Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-31, 18:43   #781
dziuba85
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
zgadzam sie z olalola24 ,tylko ten makaron durum jest ok,mozna spokojnie jesc na redukcji.

no to ładnie...
Czyli cały dzisiejszy jadłospis do d... się nadaje?

i tylko makaron ok?

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:06   #782
free..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
no to ładnie...

i tylko makaron ok?
dziewczynom chodziło chyba nie o to, że cały twój jadłospis jest beznadziejny, olaola24 zaznaczyła co jest nie tak, a dziuba zgodziła się z nią tylko dodała, że ten makaron durum może być, bo olaola nie była pewna. Źle zinterpretowałaś chyba Głowa do góry, poczytaj trochę innych jadłospisów, zrób zakupy i do dzieła.
free.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:13   #783
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez free.. Pokaż wiadomość
dziewczynom chodziło chyba nie o to, że cały twój jadłospis jest beznadziejny, olaola24 zaznaczyła co jest nie tak, a halsfara zgodziła się z nią tylko dodała, że ten makaron durum może być, bo olaola nie była pewna. Źle zinterpretowałaś chyba Głowa do góry, poczytaj trochę innych jadłospisów, zrób zakupy i do dzieła.
Nie wiem, może tak, bo ja już chyba mam w tej głowie przez te niezdrowe diety. A ta redukcyjna da mi pełen brzuch i chudnięcie zarazem
Przepraszam, ale ostatnio bardzo rozdrażniona jestem ( @).
Sprawdzam właśnie jadłospisy i wypytuję na innym wątku.
Mam nadzieję, że planowanie w tym przypadku z wyprzedzeniem, to dobry pomysł.

Dziękuję i pozdrawiam

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2009-05-31, 19:16   #784
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Natala, nie masz prawa się poddawać, za dużo już przeszłaś
Pamiętaj, że jesteś S I L N A i dalszy sukces (i Twoje zdrowie, przyszłość) zależy właśnie od Ciebie. Ja mogę tylko trzymać kciuki i liczyć na to, że weźmiesz się w garść. Jadłospis nie jest zły, ale widać trochę, że się ograniczasz. Jak waga? Samopoczucie? Jeśli nie chcesz tu, to wal pw ;*

dziękuje ;**** PW już poszło

To może moje dzisiejsze... U:

Iśn: grahamka z makiem z miodem spadziowym; twarożek domowy z BF, garścią rodzynek i truskawek / wiem, że to głupie pytanie ale twarożek domowy (taki z piątnicy np) to jest takie podobne do wieśniaka czy to homo? XD

IIśn: chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkową, chrzanem, sałatą i ogórkiem małosolnym

o: łosoś w ziołach, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorów, mozarelli i oregano z oliwą z oliwek / łaaaaaaa jaki obiad!

p: lody z burger king'a (jak mcflurry): chocolate caramel ; 2 ciastka owsiane z orzechami / u mnie w mieście nie ma bk

k: 2 grzanki z żółtym serem, pomidorem i cebulą, jajko na miękko
bardzo bardzo ładnie U

i moje blade Pe:
I: jogobella 250g + ponad 100g maślanki naturalnej 1,5% + micha płatków : otręby, fitella i bf (czyli tak samo jak wczoraj ale uwielbiam taki śniadanko) + 0,5l kawy z mlekiem
po: 2 garście orzechów ziemnych ( nie ma 2ś bo śniadanie późno a obiad wcześnie)
o: talerz rozołu z makaronem + pierś z kurczaka smażona + kilkanaście frytek + sałata ( pomidor, ogórek kiszony, cebula, śmietana)
p: 0,5l zielonej z miętą + babeczka z budyniem, kiwi i truskawką, kawał ciasta (biszkopt, śmietanowa pianka, kokos, migdały), jabłko, wafel ryżowy z jogo ( ostatni :< jutro trzeba uzupełnić zapasy XD)
k: 3 kromki chleba żytniego z serkiem naturalnym, 3 plastrami szynnki, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, cebulką, szczypiorem
po: garść orzechów znowu i pół jabłka (z mamą się podzieliłam bo było ostatnie )

mam nadzieję że coś lepiej, prosze o ocene
Stary 2009-05-31, 19:33   #785
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
no to ładnie...

i tylko makaron ok?
nie chodzilo mi o to ,ze tylko makaron jest ok.jak na poczatek nie jest tak zle,tylko moze nastawienie do diety zmien na luzniejsze
Stary 2009-05-31, 19:41   #786
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze wychodzenie z ED

Śniadanie: 1 kiełbaska wielkosci parówki, 2 krążki bagietki, plaster twarogu
II Śniadanie: 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki płatków owsianych, kawałek arbuza
40 minut ćwiczeń (miedzy innymi a6w, i inne na różne partie ciała)
Obiad: 2 garście makaronu penne, z brokułami
Kolacja: 2 jajka na twardo, i pół pomidora
30 minut tańca i 25 minut step aerobiku+ 8 minut abs

I jak dzisiaj??
każdy nastpeny Twoj jadlospis bedzie edytowany w mysl zarządzenia, o ktorym wszyscy zapomnieli:

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
Jak zauważyliście, jakiś czas temu na forum, w dziale Dietetyka, zaszło kilka istotnych zmian, m.in. wprowadzono dwa oddzielne podfora poświęcone wspólnemu odchudzaniu oraz problemami żywieniowymi, czyli „w krzywym zwierciadle odchudzania”.

Niestety pomimo tak istotnych zmian, nie udało się całkowicie wyeliminować problemu, który był bezpośrednią przyczyną wprowadzonych podziałów. Mowa tu oczywiście o ED - eating disorders.
Na forum znacznie zwiększyła się liczba dziewczyn, cierpiąca na to zaburzenie i mimo że zostało specjalnie dla nich, założone osobne podforum, ich problemy wciąż są poruszane i przenoszone na ogólne forum Dietetyki, na którym tego typu tematy nie powinny mieć miejsca z wielu przyczyn.

Nie każdy, kto zagląda na Dietetykę ma ochotę czytać o czyichś problemach z jedzeniem, o tym, że jedna boi się zjeść owocowy jogurt, inna zastanawia się czy przytyje od kilku orzechów, a kolejna zapyta o kaloryczność kilku ziarenek groszku. Nie będę cytowała konkretnych wypowiedzi, bo to bezcelowe, podałam przykłady adekwatne do tych, które pojawiają się na forum.
Moderatorzy działu wielokrotnie upominali Wizażanki, które Off-top’owały w najróżniejszych wątkach, całkowicie nie na temat. Nie sądzę, aby poruszanie problemu zaburzeń odżywiania było dobrym pomysłem w wątku dotyczącym jogurtów czy budyniu. Wiele użytkowników forum, którzy korzystają z Dietetyki na Wizażu, zagląda tylko do kilku wybranych wątków, które ich interesują, nie chcąc zagłębiać się w tą całą kaloryczną otoczkę, a jedynie porozmawiać o prawidłowym żywieniu, a tym bardziej – nie mają ochoty czytać głodówkowych jadłospisów czy postów „na pewno od tego przytyję”, „czuję że pęknę” (po zjedzeniu porcji jak dla kanarka) czy też „Pamiętam dawne czasy, jak sobie pozwalałam na to i na tamto… brakuje mi tego”(ad. a w związku z ED – nie mogą się przełamać by znów tak jeść).

Problem dotyczący ED jest bardzo poważny. Niektóre dziewczyny, zamiast szukać wsparcia na forum (i czasem jeszcze bardziej się dołować) powinny pomyśleć o udaniu się do specjalisty (psychologa, psychiatry, dietetyka). Forum nikogo nie wyleczy, to wirtualny świat, który nie pomoże nam znacząco w życiu realnym, do wszystkiego należy podchodzić z dystansem i przede wszystkim – nie robić nic wbrew sobie. Rady radami, zarówno jak wsparcie i pocieszenie – ale najwięcej możemy zrobić my sami. W końcu chodzi o nasze życie i zdrowie.

Po długotrwałych rozmowach wśród moderatorów, uznaliśmy, że zaostrzymy system ostrzeżeń i kar, w związku z pojawiającym się problemem.
Następuje całkowity zakaz prowadzenia rozmów o zaburzeniach odżywiania na ogólnym dziale forum Dietetyka.
O bulimii, anoreksji, ortoreksji, oporami przed normalnym jedzeniem, obsesyjnym liczeniu kalorii – rozmawiamy tylko i wyłącznie „W Krzywym Zwierciadle Odchudzania”. To oznacza również, że przedstawianie diet, czy dziennego jadłospisu na forum Dietetyka, który polega na radykalnym cięciu kcal - będzie karane punktami karnymi!! Niedostosowanie się do tych warunków pociągnie za sobą odpowiednie konsekwencje, w postaci punktów karnych, a chciałam tylko przypomnieć, że przy pewnej ilości nazbieranych punktów – następuje ban stały na całym forum Wizaz.pl

Mam nadzieję, że przemyślicie sobie pewne kwestie, zwłaszcza dziewczyny z w/w problemem. Bierzmy odpowiedzialność za swoje posty. I pomyślmy czasem o innych.

Pozdrawiam
...i według regulaminu:

Cytat:
Tutaj dyskutujemy tylko o zdrowym odżywianiu, gdzie wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa omawianych diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.
i radzę reszcie dziewczyn (wiadomo, o których mówię) również zastosować się do tego .

dzięki za uwagę.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:41   #787
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
nie chodzilo mi o to ,ze tylko makaron jest ok.jak na poczatek nie jest tak zle,tylko moze nastawienie do diety zmien na luzniejsze

Masz rację. Bo irytacja po 2 miesiącach katowania, to niestety zły pomysł.
Teraz chcę zdrowiej a skuteczniej, i wiem że żołądek przy tej diecie mi nie padnie z powodu braku odpowiedniego jedzonka

Dziękuję raz jeszcze!

a co do margaryny, to Rama może być? bo czytałam, że margaryna pełnowartościowa jak coś.

Córcia 21.04.2018 <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 20:01   #788
zilka9
Raczkowanie

Moje Kochane Peee(już kocham byc na Peee)

Śniadanie
-3 kromki razowca
-z pasztetem pieczonym przez babcie z keczupem i pomidorem
-wieśniakiem i jajkiem
-dużą ilością masła orzechowego
banan,3 kostki gorzkiej czeko

2 Śniadanie
2 kulki loda w wafelku(taki "przekładaniec"-na spodzie nalany był sos karmelowy,potem kulka orzechowa z orzechami w kawałkach,później sos tofii,później kulka śmietankowa i na to sos czekoladowy-niebo w gębie)
-gofr(z podwójnymi owocami),kawa z cukrem,jabłko

Obiad
-rosół z makaronem,indyk duszony w sosie grzybowym,3 łyżki kaszy gryczanej(nie starczyło dla mnie),warzywa na patelnie
kawa z mlekiem,3 ciastka maślane

Podwieczorek
-kawał sernika,cały serek homogenizowany waniliowy(zwykle jest naturalny ale dziś braki w lodówce),2 garście orzechów(laskowe,włoskie, ziemne,migdały,nerkowce), Kubuś

Kolacja
-serek wiejski z pomidorem
-jajecznica z 2 jaj z cebulką
-znów 2 garście orzechów
-3 kostki gorzkiej czeko

W między czasie sporo truskawek,winogron,kilka landrynek,i ze 3 razy robiłam "napad" na masło orzechowe

Na tym tyje ale @ nie ma,jeszcze muszę złapac kilka kg

Może ktoś oceni?Iza?
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:05   #789
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez zilka9 Pokaż wiadomość
Moje Kochane Peee(już kocham byc na Peee)

Śniadanie
-3 kromki razowca
-z pasztetem pieczonym przez babcie z keczupem i pomidorem
-wieśniakiem i jajkiem
-dużą ilością masła orzechowego
banan,3 kostki gorzkiej czeko ładnie

2 Śniadanie
2 kulki loda w wafelku(taki "przekładaniec"-na spodzie nalany był sos karmelowy,potem kulka orzechowa z orzechami w kawałkach,później sos tofii,później kulka śmietankowa i na to sos czekoladowy-niebo w gębie)mmmm, super
-gofr(z podwójnymi owocami),kawa z cukrem,jabłko ok, na luzie, fajnie

Obiad
-rosół z makaronem,indyk duszony w sosie grzybowym,3 łyżki kaszy gryczanej(nie starczyło dla mnie),warzywa na patelnie
kawa z mlekiem,3 ciastka maślane tu malutko, szkoda w sensie, malutko kaszy

Podwieczorek
-kawał sernika,cały serek homogenizowany waniliowy(zwykle jest naturalny ale dziś braki w lodówce),i dobrze, że waniliowy, pycha2 garście orzechów(laskowe,włoskie, ziemne,migdały,nerkowce), Kubuś

Kolacja
-serek wiejski z pomidorem
-jajecznica z 2 jaj z cebulką
-znów 2 garście orzechów
-3 kostki gorzkiej czeko dziwnie trochę, ale rozumiem, ze nie mialas ochoty na chleb?

W między czasie sporo truskawek,winogron,kilka landrynek,i ze 3 razy robiłam "napad" na masło orzechowe

Na tym tyje ale @ nie ma,jeszcze muszę złapac kilka kg

Może ktoś oceni?Iza?
na okres trzeba poczekać, cierpliwości pewnie masz za niskie bmi; zreszta org i tak musi sie przywyczaic i upewnic ze nie zamierzasz ograniczac kcal.

Stary 2009-05-31, 20:05   #790
beaufyf00l
Zadomowienie

Dzisiejsze U (póki co waga i tak idzie w górę, ale jako, że chcę bardziej już się ustabilizować i zwolnić tempo to uznałam, że jadłospis z literką "U" będzie odpowiedniejszy ) :

Ś: płatki (owsiane miseczka+ musli z jaśkami w miodzie kilka łyżek+ resztka chrupiącej gryki)+ szklanka mleka koziego ok.350ml+ kilka łyżeczek otrębów+ dwie łyżki siemienia+ duże jabłko+ kilka łyżek twarogu

IIŚ: duuża kromka wieloziarnistego+ duużo wędzonego dorsza+ pomidor+ cebulka

O: kurczak w curry i oregano smażony na łyżce oleju z winogron+ miska kaszy jaglanej+ miseczka przecieru pomidorowego+ sałatka z: dwóch kulek mozarelli+ pomidor+ cebula+ olej z win.+ przyprawy

P: kilka łyżek bielucha+ kilka łyżek wiejskiego+ orzechy (laskowe, włoskie, macadamia)+ płatki migdałowe

K: jajecznica z dwóch jaj+ szczypiorek+ kromka wieloziarnistego+ kilka łyżek wiejskiego+ plaster pomidora (końcówka niestety) + papryka

Proszę o ocenęęę

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:09   #791
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Niedzielne U:
Ś: owsianka: 75g płatków owsianych, łyżeczka cynamonu, garść rodzynek, kilka suszonych śliweg, jabłko, szklanka mleka 2%
30 min gimnastyki
IIŚ: kromka chleba razowego z masłem i polędwicą z indyka, kubek truskawek, 40g orzechów
1 h orbiterka
O:talerz kremu z zielonego groszku, 2 klopsiki w sosie koperkowym z ziemniaczkami tak chyba były 3 albo i więcej, buraczkami i surówką z marchewki
bieganie po sklepach z 4 godziny
P: (w kawiarni) pucharek lodów śmietankowych z jagodami, kawa z ekspresu
K: (będzie) sałatka: 50g makaronu razowego, 100g paluszków krabowych, brokuły, marchewka, kukurydza, ogórek i jeszcze jakieś inne warzywa, bardzo czubata łycha majonezu, 3 łychy jogurtu

Bardzo proszę o ocenę

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:11
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 20:18   #792
suzana1618
Rozeznanie

No to może mój dzisiejszy powrót do Redukcji:

Iśn.
Owsianka(5,5 łyżek płatków, truskawyyy, wiejski lekki, cynamon)kawka
IIśn:grahamka z homo naturalnym i sałatą, jabłko
obiad:80g makaronu pełnoziarnistego, warzywka, tuńczyk100g
podw:garstka orzeszków, marchewka
kolacja:homo naturalny+warzywka

Proszę o ocenke
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:25   #793
Tuppence_
Raczkowanie

Hej, kolej na mnie. Dzisiejsza redukcja. Gorąco prosze o ocenkę.

Ś:
5 łyżek płatków owsianych, 2 małe jabłka, jogurt naturalny (nie miałam serka homo) =275 kcal
II Ś: dwie razowe kromki posmarowane serkiem Milk Land, mleko do kawy, pomarancza =230 kcal
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka na oliwie, surówka z jogurtu naturalnego, pomidora i ogórka =380 kcal
- anatol z mlekiem 30 kcal
P: dwie razowe kromki z pastą z jajka, tuńczyka i odrobiny serka Milk Land =300 kcal
K: 100 g wieśniaka, 225 g brokułów =170 kcal (czy to jest kolacja czysto białkowa i czy mogę zjeść ją na powiedzmy 1-1,5 h przed snem?)
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:30   #794
Nasturcja several years
Rozeznanie

Niedzielnie

1) 2 kromki razowego z masłem i serkiem wiejskim plus pomidorek,serek homo naturalny z musem z truskawek i miodem

2) 0.5litra koktajlu truskawkowego,wielki kawał drożdżowego z rabarrem i kruszonką

3)Buraczki, kasza gryczana, zrazy z wołowiny
po:kawał drożdżowego i szklanka koktajlu

4)3gałki loda w waflu, caffe latte

5)serek wiejski z pomidorkiem i ogórkiem plus cebula, kromka chleba z żółtym serem, parówkaaaaa z musztarda
Stary 2009-05-31, 20:36   #795
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Nowa i niedoświadczona, nie bijcie

Poproszę o ocenę R:

I śniadanie: 6 łyżek muesli + 2 łyżki otrębów + 3/4 szklanki kefiru + banan Musli ma dużo cukru, zmien na owsianke, mozna ja jesc codziennie i codziennie ja modyfikowac raz np z jablkiem i cynamonem, raz z malinami, raz z truskawkami, brzoskwiniami ,czeresniami itd niektore dziewczyny nawet jedzą owsianki na słono z kostką rosołową :p banan na R niewskazany ale od czasu do czasu na do owsianki może być

II śniadanie: 2 kromki chleba razowego + trochę masła + plaster szynki + rzodkiewka + jabłko tylko rzodkiwka? malutko daj więcej szynki pomidor, papryka, ogórek, szczypiorek, twaróg poltlusty, ja lubie jak mam wysoookie kanapki z mnóstwem produktów wtedy nie czuje głodu do obiady, pamietaj o bialku, dlatego polecam wiecej niz 1 plasterek szynki no i twarogi, twaróg możesz sobie zmieszać np z czosnkiem zmiażdzonym albo ze szczyiporkiem. Cuda można robić

obiad: 2 kulki piure + 1 kotlet sojowy 1 kotlet sojowy? przeciez one są maciupcieee przynajmniej 5! Ja mam ciągle w głowie ten stereotyp ze ziemniaki tuczą :p powoli się go wyzbywam ale polecałabym kasze gryczaną/jeczmienna, brązowy ryż no i gdzie są warzywa Kochanaa? Jakaś suróweczka albo po prostu brokuły, kalafior gotowany, ogórek z maslanka

podwieczorek: jogurt naturalny jogurty to raczej na początku dnia bo maja węgle a im pozniej tym mniej wegli powinno się jeść polecalabym serek homo naturalny jest pyszny w polączeniu z orzechami włoskimi albo migdałami (orzechy są źródłem zdrowych tłuszczy które są niezbedne na R wbrew pozorom:P)

kolacja: jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem + 2 kromki chleba razowego kolacja moja droga zalecana jest czysto bialkowa np wieśniak (serek wiejski) z warzywami, jajka jak najbardziej. Chleb bym sobie darowała no chyba ze wczesniej ćwiczysz siłowo. Na kolacje idealny jest tunczyk wsw albo makrela wędzona
Poczytaj wczesniejsze strony z jadlospisami i się podszkol, rozumiem, że jesteś nowa i nie doświadczona dlatego musisz nabrać tego doświadczenia Nst jadlospis ma być lepszyyyyy

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez suzana1618 Pokaż wiadomość
No to może mój dzisiejszy powrót do Redukcji:

Iśn.
Owsianka(5,5 łyżek płatków, truskawyyy, wiejski lekki, cynamon)kawka pyyycha, mnie dziś zabraklo truskawek i nawet nie bylo gdzie kupic, musialam sie zadowolic standardowa owsianka z jablkiem i cynamonem :p
IIśn:grahamka z homo naturalnym i sałatą, jabłko dałabym tu wiecej warzyw pomidorek, papryka, ogórek beda pasowaly
obiad:80g makaronu pełnoziarnistego, warzywka, tuńczyk100gnie za mało? najadlas sie i nie bylas glodna po godzinie?:p
podw:garstka orzeszków, marchewkasuper
kolacja:homo naturalny+warzywka znowu homo? moze jajka na miękko? albo na twardo albo omlecik z warzywkami

Proszę o ocenke
w 3 posilkach masz serki,wiesniak, duzo tego nabiału, moze Ci sie szybko znudzić ja sobie teraz zrobilam odwyk od wiesniaka bo juz mi sie przejadł jadlam go prawie codziennie na początku teraz juz bardziej różnicuje jadlospisy. Ogólnie dobrze nie zapominasz o nnkt, zlozonych weglach, bialku. Warzywka są, owocki do 16stej. Tylko różnicuj bardziej produkty w posilkach zeby było pysznie, kolorowo i zeby Ci sie nie znudziło

Edytowane przez olalola24
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:31
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:39   #796
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

u:

1. 2 kromki żytniego z camembertem, pomidorem, keczupem i wędliną
a 2 z masłem orzechowym i dżemem

kawa

2. petitki lu go! niebieskie w towarzystwie serka homo waniliowego z łyżką masła orzechowego

3. rosół z brązowym ryżem, ziemniaczki młode, mizeria, pierś z kurczaka panierowana

kinder delice

4. jogobella pieczone jabłko, "przekąska owsiana" cynamonowa eloveny

5. dwie kromki żytniego z camembertem, pomidorem i wędliną,dwa pierniczki toruńskie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Niedzielnie

1) 2 kromki razowego z masłem i serkiem wiejskim plus pomidorek,serek homo naturalny z musem z truskawek i miodem

2) 0.5litra koktajlu truskawkowego,wielki kawał drożdżowego z rabarrem i kruszonką

3)Buraczki, kasza gryczana, zrazy z wołowiny
po:kawał drożdżowego i szklanka koktajlu

4)3gałki loda w waflu, caffe latte

5)serek wiejski z pomidorkiem i ogórkiem plus cebula, kromka chleba z żółtym serem, parówkaaaaa z musztarda
super!mmmm

Stary 2009-05-31, 20:40   #797
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Hej, kolej na mnie. Dzisiejsza redukcja. Gorąco prosze o ocenkę.

Ś:
5 łyżek płatków owsianych, 2 małe jabłka, jogurt naturalny (nie miałam serka homo) =275 kcal świetne, pelnowartosciowe sniadanko
II Ś: dwie razowe kromki posmarowane serkiem Milk Land, mleko do kawy, pomarancza =230 kcal do tych kromeczek bym dodała więcej warzyw :p reszta ok
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka na oliwie, surówka z jogurtu naturalnego, pomidora i ogórka =380 kcal
- anatol z mlekiem 30 kcal fajny obiadek
P: dwie razowe kromki z pastą z jajka, tuńczyka i odrobiny serka Milk Land =300 kcal niepasują mi te wegle w postaci kromek chleba, moze dlatego ze ja sie przyzwyczilam do lekkich podwieczorkow, orzechy z homo naturalnym, ale ogólnie okej,
K: 100 g wieśniaka, 225 g brokułów =170 kcal (czy to jest kolacja czysto białkowa i czy mogę zjeść ją na powiedzmy 1-1,5 h przed snem?)możesz zjesc nawet 0.5h przed snem
Mnie się podoba! trzymaj tak dalej
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:46   #798
Tuppence_
Raczkowanie

--> olaola24
Ojej, dzięki. Jak fajnie że mnie ktoś nareszcie pochwalił.
Co do podwieczorków, to przyjęłam taką taktykę (mam nadzieję, że w miarę słuszną), że jem odrobinę więcej, a na kolację za to mniej (zauwazyłam, ku memu wielkiemu zdziwieniu, że tak preferuje mój organizm). Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy można w takiej sytuacji zjeść na kolację np. same warzywa (już bez wieśniaka) i czy to będzie wystarczające. Podwieczorek w takiej sytuacji bym jadła na ok 4 - max 5 h przed snem.
Wiem, że trochę kombinuję. Nie wynika to jednak z chęci ograniczania jedzenia, ale raczej z tego, że nie jestem bardzo głodna na wieczór, a ten podwieczorek czasami mi tak późno wychodzi.

Edytowane przez Tuppence_
Czas edycji: 2009-05-31 o 20:47
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:50   #799
Papillon
Rozeznanie

Moje R na jutro:
szklanka wody z plasterkiem cytryny
1.duuuuuuuża owsianka z 4 łyżek płatków,2 otrębów,50 g musli Sante "Granola" (wiem,ze mają cukier,ale są taaakie dobre ),łyżeczki miodu (zaszalałam;]),łyżeczki kakao(takiego gorzkiego :P bez cukru) na szklance mleka 2% (wiem,że strasznie dużo,ale chcę rozkręcić metabolizm )
2.2 kromki chleba slonczenikowego z filetem z indyka,sałatą,papryką czerwoną,rzezuchą i ogorkiem;jablko
3.spaghetti (120 g makaronu razowego,sos z łyżeczki takiego gotowego sosu z torebki,ząbka czosnku,dużego pomidora i chili)
4.talerz zupy warzywnej (warzywa na patelnię,kostka bulionu,ząbek czosnku,pomidor...pewnie jeszcze coś nie zabielana)

Ultimate Dance Workout (80 min)

5.omlet z 2 jajek+jakieś warzywa

proszę o ocenę nie wydaje Wam się za duzo?i tak hmmm...nie R-kowo?
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 20:52   #800
gohs
Zakorzenienie

Pojuwenaliowy powrót do R
10.00 dwa naleśniki (mąka pszenna+żytnia) z twarogiem półtłustym i małym bananem
12.00 200g arbuza
14.30 spory kawałek łososia smażonego w panierce (panierki nie zjadłam ), frytki z piekarnika, góra sałaty z papryką i pomidorem
18.00 garść mieszanki studenckiej
zaraz przed kolacją 40min steppera
20.30 250g wieśniaka z pół papryki i pomidorem

wiem, że są niedoróbki (mąka pszenna w naleśnikach, frytki, rodzynki w mieszance), ale to takie niedzielne, nie do końca miałam wpływ na niektóre posiłki
Stary 2009-05-31, 20:54   #801
suzana1618
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Poczytaj wczesniejsze strony z jadlospisami i się podszkol, rozumiem, że jesteś nowa i nie doświadczona dlatego musisz nabrać tego doświadczenia Nst jadlospis ma być lepszyyyyy

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

w 3 posilkach masz serki,wiesniak, duzo tego nabiału, moze Ci sie szybko znudzić ja sobie teraz zrobilam odwyk od wiesniaka bo juz mi sie przejadł jadlam go prawie codziennie na początku teraz juz bardziej różnicuje jadlospisy. Ogólnie dobrze nie zapominasz o nnkt, zlozonych weglach, bialku. Warzywka są, owocki do 16stej. Tylko różnicuj bardziej produkty w posilkach zeby było pysznie, kolorowo i zeby Ci sie nie znudziło
Dziękuje za ocenę
uwielbiam serki i chyba nigdy mi się nie znudzą:P podczas wczesniejszego dietkowania tez je jadłam przynajmniej dwa razy dziennie i nie przejadły mi sie:p staram sie urozmaicać, ale niebardzo wiem czy je zastąpic oprócz jajek i tuńczyka
Chyba muszę zaczerpnąc inspiracje z Waszych eRowych jadłospisów bo brakuje mi już pomysłów, szczególnie na kolacje.
A na obiad mogą byc np. 2naleśniki z mąki pełnoziarnistej?

pozdrawiamm
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:08   #802
absurdalna89
Zadomowienie

Dzisiejsze R, które spokojnie mogę do P zaliczyć
Śn-dwa kawałki razowego z wiejskim, cały pomidor
Obiad: gotowana pierś z kurczaka, 5 klusek śląskich, czerwona kapusta
Podwieczorek: 2 jabłka + pół opakowania bananów w czekoladzie (jakieś 400 kcal ) + kawałek babki
Kolacja: pół Twarożka Raciborskiego
Wizyta w Kościele, a po powrocie oczywiście wielki głód więc:
Druga kolacja: jajko z musztardą, pół pomidora, pół ogórka, ćwierć ciemnej bułki
Po kolacji kolejne 400 kcal bananów w czekoladzie.

Błagam, zjedźcie mnie, krzyczcie, bijcie! Po wczorajszych urodzinach, na których za przeproszeniem żarłam jak świnia nie potrafię się opamiętać! W nocy prawie wymiotowałam z przejedzenia, ciekawe czy dziś też tak będzie... ;(;(;(;( Mam dosyć, potrzebuję motywacji, dawno nie było tak źle. Czy ktoś obeznany powie mi ile mogłam przytyć i czy jeśli od jutra wrócę do prawdziwego, zdrowego R to wszystko się ustatkuje? POMOCY!
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:22   #803
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R, które spokojnie mogę do P zaliczyć
Śn-dwa kawałki razowego z wiejskim, cały pomidor
Obiad: gotowana pierś z kurczaka, 5 klusek śląskich, czerwona kapusta
Podwieczorek: 2 jabłka + pół opakowania bananów w czekoladzie (jakieś 400 kcal ) + kawałek babki
Kolacja: pół Twarożka Raciborskiego
Wizyta w Kościele, a po powrocie oczywiście wielki głód więc:
Druga kolacja: jajko z musztardą, pół pomidora, pół ogórka, ćwierć ciemnej bułki
Po kolacji kolejne 400 kcal bananów w czekoladzie.

Błagam, zjedźcie mnie, krzyczcie, bijcie! Po wczorajszych urodzinach, na których za przeproszeniem żarłam jak świnia nie potrafię się opamiętać! W nocy prawie wymiotowałam z przejedzenia, ciekawe czy dziś też tak będzie... ;(;(;(;( Mam dosyć, potrzebuję motywacji, dawno nie było tak źle. Czy ktoś obeznany powie mi ile mogłam przytyć i czy jeśli od jutra wrócę do prawdziwego, zdrowego R to wszystko się ustatkuje? POMOCY!

jak byś rano więcej jadła to byś sie nie obżerała na noc.

2 kawałki razowego i wiejski ? to spokojnie mogłaś zjeść na 2 śniadanie.
na śniadanie jedz sobie owsianke i będziesz miała dość na 3 godzIny ;]]
kluski śląskie zastąp ryżem brązowym lub kaszą, albo makaronem razeowym. na podwieczorek zamiast słodyczy na r serek naturalny. i orzechy. bo nie widze w twoim jadłospisie zdrowych tłuszczy.
kolacje czystobiałkową jedz

napewno nie będziesz ważyć więcej niż 1 kg więcej.,
ale to nie tłuszcz tylko jedzenie zalega w żołądku. bo od jednego dnia zjedzenia nie przytyjesz dużo. musiałabyś zjeść z 9000 kcal.

Edytowane przez agussssia
Czas edycji: 2009-05-31 o 21:25
agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:28   #804
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

moje dzisiejsze, niedzielne U, pt: nie mam siły, nie mam apetytu, cokolwiek zjem to ciężko mi się ruszyć sponsorowane pracą do 3 nad ranem

śniadanie: 3 kromki razowca z ramą, szynką, serem, pomidorem, ogórkiem i rzeżuchą, trochę truskawek, kawa z mlekiem

przekąska ( późno wstałam): dosyć sporo słonecznika w łupinkach, truskawki

obiad: ryba duszona z marchewką, cebulą na oleju winogronowym, ziemniaczki, ale mało , pomidory, zielona herbata

podwieczorek: kawałek całkiem duży ciasta biszkoptowego z galaretką i truskawkami, kawa z mlekiem
kolacja: wiejski z ogórkiem, pomidorem, fasolą czerwoną i solą, kromka razowca z ramą i szynką

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:30   #805
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
10.00 dwa naleśniki (mąka pszenna+żytnia) z twarogiem półtłustym i małym bananem na R pszenna zastąpiłabym razową, a twaróg półtłusty- chudym
12.00 200g arbuza to nie posiłek, gdzie białko ? tak ważne na R
14.30 spory kawałek łososia smażonego w panierce (panierki nie zjadłam ), frytki z piekarnika, góra sałaty z papryką i pomidorem zamiast bawić się w ściąganie panierki polecam grillowaną rybę, pieczoną w piekarniku w folii itd., frytki niezbyt na R '_

wiem, że są niedoróbki (mąka pszenna w naleśnikach, frytki, rodzynki w mieszance), ale to takie niedzielne, nie do końca miałam wpływ na niektóre posiłki
Jw.

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
u:

1. 2 kromki żytniego z camembertem, pomidorem, keczupem i wędliną
a 2 z masłem orzechowym i dżemem masło orzechowe i dżem ? dobre to to ?

kawa

2. petitki lu go! niebieskie w towarzystwie serka homo waniliowego z łyżką masła orzechowego

3. rosół z brązowym ryżem, ziemniaczki młode, mizeria, pierś z kurczaka panierowana

kinder delice

4. jogobella pieczone jabłko, "przekąska owsiana" cynamonowa eloveny co to za przekąska ? też pierwsze co słyszę

5. dwie kromki żytniego z camembertem, pomidorem i wędliną,dwa pierniczki toruńskie gdzieś to już widziałam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

super!mmmm
Moim zdaniem kiedyś jadłaś więcej
Czekam na odpowiedź na PW.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:32   #806
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość

Moim zdaniem kiedyś jadłaś więcej
Czekam na odpowiedź na PW.
dziś leniwa niedziela, Malinko poproszę o Twój jadłospis!!

Stary 2009-05-31, 21:35   #807
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
dziś leniwa niedziela, Malinko poproszę o Twój jadłospis!!
Oj nie będę wklejać bo za takie jadłospisy dostaję się punkty karne.
Niestety niewiele dziś zjadłam, co było spowodowane moją chorobą- anginą ropną, ciężko się je/piję cokolwiek mając gulki z ropy na migdałach i gardle.. a Ty mi się tu nie tłumacz leniwą niedzielą

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 21:36   #808
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Jw.
Napisane przez gohs
10.00 dwa naleśniki (mąka pszenna+żytnia) z twarogiem półtłustym i małym bananem na R pszenna zastąpiłabym razową, a twaróg półtłusty- chudym
12.00 200g arbuza to nie posiłek, gdzie białko ? tak ważne na R
14.30 spory kawałek łososia smażonego w panierce (panierki nie zjadłam ), frytki z piekarnika, góra sałaty z papryką i pomidorem zamiast bawić się w ściąganie panierki polecam grillowaną rybę, pieczoną w piekarniku w folii itd., frytki niezbyt na R '_

A ja właśnie czytałam na Wizażu, że lepszy półtłusty twaróg bo bardziej wartościowy... To jak to w końcu jest
Na formę obiadu nie miałam wpływu (mama robiła)
Stary 2009-05-31, 21:45   #809
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
A ja właśnie czytałam na Wizażu, że lepszy półtłusty twaróg bo bardziej wartościowy... To jak to w końcu jest
Na formę obiadu nie miałam wpływu (mama robiła)
tez myślę że lepszy twaróg półtłusty.
nie popadajmy w skrajności.
tak samo jak mleko lepsze 2 % niż 0,5 albo 0 % .

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 21:46   #810
wildxrose
Optymistka

Mój pierwszy jadłospis na tym forum, bardzo proszę o ocenę.

P r z y t y c i e

1 śniadanie : dwa sandwiche ( 4 tosty pszenne), każdy z serem żółtym, szynką, ogórkiem małosolnym i ketchupem, herbata

2 śniadanie : dwa rogaliki z marmoladą truskawkową, sok owocowy

obiad : rosół z makaronem i gotowaną marchewką, jakieś mięsko w sosie (chyba z indyka), ziemniaki, ogórek małosolny, sok owocowy

podwieczorek : wafelki śmietankowe, truskawki z cukrem

kolacja : dwie kajzerki : jedna z serem żółtym, masłem i ogórkiem małosolnym, druga z masłem i szynką, herbata

po kolacji : planuję zjeść serem homogenizowany Bakuś waniliowy, Kinder Mleczną Kanapkę i mleko/kakao

skomentuje ktoś ?
wildxrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości