Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-02-24, 15:33   #781
Finlora
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 28 697
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Poka¿ wiadomo¶æ
I wogóle zdziwi³o mnie zdanie ¿e czesanie mokrych w³osów niszczy... To jak? Idzie siê spaæ z ko³tunem?
Trzeba poczekaæ a¿ wyschn±, rozczesaæ i dopiero i¶æ spaæ - bo spanie w mokrych w³osach te¿ je niszczy
Finlora jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 15:34   #782
aeronauta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 728

Cytat:
Kupi³am sobie waxa i seboradin ale w balsamie. Czy mogê robic tak ¿e nak³adam balsam, trzymam te 5 min, sp³ukujê i nak³adam waxa i trzymam go zgodnie z zaleceniami? Czy nie powinnam 2 od¿ywek ze sp³ukiwaniem na raz?
I wogóle zdziwi³o mnie zdanie ¿e czesanie mokrych w³osów niszczy... To jak? Idzie siê spaæ z ko³tunem?
Teoretycznie mo¿esz wszystko, tylko po co? Waxa mo¿na u¿ywaæ raz na 5-7 dni, wiêc pomiêdzy u¿ywaniem waxa mo¿esz nak³adaæ balsam seboradinu (chyba ¿e starcza ci mycie raz na tydzieñ to wtedy lipa z mojej opcji ).
Te¿ czyta³am, ¿e czesanie mokrych w³osów niszczy, ale ja to i tak robiê. Nawet jak ich nie suszê suszark± to muszê je uczesaæ na mokro, bo inaczej beznadziejnie siê uk³adaj±. Ale ko³tuny mi siê nie robi± jak ich nie uczeszê na mokro.
aeronauta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 15:37   #783
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
I w ogóle zdziwi³o mnie zdanie ¿e czesanie mokrych w³osów niszczy... To jak? Idzie siê spaæ z ko³tunem?
Kwestia indywidualna. Jedne w³osy mo¿na czesaæ na mokro, inne s± wtedy zbyt spl±tane i odpowiednio rozczesane mog± byæ dopiero kiedy wyschn±
Stary 2009-02-24, 15:39   #784
aanika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 529

Cytat:
regeneruj±cy.
Czyli radzisz ¿eby na przemian je stosowaæ?
Tak A Wax polski czy zagraniczny? I jak czêsto myjesz w³osy?
aanika jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 15:40   #785
agusiajnw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 634

Cytat:
Napisane przez aeronauta Poka¿ wiadomo¶æ
Teoretycznie mo¿esz wszystko, tylko po co? Waxa mo¿na u¿ywaæ raz na 5-7 dni, wiêc pomiêdzy u¿ywaniem waxa mo¿esz nak³adaæ balsam seboradinu (chyba ¿e starcza ci mycie raz na tydzieñ to wtedy lipa z mojej opcji ).
Te¿ czyta³am, ¿e czesanie mokrych w³osów niszczy, ale ja to i tak robiê. Nawet jak ich nie suszê suszark± to muszê je uczesaæ na mokro, bo inaczej beznadziejnie siê uk³adaj±. Ale ko³tuny mi siê nie robi± jak ich nie uczeszê na mokro.
co 3 dni myjê wiêc wychodzi akurat na przemian
Dziêki dziewczyny za pomoc

aanika no to mnie zagiê³a¶ musia³abym sprawdziæ w domu. Do blond w³osów ale sk±d jest to nie wiem...

Chatul Ja mam spl±tane i bardzo ciê¿ko siê je rozczesuje na mokro ale ba³am siê zostawiæ je w tym stanie do wyschniêcia, bo mia³am wra¿enie ¿e wogóle ich nie rozczesze

Edytowane przez agusiajnw
Czas edycji: 2009-02-24 o 15:43
agusiajnw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 16:04   #786
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
regeneruj±cy.
Czyli radzisz ¿eby na przemian je stosowaæ?
Moim zdanie powinno byæ ok nawet jak bedziesz stoswaæ razem, bo sebo nie ma silikonów a wax zalezy który ale raczej lekkie je¶li ju¿, no ale proponuje pokrólikowac i poobserwowaæ efekty a pozatym to waxa sie u¿ywa 1-2razy w tyg. wiec na reszte dni te¿ trzeba mieæ co¶ fajngo do w³osów

Edit : oj nie zuwa¿y³am ze jeszcze jest strona dalej troche sie spó¼ni³am

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-02-24 o 16:06
viki1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 17:55   #787
Heroldin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 627

Cytat:
Ja mam spl±tane i bardzo ciê¿ko siê je rozczesuje na mokro
P³ukana z octem czyni cuda i rozpl±tuje ka¿dy ko³tun.
Heroldin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:03   #788
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

a ja mam takie pytanie, nie wypadaja mi wlosy sa raczej zniszczone i wysuszone rozjasnianiem ,sa najbardziej zlochane na koncowkach ale mimo to rosna mi dosc szybko ,problem w tym ze to co urosnie to dwa razy tyle mi odpadnie na koncu. no i tak w kolko..zamowilam sobie skrzypowite i quinoral(na zageszczenie i porost nowych wlosow), jedwab no i zamawiam jakos teraz nisim fast.czy to pomoze doprowadzic moje biedaki do ladu ?? bo ktos mi tam mowil ze skrzypowita i quinoral zapobiegaja wypadaniu .no i sama juz nie wiem
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:23   #789
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 805

Cytat:
Napisane przez ooodeta Poka¿ wiadomo¶æ
a ja mam takie pytanie, nie wypadaja mi wlosy sa raczej zniszczone i wysuszone rozjasnianiem ,sa najbardziej zlochane na koncowkach ale mimo to rosna mi dosc szybko ,problem w tym ze to co urosnie to dwa razy tyle mi odpadnie na koncu. no i tak w kolko..zamowilam sobie skrzypowite i quinoral(na zageszczenie i porost nowych wlosow), jedwab no i zamawiam jakos teraz nisim fast.czy to pomoze doprowadzic moje biedaki do ladu ?? bo ktos mi tam mowil ze skrzypowita i quinoral zapobiegaja wypadaniu .no i sama juz nie wiem
Na lamiace sie konce wlosow nie pomoga zadne suplementy Trzeba je nawilzac i natluszczac (oleje, maski, odzywki), ochraniac silikonami (jedwab, serum na koncowki) i starac sie zeby wlosy zbytnio nie ocieraly sie o ubranie.
Stary 2009-02-24, 18:31   #790
ooodeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 898
GG do ooodeta

a wiec jestem stracona, zlochanym koncowka nic nie pomoze ,, ha ha no ja nawilzam i w ogole staram sie dbac ale co z tego co je uszczesze szczotka to odpadaja koncowki na dodatek po wysuszeniu stercza mi igly takie na calej glowie , to chyba te polamane wlosy mhmmn no ale chyba po kuracji wzmacniajacej skrzypowita bedzie jakis efekta poza tym wyczytaalam ze odzywka nisim fast to taki szal rewelacja wygladza wlosy odbudowywuje .. juz sama nie wiem, moze po prostu kupie peruke i sciagne ja kiedy wlosy beda juz w normalnym stanie
ooodeta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:00   #791
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 126

Cytat:
a wiec jestem stracona, zlochanym koncowka nic nie pomoze ,, ha ha no ja nawilzam i w ogole staram sie dbac ale co z tego co je uszczesze szczotka to odpadaja koncowki na dodatek po wysuszeniu stercza mi igly takie na calej glowie , to chyba te polamane wlosy mhmmn no ale chyba po kuracji wzmacniajacej skrzypowita bedzie jakis efekta poza tym wyczytaalam ze odzywka nisim fast to taki szal rewelacja wygladza wlosy odbudowywuje .. juz sama nie wiem, moze po prostu kupie peruke i sciagne ja kiedy wlosy beda juz w normalnym stanie
Có¿, ja bym wypróbowa³a oleje- przed myciem g³owy jako maska i po myciu odrobina oleju kokosowego na koñcówki. Mia³am podobny problem (koñcówki pamiêtaj± jeszcze wielokrotn± dekoloryzacjê i codzienne prostowanie przez ponad rok...) ale odk±d nak³adam olej na koñcówki, mniej siê krusz±.
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:55   #792
zapaa³ka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 805

Cytat:
a wiec jestem stracona, zlochanym koncowka nic nie pomoze ,, ha ha no ja nawilzam i w ogole staram sie dbac ale co z tego co je uszczesze szczotka to odpadaja koncowki na dodatek po wysuszeniu stercza mi igly takie na calej glowie , to chyba te polamane wlosy mhmmn no ale chyba po kuracji wzmacniajacej skrzypowita bedzie jakis efekt(...)
Suplementy podzialaja niestety tylko na cebulke wlosa Same wlosy to twory martwe, ktore nie podledagaja zadnym wplywom fizjologicznym, dlatego nie ma szans zeby witaminki dotarly do koncowek

Sama walcze z lamiacymi sie koncowkami i poki co nie znalazlam jeszcze sposobu, zeby temu zapobiec Obecnie namietnie je olejuje kokosem - wlosy sa super nawilzone, wiec jest szansa, ze chociaz to pomoze
Stary 2009-02-24, 21:09   #793
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Niedawno gdzie¶ w odmêtach Wiza¿u czyta³am, ¿e je¶li w³os siê bardzo mocno rozdwaja, to brakuje mu czego¶ ju¿ w cebulce. Dlatego trzeba zacz±æ siê suplementowaæ i regularnie podcinaæ w³osy. Poza tym je¶li w³osy bêd± rosn±æ szybciej dziêki suplementom, to szybciej pozbêdziemy siê zniszczonej czê¶ci

Oczywi¶cie do tego trzeba dodaæ intensywne nawil¿anie i jakie¶ silikonowe serum na koñcówki, które opó¼ni rozdwajanie.

Jeszcze co do tego rozdwajania, czyta³am w jakiej¶ gazetce z fryzurami o jakich¶ termicznych no¿yczkach, które siê podgrzewaj± i dziêki temu po ¶ciêciu w³osy siê wolniej rozdwajaj±. Szczerze mówi±c nie wiem, czy to jest cokolwiek warte, bo producent zawsze bêdzie zachwala³ swój produkt, a wiele z nich okazuje siê bublami.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:39   #794
przykre
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Rzepa do koñcówek z Joanny uleczy³a moje koñcówki, ale przyznajê, ¿e wcze¶niej je podciê³am trochê. tyle ¿e zawsze pó¼niej, zaraz po podciêciu rozdwaja³y siê i ³ama³y od nowa.
przykre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:46   #795
kaskaj24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 730

A tak siê dzisiaj zastanawiam... Jak w³a¶ciwie mierzyæ d³ugo¶æ w³osów? Niby od czubka g³owy po koñcówki, ale jak ma kto¶ w³osy cieniowane (jak ja) to przecie¿ oszukañstwo Czyli mierzê tylko te w³osy najd³u¿sze, na samym dole. ¬le my¶lê?
  • UCZÊ SIÊ GOTOWAÆ
  • PRZYSZ£A PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 10:39   #796
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Poka¿ wiadomo¶æ
A tak siê dzisiaj zastanawiam... Jak w³a¶ciwie mierzyæ d³ugo¶æ w³osów? Niby od czubka g³owy po koñcówki, ale jak ma kto¶ w³osy cieniowane (jak ja) to przecie¿ oszukañstwo Czyli mierzê tylko te w³osy najd³u¿sze, na samym dole. ¬le my¶lê?
Jak s± farbowane to odrosty mo¿na mierzyæ
Stary 2009-02-25, 13:48   #797
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jak s± farbowane to odrosty mo¿na mierzyæ
Niby tak, ale ja mam farbowane ale ró¿nica jest tak niewyra¿na ze mam trudno¶ci z mierzeniem denerwuje mnie to strasznie bo mam boba wiec mierzenie na d³ugo¶ci odpada
Stary 2009-02-25, 13:56   #798
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Wiadomo¶ci: 3 784

Przysz³am siê wyp³akaæ podciê³am wlosy, ktore zakrywaly chyba 3/4 dlugosci moich plecow... dlatego, ze koncowki mialam suche i postawilam na wygode, chlastaj±c je.... teraz mam do ³opatek a wlasciwie srodka ³opatek. Coz... grunt ze sa zdrowe. Dopingowanie wlosow rusza u mnie wielka par±.

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:26   #799
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Cytat:
Napisane przez zapaa³ka Poka¿ wiadomo¶æ
Suplementy podzialaja niestety tylko na cebulke wlosa Same wlosy to twory martwe, ktore nie podledagaja zadnym wplywom fizjologicznym, dlatego nie ma szans zeby witaminki dotarly do koncowek

Sama walcze z lamiacymi sie koncowkami i poki co nie znalazlam jeszcze sposobu, zeby temu zapobiec Obecnie namietnie je olejuje kokosem - wlosy sa super nawilzone, wiec jest szansa, ze chociaz to pomoze

Ja te¿ walczê z rozdwajaj±cymi sie koncówkami. Co je podetnê to bach znowu sie rozdwajaj±, mimo ¿e jestem w trwa³ej separacji z prostownic±, lakierami i suszark± etc no to juz chamstwo, dbam o nie, a tak mi sie odp³acaj±

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Niby tak, ale ja mam farbowane ale ró¿nica jest tak niewyra¿na ze mam trudno¶ci z mierzeniem denerwuje mnie to strasznie bo mam boba wiec mierzenie na d³ugo¶ci odpada

Bobik? tez mnie kusi³o ¿eby sobie zrobiæ, dzieki bogu siê nie da³am
chocia¿ przyznam ³±dna fryzurka.. ale có¿ ladniejszego od d³ugisz, zdrowych w³osków?

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-25, 20:53   #800
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
Bobik? tez mnie kusi³o ¿eby sobie zrobiæ, dzieki bogu siê nie da³am
chocia¿ przyznam ³±dna fryzurka.. ale có¿ ladniejszego od d³ugisz, zdrowych w³osków?
ta... no ale musia³am obci±æ bo zniszczone by³y... ale te¿ nie mam wersji harcore'owej ró¿nica miêdzy ty³em a przodem to tak ze 3 - 4 cm, ale i tak nie mam jak mierzyæ przyrostu
Stary 2009-02-25, 21:28   #801
lilyblack
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 739

sub.
lilyblack jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:07   #802
LadyMakbet18
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

Kupi³am olej rycynowy na zniszczone koncówki
stosujecie? na ³epetynê te¿ go na³o¿e, mo¿e przyspieszy porost, ale g³ownie zale¿y mi na nawil¿eniu koñcówek, bo mimo regularnego podcinania wygl±daj± jak miot³a od czarownicy

Je t'adore mon cheri

Czy tkwisz w toksycznym zwi±zku?!

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295
LadyMakbet18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:17   #803
smoccos
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 340

Po lekturze tego w±tku zakupi³am sobie ró¿ne produkty i zaobserwowa³am nastêpuj±ce:

* Wax L'Biotica - do w³osów s³abych i wypadaj±cych - jak dla mnie bez rewelacji. U¿ywa³am wielu OD¯YWEK, które mia³y du¿o lepsze dzia³anie ni¿ ta maska - choæby Pantene Pro V Regeneracja ( a to ma³o "profesjonalny" kosmetyk ) Moje w³osy wcale nie by³y dobrze od¿ywione i sprê¿yste po jej u¿yciu - wrêcz przeciwnie, spl±ta³y siê bardziej ni¿ zazwyczaj Ale to pewnie specyfika mojej czupryny, bo tu wszêdzie wszyscy go chwal±....

* Radical ampu³ki na porost - skaleczy³am siê przy otwarciu pierwszej , ale poza tym jestem zadowolona no i czekam na rezultaty kuracji - póki co w³oski siê b³yszcz± i s± ³adnie "odbite" od g³owy.

* Radical mgie³ka - w³oski mam po niej miêciutkie, puszyste i b³yszcz±ce, jestem zadowolona i dobrej my¶li.

Poza tym stosujê suplementacjê wewnêtrzn± ( choæ po skrzypie jest mi niedobrze ) i zamierzam jednak robiæ sobie maski domowe - z nafty, olejku rycynowego, soku z cytryny i ¿ó³tek.

Zobaczymy, co to da
smoccos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:29   #804
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMakbet18 Poka¿ wiadomo¶æ
Kupi³am olej rycynowy na zniszczone koncówki
stosujecie? na ³epetynê te¿ go na³o¿e, mo¿e przyspieszy porost, ale g³ownie zale¿y mi na nawil¿eniu koñcówek, bo mimo regularnego podcinania wygl±daj± jak miot³a od czarownicy
Ja wolê inne oleje na w³osy i koñcówki, choæ rycynê te¿ zdarza mi siê czasem na koñcówki po³o¿yæ (jak za du¿o mi siê wyleje na palec, przy smarowaniu rzês, to to co mi zostanie wcieram w koñcówki ).
My¶lê, ¿e przy regularnym stosowaniu powinna pomóc ci nawil¿yæ koñcówki .
Stary 2009-02-26, 14:32   #805
agusiajnw
Zakorzenienie

Czyta³am ¿e ten olejek jest strasznie t³usty... Myjecie po nim w³osy czy da siê prze¿yæ bez mycia? Bo ja chcia³am na suche koñcówki
Stary 2009-02-26, 14:36   #806
yes
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 017

oczywiscie ze trzeba umyc wlosy po nim! conajmniej porzane 2 mycia...
Stary 2009-02-26, 14:36   #807
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Czyta³am ¿e ten olejek jest strasznie t³usty... Myjecie po nim w³osy czy da siê prze¿yæ bez mycia? Bo ja chcia³am na suche koñcówki
To zale¿y. Jak wetrzesz odrobinê w koñcówki to nie trzeba myæ. Jak po³o¿ysz wiêcej i na ca³e w³osy, to wiadomo, ¿e trzeba.
A czy ja wiem czy taki strasznie t³usty? T³usty jak ka¿dy olej. Bardziej bym go okre¶li³a jako ciê¿ki b±d¼ toporny, bo jest do¶æ gêsty i bywaj± problemy ze zmyciem go.
Stary 2009-02-26, 14:59   #808
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

Hej!
Wpiszcie sobie w przegl±darce GOOGLE: "preparaty na porost w³osów". Jest tak w jednym z linków wychwalany produkt chiñski(czy japoñski) o nazwie DABAO i jeszcze NANOGAINE. Czy która¶ z was stosowa³y te "cudowne" ¶rodki? jak tak to proszê o recenzjê(chyba ¿e znajdê na KWC), z góry dzieki
Aniaaa PlayMate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 15:57   #809
natalia123
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Smile szybki porost w³osów

hej mam pytanie czy dermena i olejek rycynowy jest dobry na porost w³osów pozdrawiam buziaki
natalia123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-02-26, 16:01   #810
ja85gusiek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 018

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Poka¿ wiadomo¶æ
Hej!
Wpiszcie sobie w przegl±darce GOOGLE: "preparaty na porost w³osów". Jest tak w jednym z linków wychwalany produkt chiñski(czy japoñski) o nazwie DABAO i jeszcze NANOGAINE. Czy która¶ z was stosowa³y te "cudowne" ¶rodki? jak tak to proszê o recenzjê(chyba ¿e znajdê na KWC), z góry dzieki
Ten Nanogen, z tego co czyta³am na ich stronie, jest na zagêszczenie w³osów, a nie na porost, dziêki jakim¶ mikrow³óknom, wiêc chyba siê nie nadaje na porost.

ja85gusiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.