|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam kochane
![]() Ostatnio mam mało czasu, a tu jeszcze oprócz forum klub jest ![]() U neurologa wszystko dobrze, czółko się jeszcze trochę cofnie, ale niestety minimalnie różnica zostanie. Poza tym mamy ćwiczyć prawą rączkę, bo jak Alę położyła na brzuszku i cofnęła do tyłu jedna rączkę, to lewą przełożyła do przodu automatycznie, a z prawą się ociągała. Widzę, że Wasze maluszki też marudzą, nam Alicja marudziła czwartek, piątek i sobotę :/ Na szczęście (tfu tfu) dzisiaj już spokojnie, podejrzewam albo pogodę albo ząbki ![]() Spóźnione życzenia dla solenizantkowych maluszków ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Aniulka jak długo trwało znaim po tym Dicoflorze małą przestała się męczyć tak przy kupce? I jak to podawałaś? ja dałam po pół saszetki rano i wieczorem... dzisiaj będzie 3eci dzień... i kupka rzadsza ale nadal się budzi w nocy i potem robi nad ranem kupke i nie jest bez ekscesów... masarz brzuszka itd... Wogóle tam nie psizę, że działa na zaparcia dlatego się schizujeale w sumie papkowata kupka to nei zaparcie... Te boleści przy jej oddawaniu to problem...
Dicoflor pomógł Waszym maluchą na wzdęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Witam was
![]() ![]() ![]() Pietrusia-moj Olik urodzil sie 24.12 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TO WITAJCIE DZIEWUSZKI I DZIDZIUŚKI Zeberko ja daję dicoflor w tabletkach, wsypuję jedną dziennie do mleczka, no i nie bardzo pamiętam już jak to z tą kupką było na początko bo ja i tak te ferrum lek podaję od tego samego czasu co dicoflor może dlatego nie widzę aż tak dużej różnicy w tych kupkach chociaż na samym począku bardzo się spinała i musiałam masować ten brzuszek przy kupce a potem to przeszło ale nie wiem po ilu dniach ale z tydzień czasu na pewno pomagałam przy kupkach, no pierwszy raz nam się zdarza żę dziś wypada 3dzień bez kupki ![]() zrobiła rano no ale takiej wielkości jak orzeszek laskowy i twarda i nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- ![]() ![]() ale to juz chyba pisałam ![]() no i dziewczyny tak to jest jedno przestaje męczyć i zaczyna się drugie z powodu tych ząbków to już nie jest taka marudna bo już się oba przebiły dziąsełka ale znowu tej kupki nie ma i coś jej się z oczkiem stało ![]() lewe oczko jej się przyczerwieniło w jednym miejscu i nie wiem czy sobie wsadziła palec do oczka czy co? bo drugie jest normalne wczoraj bylo bardziej czerwone a dziś już wygląda lepiej, jak dziś to nie zejdzie to bede musiała iść z nią do okulisty chyba ale gdzie ja tu na Marcelu znajde okuliste dla dzieci chyba że pojade do szpitala albo na pogotowie to tam muszą chyba mieć też takiego lekarza co? normalnie nie wiem co mam z tym oczkiem zrobić ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- właśnie zrobiła drugiego orzeszka laskowego ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-29 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Ale tu cichutko, chyba Wasze skarby daja pospac, bo moja jakos w nocy nie bardzo chciala i budzila sie co chwile ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i fajniutki ten Twój bobas ![]() ale trafiłaś w wigilię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamuski
Przywitam sie i zmykam bo dzis mam troche spraw do zalatwienia na miescie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() u nas jakos leci... ![]() Maly caly czas nieswoj...pokrecilo mi sie z jedzeniem i znow budzi sie glodny w nocy... ![]() W sobote bylismy na malych zakupkach i kupilismy jeszcze jedno krzeselko dla malego o takie: Załącznik 2987623 No i w wyniku malego nieporozumienia mamy tez...spacerowke....Chicc o, 5 kg, kolor....czerwony.... ![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
Aniulka mi się wydaje, że ten Dicoflor dłużej podawany może działać zapierająco- dziiaj u an skupka była zbita bardziej niż ostatnio więc nie będę dawała... i zobaczę jak będzie...
No to macie zaparcie:\a cierpi przy tym czy tak w miare lajtowo? Może to ten Dicoflor? Wiesz moja znajoma mi pisała, że ona to podawała ale np tydzie i odstawiała(tak lekarz poradził) u nas anwet jak była 2 dni rzadsz amusiałam pomagać więc nie wiem... wole żeby robił papkowate a sam. Zobacze jaki będzie efekt... rano dostał ostatni arz 1/saszetki. Nie dam mu wiczorem już i zobaczymy... Bo w nocy nie było napadu płaczu czy gazów o 3eciej...w eicie jak sie cieszyłam??? dopóki o 5 nie zaczęły się jazdy... ciężko było uspokoić! Płakać mi się chciało.. ululałam +suszarka, szum radia i o 5.40 zjadł i apał do 8.1~5 z mamusią już jak aniołek... i kupa o 8.30 papowata... coś podjękiwał i cisnął nie szło wizełam wymasowałam docisnęłam nóżki i wyszła i nie płakał chociaż przy tym... Zostane przy samym Sab Simplexie 3-4 razy na dobę do mleczka dodaje już... zobaczymy... spróbuję nie dawać mu popołudniu, bo wtetdy nei ma jazd rzdanych a dam mu w nocy do karzdego karmienia...(23, 3,5.30). Podawąłm mu wode sama przegotowaną ale nie poprwiła się konsystencja kupy może trzeba dłużej ? w sumie pare razy po trochu pociumkał ...w nocy 40 ml , wcześniej 30. Czytałam wczoraj, ze hemofer bodajże szkodzi błonie jelit i trzeba czasu żeby doszło do siebie wszytsko więc może to jets przyczyna? W czwartekl ide do lekarza zapytam o rozszerzanie diety zamiast podawnaia żelaza, bo jak nawet po Ferrum amcie zaparcia to ja wymiękam, bo jak mamy bez zelaza tak to co dppiero po nim:\ się rozpisałam ale nie wiem już co zrobić... Asioczka ten esputicon po jakim czasie działał ? jak go podawałam to miałam wrażenie, że nie ma reakcji... były niby bączki ale bóle brzuszka takie same. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, co do kupek to moj maly tez mial zaparcia i zaczelam dawac mu wlasnie Dicoflor i mysle, ze pomaga, bo teraz kupki sa w miare regularne
![]() Co prawda z tego powodu tez zaczelam rozszerzac diete i to na pewno tez pomoglo, ale po samym Dicoflorze tez zaczal robic kupke. Jak podalam mu pierwszy raz w piatek to w niedziele rano byla kupka... ![]()
#791 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Witam witam poniedzialkowo
![]() Widze ze wasze dziecioczki sa marudne.. moje tez cos sie psuje.. marudzi mi caly dzien krzyczy.. juz nie moge tego sluchac normalnie.. ale ma dziasla czerwone wiec pewnie to zabki ..:/ dzisiaj zarejestrowalam fifika na 16.04 na szczepienie. bleh jak ja tego nie lubie.. brak mi wenyyy ![]() ![]()
#793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przed chwilą zrobiła trzeciego orzeszka i teraz widze że na leżaczku znów coś postękuje lekko i ciśnie kupke ale niepłacze ostatnio pisałyście na temat pieprzyków ale teraz nie wiem czy tu czy w klubie, moja mała ma duże znamie, ja też mam i moja siostra tez mniej więcej w tym samym miejscu ale mniejsze, jest to przy pachwince pokaze wam zdjęcie ale troche niewyraźne a to mój mały paznokieć dla porównania wielkości jeden lekarz kazał mi to skonsultowac z dermatologiem ale ja mam to samo w sumie i nie wiem
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Weekend jak zwyle szalony, w sobote też mieliśmy spotkanie w sprawie chrztu, zamowiliśmy torta. ten tydzien to na pewno będzie zwariowany, przygotowania do chrztu, świąt i jeszcze do pracy musze podskoczyć ![]() Cytat:
![]() Serdecznie dziękujemy za pamięć ![]() tak, to już 4 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ponawiam pytanie o ten gluten, dla mamuś piersiowych - jak podajecie do mleka czy słoiczkow??? Cytat:
![]()
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
ale dobrze że chociaż te orzeszki co jakis czas zrobi bo przynajmniej ją brzuszek nie bedzie bolał
dziewczyny a czy któraś dostała już wygraną z vichy??
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-29 o 10:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam się tylko przywitać i zmykam na spacer
Nie mogę się w ogóle pozbierać - bardzo brakuje mi tej zimowej godziny. Witam nową mamusię Sto lat dla solenizantów i brawa dla 2 ząbka Agusi! |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Skad wiedzialas? ![]() To bylo tak, ze ogladalismy wozki i jeden straaasznie sie tz'towi podobal....mi tez, ale nie bylam do konca przekonana i uzylam argumentu, zeby jeszcze poczekac, bo dosc drogi jest...Tz na to, ze ok poczekamy a wieczorem w przedpokoju zobaczylam...stojaca ta wlasne spacerowke i malz oswiadczyl, ze skoro MI tak sie ten wozek podoba to kupil... ![]()
#798 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
dziękujemy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() A i dziewczyny w realu promocja za 119 zł szczeniaczek z tą piramidką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aniulka gratulujemy ząbków ![]() ![]() Dziewczyny zmykam pisać pracę proszę o kciuki abym dziś napisała z 20 stron ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A ten Szczeniaczek Z FP jest w promocji w Auchanie a nie w Realu pochrzaniło mi się ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-03-29 o 11:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Moj Fifik
![]() Załącznik 2987965 Załącznik 2987966
#801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to trzymam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
upatrzylismy a raczej ja upatrzylam krzeselko dla Filipcia
![]() ktores z tej aukcji ![]() podoba mi sie grey i brown ![]() ![]()
#803 | |||
Zadomowienie
|
heloł
zapisałam Olke na jutro na szczepienie, buuuuuu zjadła dziś pół słoiczka marchew z ziemniakiem i normalnie nie nadążałam z podawaniem łyżeczek, a Olka z buzią otwartą po kolejną porcję! wyprałam zasłonki z pokoju Olki i tyle z moich przedświątecznych porządków ![]() Cytat:
![]() a pokaż spacerówkę ![]() Ten Twój TZ jest superowy ![]() Cytat:
![]() Agusia- Fifik słodziak!! i w tej fajnej kurteczce z HM ![]() ![]() dobra czas na jakis spacer, paaa ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
bardzo fajne te krzesełka - mi się podoba to brązowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nieeee no ja nie stosuje az takiego uspokajania... ![]() I sloiczki André je ladnie, tylko na mleko czasami wybrzydza... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Załącznik 2988095 No dobra, taaaaki zly nie jest... ![]()
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
fajne i tanie my zabuliliśmy 300 zł teraz widze ze za dużo. Mnie sie podoba brown i blue
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
elalank ja też bym się bała że się zarwie albo stolik przewróci albo jeszcze oderwie od stolika ja bym tam wolała taki normalny tradycyjny co stoi stabilnie na podłodze a są już takie fajne wzory że ja napewno taki kupie
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Kamila nie mam wybory za chwile wróci tzt "A gdzie obiad" i co ja mu dam słoiczek
![]() Ela zazdraszczam tzta mój by okien nie umył, zreszta bym mu nie dała bo gańba przed sasiadami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zerwie sie ani nie przewroci... ![]() A tak na wyjazd czy do kogos bardzo przydatne...mamy takie normalne tez oczywiscie ![]() Cytat:
Kurcze, ty to dobra i kochana zona jestes....bo jak moj malz przychodzi z pracy to JA pytam "Co na obiad? " ![]()
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Dzieciaczki super
![]() ![]() Ja zgodnie z obietnicą prezentuje moich łobuzów- Domi to szczególnie for you ![]() http://www.youtube.com/watch?v=3OqbAo2-V04 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale maluszek nic sobie nie robi z tych pierdziuszków starszego brata hihi ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- HA HA DZIEWCZYNY DZIŚ PYTAŁAM CZY DOSTAŁYŚCIE NAGRODY Z VICHY i właśnie listonosz przyniósł mi kremik ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-29 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.