Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 14:33   #781
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Co za szaleństwo luksjowe w wątku, nonono Ja się dzielnie oprę bo wreszcie zaczęłam "wychodzić" z zapasów i nie zamierzam powracać
Odwyk wreszcie mi idzie Mam do zużycia jeszcze 25 kosmetyków do stanu idealnego, potem będę ascetką
A poza tym padam Nie wiem kiedy ostatnio spałam więcej niż 6 godzin , jestem zawalona robotą i niemieckim Ratunkuuu.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 14:33   #782
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cześć.
Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
No co też ty za bzdury wygadujesz, młoda śliczna dziewczyna !
Zapodaj sobie jakieś fajne balsamidło, zrób sobie mini SPA i od razu będzie lepiej
ja se właśnie twarz odgruzowałam
Mini SPA zrobię sobie dziś. Wreszcie będę miała trochę czasu. A nastrój już mam o wiele lepszy niż wtedy.
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mam nowe postanowienie: ani słowa więcej o tym głupim wyjeździe. Dziś kolejny raz wyszłam z uczelni ze łzami w oczach. Mam dość i aktualnie dla mnie tematu nie ma. Bo tylko sama się nakręcam.
Współczuję całej tej nerwowej sytuacji.
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
A ja sobie nałożyłam godzinę temu na twarz krem Ziaji z opuncją figową. Mama go sobie kupiła, więc podkradłam nieco Od razu się wchłonął do matu i czuję, że nawilżył mi twarz.
Ja z kolei chyba sobie kupię teraz na zimę lekką oliwkę Ziaji, bo też ją bardzo lubię. Dobrze się sprawdza, gdy cera jest narażona na mrozy i suche powietrze w pomieszczeniach No i bliolipidowa Calma też mi się skończyła, więc muszę kupić nowy słoiczek, bo to mój krem-niezbędnik na noc.
Ja po zużyciu jednego z kremów kokosowych Bielendy mam w planach masło kakaowe z lekką formułą - uwielbiam ten krem i z przyjemnością zużyję słoiczek.

Rzyrafko, dostałam dziś paczuszkę od Ciebie, wszystko dotarło nienaruszone. Myślałam, że wyślesz mi malutką próbeczkę, a nie całe opakowanie.. Mogę Ci się jeszcze czymś odwdzięczyć?
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 14:56   #783
bossy
Zakorzenienie

Eh, nade mną chyba jakieś fatum wisi koleżanka jakiś m-c temu miała wymienianą górną jedynkę bo upadła i jej się wybiła cała. i wtedy powiedziałam, że bym się pochlastała jakby mi się coś w jedynki stało. (mam b.ładne zęby). i co? wykrakałam. mam pęknięte szkliwo i odstaje lekko od dołu. to widać. byłam wczoraj u dentysty, powiedział, że jest szpara i prędzej czy później wda się tam próchnica. więc idę dzisiaj niech to spiłuje i zrobi coś z tym zębem boję się, że to będzie widać. ale wolę już teraz niż potem wiercić pół zęba jak już będzie tam próchnica :/

Do tego okropnie boli mnie głowa od jakiegoś miesiąca. I prawe oko. Tak od środka mocno kłuje. W dodatku jestem non stop zmęczona jakbym się kompletnie nie wysypiała. Jestem zmęczona wiecznie, nic mi się nie chce. Najbardziej mnie martwi ten ból głowy i oka.

Dzisiaj odebrałam auto od mechanika. Miałam spalone sprzęgło. Trzeba było wymienić tarczę, sprzęgło i wysprzęglik. Coś tam jeszcze uszczelniali - 1600zł. (na szczęście to służbowe. ale i tak się przejęłam bardzo.)

I zepsuła się moja nowa torba. Mama mi kupiła taką świetną i śliczną brązową torbę, którą można nosić przez ramię. Karabińczyk się zepsuł i popękały rączki i pasek, głównie przy zgięciach.

głowa mi pęka. cierpiałam też ostatnio na rozwolnienia. dzisiaj się załatwiałam i tam była krew chyba, z tego wszystkiego mam hemoroidy mama mówi, że to mogą też być wrzody. strasznie się boję, nie kontaktuję ostatnio w ogóle

musiałam się wygadać.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 15:44   #784
aante_e
Miss Pudernica

Bosiaczku postaraj się znaleźć czas na lekarza, może zrób dokładne badania? Zęby na pewno da się ładnie spiłować i nie będzie śladu, nie martw się.
To jesienne przemęczenie i beznadziejna pogoda nie wpływa dobrze na nastrój
Stary 2009-11-05, 16:13   #785
kochanie
Wtajemniczenie

Ja też się oprę Luksji... bo mam daleko do kerfura i mi się nie chce jechać A tak jak wąchałam te żele, to żaden mnie nie zachwycił...

Jej, ile tu chorych ostatnio! Współczuję Wam wszystkim dziewczyny, zdrowiejcie szybko

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Eh, nade mną chyba jakieś fatum wisi koleżanka jakiś m-c temu miała wymienianą górną jedynkę bo upadła i jej się wybiła cała. i wtedy powiedziałam, że bym się pochlastała jakby mi się coś w jedynki stało. (mam b.ładne zęby). i co? wykrakałam. mam pęknięte szkliwo i odstaje lekko od dołu. to widać. byłam wczoraj u dentysty, powiedział, że jest szpara i prędzej czy później wda się tam próchnica. więc idę dzisiaj niech to spiłuje i zrobi coś z tym zębem boję się, że to będzie widać. ale wolę już teraz niż potem wiercić pół zęba jak już będzie tam próchnica :/

Do tego okropnie boli mnie głowa od jakiegoś miesiąca. I prawe oko. Tak od środka mocno kłuje. W dodatku jestem non stop zmęczona jakbym się kompletnie nie wysypiała. Jestem zmęczona wiecznie, nic mi się nie chce. Najbardziej mnie martwi ten ból głowy i oka.

Dzisiaj odebrałam auto od mechanika. Miałam spalone sprzęgło. Trzeba było wymienić tarczę, sprzęgło i wysprzęglik. Coś tam jeszcze uszczelniali - 1600zł. (na szczęście to służbowe. ale i tak się przejęłam bardzo.)

I zepsuła się moja nowa torba. Mama mi kupiła taką świetną i śliczną brązową torbę, którą można nosić przez ramię. Karabińczyk się zepsuł i popękały rączki i pasek, głównie przy zgięciach.

głowa mi pęka. cierpiałam też ostatnio na rozwolnienia. dzisiaj się załatwiałam i tam była krew chyba, z tego wszystkiego mam hemoroidy mama mówi, że to mogą też być wrzody. strasznie się boję, nie kontaktuję ostatnio w ogóle

musiałam się wygadać.
Jej Bossy, ile tego! Torbę to naprawiają w różnych punktach, na pewno coś znajdziesz, to łatwa naprawa będzie
Wiesz, ja też ostatnio jestem ciągle zmęczona - tylko ja się wysypiam, nie męczę ostatnio... no nie wiem, co jest
A do lekarza wybrać się muuusisz!!! Ostatnio miałam objawy kamieni nerkowych, a się okazało, że nawet zapalenia pecherza nie mam, wystarczył jeden dzień z lekami i jestem zdrowa. Także nie martw się na zapas, idź do lekarza koniecznie jak najszybciej i będzie dobrze
A z okiem to już w ogóle powinnaś być u okulisty dawno Ja wiem, że nie masz na nic czasu, ale musisz się postarać, bo wiesz, organizm w końcu sam Cię zmusi...

A u mnie bez zmian Staram się wykańczać kosmetyki, kilka poleciało na all... I nadal nic nie kupuję, siedzę w domu, staram się pisać pracę i nie chce mi się wychodzić na tę piękną pogodę
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:17   #786
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Bosiaku ja też wiecznie chodzę zmęczona mimo że się wysypiam i staram się nie przemęczać np. jakimś sportem.
I kurde czasem czuję się jak stara baba !
Aż mi wstyd, kiedy widzę jak młodsi ode mnie tyrają a ja wiecznie jęczę, wiecznie coś mnie boli
Ale ty koniecznie ale to koniecznie prędko do lekarza, oddawanie moczu/kału z krwią to są naprawdę poważne sprawy i nie można lekceważyć tego
Lepiej się poświcić i stracić 2 godziny na lekarza niż potem żałować.
A dentysta ci zreperuje ząbki picco bello więc nie martw się

A torebki nie mozna zareklamować ? no co za dziadostwo sprzedają w tych sklepach

Kupiłam perfumy So Elixir w Yves Rocher, co za boski zapach
Stary 2009-11-05, 16:19   #787
emememsik
po prostu Em :)

rzyrafko, ice, wygrałyście wejściówki na Targi i dodatkowo zaproszenie na jakiś zabieg.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 16:30   #788
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafko, ice, wygrałyście wejściówki na Targi i dodatkowo zaproszenie na jakiś zabieg.
Gratuluję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:39   #789
isa666
Zakorzenienie

bossiaczku, zgadzam się z dziewczynami - biegnij szybko do lekarza! Nie zwlekaj ani dnia dłużej a z ząbkiem na pewno uda się coś zaradzić

rzyrafko, ice gratulacje Zdajcie potem relację jak było.

