Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-24, 11:49   #781
Lominka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Kropko moj TZ nie ma jakis specjalistycznych wymagan co do plci a bynajmniej glosno tego nie mowi,sam ma dwojke z poprzedniego malzenstwa(nie mieszkaja z nami ) czyli jakby zliczyl je wszystkie to bedzie ich 5 .

nigdy nie sadzilam ze bede miala tak duza rodzinke

Co do skory tja...nigdy nie byla wielce przebojowa ale teraz koszmar,nie wspomne i tlustych wlosach i paznokciach z ktorymi nie moge dojsc do ladu.
Lominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:53   #782
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lominka Pokaż wiadomość
Kropko moj TZ nie ma jakis specjalistycznych wymagan co do plci a bynajmniej glosno tego nie mowi,sam ma dwojke z poprzedniego malzenstwa(nie mieszkaja z nami ) czyli jakby zliczyl je wszystkie to bedzie ich 5 .

nigdy nie sadzilam ze bede miala tak duza rodzinke
Woow... Toście poszaleli.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lominka Pokaż wiadomość
Co do skory tja...nigdy nie byla wielce przebojowa ale teraz koszmar,nie wspomne i tlustych wlosach i paznokciach z ktorymi nie moge dojsc do ladu.
O paznokciach to ani nie gadam... Właśnie odpada mi żel i... paznokci prawie nie mam. Tzn. mam papierowe sucharki.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-09-24 o 11:59
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:55   #783
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć

Yolanda super, że maleństwo się pokazało i wybrałabym tego gina co się nie spieszy, pieniądze to nie wszystko no i to, że mąż nie może wejść do gabinetu i zobaczyć maleństwo na ekranie to lekka paranoja
Kropka z włosami mam to samo, na drugi dzień są już strasznie przetłuszczone a umyte wcale nie wyglądają lepiej
Lominko ja też mam termin na kwiecień, na 29, ale też czuję, że majowe będzie
Dziewczyny tyle nasrobałyście, że przeczytałam, ale już nie pamiętam kto i co...

Dafreen z tego co widzę jesteś z Warszawy, powiedz proszę do jakiego chodzisz lekarza? Pytam z ciekawości, bo nie zamierzam swojego zmieniać, ale namiar na dobrego gina zawsze się przyda.

Ja czuję się super, zero ciążowych dolegliwości za to strasznie boli mnie noga od paru dni, od wewnętrznej strony pod kolanem. Doszło do tego, że zgiętej podnieść nie mogę byłam dziś u lekarza, powiedział, że ic poważnego, chyba stłuczenie albo źle stanęłam... Babki w aptece wymyślały mi maści, ale zadzwoniłam poradzić się do swojego lekarza i kazał okłady z sody robić, oby pomogły.

Mustique młoda babeczka z Ciebie, nie słuchaj gina

Zgadnij_ms odgoniłaś złe myśli mam nadzieję? Bo jak nie to

Uffff

Aaaaa jutro po 3 tygodniach wraca z sanatorium mój ukochany Dziadziuś i tak bardzo się cieszę, że w końcu mu powiem o ciąży, że ze wzruszenia ryczę dzisiaj pół dnia

sorki za brak ładu i składu

aaa o paznokciach zapomniałam... na 10 paznokci u rąk 6 mam nadłamanych.............. ... brak słów..........

Bydgoszczanko jak po wizycie??

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2009-09-24 o 12:00
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 12:01   #784
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Aaaaa jutro po 3 tygodniach wraca z sanatorium mój ukochany Dziadziuś i tak bardzo się cieszę, że w końcu mu powiem o ciąży, że ze wzruszenia ryczę dzisiaj pół dnia
A ja nie zdążyłam.

Tak długo się starałam, że dziadkowie nigdy się nie dowiedzieli. Dziadek mi zmarł rok temu latem, babcia jesienią...

Stary 2009-09-24, 12:06   #785
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

dziś terapię czosnkową zwiększam, mam nadzieję, że na tym katarze się zakończy

a z alergią to możemy sobie z Kropką rękę podać... ja ma na wszystko... prawie... wziewną, skórną, pokarmową... do wyboru do koloru....

z buzią póki co nie mam większych problemów... czasem coś mi się tam pokaże ale jakoś tak dosyć standardowo, za to z włosami ni jak nie idzie sobie poradzić.... ja mam krótkie włosy i po prostu masakra, albo każdy żyje swoim życiem, albo wyglądam jakbym garnek na głowę założyła
za to paznokcie super, jak nie moje normalnie

z waga też śmiesznie bo mi nic nie przybywa, ale w pasie zaczynam się nie mieścić w spódnice i spodnie, choć talię cały czas posiadam piękną

Biricchina, namiary na lekarza wyślę Ci na priv żeby nie było reklamy

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 12:07   #786
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja nie zdążyłam.

Tak długo się starałam, że dziadkowie nigdy się nie dowiedzieli. Dziadek mi zmarł rok temu latem, babcia jesienią...
Kropeczko

Dafreen poproszę

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Czas edycji: 2009-09-24 o 12:19
Stary 2009-09-24, 12:28   #787
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
C
kobiety w ciąży robią się takie sentymentalne.... Twój Dzidziuś pewnie się ucieszy, który to będzie dla niego prawnuk?
Ja mam już tylko dziadków ze strony mamy, którzy mają już 8 prawnuczek i jednego prawnuka (nasz Maksiu ), czyli moja fasolka będzie 9.
My mamy zamiar wszystkich poinformować 18 października, w urodziny TŻ, zrobimy imprezke, wszystkich sprosimy i zbiorowo ogłosimy, akurat będę dwa dni po pierwszej wizycie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 12:29   #788
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A ja nie zdążyłam.

ale napewno cieszą się i wspierają małą Kropkę z góry

Bruno już w domku
Stary 2009-09-24, 12:34   #789
lindsley
Zakorzenienie

Ufff... Przeczytałam wszystko - 3 albo 4 strony a nie było mnie tylko 1 dzień.
Byłam u gina i zła jestem że poszłam. babka mnie zbadała i się pyta czy na pewno jestem w ciąży bo ona nic nie może wyczuć. No kurczę głupia jestem i nie umiem ciąży sama stwierdzić na podstawie tak licznych objawów Dostałam tylko skierowanie na podstawowe badania (oczywiście muszę 25km jechać bo w mojej przychodni mi ich za darmo nie zrobią). O nic nie pytałam już bo zła na nią byłam... Jutro dzwonię i zapisuję się do innego gina tylko tam się czeka dobry miesiąc na wizytę a do niej pójdę tylko jeszcze z wynikami i może usg mi zrobi bo mówiła, że następnym razem.
Byłam też u rodzinnego dziś bo mój katar się trochę rozwinął i stwierdziłam, że sobie jutro wolne zrobie. Dał mi zwolnienie ale nie chciał skierowania przepisać bo oczywiście o kasę chodzi...

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a mnie o dziwo, ale cicho sza, żeby nie zapeszać, ale od dwóch dni nie muli.... chyba, że długo nie jem... ale ogólnie jest ok.... w ogóle zaczynam się dobrze czuć... co prawda też nie mam w zasadzie na nic ochoty, albo jadła bym wszystko i nie umiem się zdecydować....
Mam dokładnie tak samo Nie muli mnie już od soboty i senność też jakby mi trochę przeszła...

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Witaj Lena
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Nareszcie moje dzieciątko zdecydowało się ujawnić I do tego wszystkiego nawet malusie migające serduszko było widać
Super wieści. Też już bym chciała moje maleństwo zobaczyć
Cytat:
a ja dostałam jakiegoś kataru i chyba wścieklizny zaraz dostanę, głowa mnie boli, z nosa leci... no normalnie jak nie muły to katary
I jak sobie z tym radzisz? Ja nie lubię za bardzo czosnku. Kupiłam sobie dziś miodek i herbatkę z miodem... Może pomoże...
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14411145]
ale cera może się popsuć, przecież to taka burza hormonów w naszych ciałach, że jakoś musi odreagować na zewnątrz. Jedyne, to mieć nadzieję, że już po wszystko wróci do normy.[/QUOTE]
Ja mam wrażenie że moja cera się poprawiła. Odkąd odstawiłam tabletki ciągle mi coś wyskakiwało a teraz wszystko ładnie gładzietkie...

Lecę obiadek robić. Cieszę się, że jak narazie nie mogę patrzeć tylko na żółty ser, ktory do tej pory uwielbiałam ale jakoś przeżyję. Resztę wcinam bez zarzutów i aż za dużo..

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 12:46   #790
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14412489]kobiety w ciąży robią się takie sentymentalne.... Twój Dzidziuś pewnie się ucieszy, który to będzie dla niego prawnuk?
Ja mam już tylko dziadków ze strony mamy, którzy mają już 8 prawnuczek i jednego prawnuka (nasz Maksiu ), czyli moja fasolka będzie 9.
My mamy zamiar wszystkich poinformować 18 października, w urodziny TŻ, zrobimy imprezke, wszystkich sprosimy i zbiorowo ogłosimy, akurat będę dwa dni po pierwszej wizycie. [/QUOTE]

Pierwszy!! Dziadkowie mają 3 wnucząt (mówią, że 4, bo jeszcze mój mąż).
Ja jestem pierwszą i jedyną wnuczką a poza mną jest 2 chłopaków (jeden 20 a drugi 10 lat).
Macie dużą rodzinkę, fajnie

Lindsley a ona badała Cię jak?? Że wyczuć nie mogła?

Bydgoszczanko nawołuję Cię z dobrymi wieściami!!

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Czas edycji: 2009-09-24 o 13:28
Stary 2009-09-24, 13:29   #791
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropeczko

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
ale napewno cieszą się i wspierają małą Kropkę z góry
Mam nadzieję.

Ps. I nie działa mi multicytowanie. Kliknięcie drugiego okienka powoduje odkliknięcie pierwszego. W ten sposób zawsze cytuję ostatnią osobę.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ufff... Przeczytałam wszystko - 3 albo 4 strony a nie było mnie tylko 1 dzień.
Byłam u gina i zła jestem że poszłam. babka mnie zbadała i się pyta czy na pewno jestem w ciąży bo ona nic nie może wyczuć.

A co chciała wyczuć na podstawie badania łapami? Główkę? Nóżki?

Nie powiem słowa...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 13:38   #792
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

lindsey, radze sobie domowymi, naturalnymi sposobami... malinki, miodek, czosnek... jakoś muszę przetrwać, byle do piątkowego popołudnia i będę mogła sobie w łóżeczku poleżeć....

no mnie jak wczoraj pani doktor z nfz przebadała "ręcznie" to myślałam, że ducha wyzionę, a brzuch i wszystko inne to mnie do wieczora bolało

Kropuś na pewno

Bydgoszczanko, hop, hop...

Bruno już w domku
Stary 2009-09-24, 13:41   #793
sparkly
Raczkowanie

Witam majowo - czerwcowe mamusie.
Ja też majowa, termin na 6-05-2010

Czy któraś z oczekujących mamuś zamieszkuje w UK?
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 13:43   #794
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cześć Dziewczynki

Yolanda to chyba Cię z kimś pomyliłam z tą ost. @, ja miałam później. Mam nadzieję, że jak pójdę za tydzień do ginki, to coś zobaczy/wyczuje czy cokolwiek...

Wczoraj miałam jakiś dzień zwątpienia, dziwnie się czułam i marudziłam strasznie. TŻ się wkurzał, bo mu powiedziałam, że na razie cieszę się tylko z tego, że oboje jesteśmy zdrowi i możemy mieć dzieciątko. Bo ja ciągle nie wierzę... Chyba któraś z Was podobnie tu pisała Dziś już troszke lepiej wychodzi mi "pozytywne myślenie".

A powiedzcie mi, jak to jest - czy TŻ może iść ze mną na pierwszą wizytę do ginki? Bo on się upiera, że chce... Czy to zależy od lekarza?

Ok, idę coś zjeść i chyba wracam do pracy...
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 13:52   #795
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi, jak to jest - czy TŻ może iść ze mną na pierwszą wizytę do ginki? Bo on się upiera, że chce... Czy to zależy od lekarza?
Jak widać po wpisie jednej z mam, lekarze miewają dziwne pomysły i może się okazać, że tatuś nie wejdzie.

U mnie może.

Stary 2009-09-24, 13:54   #796
Puma13
Zadomowienie

Kropka, przepis na pastę jajeczną:

10 jajek ugotowanych na twardo, majonez, koperek (dużo), szczypiorek(dużo), sól, chyba pieprz. To wszystko zmiksowane blenderem.
Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam, bo mężuś nie wpuszcza mnie do kuchni jak coś gotuje
Sparkly witaj

DAnia, jeśli bardzo chce, to myślę, że lekarz byłby dziwny, żeby sie nie zgodził. U mnie lekarz usg przez brzuszek wykonuje od 12 tygodnia i wtedy tż chodził ze mną na każdą wizytę, ale lekarz powiedział, że jeśli się nie krępujemy, to może także być przy usg dopochwowym.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 13:54   #797
Marta1122
Rozeznanie

ja własnie jestem po pierwszej wizycie ,nasza fasolka ma 5mm termin mam na 10 maja 2010r. ) bardzo sie cieszymy, moj mąż był oczywiście przy usg doktor go poprosil jak robil.i oczywiscie lekarz nie ma tu nic do gadania.jesli chcecie zobaczyc razem nie powinien odmówić w zadnym wypadku.pozdwiam wszysktie ciężarne

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 14:00   #798
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley a ona badała Cię jak?? Że wyczuć nie mogła?
Łapami
Cytat:

A co chciała wyczuć na podstawie badania łapami? Główkę? Nóżki?

Nie powiem słowa...
Nie wiem co chciała. Powiedziała, że 6-ty tydzień to tak na granicy wyczuwalności Jak zapytałam o usg to że następnym razem... Jak przyjdę z wynikami badań. W sumie pójdę z tymi wynikami ale to będzie moja ostatnia wizyta u niej. Na koniec października się zapiszę do innej babki. A w ogóle to jak pogadałam sobie z moim rodzinnym to ja nie wiem czy tak łatwo dostane skierowania na inne badania. A chciałabym na pewno na toksoplazmozę bo widziałam 2 dzieci chorych przez to świństwo No i różyczka bo nie chorowałam ale byłam szczepiona jak miałam 13 lat. To wystarczy? A no i ginka mnie nawet nie spytała o grupe krwi i czy nie mamy z Tz-em konfliktu. Ja wiem, że nie bo ja mam Rh+ ale powinna chyba jakiś wywiad zrobić no nie?
JaGa widziałam, że też z Torunia jesteś. Do jakiego chodzisz lekarza i czy prywatnie czy na nfz?

Michaś
Stary 2009-09-24, 14:09   #799
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

cześć nowe mamusie ,

a ja mam termin na 4-05 i mój okruch ma już 1,5 cm... niby tylko tydzień różnicy , chyba po prostu ten mój taki wypasiony jest

Bruno już w domku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 14:46   #800
Konto usunięte

Cytat:
Byłam u gina i zła jestem że poszłam. babka mnie zbadała i się pyta czy na pewno jestem w ciąży bo ona nic nie może wyczuć. No kurczę głupia jestem i nie umiem ciąży sama stwierdzić na podstawie tak licznych objawów .
nie przejmuj się głupim babskiem.

Cytat:
Pierwszy!! Dziadkowie mają 3 wnucząt (mówią, że 4, bo jeszcze mój mąż).
Ja jestem pierwszą i jedyną wnuczką a poza mną jest 2 chłopaków (jeden 20 a drugi 10 lat).
Macie dużą rodzinkę, fajnie
tak, jest nas dużo, jest przynajmniej wesoło.

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
witaj.

Cytat:
mój TZ chodził ze mną na usg, lekarka nie miała nic przeciwko.
skoro rodzimy razem, to dlaczego nie mielibyśmy razem chodzić do lekarza?

Cytat:

a ja mam termin na 4-05 i mój okruch ma już 1,5 cm... niby tylko tydzień różnicy , chyba po prostu ten mój taki wypasiony jest
no, gigant.

przed chwilą miałam upierdliwego klienta, ale mnie zeźlił palant!!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 15:25   #801
Kakusia
Zakorzenienie

Witam wszystkie przyszłe mamusie
Jeśli nie macie nic przeciwko to przyłączę się do Was
Lindsley i Zgadnij znam z wątku Planowania, ale myślę, że z biegiem czasu poznam Was wszystkie
Od paru dni podejrzewałam ciążę (Zgadnij - to dlatego pisałam Ci na priv, że być może za niedługo inaczej będziemy rozmawiać) a dzisiaj rano wkońcu się upewniłam - ewidentnie dwie grube kreseczki!
Mój mąż jeszcze nie wie i strasznie się stresuję Jego reakcją - planowaliśmy za rok.... czuję, że będzie się gniewał, że oskarży mnie, że Go "wrobiłam"
Teraz jest prawie okazja ponieważ na dniach są Jego urodziny i Nasza pierwsza rocznica ślubu - także z poinformowaniem czekam do jutra... białe buciki już zakupione... stresuję się strasznie.

Z objawów najbardziej przeszkadza mi ciągłe zmęczenie i senność - o 20 ja już odpływam!
Poza tym czasem pobolewa mnie brzuch, co wiem, że to normalne, ale czy normalne, że po jednej stronie??

No i strasznie stresuję się, żeby dzidzia była zdrowa... żebym Jej czymś nie zaszkodziła.
No to nie będę się rozpisywać. Dodam jeszcze, że wg kalkulatorów internetowych termin porodu przypadnie na koniec maja 2010
Pozdrawiam

EDIT: Lindsley właśnie dlatego boję się iść pierwszy raz z ciążą do ginekologa..., boję się, że trafię na kogoś takiego jak Ty.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-09-24 o 15:27
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 15:31   #802
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley i Zgadnij znam z wątku Planowania, ale myślę, że z biegiem czasu poznam Was wszystkie
Od paru dni podejrzewałam ciążę (Zgadnij - to dlatego pisałam Ci na priv, że być może za niedługo inaczej będziemy rozmawiać) a dzisiaj rano wkońcu się upewniłam - ewidentnie dwie grube kreseczki!
Mój mąż jeszcze nie wie i strasznie się stresuję Jego reakcją - planowaliśmy za rok.... czuję, że będzie się gniewał, że oskarży mnie, że Go "wrobiłam"
Teraz jest prawie okazja ponieważ na dniach są Jego urodziny i Nasza pierwsza rocznica ślubu - także z poinformowaniem czekam do jutra... białe buciki już zakupione... stresuję się strasznie.

Z objawów najbardziej przeszkadza mi ciągłe zmęczenie i senność - o 20 ja już odpływam!
Poza tym czasem pobolewa mnie brzuch, co wiem, że to normalne, ale czy normalne, że po jednej stronie??

No i strasznie stresuję się, żeby dzidzia była zdrowa... żebym Jej czymś nie zaszkodziła.
No to nie będę się rozpisywać. Dodam jeszcze, że wg kalkulatorów internetowych termin porodu przypadnie na koniec maja 2010
Pozdrawiam

EDIT: Lindsley właśnie dlatego boję się iść pierwszy raz z ciążą do ginekologa..., boję się, że trafię na kogoś takiego jak Ty.
Jeju kakusia jak sie cieszę Nic się nie pochwaliłaś jak do mnie pisałaś. Ale super wiadomość A reakcją Tz-a się nie przejmuj bo my też nie planowaliśmy a jest super. Powiem Ci że między nami teraz jest lepiej niż przed ciążą. Zanim pójdziesz do gina to lepiej się podpytaj znajomych kogo polecają, albo na forum popytaj. Ja właśnie z dziewczynami z wątku z mojego miasta rozm gdzie by tu iść teraz...

Michaś
Stary 2009-09-24, 15:33   #803
Konto usunięte

Cytat:
Mój mąż jeszcze nie wie i strasznie się stresuję Jego reakcją - planowaliśmy za rok.... czuję, że będzie się gniewał, że oskarży mnie, że Go "wrobiłam" .
gratuluję Fasolki!
witaj serdecznie.
a TŻ-tem się nie przejmuj, pewnie zareaguje na tą cudowna wiadomość lepiej niż się spodziewasz.
Stary 2009-09-24, 15:45   #804
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu witaj

Super wieści To mnie zaskoczyłaś

Niech no tylko mężuś będzie zły to juz szykuje na niego

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 16:20   #805
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Kakusia witaj! Nie masz się co martwić na zapas reakcją TŻta - na pewno się ucieszy

A ja znów załapuję marudka, bo jakoś mi dziwnie... Dół brzucha mi "ciąży", nie boli tylko jakoś tak muli, czuję się jak przed @... I nic mi nie pomaga wmawianie sobie, że nie wolno się denerwować

A tu trzeba wytrwać do 18tej w pracy...
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 16:43   #806
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość

Czy któraś z oczekujących mamuś zamieszkuje w UK?

witaj sparklyja jestem w uk dokladnie w snodland w hrabstwie kentjestem w 6 tyg a tp.mam przewidywalny na 21 majapytaj o co chcesz sprobuje odp

witajcie mamusie ja bylam wczoraj u poloznej ale odrazu zaznaczyla ze ma tylko 10 minut dla mniezrobila pol ksiazki ciazowej a nastepne pol ma na nast wizycie ktora mam 7 pazdz i wtedy krew tez bedzie pobierac i czekac na list ze szpitala na pierwsze usg ktore robia od 11 do 14 tyg ciazy ale ja ich przechytrzylam bo juz bylam na jednym usg hehe

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 17:05   #807
lindsley
Zakorzenienie

A ja przez tą głupią wczorajszą wizytę i wredną babę (i jej słowa "a jest pani pewna że jest w ciąży") spanikowałam i dla spokoju zrobiłam jeszcze jeden test. Nie wiem po co bo przecież wiem, że w ciąży jestem Ale to głupie wszystko. Kurcze jak człowiek nie ma kasy to musi się dużo więcej nadenerwować. Jakbym nie musiała liczyć każdej złotówki to bym już dawno była prywatnie u gina

Michaś
Stary 2009-09-24, 17:15   #808
Puma13
Zadomowienie

Kakusia, witaj
Tż-tem się nie przejmuj, na pewno się ucieszy.

Lindsley, nie denerwuj się przez to wredne babsko, nie warto. Na pewno wszystko jest dobrze.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 18:12   #809
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Kropka, przepis na pastę jajeczną:

10 jajek ugotowanych na twardo, majonez, koperek (dużo), szczypiorek(dużo), sól, chyba pieprz. To wszystko zmiksowane blenderem.
Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam, bo mężuś nie wpuszcza mnie do kuchni jak coś gotuje
Dziękuję za przepis. Mniam.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
ja własnie jestem po pierwszej wizycie ,nasza fasolka ma 5mm termin mam na 10 maja 2010r. )
Super.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Nie wiem co chciała. Powiedziała, że 6-ty tydzień to tak na granicy wyczuwalności Jak zapytałam o usg to że następnym razem... Jak przyjdę z wynikami badań. W sumie pójdę z tymi wynikami ale to będzie moja ostatnia wizyta u niej. Na koniec października się zapiszę do innej babki. A w ogóle to jak pogadałam sobie z moim rodzinnym to ja nie wiem czy tak łatwo dostane skierowania na inne badania. A chciałabym na pewno na toksoplazmozę bo widziałam 2 dzieci chorych przez to świństwo No i różyczka bo nie chorowałam ale byłam szczepiona jak miałam 13 lat. To wystarczy? A no i ginka mnie nawet nie spytała o grupe krwi i czy nie mamy z Tz-em konfliktu. Ja wiem, że nie bo ja mam Rh+ ale powinna chyba jakiś wywiad zrobić no nie?
JaGa widziałam, że też z Torunia jesteś. Do jakiego chodzisz lekarza i czy prywatnie czy na nfz?
Z jakimi wynikami kazała Ci przyjść?
Masz robić badania bez potwierdzenia ciąży, gdy lekarz sam raczy wątpić?
Co to za wariatka jest?

Czy masz przeciwciała na różyczkę to nie wiadomo. Możesz mieć, albo i nie.

O Rh powinna spytać.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
cześć nowe mamusie ,

a ja mam termin na 4-05 i mój okruch ma już 1,5 cm... Niby tylko tydzień różnicy :d, chyba po prostu ten mój taki wypasiony jest :d
:d

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Witaj Kakusia!

Cytat:
A ja znów załapuję marudka, bo jakoś mi dziwnie... Dół brzucha mi "ciąży", nie boli tylko jakoś tak muli, czuję się jak przed @... I nic mi nie pomaga wmawianie sobie, że nie wolno się denerwować
Ja tak miałam tydzień temu, przez kilka dni. W weekend mi przeszło i do dziś spokój.

To chyba tak falami będzie się rozciągać.

Stary 2009-09-24, 18:44   #810
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Cytat:

Pozdrawiam
Jak nie chcesz zaszkodzić dzidzi to przestań się tak wszystkim stresować!!!! Pozytywne myślenie działa cuda, będzie dobrze!

Powiedz mężowi, zobaczysz, jak się ucieszy to i tobie będzie duuużo lepiej! Choć myślę że może będzie w szoku ale po krótkim czasie stres opadnie i przyjdzie szczęście

Linsley, a co to za baba tak Cię potraktowała??? Może antyreklamę jej zrobimy Nie przejmuj się już. Idź do niej jeszcze raz a w międzyczasie zapisz się do jakiegoś normalnego lekarza. Spróbuj zadzwonić tam gdzie Ci pisałam

Braciszek Dominiś - 24.04.2010 r.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości