ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 12:48   #781
malgos_2015
Przyczajenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

witam dukaneczki
dziękuję za odp.,
dziś zanotowałam spadek wagi, 1,5kg. rzezcywiście waga zmienia sie jak w kalejdoskopie, ale ogólnie jest dobrze.
przyłącvzam sie do tego że nawet małe spadki wagi są fajne
"za wszystko zapłacisz kartą, ale luzik w spodniach bezcenny"
trzymam za wszystkie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!kl aski:
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:03   #782
elskede
Rozeznanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

witam nowe Dukanki
karolinko -> (notabene moja imienniczko) - pół łyżeczki słodziku to równowartość łyżeczki cukru - jest napisane na opakowaniu
haniula -> spokojnie zlecisz ze 2-3 kg w fazie uderzeniowej
galloway słonko -> serio lubisz placki ziemniaczane, ja od kilku lat nie jem, bo dla mnie to sam olej
kahunia i małgoś -> gratuluję
karadko -> muszę się rozejrzeć za tym majonezem - ja widziałam w słoiku light tej firmy kiedyś - może to, to samo jest

Edytowane przez elskede
Czas edycji: 2010-03-09 o 13:04
elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:34   #783
karollina88
Przyczajenie

elskede- bardzo Ci dziękuję
haniula-planuję zrobić 10dni, bo z tego co wyczytałam jak chcę zrzucić ponad 10kg to tyle powinnam, a potem 5/5.
1-szy dzień,a tak mnie brzuch rozbolał i kłuje mnie po lewej stronie, nie wiem jak ja dotrwam, mam nadzieję, że to minie

Dukan start-9.03.10
Waga-66kg
Cel-53kg
karollina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:24   #784
ewela2612
Raczkowanie

Witam kochane w końcu znalazłam chwilę aby trochę nastukac
domino - ja też niewiele spadłam od początku (15 dni) spadłam 2,1kg ale powiem Ci szczerze, że ta dietka mi bardzo spasowała i nie przejmuję się takim wolnym spadkiem, śmiało mogę powiedzieć, że spadek wagi to teraz tylko dodatek do dietki (to tak na pocieszenie, żeby się nie załamać, jakoś muszę sobie radzić)
karolina i haniula - witam serdecznie
karolina jak chcesz zrzucić 10kg to 3 dni uderzeniówki a nie 10 jak piszesz.... (nie wiem gdzie to wyczytałaś????)
1-5kg - 1dzien
6-10kg - 3 dni
11-20kg - 5 dni
21kg i wiecej - 7 dni za zgoda lekarza
kahunia, małgoś-
galloway myślę, że Twoje wyrzuty sumienia same w sobie były karą
karadka- jest jakiś przepis na żurek dukanowy???? to może nawet nie złamię się na wilkanoc
ja dziś się obkupiłam w serki i słodzik- majonezu light nigdzie nie mogę znaleźć
jogurty 0% ma zott dla tych które mają problem z zakupem

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

kurcze nie było mnie raptem od wczoraj popołudniu a Wy tyle naskrobałyście- fajnie
elskede- pewno już Ci złości przeszły ale tez ze wsparciem się zgłaszam karadka ma rację- nie ma co się przejmować tylko iść na przód z podniesioną głową i wiarą w siebie

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

laseczki dobre wieści- właśnie przeglądam nowa gazetkę Tesco- i jest majonez hellmanns light i to na promocji- 4,49
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:40   #785
agamagda
Rozeznanie

puk
witam nowe dziewczyny
ja po zakupach - obkupiłam sie w białkowe żarcie
dietkę trzymam
tak wogóle (pisałam chyba) nie czuję że to dietka
to inny sposób na odżywianie

nic nie męczy

sukcesów
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 14:47   #786
elskede
Rozeznanie

karolinko zrob sobie tylko 5 dni, i tak w ciagu w sumie pierwszych 3 kilogramy (woda) spadaja, ale pamietaj, zeby bardzo duzo uzupelniac plynow to bardzo wazne, nawet smiem napisac, zeby pic ze 3l dziennie w tych pierwszych dniach
mnie tez brzuch pobolewal, wypij sobie miete i poloz sie na lozeczko, powinno przejsc
ewelko - w sumie tak, już mi lotto wszystko świat bez tej pracy sie nie zawali
agamagdo - zupelnie sie z Toba zgadzam, to inny styl odzywiania przestaje sie powoli bac odstawiania tej diety co prawda jeszcze kilka kg przede mna, ale mimo wszystko chyba nie bedzie tak zle pozniej zwlaszcza, ze powiedzialam sobie, ze to ostatnia dieta jaka stosuje, ostatni raz sie zapuscilam i ostatni raz tego wszystkiego sie pozbywam

a przed chwila zjadlam sobie piers z pieczarkami i cebulka (najpierw ugotowalam to wszystko), a potem podsmazylam obtoczone w przyprawie do kurczaka

Edytowane przez elskede
Czas edycji: 2010-03-09 o 14:49
Stary 2010-03-09, 14:52   #787
karadka
Zadomowienie

o jejku wyskoczylam tylko na chwile "pocwiczyc" (zakupy to tez spalanie kalori) a tu tyle napisaly nie wiem od czego zaczac moze od tego ze nakupilam miesa jak głupia

karolina (razem z elskede jest nas juz 3) - ja np mam slodzik ktorego lyzka odpowiada lyzce czyli 1:1, najlepiej kup sypki bo jest super do wszystkiego - i popatrz zeby byla informacje ze jest tez do gotowania, poza tym to ewela dobrze napisala ze 7-10 dni powinnas z lekarzem skonsultowac! ja robilam 7 dni uderzeniowki ale planuje 15-20 kg zrzucic wiec tez Ci proponuje 3 albo 5.

ewela - to nie moze byc light - ma za duzo tluszczu - musi byc extra light 3%

malgosklask i: bardzo ładnie a to haslo to powinnas powiekszyc i na czerwono

haniula - Tobie proponuje 3 dni uderzeniowki a potem 1/1 bo masz malo do zrzucenia i szybko Ci to powinno pojsc i oczywiscie serdecznie witamy

dobra ide obiadek pichcic a 2 pieczarki marynowane na P to wystepek czy nie? bo robie udka z kurczaka i zrobilabym sosik tatarski do tego ale nie wiem co z tymi pieczarkami w sumie to one ani tluszczu nie maja ani cukru ani chyba kalori nie za wiele i tak mysle ze jak ogorasa moge to moze 2 pieczarki nie zaszkodza?
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 15:05   #788
elskede
Rozeznanie

marynowane do smaku chyba nie, w koncu korniszon jest dozwolony, to czemu by nie 2 male pieczarki nie utyjesz od tego

ooo trzy Karolinki

Stary 2010-03-09, 15:14   #789
ewela2612
Raczkowanie

hehe karadka to mnie zabiłaś... a już się ucieszyłam

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

no i dołaczam się do odp elskede - marynowane pieczarki są ok- tym bardziej szt dwie
Stary 2010-03-09, 15:14   #790
domino166
Raczkowanie

Hej dziewczyny,oczywiście,że się nie załamuję-tłumaczę to sobie tak,że 3kg to trzy opakowania kilogramowe cukru na oko sporo

Witam nowe dietujące i życzę wytrwałości i sukcesów

Jeśli chodzi o produkty light to faktycznie najchudszy ser homogenizowany to 5%tłuszczu,chyba za dużo.W carrefour jest seria jogurtów (co prawda owocowych)0%ale jest i naturalny,produkowanych specjalnie dla nich.Najbardziej zaskoczył mnie chrzan w każdym jest olej roślinny

Jeśli chodzi o jajka polecam przepiórcze i od kur zielononóżek ma ja one podobno dużo mniej cholesterolu niż zwykłe jajka.

karadka i galloway-jak wy to robicie,że chudniecie z prędkością światła?

ewela- trzymam za nas kciuki, moja koleżanka odchudzała się Dukanem i waga zaczęła jej spadać znacznie dopiero po miesiącu (podobno organizm się przestawia)

a propos świąt-proponuję sałatkę:

-paluszki krabowe
-koperek
-trochę cebuli
-jajka
może ogórek świeży?
wszystko drobno pokroić
-jogurt+majonez lub doprawiony jogurt według uznania
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 15:17   #791
elskede
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
hehe karadka to mnie zabiłaś... a już się ucieszyłam
już masz karadko kogoś na sumieniu hehehehe nieładnie

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
a propos świąt-proponuję sałatkę:

-paluszki krabowe
-koperek
-trochę cebuli
-jajka
może ogórek świeży?
wszystko drobno pokroić
-jogurt+majonez lub doprawiony jogurt według uznania
no mam smaka na te paluszki krabowe, slyszalam, ze smakuja jak kurczak, to prawda? przepis wyglada smakowicie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 15:21   #792
ewela2612
Raczkowanie

domino no to mnie naprawdę pocieszyłaś- nie ma to jak wlać w kogoś nadzieję- mam nadzieję, że w naszym przypadku też tak będzie
elskede- dobre podsumowanie
no nic kochane zwijam się na siłownie trochę sadełka zrzucić do wieczorka
Stary 2010-03-09, 15:30   #793
mzungee
Przyczajenie

Witam
Dzisiaj się dołączyłam do tej strony i mam kilka pytan.
Na diecie jestem od 2.03-czyli już 7 dni. Sama nie wiem ile schudłam-z 1,5 kg, może 1 kg. Mam zepsutą wagę
Mam takie pytanie-mam cały czas apetyt-chce mi się jeść, i jem-może nie są to duże ilości, ale nie wiem,czy powinnam się ograniczać.
Dukan pisze,że można jeść każdą ilośc produktów dozwolonych-ale obawiam się, że nie koniecznie tak jest.
Zjadłam dzisiajdzień białkowy)
śniadanie godz 8.30: 1 noga z kurczaka+serek wiejski 3%
II śniadanie godz 11: 150 gram galaretki z szynką-w zasadzie to żelatyna z 3 plasterkami szynki
obiad godz 15: 250 ml flaków
czy to nie za dużo?
wieczorem chcę zgrilowac sobie pierś z kurczaka z jogurtem i czosnkiem?
Co o tym myślicie????
mzungee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 15:38   #794
domino166
Raczkowanie

elskede-bardzo lubię paluszki krabowe,mięso jest delikatniejsze od kurczaka i ma bardziej zdecydowany smak jest słodkawe,rybne,świetnie komponują się z koperkiem

ewela-a może to ta siłownia,przyrasta ci masa mięśniowa a tłuszczu coraz mniej
Stary 2010-03-09, 15:49   #795
mzungee
Przyczajenie

Bardzo proszę o poważne potraktowanie mojego pytania- jak jest z ilością jedzenia? czy można jeść dużo-czy lepiej się bardzo ograniczać?
mzungee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 16:09   #796
karollina88
Przyczajenie

elskede-dziękuję za rady , na szczęście ból ustał.
Dukan w swojej książce pisze, żeby jeść dużo najlepiej zanim pojawi sie głód, zeby potem nie sięgnąć po coś zakazanego. Nie ma nic o porcjach, chociaż w podanym tygodniowym jadłospisie w książce nie jest tego jedzenia za wiele.
Chcę spróbować dojść do 10dni, choć pewnie nie wytrzymam na samym białku.Doktorek zaleca to przy dużej nadwadze ja bym chciała tak z 15kg schudnąć.

Dukan start-9.03.10
Waga-66kg
Cel-53kg
Stary 2010-03-09, 16:11   #797
domino166
Raczkowanie

mzungee-radziłabym Ci się zważyć wtedy będziesz wiedziała jak na Ciebie działa ta dieta,ja uważam,że nie jesz za dużo.
Stary 2010-03-09, 16:14   #798
karollina88
Przyczajenie

Dziewczyny, jakie wędliny w ogóle kupujecie? Bo ja miałam dziś problem w sklepie, babki nie wiedziały co mi dać, bo niby filet z indyka chudy, ale wędzony, więc wzięłam jakąś chudą, gotowaną szynkę i indyka z ziołami.

Dukan start-9.03.10
Waga-66kg
Cel-53kg
Stary 2010-03-09, 16:35   #799
ewamik1971
Raczkowanie

Ja staram się w ogóle nie jeść wędlin bo nigdy nie wiadomo co tam do nich dodano i ile tam jest ukrytego tłuszczu
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 16:44   #800
elskede
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mzungee Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o poważne potraktowanie mojego pytania- jak jest z ilością jedzenia? czy można jeść dużo-czy lepiej się bardzo ograniczać?
Witaj mzungee a więc ja w pierwszych dniach nie żałowałam sobie, chodziłam ciągle głodna, nie zastanawiałam się ile jeść, w końcu nie pożerałam po 10kg mięsa, tylko różne produkty chude, nie przejmowałam się ilością, po jakimś czasie apetyt mnie opuścił, więc siłą rzeczy jadłam mniej, przed okresem miałam fazy na słodkie to przykładowo wrzucałam słodzik do jog. nat. pomagało ale generalnie jedynym ogranicznikiem jest 1kg nabiału dziennie, nie więcej, bo coś tam, coś tam...
uważam, że to co napisalas, to absolutnie nie jest duzo
domino - koniecznie musze sprobowac
karolino - 10 dni jest zupełnym bezsensem, masz tu nas za przykłady - ja w sumie zamierzałam zrzucić na samym początku około 7kg, teraz jednak doszlam do wniosku, ze lepiej zleciec 13 i mialam 5 dni fazy uderzeniowej, podczas ktorej zlecialam 3kg w pierwszych 3 dniach, zreszta jak na pierwszy raz bedzie Ci bardzo ciezko wytrzymac te 10 dni bez warzyw, a poza tym to za duze obciazenie dla nerek - uwazaj dla wlasnego zdrowia, my same tak naprawde nie wiemy jak wplynela na nasze nerki ta dieta, mam nadzieje, ze nie nastapily zadne nieodwracalne zmiany no, mam nadzieje, ze Cie do 5 dni przekonalam wymeczysz sie jedynie, zreszta na uderzeniowce ludzie ogolnie kiepsko sie czuja i nie powinni duzo cwiczyc.
a jesli chodzi o wedliny to ja kupuje jakies indycze, drobiowe - nie zastanawiam sie specjalnie ile to ma tluszczu w sobie... zreszta nie popadam tez w paranoje z ta iloscia tluszczu w jogurtach nat, serkach homo, kupuje wszystko naturalne, ale za to twarog chudy, mleko 0% łaciate albo 0,5%, , uzywam slodzika, co tam jeszcze, korniszonek raz na jakis czas. zobaczysz, ze po pewnym czasie ogarniesz wszystko zwiazane z dieta, nie bedziesz sie tak napinac i ekscyotowac jak na poczatku, stanie sie ona dla Ciebie naturalnym stylem odzywiania ja tak mam po 19 dniach, wiec wiem, co mowie aaa i ciesze sie, ze bol brzucha przeszedl
aaaaaaa co jeszcze - po kilku dniach moga dopasc Cie mega zaparcia - ja mialam okres, kiedy nie zalatwialam sie 6 dni , a kilka z nas miala zamiast okresu plamienie - co prawda mi po 3 dniach kapalo troche wiecej, ale to mi na taki normalny okres mimo wszystko nie wygladalo

Stary 2010-03-09, 16:48   #801
boszka1987
Raczkowanie

witam nowe dukanowiczki
ewela2612 widziałam ten majonez w tesco(byłam w niedziele) i nie kupiłam go bo miał za dużo tłuszczu, za to kupiłam winiary light i uwierzyłam że light a nie przeczytałam że ma 49,5% tłuszczu!! ha z czego do porównania zwykły winiary ma 76, ale różnica wrrr. Ale zjadłam z niego może tylko łyzkę i wogóle będe go baaaardzo rzadko używać, nigdzie nie mogę znajść tego extra light
tak wogóle ostatnio też kupiłam musztarde dijon która tez była przez kogoś
polecana żeby ją używać, i w domu się dopiero okazało że kupiłam ostrą myslałam że mnie trafi i tak teraz mieszam tą ostrą i łagodną zwykłą hehe
galloway ja tez uwielbiam placki ziemniaczane:P tylko teraz na tej diecie dostałam takiego obrzydzenia do tłuszczu że nie wiem czy prędko placki zjem hehe, teraz jem te z kalafiora też dobre ale do ziemniaczanych im daleko
chyba że spróbuje kiedy na teflonie ziemniaczane usmażyć;P
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 16:58   #802
elskede
Rozeznanie

boszka, a gdzież Tyś się podziewałaś Dziewczę ?

Stary 2010-03-09, 16:59   #803
karadka
Zadomowienie

boszka a wiesz ze z tym obrzydzeniem do tluszczu to cos jest...??? bo ja tez tak mam jak widze cos tlustego to ble albo na oleju smazone wrrrrr no nie chycilabym sie teraz heehhe jak ta dieta zmienia przyzwyczajenia
co do ilosci jedzenia to u mnie raz jem malo raz duzo jakos na to nie patrze szynke to kupuje sopocka poledwice albo jakas wieprzowa jak widze ze jest chuda ja tu niestety nie mam takiego wyboru miesek i wedlin a ogorasy jem kiszone nie wiem czy powinny byc tylko korniszone bo dla mnie ogorek to ogorek a smak bez porownania
tak samo jest z porami jedzenia nie raz sie o 9 najem i rano waga w dol, a nie raz jak jem o 6 ostatni raz to na +, po prostu nasz organizm wariuje i tyle
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 17:02   #804
domino166
Raczkowanie

Z tymi produktami light trzeba uważać,gdzieś czytałam,że to zwykła ściema warto czytać etykiety, ja z majonezem bym nie ryzykowała.Z drugiej strony Karadka je i chudnie jak złoto.Nie wpadajmy w paranoję

elskede- zgadzam się z Tobą w 100%
Stary 2010-03-09, 17:38   #805
galloway
Rozeznanie

ale dużo nowych- dukanowych witam serdecznie
karadka- w Polsce nie ma tego majonezu już wszędzie sprawdziłam jest niby light ale jak pisała boszka tyle w nim tłuszczu że szok! Mam do Ciebie prośbę,gdy będziesz na zakupach to proszę sprawdź czy są małe może pojemności tego majonezu takie np.w saszetkach,a ile ma Twój pojemności.Wtedy poproszę brata żeby mi wysłał
Ja też mam,że jak widzę dużo tłuszczu to trochę mną wzdryga,ale wczoraj gdy poczułam zapach smażonych placków ziemniaczanych było mi to już obojętne
Co do wędlin drobiowych bo tylko takie jadam od kilku lat,ja wychodzę z założenia że im droższa tym mniej tłusta (już to sprawdziłam) i patrzę żeby był to filet lub rolada nigdy coś co ma w środku zmielone....A najlepiej samemu zrobić roladę z kurczaka,trudność polega na dobrym obkrojeniu kurczaka ze wszystkiego, zwinąć i już lub pasztety one zawsze wychodzą.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

a co do serków homogenizowanych 0%,to tylko w Auchan widziałam, ani w Makro ani w Carrefour ich nie ma....

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
karadka i galloway-jak wy to robicie,że chudniecie z prędkością światła?
Ja odpowiem za siebie, dieta jest dla mnie dodatkiem do ćwiczeń fizycznych, bo na tym się najbardziej koncentruje.
Stary 2010-03-09, 17:39   #806
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

dziewczyny czy na tej diecie spóźniał wam się @ ?????? bo ja powinnam jakos teraz dostac czuje się taka cięzka ale nic....
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:09   #807
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
boszka a wiesz ze z tym obrzydzeniem do tluszczu to cos jest...??? bo ja tez tak mam jak widze cos tlustego to ble albo na oleju smazone wrrrrr no nie chycilabym sie teraz heehhe jak ta dieta zmienia przyzwyczajenia
co do ilosci jedzenia to u mnie raz jem malo raz duzo jakos na to nie patrze szynke to kupuje sopocka poledwice albo jakas wieprzowa jak widze ze jest chuda ja tu niestety nie mam takiego wyboru miesek i wedlin a ogorasy jem kiszone nie wiem czy powinny byc tylko korniszone bo dla mnie ogorek to ogorek a smak bez porownania
tak samo jest z porami jedzenia nie raz sie o 9 najem i rano waga w dol, a nie raz jak jem o 6 ostatni raz to na +, po prostu nasz organizm wariuje i tyle
Witam Was dziewuszki.
Gratuluję wszystkich spadków. Ja u siebie dzisiaj nie odnotowałam (3ci dzień chyba) ale spokojnie to przyjmuję bo wiem że zastoje są naturalne i organizm działa swoim tylko znanym rytmem (BRONI SIĘ).
Co do tłuszczów to mam tak samo, że jak widzę tłuste, cieknące oliwą to brrrr. Ostatnio syn jadł kebab i skubnęłam mu kawałek mięska i nie smakowało mi - miałam wrażenie że olej mam w gębie, a kiedyś też uwielbiałam kebab. A wogóle to mam już zboczenie - wszystko co biorę do rąk w sklepie to odrazu sprawdzam tłuszcze i węgle. To chyba zdrowe zboczenie. Jak myślicie?
A co do jedzenia ilościowego i w jakich porach dnia - to jem na zawołanie kiedy czuję się głodna, jak niemowlaki ha ha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 18:20   #808
boszka1987
Raczkowanie

elskede a jakos nie miałam czasu odpisać, ale cały czas śledziłam co piszecie hehe
galloway majonez kupiłam 250g chyba, a widziałam też 0,5l z hellmansa a w saszetkach się nie spotkałam, wogóle w moich okolicach ciężko coś kupic light
domino166 też kiedyś myślałam że light to ściema, no ale w sumie jak porównasz np: cole light i zwykłą cole to widać różnice, no chyba że to taka ściema na opakowaniu, no ale smak zawsze jest inny heh
a poza tym jogurty i inne produkty nie jem do końca mało tłuszczowe choć staram się szukać, nie będe popadać w paranoje dieta ma być przyjemnością a nie zmuszaniem do szukania produktów po całej Polsce hehe jem takie jakie mam w zasięgu, to tyle a teraz zmykam wypocić się na aerobic miłej nocki

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

tak wogóle to już mamy jedno przyzwyczajenie z diety które myśle że zostanie: będziemy uważać na tłuszcze i wszystko co na nim smażone hehe, teraz tak mysle po co kiedyś smażyłam jajecznice na tłuszczu jak spokojnie można na teflonie a smakuje prawie tak samo
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:30   #809
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

no kobietki?????
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 18:38   #810
ewela2612
Raczkowanie

czarnulka ja zamiast okresu miałam 2 dni plamienia.... nie powinno Cię zdziwić jak w ogóle nie dostaniesz.... bo i tak może być dlaczego? nie wiadomo
domino - całkiem możliwe bo może na wadze wielkich zmian nie ma ale na ciuszkach są konkretne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości