![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
no, ale wiesz co zobaczę, bo jak się nie będę za dobrze czuć to może po jakimś czasie wezmę L4, no ale nie ma co gadać, zobaczymy, bo z jednej strony mi się nie chce, a z drugiej wiem, że mi szybciej czas zleci jak trochęp popracuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki! jeszcze ja dziś!
Byłam dzis na sesji ślubnej z fotografem i wyobraźcie sobie historia...No więc pojechalismy ze swiadkami z fotografem do takiego pałacyku książęcego. Tam mielismy tą sesję. Przed samym wejściem przypomniało mi sie że nie zabrałam ze sobą koła od sukni... ![]() ![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-02-28 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
a co zrobiliście z tymi żyłkami????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
byly one w miare tak sztywne aby zrekonstruowac koło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
o kurcze no to niezła przygoda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
No i jestesmy spowrotem a tu juz 5 prawie!!! Te niedziele zawsze tak szybko zlatuja, masakra! Ale jestem cala szczesliwa bo pojechalismy do wielu sklepow z rzeczami dla dzieci zeby zrobic maly research wozkow...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie! jeżeli bedę miała sie czym pochwalic to zapewne juz niedlugo to zrobię
![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-02-28 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Kasia, bardzo fajny ten wózek i kolor też mi się podoba. Właśnie dla mnie największym problemem jest kolor, bo nie ma ich dużo. Chcemy kupić uniwersalny, żeby był dla obu płci ewentualnie, ale zielonego nie lubię, czerwony mi się nie poodoba.... no nic coś się wymyśli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Linka zdjecia na pewno beda piekne!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
http://www.clipser.com/watch_video/256343 i druga cześć
http://www.clipser.com/watch_video/256420 fantastyczny film ![]() Kasiu wózek świetny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu pospałam
![]() ![]() Pandziolka to fajnie, że macie tyle wolnego!! Filmy sa cudne!!!!!!! Linka ale przygoda ![]() ![]() A jak sie czujesz kochana??? Karolinko Ty się nie przepracuj kochana zarówno jedna jak i druga!!!!! ![]() Metropolitan ja mam cudowną teściową, ale rzadko sie widujemy, bo mieszka od nas 200 km. Ustaw tą swoją niech się nie panoszy!! ![]() Latko super, ze już w środe masz USG!!!!!!!! Ja dopeiro za 8 dni, ale tez zleci ![]() Kasiu super wózeczek!!! A kolor śliczny!!!!!!!!! Świetnie, że zdecydowałaś sie na nowy!! Ja mam bananowo-czarny wybrany taki neutralny żeby pasował do obu płci.
#792 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez juz nie mogę się doczekac co to z tego wyjdzie bo fotograf naprawde sie starał. co do samopoczucia to powiem ci ze dzis tak się wymęczylam na tej sesji ale nie jest źle. Wczoraj poszlam na spacer i jak wróciłam to bylo nie ciekawie. Także jak zawieje tak się czuję... a ty jak tam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
tarasiu, jeszcze aktualne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Linka ja mam tak samo, niby II trymest jest lepszy, ale mnie zaczyna być duszno, męcze sie szybko, wczoraj na zakupach wymiękłam, nogi mi odmówiły posłuszeństwa, mogę stac w 1 miejscu albo jak w kuchni coś robię, to nie ma problemu, ale jak dłużej chodzę, to jest fatalnie. Dzisiaj mnie coś mdliło i zgaga bierze, ehh moze to przejściowe, na pewno sobie pójdzie
![]() ![]() A jak Twój brzusio?? Urósł juz troszkę?? Ja miałam taki malusi jak Twój w 1 ciąży do około 20 tc a potem jak wywaliło to od razu rozstępy byly, a teraz już jest wielki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ale się ta nasza Darusia z Tobą droczy ![]() ![]()
#797 |
Wtajemniczenie
|
hehehe... Wielki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tęsknota była okropna szczególnie na początku. Byliśmy tu całkiem sami. Zero znajomych. Dopiero jak poznaliśmy ludzi, zżyliśmy się, mniej tęskniliśmy za Polską. Uważałam, że wrócę do Polski zanim Oliwia pójdzie do 1 klasy. Nie udało się. Potem, że zanim Thomas pójdzie do 1 klasy. Też się nie udało. Dopiero do drugiej klasy młody poszedł w Polsce, a córka do 4. Było ciężko. Syn sobie radził, bo to dopiero druga klasa. Gorzej z córką. Ona zawsze była najlepsza w klasie, a nagle okazuje się, że sobie nie radzi i bardzo to przeżywała. Myślałam, że jak nauczę dzieci mówić, czytać i pisać po polsku, to sobie poradzą. Ale było ciężko. Po półtora roku pobytu w Polsce wróciliśmy do Niemiec. Czuję, że wróciłam na swoje śmieci, do swoich znajomych, przyjaciólki itp. Tylko mojej mamy mi brak, ale to da się nadrobić odwiedzając się nawzajem. Moje dzieci cieszą się, że wróciły do swoich kolegów i swoich szkół. Rzeczywiście jeśli ktoś planuje wracać do Polski, to jak najszybciej, zanim za bardzo wrośnie w miejsce gdzie mieszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się nie podobają 3 kołowe wózki - to kwestia gustu, ale kolorek fajny podoba mi się - najważniejsze że wam się podoba i mam nadzieję że będzie wam służył ![]() a ja chcę wózek 4 kołowy z dużymi kołami - min 20 cm ![]() tylko nie mogę trafić na taki w sensownej cenie ![]() a jak już trafię to mi się gdzieś gubi link ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Ale dzien, jestem tak padnieta po tej nieprzespanej nocce a nawet nie moglam sie polozyc na szybka drzemke. Jak zrobilam obiad to wpadla do nas para znajomych. Przyniesli mase slodyczy wiec poczestowalismy ich obiadem no i pozniej tak sobie razem siedzielismy. W ktoryms momencie zaczelam strasznie ziewac i chyba dlatego zebrali sie zeby isc do domu
![]() ![]() Carol widzialam tutaj w sklepie te butelki ktore kupujesz ![]() Sandra mi bylo wszystko jedno ile kolek, szukalam malego wozka ktory sie zmiesci w najmniejsza klitke bo mamy tu malo miejsca. Najczesciej te trzykolowe sa bardziej kompaktowe wiec nie moglam byc w tej kwestii zbyt wybredna ![]() ![]() Kochane zegnam sie z wami i do zobaczenia jutro. Milej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mnie dupny nie dokucza ![]() ![]() Kasiu to miałas dzień pełen wrażeń ![]() ![]() ![]() Ja też zmykam spijcie słodko kochane ![]()
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MAMY POJAZD W DOMU!!! ![]() Ale mi to radoche sprawilo ![]() ![]() Jutro sie pochwale :P bo akumulatorki laduje ![]() Kochana co do szkoly rodzenia ja ze swojej zrezygnowalam. Nie bede chodzila, wkurza mnie to;/ pewnie wszystko zalezy kto i jak prowadzi a mnie ta baba wkurza strasznie takze nic na sile. Poza tym laska pracuje w poradnii a nie na porodowce wiec o czym ona chce mi opowiadac? suche relacje to ja mam od znajomych;/ a co do wozka jest 3 kolorowy na wielkich kolach pompowanych nie skretnych ze srebrnymi alufelgami:P jutro ocenicie... cos sie zle czuje i uciekam lulu. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- kasiu bardzo fajny wozeczek, u mnie niestety te koleczka z przodu nie zdalyby egzaminu ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- weronisia 6 czy 4 WAŻNE, ŻE TRZYMASZ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronisiu, zgadzam sie z Toba. Ja mieszkam tu w Oslo juz 3 lata i tez czuje ze tu moje miejsce, mam swoje ulubione kafejki, przyjaciol, mieszkanie, nie wiem, zawsze tesknei za krakowem i w ogole ale jak wracam na stare smieci to jest fajnie prze zpierwsze dwa dni, a potem juz tesknie do domu z powrotem...do Oslo. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
my z mężem w pewnej chwili tez chcielismy wyjechac, ale u niego troche slabo z angielskim niestety, wiec mogloby z praca byc cos nie tak, ja sie dogadam ale rewelki nie ma, a po paru tyg jak zaczelismy o tym myslec okazalo sie ze mam w brzuchu lokatora
![]()
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiula wozek fantastyczny, a ty sie moze z laski swojej wysypiaj i nie przejmuj innymi ludzmi, jestes w ciazy, masz prawo byc zmeczona! Mnie sie wozki trzykolowe podobaja, niestety wiem, z etu w Norge nie sprawdzaja sie , szczegolnie z tego co widze, przy takiej ilosci sniegu jak tej zimy. U nas ciagle pada!! Juz mam dosyc,, nie da sie nawet poruszac na miescie bo ciagle zwaly sniegu! masakra!! Linka!! wklejaj brzuszek, co to za lenistwo ze sie TZ nie chce ci zdjecia zrobic?? prosze wklejac. raz dwa! Pozdrawiam was wszystkie i trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki! ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Nie no na sile nie ma co wyjezdzac. my wyjechalismy przypadkiem. W biurze w ktorym pracowalismy w Polsce wysylali nas na delegacje tutaj w ramach wspolpracy z norweskim biurem, i ktoregos razu zaproponowali nam tu prace. Wiec juz nei wrocilismy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze tak, w takiej sytuacji rowniez bym sie nie zastanawiala
![]() ale poki co ja nie zostawie moich szkolnych dzieci bo mi ich szkoda, mimo ze na zwolnieniu to i tak raz na dwa tyg , raz na tydzien musze jechac ![]() maz ma ciezka prace tutaj, ale jak na zarobki w NASZYM MAŁYM MIEŚCIE chyba nie ma tez co narzekac...
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze tak, jak wszystko....
Ja bede musiala po wychowawczym z pracy na jakis czas zrezygnowac, nie wiem czy uda mi sie tam wrocic czy niestety juz nie ![]()
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witajcie kochane! Dziś znowu praca, ale oszczędzam siebie i wychodzę dziś o 11 idę do tej mojej gin, jutro mam jechać na to szkolenie, a nadal boli mnie to podbrzusze i wolę przed dłuższą drogą iść do niej czy napewno to nic poważnego i czy taka droga nie zaszkodzi, zawsze lepiej sprawdzić jak coś to da leki, a jak nic poważnego to będe spokojna. Karolinko zauważyłam ostatnio że mnie też męczą te zaparcia nieszczęsne i gazy i dziś kupiłam sobie ten lek o którym pisałaś mam ndzieje że coś mi pomoże. Może właśnie przez te zaparcia tak mnie boli to podbrzusze, cieżko mi powiedzieć bo nigdy tak nie miałam. Kochane powiem wam w sobotę byli nasi znajomi(dokładniej to przyjaciel z nową dziewczyną) ona jest troszkę starsza od nas ma 30 lat i 5 letnią córeczkę i ogólnie pogadałam z nią i okazało się że ta córeczka to jej druga ciąża że pierwszy raz była w ciąży w wieku 21 lat i w 7miesiącu urodziła synka i po dobie zmarł, podobno miał słabo rowinięte płucka. Po prostu byłam w szoku, biedna, po za tym rodziła przez cesarkę bo macica zaczęła jej się szybko obkurczać i dzidzię dusić i groziło jej nawet usunięcie macicy jak nie zdążą wyjąć dzidzi. No ale pwiem wam że w szoku jestem strasznym, biedna ona to się musiała wycierpieć. A później z córeczką mówi że całą ciąże leżała, od pierwszych tygodni do 9 miesiąca, i cały czas brała leki na podtrzymanie. SZOK. Ale całe szczęście urodził córeczkę i wszystko dobrze. Co do wózeczków to ja widziałam jeden taki co mi się podoba chico no i niestety bardzo drogi (ale u mnie chyba będzie tak że moi rodzice planują kupić na wózek) i trochę się tego obawiam, no chyba że zabiorą mnie ze sobą ![]() Tak po za tym powiem wam że albo nie mam czasu albo po prostu nie mam czasami siły ale popatrzyła bym po sklepach za różnymi rzeczami, mąż na razie jest sceptycznie do takiego łażenia nastawiony i mówi że jeszcze mamy czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu super wózeczek.Bardzo tez mi się podoba kolorek!Ja nie wiem jeszce jaki będziemy mieli.W rodzinie maja jakis firmy Mutsi i chcemy go obejrzeć, bo zaoferowali, że nam odstapią.
Mój Tż tez miał ponad 5 kilo jak sie urodził.Moja tesciowa do dzisiaj ma traume związana z porodem ( kleszczowe).Mam tylko nadzieję, ze nasze bobo nie bedzie takie wyrośnięte!!!! Darusiaaa jejku to juz tak niedługo.Ja jestem wręcz pewna, że będzie tak jak mówisz i sobie świetnie dasz radę z dzidziolkiem.Wierzę, że ci to tak szybko zleciało.Ja nie wiem, gdzie mi uciekło te 5 miesiący już!!!!!! Anula moja szwagierka właśnie kończy architekturę i tez do tej pory nie może się nawet na praktykę załapać nigdzie.Najlepiej mają dzieci, które są z rodzin architektów, bo wtedy moga kontynuować coś co zaczęli rodzice, a tak to ciązko się przebić niestety....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.