|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
![]() Cytat:
![]() (Nie) dziękuje ![]() Na stanowisko sekretarki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
witam
my dawaliśmy pieniążki na ostatnich chrzcinach daliśmy chyba z 300 zł i tak tez widziałam że większość kaske dawała my mamy zamiar robić chrzciny młodego w święta wielkanocne nie wiem w który dzień ale raczej jesteśmy za tym terminem , może się coś zmieni ale wtedy raczej na maj albo czerwiec 6 -tego to w niedziele i do tego to nasza 1-wsza rocznica by była, ale ja wiem.... czy to dobry pomysł musze pomyśleć młody dzisiaj znowu wietrzony przy oknie , jutro jeśli taka pogoda będzie idziemy na spacerek na 15-20 minut
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||||||
Zadomowienie
|
No ja już po zakupach ale nic konkretnego nie kupiłam oprócz mopa mamie, bo jej starego biorę do remontu. Ale zaraz jadę do banku, więc trzymać kciuki żeby mnie nie odesłali do poniedziałku, bo chciałabym to już pociągnąć dalej.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Remont jest fajny, bo się robi dla siebie, ale czas nerwy i pieniądze. Najbardziej się boję, ze mi się w połowie (albo co gorsze na początku) remontu skończy kasa i trzeba będzie czekać i jak tak będziemy to przedłużać to skończymy ostatnie pomieszczenie a to pierwsze już się będzie nadawało do remontu, normalnie jakieś schizy ostatnio mam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Iwka - niezła heca z remontem
![]() ![]() Szkoda, ze żadnych skarbów nie znaleźliście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
Ten płyn naprawdę ułatwia życie, zwłaszcza jak farba (u nas się mówi poniemiecka
![]() ![]() ![]() Ja też żałuję że skarbów nie było ![]()
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2010-02-05 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Trafić na prawdziwego pachowca, to wielkie wyzwanie. Moich teściów zalewał sąsiad po remoncie łazienki. dobry miesiac szukali gdzie leci, okazało się, ze pod płytkami, prawie na każdym złączu, kolanku, trójniku- wszytsko przeciekało. Natomiast ze starą farbą też miałam przejścia. Jakies 3 lata temu malowalismy łazienkę. Stara farba była biała - zmyliśmy sciany i pomalowaliśmy dulux-em. Kolejnego dnia, rano przeżylismy szok. Ponieważ farba odklejala się od sciany, wyglądało to jak pootwierane rany, takie pęknięcia wybałuszające się. Okazało się, ze ta farba biała, to było jakieś białkowanie wapnem. Musieliśmy szpachelkami zdrapać całą farbę do cementu - niezła frajda - kilkanaście godzin drapania, potem jeszcze gruntowaliśmy i chyba po jakimś tygodniu w końcu łazienka została ponownie pomalowana. Całe szczęście, ze kafelki mamy do połowy sciany, wiec nie trzeba było drapać wszystkiego. Swoją drogą, to mi bardzo podobaja sie właśnie łazienki nie wypłytkowane pod sam sufit. Ściana oddycha, a jak się coś znudzi, to tylko zmienia się kolor, a kafli nie trzeba skuwac.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-02-05 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
iwka my mieszkamy (tzn moi rodzice) w takim przedwojennym roku jeszcze z przed 1900 roku i były tam piece kaflowe. A że mój tato to majster, powiedział robimy centralne i zaczęło się. Po wyburzeniu pieca w salonie, został odkryty komin, a obok niego dziura. W dziurze tato znalazł gazety z początku 1918 roku po niemiecku i papucie
![]() A mojemy byłemu tak fachowiec zrobił (i dobrze mu tak, eksowi, bo prosił mojego tate by mu remont zrobił i zrobił by to za darmo ale wolał w końcu wybrać takiego ktoremu zapłacim naprawde duże pieniądze, myślał że zrobi lepiej ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie dziewczyny to jest najgorsze, że ktoś za to kasę bierze i się nie wstydzi. U nas też ten brodzik na stałe obudowany był (może "majster" ten sam był hehehe).
Z innych cudowności - mój dom rodzinny to też stara kamienica, też z piecami. Mama rzuciła hasło - robimy centralne. Teraz do centralki trzeba w komin wpuścić rurę stalową, żeby nią spaliny wychodziły. Przyszedł kominiarz, popatrzył do komina, powiedział że pion jest, no to ekipa dawaj rurę ciągnąć. Przeciągnęli jedno piętro i dalej nie pójdzie. Co się okazało? Kominiarz po pijaku chyba ten pion badał, bo rura po drodze miała dwa odcinki po skosie i rura nie przejdzie. Dzięki Bogu nad nami tylko dwa mieszkania i to puste, do generalnego remontu, więc rozkuli w nich ściany i jakoś przeciągali. Potem zamurowali dziury z powrotem. Ale nie wyobrażam sobie co by było jakby ktoś tam mieszkał - nikt by kuć w zrobionym mieszkaniu nam nie pozwolił, a tu kupę kasy na materiały poszło i łazienka rozwalona. SZOK.
#790 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny to jeszcze nic
jakies pare lat temu z 9 bedzie wynajmowałam z były mieszkanie w kamienicy na poddaszu z racji zawodu byłego pracował nocami mieszkanie duze przejsciowe od łazienki do odstaniego pokoju trzeba przejsc przez kuchnię i pokój mieszkanie nie w kwadracie tylko w prostokącie kazde pomieszczenie tylko jedną sciana łączona z drugi mam nadzieje ze sobei wyobrazacie jakos no sypialnie mielismyw ostatnim pokoju spie ktorejs nocy no i słysze coś łazi po kuchni!!! muwie kurde nie wyjde za cholere telefon po ex mowie ze cos łazi po domu on mi na to ze chyba mi sie sniło!!!! mowie mu kutfa wsiadaj w auto bo nei zdzierże no i nastepnej nocy został w domu noc i czuwanie no i cholera łazi coś zaczailismy sie w lazience jak zaczeło łazic to ex wyskoczył w miotłą!!! i co buszowało?? SZCZUR wyciągnął sobie coś ze smieci i dawj za grzejnik co sie okazalo za grzejnikiem pod boazetią (tak tak boazerią mialam w kuchni drewnianą boazerię na calej kuchni łącznie ze skośnym sufitem) wygryziona dziura i szczur sobie mieszkał na strychu i przez ta dziure buszował nam w mieszkaniu no i zrywanie CAŁEJ boazerii bo nei wiadomo gdzie te dziury jeszcze są masakra ale sie smieje jak sobie ten atak miotłą wspominam ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
oj kobity ile wy smarujecie jak człowiek w pracy siedzi
![]() kurcze juz tyle czasu nie chorowalam i zacyna mnie chyba brac cos.... ale co sie dziwic jak ona otwarte w domu i tak sie siedzi ![]() hehe wybralam sobie prezencik na walentynki ![]() ![]()
#792 |
Zakorzenienie
|
no to wrzucam fotki brzucha wlosow i plan mniej wiecej pokoju....
co myslicie o tym zeby wsyztkie sciany byly oliwkowe, meble i panele ciemny braz a na scianie gdzie drzwi (do lini drzwi) tapeta oliwkowa ze zlotym wzorem.. na oknie firanka sznurkowa zlota i zlote dosdatki brazowe i oliwkowe... aaa na dluzszych scianach byly by tez szafeczki wiszace (tej co rogowka i szafki stojace ![]() no i pomyslalam ze kolo okna tam nad stolem bylo by 5 naszych zdjec jedno pod drugim w prostej zlotej ramce.. co w na to?? aa i niepatrzcie na twarz bo jest straszna ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-02-05 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
matucha ale śliczny brzuchol
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ale mam katar!!! zaraz mi nos odpadnie.... a tak jeszcze mysle o tych wakacjach-ze moze to przeznaczenie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
martucha nie kladz ciembych paneli, bo bedziesz klela, wiesz jak na nich kurzy widac? codzienie na mokro trzeba wycierac
![]() Brzuch i wlosy cuuudo ![]() Czekam na fokti ![]() SSR nie przebieramy sie w koncu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
martuś śliczny brzuszek i fryzurka też superowa. Ten twój kolor włosów jest zabójczy
![]() a my o 19 idziemy mieszkanko oglądać, 45 m oczywiście na parterze. Ale napalona nie jestem za bardzo, bo dzielnica niespecjalnie mi odpowiada (wszędzie daleko) no i cena taka sobie, ale zobaczyć można, może akurat nam się spodoba.
#799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczatek weekendu i jeszcze wyplata zyc nie umierac ![]() a jutro Adamek ![]() czesc ![]() Cytat:
![]() bede Twoim prywatnym przewodnikiem ok? ![]() o ty sprytna jestes ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() martucha84 - sliczny brzuchol i wloski tez ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Martucha śliczny brzuchol, tak patrzę patrzę i tam chyba chłopak siedzi nie?
![]() Martuś nie wiesz co tam u Rybulki dawno się nie odzywała. Zabciu to odezwę się jak już będę bogata i będzie mnie stać na bilet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
anika2222 motyw ze szczurem-sublokatorem niezły. Niczego tak się nie brzydzę jak szczurów ..... bleeeee.
Martucha śliczne włosy, śliczny brzuszek i w ogóle śliczna cała Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki ;*
Ooo taaak ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() A my załatwiliśmy z trudem sobie kredyt, uwaga... 1200 zł, a problemów tyle, że... szkoda gadać. ![]() Nie no najlepiej, umowa na czas nieokreślony, zarobki 5 tys na rękę co miesiąc i w ogóle ![]() Ale w końcu się udało w moim banku.
![]() |
#803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chrzesniakowi kupiłam taki srebrny obrazek(ryngraf) na którym dałam wygrawerować "Chrzest Św. Kubusia data" (bardzo podobny do zdjecia, ktore zamieściłam) i sliczny kocyk oraz kartke. Mama Kubusia kreciła nosem na prezent, bo niemieliby jak się zabrac do samolotu (mieszkaja w UK), a pieniędzy nie chciałam dawac, bo mama ma lekka reke do ich wydawania, ale niestety na siebie ![]() ![]() ale sie cieszę, że juz mamy piatek. Jutro chyba wyciagne TŻa i znajomych na Sherlocka Holmsa... mam nadzieje, ze wypad sie uda. Tak w ogole ja tez mam dylemat co do prezntu. TŻ jest chrzestnym i mamy zaproszenie na I komunie do Berlina. Nie wiemy co kupic, tym bradziej, ze tam jest podobmo inaczej niz u nas, mniej wystwanie. Nie wiem jakie sa zwyczaje daje sie kase czy prezent?? czy ktoras z Was sie orientuje??
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Martucha mam podobny brzuch hehe ![]()
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
ok trzymam cie za slowo
![]() Cytat:
![]() szkoda gadac co sie w tej polsce dzieje ![]() Cytat:
![]() my dostalismy 2 takie na prezent slubny ( od ksiezy ) sliczne sa ![]() hmmm to moze dla chrzesniaka TZeta tez kup taki obrazek ? i dorzuci jakas kase do koperty i bedzie ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż załatwił kase, i postanowiliśmy wziąść te 1200 tylko. No i się udało, a tak to już w 4 bankach byłam i nic... ![]() ![]() A teść marzył, abyśmy wzięli kredyt hipoteczny... ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-02-05 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
myszka_maj hahaha dziekuje
![]() ![]() ![]() kliwia ale ciemne mi sie podobaja ![]() ![]() ![]() ![]() stokrotka24 dziekuje ![]() ![]() zaaaabcia dziekuje ![]() ![]() Scio dziekuje.. nie chlopak dziewczyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa u Rybulki czekam na maila teraz jej kolej ale moze ja pogonie ![]() klion78 dziekuje ![]() ![]() ![]() india83 dziekuje ![]() ![]() myslisz ze salon bedzie ok? *Agatek* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a myslicie ze polaczenie ciemnych braz mebli paneli i oliwkowych scian rozswietlonych zlotym bedzie dobrze?doradzcie..
![]() |
#809 |
Wtajemniczenie
|
Martucha - brzusio śliczny. A przed ciemnymi panelami niech Cię ręka boska chroni - wszystko na nich widać, ale to wszystko, przynajmniej raz na dwa dni trzeba je umyć, bo szlag człowieka trafia na widok śladów po przejściu czy kurzu.
Oliwka i złoto, fajne zestawienie, firankę bym jakąś jasną kombinowała, chociażby kremową, bo okno na wschód i będziesz mieć ciemno w salonie przy ciemnych meblach, oliwkowych ścianach i tej złotej firance, a już przy ciemnej podłodze to w ogóle. Agatek - nie pomyślałabym że takie problemy robią przy stosunkowo niewielkiej kwocie. Sherlocka widziałam, podobał mi się bardzo, ale nie jest to wierna ekranizacja opowiadań ![]() India - ciężko powiedzieć z komunią, z jednej strony trudno dawać pieniądze wg ichnich standardów, bo jednak w Polsce zarabiacie, to chłopczyk czy dziewczynka?
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Chrzesniak chłopczyk ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.