielki taki jak na zdjęciu (butelka ma nieregularny kształt), chyba mam jeszcze pudełko.
Vera Wang Princess 50ml, tester bez korka, ubytek parę psików - flakon fabrycznie nie jest napełniony po sam atomizer, bez pudełka.
Demeter Black Russian 30ml, ok dwóch razy psiknięty
Chanel Coco Mademoiselle 50ml edp, ubytek ok10ml, bez kartonika.
Escada Magnetism

Cześć, może znajdziesz cos u mnie po dokładce?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:12   #786
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
czy zarezerwujesz mi wstępnie liner aqualine maca?

ten olejek kupołam pierwszy raz-jest fajny-dopiero raz sprawdziłam,a wcześniej tylko clarinsa-tonic(rewelacja)
ten jest mniej oleisty,ładnie pachnie, i pojedrnia ciało...stosuje się na mokre ciała masując,potem trzeba spłukać
azzaro-zapach-biała brzoskwinia,porzeczkowy sorbet,bita śmietana,kwiat migdalowca,kruchy irys,ulotne białe piżmo
pare lat temu kupiłas paletke? kiedy dokładnie?
czy w sklepie maca znajde te kolory?-będe w poniedziałek...
pytałam o te pędzle maca-w złotym etui?
w twoim blogu były pedzle-masz je ? na zbyciu?
pytałam o produkty profesjonalne-takie jak widziałam baza pod cienie itd
pytałam też o coś za cień niebieski i paletke inglota...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

a interesuje cie pielęgnacja clarinsa?
np.hydra quench,multi active...
tak się zastanawiam jeszcze ...tak naprawde wole wymienić się na coś nowego-co jeszcze poleży mi troche w kufrze...mam mase kosmetyków i boje się ,że sie przeterminyja...
pigment niebieski(cien sypki inglota i tak miałam kupić)

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

a jeśli nie paletka -to ile produktów oddasz-typu np-mac liner,kredka,cień ,pigment?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

jeszcze jedno wracam z pytaniem o baze do prasowania cieni i pigmentów+ paletka-moge np. ze sparkli inglota zrobić cien prasowany do paletki?
czy źle to rozumiem???

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

to jeszcze troszke wymienie:
nowa pianka profesjonalna goldwell LC2 VITAL CARE9vital volumen) kupiłam w zakładzie fryzjerskim-po umyciu włosów nakładać-jako zabespieczenie przed modelowaniem,zwieksza objetość włosów,odżywia,pielegnuje i wygładza 200ml
nowe MINIATURY
-CLARINS HYDRA QUENCH(doskonałaść 2008 roku twojego stylu)-15 ml
-CLARINS MULTI ACTIVE dzień15ml+noc 15ml
-CLARINS piling 15ml
-LA PRAIRIE- cellular moisturizer spf 15 the smart cream-5ml w pudełeczku
-ESTEE LAUDER nowy idealis -7ml ,advance night reapair 15ml
-3 miniatury błyszczykóe clarinsa-gloss appeal03,baume colour quench-03,00
-KANEBO silky puryfying cleansing kream-30ml
KANEBO sensai silk-lotion(light)7ml+emulsja( moist)7ml
-TOMMY HILFINGER GIRL -balsam 50ml
212 carolina herrera-body lotion-75ml-piekna miniatura w kształcie perfumy 212-w podełeczku...
NOWY WĄTEK http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=337737
Cześć
Oczywiście mogę zarezerwować liner
Dziękuję za opis olejku i perfum - dzisiaj sprawdzałam zapach w Douglas i w sumie nie jest zły, ale nie ma szału więc wymiana będzie rozsądna i raczej paletki MAC nie wymienię, skłaniałabym się ku linerom i tego typu ''pojedynczym'' rzeczom - nie pełne i tym bardziej limitowane palety

Jedyne pędzle jakie mam to z kolekcji antiquitease heirlooms w złotym okrągłym etui, są to pędzle oryginalne, nie tak jak większość na Allegro jednak ich wartość wyceniam na ok190zł

Mam też nową bazę pod cienie MAC, po za tym taki preparat MAC o nazwie Mixing Medium Lash, opis ze strony macpro:
Colorless Pro Long Lash mixing medium base that allows you to create unique customized shades of Pro Long Lash Mascara. Strengthens and conditions lashes. Provides superior adherence of color and extended wear, curl and lengthening. Suitable for all skin types.

Ja go używałam ok 2-3 razy jako baza pod cienie i bardzo dobrze się sprawdza gdyż łatwo się wklepuje i wysycha nie pozostawiając tłustej warstwy, a cienie bardzo dobrze się trzymają, kolor też jest bardziej nasycony ja niestety mam alergiczny typ skóry i nie zawsze mogę używać w ogóle cieni, więc jakiekolwiek bazy są mi niepotrzebne, nie potrzebuję przedłużać trwałości, a produkt ten jest diabelnie wydajny, choć to ''tylko'' 10ml
Po za tym mam bazę w płynie MAC Mixing Medium Water Base, baza ta pogłębia kolor/nasycenie cieni
(chyba gdzieś w wątku jest zdjęcie w raz ze zużyciem)

Co do Inglota paletki nie wiem o jaką konkretnie chodzi, miałam 4, 3 już sprzedałam po za wizażem w innym serwisie i została mi jedna, masz na myśli tonację w kolorach zieleni i róży? taka mi została...

Nie pytaj mnie proszę ile produktów oddam póki nie wymienisz konkretnych nazw, każdy produkt inaczej cenię gdyż kupuję w różnych cenach, nie raz drożej jak w MACu, niektórych rzeczy nie sposób znaleźć w Polsce...
Mam ok 100 kolorów pigmentów i glitterów MAC, wszystkie w 1000% oryginalne, z tym ,że mogę jedynie wymienić odsypki, nie pełne pojemniki

Co do wyrobu cieni z sypkich na prasowane nie jestem wybitną specjalistką, myślę jednak ,że można dodawać do sypkich cieni brokat i tak prasować, ale samego brokatu raczej nie wyprasujesz...na wizażystce jest cały wątek o prasowaniu cieni

Pozdrawiam
----------------------------------------------------------------------

Aliś - przykro mi, ale nic dla siebie nie znalazłam, bardzo dziękuję za propozycję i pozdrawiam.
Stary 2009-05-26, 15:22   #787
oolong
Zakorzenienie

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

Vanille Noire du Mexique (wanilia z nutą kandyzowanej skórki cytryny z cukrową posypką)
vanilla, rose, jasmine, iris, tonka bean, bergamot

- Thierry Mugler Angel miniatura 5 lub 7ml .

coś u mnie?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

widzę, że pisałyśmy do siebie jednocześnie
interesują mnie te rzeczy, a jakby coś to też te z Body Shopu

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:57   #788
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Vanille Noire du Mexique (wanilia z nutą kandyzowanej skórki cytryny z cukrową posypką)
vanilla, rose, jasmine, iris, tonka bean, bergamot

- Thierry Mugler Angel miniatura 5 lub 7ml .

coś u mnie?

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

widzę, że pisałyśmy do siebie jednocześnie
interesują mnie te rzeczy, a jakby coś to też te z Body Shopu
To chyba jakaś telepatia
Mogę oddać obie rzeczy, napisz jak widzisz wymianę za paskowanego Bobbi Browna, jestem otwarta na propozycje
Stary 2009-05-26, 16:01   #789
oolong
Zakorzenienie

ok, to dobrze
wobec tego poczekam, czy ktoś mi nie zaproponuję czegoś z mojej wishlisty za tego Bobbiego i się odezwę niedługo

Stary 2009-05-26, 16:26   #790
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
ok, to dobrze
wobec tego poczekam, czy ktoś mi nie zaproponuję czegoś z mojej wishlisty za tego Bobbiego i się odezwę niedługo
Z Twojego wątku szukam mam:

- balsamy The Body Shop - mam masło cranberry, balsam rozświetlający cranberry, zestawik mango (żel, balsam, myjka), vanilla spice hand wash
- Klorane - mam chyba ten szampon z mirtu, mogę sprawdzić i do jutra dam znać
- Avene Cleanance żel do mycia twarzy - ok 1/3 z pełnego opakowania
- La Roche Effaclar - nowy żel pełnowymiarowy, żel również w próbkach - jak wolisz - mam to i to
- z meteorytów mam prasowane - 02 rose frais ale też mam sporo kulkowych w tym pastel white i mogę trochę odsypać
- z palet Diora w twojej tonacji mam Iridescent Pink May

Po za tym krem matujący L'Occitane na bazie czerwonego ryżu dla skóry mieszanej/tłustej, zakupiony jakiś tydzień temu, użyty ok 4 razy w malutkiej ilości - brakuje ok1ml z 30ml, z pudełkiem, żel-krem jest naprawdę cudowny - piękny zapach i świetna konsystencja, jednak ja nie mogę używać żadnych kremów.

Ogólnie mam sporo rzeczy, nie wiem czy szczegółowo zapoznałaś się z moim wątkiem, jest spory, ale warto
Stary 2009-05-26, 16:54   #791
oolong
Zakorzenienie

wiesz co, wątek to wertowałam nieraz i za każdym razem co innego mi w oko wpadało
te rzeczy, które wymieniłaś mi odpowiadają
na pewno chętnie wzięłabym:
maluteńką odsypkę Pastel White - koło 10 kulek mi starczy
szampon z mirtu

ewentualnie (bo mam wielkie zapasy) - w zależności od terminu ważności:
tę końcówkę Cleanance
żel Effaclar mini lub cały

jeszcze pomyślę i powertuję

Stary 2009-05-26, 17:45   #792
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
wiesz co, wątek to wertowałam nieraz i za każdym razem co innego mi w oko wpadało
szampon z mirtu

tę końcówkę Cleanance

A więc Cleanance jest ważny do grudnia 2009
Effaclar duży do lutego 2010, a saszetki po 7ml - 12 sztuk do listopada 2011
Mam też wodę micelarną niedawno kupiłam w aptece Planet system Prosensil dla skóry wrażliwej, odpowiedni też do demakijażu oczu, praktycznie pełne opakowanie 500ml (ubytek ok10ml), ważny do marca 2012

Mam też taką śliczną paletkę Jill Stuart - patrz zdjęcia poniżej
Wklejam również krem matujący z L'Occitane

No i z meteorytów Guerlain mam też motyle, gold temptation, reflets de nacres (limitowanka z przed kilku lat), perles de velours, pucci
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  jillstuart1.jpg
Wyświetleń: 12
Rozmiar:  51,0 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  jillstuart2.jpg
Wyświetleń: 11
Rozmiar:  54,9 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  loccitane.jpg
Wyświetleń: 7
Rozmiar:  73,9 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!
Stary 2009-05-26, 22:20   #793
kinga łazarewicz
Rozeznanie

No tak...tyle mi wymieniłaś...a interesuje Cię tylko woda i ewentualnie olejek?
Pytałam w macu o prasowanie cieni-to pani zrobila wielkie oczy
we Wrocławiu jest mały asortyment...
Perfum nie podałam w wątku,ale napisałam o nich Tobie i jeszcze jednej osobie-która tez ma maca... obie po paru dniach odpisałyscie
Powiem szczerze,że wole jednorazowo pare sztuk wymienić...tylko ty nadal nic więcej nie chcesz?
czy mogę wstrzymac się jeszcze do niedzieli? pomysle jeszcze...
pędzle sa profesjonalne-czy bardziej do uzytku domowego?
mój nowy wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=337737

Czas edycji: 2009-05-27 o 09:11
Stary 2009-05-27, 10:27   #794
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
szampon z mirtu

tę końcówkę Cleanance

hej, a szamponu nie znalazłaś?
to na pewno duży żel Effaclar, reszta Cleanance, ta odsypka Pastel White + szampon jeśli masz
i może masz jakieś dobre pędzle do cieni na zbyciu albo jakieś miniaturki/resztki róży na spróbowanie?

Stary 2009-05-27, 12:22   #795
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
No tak...tyle mi wymieniłaś...a interesuje Cię tylko woda i ewentualnie olejek?
Pytałam w macu o prasowanie cieni-to pani zrobila wielkie oczy
we Wrocławiu jest mały asortyment...
Perfum nie podałam w wątku,ale napisałam o nich Tobie i jeszcze jednej osobie-która tez ma maca... obie po paru dniach odpisałyscie
Powiem szczerze,że wole jednorazowo pare sztuk wymienić...tylko ty nadal nic więcej nie chcesz?
czy mogę wstrzymac się jeszcze do niedzieli? pomysle jeszcze...
pędzle sa profesjonalne-czy bardziej do uzytku domowego?
mój nowy wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=337737
Tak, tylko woda i olejek
Oczywiście spokojnie sobie przemyśl
Nie używałam tych pędzli więc nie wiem, ja używam pełnowymiarowych pędzli MAC i tylko na ich temat mam zdanie
Mam jeszcze takie limitowane z turkusowymi rączkami i czarnymi błyszczącymi i z nich dobre pędzle są do cieni, do różu czy pudru takie sobie...

Cytat:
hej, a szamponu nie znalazłaś?
to na pewno duży żel Effaclar, reszta Cleanance, ta odsypka Pastel White + szampon jeśli masz
i może masz jakieś dobre pędzle do cieni na zbyciu albo jakieś miniaturki/resztki róży na spróbowanie?
Oolong, dzisiaj jadę do drugiego domu i tam mam szampon więc jak przyjadę to Ci napiszę, na 99% jest to ten szampon, taki zielony?
Z pędzli mam tylko do podkładu Everyday minerals i cały zestaw pędzli jaki zakupiłam na Allegro - zdjęcie poniżej
Po za tym co jeszcze znalazłam to mogłabym oddać paletkę Benefit Big Beautiful Eyes, raz użytą w ubiegłym tygodniu oraz MAC Paint Pot w kolorze Constructivist - również raz wypróbowany

Aaaa i jeśli interesowałyby Cię minerały to mam sporoo cieni sypkich i kilka próbek róży...
Ikonki załączonych zdjęć
Nazwa:  pedzle.jpg
Wyświetleń: 15
Rozmiar:  70,8 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  pedzle1.jpg
Wyświetleń: 17
Rozmiar:  58,2 KB  
Stary 2009-05-27, 12:45   #796
oolong
Zakorzenienie

szampon jest zielony, taki trochę mętny
jeszcze to mi wpadło w oko, nie wiem, jaką ma wartość

- balsam / mleczko do ciała Sephora z witaminami A , E , F i ekstraktem z oliwy, 150ml - nowe, wersja limitowana o zapachu szampana.

chętnie maleńkie próbki - tak na raz- róży w kolorze średnioróżowo-beżowym matowym

tak więc na razie wykombinowałam żel Effaclar nowy, nowy szampon z mirtu (200ml?), reszta żelu Cleanance, nowy balsam Sephora, małą odsypkę Meteorów White i ew. jakieś minipróbki róży

jak za dużo, to hamuj me zapędy

zastanawiam sie też, bo jestem makijażowym laikiem, jaki poleciłabys mi pędzelek do cieni z tych, co pokazałaś? mam juz taki o wymiarach ok 8mm szerokości i 6mm długości, taki jakby prostokątny, bardziej szerszy niż dłuższy, a chciałabym coś bardziej precyzyjnego z naturalnego włosia, do robienia kresek z ciemniejszego cienia, takie trochę mniej dokładne i miększe od eyelinera

Stary 2009-05-27, 18:00   #797
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
szampon jest zielony, taki trochę mętny
jeszcze to mi wpadło w oko, nie wiem, jaką ma wartość

- balsam / mleczko do ciała Sephora z witaminami A , E , F i ekstraktem z oliwy, 150ml - nowe, wersja limitowana o zapachu szampana.

chętnie maleńkie próbki - tak na raz- róży w kolorze średnioróżowo-beżowym matowym

tak więc na razie wykombinowałam żel Effaclar nowy, nowy szampon z mirtu (200ml?), reszta żelu Cleanance, nowy balsam Sephora, małą odsypkę Meteorów White i ew. jakieś minipróbki róży

jak za dużo, to hamuj me zapędy

zastanawiam sie też, bo jestem makijażowym laikiem, jaki poleciłabys mi pędzelek do cieni z tych, co pokazałaś? mam juz taki o wymiarach ok 8mm szerokości i 6mm długości, taki jakby prostokątny, bardziej szerszy niż dłuższy, a chciałabym coś bardziej precyzyjnego z naturalnego włosia, do robienia kresek z ciemniejszego cienia, takie trochę mniej dokładne i miększe od eyelinera
Wartość mleczka to ok30zł o ile dobrze pamiętam
porobiłam troszkę fotek róży sypkich mineralnych, firmy głównie pure luxe i dwa everyday minerals
kolory w nazwach zdjęć...
Generalnie róże wyszły na zdjęciach ciemniej jak w rzeczywistości, dodatkowo nie widać ich uroku, większość to próbki 1/8 łyżeczki zamówione z pure luxe , większe to everyday minerals 4g : jump rope, waffle cone. Tak jak pisałam są dużo ładniejsze w rzeczywistości, a dopiero na skórze rozkwitają
Jeden mały ''róż'' o nazwie shimmie tease to w rzeczywistości taki puder z połyskującymi drobinkami
Na zdjęciach są też dwa większe z pure luxe : babydoll i vanity, z tych mogę odsypać próbki, nie chcę się pozbywać całości, bardzo lubię róże mineralne pure luxe i naprawdę polecam, część chcę zamówić w większej ilości więc niepotrzebne mi próbki
Mam jeszcze sporo cieni w razie czego...

Co do pędzelków, zajrzałam w swój zbiorek i mogłabym oddać dwa z Sephory, jeden skośny - napisane jest ,że to do brwi nr13 ,ale z doświadczenia wiem ,że takie robią do eyelinerów, drugi płaski, ale mały do cieni, może być też do eyelinera o nr7

Co do szamponu, dzisiaj wieczorem będę go miała w rękach, użyłam go ze dwa razy, jest prawie pełny, zrobię zdjęcie wieczorem
Ikonki załączonych zdjęć
Nazwa:  rozemineralne.jpg
Rozmiar:  72,8 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  shimmietease.jpg
Wyświetleń: 10
Rozmiar:  61,0 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  sweetcheeks.jpg
Rozmiar:  53,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  nymph.jpg
Wyświetleń: 5
Rozmiar:  52,9 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  bliss.jpg
Wyświetleń: 6
Rozmiar:  53,9 KB  

Nazwa:  beachbunny.jpg
Wyświetleń: 6
Rozmiar:  40,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  beachbabe.jpg
Wyświetleń: 8
Rozmiar:  47,4 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  wafflecone.jpg
Rozmiar:  46,1 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  jumprope.jpg
Wyświetleń: 5
Rozmiar:  43,0 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  vanity.jpg
Wyświetleń: 8
Rozmiar:  46,0 KB  

Stary 2009-05-27, 18:01   #798
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Kolejne zdjęcia...
Ikonki załączonych zdjęć
Nazwa:  babydoll.jpg
Rozmiar:  44,8 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  sephora7.jpg
Rozmiar:  20,3 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  sephora13.jpg
Rozmiar:  16,2 KB  
Stary 2009-05-27, 19:17   #799
oolong
Zakorzenienie

fajnie, podobają mi się Sweetcheeks i Bliss
to czekam na odpowiedź wieczorem

czy Ty przeszłaś teraz na minerały? bo tak piszesz, że kiedyś podkład Brill był Twoim ulubionym, a teraz?

a ten pędzel o którym mówiłaś EDM to ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,27867,everyday-minerals-flat-top-brush.html

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2009-05-27 o 19:25
Stary 2009-05-27, 19:21   #800
kinga łazarewicz
Rozeznanie

co to za pędzle na zdjeciu????
Stary 2009-05-27, 19:22   #801
nameless
Zadomowienie

Przekupka: 36 pkt / 100% pozyt.

Witaj, interesuje mnie ta podłużna paletka u dołu
Ikonki załączonych zdjęć
Nazwa:  bodyshopphysiciansformulatrucco.jpg
Rozmiar:  76,3 KB  
Stary 2009-05-27, 19:32   #802
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

podoba mi sie MAC by jupiter, znajdziesz cos u mnie? ;]
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:02   #803
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
fajnie, podobają mi się Sweetcheeks i Bliss
to czekam na odpowiedź wieczorem

czy Ty przeszłaś teraz na minerały? bo tak piszesz, że kiedyś podkład Brill był Twoim ulubionym, a teraz?

a ten pędzel o którym mówiłaś EDM to ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,27867,everyday-minerals-flat-top-brush.html
Oolong, mam już szampon, zdjęcie poniżej w raz z aktualnym zużyciem
Ten z EDM to nie ten z linka, na zdjęciu z zestawem pędzli jest do nich ułożony prostopadle / na górze etui

Co do podkładów, używam teraz Dior Nude zamiennie z sypkim mineralnym z Pure Luxe i kompaktem Dianne Brill
Ikonki załączonych zdjęć
Nazwa:  klorane.jpg
Wyświetleń: 9
Rozmiar:  43,7 KB  
Stary 2009-05-27, 20:13   #804
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
co to za pędzle na zdjeciu????
Zestaw 18 pędzli w etui, pędzle zakupione na Allegro za ok 120-130zł, raz użyte tylko niektóre, większość zupełnie nowa.

Cytat:
Napisane przez nameless Pokaż wiadomość
Witaj, interesuje mnie ta podłużna paletka u dołu
Nameless u Ciebie interesuje mnie tylko Hermes, a to za dużo na paletkę

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
podoba mi sie MAC by jupiter, znajdziesz cos u mnie? ;]
Chloestic niestety nic dla siebie nie znalazłam, bardzo dziękuję za propozycję i pozdrawiam!

Edytowane przez Nevada87
Czas edycji: 2009-05-27 o 20:14
Nevada87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 20:22   #805
kinga łazarewicz
Rozeznanie

ale nie firmowe? wiem,że nie chcesz pisać na pv,ale mam małe pytanie...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

al to nie dotyczy naszej wymiany
Stary 2009-05-27, 20:28   #806
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87

Cytat:
ale nie firmowe? wiem,że nie chcesz pisać na pv,ale mam małe pytanie...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

al to nie dotyczy naszej wymiany
Tak, pędzle nie są firmowe
Odpowiedziałam na PW
Stary 2009-05-27, 21:02   #807
kinga łazarewicz
Rozeznanie

mam nową pomadke z drobinkami (raz testowaną)La Perla ,próbka w kartoniku lempickiej
Stary 2009-05-27, 21:06   #808
nameless
Zadomowienie

Przekupka: 36 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Nevada87 Pokaż wiadomość

Nameless u Ciebie interesuje mnie tylko Hermes, a to za dużo na paletkę
hmm, a interesowała by cię cała butelka to może coś za nią znajdę?
Stary 2009-05-27, 22:22   #809
oolong
Zakorzenienie

hej, to jak widzisz wymianę?

Stary 2009-05-27, 22:58   #810
GothicAristocrat
BAN stały

Przekupka: 6 pkt / 100% pozyt.

Witam! może zechciałabyś coś ode mnie?
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości