|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Przyczajenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
witam dukaneczki
![]() dziękuję za odp., ![]() dziś zanotowałam spadek wagi, 1,5kg. rzezcywiście waga zmienia sie jak w kalejdoskopie, ale ogólnie jest dobrze. przyłącvzam sie do tego że nawet małe spadki wagi są fajne " ![]() ![]() trzymam za wszystkie kciuki!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
witam nowe Dukanki
![]() karolinko -> (notabene moja imienniczko ![]() ![]() haniula -> spokojnie zlecisz ze 2-3 kg w fazie uderzeniowej ![]() galloway słonko -> serio lubisz placki ziemniaczane, ja od kilku lat nie jem, bo dla mnie to sam olej ![]() kahunia i małgoś -> gratuluję ![]() karadko -> muszę się rozejrzeć za tym majonezem - ja widziałam w słoiku light tej firmy kiedyś - może to, to samo jest ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-03-09 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Przyczajenie
|
elskede- bardzo Ci dziękuję
![]() haniula-planuję zrobić 10dni, bo z tego co wyczytałam jak chcę zrzucić ponad 10kg to tyle powinnam, a potem 5/5. 1-szy dzień,a tak mnie brzuch rozbolał i kłuje mnie po lewej stronie, nie wiem jak ja dotrwam, mam nadzieję, że to minie ![]()
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() ![]() domino - ja też niewiele spadłam od początku (15 dni) spadłam 2,1kg ale powiem Ci szczerze, że ta dietka mi bardzo spasowała i nie przejmuję się takim wolnym spadkiem, śmiało mogę powiedzieć, że spadek wagi to teraz tylko dodatek do dietki ![]() ![]() ![]() karolina i haniula - witam serdecznie ![]() karolina jak chcesz zrzucić 10kg to 3 dni uderzeniówki a nie 10 jak piszesz.... (nie wiem gdzie to wyczytałaś????) 1-5kg - 1dzien 6-10kg - 3 dni 11-20kg - 5 dni 21kg i wiecej - 7 dni za zgoda lekarza kahunia, małgoś- ![]() galloway myślę, że Twoje wyrzuty sumienia same w sobie były karą karadka- jest jakiś przepis na żurek dukanowy???? ![]() ![]() ja dziś się obkupiłam w serki i słodzik- majonezu light nigdzie nie mogę znaleźć ![]() jogurty 0% ma zott dla tych które mają problem z zakupem ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- kurcze nie było mnie raptem od wczoraj popołudniu a Wy tyle naskrobałyście- fajnie ![]() elskede- pewno już Ci złości przeszły ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- laseczki dobre wieści- właśnie przeglądam nowa gazetkę Tesco- i jest majonez hellmanns light i to na promocji- 4,49 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
puk
witam nowe dziewczyny ja po zakupach - obkupiłam sie w białkowe żarcie dietkę trzymam tak wogóle (pisałam chyba) nie czuję że to dietka to inny sposób na odżywianie ![]() ![]() nic nie męczy ![]() sukcesów ![]()
![]() |
#786 |
Rozeznanie
|
karolinko zrob sobie tylko 5 dni, i tak w ciagu w sumie pierwszych 3 kilogramy (woda) spadaja, ale pamietaj, zeby bardzo duzo uzupelniac plynow
![]() ![]() mnie tez brzuch pobolewal, wypij sobie miete i poloz sie na lozeczko, powinno przejsc ![]() ewelko - w sumie tak, już mi lotto wszystko ![]() ![]() agamagdo - zupelnie sie z Toba zgadzam, to inny styl odzywiania ![]() ![]() ![]() ![]() a przed chwila zjadlam sobie piers z pieczarkami i cebulka (najpierw ugotowalam to wszystko), a potem podsmazylam obtoczone w przyprawie do kurczaka ![]()
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-03-09 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
o jejku wyskoczylam tylko na chwile "pocwiczyc" (zakupy to tez spalanie kalori
![]() ![]() ![]() ![]() karolina (razem z elskede jest nas juz 3 ![]() ewela - to nie moze byc light - ma za duzo tluszczu - musi byc extra light 3% ![]() malgos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haniula - Tobie proponuje 3 dni uderzeniowki a potem 1/1 bo masz malo do zrzucenia i szybko Ci to powinno pojsc ![]() ![]() dobra ide obiadek pichcic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
marynowane do smaku chyba nie, w koncu korniszon jest dozwolony, to czemu by nie 2 male pieczarki
![]() ![]() ooo trzy Karolinki ![]()
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
hehe karadka to mnie zabiłaś... a już się ucieszyłam
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- no i dołaczam się do odp elskede - marynowane pieczarki są ok- tym bardziej szt dwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,oczywiście,że się nie załamuję-tłumaczę to sobie tak,że 3kg to trzy opakowania kilogramowe cukru na oko sporo
![]() Witam nowe dietujące i życzę wytrwałości i sukcesów ![]() Jeśli chodzi o produkty light to faktycznie najchudszy ser homogenizowany to 5%tłuszczu,chyba za dużo.W carrefour jest seria jogurtów (co prawda owocowych)0%ale jest i naturalny,produkowanych specjalnie dla nich.Najbardziej zaskoczył mnie chrzan w każdym jest olej roślinny ![]() Jeśli chodzi o jajka polecam przepiórcze i od kur zielononóżek ma ja one podobno dużo mniej cholesterolu niż zwykłe jajka. karadka i galloway-jak wy to robicie,że chudniecie z prędkością światła? ![]() ewela- trzymam za nas kciuki, moja koleżanka odchudzała się Dukanem i waga zaczęła jej spadać znacznie dopiero po miesiącu (podobno organizm się przestawia) a propos świąt-proponuję sałatkę: -paluszki krabowe -koperek -trochę cebuli -jajka może ogórek świeży? wszystko drobno pokroić -jogurt+majonez lub doprawiony jogurt według uznania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Rozeznanie
|
już masz karadko kogoś na sumieniu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
domino no to mnie naprawdę pocieszyłaś- nie ma to jak wlać w kogoś nadzieję- mam nadzieję, że w naszym przypadku też tak będzie
![]() elskede- dobre podsumowanie ![]() no nic kochane zwijam się na siłownie trochę sadełka zrzucić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
Witam
Dzisiaj się dołączyłam do tej strony i mam kilka pytan. Na diecie jestem od 2.03-czyli już 7 dni. Sama nie wiem ile schudłam-z 1,5 kg, może 1 kg. Mam zepsutą wagę ![]() Mam takie pytanie-mam cały czas apetyt-chce mi się jeść, i jem-może nie są to duże ilości, ale nie wiem,czy powinnam się ograniczać. Dukan pisze,że można jeść każdą ilośc produktów dozwolonych-ale obawiam się, że nie koniecznie tak jest. Zjadłam dzisiaj ![]() śniadanie godz 8.30: 1 noga z kurczaka+serek wiejski 3% II śniadanie godz 11: 150 gram galaretki z szynką-w zasadzie to żelatyna z 3 plasterkami szynki obiad godz 15: 250 ml flaków czy to nie za dużo? wieczorem chcę zgrilowac sobie pierś z kurczaka z jogurtem i czosnkiem? Co o tym myślicie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
elskede-bardzo lubię paluszki krabowe,mięso jest delikatniejsze od kurczaka i ma bardziej zdecydowany smak jest słodkawe,rybne,świetnie komponują się z koperkiem
![]() ewela-a może to ta siłownia,przyrasta ci masa mięśniowa a tłuszczu coraz mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o poważne potraktowanie mojego pytania- jak jest z ilością jedzenia? czy można jeść dużo-czy lepiej się bardzo ograniczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
elskede-dziękuję za rady
![]() Dukan w swojej książce pisze, żeby jeść dużo najlepiej zanim pojawi sie głód, zeby potem nie sięgnąć po coś zakazanego. Nie ma nic o porcjach, chociaż w podanym tygodniowym jadłospisie w książce nie jest tego jedzenia za wiele. Chcę spróbować dojść do 10dni, choć pewnie nie wytrzymam na samym białku. ![]()
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
mzungee-radziłabym Ci się zważyć wtedy będziesz wiedziała jak na Ciebie działa ta dieta,ja uważam,że nie jesz za dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jakie wędliny w ogóle kupujecie? Bo ja miałam dziś problem w sklepie, babki nie wiedziały co mi dać, bo niby filet z indyka chudy, ale wędzony, więc wzięłam jakąś chudą, gotowaną szynkę i indyka z ziołami.
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Ja staram się w ogóle nie jeść wędlin bo nigdy nie wiadomo co tam do nich dodano i ile tam jest ukrytego tłuszczu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() uważam, że to co napisalas, to absolutnie nie jest duzo ![]() domino - koniecznie musze sprobowac ![]() karolino - 10 dni jest zupełnym bezsensem, masz tu nas za przykłady - ja w sumie zamierzałam zrzucić na samym początku około 7kg, teraz jednak doszlam do wniosku, ze lepiej zleciec 13 ![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o wedliny to ja kupuje jakies indycze, drobiowe - nie zastanawiam sie specjalnie ile to ma tluszczu w sobie... zreszta nie popadam tez w paranoje z ta iloscia tluszczu w jogurtach nat, serkach homo, kupuje wszystko naturalne, ale za to twarog chudy, mleko 0% łaciate albo 0,5%, , uzywam slodzika, co tam jeszcze, korniszonek raz na jakis czas. zobaczysz, ze po pewnym czasie ogarniesz wszystko zwiazane z dieta, nie bedziesz sie tak napinac i ekscyotowac jak na poczatku, stanie sie ona dla Ciebie naturalnym stylem odzywiania ![]() ![]() ![]() aaaaaaa co jeszcze - po kilku dniach moga dopasc Cie mega zaparcia - ja mialam okres, kiedy nie zalatwialam sie 6 dni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
witam nowe dukanowiczki
![]() ewela2612 widziałam ten majonez w tesco(byłam w niedziele) i nie kupiłam go bo miał za dużo tłuszczu, za to kupiłam winiary light i uwierzyłam że light a nie przeczytałam że ma 49,5% tłuszczu!! ha z czego do porównania zwykły winiary ma 76, ale różnica wrrr. Ale zjadłam z niego może tylko łyzkę i wogóle będe go baaaardzo rzadko używać, nigdzie nie mogę znajść tego extra light ![]() tak wogóle ostatnio też kupiłam musztarde dijon która tez była przez kogoś polecana żeby ją używać, i w domu się dopiero okazało że kupiłam ostrą myslałam że mnie trafi ![]() galloway ja tez uwielbiam placki ziemniaczane:P tylko teraz na tej diecie dostałam takiego obrzydzenia do tłuszczu że nie wiem czy prędko placki zjem hehe, teraz jem te z kalafiora też dobre ale do ziemniaczanych im daleko ![]() chyba że spróbuje kiedy na teflonie ziemniaczane usmażyć;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
boszka, a gdzież Tyś się podziewałaś Dziewczę ?
![]()
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
boszka a wiesz ze z tym obrzydzeniem do tluszczu to cos jest...??? bo ja tez tak mam jak widze cos tlustego to ble albo na oleju smazone wrrrrr no nie chycilabym sie teraz
![]() ![]() co do ilosci jedzenia to u mnie raz jem malo raz duzo jakos na to nie patrze ![]() ![]() ![]() ![]() tak samo jest z porami jedzenia nie raz sie o 9 najem i rano waga w dol, a nie raz jak jem o 6 ostatni raz to na +, po prostu nasz organizm wariuje i tyle ![]()
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Z tymi produktami light trzeba uważać,gdzieś czytałam,że to zwykła ściema
![]() ![]() elskede- zgadzam się z Tobą w 100% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Rozeznanie
|
ale dużo nowych- dukanowych
![]() karadka- w Polsce nie ma tego majonezu ![]() ![]() Ja też mam,że jak widzę dużo tłuszczu to trochę mną wzdryga,ale wczoraj gdy poczułam zapach smażonych placków ziemniaczanych było mi to już obojętne ![]() Co do wędlin drobiowych bo tylko takie jadam od kilku lat,ja wychodzę z założenia że im droższa tym mniej tłusta (już to sprawdziłam) i patrzę żeby był to filet lub rolada nigdy coś co ma w środku zmielone....A najlepiej samemu zrobić roladę z kurczaka,trudność polega na dobrym obkrojeniu kurczaka ze wszystkiego, zwinąć i już lub pasztety one zawsze wychodzą. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- a co do serków homogenizowanych 0%,to tylko w Auchan widziałam, ani w Makro ani w Carrefour ich nie ma.... ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy na tej diecie spóźniał wam się @ ?????? bo ja powinnam jakos teraz dostac czuje się taka cięzka ale nic....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich spadków. Ja u siebie dzisiaj nie odnotowałam (3ci dzień chyba) ale spokojnie to przyjmuję bo wiem że zastoje są naturalne i organizm działa swoim tylko znanym rytmem (BRONI SIĘ ![]() Co do tłuszczów to mam tak samo, że jak widzę tłuste, cieknące oliwą to brrrr. Ostatnio syn jadł kebab i skubnęłam mu kawałek mięska i nie smakowało mi - miałam wrażenie że olej mam w gębie, a kiedyś też uwielbiałam kebab. A wogóle to mam już zboczenie - wszystko co biorę do rąk w sklepie to odrazu sprawdzam tłuszcze i węgle. To chyba zdrowe zboczenie. Jak myślicie ![]() A co do jedzenia ilościowego i w jakich porach dnia - to jem na zawołanie kiedy czuję się głodna, jak niemowlaki ha ha ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
elskede a jakos nie miałam czasu odpisać, ale cały czas śledziłam co piszecie hehe
![]() galloway majonez kupiłam 250g chyba, a widziałam też 0,5l z hellmansa a w saszetkach się nie spotkałam, wogóle w moich okolicach ciężko coś kupic light domino166 też kiedyś myślałam że light to ściema, no ale w sumie jak porównasz np: cole light i zwykłą cole to widać różnice, no chyba że to taka ściema na opakowaniu, no ale smak zawsze jest inny heh a poza tym jogurty i inne produkty nie jem do końca mało tłuszczowe choć staram się szukać, nie będe popadać w paranoje dieta ma być przyjemnością a nie zmuszaniem do szukania produktów po całej Polsce hehe jem takie jakie mam w zasięgu, to tyle a teraz zmykam wypocić się na aerobic miłej nocki ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- tak wogóle to już mamy jedno przyzwyczajenie z diety które myśle że zostanie: będziemy uważać na tłuszcze i wszystko co na nim smażone hehe, teraz tak mysle po co kiedyś smażyłam jajecznice na tłuszczu jak spokojnie można na teflonie a smakuje prawie tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
no kobietki?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
czarnulka ja zamiast okresu miałam 2 dni plamienia.... nie powinno Cię zdziwić jak w ogóle nie dostaniesz.... bo i tak może być dlaczego? nie wiadomo
domino - całkiem możliwe bo może na wadze wielkich zmian nie ma ale na ciuszkach są konkretne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.