|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() marta ![]() Cytat:
![]() dzidzia dzieki za info odnośnie pieczatki..nie wiedziałam basienka jednym slowem cie wkurzyli ![]() farminka trzymam za ciebie ![]() ![]() mała może faktycznie ma kolki ja słyszałam że od 2 tygodnia moga być ale nie wiem ![]() muminek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- farminka kup sobie masc clotrimazol (clotrimazolum 1% ) klik powinna troszke pomóc, nie jest droga wiec nic nie tracisz ![]() edit: zreszta komu ja radze ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-25 o 12:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Nadrobiłam Was!! Ale tak to jest jak się śpi do 12 to ma się co nadrabiać.
Wiecie, że nie chce mi się wstawać?? Zwłaszcza jak jestem rano sama w domu, wszyscy w pracy. Ja jednak nie jestem przyzwyczajona do siedzenia samej w domu. Do tego pogoda okropna- ciągle pada. Jakoś mi tak, sama nie wiem jak... chyba marudnie ![]() Biorę się za jakieś sprzątanko, bo dziś dzień gospodarczy, ale jak się jest samemu w domu to nawet nie bardzo jest co sprzątąć ![]()
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chore z tymi maśćmi. Jest tyle leków, które są bezpieczne przy karmieniu piersią... Myślę, że powinnaś się wybrać do ginekologa i nalegać na jakieś leki miejscowe (np. solcoseryl), bo jeśli nie będziesz tego leczyć, to może być jeszcze gorzej.
![]() |
#784 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że z tym HPV nie wyniknie nic poważnego,tak jak dziewczyny pisały nie każdy szczep powoduje raka szyjki więc spokojnie, gorzej gdyby było to zaniedbane i nieleczone. Na lepsze gojenie rany możesz przemywać sobie szałwią, zaparz i okładaj ona ma właściwości przeciwbakteryjne,przeciw zapalne i ściągające.No i lepiej się po niej goi. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
FARMINKO może tak jak mówisz to po prostu gazy, albo lekkie kolki... kto wie, różnie to bywa...
CO DO MOJEGO WKURZ...E...NIA DNIA DZISIEJSZEGO Słabo się czułam ogólnie od samego rana, trochę poleżałam i nawet było lepiej. A musiałam iść na drobne zakupy i na pocztę, bo miałam paczkę wysłać dwa dni temu,ale nie dałam rady. Szlag człowieka może trafić u nas na poczcie, bo babki w okienku są naprawdę niesamowite w tym co robią, tzn powinny mieć taki dupny obrazek żółwia i napis pod spodem: szybciej nie mogę. Tak więc weszłam na pocztę, czekam w kolejce, która po 10 minutach ani drgnęła... Obok w okienku uniwersalnym jedna osoba, która już zaraz ma odchodzić, więc pytam czy tutaj też mogę wysłać list polecony, a Pani że tak... no to czekam aż Pan odejdzie, okienko puste, więc podchodzę, a tutaj obok z kolejki gość przepycha mnie, zaczyna coś buczeć, no to mówię, że chciałam tylko list wysłać, okienko zrobiło się puste, więc skorzystałam... a ten, że tamta kolejka gdzie on stoi to na dwa okienka jest, że chyba ślepa i głupia jestem... no to mówię, że mogę być ślepa, ale kulturalna, i niech się gryzie w dupe, bo za grosz kultury nie posiada... coś tam jeszcze sapał, ale w nosie go mam, odeszłam spowrotem do poprzedniej kolejki. Koleś taki, że jak bym mu przy***a...la to raz a porządnie, żona coś tam nie tak wypisała, i kobieta mówi, że da mu druczek to sobie przepisze... a on do niej, ze jak sie pomylila to niech se sama poprawia jego zona, i sama wystaje w kolejkach i cos tam,ze taka glupia,ze tyle razy to wypelniala i nie wie co i jak... nie wazne. W kazdym badz razie stoję sobie dalej w tej długaśnej kolejce, ten kret został obsłużony i odchodzi.. no i Pani, która stoi za mną mówi bym sobie z tym jednym listem tam przeszła, a nie że będę stała w kolejce która i tak się nie rusza. No to mówię, że nie jest ze mną tak źle, że sobie postoję... a ona, że nie, że mam iść, i wręcz przepycha mnie do okienka obok... a tu Pani z okienka wyskakuje, że tam jest kolejka, że coś tam, i gościu który ustawił się za tamtym debilem też z jakimś fochem... a kobieta jak się w****...iła, jak wyjechała na nich, że kobieta w zaawansowanej ciąży, że kulturalnie wcześniej zapytała, że okienko było puste, że nigdzie nie ma, że jedna kolejka na dwa okienka się rozchodzi, i pojechała tam po nich... i że mam się nie wygłupiać, tylko korzystać z tego, że powinnam mieć przywileje... i tamta baba z okienka przeprosiła, że nie widziała, że jestem w ciąży, tamten gościu z tyłu coś posapał, a mi się aż głupio zrobiło. Bo to, że jestem w ciąży, nie oznacza, że wykorzystuję co krok ten stan... bo w tym kraju nie da się tego wykorzystać, bo ludzie są po prostu popieprzeni... Najlepsze jest to, że po wizycie na poczcie poszłam do bankomatu, i stoi dwóch facetów i pytam czy w kolejce do bankomatu, a oni że tak... i od razu, że mam przejść, że mnie puszczają, ze coś... miło ![]() Wchodzę do biedronki, a tam kolejna akcja. Ludzi oczywiście w chole...re! Tradycyjnie! Nie lubię naszej biedronki bo jest mała, i wogole ciasna. Staję w kolejce, stoję w miejscu i się nie ruszam... a idzie jakaś stara baba, popchnęła mnie i na mnie wyjeżdża że jak ja chodzę. Patrzę na nią jak na debilkę i mówię, że stoję w miejscu to ona się ryje jak głupia. A ta, że co ta dzisiejsza młodzież i coś tam. Jakaś babka jej zwróciła uwagę, że kobieta w ciąży, że stoi i nawet nie drgnęła i to jej wina, a ta że babom w ciązy to się w dupie teraz poprzewracało i coś tam... pofukała i poszła. Nie no, wymiękam w dniu dzisiejszym. Nie wycohdzę już nigdzie, zjem obiadek niebawem i kładę się z dzieciakiem, puszczę jej bajki, i sama się drzemnę... aaaaaaaaaa! zwariować można! |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
basienka to miałaś przeeeeeeeeeeeezyc chyba bym ich tam
![]() ale dobrze wiedziec ze przynajmniej sa jeszcze jacys ludzie co potrafia sie odezwac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
a otpo właśnie moje dzieło
![]() a wózek jest z Roana sztruksowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko, ale sie skumulowało... nie zazdroszcze. w Polsce część społeczeństwa jest naprawdę popiep.... ja mam taki charakter tez, że jak moge stac, w miare się czuję to stoje i w nosie mam ludzi, korzystam dopiero wtedy jak widze ze ktos naprawde chce mnie przepuscic a nie robi tego z laski. ale takie sytuacje zdarzyly mi sie naprawdę moze ze dwa razy. niestety taka prawda, że w polsce mozna sie przewrocic lub slaniac na nogach w ciąży a nikt nie pomoze, jeszcze poleci tekst ze sie wykorzystuje swoj stan... straszne to jest... ![]()
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Basia - ale miałaś przygody
![]() Musze przyznać, że spotyka mnie wiele życzliwości od ludzi (pisałam Wam o kilku przykładach) ale niestety nie wszyscy są mili... |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
a mnie w banku też przepuścili
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super zakupki i psinka chyba faktycznie mysli ze to jej ...a napewno czuje ze cos sie swieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
heheh no wspaniałe są , moja już zaczyna piszczeć do fotelika chyba go schowam bo mi się rozwyje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię, bo czasem się zdarza, że ktoś jest naprawdę miły i uprzejmy, tak jak ten pan spod bankomatu, i dla niego to nie był problem... tak samo kiedyś w biedronce Pani zawołała mnie z końca kolejki, bym sobie przeszła, bo jestem w zaawansowanej ciązy... najlepsze jest to, że akurat mi się nie śpieszyło, bo czekaliśmy na odbiór zdjęć hehehe i musieliśmy z mężem sobie zająć 20 minut
![]() W każdym bądź razie szlag mnie dzisiaj trafił, swoją drogą od rana mam ciężki dzień, bo nocka była do bani, bo głowa mnie przez całą noc bolała, bo Łucja też wstała wcześnie, a jeszcze o 4 woła, ze siku, 3 minuty później jak nawet w miarę szybko przysypiałam znowu woła siku, wstaję, ani kropli za drugim razem nie wysikała, mija znowu 5 minut, a ona, że kupę... i też nie zrobiła... i ogólnie złe samopoczucie, pogoda do bani i kumulacja dzisiaj jakaś normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia - ach czasem mzona zwariowac przez tych ludzi, ale nie denerwuj sie nie ma sensu ![]() Ja zamowilam obiadek, bedzie za jakies 20 minutek ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ja się chyba położę, bo za 45 minut gdzieś wpadnie mąż na chwilę i wyjedzie mi na weekend, wróci dopiero w niedzielę wieczorem albo w nocy... już mi smutno i tęskno, ale trudno się mówi, najgorsze jest to, że muszę się kisić z Łucją w domu... no trudno
![]() Karolcia co na obiad zamawiałaś? U mnie dzisiaj zupa krem ze szpinaku, z ziemniaczkami, posypana żółtym serkiem. Pierwszy raz robiłam w takiej wersji. Wrzucę potem foto i przepis na kulinarnego. Z dużą ilością czosnku |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
właśnie w radio Zet w programie Waissa mówią o NK i tych punktach o regulaminie i kłamaniu
GIODO im zrobi kontrole (i dobrze im tak ![]() (żeby używać Naszą Klasę trzeba zaakceptować regulamin i jeszcze zgodzić się na przekazanie naszych danych - co nie powinno być wymagane) Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-06-25 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Łucja niby dzisiaj już lepiej, ale stan podgorączkowy dopołudnia miała, teraz nawet nie wiem, zaraz jej zmierzę, zobaczymy jak wieczorem będzie, bo na wieczór jej temperatura wyskakuje... bierze antybiotyk, ogólnie już lepiej, bo rządzi, śmieje się i wogóle... ale znowu doszedł ból zęba, widzę, że ma czarną kropeczkę, i płacze, że jeść nie może bo ją boli... i teraz nie wiem czy to ząb ją na pewno boli, czy to może od gardła idzie, bo to jednak angina... w każdym bądź razie czeka mnie wizyta u dentysty...
Kładę się, bo padam! OLAKOLA o co chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Ani nie straszę ani sama w strachu bo jak narazie to nie jest jakos uciążliwe bólowo.. tylko przeraża mnie ta ostateczność, że nie ma innego wyjścia, nawet dla mnie - wielkiego kombinatora i mistrza wyjścia z podbramkowych sytuacji - że choćbym nie wiem co robiła to mnie nie ominie... Niby było to wiadome od samego początku ale jakoś dopiero teraz to do mnie coraz bardziej dociera.
I boję się wszystkiego co związane z porodem.. bólu, z którym sobie nigdy nie radzę, tego, że ktoś będzie na mnie krzyczał, że coś źle robię i jakiegoś poczucia winy, że muszą się ze mną męczyć jak ja taka nieznośna będę.. głupia jestem jakaś. W ogóle to mam dziś jakis zły dzień.. znowu czuję lekkie ćmienie i już mnie to wnerwia bo albo by nie bolało wcale albo by się zaczęło coś dziać... muszę jechać po odbiór mofrologii i krzepnięcia... a mi się nie chce taki kawał.. i też nie mam żadnych badań jakichś wr czy tam wbrs cośtam.. Lekarz kazał zrobić przed porodem.. czyli na tę wizytę co mam w poniedziałek morfo i układ krzepnięcia.. nawet moczu nie, żadnych posiewów, paciorkowców, żółtaczek czy kiły.. Jakie badania robiłam podczas całej ciąży: morfologia mocz glukoza toxoplazmoza - z własnej woli hiv - z własnej woli oznaczenie grupy krwi układ krzepnięcia i nic więcej.. też nie wiem czy się martwić czymś czy nie.. bo niby skąd mam wiedzieć czy mi nic w moczu nie siedzi jak robiłam już dawno temu badania (ze 2 miesiące) albo czy nie mam jakiegoś paskuda w psioszce.. Aaaa i wnerwia mnie wszystko..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
sylviasol wyobrażam sobie, że wózek jest super i kolor świetny
farminka śliczna ta twoja córcia w końcu się uporałam z prasowaniem, cały tydzień wycięty z życiorysu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
siala będzie good
![]() ![]() edit: zreszta zaraz zaraz ja cie pocieszam a mnie to tez czeka ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-25 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
A to co maja dziś w menu czyli rybke
![]() ![]() Siala - bedzie dobrze, musi byc...jak weszlo to i wyjdzie, wiem ze bol nie jest najfajniejsza sprawa, ale dasz rade musisz...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-25 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cały tydzień prasowania????? współczuję ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jusdan hehe może i czyta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Weź zjedz sobie loda czekoladowego co? Na lepszy nastrój. Jeśli nie będziesz miała jakichś wyników, to nikt Cię z kwitkiem nie odeśle ze szpitala kobieto. Najzwyczajniej w świecie, w sytuacji, gdy pewnych wyników nie ma, po prostu z taką pacjentką postępuje się inaczej. Podaje antybiotyk "na wszelki" itp. A porodem się nie martw. Przypuszczam, że z Twoim sposobem bycia i mocnym charakterem, sama będziesz zaskoczona jak łatwo Ci pójdzie. I my też ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.