A ja się mam zamiar jutro wybrać do G.Krak. Chyba się skuszę na to masło czekoladowe Farmony jednak. Od kilku dni nie mam smaku na jedzenie słodyczy, więc sobie to takim pachnącym cudem zrekompensuję i przynajmniej od tej słodkości nie przytyję

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-11-05 o 16:41
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:03   #790
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja się już do brązera tak przyzwyczaiłam, że dziwnie się czuję gdy mam niepodkerślone poliki Używam prawie codziennie.

A meteoryty to te beżowe. Tak myślę, że sprawię je sobie w prezencie imieninowym
Hehe, ja tylko od czasu do czasu ale może natchnie mnie do częstszego używania

Ach, Beige Lumineux? Mi się jakoś średnio podobają..
Cytat:
W przyszłym tygodniu idę do koleżanki obejrzeć DVD z wesela, na którym byłam we wrześniu. Ja się nie chcę widzieć
No przestań na pewno świetnie wyglądasz na tym filmie
Cytat:
Gratulacje dziewczyny

Wąchałam wczoraj nowy balsam Farmony (o ten) i myślałam, że padnę potwornie intensywny, sztuczny, przesłodzony, chyba długo bym nie wytrzymała mając go nakładać na ciało, a potem jeszcze to czuć
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2009-11-05 o 17:06
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:32   #791
isa666
Zakorzenienie

Ninuś no nie wiem, nie wiem Pochlałam przecież tyle, że pewnie wyglądam na filmie i zdjęciach o tak -->

Czytałam dziś recenzje tego balsamu, Farmona coś upatrzyła sobie takie słodko-killerowate aromaty
Stary 2009-11-05, 18:17   #792
fuksjaa

Bossy, bardzo dużo Ci się nagromadziło tych spraw ostatnio.. Samochód zreperowany, torebkę też szybko gdzieś naprawić, ząbki dentysta załatwi, teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie.. Koniecznie wybierz się go lekarza, bo tak jak dziewczyny mówią, z takimi objawami nie ma żartów.

rzyrafko, ice, moje gratulacje.

Byłam przed chwilą z Tatą na zakupach, przy okazji spotkałam nowości Joanny - żel do mycia twarzy i peeling z brzoskwinią - mam oba, Tata mi zasponsorował. Dziś chyba użyję raz, a potem polecą do zapasów. Cieszę się, bo nie będę musiała ich zamawiać z Inermisu.

Poza tym, rozkłada mnie znowu choroba, czuję się coraz gorzej i nawet nie mam siły na wieczorne SPA, które sobie zaplanowałam. Idę sobie zaparzyć zieloną herbatę z guaraną i pomarańczą, mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi.
Stary 2009-11-05, 18:38   #793
bossy
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny Torebkę mama dziś odesłała. Właśnie wróciłam od dentysty i ząb jest zrobiony tak, że nic nie widać! A tak się bałam.. To teraz się trzeba wziąć za zdrowie.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:50   #794
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Powtórzy się. Całkiem niedawno w Carrefourze była promocja że jeden żel Luksji 5,99 a drugi gratis. I te same serie wchodziły w grę.
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Powtórzy A zanim zużujesz część swoich zapasów to na pewno będzie jakaś następna promocja
Dzięki, przekonałyście mnie
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Rzyrafko, dostałam dziś paczuszkę od Ciebie, wszystko dotarło nienaruszone. Myślałam, że wyślesz mi malutką próbeczkę, a nie całe opakowanie.. Mogę Ci się jeszcze czymś odwdzięczyć?
Też myślałam o odlewce na początku, ale i tak nie miałabym co z resztą zrobić więc
Cytat:

musiałam się wygadać.
a miałam piłowane szkliwo jakieś 8 lat temu bo gryzłam metalowe skuwki w skoroszycie (tak wiem, szczyt debilizmu) no i mi pękło, ale nic sie nie dzieje w tym miejscu- żadnej próchnicy

Nie mam pojęcia co poradzić na ból oka- może wizyta u neurologa cos da??

Jeśli krew była jasna to kłopoty sa w dolnym odcinku przewodu pokarmowego, jesli ciemna to w górnym, zrób badanie koniecznie. Życzę dużo zdrowia
Cytat:
Kupiłam perfumy So Elixir w Yves Rocher, co za boski zapach
Mam miniaturkę, kiedyś lubiłam ten rodzaj słodyczy ale teraz chyba już nie
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gratuluję
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny
Cytat:
rzyrafko, ice, moje gratulacje.
dzięki

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Em, czemu się nie przyznałaś, że też wygrałaś- gratulacje
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:11   #795
loverynka
Zakorzenienie

Dziewczyny, dbajcie o zdrowie, większość rzeczy jest wyleczalna

Ja czekam aż mój Hypnose przyjdzie bo sobie kliknęłam parę dni temu na Tru (mój pierwszy w życiu zakup)...
A jutro mam rozmowę w sprawie pracy w sephorze.

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:15   #796
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
a miałam piłowane szkliwo jakieś 8 lat temu bo gryzłam metalowe skuwki w skoroszycie (tak wiem, szczyt debilizmu) no i mi pękło, ale nic sie nie dzieje w tym miejscu- żadnej próchnicy
O rany To z nerwów, czy miałaś jakiś ważny cel?
Ja jako dziecko chciałam obgryzać paznokcie (wszystkie koleżanki to robiły, nie chciałam być gorsza), ale nie przekonałam się do tego - miałam za twarde paznokcie

Również gratuluję wygranej, dziewczyny! ja targi w Warszawie przegapiłam

A ja oczywiście przegapiłam ten konkurs na testowanie prostownicy Za to i tak mam prostownicę Brauna o tę S3, czy jakoś tak. Super jest, ja mam bardzo grube falujące włosy, jest ich co-nie-miara a nią jakoś sobie daję radę. W porównaniu do mojej starej, która wyrywałam włosy, to... nie ma porównania. Naprawdę warto zapłacić więcej jeśli chce się częściej prostować włosy

No i w końcu pękłam Kupiłam dzisiaj mydło pomarańczowe Ziaji, ale tak ładnie pachnie, nie mogłam się oprzeć! i lakier Eveline z serii Gold - wygląda podobnie do holograficznych, już mam go na jednym paznokciu

Edycja:
Mam okropną ochotę na zamówienie z Mazideł Chcę kupić kilka kwasów, żeby złuszczyć trochę skórę na ciele i olej kokosowy i telocapil mi potrzebny, bo się kończy... Czy któraś warszawianka reflektuje na wspólne zakupy?
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-11-05 o 21:29
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:29   #797
Estella
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zaszalalam w Lush'u Magda mam dla ciebie duza maske, a sobie wzielam tez ta duza maske, swiezo robiona maseczke z miodem i takie smieszne cos do mycia twarzy na sprobowanie. Kusil mnie ich krem do tlustej skory, wzielam probke, moze nastepnym razem go wezme w zapasach mam niestety kilka kremow do twarzy, czemu one tak wolno sie zuzywaja :/ serum Galenica wykonczylam na urlopie

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:32   #798
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loverynka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
O rany To z nerwów, czy miałaś jakiś ważny cel?
Ja jako dziecko chciałam obgryzać paznokcie (wszystkie koleżanki to robiły, nie chciałam być gorsza), ale nie przekonałam się do tego - miałam za twarde paznokcie
Z nudów chyba
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:33   #799
iceflower
Przyjaciółka KWC

Bosiak kochana, nie martw się, dobrze będzie na pewno a dobry dentysta zęba może uratować. I mam nadzieję, że ze zdrówkiem jednak będzie wszystko dobrze, koniecznie idź do lekarza. I uszka do góry.

Em i Rzyrafko gratulacje ja się strasznie cieszę z wygranej i idę robić pizzę maszyna do chleba to genialny wynalazek do tego celu.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:35   #800
emememsik

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Badałaś sobie tarczycę? Taka senność często jest spowodowana przez jej nieprawidłowe działanie.
Zapamiętam, dziękuję.

Cytat:
Byłam przed chwilą z Tatą na zakupach, przy okazji spotkałam nowości Joanny - żel do mycia twarzy i peeling z brzoskwinią - mam oba, Tata mi zasponsorował. Dziś chyba użyję raz, a potem polecą do zapasów. Cieszę się, bo nie będę musiała ich zamawiać z Inermisu.
W jakich cenach jest ta seria Joanny?

Kuruj się. Na szczęście z tego co kojarzę, najgorsze dni na uczelni masz już w tym tygodniu za sobą.

Cytat:
Em, czemu się nie przyznałaś, że też wygrałaś- gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, dbajcie o zdrowie, większość rzeczy jest wyleczalna
Pocieszające.

Daj znać jak Ci poszło w Sephorze.

Właśnie wróciłam z kina, byliśmy z TŻ na Fame, ten film na który miałam wejściówki. Fajnie tak się odstresować, i fajnie pooglądać talenty innych.

Idę spać, jutro ciężki dzień. Jak wszystkie ostatnio.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-11-05 o 21:36
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:59   #801
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Największym problemem jest to, że wszyscy, naprawdę wszyscy rzucają mi kłody pod nogi i i zachowują się jakby wyjazd był jakąś moją fanaberią. W dziekanacie nie mogę się doprosić jednej głupiej kartki, moja lektorka z francuskiego, ta sama, która się mną zachwycała tydzień temu robi problemy bo nie chce jej się (?) napisać mi listu z referencjami (wymaganego przy składaniu aplikacji JUTRO). Źle się czuję, całe dnie przesypiam, nie mam kiedy się zastanowić nad wyborem, nie wiem w ogóle czy to teraz dobry pomysł, żebym jechała, nie umiem wypełnić aplikacji samodzielnie, a koordynatorka nie ma dla mnie czasu.. Po co ja tam w ogóle chciałam jechać..
Em, nie przejmuj się tak Takie wybory z natury są trudne, z natury też sprawy z nimi związane bywają problematyczne. Pomyśl sobie, że jak tylko to przetrwasz, to będziesz mogła studiować w ukochanej Francji, potrenujesz język, poznasz wspaniałych ludzi, nowe miejsca. Ja do tej pory żałuję, że byłam tak głupia, że się nie zgłosiłam na Erasmusa, że stchórzyłam, bałam się zostawić wszystko i spróbować.
A zdecydowałaś już do jakiej grupy chcesz iść? Bo ja wcale bym tak nie oponowała za Francuzami. Tzn. zależy na ile mocna w języku jesteś, ale sama pamiętam, jak mnie w Instytucie Francuskim przypisali po teście do zbyt wysokiej grupy, właściwie chyba takiej 2 od końca (a ich tam było dużo, nie to, że 3 na krzyż) i ni w ząb nie rozumiałam co oni do mnie mówią. Męczyłam się strasznie, po czym poprosiłam o przeniesienie poziom czy nawet dwa niżej. Tam jakoś półrocze przetrwałam, ale i tak uważam, że tak naprawdę powinnam iść jeszcze niżej. Nie zawsze jest tak, że się więcej nauczysz przy bardziej zaawansowanej grupie. Czasem wręcz przeciwnie, a jeszcze się człowiek musi namęczyć i napocić, żeby jak najwięcej zrozumieć.

Cytat:
Trzymajcie mnieeee, z zaplanowanych 8 żeli zużyłam połowę a taka promocja się chyab nie powtórzyyy już?
Nie marudź, bądź dzielna. Żele dopiero co weszły na rynek, prędko nie znikną, jeszcze zdążysz wykupić całą serię

Cytat:
trójki burzujki są fuj- brązy jakies takie zwykłe a fiolet i róż zupełnie nie spełniają moich kryteriów jeśli chodzi o pigmentację- rozcierają się półprzejrzyście i nie dają mocnego koloru same. Na dodatek ten rozświetlacz rzeczywiście jest kremowy więc u mnei odpada- ale w sumie to dobrze bo byłby to spory wydatek
Dobrze wiedzieć, jeden problem z głowy
Tylko jaką teraz sobie zachciewajkę zażyczyć od sis z UK? Chciałam jakiś niedostępny u nas zestaw kolorystyczny z tych Burżujków, ale w takim wypadku niekoniecznie chcę je mieć.

Cytat:
Kończy mi się odżywka Pantene Restoratives i albo zużyję końcówkę odżywki z tesco którą mam albo pójdę ją wymienić na pantene.
Też bym sobie z chęcią jakąś odżywkę wymieniła na Pantene, bo jak szampony mnie łupieżują przy regularnym używaniu, tak odżywki całkiem lubię, ale oczywiście w mojej mieścinie akcji nie ma. Najlbliżej w Kielcach, ale przecież nie będę jechać 60km za głupią odżywką.
A kupiłam sobie wczoraj zestaw Fala Nawilżenia czy jakoś tak z Herbal Essences, wypróbowałam, i jestem pod wrażeniem HE zmieniły się nie do poznania - kiedyś ich zaletą był tylko piękny zapach, bo na głowie robiły siano, a teraz włosy miłe, gładkie, lekkie, ale zarazem od razu lepiej się skręciły No i zapach całkiem przyjemny, aczkolwiek więcej chyba tej orchidei niż kokosa. Niemniej jednak zakup udany, mam nadzieję, że na dłuższą metę się sprawdzi, bo Kadusa Repair Energy musiałam odstawić z powodu obciążania. Zamiast loków miałam po nim smętne strąki

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Co za szaleństwo luksjowe w wątku, nonono Ja się dzielnie oprę bo wreszcie zaczęłam "wychodzić" z zapasów i nie zamierzam powracać
I mnie nie kuszą. Wystarczy, że przetestowałam jeden w lecie i wiem, że nie dla mnie one. A w ubiegłym tygodniu na wyprzedaży w Tesco kupiłam sobie ten cynamonowy Ritual za 3,8zł i mi starczy. Miałam próbkę z gazety i mi się spodobał, oczywiście głównie zapach, więc wzięłam. Ale na razie wykańczam Palmolive i kawkę YR. On czeka w kolejce razem z kolejną kawką, anyżkiem też z YR i miętą z Ori.

Cytat:
Odwyk wreszcie mi idzie Mam do zużycia jeszcze 25 kosmetyków do stanu idealnego, potem będę ascetką
Mi też całkiem nieźle idzie, aczkolwiek nie liczyłam ile tych wszystkich sztuków do zużycia mam. Wolę nie wiedzieć

Cytat:
Przyłączam się do życzeń i prośby o relację.
Że też się z Krk wyprowadziłam, też kcem na targi, i to jeszcze z taką wejściówką, nooo

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Wąchałam wczoraj nowy balsam Farmony (o ten) i myślałam, że padnę potwornie intensywny, sztuczny, przesłodzony, chyba długo bym nie wytrzymała mając go nakładać na ciało, a potem jeszcze to czuć
Zgadzam się, pachnie okropnie. Dla mnie to czysty marcepanowy killer, którego to nienawidzę pod żadną postacią.
Najgorsze jest to, że kupiłam to masło czekoladowo-pistacjowe i tam zamiast tych pistacji też czuję lekką nutę marcepanu. Ale że ogólnie masełko ma świetną konsystencję, dobrze się wchłania i fajnie nawilża, to sobie będę wmawiać, że to jednak pistacje I wcale nie pachnie tak mocno, jak się spodziewałam. Wyczuwalna jest nuta czekolady, ale złagodzona właśnie tym pistacjo-marcepanem. A konsystencja jak dla mnie jest musowata, a nie masełkowata, ale może to nawet i lepiej. Tylko nazwę powinni na Mousse zmienic

Cytat:
Mam miniaturkę, kiedyś lubiłam ten rodzaj słodyczy ale teraz chyba już nie
Mi też chyba jednak miniaturka wystarczy. Na mnie ten zapach jest za bardzo miodowo-bombonierkowy.

Cytat:
Ja czekam aż mój Hypnose przyjdzie bo sobie kliknęłam parę dni temu na Tru (mój pierwszy w życiu zakup)...
Też Elixir? Ja kliknęłam w sobotę, wysłali bodajże na drugi dzień i też już przebieram nóżkami z niecierpliwości. Mam nadzieję,że nie każą mi zbyt długo czekać... wiecie UC i te sprawy

Cytat:
Oo, super, trzymamy kciuki

Cytat:
Dobra byłaś Dzieci to jednak mają ciekawe pomysły
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:00   #802
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Trzy z nas kupiły po litrze, czy półtora, jakie to szaleństwo...

Cytat:
Trzymamy kciuki.

bossy, mam nadzieję, że szybko wszystko się polepszy
Stary 2009-11-05, 22:27   #803
emememsik

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Em, nie przejmuj się tak Takie wybory z natury są trudne, z natury też sprawy z nimi związane bywają problematyczne. Pomyśl sobie, że jak tylko to przetrwasz, to będziesz mogła studiować w ukochanej Francji, potrenujesz język, poznasz wspaniałych ludzi, nowe miejsca. Ja do tej pory żałuję, że byłam tak głupia, że się nie zgłosiłam na Erasmusa, że stchórzyłam, bałam się zostawić wszystko i spróbować.
A zdecydowałaś już do jakiej grupy chcesz iść? Bo ja wcale bym tak nie oponowała za Francuzami. Tzn. zależy na ile mocna w języku jesteś, ale sama pamiętam, jak mnie w Instytucie Francuskim przypisali po teście do zbyt wysokiej grupy, właściwie chyba takiej 2 od końca (a ich tam było dużo, nie to, że 3 na krzyż) i ni w ząb nie rozumiałam co oni do mnie mówią. Męczyłam się strasznie, po czym poprosiłam o przeniesienie poziom czy nawet dwa niżej. Tam jakoś półrocze przetrwałam, ale i tak uważam, że tak naprawdę powinnam iść jeszcze niżej. Nie zawsze jest tak, że się więcej nauczysz przy bardziej zaawansowanej grupie. Czasem wręcz przeciwnie, a jeszcze się człowiek musi namęczyć i napocić, żeby jak najwięcej zrozumieć.
Sama nie wiem na jakim jestem poziomie, pewnie coś pomiędzy C1 a C2.
Miasto i grupa już wybrane (obcokrajowcy) - pozwoliłam zdecydować przyjaciółce, bo jak na razie to ona ma i większą motywację i większe szanse na wyjazd, a mi w sumie było już dzisiaj wszystko jedno. Poczekamy, zobaczymy, za parę tygodni podpisujemy umowę, więc mam trochę czasu, żeby ochłonąć, bo na razie jestem bardzo bardzo anty, więc spróbuję przez jakiś czas po prostu o tym nie myśleć.
Stary 2009-11-06, 07:21   #804
isa666
Zakorzenienie

Jak ja nie lubię wstawać w piątki rano. Zawsze w piątki właśnie najtrudniej mi się zwlec z łóżka, choć wiem, że jutro sobie pośpię, bo weekend.
Oby dzień mi szybko zleciał i biegnę do G.Krak. na małe zakupy

Cytat:
Dzięki Dziewczyny Torebkę mama dziś odesłała. Właśnie wróciłam od dentysty i ząb jest zrobiony tak, że nic nie widać! A tak się bałam.. To teraz się trzeba wziąć za zdrowie.
No widzisz Wiedziałam, że z ząbkiem będzie ok.

Cytat:

Cytat:
Miasto i grupa już wybrane (obcokrajowcy) - pozwoliłam zdecydować przyjaciółce, bo jak na razie to ona ma i większą motywację i większe szanse na wyjazd, a mi w sumie było już dzisiaj wszystko jedno. Poczekamy, zobaczymy, za parę tygodni podpisujemy umowę, więc mam trochę czasu, żeby ochłonąć, bo na razie jestem bardzo bardzo anty, więc spróbuję przez jakiś czas po prostu o tym nie myśleć.
Będzie dobrze
Stary 2009-11-06, 07:23   #805
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

MagJa - ja myslałam że też mi się te masła farmony nie spodobają ale jednak będą dobre na zimne, zimowe wieczory kiedy mam ovhotę na słodkości, tak sie otulić ciepłym zapachem, wskoczyć pod kołdrę z kubaskiem gorącej czekolady

A z niebieskiej serii Herbala też jestem bardzo zadowolona, cudownie nawilża, pięknie pachnie.
Mam teraz serię na zwiększenie objętości i też jestem bardzo zadowolona

Ehhh... byle do popołudnia
Stary 2009-11-06, 07:36   #806
loverynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Też Elixir? Ja kliknęłam w sobotę, wysłali bodajże na drugi dzień i też już przebieram nóżkami z niecierpliwości. Mam nadzieję,że nie każą mi zbyt długo czekać... wiecie UC i te sprawy
Tak, Elixir Manie wizażowe są zaraźliwe

Cytat:

Idę spać, jutro ciężki dzień. Jak wszystkie ostatnio.
Nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaszalalam w Lush'u Magda mam dla ciebie duza maske, a sobie wzielam tez ta duza maske, swiezo robiona maseczke z miodem i takie smieszne cos do mycia twarzy na sprobowanie. Kusil mnie ich krem do tlustej skory, wzielam probke, moze nastepnym razem go wezme w zapasach mam niestety kilka kremow do twarzy, czemu one tak wolno sie zuzywaja :/ serum Galenica wykonczylam na urlopie
Zazdroszczę :P

Cytat:

Również gratuluję wygranej, dziewczyny! ja targi w Warszawie przegapiłam
A czy mi się dobrze wydawało, że będą jakieś targi w Warszawie w grudniu?

Cytat:
No widzisz, ja będąc po CAE z angielskiego (C1) byłam chyba pół roku w UK i przeżyłam, nie było strasznie wcale. U Ciebie też będzie ok

Cytat:

A z niebieskiej serii Herbala też jestem bardzo zadowolona, cudownie nawilża, pięknie pachnie.
Mam teraz serię na zwiększenie objętości i też jestem bardzo zadowolona
Mnie jakoś herbale nie pasują

Jadę na 11 do Sephory. Może chociaż taka praca wpadnie...
Wczoraj poprawiłam CV, mój kolega mówi, że pewnie przez nie mam tak mały odzew. Teraz jest wymuskane

I jestem przerażona że mi ilość perfum rośnie...

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:11   #807
fuksjaa

Cytat:
Też myślałam o odlewce na początku, ale i tak nie miałabym co z resztą zrobić więc
W takim razie tymbardziej dziękuję. Jak tylko będziesz czegoś potrzebowała to pisz.
Cytat:
W jakich cenach jest ta seria Joanny?

Kuruj się. Na szczęście z tego co kojarzę, najgorsze dni na uczelni masz już w tym tygodniu za sobą.
Gratuluję wygranej wejściówki.

Żel i peeling był po 5.99 Chciałam wersję o zapachu arbuza, ale niestety nie było i muszę zadowolić się brzoskwinką.

Dobrze kojarzysz, środa już za mną. Za tydzień najgorsze zajęcia mi wypadną, ale zamiast się tym cieszyć to już się denerwuję następnymi. Nie wyrabiam z tym, a to dopiero miesiąc minął.

Jakby tego było mało, to obudziłam się dziś z migreną.
Stary 2009-11-06, 08:54   #808
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dopadły mnie pierwsze listopadowe kuszenia siostra dostała wczoraj katalog Avonu i aż mi się oczy zaświeciły ile tam jest fajnych rzeczy chyba kupię żel pod prysznic migdałowy to może być coś pięknego na zimę! Poza tym Natura ma świetną gazetkę, no.. kupiłam już w promocji masło Bielendy oliwkowe, ale mam jeszcze ochotę na miód do ciała.. i te nowe masła karotenowe i kasztanowe..
I wlazłam wczoraj niepotrzebnie do sklepu z ziołami a tam takie cudowności.. Cała szafa Fitomedu, Himalayi, Herbapolu Pruszków (mają boskie maseczki)... zestawy Farmony z tej nowej serii (chyba masło i żel pod prysznic..)
Ojj ciężkie życie nałogowca..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:28   #809
iceflower
Przyjaciółka KWC

Nosku chyba bliżej Ci do powrotu do chomikowania niż do ascezy jednak?

Mam dzisiaj wolne, zupełnie zapomniałam, że powinnam iść na seminarium, ale nie jestem przygotowana, więc chyba sobie odpuszczę i zamiast tego popracuję nad planem i tematem, żeby mieć coś na przyszły tydzień.

Sleepy wysłałam Ci lakier. A PR od Ciebie zabrała mi mama, muszę go odzyskać. Luska do Ciebie pójdzie jak będę mieć znowu coś do załatwienia na poczcie, ok?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:32   #810
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
A poza tym padam Nie wiem kiedy ostatnio spałam więcej niż 6 godzin , jestem zawalona robotą i niemieckim Ratunkuuu.

Ja też sie nie skusiłam na żele Luksjowe, pewnie dlatego, że zlikidowali u mnie w mieście Carefoura.
Mój odwyk też nieźle idzie, dopiero 6 dni minęło listopada, a ja wykończyłam 4 pełnowymiarówki i 2 miniatury! Może akurat miałam takie końcówki, gorzej będzie w grudniu Ale do ascetyzmu jeszcze długa droga przede mną...

Bossy
Widzisz, już część problematycznych spraw załatwiłaś, teraz zajmij się porządnie zdrowiem. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Cytat:
Gratuluję wam i Em też
Ja mam ochotę jechać na targi ślubne w niedzielę, ale nie wiem czy damy radę bo w sobotę impreza mocno procentowa!

Cytat:
Trzymam
Też chciałabym pracować w takim sklepie

Cytat:
Dopadły mnie pierwsze listopadowe kuszenia siostra dostała wczoraj katalog Avonu i aż mi się oczy zaświeciły ile tam jest fajnych rzeczy chyba kupię żel pod prysznic migdałowy to może być coś pięknego na zimę! Poza tym Natura ma świetną gazetkę, no.. kupiłam już w promocji masło Bielendy oliwkowe, ale mam jeszcze ochotę na miód do ciała.. i te nowe masła karotenowe i kasztanowe..
I wlazłam wczoraj niepotrzebnie do sklepu z ziołami a tam takie cudowności.. Cała szafa Fitomedu, Himalayi, Herbapolu Pruszków (mają boskie maseczki)... zestawy Farmony z tej nowej serii (chyba masło i żel pod prysznic..)
Ojj ciężkie życie nałogowca..
Doskonale Cię rozumiem Tylko Ty możesz sobie na dużo więcej pozwolić niż ja Ja to wolę na wszelki wypadek nie chodzić za bardzo po mieście i nie patrzeć na naturę i inne drogeryjki...No cóż, a jako konsultantka nie mogę sie oprzeć i zamówię sobie zestaw do stóp wanilia i brązowy cukier(na spółkę z mamą) no i klientka brała same perfumy Jet Femme, to dobiorę za 6 zł dezodorant, kulkę i torebkę na prezent i najwyżej podzielę się z mamą
A z Ori też koleżanka daje mi 20% upustu to wezmę scrub do twarzy z algami i może balsam...

Ice, ok, nie ma pośpiechu, w końcu to nie jestem pozbawiona lakierów

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-11-06 o 09:34
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości