|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
no to ładnie... Czyli cały dzisiejszy jadłospis do d... się nadaje? ![]() i tylko makaron ok?
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowa do góry, poczytaj trochę innych jadłospisów, zrób zakupy i do dzieła.
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale ostatnio bardzo rozdrażniona jestem ( @). Sprawdzam właśnie jadłospisy i wypytuję na innym wątku. Mam nadzieję, że planowanie w tym przypadku z wyprzedzeniem, to dobry pomysł. Dziękuję i pozdrawiam
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i moje blade Pe: I: jogobella 250g + ponad 100g maślanki naturalnej 1,5% + micha płatków : otręby, fitella i bf (czyli tak samo jak wczoraj ale uwielbiam taki śniadanko) + 0,5l kawy z mlekiem po: 2 garście orzechów ziemnych ( nie ma 2ś bo śniadanie późno a obiad wcześnie) o: talerz rozołu z makaronem + pierś z kurczaka smażona + kilkanaście frytek + sałata ( pomidor, ogórek kiszony, cebula, śmietana) p: 0,5l zielonej z miętą + babeczka z budyniem, kiwi i truskawką, kawał ciasta (biszkopt, śmietanowa pianka, kokos, migdały), jabłko, wafel ryżowy z jogo ( ostatni :< jutro trzeba uzupełnić zapasy XD) k: 3 kromki chleba żytniego z serkiem naturalnym, 3 plastrami szynnki, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, cebulką, szczypiorem po: garść orzechów znowu i pół jabłka (z mamą się podzieliłam bo było ostatnie )mam nadzieję że coś lepiej, prosze o ocene
|
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za uwagę.
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację. Bo irytacja po 2 miesiącach katowania, to niestety zły pomysł. Teraz chcę zdrowiej a skuteczniej, i wiem że żołądek przy tej diecie mi nie padnie z powodu braku odpowiedniego jedzonka ![]() Dziękuję raz jeszcze! ![]() a co do margaryny, to Rama może być? bo czytałam, że margaryna pełnowartościowa jak coś.
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Moje Kochane Peee(już kocham byc na Peee
)Śniadanie -3 kromki razowca -z pasztetem pieczonym przez babcie z keczupem i pomidorem -wieśniakiem i jajkiem -dużą ilością masła orzechowego banan,3 kostki gorzkiej czeko 2 Śniadanie 2 kulki loda w wafelku(taki "przekładaniec"-na spodzie nalany był sos karmelowy,potem kulka orzechowa z orzechami w kawałkach,później sos tofii,później kulka śmietankowa i na to sos czekoladowy-niebo w gębie )-gofr(z podwójnymi owocami),kawa z cukrem,jabłko Obiad -rosół z makaronem,indyk duszony w sosie grzybowym,3 łyżki kaszy gryczanej(nie starczyło dla mnie kawa z mlekiem,3 ciastka maślane Podwieczorek -kawał sernika,cały serek homogenizowany waniliowy(zwykle jest naturalny ale dziś braki w lodówce Kolacja -serek wiejski z pomidorem -jajecznica z 2 jaj z cebulką -znów 2 garście orzechów -3 kostki gorzkiej czeko W między czasie sporo truskawek,winogron,kilka landrynek,i ze 3 razy robiłam "napad" na masło orzechowe ![]() Na tym tyje ale @ nie ma ,jeszcze muszę złapac kilka kg![]() Może ktoś oceni?Iza? |
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie masz za niskie bmi; zreszta org i tak musi sie przywyczaic i upewnic ze nie zamierzasz ograniczac kcal.
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U (póki co waga i tak idzie w górę, ale jako, że chcę bardziej już się ustabilizować i zwolnić tempo to uznałam, że jadłospis z literką "U" będzie odpowiedniejszy
) :Ś: płatki (owsiane miseczka+ musli z jaśkami w miodzie kilka łyżek+ resztka chrupiącej gryki)+ szklanka mleka koziego ok.350ml+ kilka łyżeczek otrębów+ dwie łyżki siemienia+ duże jabłko+ kilka łyżek twarogu IIŚ: duuża kromka wieloziarnistego+ duużo wędzonego dorsza+ pomidor+ cebulka ![]() O: kurczak w curry i oregano smażony na łyżce oleju z winogron+ miska kaszy jaglanej+ miseczka przecieru pomidorowego+ sałatka z: dwóch kulek mozarelli+ pomidor+ cebula+ olej z win.+ przyprawy P: kilka łyżek bielucha+ kilka łyżek wiejskiego+ orzechy (laskowe, włoskie, macadamia)+ płatki migdałowe K: jajecznica z dwóch jaj+ szczypiorek+ kromka wieloziarnistego+ kilka łyżek wiejskiego+ plaster pomidora (końcówka niestety) + papryka Proszę o ocenęęę
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Niedzielne U:
Ś: owsianka: 75g płatków owsianych, łyżeczka cynamonu, garść rodzynek, kilka suszonych śliweg, jabłko, szklanka mleka 2% 30 min gimnastyki IIŚ: kromka chleba razowego z masłem i polędwicą z indyka, kubek truskawek, 40g orzechów 1 h orbiterka O:talerz kremu z zielonego groszku, 2 klopsiki w sosie koperkowym z ziemniaczkami tak chyba były 3 albo i więcej, buraczkami i surówką z marchewki bieganie po sklepach z 4 godziny P: (w kawiarni ) pucharek lodów śmietankowych z jagodami, kawa z ekspresuK: (będzie) sałatka: 50g makaronu razowego, 100g paluszków krabowych, brokuły, marchewka, kukurydza, ogórek i jeszcze jakieś inne warzywa, bardzo czubata łycha majonezu, 3 łychy jogurtu Bardzo proszę o ocenę Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2009-05-31 o 20:11 |
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
No to może mój dzisiejszy powrót do Redukcji:
Iśn.Owsianka(5,5 łyżek płatków, truskawyyy, wiejski lekki, cynamon)kawka IIśn:grahamka z homo naturalnym i sałatą, jabłko obiad:80g makaronu pełnoziarnistego, warzywka, tuńczyk100g podw:garstka orzeszków, marchewka kolacja:homo naturalny+warzywka Proszę o ocenke ![]() |
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Hej, kolej na mnie. Dzisiejsza redukcja. Gorąco prosze o ocenkę.
Ś: 5 łyżek płatków owsianych, 2 małe jabłka, jogurt naturalny (nie miałam serka homo) =275 kcal II Ś: dwie razowe kromki posmarowane serkiem Milk Land, mleko do kawy, pomarancza =230 kcal O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka na oliwie, surówka z jogurtu naturalnego, pomidora i ogórka =380 kcal - anatol z mlekiem 30 kcal P: dwie razowe kromki z pastą z jajka, tuńczyka i odrobiny serka Milk Land =300 kcal K: 100 g wieśniaka, 225 g brokułów =170 kcal (czy to jest kolacja czysto białkowa i czy mogę zjeść ją na powiedzmy 1-1,5 h przed snem?) |
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielnie
![]() 1) 2 kromki razowego z masłem i serkiem wiejskim plus pomidorek,serek homo naturalny z musem z truskawek i miodem 2) 0.5litra koktajlu truskawkowego,wielki kawał drożdżowego z rabarrem i kruszonką 3)Buraczki, kasza gryczana, zrazy z wołowiny po:kawał drożdżowego i szklanka koktajlu ![]() 4)3gałki loda w waflu, caffe latte 5)serek wiejski z pomidorkiem i ogórkiem plus cebula, kromka chleba z żółtym serem, parówkaaaaa z musztarda
|
#795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nst jadlospis ma być lepszyyyyy---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-31 o 20:31 |
||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
u:
1. 2 kromki żytniego z camembertem, pomidorem, keczupem i wędliną a 2 z masłem orzechowym i dżemem kawa ![]() 2. petitki lu go! niebieskie w towarzystwie serka homo waniliowego z łyżką masła orzechowego3. rosół z brązowym ryżem, ziemniaczki młode, mizeria, pierś z kurczaka panierowana kinder delice ![]() 4. jogobella pieczone jabłko, "przekąska owsiana" cynamonowa eloveny 5. dwie kromki żytniego z camembertem, pomidorem i wędliną,dwa pierniczki toruńskie ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
--> olaola24
Ojej, dzięki. Jak fajnie że mnie ktoś nareszcie pochwalił. Co do podwieczorków, to przyjęłam taką taktykę (mam nadzieję, że w miarę słuszną), że jem odrobinę więcej, a na kolację za to mniej (zauwazyłam, ku memu wielkiemu zdziwieniu, że tak preferuje mój organizm). Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy można w takiej sytuacji zjeść na kolację np. same warzywa (już bez wieśniaka) i czy to będzie wystarczające. Podwieczorek w takiej sytuacji bym jadła na ok 4 - max 5 h przed snem. Wiem, że trochę kombinuję. Nie wynika to jednak z chęci ograniczania jedzenia, ale raczej z tego, że nie jestem bardzo głodna na wieczór, a ten podwieczorek czasami mi tak późno wychodzi. Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-05-31 o 20:47 |
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Moje R na jutro:
szklanka wody z plasterkiem cytryny 1.duuuuuuuża owsianka z 4 łyżek płatków,2 otrębów,50 g musli Sante "Granola" (wiem,ze mają cukier,ale są taaakie dobre )2.2 kromki chleba slonczenikowego z filetem z indyka,sałatą,papryką czerwoną,rzezuchą i ogorkiem;jablko 3.spaghetti (120 g makaronu razowego,sos z łyżeczki takiego gotowego sosu z torebki,ząbka czosnku,dużego pomidora i chili) 4.talerz zupy warzywnej (warzywa na patelnię,kostka bulionu,ząbek czosnku,pomidor...pewnie jeszcze coś nie zabielana)Ultimate Dance Workout (80 min) 5.omlet z 2 jajek+jakieś warzywa proszę o ocenę nie wydaje Wam się za duzo?i tak hmmm...nie R-kowo?
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Pojuwenaliowy powrót do R
![]() 10.00 dwa naleśniki (mąka pszenna+żytnia) z twarogiem półtłustym i małym bananem 12.00 200g arbuza 14.30 spory kawałek łososia smażonego w panierce (panierki nie zjadłam ), frytki z piekarnika, góra sałaty z papryką i pomidorem18.00 garść mieszanki studenckiej zaraz przed kolacją 40min steppera 20.30 250g wieśniaka z pół papryki i pomidorem wiem, że są niedoróbki (mąka pszenna w naleśnikach, frytki, rodzynki w mieszance), ale to takie niedzielne, nie do końca miałam wpływ na niektóre posiłki
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uwielbiam serki i chyba nigdy mi się nie znudzą:P podczas wczesniejszego dietkowania tez je jadłam przynajmniej dwa razy dziennie i nie przejadły mi sie:p staram sie urozmaicać, ale niebardzo wiem czy je zastąpic oprócz jajek i tuńczyka ![]() Chyba muszę zaczerpnąc inspiracje z Waszych eRowych jadłospisów bo brakuje mi już pomysłów, szczególnie na kolacje.A na obiad mogą byc np. 2naleśniki z mąki pełnoziarnistej? ![]() pozdrawiamm
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R, które spokojnie mogę do P zaliczyć
![]() Śn-dwa kawałki razowego z wiejskim, cały pomidor Obiad: gotowana pierś z kurczaka, 5 klusek śląskich, czerwona kapusta Podwieczorek: 2 jabłka + pół opakowania bananów w czekoladzie (jakieś 400 kcal ) + kawałek babkiKolacja: pół Twarożka Raciborskiego Wizyta w Kościele, a po powrocie oczywiście wielki głód więc: Druga kolacja: jajko z musztardą, pół pomidora, pół ogórka, ćwierć ciemnej bułki Po kolacji kolejne 400 kcal bananów w czekoladzie. Błagam, zjedźcie mnie, krzyczcie, bijcie! Po wczorajszych urodzinach, na których za przeproszeniem żarłam jak świnia nie potrafię się opamiętać! W nocy prawie wymiotowałam z przejedzenia, ciekawe czy dziś też tak będzie... ;(;(;(;( Mam dosyć, potrzebuję motywacji, dawno nie było tak źle. Czy ktoś obeznany powie mi ile mogłam przytyć i czy jeśli od jutra wrócę do prawdziwego, zdrowego R to wszystko się ustatkuje? POMOCY!
|
|
|
|
#803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak byś rano więcej jadła to byś sie nie obżerała na noc. 2 kawałki razowego i wiejski ? to spokojnie mogłaś zjeść na 2 śniadanie. na śniadanie jedz sobie owsianke i będziesz miała dość na 3 godzIny ;]] kluski śląskie zastąp ryżem brązowym lub kaszą, albo makaronem razeowym. na podwieczorek zamiast słodyczy na r serek naturalny. i orzechy. bo nie widze w twoim jadłospisie zdrowych tłuszczy. kolacje czystobiałkową jedz ![]() napewno nie będziesz ważyć więcej niż 1 kg więcej., ale to nie tłuszcz tylko jedzenie zalega w żołądku. bo od jednego dnia zjedzenia nie przytyjesz dużo. musiałabyś zjeść z 9000 kcal.
Bo chciałabym ufać Ci tak, by w twoich rękach zostawić mój świat.. Edytowane przez agussssia Czas edycji: 2009-05-31 o 21:25 |
|
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze, niedzielne U, pt: nie mam siły, nie mam apetytu, cokolwiek zjem to ciężko mi się ruszyć sponsorowane pracą do 3 nad ranem
![]() śniadanie: 3 kromki razowca z ramą, szynką, serem, pomidorem, ogórkiem i rzeżuchą, trochę truskawek, kawa z mlekiem przekąska ( późno wstałam): dosyć sporo słonecznika w łupinkach, truskawki obiad: ryba duszona z marchewką, cebulą na oleju winogronowym, ziemniaczki, ale mało , pomidory, zielona herbatapodwieczorek: kawałek całkiem duży ciasta biszkoptowego z galaretką i truskawkami, kawa z mlekiem kolacja: wiejski z ogórkiem, pomidorem, fasolą czerwoną i solą, kromka razowca z ramą i szynką
|
#805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na odpowiedź na PW.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
dziś leniwa niedziela, Malinko
![]() ![]()
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie będę wklejać bo za takie jadłospisy dostaję się punkty karne.
Niestety niewiele dziś zjadłam, co było spowodowane moją chorobą- anginą ropną, ciężko się je/piję cokolwiek mając gulki z ropy na migdałach i gardle.. a Ty mi się tu nie tłumacz leniwą niedzielą
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na formę obiadu nie miałam wpływu (mama robiła)
|
|
#809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie popadajmy w skrajności. tak samo jak mleko lepsze 2 % niż 0,5 albo 0 % .
|
|
#810 |
|
Optymistka
|
Mój pierwszy jadłospis na tym forum, bardzo proszę o ocenę.
P r z y t y c i e 1 śniadanie : dwa sandwiche ( 4 tosty pszenne), każdy z serem żółtym, szynką, ogórkiem małosolnym i ketchupem, herbata 2 śniadanie : dwa rogaliki z marmoladą truskawkową, sok owocowy obiad : rosół z makaronem i gotowaną marchewką, jakieś mięsko w sosie (chyba z indyka), ziemniaki, ogórek małosolny, sok owocowy podwieczorek : wafelki śmietankowe, truskawki z cukrem kolacja : dwie kajzerki : jedna z serem żółtym, masłem i ogórkiem małosolnym, druga z masłem i szynką, herbata po kolacji : planuję zjeść serem homogenizowany Bakuś waniliowy, Kinder Mleczną Kanapkę i mleko/kakao skomentuje ktoś ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

no to ładnie... 
Głowa do góry, poczytaj trochę innych jadłospisów, zrób zakupy i do dzieła.

)
,jeszcze muszę złapac kilka kg

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)