![]() |
#781 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Moje R/U:
ś: dwie grube kromy chleba domowego z mąki razowej, z dwoma plasterkami poledwicy sopockiej, kawal ogorka zielonego, pol papryki, kiełki IIś: serek wiejski przedtreningowy: jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu siłowy ok godziny po: pól garsci makaronu pelnoziarnistego spaghetti, gotowana piers (filet wielkosci dloni mniej wiecej), sos z przecieru pomidorowego z czosnkiem, cebulka, pieczarkami (ok, wiem ze ten sos to potreningowo nie bardzo, ale mam ochote wielką na niego ![]() podwieczorek: miska salatki(pekinska, papryka, ogorek,łyzka oliwy, pol puszki tunczyka wsw) kolacja:pol kostki twarogu chudego ze szczpiorkiem i moze jeszcze jakims warzywkiem móglby ktos ocenic i policzyc ile jest mniej wiecej kalorii tu? bylabym wdzieczna ![]()
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Wrzuciłem to do dziennika posiłków i wyszło mi jakieś 1000 kcal.
Zdecydowanie za mało. Ale to takie zgadywanie. Makaronu razowego zapewne i tak wpisałem Ci za dużo, ale chleba razowego mogłem za mało, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
jak na moje oko miedzy 1200 a 1300
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- choć tak naprawdę zależy od dokładnych ilości porcji ale myślę, że ponad 1100 to już na bank. Z doświadczenia wiem, że wielka i ciężka kroma razowca może mieć nawet 150 bo kiedyś takie jadłam i zważyłam z ciekawości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Ano, takie są problemy. Ja kupuje razowiec, dzielę wagę na ilość i wychodzi mi, że kromka ma 45g (tzn jak jadłem chleb, bo od dawna nie jem). Kromki są grube.
Dla liquefy policzyłem po 60g na kromkę. Ale mogło być i 100 ![]() Podobnie z makaronem razowym liquefy - ściągnij sobie dziennik posiłków, wtedy takie wyliczenia będą łatwe, proste i przyjemne ![]() btw: naucz się podawać wagę na oko. Czyli jeśli wrzuciłaś do garnka pół torebki makaronu (cała ma 500g), z ugotowanego wzięłaś trochę ponizej połowy to wlicz 100g makaronu. Jeśli cały razowiec ma 500g, a kromek jakich ukroiłaś da się ukroić 10 - to wlicz 50g na kromkę. Jak kupiłaś 500g filetu i wzięłaś 1/3 to wlicz 170g i tyle ![]() Tylko trzeba uważać. Bo pamiętam jak byłem na redukcji i wrzucałem sobie na oko płatki owsiane robiąc na każde śniadanie placek smażony (owsiane, jaja i dodatki różne). Na koniec się okazało, że z 500g torebki wliczyłem przez ileś tam dni w sumie ponad 700g płatków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
w ogole chyba kupie wagę kuchenna, bedzie szybciej i łatwiej
![]() strona ilewazy.pl tez jest pomocna.
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
ciiichutko sie tutaj zrobiło...wiec zarzuce moim dzisiejszym zabieganym PPP: :-) / jutro sie zważe
I; [ 6;30] owsiana [ po łyżce płatków owsianych i płatków orkiszowych, 2 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżki otrąb pszennych, 2 łyżeczki homo naturalnego, garsc orzechów, troche budyniu czeko, 3 łyżki bran flakes, troche poduszkowców, wkrojone pół banana] po jabłko wyjazd na miasto z mamuśką/ załatwianie przeróżniastych spraw II ; [ 11;00] na szybko na zakupach: bułka z ziarnem, kefir 450g, jabłko, godzinke po wpadła paczka paluszków otrębowych znowu rajd po sklepach powrót do domku III ; [ 15:15] pół woreczka kaszy gryczanej z warzywami, jajko sadzone na teflonie na łyżce oliwy z oliwek, poł słoiczka domowej surówki zaprawianej takiej hula hop / hehe...zawody z siostra która dłużej ![]() IV ; [ 17;30] kawa z mlekiem skondens, jogo nat eko 300g z garscia orzechów i żurawiny, wkrojone pół banana, pare poduszkowców, 3 łyżeczki granoli orzechowej/ jabłko V ; [ 19;45] ; serek wiejski 150g, 3 kromki żytniego z ziarnami ; 1 i 2 klapnięte razem i posmarowane benecolem i białym twarogiem, przełożone plastrem szynki drobiowej i pomidorkiem - zapieczone w tosterze i troche ketchupu 3: z serkiem białym i troche dżemu truskawkowego herbata zielona moge prosić o ocenke Babeczki????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
U
![]() jak dzisiaj oceniacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
ar22
Trochę (czy nawet bardzo) wyraźnie masz przesunięte kalorie w stronę węglowodanów, a białka tam niewiele. W sumie pewnie koło 40g białka będzie, a powinno się koło 2g białka na kilogram masy ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
P:
Śniadanie: owsianka (5 łyżek owsianych, 1 łyżka rodzynek, garść laskowych, łyżka ciniminis, 3 ciacha wkruszone (2 takie kruche z dżemem, orzechami pokryte bezą ![]() nauka II śniadanie: dwie kromki razowego; każda z masłem, pasztecikiem drobiowym, pomidorem i cebulą; gruszka; herbata dzika róża z cytryną i miętą + miód zakupy Obiad: micha barszczu czerwonego, (6?) uszek z mięsem i grzybami Deser: 2 jajeczka czekoladowe i 1 jakaś kulka; krążek ptysiowy wielki ![]() Podwieczorek: pizza rigga z pieczarkami - cała ![]() ![]() sprzątnie ![]() Kolacja: pół kostki twarogu, garść laskowych, łyżeczka miodu, cynamon Kolacja chyba jeszcze licha, ale jestem na etapie rozpychania żołądka więc chyba ok ![]() Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie orientuje sie jak to powinno byc na p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
hmmm...wiec moze jakies wskazówki????jakie produkty dodac żeby wiecej białka było??/a co wyrzucic???
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana. Jeżeli dla Ciebie posiłkiem jest pare kulek winogron, czy kabanos, to ja nie dziwię się, że jesteś głodna. Nie lepiej zamienić to na kromę albo nawet i dwie razowca z masłem, szynką/twarogiem/rybą/+warzywa? Gwarantuje, że wtedy nie będziesz głodna. A winogrona, czy pare kostek czekolady, będzie wspaniałym dodadkiem do pełnowartościowego posiłku.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2010-03-31 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R//U:
1. grahamka posmarowana masłem, wieśniak wymieszany z dżmem porzeczkowym ,kawka, jabłko 2. zupa pomidorowa z ryżem, kromka razowca z cielęcina w galarecie do tego łycha musztardy, duuuużo surówki 3. activia do picia porzeczkowo wiśniowa, jabłucho b, duże ![]() wiem ze dzis słąbo ale mam doła i brak checi do wszystkiego ![]()
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przedstawiam, dzisiejsze: U I Śniadanie stand.(7ł.górskich, łyżka otrębów, rodzynki, starte jabłko, twaróg), gruszka II Śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną (+maźnięte odrobiną almette), ogórkiem świeżym; szklanka kefiru III Śniadanie Omlet (2 jajka, odrobina mleka i wody gaz.) posmarowany całym wieśniakiem, jagodami ('zakonserwowanymi' w cukrze-własnej roboty) i pestkami dynii ![]() Obiad 1) zupa warzywna (kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, może coś jeszcze tam pływało) 2) Kasza jęczmienna, zrazy x2, surówka z pekinki i rzodkiewek 1h jazdy na rowerze - pierwszy raz tej wiosny ![]() Kolacja 2 kromki chleba, posmarowane masłem, wędlina, plastrem jajka na twardo i kiełkami rzodkiewki + talerzyk pomidora pokrojonego w plastry z furą cebuli ![]() Nieśmiało proszę o ocenę ![]() ![]()
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
U, aczkolwiek lekkie, bo jakaś jelitówka mnie dopadła czy cuś.
Śn. duża bułka razowa z masłem, serkiem wiejskim i miodem, posypana kakao; herbata miętowa (i tak z trudem to przełknęłam, 40 min jadłam!) II Śn. mała paczka biszkoptów z potartym jabłkiem, zalanych jogurtem naturalnym z miodem i garścią rodzynek; kawa z mlekiem Ob: duży talerz krupniku z całą gamą warzyw; jajko sadzone smażone na maśle, 2 ziemniaki z podsmażoną cebulą i szczypiorkiem, tarta marchewka z jabłkiem i selerem; Pod: kromka razowca z masłem, wędliną drobiową, pomidorem i szczypiorkiem, porcja sałatki z miksu sałat (by biedronka), kukurydzy, pomidora, ogórka kiszonego, papryki, z łyżką oliwy i octu jabłkowego; herbata miętowa Kol: kubek krupniku + kromka razowca z masłem, wędliną, chrzanem i rzodkiewką po: kilka biszkoptów maczanych w herbacie z miodem i cytryną ![]() jakoś tak nie bardzo dziś, ale dzień do godziny 15 miałam wycięty z życiorysu przez samopoczucie.
#799 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pij miętkę i kuruj się! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
U
![]() I: owsiana- 5 łych płatków, filiżanka mrożonych truskawek, łycha wiórków kokosowych, na 2 szkl. mleka 2% ![]() II: bułeczka pszenna-obie połówki z masłem roślinnym, szynką got. pomidorem, kap.pekińską i natką III: ok.1/2 woreczka ryżu parabolied, udko gotowane, marchewka z groszkiem + herbata zielona IV: jogo z wsadem owocowym mullerA V: 2 kromki pszennego chleba z masłem roślinnym, łososiem wędzonym, rzodkiewką i sałatą + herbata zielona bardzo prosiłabym o oceną ![]() ps. nie wiem co się dzieje, ale ostatnimi czasy czuję się okropnie...jakbym wciąż tyła. jutro stanę na wagę i się okaże, choć nie wydaje mi się, żebym jadła jakoś mega dużo i mega tłusto? ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-04-01 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
R
sniadanie 10;30 [ nie mogłam podniesc tylka spod koldry ;o] 3 kromki chleba pelnoziarnistego (1 z tofu, 2. z rzeżuchą 3. z szynką (schab z jałowcem własnej roboty ![]() godzina biegania + streczing II sniadanie parówka, pół bułki z pomidorem, dwa kiwi obiad ok 150 g gotowanej golonki [oczywiscie jadłam tylko to chudziutkie, tłustego nie lubie] zagryzłam drugą połową bułki razowej z siemieniem [takze wlasnej roboty] dwa ogó•rki kiszone, pół papryki czerwonej podwieczorek jeden klopsik gotowany, z miesa mielonego z łopatki cebulka i pieczarkami (in) + sałatka z pomidorów, ogórków, papryki, cebuli z jogurtem; trzy orzechy włoskie kolacja wieśniak z lucerną i cynamonem > mam zamiar zjesc kurcze dziewczyny, jestem na redukcji juz 21 dzien, schudłam 2 kilo i teraz mi waga stoi... w tym tyg powinnam schudnac kilogram a nic sie nie rusza, cały czas jem tak samo, ćwiczę godzinę dziennie[często zdarza się, że ćwiczę więcej].. znaczy sie dzisiaj akurat ze swego jadłospisu nie jestem zadowolona, przedświąteczne porządki sprawiły ze nie miałam czasu na przygotowanie czegos fajnego, ale zwykle poświecam na przygotowanie więcej czasu. .. ale wydaje mi sie ze nie jest zle, .. jednak nie wiem co sie dzieje. ![]() napisze jeszcze jadłospis z wczoraj, moze mi powiecie co jest nie tak; helpmi ![]() sniadanie owsianka (3 łyzki pł owsianych, 1 pł. jęczmiennych, 3 suszone śliwki, + sok z grejpfruta świeżo wyciskany, herbata zielona II śniadanie bułka razowa z szynką, sałatą i pomidorem, jabłko Obiad: warzywa na patelnię, pierś z kurczaka podwieczorek: serek wiejski z lucerną i łyżką kakao, garstka orzechów arachidowych kolacja: jedno jajko, pomidor, ogórek kiszony
#802 |
Przyczajenie
|
R, przynajmniej w założeniach:
~10.00 - 2x kanapka z camembertem; mała miseczka słodkich płatków ~11.50 - pół garści rodzynek, drugie pół migdały ~12.45 - ok 200g maślanki ~15.15 - z garść słatki -> makaron, seler naciowy, sałata, twaróg ~17.20 - talerz powyższej sałatki, 2 marchewki ~20.20 - pół jogurtu naturalnego, 3 marchewki Mięsa, po za rybami, nie jem w ogole Jestem otwarta na wszelkie uwagi ![]() Edytowane przez ratunku Czas edycji: 2010-04-01 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki słonecznika, garść bakalii (orzechy brazylijskie, włoskie, laskowe, nerkowce, migdały, rodzynki), 1 jajko, pół łyżki miodu) posmarowane niskosłodzonym, truskawkowym dżemem i chudym twarożkiem Obiad: pół woreczka białego ryżu + 200g warzyw na patelnie (tych z ziemniakami) Podwieczorek: 2 wafle ryżowe posmarowane serkiem naturalnym homogenizowanym (150g) z małym jabłkiem Kolacja: 130g tuńczyka w sosie własnym, marchewka Bardzo bym prosiła o ocenę.
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
moje wybitnie cynamonowe RRR
![]() 1) owsianka z 5kopiastych łyżek, prażone jabłko z cynamonem i przypr.piernikową ok.200g, kilka śliwek i moreli suszonych, pół kostki twarogu półtłustego kawa ze sporą ilością mleka 2) omlet jaglany ![]() 3) jogurt naturalny z cynamonem, kopiasta łychą pestek słonecznika i taką samą mielonych migdałów, pół puszki tuńczyka 4) wieśniak 200g z pomidorami kochaaam cynamon ![]() i proszę o ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
jutrzejsza R z wieeeelką prośbą o ocenę
![]() byłabylm wdzięczna, gdyby chciało się komuś podliczyć kalorie śniadanie *owsianka na wodzie (30g płatków owsianych górskich,10 g kaszy manny, starte jabłucho, cynamon, przyprawa do pierników, 10 g mieszanki orzechow ziemnych i rodzynek]) II śniadanie *sałatka z grilowaną gruszką w tortilli z sosem vinegret (pszenna tortilla, gruszka, sałata, 10 g sera żóltego, 4 orzechy włoskie) *świeżo wyciskany sok z jabłek,pomarańczy i marchewki ![]() obiad * grilowane(dosyć duże) dzwonko z łososia (bez tłuszczu) * 4 łyżki mizerii kolacja * serek homogenizowany 150 g(130 kcal) |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P w biegu.
śniadanie: owsianka ( 5 łych na szklance mleka, z budyniem bananowym, pod koniec gotowania dałam pół banana, a reszte pół wkroiłam już później kiedy była zrobiona, potężna garść suszonej żurawiny, posypane cynamonem) zakupy jakieś 3 h IIśniadanie: na zakupach (wzięłam ze sobą) duża bułka ciemna z ziarnami, z masłem, sałatą, szynką i jakimiś warzywami - mama robiła więc nie pamiętam dokładnie obiad: 3 naleśniki - 2 z pieczarkami i cebulką - 1 z danio intenso kokosowym, posypane cynamonem dojedzona resztka danio podwieczorek: micha (prawie całe opakowanie na 500 ml mleka) budyniu malinowego, posypanego żurawiną riso mullera karmelowy (ale zjadłam pół bo był okropnie mdlący) dwie suszone gruszki tu była wizyta u lekarza kolacja: 3 kromy razowca: - z masłem, tuńczykiem w sosie pomidorowym - z masłem, szynką, ćwikłą z chrzanem - z masłem, jajkiem na twardo, posypane szczypiorkiem serek wiejski z probiotykiem, z czerwoną cebulką, rzodkiewkami i szczypiorekiem Bardzo proszę o ocenę ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R/U:
1. rogal maślany z makiem- pół z pasztetową i pomidorkiem, pół posmarowany masłem i szynką drobiową, ogóreczkiem zielonym i keczupem, kawka 2. pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, na mięsku ![]() 3. bułka pszenna niestety ;/ z cielęciną w galarecie, talerzyk surówki domowej 5. activia truskawkowa, jabłuszko, kawka ![]()
#808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
przydały się jadłospisy
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2010-04-01 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie (8:30) - owsianka na mleku 0,5% (4ł. płatków ows., małe jabłko, małe kiwi) II śniadanie (11:30) - grahamka - każda połówka posmarowana serkiem homo nat., z liściem sałaty, dwoma plastrami pomidorka, 2 plastrami ogórka zielonego, rzodkiewka, jabłucho III śniadanie (14:30) - omlet z 1 jaja z serkiem homo wan. domowej roboty 1h aerobiku Obiad (17:00) - rybka z ryżem brązowym Kolacja (19:00)- serek wiejski z jakimś warzywkiem, garść orzeszków ziemnych Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-04-02 o 09:43 Powód: zmiana planów ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.