Październikowe PM :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 21:00   #781
Claris
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
odebralam dzisiaj etole

judith pytalas o cene za goscia w restauracji, wiec my placimy 195 zl za osobe ale za 2 dni (za pierszy dzien ok. 120 zl, za drugi ok 70 zl) dzieci do lat 12 za polowe ceny, a te mniejsze do lat 5 za darmo. w cene wliczone jest wszystko (5 czy 6 goracych dan, zimna plyta, owoce, ciasto, tort, napoje bez ograniczen - menu jeszcze nie ustalone) nas obchodzi wylacznie alkohol, dekoracja sali wliczona jest w cene, chyba ze bedziemy chciali inna to wowczas pokrywamy cene zakupow.
wlasnie pasuje nam sie tam wybrac, by zobaczyc jakie maja dekoracje, by zdecydowac. takze za ta cene naprawde bardzo malo nas obchodzi tylko alkohol.
takze judith mysle, ze duzo troche placicie za osobe + jeszcze dekoracja, targuj sie kochana jak nic ludzie przesadzaja z cenami, wesele to tylko niezly biznes dla nich
U mnie tak samo, tyle, że my płacimy najprawdopodobniej 200zł, ale też mam ciasta, tort, owoce i napoje b/o w cenie i 2 dni weselicha
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 21:52   #782
judith8
Rozeznanie

pilaa bardzo ladne obraczki

dziewczyny u nas jest 150pln ale to ze wzgledu na menu o to taka francja elegacja sa jakies kroliki, kaczki w czyms tam i generalnie sporo mies roznorakich co sie mojemu tz podoba i wiemy ze jedzenie dobre, wiec to 150pln to na bank za te miesiwa placimy co jest smieszne bo jestem wegetarianka; wiec co do tego to wiem ze pieniazki rzeczyiwscie ida w jedzonko; no ale co do dekoracji to mam plan jak to zalatwic, jak sie uda to sie pochwale

trzeci dzien chodze w butkach, fioletowe looz a rozowe tak srednio bo maja 11 cm i podbicia mnie bola po 3 godzinach i musze zdjac, pytanie do specjalistek od wysokich obcasow, zakladam ze to jest norma i musze noge przyzwyczaic - mam racje czy nie do konca

z nowosci to ustaliluysmy z moja wizazystka ze najwyzszy czas na probny wiec umawiam sie w lipcu
Stary 2009-07-02, 22:27   #783
zlotko855
Rozeznanie

BEAMI moze jutro zrobie fotki to wkleje ja

a grawerek tam bylo tak duzo fajnych i ciekawych, chyba z 10 mi sie podobalo. na pewno TZ wybral cos swietnego. juz w weekend sie przekonasz

claris to mamy podobnie z cena, mozliwe ze u nas tez wyjda 2 stowy, bo jak 2 lata temu rezerwowalismy sale to koles powiedzial, ze cena moze nieco wzrosnac. a gdzie masz wesele? jesli juz kiedys pisalas to przepraszam jakos mi umknelo
ciesze sie z tego pakietu, ktory zawiera cena. jedzenie jest bardzo dobre. goscie sie ciesza, ze tam mamy, bo zawsze tam sie dobrze bawia i jest pyszne jedzonko.

judith ja na probny makijaz ide w poniedzialek
mam nadzieje, ze pochwalisz sie fotami ze swojego ja z tamtego poprzedniego bylam tak srednio jednak zadowolona, pamietacie te foty? (a o fryzurze mi nie przypominajcie, prosze).
a co do bolacych stop po 3h w tych rozowych butkach to moze wybrobuj wkladki zelowe (polecam scholla, ale inne tez sa dobre) sa na rozne miejsca stop, w tym na podbicia rowniez - duzy wybor w rodzajach.
judith to bedziecie miec smakolyki na weselu my jeszcze menu mamy nie ustalone.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:56   #784
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
claris to mamy podobnie z cena, mozliwe ze u nas tez wyjda 2 stowy, bo jak 2 lata temu rezerwowalismy sale to koles powiedzial, ze cena moze nieco wzrosnac. a gdzie masz wesele? jesli juz kiedys pisalas to przepraszam jakos mi umknelo
ciesze sie z tego pakietu, ktory zawiera cena. jedzenie jest bardzo dobre. goscie sie ciesza, ze tam mamy, bo zawsze tam sie dobrze bawia i jest pyszne jedzonko.

a co do bolacych stop po 3h w tych rozowych butkach to moze wybrobuj wkladki zelowe (polecam scholla, ale inne tez sa dobre) sa na rozne miejsca stop, w tym na podbicia rowniez - duzy wybor w rodzajach.
judith to bedziecie miec smakolyki na weselu my jeszcze menu mamy nie ustalone.
My mamy wesele w zajeździe, oto link: http://katalog-firm.pl/sloneczko/index.html właściciel jest sprawdzony - siostra tżta miała wesele w innym lokalu tego kolesia, wszystko było bardzo dobre i dużo, także jestem spokojna A Wy gdzie?

Co do wkładek żelowych to ja nie polecam Miałam kiedyś na weselu szpilki i do nich właśnie na podbicia wkleiłam sobie te wkładki. Zrobiły mi się na stopach w tym miejscu takie gule, potem przez 2 dni nie mogłam wogóle na to naciskać chodząc no koszmar! A najgorsze, że tańcząc nic nie czułam, ze coś mi się tam nie tak dzieje. Nigdy więcej wkładek żelowych
Stary 2009-07-03, 07:22   #785
judith8
Rozeznanie

Claris to mnie pocieszylas sala fajna, okna mi sie podobaja bo sa takie nietypowe i duze, z bedziecie miec w jakich kolor dekoracje? nie wiem czy pytanie bylo tylko do zlotko, ale tez sie pochwale http://www.wiktorowo.com/

wczoraj z tz ustalilismy ze iidziemy w fiolet, bo on nie wyobraza sobie miec rozwego krawata i bedziemy szukac fioletowego, jeszcze wybiore bukiet w fioletach i calosc zalatwiona

zlotko zdjecia wkleje napewno i jestem spokojna o wynik bo angelika http://www.gina-makeup.pl/ jest z polecenia wizazystki, ktora bedzie mnie malowac do poslubnej sesji zdjeciowej http://www.es-wizaz.pl/ a ona z kolei z polecenia od mojego fotografa kacpra
ponizej wklejam zdjecie z probnego jednej z wizazanek z bydgoskiego forum, ktora tez malowala angelika, mam nadzieje ze mnie nie zanije za to
ja chce mniej brokatu, chcoiaz podfobno tak tylkot o wyglada na zdjeciu

podoba mi sie ten niebieski http://www.es-wizaz.pl/main.php?sect...&subsection=48
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (61,9 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-03 o 07:24
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 09:38   #786
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
Claris to mnie pocieszylas sala fajna, okna mi sie podobaja bo sa takie nietypowe i duze, z bedziecie miec w jakich kolor dekoracje? nie wiem czy pytanie bylo tylko do zlotko, ale tez sie pochwale http://www.wiktorowo.com/

wczoraj z tz ustalilismy ze iidziemy w fiolet, bo on nie wyobraza sobie miec rozwego krawata i bedziemy szukac fioletowego, jeszcze wybiore bukiet w fioletach i calosc zalatwiona
Wow judith miejsce cudne, my z tżtem uwielbiamy takie swojskie klimaty Dlatego hotel w mieście odpadał, widzę, że u Was podobnie. O dekoracji nie myslałam, tzn. wiem, że oni tam sami robią dekorację na wesele, ale jeszcze jej nie widziałam. W przyszłym roku się tym zainteresuję, bo jeszcze może się to przecież zmienić. Wiem tylko, ze będziemy mieć napewno duże serce z małych balonów i będzie ono prawdopodobnie za naszymi krzesłami. To serce tż wygrał na targach ślubnych O coś takiego jak w załączników to serce, kolor to uzgodnienia z firmą
A makijaż zarówno ze zdjęcia jak i niebieski b. ładny, taki delikatny i subtelny, ale ja bym zrezygnowała z brokatu. Ponoć w ogóle perłowe cienie i wszystko co błyszczy, nieładnie wychodzi na zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg normal_wesele_005.jpg (39,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2009-07-03, 09:42   #787
judith8
Rozeznanie

Claris tu sie zgadzam brokatowi i perlowym cieniom mowimy nie ale widziala jej zdjecia juz ze slubu i bylo ok, zreszt ajk kto lubi jak uzywam matowych cieni wiec przy tych zostane

serducho fajne, ja mysle o sercu z jakis galazek z zielonym, jeszcze nie wiem, narazie kombinuje

???dawalyscie juz na zapowiedzi??? bo na jednym watku przeczytalam ze czeka sie 3 tygodnie na podpis do ksiazeczki ze zapowiedzi byly dane tudziez na zaswiadcznie

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-03 o 10:22
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 11:05   #788
zlotko855
Rozeznanie

witajcie,

claris i judith super te wasze lokale
my bedziemy miec wesele w nowym targu, ale niestety strony www nie posiadam, ale jak znajde jakies zdjecia stamtad to wkleje

claris ciekawe to co piszesz z tymi wkladkami... widocznie tez co stopa to inna

judith racja ten niebieski makijaz super, podoba mi sie tez ten rozowo zolty co do kolorow to widze, ze jednak tak jak kiedys pisalysmy bukiet i krawat w tej samej tonacji. super mam gdzies nawet zdjecie takiego zestawienia na kompie. jak znajde to wkleje.
super ta makijazystka maluje do ktorej idziesz. zobaczymy co moja wymysli teraz ide do innej osoby niz ostatnio. jest to pani florczyk z krakowa wizazytska w programach tvn. polecila mi ja znajoma, ktora widziala jej prace i korzystala z uslug tej pani kilkakrotnie, takze jestem spokojna, a cena jak u kazdej wizazystki

jesli chodzi o zapowiedzi to mysmy jeszcze nie byli u ksiedza, wiec nie wiem jak to jest z tymi zapowiedziami. ale dzisiaj jest 3 lipiec i ksiadz powiedzial, ze po tym terminie bysmy przyszli do niego, wiec od dzisiaj powinnismy sie u niego pojawic, z tym ze pewnie pojdziemy tam za jakies 3 tyg. mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno??

Stary 2009-07-03, 16:47   #789
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Dziewczyny z 3 października!!! za 3 miesiące o tej porze będziemy żonami
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
Musze sie wam pochwalic, dzisiaj z moim lubym bylismy zamawiac obraczki, wkoncu zamowilsimy ale po burzliwej naradzie:p bo kazdy chcial inna heh, niby do soboty milismy zcas wybrac bo nie zdazyliby nam zrobic do 8 sierpnia, no wiec tak dlugo siedzielismy az wybralismy
bo nie wiem w sumie czy wiecie ja 8 sierpnia mam cywiliny zawsze chcialam miec cywilny wiec mamy oddzielnie a zeby nie zostawiac na czas gdzie bedzie nerwowo to stwierdzilismy ze na spokojnie cywilny bedzie kilka miesiecy przed koscielnym.
a teraz pochwale sie obraczkami powiem tylko ze sa z zoltego zlota a w srodku biale zloto, nie znalazlam niestety innego zdjecia.
Obrączki fajne A to tak sobie wymyślaliście, spryciuchy, dwa śluby dwa wesela
No to 8 sierpnia trzymamy kciuki za pogodę i w ogóle za wszystko.
Cytat:
odebralam dzisiaj etole
SSR gratuluje rozdania pierwszych zaproszen szkoda ze tesciowie sie obrazili, ze przyszliscie bez zapowiedzi, ale za to z tego co piszesz u innych odwiedzanych bylo bardzo milo
tak wogole jak tak piszesz o Twoich zaproszeniach i zachwytach ludzi nad nimi, to nie moge sie doczekac az je zobacze. ciekawa jestem jak wygladaja i jak tam popisalas to wszystko
A zdjęcia etoli gdzie?
Tak rozdawanie idzie pełną parą, wczoraj rozdane kolejne trzy, a dziś idziemy zaraz dać jeszcze jedno, także zostanie mi tylko jeszcze 8, ale myślę, że do końca przyszłego tygodnia się wyrobimy. Ludzie już dzwonili, że te tuby podostawali, ale jeszcze nikt nie dał potwierdzenia:/
Teściową mam no gdzieś tam ją mam A zaproszeniami się pochwalę w przyszłym tygodniu, obiecuję
Cytat:
dziewczyny u nas jest 150pln ale to ze wzgledu na menu o to taka francja elegacja sa jakies kroliki, kaczki w czyms tam i generalnie sporo mies roznorakich co sie mojemu tz podoba i wiemy ze jedzenie dobre, wiec to 150pln to na bank za te miesiwa placimy co jest smieszne bo jestem wegetarianka; wiec co do tego to wiem ze pieniazki rzeczyiwscie ida w jedzonko; no ale co do dekoracji to mam plan jak to zalatwic, jak sie uda to sie pochwale

z nowosci to ustaliluysmy z moja wizazystka ze najwyzszy czas na probny wiec umawiam sie w lipcu
No to macie rzeczywiście elegancko króliki, kaczuchy fiuu, fiuuu
O a do kosmetyczki to ma mnie znajoma umówić, ponoć sprawdzona, pójdziemy na próbny to zobaczymy co mi wyczaruje
Cytat:
Czyli jednak fiolet No to już macie kolejne z głowy
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Wiem tylko, ze będziemy mieć napewno duże serce z małych balonów i będzie ono prawdopodobnie za naszymi krzesłami. To serce tż wygrał na targach ślubnych O coś takiego jak w załączników to serce, kolor to uzgodnienia z firmą
TŻ szczęściarz A serducho fajne
Cytat:
serducho fajne, ja mysle o sercu z jakis galazek z zielonym, jeszcze nie wiem, narazie kombinuje

???dawalyscie juz na zapowiedzi??? bo na jednym watku przeczytalam ze czeka sie 3 tygodnie na podpis do ksiazeczki ze zapowiedzi byly dane tudziez na zaswiadcznie
Oooo z gałązek serducho będzie super, może jeszcze jakieś liście, jesienne kompozycje, jarzębina

Na zapowiedzi nie dawałam jeszcze, ale u nas to można dać kiedykolwiek, ale nie później niż chyba 3 czy 4 tygodnie przed ślubem. A my idziemy dopiero w sierpniu spisać protokół i dac na zapowiedzi, bo będzie już farorz, a teraz ma urlop.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 22:13   #790
lady1980
Raczkowanie

Dziewczyny,
ja tak do was na chwilkę tylko . Widzę że naprodukowałyście tych postów całe mnóstwo, od ostatniego razu kiedy pisałam.
W pracy mam przez dwa miesiące wizytacje i mnóstwo stresu i wracam padnięta, ale staram się was chociaż czytać na bieżąco.

Judith, podkradłam od Ciebie fotki makijażu bo mi się spodobały Salę macie super, nad wodą, sama pochodzę z mazur więc mam słabość do jezior.

Złotko, pochwal się etolką, chętnie podpatrzę, bo bolerko które zamówilam, jest niestety do przeróbki, z tyłu sterczy, a rękawy ma jak u klauna, za szerokie i są do zwężenia. Wiec może będzie jednak etola.

SSR, fajnie że już rozdajecie zaproszenia. Jestem chyba wyjątkiem, bo nie dość że zdalam się na wybór tż co do zaproszeń (widzialam je tylko na zdjęciu w innej wersji kolorystycznej), to jeszcze osoba która je robi, wyjechala na wakacje i jak będą do konca lipca to będzie cud.

Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze biżuterii, to polecam babkę która robi biżuterię według waszego projektu (biżuteria onyx, poniżej podaje link, może się komuś przyda) Napisalam wczoraj maila ok. północy do bialej magii i do tej babki wlasnie i rano mile się zaskoczyłam, bo już ok. 8.00 mialam mail zwrotny z tego calego onyxu. Biala magia nie odpisala nawet.
Ta z onyxu ma chyba anielską cierpliwość, bo wymyślalam że a to koralik mniejszy, wiekszy, kolor inny, żylka inna itp. Napisalam kilka maili, odpowiadala ekspresowo i już ok godz. 12 wpłacilam zaliczkę na dwa komplety biżuterii i ozdoby do wlosów (oczywiście też wymyslalam po swojemu). Generalnie jaki będzie efekt - to się dopiero okaże, w każdym bądz razie polecam ją jesli chodzi o kontakt i cierpliwość. Nie trzeba wydzwaniać i się przypominać.

www.bizuteria.intelishop.pl

Miłego wieczoru dziewczyny, a raczej nocki
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 09:31   #791
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
SSR, fajnie że już rozdajecie zaproszenia. Jestem chyba wyjątkiem, bo nie dość że zdalam się na wybór tż co do zaproszeń (widzialam je tylko na zdjęciu w innej wersji kolorystycznej), to jeszcze osoba która je robi, wyjechala na wakacje i jak będą do konca lipca to będzie cud.

Dziewczyny, jeśli nie macie jeszcze biżuterii, to polecam babkę która robi biżuterię według waszego projektu (biżuteria onyx, poniżej podaje link, może się komuś przyda) Napisalam wczoraj maila ok. północy do bialej magii i do tej babki wlasnie i rano mile się zaskoczyłam, bo już ok. 8.00 mialam mail zwrotny z tego calego onyxu. Biala magia nie odpisala nawet.
Ta z onyxu ma chyba anielską cierpliwość, bo wymyślalam że a to koralik mniejszy, wiekszy, kolor inny, żylka inna itp. Napisalam kilka maili, odpowiadala ekspresowo i już ok godz. 12 wpłacilam zaliczkę na dwa komplety biżuterii i ozdoby do wlosów (oczywiście też wymyslalam po swojemu). Generalnie jaki będzie efekt - to się dopiero okaże, w każdym bądz razie polecam ją jesli chodzi o kontakt i cierpliwość. Nie trzeba wydzwaniać i się przypominać.

www.bizuteria.intelishop. pl
lady a na ile osób robisz wesele? Bo jak zaproszenia będziesz miała pod koniec lipca, to żebyście je zdążyli rozdać tak w miarę szybko. Bo nie raz potem tak jest, że termin potwierdzenia do np.1sierpnia a goście dostają zaproszenia 30lipca Ale nie martw się lipiec a październik to 3 miesiące, więc spokojnie zdążycie. Wystarczy, że dacie zaproszenia 2miesiące przed i będzie git

Co do biżuterii to dzięki za stronkę, ale oni to chyba na perełkach i kryształkach bazują. A w mojej kiecce się nic nie świeci więc pomyślałam sobie, że jak chcę błyszczeć to muszę mieć cyrkonie i tego będę szukać, ale najpierw butki, bielizna, umówić się do kosmetyczki i w końcu znaleźć fryzjera Takiego co to od 7rano jest czynny w sobotę.

Dziś jedziemy do Kędzierzyna z zaproszeniem, ogólnie zostało nam 8 do rozdania. Myślę, że do końca przyszłego tygodnia będzie koniec Najlepsze jest to, że znajomi których ponad 3lata nie wiedzieliśmy, dali od razu potwierdzenie, a rodzina która powiedzmy mieszka za płotem nie, w ogóle to nic nie mówili Ale najbardziej się martwię, czy do wszystkich doszły zaproszenia, bo jednie dzwonią, że dostali a inni - cisza. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać do 1 sierpnia, bo przecież nie będę dzwonić po ludziach czy zaproszenia dostali?

Ależ ta pogoda zmienna jest, wczoraj słonko tak trzaskało, że dziś plecków i ramion nie mogę dotknąć, a dziś pochmurno:/

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-05, 21:44   #792
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

ekstra wątek! nie wiedziałam, że nas tyle jest z października a że już z 3 października. jestem w szoku.
aż zapomniałam, na samym początku wszystkie Was powitać i prosić o dopisanie do kalendarza na 3ego oczywiście.
pozdrawiam!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 10:36   #793
zlotko855
Rozeznanie

witajcie dziewczyny po weekendzie

my znowu bylismy u rodzicow, takze fajnie spedzilismy czas.
zreszta TZ drukowal koperty na zaproszenia, takze tez troche pozytku z tego bylo.
aha i rozdalismy pierwsze zaproszenia
w sobote przyszla do nas kolezanka z winkiem posiedziec, ktora przyleciala na kilka dni z anglii, a ze nie bedziemy sie z nia juz wiedziec to skorzystalismy z jej odwiedzin i zaprosilismy ja
zaproszenia dostali tez nasi rodzice, ktorzy wzruszyli sie jak je czytali, bo dla nich umiescilismy taki inny tekst, taki specjalnie dla rodzicow.
noi moje rodzenstwo.
wszytskim zaproszenia bardzo sie podobaly.
zaproszen mamy gdzies polowe gotowa, zle obliczyla potrzebna ilosc krysztalkow (tzn. potrzebnego rozmiaru) i przyszlo za malo, a wiekszych przyszlo za duzo. mielismy przyklejac te wieksze, ale tygladaja jak klocki i przykejamy mniejsze w efekcie czekamy na dostawe wstawie fotki jak bede w domu, bo tam wszytsko zostawilismy.

zdjecie etoli wklejam ponizej...robione tel i w dodatku przez moja mala siostre wiec tak sobie wyszly, ale zawsze cos

lady super, ze zamowilas juz sobie bizu jak dojdzie to sie pochwal
szkoda, ze bolerko okazalo sie takim niewypalem. moze faktycznie etola, albo je jakos przerobisz.

czesc kasiuha
fajnie, ze do nas dolaczylas. ja tez jestem z 3 pazdziernika
jak tam przygotowania u Ciebie?
P7041402.jpgP7041406.jpg
p.s. dodam, ze etola nie jest biala, bo suknie mam ecru i kioor dobierany byl do jej odcienia

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-07-06 o 10:37
Stary 2009-07-06, 10:40   #794
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
zdjecie etoli wklejam ponizej...robione tel i w dodatku przez moja mala siostre wiec tak sobie wyszly, ale zawsze cos
Uuuu jaka lalunia A tak serio, to etola b. ładna

kasiuha hejka
Stary 2009-07-06, 11:43   #795
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
ekstra wątek! nie wiedziałam, że nas tyle jest z października a że już z 3 października. jestem w szoku.
aż zapomniałam, na samym początku wszystkie Was powitać i prosić o dopisanie do kalendarza na 3ego oczywiście.
pozdrawiam!
Cześć No to opowiadaj, jakie duże wesele, czy masz już sukienkę i w ogóle co już macie. Zaproszenia rozdane pokazuj wszystko co masz
Cytat:
p.s. dodam, ze etola nie jest biala, bo suknie mam ecru i kioor dobierany byl do jej odcienia
No pięknista Jaka Ty laska jesteś

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 11:59   #796
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

zlotko855 bardzo fajna ta Twoja etola. jestem ciekawa jak komponuje się z całą suknią.

Dziękuję Dziewczyny za tak ciepłe i miłe przywitanie!

Co do mojego ślubu i wesela, to no przygotowania wrą. Wesele będzie na około 60 osób, więc chyba nie za duże. Sukienkę już mam (wieczorem może się zmobilizuję i wstawię jakąś fotke, ok?), mój TŻ garnitur też ma, i ja i on chcieliśmy klasyczny, zwykły, żeby jeszcze potem się przydał. Makijażystkę i fryzjerkę już mam załatwioną, salę, wódkę i zespół oczywiście też. Nie wiem tylko jakie kwiaty i jak kolorystycznie stroić salę, bo to będziemy robić sami przy pomocy znajomych. Dlatego też nei wiem jakie zawieszki na wódke zrobić. I jakoś nie mam do tego głowy. Może wy cos poradzicie, albo podrzucicie swoje pomysły. Bo chciałam jakoś może wykorzystać kolorowe liście, które w październiku już będą...
Stary 2009-07-06, 12:51   #797
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Co do mojego ślubu i wesela, to no przygotowania wrą. Wesele będzie na około 60 osób, więc chyba nie za duże. Sukienkę już mam (wieczorem może się zmobilizuję i wstawię jakąś fotke, ok?), mój TŻ garnitur też ma, i ja i on chcieliśmy klasyczny, zwykły, żeby jeszcze potem się przydał. Makijażystkę i fryzjerkę już mam załatwioną, salę, wódkę i zespół oczywiście też. Nie wiem tylko jakie kwiaty i jak kolorystycznie stroić salę, bo to będziemy robić sami przy pomocy znajomych. Dlatego też nei wiem jakie zawieszki na wódke zrobić. I jakoś nie mam do tego głowy. Może wy cos poradzicie, albo podrzucicie swoje pomysły. Bo chciałam jakoś może wykorzystać kolorowe liście, które w październiku już będą...
Kasiuha wesele na 60osób to wesele w sam raz, ja chciała mieć 40osobowe, ale prosiłam 89, bo wiadomo dużo odpada. Mam nadzieję, że te 40 się uzbiera.
Fotki sukienki wstaw, czekamy A garnitur czarny?
Jaką macie wódkę kupioną? Bo ja dopiero we wrześniu będę się zaopatrywać. A zawieszek specjalnych na wódke mieć nie będę tylko wstążeczki. Ale kolorowe liście do dekoracji jak najbardziej
A gdzie masz wesele, masz jakieś albo lokal może ma swoją stronkę?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-06, 13:25   #798
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
witajcie dziewczyny po weekendzie

my znowu bylismy u rodzicow, takze fajnie spedzilismy czas.
zreszta TZ drukowal koperty na zaproszenia, takze tez troche pozytku z tego bylo.
aha i rozdalismy pierwsze zaproszenia
w sobote przyszla do nas kolezanka z winkiem posiedziec, ktora przyleciala na kilka dni z anglii, a ze nie bedziemy sie z nia juz wiedziec to skorzystalismy z jej odwiedzin i zaprosilismy ja
zaproszenia dostali tez nasi rodzice, ktorzy wzruszyli sie jak je czytali, bo dla nich umiescilismy taki inny tekst, taki specjalnie dla rodzicow.
noi moje rodzenstwo.
wszytskim zaproszenia bardzo sie podobaly.
zaproszen mamy gdzies polowe gotowa, zle obliczyla potrzebna ilosc krysztalkow (tzn. potrzebnego rozmiaru) i przyszlo za malo, a wiekszych przyszlo za duzo. mielismy przyklejac te wieksze, ale tygladaja jak klocki i przykejamy mniejsze w efekcie czekamy na dostawe wstawie fotki jak bede w domu, bo tam wszytsko zostawilismy.

lady super, ze zamowilas juz sobie bizu jak dojdzie to sie pochwal
szkoda, ze bolerko okazalo sie takim niewypalem. moze faktycznie etola, albo je jakos przerobisz.

czesc kasiuha
fajnie, ze do nas dolaczylas. ja tez jestem z 3 pazdziernika
jak tam przygotowania u Ciebie?
Załącznik 2355109Załącznik 2355110
łał śliczna etola,laseczka z ciebie Czekam na zdjęcia zaproszonek, super ze juz pierwsze zaproszenia rozdane.

kasiuha witaj to czekamy na zdjęcia twojej sukieneczki
Stary 2009-07-06, 13:37   #799
zlotko855
Rozeznanie

dziewczyny upal byl taki, ze nie szlo wytrzymac.
ciesze sie, ze etola sie Wam podoba
przepraszam, ze takie jakies duze te zdjecia wyszly.

kasiuha widzilam suknie na ogolnym bardzo ladna. nie nawymyslana. super

dzisiaj ide na probny makijaz

Stary 2009-07-06, 20:00   #800
judith8
Rozeznanie

kasiuha witay, dopisalam cie do kalendarza wstaw link do sali albo zdjecia to moze cos doradzimy

zlotko pieknie ci w tej etoli

moj tz sie wzial i ma juz prawie komplet dokumentow a ja nic %^&#^%& no w szoku normalnie jestem i najlepsze jest to ze on to sciagal z drugiego konca kraju, a moja mama i siostra maja pod nosem koscioly i usc i dupa blada czasu nie maja, chyba w przyszlym tygodniu sama sie tym zajme bo na glowe dostane jak bede na nie czekac
Stary 2009-07-06, 21:12   #801
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

no niestety dziewczyny, nie mam zdjęć sali, a strony żadnej jeszcze nie ma, bo to tacy panowie kupili drugi lokal i to w tym roku będą się odbywały pierwsze wesela. (zresztą poprzedniego lokalu też nie reklamowali w internecie, swoją drogą ciekawie dlaczego). Ale jak byłam tam na ostatki, to mieli ładnie stoły przystrojone organzą, więc myślę że się z nimi dogadam i resztę dekoracji jakoś dogram. Tylko nie mam motywacji się spotkać z właścicielem, żeby to wszystko obgadać.

Wódkę już miałam kupioną z rok temu, bo była promocja, kupiliśmy Żołądkową Gorzką De lux, czy coś takiego. Kilku znajomych miało ją na swoich weselach i chwalili, że nie jest strasznie droga ale też nie najgorsza w smaku.

a co do gości to jestem na etapie roznoszenia zaproszeń i nie wiem na razie ile zrezygnuje. Do tej pory to tylko jedna para ze strony TŻ zrezygnowała.

macie już wymyślone bukiety? i co robicie z włosami, tzn. chodzi mi jak już będzie odpięty welon to ładnie byłoby mieć jakiś akcent. ja mam taki problem, że mam dość strojny welon i fryzjerka mi pwoiedziała, żebym nie przesadzała z fryzurą, kwiatami we włosach, bo nie będzie to ładnie wyglądało. Kosmetyczka powiedziała, że ładnie by było jakbym miała kwiaty w kolorze ciepłego różu (to tak róż pomieszany z pomarańczą), tak chce mi usta pomalować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5049.jpg (56,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2009-07-07, 07:44   #802
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

witam
milo ze sie wam podobaja obraczkityle napisalyscie z enie nadazam czytac:p
judith8 faktycznie niebieski przesliczny troche nie roztarte sa granice miedzy kolorami ale ejst bardzo ladny a co do rozowego to hmm osobiscie rozu nie lubie makijaz bylby ladny gdyby nie ten brokat, porozsypany wszedzie:p i tez tak jak inne kobietki twoerdze ze leppiej zabardzo sie nie swiecic bo zle to wyjdzie na zdieciu.
SSR hehe nie nie mamy 2 wesel:p jedno wystarczy te w pazdzierniku, a po cywilnym licze ze nie bedzie nic, znaczy nie planuje imprezy zadnej tylko placek i kawa z rodzicami. ja moze byc cos zaplanowala ale wesele mamy hmm podwojnie razem z rodzicami mojego TŻ gdzysz sa po rozwodzie w sumie nie wiem na co im byl bo i tak mieszkaja i spia razem:|zaden nie chcial odpuscic chyba:\ ale mniejsza o w kazdym razie nie bedzie podwojnego wesela:p
judith8 tak jak wczesniej pisalam jestem umowiona na 18 lipca na spisanie protokolu z ksiedzem wiec mysle ze po tym dniu jka jzu ksiadz sobie tam ustali to wywiesi nas w gablocie. bo 3 miechy to chyba za wczzesnie?? czy nie?? ludzie zapomna kto mial brac slub:pchyba ze kartka bedzie wusiec opk 3miesiecy.
zlotko855 to ladna ladne, ale jakie masz nogi!! :P
kasiuha witaj widze ze jzu prawie cale wesele zalatwoine i zorganizowane ladnie ladnie. ja bukietu jescze nie mam doklandie ale chce miec zielony znaczy taki bialo-zielony:phmm poszukam moze mam na kompie zw:p ee nie mam ale pokaze wam mniej wiecej jaka fryzure bym chciala.mam cieniutkie wloski wiec nie moge cudowac tym bardziej ze mam drobniutka buzke wogole cala jetsem jak calineczka:p

ta 3 fryzura to wstawilam bo jest ladna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2kced0440649.jpg (10,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 400_F_1173300_EhIogYDkyqrElzrFGmeX3HIoYZaSyL.jpg (22,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (16,4 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez pilaa
Czas edycji: 2009-07-07 o 07:45
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:24   #803
Aneczka78
Raczkowanie

dziewczyny, chyba jednak zapiszę się do listy październikowych PM mamy już fajną salę, jesteśmy po pierwszej rozmowie z księdziem, z naukami też nie powinno być problemu, tylko jeszcze grajków nie ma, ale TŻ obiecał że wszystko załatwi.
Wczoraj przymierzałam suknie i od razu zakochałam się w pierwszej jaką przymierzyłam Każda następna to już było nie to..
Co o niej sądzicie??: http://www.biancaneve.com.pl/Suknia-...ałkami-524.htm
jestem szczupłą blondynką, więc chyba powinna być biała.

Nasza Hanusia - 07.28.2010
Aneczka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 10:43   #804
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
dzisiaj ide na probny makijaz
zlotko i jak makijaż Nic się nie chwalisz...
Cytat:
moj tz sie wzial i ma juz prawie komplet dokumentow a ja nic %^&#^%& no w szoku normalnie jestem i najlepsze jest to ze on to sciagal z drugiego konca kraju, a moja mama i siostra maja pod nosem koscioly i usc i dupa blada czasu nie maja, chyba w przyszlym tygodniu sama sie tym zajme bo na glowe dostane jak bede na nie czekac
judith spokojnie nie gorączkuj się tak Zdążysz ze wszystkim. Ja tam do kancelarii idę w sierpniu, bo teraz nie ma farorza (a wikary jest zakręcony).
Cytat:
no niestety dziewczyny, nie mam zdjęć sali, a strony żadnej jeszcze nie ma, bo to tacy panowie kupili drugi lokal i to w tym roku będą się odbywały pierwsze wesela. (zresztą poprzedniego lokalu też nie reklamowali w internecie, swoją drogą ciekawie dlaczego). Ale jak byłam tam na ostatki, to mieli ładnie stoły przystrojone organzą, więc myślę że się z nimi dogadam i resztę dekoracji jakoś dogram. Tylko nie mam motywacji się spotkać z właścicielem, żeby to wszystko obgadać.

Wódkę już miałam kupioną z rok temu, bo była promocja, kupiliśmy Żołądkową Gorzką De lux, czy coś takiego. Kilku znajomych miało ją na swoich weselach i chwalili, że nie jest strasznie droga ale też nie najgorsza w smaku.

a co do gości to jestem na etapie roznoszenia zaproszeń i nie wiem na razie ile zrezygnuje. Do tej pory to tylko jedna para ze strony TŻ zrezygnowała.

macie już wymyślone bukiety? i co robicie z włosami, tzn. chodzi mi jak już będzie odpięty welon to ładnie byłoby mieć jakiś akcent. ja mam taki problem, że mam dość strojny welon i fryzjerka mi pwoiedziała, żebym nie przesadzała z fryzurą, kwiatami we włosach, bo nie będzie to ładnie wyglądało. Kosmetyczka powiedziała, że ładnie by było jakbym miała kwiaty w kolorze ciepłego różu (to tak róż pomieszany z pomarańczą), tak chce mi usta pomalować.
kasiuha masz fajną, kiecę, na początku też chciałam z takimi zakładkami na brzuchu A będziesz miała bolerko czy coś na rączki? Bo weslon rzeczywiście strojny, a obszyty tylko tą koronko-nitką czy ma jeszcze jakieś koraliki?
Nie wiem czy chwaliłaś się już zaproszeniami
Co do bukietu to dopiero w sierpniu będę wybierać lub we wrześniu. Z włosami co robię, no na pewno je spinam w kok, bo mam długie, ale fryzjerki jeszcze nie mam
Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
SSR hehe nie nie mamy 2 wesel:p jedno wystarczy te w pazdzierniku, a po cywilnym licze ze nie bedzie nic, znaczy nie planuje imprezy zadnej tylko placek i kawa z rodzicami. ja moze byc cos zaplanowala ale wesele mamy hmm podwojnie razem z rodzicami mojego TŻ gdzysz sa po rozwodzie w sumie nie wiem na co im byl bo i tak mieszkaja i spia razem:|zaden nie chcial odpuscic chyba:\ ale mniejsza o w kazdym razie nie bedzie podwojnego wesela:p
ja bukietu jescze nie mam doklandie ale chce miec zielony znaczy taki bialo-zielony:phmm poszukam moze mam na kompie zw:p ee nie mam ale pokaze wam mniej wiecej jaka fryzure bym chciala.mam cieniutkie wloski wiec nie moge cudowac tym bardziej ze mam drobniutka buzke wogole cala jetsem jak calineczka:p
ta 3 fryzura to wstawilam bo jest ladna
Nie za bardzo kuma o co chodzi z tymi dwoma weselami, że jak macie z rodzicami wesele?
Co do bukietu to ja też chcę albo biało-zielony albo biało-żółty.
A fryzurki fajne takie dziewczęce
Cytat:
Napisane przez Aneczka78 Pokaż wiadomość
dziewczyny, chyba jednak zapiszę się do listy październikowych PM mamy już fajną salę, jesteśmy po pierwszej rozmowie z księdziem, z naukami też nie powinno być problemu, tylko jeszcze grajków nie ma, ale TŻ obiecał że wszystko załatwi.
Wczoraj przymierzałam suknie i od razu zakochałam się w pierwszej jaką przymierzyłam Każda następna to już było nie to..
Co o niej sądzicie??: http://www.biancaneve.com.pl/Suknia-slubna-uszyta-z-tafty-francuskiej-i-koronki-z-kryształkami-524.htm
jestem szczupłą blondynką, więc chyba powinna być biała.
No to super Co macie za salę? i gdzie?
A kiecka no taka inna, niż wszystkie teraz. Jeśli Ci się podoba to bierz, a jak się w niej czułaś?

Dziewczynki byliśmy wczoraj z zaproszeniami u dwóch księży, każdy na dzień dzisiejszy potwierdził i jedna para znajomych też Fajnie, bo jak wujek TŻ przyjedzie to będzie 3 księży
A i dla dziewczyn, tóre chciały zobaczyć mojke zaproszenia, oto one) Soki za jaość zdjęć, ale robione na szybko komórką i na żywo są o wile ładniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia 07-07-09_1105.jpg (65,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 07-07-09_1106.jpg (47,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 07-07-09_1107.jpg (24,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 07-07-09_1110.jpg (88,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia 07-07-09_1111.jpg (49,9 KB, 7 załadowań)

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-07-07, 10:58   #805
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

aneczka78 bardzo mi się podoba Twoja suknia, na pewno będziesz w niej przepięknie wyglądać i zachwycisz swojego narzeczonego.

SSR no ja do swojej sukienki będę miała bolerko, takie że rękawy mogą być długie, a mogę je wywinąć, wtedy tworzą takie trójkąciki, a rekaw jest 3/4. Pani ze sklepu proponowała mi jeszcze jakieś futerko i moja mama mówi, żeby wziąć, bo jak się okaże, że zimno będzie... ja mówię, że emocje będą mnie grzały, ale to zobaczę jak już będzie bliżej października i jaka będzie pogoda.
Twoje zaproszenia są urocze. Też się nad takimiz astanwiałam, ale w końcu z allegro zamówiłam najprostsze jakie były, także nie będę ich pokazywać, nie są brzydkie, ale nie ma się czym chwalić
pozdrawiam!
Stary 2009-07-07, 10:59   #806
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny

wczoraj bylam na tym probnym makijazu. powiem Wam (raczej napisze), ze jestem bardzo zadowolona. TZ tez sie podoba. kobietka pracuje na bardzo dobrych markach. bardzo sie ciesze ze do niej trafilam. makijaz zrobila mi rozowo-sliwkowej jakby?+szary tak jak chcialam, w ciemniejszych kolorach (nie typowo slubny). takie bardziej przydymione oko. dodala tez cienie opalizujace na luku brwiowym (bo mam takie kolczyki - opalizujace krysztalki). makjaz z rozem, bo taki bukiet bedzie. aha i uczesala mnie na koniec tak dla zabawy, bo podobaly sie jej moje wlosy, a przy okazji zrobila mi taka a'la slubna fryzure bym zobaczyla jeszcze dokladniej jak bede w tym dniu wygladac.
zdjecia obiecuje, ze wkleje jak bede miec wiecej czasu.

judith, pilaaa - dziekuje

judith ty z papierkami masz tak jak my, czyli niezalatwione nic. z tym, ze my daleko nie mamy, by po nie pojechac (TZ ma nawet papiery w naszym kosciele, ja bylam tylko chrzczona w parafi obok) i jeszcze USC zaswiadczenia musimy zalatwic.

kasiuha ja nie mam welonu nie bardzo mi pasowal i mam tiare przed ktora od zawsze sie bronilam a wyszlo odwrotnie i tez jest dobrze. wlosy bede miala upiete w calosci w kok.
bukiet najprawdopodobniej z cantedesek rozowych.

pilaa super fruzurki wstawilas. kazda mi sie podoba

aneczka no to oficjalnie juz witamy cie wsrod pazdziernikowych PM
suknia bardzo ladna
hmm a co do skoloru sukni, to ja tez jestem drobna blondynka i lepiej wygladalam w sukniach koloru ecri, ivory. w bialych nie wygladalam ladnie. a ty sprawdzalas jak wygladasz w tych kolorach? lepiej sprawdz, nie konieczne w tym modelu ktory wybralas, jesli nie maja w salonie tylko poprostu zmierz jakas suknie i biala i jakas koloru nieco ciemniejszego.

Stary 2009-07-07, 11:03   #807
Aneczka78
Raczkowanie

SSR, będę jeszcze inne suknie przymierzać, ale w tej się czuję jak księżniczka i właśnie tego chciałam. ma bardzo fajną taftę, koronki i kryształki i mimo że jest 'bogata' to wydaje mi się że nie jest przesadzona. a dlaczego piszesz że inna niż teraz są??
salę mamy tu: http://www.podszyszkami.pl/index.php?go=hotel
a zaproszenia macie b.fajne

Stary 2009-07-07, 11:09   #808
zlotko855
Rozeznanie

SSR wkleje fotki jakos wieczorkiem
nie widzialam, ze napisalas wiadomosc, przepraszam
a zaproszenia superowe mniej wiecej tak je sobie wyobrazalam pod wzgledem wygladu. a tekst mnie powalil super baardzo fajne.
twoja suknia idealnie pasuje moim zdaniem do tych zaproszen kojarza mi sie z rycerzami

Stary 2009-07-07, 11:14   #809
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

zlotko855 masz rację z tymi kolorami sukien. też jestem blondynką (może nie drobnej budowy ciała ) i o jasnej karnacji. Na samym początku uparłam się na biała sukienkę, taką chciałam i wiedziałam, że mój narzeczony też tak by chciał. I mierzyłam te białe i mierzyłam, ale cały czas było coś nie tak i kobietka mówi, żebym przymierzyła ecru i okazało się, że to jest właśnie to. Kolor od razu dodał takiego blasku. hmmm to takie moje doświadczenia jeśli chodzi o kolory sukni slubnych.
Aneczka78 a będziecie spać też w tym Hotelu pod szyszkami, bardzo mi się podoba!

Edytowane przez kasiuha
Czas edycji: 2009-07-07 o 11:16 Powód: dopisek
Stary 2009-07-07, 11:25   #810
Aneczka78
Raczkowanie

Cytat:
Aneczka78 a będziecie spać też w tym Hotelu pod szyszkami, bardzo mi się podoba!
tak, tam też będą noclegi. cieszę się że Ci się podoba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości