|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
Cytat:
Miałaś rację, po umyciu było wszystko ok. Ale szczerze mówiąc się zdziwiłam, bo wcześniej nie myłam srebra przed oksydowaniem i nic takiego się nie działo. W każdym razie dzięki za radę.
|
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, wystarczy że ten kawałek ktokolwiek dotykał nakremowanymi dłońmi. Może kiedyś ty przy przekładaniu, może ktoś jeszcze przed Twoim zakupem. Odkąd zoksydowałam kolczyki w panterkę, mam nauczkę i zawsze myję mydłem w gorącej wodzie albo właśnie w płynie - po wykwaszeniu a przed oksydowaniem.
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Kamyczki.pl - dosłały sie.
KORALKI.pl - nic u nich nie kupiłam, mimo ze sklep jest z Poznania - nie zgadzają się na osobisty Ostatnio zamówiłam z http://www.akcesoriajubilerskie.pl/ (Eliza) - jestem mega zadowolona, wszystko szybko, sprawnie i na temat. Co prawda bez gratisów ale nie spodziewałam sie tego. Tylko smiesza mnie rozne ceny w porowaniu do Elizy na allegro (groszowe sprawy, ale zawsze).
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy kupowałyście kiedyś coś w hurtowni Bixel???
Ciekawa jestem jakości towaru i obsługi. |
|
|
|
|
#785 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Jestem tu nowa, więc witam wszystkich. Potrzebuję pewnej rzeczy na "wczoraj". Znalazłam to w takim sklepie http://www.agarts.pl. Robił tam ktoś zakupy? Proszę o jakieś informacje. Ładny sklep, ale jak z dostawami?
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#787 |
|
Przyczajenie
|
Hejka,
mam pytanie: od kogo najlepiej kupować półfabrykaty srebrne? Chodzi mi o szpilki, zapięcia, bigle i drut. Ważna jest cena, ale przede wszystkim zależy mi na jakości. Jaki sklep polecacie? pozdrawiam |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdr Edytowane przez mwka1 Czas edycji: 2010-10-09 o 15:33 |
|
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
Miłe, miałyscie doczynienia z http://www.crystaleye.pl ? Pan prowadzący sklep jest niezmiernie pomocny i cierpliwy (moje pytania są upierdliwe), ceny tez nie bolą, pewnie złoze zamowienie ale pytam was
Raz nie spojrzałam do wątku i się mocno przejechałam...
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie, mam nadzieję, że pytam w odpowiednim wątku..
potrzebuję bryłek karneolu, takich jak te turmalinowe na zdjęciach w skarbach: http://skarbynatury.pl/media/product..._at=1286978124 tylko że karneol (albo coś innego pomarańczowego). podrzucicie gdzie mogłyby być? przeszukałam znajome mi sklepy i mam oczopląs, a bryłek nie znalazłam |
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakby cos, tutaj brylki surowe moze cos Ci w oko wpadnie |
|
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
dzięki, Rhogata
|
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ostatnio kupowała w Jubilexie?? Bo ja robiłam tam zakupy naprawdę dawno i nie byłam do końca z nich zadowolona - długi okres oczekiwania na przesyłkę i trudny kontakt. Czy teraz coś się zmieniło?? Bo upatrzyłam sobie kilka rzeczy, ale nie wiem, czy warto ryzykować.
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, w takim razie zaryzykuję jeszcze raz zakupy u nich
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Rossali , ja tam zawsze zadowolona jestem ze srebra z jubilexu, ceny maja naprawde niewygórowane. Pamiętam że kiedys troche sie czekało na przesyłkę, ale ostatnio to zdarzyło mi się paczkę dostać na drugi dzień, a maksymalnie 3 dni od opłacenia zamówienia.
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie jak tu już jestem to dopiszę coś o beabitdesign.com
Jak często tam kupuję Swary i pozłacane srebro, tak drutu już nie kupię... Drut jest ok, ale zapakowany był fatalnie... Totalny misz masz... Dobrze, że ja z tego tylko szpilki robię, więc nie potrzebuję długich odcinków i jakoś to mogę naprostować...
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupwałam teraz od jubilexa - kliknięte w zeszła niedzielę wieczorem i posłany przelew, we wtorek już u mnie. Aż zdziwiona byłam
Beadshop tak samo, bardzo szybko i pozytywnie
|
|
|
|
#802 |
|
Przyczajenie
|
Zrobiłam zamówienie w poniedziałek wieczorem, a przyszło w środę (polecony priorytet). Nie mam żadnych zastrzeżeń. Koraliki są takie jak na zdjęciach w sklepie. Dostałam ładne i co najważniejsze, przydatne gratisy, a nie jakieś muszelki
)) Dla mnie bomba. Bez stresu. |
|
|
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
Za głupotę trzeba płacić - dosłownie! W zeszłym tygodniu zamówiłam w Qnszcie zawieszki ze szkła weneckiego (na zamówienie, a to jedyny sklep, który je miał - to tak na moje usprawiedliwienie
). I szlag mnie trafił, jak je zobaczyłam, bo obie miały brązowe plamy z farby na powierzchni. Ale OK - piszę reklamację. I jaką odpowiedź dostałam dzisiaj? Brązowe przebarwienia nie są zanieczyszczeniami, lecz są lekko rozmytą farbą ze wzoru. Naszym zdaniem plamki te nie stanowią wady produktu. W związku z tym nie możemy uznać Pani reklamacji. No normalnie krew mnie zalała! Jeszcze łaskawie zaproponowali, że mogę odesłać całe zamówienie (oczywiście koszty przesyłki przepadają!). A może to ja przesadzam, nie chcąc sprzedać klientce takich zawieszek? |
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
W Qnszcie zakończyłam zakupy w momencie, kiedy będąc ich stałą Klientką - otrzymałam śmieszną odpowiedź na swoją reklamację (swoją drogą ciekawa jestem, czy komukolwiek tam te reklamacje uznają?). Kupiłam karabińczyki posrebrzane, w ilości chyba 100 sztuk i wtedy to były dla mnie spore pieniądze - bo groszem nie śmierdziałam, z czego absolutnie wszystkie musiałam wywalić, bo się zacinały - czyli część nie otwierała się wcale a część owszem, ale nie chciały się zamknąć
![]() Otrzymałam odpowiedź w tym stylu: to są elementy posrebrzane, może się w nich tak zdarzyć, nie uważamy tego za wadę produktu a w przyszłości polecamy kupować srebrne, z nimi nie ma tego problemu. Przysięgam, gul to mi skoczył aż do uszu. ---- Kulkam, spytaj się Klientki czy Jej to nie przeszkadza (mnie by nie przeszkadzała taka drobnostka, gdybym zakochała sie we wzorze). Istnieje duża szansa, że machnie ręką
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-10-26 o 22:26 |
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko na zdjęciu to nie wygląda tak ochydnie jak w realu. To wygląda tak, jakby ktoś zachlapał go brązową farbą!
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jest na powierzchni, jak pisałaś (a nie wtopione w szkło), to spróbuj zmyć rozpuszczalnikiem.
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Po mojej ostrej odpowiedzi (wczoraj naprawdę mocno podniosła mi ciśnienie ta wiadomość), mam odesłać zawieszki i jeśli faktycznie będzie to ślad na powierzchni, to przyślą mi nowe. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, w sumie jestem świeżakiem biżuteryjnym, dlatego potrzebuję waszej opinii o sklepie allekoralle.pl
![]() Głównie interesują mnie wszelkiego rodzaju posrebrzane zawieszki a z tego, co zauważyłam- ta strona ma ich chyba najwięcej i ceny nie są najgorsze. Przejrzałam mnóstwo, naprawdę mnóstwo stron z opiniami o wszystkich sklepach (z poprzedniego wątku też) i nie za bardzo dowiedziałam się, czy warto u nich zamawiać? Co z przesyłką itp? Wcześniej zamawiałam na allegro u Elizy i wszystkie koraliki były w porządku, tylko druty powyginane (co zastrzegli sobie w opisie) i w kompletnym misz-maszu. No ale to akurat było na moje ryzyko. Także, jeśli któraś miałaby chwilę czasu, prosiłabym o radę odnośnie tych allekoralli. A jeśli znacie coś lepszego z dużym wyborem zawieszek, byłabym wdzięczna za link |
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
CrystalEye popisał się mega profesjonalizmem
Paczka szybko przyszła, kontakt swietny (jak na moją problematycznosc). Co prawda jeden swarek jest ukruszony, ale reklamacja uznana. Niedługo zamowię u niech znow.
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Np zawieszka gitarka http://www.crystaleye.pl/towar.php?a...&lang=pl&w=pln - 1szt ma 1,44g. Wybieram po prostu ile chcę sztuk i wpisuję liczbę gram? Czy dzielę wagę opakowań (25, 100g) na sztuki i wtedy mniej więcej tyle dostanę? Wiem, że pytanie może wydać się błahe, jednak naprawdę nie orientuje się w tym, a nie chcę potem się rozczarować, że coś źle wybrałam
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.