|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Svinecko, współczuję bólu zęba
![]() A co do spacerów, to zamierzam wyjść z dzieckiem jak najwcześniej się da.
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet sok z tych ogórków należy do mnie
|
|
|
#783 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Wszystko zależy jaki będziemy miały poród, jak się będziemy czuły. I czy to pierwsze czy kolejne dziecko to i tak do nowej sytuacji trzeba się przyzwyczaic. Ja nie będę się rwała do wychodzenia od razu po powrocie ze szpitala. Znając siebie, będę się wpatrywała w moją dzidzię, na zmianę ze spankiem i opisywaniem starszemu synkowi co i jak. Bo wiem, że będzie chętny do uczestniczenia we wszystkim co będzie się działo ![]() Edit: ja niestety miałam nacinanie dziąsła kilka lat temu. Znęcali się nade mną, że hej Wyrywali mi zęba bez środka (wypadła wcześniej plomba), wysłąli na znieczulenie, tyle się przy nim babrali, że znieczulenie przestało działac. Zakrwawioną wysłali na kolejny rentgen, a jak wróciłam chcieli mi zrobic kolejne znieczulenie. Nie zgodziłam się (kiepsko się po nim czuję) i tak trwałam do końca, czując krojenie dziąsła i wyciąganie korzenia. Cała we krwi ![]() MASAKRA!!!
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-16 o 12:08 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak początek drugiego tygodnia ![]() Lecę na film, narka
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż zupką kapuścianką czy ogórkową nie pogardzę Ostatnio wypiłam pół słoika soku z ogórków...
|
|
|
#786 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz kapucha ogorkow mi sie nie chce Cytat:
ale ja wiem sama po sobie, ze bede chciala wyjsc jak najszybciej, przy pierwszym synku odliczalam dni, nie moglam sie juz doczekac, teraz pewnie tez tak bedzie hehe moj synek pewnie tez bedzie chcial bardzo pomagac i w ogole, ciagle o tym mowi no ja mowie tak ogolnie ale ja pewnie (jesli bede sie dobrze czula) bede chciala wyjsc szybciej
|
|
|
#787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodki ![]() ja kreseczki jeszce nie mam, właśnie jej ostatnio wypatrywałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do dentysty to mój mówił, ze jak już większa ciąza to znieczulenie można nawet zastrzyk robi bezboleśnie
|
||||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a myslicie juz o porodzie???????ja wiem ze to duzo czasu jeszcze, ale ostatnio jakos tak czesto mysle jak to bedzie i wogóle...
wiecie co caly czas myslalam ze Tż bedzie przy porodzie i kiedy ostatnio poruszylam ten temat to sie mocno zdziwilam jak powiedzial ze nie chce !!! ![]() mowie mu ze bedzie wsparciem dla mnie.......a on zwyczajnie sie boi!!! mowie ze horrory oglada, jak sie krew leje typu Piła czy Hostel a tu boi sie porodu? a on to ze na zywo to co innego, ze ma slaba psychike i ze bedzie bardziej wystraszony niz ja........biedny......
|
#789 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie z tym przegrzewaniem dzieci.........wiele mam to robi a to jest najgorsze
ogolnie to czy dziecku nie jest za goraco albo za zimno sprawdza sie po jego karku jesli jest zimny to za zimno, jesli jest spocony to za goraco - a jesli jest po prostu cieply to ok
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie dziekuje poki nie ma potwierdzenia na papierze, jak ostatnim razem......
|
#791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Koniec z Agatą ![]() Cytat:
Cytat:
, ja też miałam nacinane dziąsło, brrr...Cytat:
![]() Cytat:
, ja też mam dobrą dentystkę, ale czuję pewien dyskomfort
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale jesli Ci zalezy to mu wytlumacz, ze on nie bedzie ogladal tych najdrastyczniejszych rzeczy bo bedzie przy Twojej glowie a to co sie dzieje na dole bedzie zakryte, no i powiedz mu, ze go potrzevujesz no a poza tym przeciez moze sprobowac byc z Toba a jak stwierdzi, ze nie daje rady to wyjdzie EDIT: Miramej z tym ostrym to uwazaj
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-16 o 12:17 |
|
|
|
|
#793 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój małż był ze mną przy pierwszym. Nie wspomina tego dobrze (słabeusz jeden). Przecinał pępowinę i to dla niego było okropne przeżycie. Czuł się jakby ciął jakś częśc ciała np. palec. Teraz nasze uzgodnienia są takie, że będzie przy mnie cały czas, a gdy przyjdzie ten ostatni etap to wyjdzie. Nie będę go stresowała. Edit: Super, że sprawy z Agatą mają się ku końcowi
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-16 o 12:19 |
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#797 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a jego decyzja i tak moze sie zmienic mojej kolezanki TZ cala ciaze mowil, ze nie bedzie przy porodzie, ze nie ma mowy i w ogole a jak szla rodzic to sobie pomyslal, moja biedulka tam sama? o nie musze tam byc i wszystkiego dopilnowac i byl i nie zaluje
|
|
|
#798 |
|
Ola-Unhola
|
Jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądał nasz poród. Wszystko wyjdzie w praniu. Ja liczę na to, że tym razem będzie krócej niż za pierwszym razem. W końcu ponad doba to nie przelewki. A ja to wytrwałam bez znieczulenia...
|
#799 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a moj TZ chce byc przy porodzie, nawet bardzo by chcial przeciac pepowine, no ale jesli bede miec cesarke to nie bedzie to mozliwe ale bedzie przy mnie tyle ile sie da lece sie kapac bo musze pojechac do mieszkania bo przyjedzie chlopak, ktory bedzie nam zaciagal sciany w przedpokoju ![]() ciesze sie bo chlopaczek zdolny i robi to z zamilowania i mowil, ze jak bede chciala to nawet kwiatki mi namaluje ![]() lece wybierac wzor itp ![]() milego dzionka
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż nie chce być przy porodzie. Zresztą ja sama nie chcę go tam. Mam w planie albo poród w prywatnym ośrodku, albo opłacenie położnej w szpitalu gdzie pracuje moja gin. Muszę się tylko dowiedzieć, jak to załatwić w tym szpitalu.
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie są widoki dla faceta
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mąż od zawsze twierdzi, że chce być przy porodzie, a ja nie mam nic przeciwko
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo tak
...... Cytat:
![]() ....... Bardzo ładne imię. Mojemu mężowi też się podoba,ale jeszcze nie wybraliśmy imion P.S. dotyczące wspólnego rodzenia ![]() Nie chciałabym aby mój mąż był przy porodzie, a on ostatnio napomknął,że może by chciał? Jeszcze mamy trochę czasu na podjęcie decyzji Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-16 o 13:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
mój też będzie przy porodzie, chyba bardziej na moje życzenie niż z potrzeby bo mówi że może być. Ja chcę żeby był bo pewnie będę potrzebować wsparcia a poza tym chcę w nim umacniać miłość do maluszka - przecinanie pępowiny i takie tam.
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
Cytat:
![]() Mnie się jeszcze podoba Mateusz, ale już kiedyś tu pisałam, że mam młodego sąsiada o tym imieniu i on ma takie jazdy, że mi się odechciewa tak nazwać swoje dziecko, bo źle mi się kojarzy. Decyzja o imieniu nie jest jeszcze ostateczna ![]() Co do porodu - ja sama jeszcze nie wiem, czy chcę, żeby TŻ był, coś wymyślimy
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Tak trochę odbiegnę od tematu
![]() Wiecie może gdzie można kupić ładne i wygodne bawełniane koszulki nocne? Takie zapinane na piersiach na guziczki? Szukam od tygodnia i znaleźć nie mogę. Bardzo spodobały mi się w H&M w takie cieniutkie paseczki. Są bardzo milutkie dla ciała, ale one są na ramiączkach i bez guziczków. Chciałabym coś, w czym później wygodnie by mi się karmiło , więc satyny i koronki nie wchodzą w grę![]() Miramej - Mateusz to typ nr 1 mojej mamy ![]() Lubię takie proste imiona. Jeśli będziemy mieli dziewczynkę, to może odziedziczy imię po mojej ukochanej prababci, albo po babci męża
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-16 o 13:25 |
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narazie zgodził sie na szkołę rodzenia ... o porodzie jeszcze nie rozmawialismy /odkąd mi powiedził ze nie/ Cytat:
i zeby już nic Ci nie wypadło podczas tego remontu ![]() Właśnie wróciłam z restauracji ... składalismy szefowi życzenia urodzinowe ... wszyscy pili szampana a ja sok jabłkowy Oczywiscie od rana ani słowa o moim chorobowym ... nie wiem, czy boi sie mi o tym powiedzieć czy jak
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:33 |
||
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżanki mąż bardzo chciał być przy porodzie. To było ich drugie dziecko, więc Waldi stwierdził, że skoro pierwsze "przeoczył" to przy drugim będzie
. Kiedy żona zaczęła rodzić, przyjechali do szpitala, wjeżdżają na porodówkę, a tu położna do Waldiego: "STOP. Musi pan kupić sterylne obuwie i ubranie". Pech chciał, że Waldi miał "tylko" 100 zł, a taki strój kosztował coś około 20 zł i nikt nie miał rozmienic takiej kasy w szpitalu około godz. 2 w nocy. W końcu Waldi kasę rozmienił u Parkingowego, ubierał się w windzie, wpadł jak oszalały na porodówkę w momencie kiedy jego żonkę i urodzoną już córeczkę przewożono już do sali poporodowej ![]() I z porodu rodzinnego NICI ![]() A z wiadomości z poczekalni od gin. do której idę: Na obecną chwilę jestem już 10 w kolejce, a pani doktor zaczęła dopiero przyjmować. Chyba muszę mamie kupić kwiatki za to kolejkowanie (dodam, że mama tam jest od 13, a pani doktor pojawiła się około 13.30)
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-16 o 13:45 |
|
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na początku nie chciałam męża przy porodzie, bo niby po co ma mnie oglądać wykrzywioną, mokrą, itd - nic ciekawego do oglądania , teraz myślę sobie, że w sumie to sama sobie dziecka nie zrobiłam i niech On też trochę posmakuję porodu , w końcu będę rodzić i jego dziecko Mamy to równouprawnienie, którego osobiście bronię jak lwica
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko po dłuższej przerwie
Rany przez dwa dni nadrabiałam zaległości, ale cudownie się czyta o kopniaczkach maluszków, dobrych wieściach z wizyt kontrolnych i odkryciach dziewczynek (tylko 2 ) lub chłopców (siusiaki górą ) w brzuszkach, a te wasze zakupy istne cudeńka U mnie nareszcie poprawiło się z apetytem. Mimo ze brzuszek coraz większy Mam nadzieję, że dzidzia rośnie zdrowo.Męczy mnie siedzenie w domu i telefony z pracy z pytaniem kiedy wracam. Pracuję w dwóch zakładach pracy- w jednej pełne zrozumienie, koleżanka która przejęła moich pacjentów, mimo dodatkowej pracy zachęca do zostania w domu i stosowania się do zaleceń lekarza - twierdzi, że to kilka miesięcy a ewentualne komplikacje mogą odbić się na całym życiu; w drugiej pracy dyrektorka zachowuje się strasznie i każdy jej telefon odchorowuję Na pocieszenie za oknem bajkowy zimowy krajobraz do szczęścia tylko słońca brak ![]() Ściskam Was mocno!!! A i nowe mamusie witam gorąco! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

nawet sok z tych ogórków należy do mnie 

i naślinił palucha i zaczął mi to ścierać bo myślał, że to krew mi z pępka pociekła
. Nie denerwuj się TŻ-em, tym bardziej, że poszło o głupotę, czasem taka karma jest