Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 12:20   #781
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Jowiszku ja właśnie z niecierpliwością czekam na kuriera sprzedający nic nie pisał, ale z doświadczenia wiem że niektórzy nie informują o wysyłaniu. Mam nadzieję że lala dziś się do nas dotoczy

O faktycznie, bo u Was już wyjazd coraz bliżej
ciekawa jestem czy wasza też okaże się takim hitem

ja czekam już tylko na korek do testera chance i ciuchy dla lalki przed wyjazdem
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:31   #782
anka1900
Zakorzenienie

może któraś z Was mi podpowie, bo sprzedawca milczy
czy takie pieluszki, widać to poprzednia edycja, mają elastyczne boczki ? może sie spotkałyście z takim oznaczeniem obecnych 5 ?
http://allegro.pl/item1158425470_hap..._12_25_kg.html
kliknęłam , ale czekam na wieści bo nie chcę sztywnych pieluszek dla Mikiego
odłącza mi upc z 1 sierpnia tak więc czeka mnie nudna niedziela może tż w końcu pozwoli mi włączyć jakieś filmy na dvd
no i neta tez nie będę miała, więc nie płaczcie bo nie zaginę w czeluściach wirtaulnych na długo , tak mniemam
dzięki Takuśna za podpowiedzi
Stary 2010-07-28, 12:34   #783
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam się i ja w ten ohydny dzień
leje leje i zimno jak diabli

a ja się właśnie zastanawiałam czy nasza jowiszka pisze z wczasów czy może już przyjechała a ona dopiero się wybiera
no super choć nie zazdroszczę tej podróży

Kasiulka co ja czytam ty już odpieluchowałaś Oleńkę
moje gratulację a
a jeszcze nie dawno pisałaś że chyba będziesz miała największe dziecko z pieluchą

Karolek też jest odpieluchowany tzn na noc jeszcze zakładam ale w dzień lata bez pieluchy
sam woła
na wczasach to sam ściągał majty i szedł robić siku czy kupkę
aa i zdarzyły nam się dwie suche noce

najzabawniejsze było jak przyjechaliśmy do domu
to Karolek na widok domku narobił dużego śmierdzącego kasztana w pieluchę

na wczasy też pojechaliśmy bez smoczka i nie upomniał się ani razu
a przed wczasami to przed każdym spaniem się upominał i smoczek
teraz już o nim zapomniał całkowicie

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 12:55   #784
jowisz
Zakorzenienie

ja właśnie dumam jak tu zachęcić Igę by na trawę siusiała raz zrobiła dotąd,a poza tym to jakoś odmawia i woli trzymać.
a w Cro nie będę jej wcale pieluchy zakładać bo nie mam sumienia pocić tyłka całymi dniami skoro mnie uwiera głupia podpaska w cieplejszą pogodę.. już wolę w ostateczności zasiurany przez przypadek wózek niż niespokojne sumienie
Stary 2010-07-28, 13:14   #785
kristi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ja właśnie dumam jak tu zachęcić Igę by na trawę siusiała raz zrobiła dotąd,a poza tym to jakoś odmawia i woli trzymać.
a w Cro nie będę jej wcale pieluchy zakładać bo nie mam sumienia pocić tyłka całymi dniami skoro mnie uwiera głupia podpaska w cieplejszą pogodę.. już wolę w ostateczności zasiurany przez przypadek wózek niż niespokojne sumienie

jowiszku z tego co ja zauważyłam to dzieci lubią widzieć efekty z sikania
/tzn np. jak widzą że jak sikają to robi sie z tego dużo wody
więc daj ją raz czy dwa wysikać na jakiś beton płytki żeby płynęła rzeczka
potem zaczniecie podlewać kwiatuszki i trawkę by lepiej rosły

Karolek zaczynał sikać po drzewkach i robił kurką dużo wody //na niego to działało

Stary 2010-07-28, 13:55   #786
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej zatem widzę, że nie odstajemy zbytnio za resztą PL bo również pada i zimno chociaż nie wiem czemu w tv mówią, że najlepsza pogoda w wlkp - pogodnie i ciepło nigdzie nie byłam, tylko skoczyłam do siostry na kawę bo bym osiwiała z Majką w domu
teraz niby drzemka miała być ale nie śpi już drugi dzień, ja się załamię a potem o 18-tej wyje i marudzi, zołza jedna
Cestusia - podaj rękę, babo kochana u mnie jak widzisz podobnie

Cytat:
Maluśna słońce wiesz moje autko też było w podobnym pudełku, ja swoje kupiłam w Leclerku za 35 zł To które wybrał Twój tż jest super takie nowocześniejsze "ijo ijo" wieczorkiem wstawię Ci foty Olusiowego
a widzisz, to co wybrał tż może ładnie wygląda ale gość odpisał dziś, że nie wydaje sygnałów dźwiękowych ani świetlnych więc podarujemy sobie...i trzeba szukać innego

Aniu - nic nie wiem o tych pieluszkach happy, bo nigdy nie miałam tej firmy u nas na początku królowały pampki a potem lidlowskie i tak do dziś

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

uffff, jednak poszła spać po ponad godzinie szaleństw na końcu się jeszcze zryczała bo wyrzuciła królika-przytulankę z łóżeczka a niedobra mama nie podała wrrrrrr
Stary 2010-07-28, 14:49   #787
kristi75
Zakorzenienie

Mała masz super zdjęcia a figurka że ho ho //i nie ściemniaj nam tu o zatopionym tłuszczyku bo ty go po prostu nie masz //
zobaczysz co to tłuszczyk jak pokażę wam moje foty choć nie wiem kiedy się za nie zabiorę

Stary 2010-07-28, 15:03   #788
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Mała masz super zdjęcia a figurka że ho ho //i nie ściemniaj nam tu o zatopionym tłuszczyku bo ty go po prostu nie masz //
zobaczysz co to tłuszczyk jak pokażę wam moje foty choć nie wiem kiedy się za nie zabiorę
haha, Kristi - oj zapewniam cię, że tłuszczyk jest mam kilka nadprogramowych kilogramów (ważę ok.62kg ) i co ty na to??? jest co zrzucić
ale dzięki
czekamy na twoje foty zmobilizuj się bo ja leniuch zrobiłam to od razu hehe
Stary 2010-07-28, 17:25   #789
kristi75
Zakorzenienie

Mała a ja cię zapewniam że ja mam o wiele więcej tłuszczyku i wagowo i wizualnie

jakoś słabo z moim samozaparciem co do odchudzania i stąd ten efekt
a co gorsza to widzę po sobie że przez te wakacje przybyło mnie jeszcze trochę że aż boję się na wagę wejść
może to też wina tego że mam bardzo słobą przemianę materii

a co do fotów to ja mam też lenia do tego
ale jak tylko ogarnę swoje zaległości w domu to się nimi zajmę

kurcze tz przyszedł z pracy i chce jechać do jego brata na urodziny oczywiście ja mam jechać z nim a mnie się tak nie chce

Edytowane przez kristi75
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:28
Stary 2010-07-28, 17:50   #790
marticia
Zakorzenienie

Mario dziekuje jeszcze raz za zyczenia cioteczek

Zdazylam rtylko na chybcika zobaczyc zdjecie Igusiowej, ktore mnie rozbroilo totalnie

Urodzinki przebiegly znosnie, tort byl beznadzieja, jesli chodzi o aspekt estetyczny, cale szczescie,z e zaopatrzylam sie wczesnije w cukierki kolorowe i misiaki to go troche ozdobilam. Za to byl pysznosci pomaranczowy, krem bardzo lekki. Z prezentow to tylko od nas dostal namiot indianski - olewka totalna, tylko chwila go interesowal, nie mam pojecia jakie zabawki mu kupowac, wszystkie elza w kacie. Dostal kaske, wiec moze obkupie go na jesien ubranka i wsio. Co bede kase marnowac na cos co go nie interesuje
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:52   #791
wersta
Zakorzenienie

buziaki dla Aleksandry i Mario
Anny zdrówko

kupiliśmy fotelik recaro 9-36 szaro-pomarańczowy. tamten jednak za mały
nic nowego poza tym
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 19:06   #792
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia nio dobrze, że jesteś bo się coś obijasz ostatnio a mi tu Ciebie brak

Marti śliczny tocik mnie się bardzo podoba i wiesz co? Twoje włosy i ta opaska mnie zabiły wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!! !

Kristi a dziękuję, jakoś się zaparłam z tym odpieluchowaniem a też strasznie źle nie było więc nie narzekam. Dla dzieci to na pewno jest big stres bo Ola jeden dzień wcale kupy nie robiła a wiecie jaka ona jest pod tym względem, zawsze było po kilka. Widziałam jak się zapiera i nie chce robić, potem był etap sadzenia w majty z krzykiem. Teraz jednak wsio wróciło do normy i jeszcze ląduje w nocniku więc jestem super zadowolona. Co do pieluszek to ja nie zakładam w ogóle już od dłuższego czasu najpierw nie zakładałam na dzień, potem kilka razy zakładałam na noc a jak zobaczyłam że są suche to odpuściłam. Raz zaliczyłyśmy mokry wózek ale na tym jednym razie się skończyło

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Maluśna o kurcze to szkoda, że to autko, ktore wybrał tż nie miga i nie ma sygnału... bo co to za atrakcja w takim razie?

Co do lali... sprzedawca musiał nie wysłać bo nic nie doszło, a loguje się i miał zapisane że wysyła do 24 h... no chyba że wyslał dziś do godziny 9 na pewno oby jutro doszła bo jak nie... ujmę to w komentarzu i gwiazdkach za wysyłkę...

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:08   #793
anka1900
Zakorzenienie

Marti
tort robi wrazenie , bardzo ładne napisy cieniutką czekoladą , dla mnie bomba i te gumisie

Zocha witaj w klubie szaro-paprykowych recarowców,
dla mnie fotelik superaśny , nawet jak Miki mi usypia to głowa mu nie dynda jak wisielec , bo ma bardzo solidne zagłówki
Stary 2010-07-28, 19:15   #794
marticia
Zakorzenienie

No bo ja go ozdobilam gumisiami i lentilkami..hihihi. Napis oczywiscie cukiernia. Kasiulko, no dzieki za te wlosy, tak same zaczely mi sie krecic od niedawna
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:28   #795
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
No bo ja go ozdobilam gumisiami i lentilkami..hihihi. Napis oczywiscie cukiernia. Kasiulko, no dzieki za te wlosy, tak same zaczely mi sie krecic od niedawna

Ja myślałam, że Ty sobie je tak pofalowałaś? cuuuuuuuuuuda... chyba Ci tam włosi żyć nie dają

Stary 2010-07-28, 20:03   #796
jowisz
Zakorzenienie

Marti wyglądasz super dla mnie tort piękny, chętnie bym kawałek przygarnęła
Stary 2010-07-28, 20:11   #797
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75
Angry Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

Marti - kurza twarz włos to masz piękny i bujny, fryz jakby prosto z salonu bosko kochana no i opaska, idealnie ci pasuje
torcik pierwsza klasa, kolorowy i zabawny - mnie się bardzo podoba gumisiowo-lentilkowy - pyyycha Mariolino aż się oblizuje, haha

ooo, Sofijowa dołączyła do klubu fanów recaro będziecie zadowolone laseczki

Kasiu - no z takiego autka to pożytku nie będzie, więc nie kupujemy tż szukał innych na all ale posucha straszna, nic ciekawego nie ma. może gdzieś w sklepie natrafimy

babki - lalkomaniaczki ślęczałam dziś trochę i oto co znalazłam. proszę doradźcie jaką lalę wybrać bo już mnie ten temat znudził, przyznaję
uwaga, zarzucam linkami
http://allegro.pl/item1163288689_a_a...idzius_42.html
http://allegro.pl/item1165995952_a_l...cykiem_20.html
http://allegro.pl/item1154966010_aga..._baby_hit.html
http://allegro.pl/item1163914904_lal...320_od_ss.html
te Agatki różnią się chyba tylko wielkością (34, 36 i 46 cm), a ostatnia nic nie robi
Stary 2010-07-28, 20:17   #798
jowisz
Zakorzenienie

Mała wybrałabym tę:
http://allegro.pl/item1165995952_a_l...cykiem_20.html ze względu na wielkość/ miękki brzuch/ proste funkcje bez przesadyzmu lub tę:

http://allegro.pl/item1163914904_lal...320_od_ss.html mała ale ładna i można kąpać.
Stary 2010-07-28, 20:18   #799
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna a wiesz co? jak chcesz to ja Ci kuknę do leclerka czy są takie autka jak moje jakbyś chciała, tylko ono nie jest zdalnie sterowane. Ma takie trochę "naciągane" tylne koła żeby dłużej jechało jak się je rozpędzi i puści nio i te światła gdybyś chciala nie ma problemu ja się do leclerka chętnie przekopnę

Stary 2010-07-28, 20:22   #800
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Maluśna a wiesz co? jak chcesz to ja Ci kuknę do leclerka czy są takie autka jak moje jakbyś chciała, tylko ono nie jest zdalnie sterowane. Ma takie trochę "naciągane" tylne koła żeby dłużej jechało jak się je rozpędzi i puści nio i te światła gdybyś chciala nie ma problemu ja się do leclerka chętnie przekopnę
Kasiu jeśli to nie Bi Em Dablju to nie wiem czy przejdzie
Stary 2010-07-28, 20:24   #801
anka1900
Zakorzenienie

Maluśna zrobi tuning i będzie git
Stary 2010-07-28, 20:32   #802
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Mała wybrałabym tę:
http://allegro.pl/item1165995952_a_l...cykiem_20.html ze względu na wielkość/ miękki brzuch/ proste funkcje bez przesadyzmu lub tę:

http://allegro.pl/item1163914904_lal...320_od_ss.html mała ale ładna i można kąpać.
dzięki ogromniaste przynajmniej zawęziłaś mi pole do namysłu ta duża bardziej do mnie przemawia ze względu na jakieś tam funkcje (no ale ma prawie 50cm, trochę dużo ). z kolei baby born wielkością w sam raz ale absolutnie nic nie robi

Cytat:
Kasieńko kochana dobra z ciebie duszyczka ale przecież nie będziemy sobie problemu robić z wysyłką itp. po prostu muszę gdzieś w sklepie dorwać, może w siakimś większym markecie jak będę w P-niu? zobaczę

Cytat:
Kasiu jeśli to nie Bi Em Dablju to nie wiem czy przejdzie
Jowiszowa bo cię walnę wiesz, że mi to zwisa do kolan to tż maniak cholerny jak znajdzie, niech kupuje hihi

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

kurde. chciałam tą patelnię grillową co Jowiszowa nabyła ale w makro w P-niu chyba nie ma przejrzałam ich gazetkę i taborety będą w sobotę to by mi kupili. fak
Stary 2010-07-28, 20:37   #803
jowisz
Zakorzenienie

Mała bierz tę większą lalkę i już ta nasza ma ok. 40cm. mierzyłam ją wczoraj dokładnie centymetrem (mama się nabijała i sugerowała bym zrobiła zapas na rosnący biust ) dla tej babki z all. nie miała danych, a zapotrzebowanie na ciuchy jest.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

co do patelni za 36zł to w Wawie kupiłam jedną z ostatnich trzech w Makro w każdym innym sklepie jak są to drogie za ok. 90-100zł.

aaaa,Mała ale niech patrzą (przede wszystkim na najniższych wieszakach),może po prostu w gazecie nie ma. moja ciotka kupiła pierwsza i ma trochę mniejszą, jak wujek pojechał teraz to zostały tylko o średnicy 28cm i ja taką mam.

edit. chcesz zdjęcie ?

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-07-28 o 20:41
Stary 2010-07-28, 20:38   #804
anka1900
Zakorzenienie

własnie ta grillowa to była w promocji ?
bo tez prześledziłam gazetkę
mam coś dostać od meblowego na imieniny, może to bedzie grillowa patelnia już dawno wspominałam ze by mi się przydała do piersików kurzęcych
Stary 2010-07-28, 20:50   #805
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszowa - buahaha zdjęcie patelni no coś ty, wystarczy, że wiem jaka cena i średnica teściowa to szpieg - jak będzie towar na sklepie to napewno mi go znajdzie

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Anno - jeszcze do ciebie pytanko czy muffinki mogę zrobić tylko w tych papierowych papilotkach? nabyłam je ostatnio ale wciąż nie mam formy foremek do babeczek też nie. wydaje mi się, że te papierki to tylko taki myk, żeby się łatwo wyciągało...
Stary 2010-07-28, 20:52   #806
anka1900
Zakorzenienie

Maluśna
kij go wie, jak dedukuję, to może się rozpłynąc, bez blokady foremkowej
a może masz jakieś foremki na babeczki z prehistorii, w nich każda by się już trzymała
ale może trzeba przeprowadzić test i bedziemy już wsio wiedziały

tu dużo przepisów muffinkowych
http://kuchareczka.blox.pl/html/1310...21.html?425428
ale nie testowałam, tylko ładnie mi wyglądały

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-07-28 o 20:56
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:53   #807
jowisz
Zakorzenienie

nie, to chyba nie była promocja
widzę,że na all też można za 40-50zł z wysyłką nabyć.
widzę,że mają różne spody,nie wiem czy to ma znaczenie, ale mój jest taki:
http://allegro.pl/item1153642139_pat...ss_ts_313.html
oczywiście brak takich bajerów jak odkręcana rączka (celem włożenia do piekarnika)
Stary 2010-07-28, 20:57   #808
taka sobie
Zakorzenienie

mi sie ta do kąpania nie podoba Wiki tak jak Zośka Werstowa lale ma cały czas rozebraną wiec nie fajnie bedzie wyglądać. Nie podobają mi sie tez bobasy z miękkimi brzuchami, moze kiedys. Ta pierwsza najfajniejsza

u nas znowu jazda ze spaniem Wiki chodzi spac gdzie chce tak jak TZ sobie zazyczył. Właśnie z nią walczy Moze w koncu przyzna mi rację

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 21:03   #809
jowisz
Zakorzenienie

u mnie ze spaniem luz, a tu to już w ogóle. w domu Iga chodzi na drzemkę po 14, czasem jak wiecie dopiero o 15 zasypia. a tu o 13.30 zazwyczaj śpi bez problemu
dziś to w ogołe luz bo wstała wcześnie - 8.20 , z drzemki wstała już o 14! i dzięki temu od 20.45 chrapie myślę,że w Cro też się jej po całym dniu wrażeń wcześnie pozbywać będziemy

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
u nas znowu jazda ze spaniem Wiki chodzi spac gdzie chce tak jak TZ sobie zazyczył. Właśnie z nią walczy Moze w koncu przyzna mi rację
tzn. chodzi spać tam gdzie sobie sama zażyczy a tatuś jej się nie przeciwstawia ale wie,że kiedyś będzie musiał ? żeby mu jaka superniunia nie musiała tego uświadamiać pogoń go,zwłaszcza,że wiesz,że masz rację

edit. te nasze dzieci teraz w trudny wiek wchodzą i nie dajmy wejść sobie na głowę. u mnie co dzień Iga próbuje mnie ustawiać choćby taki drobiazg gdzie mam siedzieć. przed każdym obiadem pytam się jej,na którym krześle życzy sobie siedzieć, a ona zmienia zdanie dzień w dzień zaraz po tym jak usiądzie i chce zająć moje miejsce. oczywiście nie zdarzyło się jeszcze tak żebym się przesiadła. ale hitem jest synek psióły i ich wakacje we Włoszech ost., rządzić chciał non stop i urządzał im codzień mega histerie choćby o to,że nie wychodzą na plażę z domu w takiej kolejności jaką sobie wymyślił oczywiście ma 2 lata jak nasze

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-07-28 o 21:09
Stary 2010-07-28, 21:10   #810
anka1900
Zakorzenienie

do beztłuszczowych dań
http://allegro.pl/listing.php/search...garnek+rzymski
ponoć super smak , ale nie wiem czy to nie trik reklamowy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości