Shih Tzu cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 19:29   #781
monika733
BAN stały

GG do monika733
Dot.: Shih Tzu cz. III

NESTI123 - a zaglądnij tu : http://e-psy.pl/viewforum.php?f=15
Tam jest jeden taki mądry facet i udziela naprawde sensownych porad !
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 20:10   #782
NESI123
Rozeznanie

Dzieki monia
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:05   #783
royalflush
Raczkowanie

słuchajcie mam taki problem z Masterem, że jak się go woła nie zawsze ma ochotę przyjść. na przykład poleci gdzieś w jakieś krzaki w ogrodzie i można go i godzinę wołać i nie ma reakcji ;/ a wczoraj wogóle przez jakąś dziurę uciekł nam do sąsiadów, do drugiego psa, i kiedy go ojciec przyprowadził to znowu poleciał w tamtą stronę, wogóle niezrażony jakimiś ochrzanem czy czymkolwiek. nie weim za bardzo jak go ukarać za coś takiego i wogóle jak go nauczyć, że ma się słuchać zawsze a nie od święta ;/ na wszelkie próby jakiegoś okazania niezadowolenia czy ukarania go wogóle nei reaguje i się nie przejmuje.
Stary 2010-08-26, 16:55   #784
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Zasada jest taka że masz być atrakcyjniejsza dla niego niż np. ten krzak a jak będziesz go karać to tak nie będzie. Musisz mu pokazać że przychodzenie do Ciebie się opłaca to tak w skrócie, winogronek pewnie napisze więcej

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:36   #785
monika733
BAN stały

GG do monika733

Sposoby nagradzania/karania podawałyśmy niejednokrotnie - proszę poczytac forum ! Ale to co strzałka napisała to całe sedno w wielkim skrucie !!
Stary 2010-08-26, 19:43   #786
glamourowa
Raczkowanie

witam ;D znowu po prawie miesiecznej nieobecności wróciłam :P

wczoraj moja Mała była u fryzjera.. efekty pokaże jutro ;D dzisiaj już nie chcę jej męczyć, hehe

poza tym mam pytanie.. wczoraj będąc u fryzjerki, polecała mi szampon i odżywkę firmy " Espree" i zastanawiam się nad ich kupieniem..
pokażę wam linki, co bym chciła kupić:
http://www.superzoo.pl/index.php?pro...uct&prod_id=79
http://www.superzoo.pl/index.php?pro...ct&prod_id=217
nie kupuję odżywki do spłukiwania, ponieważ idę w tygodniu do tej fryzjerki i kupię od niej połowę opakowania..

używałyście już tych produktów może?
ta fryzjerka też ma shih tzu i muszę powiedzieć, że jest naprawdę zadbany.. ma bielutką sierść, miękką, śliczną..
a moja Mała ma co chwila jakiś kołtuny ;/ i białe włoski na łapkach jej żółkną, mimo iż używam obecnie szamponu wybielającego z firmy 1 All System

Edytowane przez glamourowa
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:47
glamourowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 22:13   #787
winogronek
Wtajemniczenie

http://www.psyimy.pl/szkolenie_psow/ polecam ta stronkę oraz ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=RSRY0DaPf60

Co do produktów Espree są bardzo dobre, co najważniejsze naturalne sama bym chciała taki szampon do włosów.

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 23:01   #788
blondi11051990
Przyczajenie

winogronek bardzo dziękuje a czy wasze pupilki też w czasie cieczki są takie przylepy bo moja to okropna nawet chwili nie bedzi sama bez przytulenia.
blondi11051990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 14:53   #789
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondi11051990 Pokaż wiadomość
winogronek bardzo dziękuje a czy wasze pupilki też w czasie cieczki są takie przylepy bo moja to okropna nawet chwili nie bedzi sama bez przytulenia.
Moja była bardzo agresywna...

`ale niektóre kwestie rozsądniej jest zapomnieć,
żeby się nie pogrążać i oprzytomnieć,
zacząć od nowa, nie zwariować.`

san_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:18   #790
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez blondi11051990 Pokaż wiadomość
Moje domagają się w tym czasie o wiele więcej uwagi , pieszczot i specjalnego traktowania - zachecaja nas nawet do masowania brzuszków. Pytałam weta który wyjaśnił mi że suki mogą tak źle sie czuć podczas cieczki jak kobiety podczas miesiączkowania ! Może je pobolewać głowa , brzuch , może im być niedobrze !
W takie dni krucej spacerują a dużo śpią i leżakują !
Stary 2010-08-27, 17:29   #791
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Moje domagają się w tym czasie o wiele więcej uwagi , pieszczot i specjalnego traktowania - zachecaja nas nawet do masowania brzuszków. Pytałam weta który wyjaśnił mi że suki mogą tak źle sie czuć podczas cieczki jak kobiety podczas miesiączkowania ! Może je pobolewać głowa , brzuch , może im być niedobrze !
W takie dni krucej spacerują a dużo śpią i leżakują !
Heh, Monika, moja domaga się cały czas głaskania po brzuszku

Stary 2010-08-28, 21:49   #792
wikus98
Przyczajenie

Hej To znowu ja ; )Mam pytanie . Jeśli samiec(z rodowodem) zapłodni suczkę (też z rodowodem) to czy szczeniaczki też będą miały rodowód ?

To pierwszy miot tej suczki !
wikus98 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 22:42   #793
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez wikus98 Pokaż wiadomość
Hej To znowu ja ; )Mam pytanie . Jeśli samiec(z rodowodem) zapłodni suczkę (też z rodowodem) to czy szczeniaczki też będą miały rodowód ?

To pierwszy miot tej suczki !
Nie, nie będą miały.
Chyba że mają zrobioną hodowlankę i osiągnięty odpowiedni wiek.
Do wyrobienia uprawnień hodowlanych potrzebne są 3 odpowiednie wystawy.

W przeciwnym razie są to kundelki w typie danej rasy, a kupowanie od takich osób to nadal wspieranie pseudo.
A dlaczego pytasz?

PS. Znowu zostałam sama Tobi chyba też złapał doła, bo po ostatnim wieczornym spacerze z TŻ-em położył się od razu spać jak nigdy. Już nie wspomnę że jak Artur odjeżdżał samochodem to nie mogłam go zaciągnąć do klatki - zaparł się i patrzył się w stronę samochodu

Stary 2010-08-29, 10:29   #794
wikus98
Przyczajenie

Po 1. : Pytam z ciekawości.
Po 2 . : Teraz na tą jesień taka jedna suczka Shih tzu ma mieć cieczke i piesek mojej znajomej ma ja zapładniać a szczeniaka dostane ja (za darmo bo to bardzo dobra znajoma mamy ). Ja wiem że wspieram te pseudo hodowle , ale nie stać mnie na takiego pieska z rodowodem Wasze forum śledze już bardzo długo więc już troszke wiedzy na temat tej rasy nabyłam bez wątpienia . Suczka będzie miała cieczkę na tą jesien więc w jakich miesiącach moge się spodziewac urodzenia pieska. Kiedy go będe mogla odebrac ??
Stary 2010-08-29, 11:14   #795
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Po 2 . : Teraz na tą jesień taka jedna suczka Shih tzu ma mieć cieczke i piesek mojej znajomej ma ja zapładniać a szczeniaka dostane ja (za darmo bo to bardzo dobra znajoma mamy ). Ja wiem że wspieram te pseudo hodowle , ale nie stać mnie na takiego pieska z rodowodem Wasze forum śledze już bardzo długo więc już troszke wiedzy na temat tej rasy nabyłam bez wątpienia . Suczka będzie miała cieczkę na tą jesien więc w jakich miesiącach moge się spodziewac urodzenia pieska. Kiedy go będe mogla odebrac ??
Wysil się trochę i poszukaj po internecie . To są podstawowe pytania wertowane tu milion razy.
A na utrzymanie psa przez tyle lat będzie cię stać?
Dobra ja już nic nie piszę ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 11:32   #796
san_D
Raczkowanie

Cytat:
Jakoś na koniec zimy. Nie pochwalam twojego postępowania.

Edytowane przez san_D
Czas edycji: 2010-08-29 o 11:34
Stary 2010-08-29, 12:47   #797
wikus98
Przyczajenie

Nie wiedziałam, że aż tak na mnie naskoczycie Nie spodziewałam się aż tak srogiej reakcji .
Stary 2010-08-29, 13:07   #798
winogronek
Wtajemniczenie

To jest sroga reakcja? jeszcze jej nie widziałaś w naszym wykonaniu to było takie preludium z mojej strony tez nie znajdziesz poparcia w działaniach.
Jeśli nie stać cie na psa z rodowodem w takim razie nie stać cie w ogóle na psa. Zrob sobie liste potrzebnych rzeczy dla psiaka, koszty utrzymania i sobie przemyśl na spokojnie.

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:35   #799
wusia34
Przyczajenie

Witam.Czytam Was od pewnego czasu bo planuję zakup pieska tej rasy jestem dopiero w 2 części tego tematu hi hi i nurtują mnie dwie rzeczy :
1.Czy większość shih zjada swoje kupki i czy te co zjadają z tego wyrastają czy im tak zostaje ,.
2.Widzę że one bardzo ciężko uczą się czystości miałam już 2 psy ale innych ras i pieski szybko się uczyły a tu czytam że praktycznie u 5-8miesięcznych shih to prawie norma że jeszcze robią w domu a i zdarzają się i takie 2-3 letnie że robią.Jak to faktycznie jest.Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam Was i Wasze psiaczki.
wusia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 14:46   #800
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Myślę że na jedno i drugie pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi
Mój 'shih' szybko nauczył się załatwiania na matę jak i później po kwarantannie na spacerku teraz za nic w świecie nie załatwił by się w domu prędzej by się zawył i zapiszczał no i kupek też nie 'tykał'
Myślę że to sprawa indywidualna i w obu sprawach wszystko jest w rękach właściciela

wikus89 a czego się spodziewałaś, że Ci przyklaszczemy? Przecież widzisz że wszyscy tu są przeciwko pseudo w każdym wydaniu, nawet Ci którzy popełnili ten błąd np. ja.
Nie robimy tego bo tak nam się podoba tylko próbujemy ratować inne psy. Ty myślisz tylko o tym żeby mieć swojego pieska, a nie myślisz o tych którym ten pseudo shih zabiera właśnie dom...
Zrobisz co chcesz - niestety nie jesteśmy w stanie cię zmusić ale przemyśl to...
Poszukaj trochę, poczytaj o hodowlach. Skontaktuj się z hodowcami im też zależy żeby psiak miał dobry dom, w wielu przypadkach nawet wolą oddać szczeniaka za pół darmo albo na dogodnych ratach byle by mieli pewność że on będzie tam kochany.
Zastanów się nad tym.

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-08-29 o 14:52
Stary 2010-08-29, 15:31   #801
monika733
BAN stały

GG do monika733

wikus89 tak jak mi sie zdaje to młodziutka osóbka . Albo faktycznie dostnie tego psa od znajomej za darmo , albo to taki "kit" aby nie naskakiwac na nia że chce takiego kupić . I tak jak strzeałka pisała interesuje ja jedynie kiedy będzie pieska miała w domu. Jakieś tam R=R ja nie interesuje a podejżewam że nawet nie wie co to dokładnie !
A szkoda bo ona to i może przygarnie tego psa ale co będzie z jego rodzeństwem ? Czy na zawsze znajdą domki , czy tez będą błakać się od ludzi do ludzi i na koniec wylądują w schronisku

wusia34- na wychowanie pieska, żadnego pieska nie ma regóły. każdy z nich to indywidualność. W jednym miocie mogą być szczenięta które wiedze przyswajają róznie - jeden zaskoczy z czystością za 103 razem a inny ( jak moja wspaniała i ukochana Abi mając teraz 8 lat ) będzie sikać w domu . Aby to wyeliminować musiałabym mieć mozliwośc wypuszczania jej co 30min na dwór !
ps: moja przeprowadzka malutkimi kroczkami sie zbliża więc może na starość przestanie mi w domu "jujać"
Stary 2010-08-29, 15:47   #802
wusia34
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi ,,,mam o tyle dobrze że mieszkam w domu także z częstotliwością wychodzenia aby nauczyć nie będzie problemu.A co z tymi kupkami mija im to czy zostaje jak zaczną.
Stary 2010-08-29, 16:22   #803
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez wusia34 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi ,,,mam o tyle dobrze że mieszkam w domu także z częstotliwością wychodzenia aby nauczyć nie będzie problemu.A co z tymi kupkami mija im to czy zostaje jak zaczną.
Jak nie bedziesz na to reagować to nie minie jak wszystkie złe nawyki
Dużo też zależy od hodowcy, bo złe i dobre nawyki szczeniak wynosi już stamtąd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 18:33   #804
wusia34
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Jak nie bedziesz na to reagować to nie minie jak wszystkie złe nawyki
Dużo też zależy od hodowcy, bo złe i dobre nawyki szczeniak wynosi już stamtąd
No tak tylko można temu przeciwdziałać jak się widzi ,,,ale czytałam że dziewczyny miały tak że wracały np.z pracy do domu i ślad po tym że kupka była był ,,a ''produkt '' w żołądku i co wtedy ?
Stary 2010-08-29, 19:50   #805
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Raczej mija ! To takie zainteresowanie wszystkim jak u dzieci !
Ale uczcie że to FE i do paszczi brać nie wolno - odwracajcie uwagę czymś atrakcyjnym : swoja osobą, poczęstunkiem, czy zabawką !

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
No tak tylko można temu przeciwdziałać jak się widzi ,,,ale czytałam że dziewczyny miały tak że wracały np.z pracy do domu i ślad po tym że kupka była był ,,a ''produkt '' w żołądku i co wtedy ?
A no WTEDY to juz za puźno - pas karci sie i upomina zaraz po przewinieniu bo one nie kumają co to za kara za coś z przed godziny czy nawet 5 min !
Tak jak z dzieckiem należy sledzić jego kroki i zwracać uwagę na bierzaco !
Stary 2010-08-29, 20:47   #806
carolinascotties
Zakorzenienie

Witam Drogie Panie

Wiem, ze w tym watku ukrywaja sie amatorzy dogomaniackich bazarkow - stad ten post - w moim podpisie znajdziecie link do nowego bazarku Serdecznie zapraszam

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:33   #807
monika733
BAN stały

GG do monika733

O "matko" musze tam sie odezwać bo zrobiłam zakupki ale się mąż pochorował i nie mam kasy - może pozwola mi zapłacić około 05.09 ?
Stary 2010-08-30, 00:42   #808
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
O "matko" musze tam sie odezwać bo zrobiłam zakupki ale się mąż pochorował i nie mam kasy - może pozwola mi zapłacić około 05.09 ?
Bazarek trwa do 7 września do 21:00 - wiec nie bedzie problemu

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:27   #809
dzulka666
Raczkowanie

Witam !!! Dawno mnie tu nie było ale cały czas na bieżąco Was podczytuję Przepraszam że piszę o bernardynie ale mam obawy że dzieje się z nią coś złego. Chodzi o to że skończyła jej się cieczka i zawsze po krwawieniu ma przez jakiś czas dziwną wydzielinę która brzydko pachnie i teraz też tak było tylko że ta wydzielina później straciła zapach i ma czasem kolor mleczny a czasem zielonkawy. Czy to może być ze względu na wiek psa czy raczej jakieś zapalenie
dzulka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:55   #810
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Na suczkach i cieczkach się niestety kompletnie nie znam, ale zawsze zielonkawa wydzielina wyciekająca z tego typu narządów kojarzy mi się zapaleniem. Czy sunia miała kiedyś kontrolowane narządy rodne przez weta? Ja chyba bym tam pojechała zbadać sunie.
Ale to jest tylko moje zdanie bo suni nigdy nie miałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości