![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() Przyzwyczajanie się do nowego domu może trochę potrwać, szczególnie, że to już dorosły piesek. Musicie dać mu czas. Myślę, że to co Ci napiszę jest oczywiste, im więcej miłości i ciepła będziecie mu okazywać, tym szybciej się przyzwyczai. Dla psa, szczególnie dorosłego, zmiana otoczenia to duże przeżycie. Najlepiej gdyby kotś był z nim w domu jak najwięcej czasu... Z tym, że jak teraz przyzwyczaicie go do przebywania w domu, to 'zrobicie mu krzywdę', jak potem wygodnicie go do budy... Mało je i pije, bo jest w stresie, ale to nic złego, ważne, że je i pije cokolwiek ![]() No i skoro się kuli i ucieka, to może faktycznie był bity...skoro to był taki pies jakichś zwykłych robotników, przechodzący z miejsca na miejsce, to jest to całkiem możliwe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że zacznie się załatwiać na spacerze, bo czarno to widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Asiuk wczoraj poszły do ciebie skarpety.
Pewnie dziś dostaniesz ![]() A do mnie jeszcze nie wysłane ![]() No i znowu zapisałam sie na buty ![]() Czyli w realizacji kolejne 3 pary i na 1 jestem zapisana. ![]()
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko trzeba z nim wychodzić jak najczęściej, a nie liczyć, że sam da znać...skoro był budowym psem, to pewnie nie kapuje do końca, że trzeba dać znać, jak się chce siku czy kupę...poza tym teraz szczocha też z nerwów-to u psów normalne. A nie ma opcji, żeby został psem domowym?Czemu ma być przy budzie? Pies mieszkający w domu też może być pilnujący ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
cześć
nie mam czasu Was nadrabiać, ale widzę, że temat butów nadal na topie ![]()
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się zapisałam ![]() Cytat:
![]() W domu na pewno nie będzie - to duży pies, teściowa ma świra na punkcie czystości, poza tym w domu mieszka kot, z którym Murzyn miał wczoraj spięcie ![]() No i chyba lepiej mu będzie na dworze, jeśli całe życie ganiał po lesie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już zamawiam z myślą o lecie ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Takie pytanie z innej beczki. Macie konta na facebook'u czy nadal jesteście wierne zapyziałej naszej klasie??
![]() |
#788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cześć, Zuzaneczko.
Cytat:
![]() Zmykam na jakiś czas, do obowiązków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wariuję! ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takiej sytuacji uważam, że nie powinniście go trzymać teraz w domu, bo zrobicie mu krzywdę w pewnym momencie wyganiając go na dwór-nawet nie będzie wiedział czemu, będzie się cisnął do domu i będzie przeganiany... Lepiej dla niego będzie, żeby był od razu na dworze... Jednej rzeczy nie rozumiem - po co komu pies, skoro ma chopla na pukncie czystości...te dwie rzeczy nigdy nie idą w parze...ale gdyby dla mnie czystość mojego domu była najważniejsza, to bym nie brała psa... Poprzedni psiak też mieszkał na dworze? Haniu, ja mam na facebooku... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2010-03-02 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd mam -a mam od niedawna- z koleżankami kontaktuję sie praktycznie tylko przez fejsa ![]() Poza tym zauważyłam że nie dodają sie nieznajomi. Nasze skarpety ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post17561033 Post 7
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze skarpetami wszystko jasne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter znajdź mnie ![]()
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Pomerdało mi sie Twoje nazwisko o jedną literkę i dlatego nie mogłam Cię znaleźć ![]()
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też szukając Ciebie kombinowałam..z imieniem ![]() Żałuję, że się nie zapisałam na te cappuccino sandałki..są super...ale ten obcas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boskie są! to fakt...zamówiłam ale, jestem pewna że latem założę je 3 razy maks ![]() Ale chociaż mam z głowy buty na komunię chrześnika..teraz wystarczy dobrać do nich górę ![]()
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie by nie przeszkadzał pies w domu, ale teściowa nie chce. U nich do dużego pokoju nawet się w papciach nie wchodzi - tylko się je ściąga przed progiem ![]() ![]() Plusem jest to, że teściowa naprawdę kocha zwierzęta, zdarzyło jej się uratować kota z urwanym ogonem, który nie dawał jej spokoju ![]() Zarzucam jej jedynie to, że za bardzo utuczyła tego naszego domowego kocura ![]() Nie porównuję właśnie lasu i ogromnej przestrzeni do przydomowego podwórka - chodzi mi tylko o to, że mam wrażenie, że teraz on się czuje zamknięty jak w więzieniu. Czyli jednak wypuścić go na podwórko i przywiązać do budy, żeby nie uciekł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezłe ma natręctwo ![]() -------- Właśnie sobie uświadomiłam że mam niecałe 3 miesiące do wyjazdu na komunie do chrześniaka, a nie mam odłożonej ani złotówki ![]() A muszę uzbierać na XBoxa. Dobra nie kupuję już butów ![]()
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nie wiem czy to dobry pomysł trzymać go teraz w domu i przyzwyczając do ciepełka itp, skoro ma docelowo być podwórkowym psiskiem. Z drugiej strony nie do końca wiem, co Ci poradzić, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Moje maleńkie psiątka zawsze spały na kanapie czy łóżku i był stricte domowe ![]() Ale jak podwórkowy, to podwórkowy. Na dwór z łobuzem, żeby się przyzwyczajał..bo inaczej jak się do domu przyzwyczai, to mu ciężko będzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Przekażę uwagi odnośnie psiaka i spróbuję ją namówić, żeby jednak został w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - ja rozumie, porządek, czysto w domu...ale nie rozumiem ludzi, któzy są niewolnikami własnych mieszkań...biała wykładzina, wiecznie czyściutka, kanapa najlepiej w folii, bo się zużyje...masakra...po co ma być ładnie, jak wszystkie aspekty wizualne psuje to, że człowiek się czuje jak w muzeum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
..ale w sumie co ja sie dziwię. Mam znajomą która własnemu męzowi nie pozwala siadać na białej skórzanej kanapie w dzinsach bo się brudzi na niebiesko.
Biedak po przyjściu do domu od razu ze spodni musi wyskakiwać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
nie cytuję, bo nawet siły na myślenie za bardzo nie mam. Przeziębiłam się, albo się od kogoś zaraziłam, bo ostatnio wszyscy wkoło byli chorzy, łącznie z tż, więc mogłam coś złapać. W każdym razie pójdę wieczorem do lekarza chyba, żeby się nie męczyć. Haniu, zrobiłam dziś twoje kotlety ziemniaczano-fetowe. W smaku pyszne, ale rozwalały mi się podczas smażenia. Podejrzewam, że to przez to, że ziemniaki gotowane były na parze, więc mokre, może więcej mąki załatwiłoby sprawę. Co tu taka cisza w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy podejrzewam że ziemniaki były złej odmiany, no i na pewno to że na parze gotowane spowodowało, że były bardziej papowato - wodniste. Jak widzisz że masa jest za rzadka dosyp ze 2 łyżki bułki tartej do środka ![]() Mi osobiście nigdy się nie rozwaliły ![]()
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko godzinka i do domu
![]() I TŻ do mnie pisał, że będą z nim podpisywać umowę na czas nieokreślony i że dwóch jego szefów (bezpośredni i ten wyżej) są bardzo z niego zadowoleni ![]() ![]() Misku, Twoja historia o plackach mnie zainspirowała do zrobienia takich placków z gotowanych ziemniaków, też chyba wg Hani przepisu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
hej
![]() i ja mam fb, ale jeszcze nie zdązyłam się wkręcić :P niestety zarówno na fb jak i na nk zaproszeń od nieznajomych multum ![]() dostałam w końcu kartę, 3 dni się zbierałam aby zapisać się na zajęcia ![]() ale, ale ![]() ![]() od dzisiaj zaczynam ! ![]() ![]()
#810 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem dzisiaj padnięta ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.