![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Wieczorem
M: Kallos O: Alterra morelowa + keratyna 1ml na 2h Z: Garnier karite S: żel lniany + żel Grafitti schną na powietrzu, wilgotne w chustkę i spać rano efekt - trochę bałaganu każda strona glowy wygląda inaczej - po prawej idealnie, z tyłu prawie proste chyba za mokre były jak się kładłam do łóżka
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Na całą noc jojoba
rano: M: babydream O: Garnier karite b/s Joanna z makiem stylizacja: zielony żel ross + dyfuzor Chyba osiągnęłam stan jako takiego zadowolenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj reanimacja, na mokre włosy różowy żel z rossmana, potem suszenie z dyfuzorem, objętości jest mniej, ale skręt jest
![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-25 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: jojoba na całą noc
Mycie: potters z aloesem Odżywianie: maska mypa z shea+keratyna+jojoba Płukanka: octowa Zabezpieczanie: joanna len i rumianek Stylizacja: żel isana Efekt: niby fajnie, acz bywało lepiej; mypa z shea czasem mi służy, czasem nie. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-25 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
O: Isana babassu
M: Babydream O: Garnier awokado b/s: Joanna z makiem stylizacja: zielony żel ross + dyfuzor Troszkę szop, ale nie jest źle generalnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
30.09 (piątek)
po ścięciu mycie i układanie po swojemu: -Szampon Farmona pokrzywowy (z SLES)+łyżeczka sody kubeczkowo---żeby zmyć silikony -Odżywka Alterra morelowa na 10' -czesanie -ostatnie płukanie zimną wodą -na ociekające Joanna len b/s, sporo -na to płukanka z żelu lnianego i przefiltrowanej wody (pół szklanki żelu na litr wody) -krótki plunking -dłuższe niż zawsze harmonijkowanie i ugniatanie koszulką -schnięcie samodzielne -ominęłam nakładanie nerila tego dnia(!) (zdjęcie 1) 01.10 (sobota) -spanie w chustce -rano włosy niemal idealnie takie jak dnia poprzedniego, niepotrzebna reanimacja (zdjęcie 2, włosy po całym dniu wieczorem) wieczorem -mycie Alterra migdał -Isana płynny jedwab na 5' -Alterra morelowa na 5' dalej jak w sobotę -Neril na wilgotny skalp niestety włosy nie ułożyły się, były dość rozprostowane już w chwili ugniatania koszulką, myślę, że to albo Isana tak podziałała, albo za długo trzymałam włosy zawinięte w koszulkę, albo to wcieranie Nerila rozwaliło loki, ugniatanie nie bardzo pomogło 03.10 (poniedziałek) -na suche powtórzyłam zestaw z soboty (pomijając sodę) efekt równie dobry, co w sobotę, zadowolona ![]() znów nie użyłam Nerila(!), chyba będę go teraz używać na kilka godzin przed myciem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-05 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Mycie: emulsja gloria
Odżywianie: balsam schauma extra owoc i witamina+mleczko pszczele+olej z pestek śliwki Płukanka: miodowo-cytrynowa Zabezpieczanie: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel bielenda graffiti bardzo mocny z rzepą Efekt: jest dobrze, po lewej stronie robi się nieśmiały korkociąg, do tej pory był stale tylko po prawej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
4.10.11
Dzisiaj bardzo fajnie z rana zwłaszcza przód, potem gorzej... bo puszaczek i przyklap trochę. Płukanie wodą Bingo ze spirulina i keratyną z olejem arachidowym na 5 minut moze b/s joaśka z pokrzywą zmieszana z żelem lnianym odcisniecie w recznik mikrofibrowy harmonijkowanie z dodatkiem lnianego jeszcze odwrócony plunking na chwilę dodatek żelu Artiste i harmonijkowanie suszenie dyfuzorem
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
M: Bobini szampon (SLES) spieniony w kubku
O: YTC maska (uwaga, dimethicone) na 30min Płukanka lniana (rzadka - 1l wody + ~70ml żelu) Z: Garnier Awokado i Karite harmonijkowanie, krótki plunking, wyschły na powietrzu (dłużej niż zwykle ![]() Bardzo przyjemny efekt. Włosy lekkie, miękkie, błyszczące, pokręcone, nie napuszone.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
29.09 (mycie poranne)
m/o: Kallos Latte Serical (grzebień) d/s: Alterra morela b/s: Joanna mleko i miód s: dużo żelu Isana czarno-pomarańczowej suszenie dyfuzorem, podpięcie 2 żabkami na czubku głowy dla objętości po ok. pół godziny odgniecenie sucharków na wciąż miejscami wilgotnych włosach i wgniecenie 2 pięciozłotówek odżywki Garnier masłe shea i awokado efekt okej ale cała akcja była zbyt szybka, więc bez szału reanimacje 30.09 i 01.10.standardowo Garnier masło shea i awokado na mokrych dloniach+żel Artiste niebieski 02.10 (mycie w ciągu dnia) m/o: Kallos Latte Serical (grzebień) d/s: Pantene Color Exclusive Serum b/s: Joanna mleko i miód s: dużo żelu Isana czarno-pomarańczowej suszenie dyfuzorem, podpięcie 2 żabkami na czubku głowy dla objętości po ok. pół godziny odgniecenie sucharków i wgniecenie 1 pięciozłotówki odżywki Garnier masłe shea i awokado efekt okej ale bez szału reanimacja 03.10.standardowo Garnier masło shea i awokado na mokrych dloniach+żel Artiste niebieski 04.10 (mycie rano) m/o: Kallos Latte Serical (grzebień) d/s: Alterra morela b/s: Joanna mleko i miód (resztka) s: dużo żelu Isana czarno-pomarańczowej suszenie dyfuzorem, podpięcie 2 żabkami na czubku głowy dla objętości po ok. godzinie odgniecenie sucharków i wgniecenie 1 pięciozłotówki odżywki Garnier masłem shea i awokado efekt okej ale bez szału, ogólnie trochę pusz + kolor się wypłukuje z blondu pod spodem reanimacja 05.10.standardowo Garnier masło shea i awokado na mokrych dloniach+żel Artiste niebieski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
O: Olejek Khadi na skalp i długość plus Bingo shea na długość na pół godziny
Pranie wstępne szampon AA (SLS) dla sucharów M: kubeczkowa szampon AA rozbełtany z żelem aloesowym, kilka kropel olejku BD fur mama, cytrynka - O dziwo był poslizg i umył! b/s: płukanka z żelu aloe i cytryny Czyste, błyszczące, trochę spuszone i bezkształtne (końcówki krzyczą o fryzjera) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Wczoraj włosy przetrwały dzień w dobrej kondycji. Przed pójściem spać spryskałam je wodą, wgniotłam trochę Nivea Diamond Gloss, zawinęłam w chustkę i poszłam spać.
Rano bardzo ładnie, reanimacja niepotrzebna.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Wielka Pani ;)
|
Od początku roku akademickiego myję włosy co 2 dni, a nie jak dotychczas codziennie.
Dziś: M: Potters aloes O: emulsja gloria b/s: potters aloes styl. żel fioletowy artiste Wyszło kiepsko, więc pożyczyłam od współlokatorki prostownicę i wyprostowałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Poranne mycie o 5:45
![]() Isana różowa, rozczesywanie Isana babassu b/s Joanna z miodem stylizacja: Nivea FC, dyfuzor jest mniami, pytanie tylko czy bez mycia szamponem wytrwają w ogóle do jutra bez przyklapu
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
M: ziaja szampon lawendowy
O: alterra morelka+keratyna+olej z pestek śliwki P: płukanka lniana Z: joanna len i rumianek S: żel bielenda grafiti bardzo mocny Płukanka lniana jest cudowna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
A więc
Wczoraj Mycie szamponem rumiankowym Odżywka własnej roboty z żółtka, miodu i soku z cytryny Zawinęłam się w koszulkę jak polecano na filmiku, ale nie dało to efektu, gdyż wyszłam na deszcz i włosy zrobiły swoje...:P Dziś wyglądają już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
06.10 (czwartek wieczór)
pierwsze mycie po (tragicznym) farbowaniu -olejek alterra (granat) na godzinę na suchulce przed myciem -M: alterra migdał(szam.)+Potters aloesowy(bal.) pół na pół kubeczkowo -O: alterra morela na 10' czesanie -b/s joanna z lnem i rumiankiem (ok 5zł) na ociekające -płukanka lniana 1/2 szlkanki żelu na 1 l wody po wycschnięciu spanie w śliskiej chustce, rano włosy zadowalające spostrzeżenia: 1. włosy odpowiednio traktowane na co dzień zniosą wiele u fryzjera (byle nie za często ![]() 2. wolę płukankę lnianą z mniejsze ilości żelu (ok ćwierć szklanki lub mniej na litr wody), przy 1/2 szklanki mam potem strączki do odgniatania, przy mniejszej ilości włosy od razu są miękkie po wyschnięciu 3. spanie w chustce jest super ![]() 4. potrzebne niebawem mycie SLS (po całym dniu takie "oblepione, zestrąkowane") zdjęcie: późnym popołudniem, na drugi dzień po myciu, w ciągu dnia psiknięte (jantar, galaretka aloesowa, hydrolat lawendowy: 1:1:1)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-08 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Kryzys minął. Włosy wróciły do formy.
Na noc: Pierwsze O: olej lniany z resztą kremu migdałowego Vatiki oraz rycyną Mycie: BD kubeczkowo dość obficie, gdyż bałam się, że rycyna nie puści. Poplątały się bardzo, wiec Joaśka pokrzywa na całość, a nie jak zwykle tylko na długosć. Drugie O: garnier awokado + 10 kropli keratyny + 10 kropli oleju arganowego Płukanka octowa, po niej płukanka lniana. Odciśnięcie w ręczniczek z biedry, ugniatanie głową w dół (lepszy skręt niz w wyproście), żel lnainy na końce, dyfuzor, dosychanie naturalne. Prócz tego,ze krzyczą o hennę, jest ok. Troszkę z tyłu spod spodu puch wyłazi, ale w pionie za bardzo go nie widać.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-10 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą
O: maska Bingo shea + troszkę Waxa avocado na jakieś pół godziny pod folię M: kubeczkowa; żel Lactacyd pH 3,5 z żelem aloesowym O: płukanka żel aloesowy, cytrynka i kropla olejku Khadi Miękkie ![]() Puszak ;] Shea jutro! Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-08 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
1. Włosy spsikane wodą przegotowaną (spritz & condish*)
2. Na 2/3 długości rozprowadzona maska Biovax dla wypadających + 8 kropel jojoba - na 30 min 3. Spłukane 4. Mycie Mrs Potters 5. Spłukane 6. Płukanka octowa 7. Żel lniany 8. Garnier Awokado i Karite (tak, odwrotnie* - chciałam sprawdzić efekt, gdy zamiast płukanki lnianej użyję po prostu żelu i zabezpieczę go na wierzch odżywką) Włosy wyschły w sztywne strączki, trzeba było odgnieść. Wyglądają OK, błyszcząco. Ale nie czuję, żeby któryś z moich eksperymentów (*) przyniósł nadzwyczajny efekt - wyglądają jak zawsze po użyciu żelu lnianego i garniera.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
na noc kokos i rycyna
dziś 11: 40- mycie szamponem Mypa aloesowym harmonijkowanie stylizacja: odrobina żeli lnianegoi artiste ( zmieszane) Efekt: jeszcze schne (tył cały mokry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
na noc: na skalp i długość psikadło (hydrolat lawendowy, jantar, galaretka aloesowa)
na długość mleczko jedwabne z keratyną (opuściłam rudawy odrost ![]() 09.10 (niedziela, przed południem) -amla dabur na suche włosy i skalp na godzinę, około łyżeczki -mycie Farmona pokrzywowa (z SLES)+Balsam Potters aloesowy kubeczkowo 2x -Alterra Morelowa na 15 min, dużo -czesanie -Garnier Karite na minutę -Płukanka lniana (1/5 szklanki na 1 litr + łyżeczka octu) -Płukanie zimną wodą, dosłownie chwilę -Joanna lniana b/s koszulka, harmonijkowanie, jakoś słaby skręt był więc dodałam (pierwszy raz) żel Isana pomarańczowy męski (w zagłębienie dłoni) harmonijkowanie koszulką, podsuszanie suszarką (zwykłą), dosychanie samodzielne Efekt: em....suche strączki, zwłaszcza na zewnętrznej warstwie ![]() ![]() dużo włosów mi wypadło przy myciu, czyżby amla na skalp? EDIT: po odgnieceniu strączków jest bardzo fajnie, zero sztywności, włosy miękkie ale fale dość elastyczne, objętość w porządku ![]() włosy dochodzą do siebie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-09 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
A więc ja dzisiaj
O:Nafta kosmetyczna, od połowy głowy, M:Szampon rumiankowy Natural Care, Odżywka: żółtko, miód, kapka olejku rycynowego. Odżywka nałożona głównie na końce, ale potem wgnieciona w resztę włosów... Harmonijkowanie, bez suszenia suszarką ![]() Zdjęcia: |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
06.10 (wieczorne mycie)
m: szampon z SLS Joanna mięta i zielona herbata kolor: szamponetki Marion (2 orzechowy brąz 64 + 1 ciemny blond 62) na 45 min. d/s: na nie do końca dopłukane z szamponetek włosy Alterra morela na jakieś 2 min. b/s: Joanna balsam mleko i miód plunking 15 min. styl: czarno-pomarańcz. Isana suszenie dyfuzorem i podpięcie żabkami przy skórze dla objętości jak zawsze rano 07.10 odgniecenie sucharów i wgniecenie w suche włosy 1 dwuzłotówki Garniera karite i awokado efekt na foto poniżej (zadowolona ![]() 09.10 (wieczorne mycie) m/o: balsam Mrs. Potter's do farbowanych z ginko (NOWOŚĆ) grzebień d/s: Alterra morela płukanka lniana (na 1 szkl. wody 1 łyżka siemienia gotowane 15min. pod przykryciem, żel zmieszany z 1 litrem przegotowanej wody) (NOWOŚĆ) b/s: Joanna balsam mleko i miód plunking 15 min. styl: czarno-pomarańcz. Isana suszenie dyfuzorem i podpięcie żabkami przy skórze dla objętości jak zawsze rano 10.10 odgniecenie sucharków w koszulkę+wgniecenie w końcówki i pasma przy twarzy 1 dwuzłotówki Garniera karite i awokado, efekt na foto 2 Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-10-10 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
M: balsam potters z aloesem
O: maska alterra z granatem+olej z pestek śliwki+mleczko pszczele P: płukanka lniana Z: joanna len i rumianek Stylizacja: żel zielony z rossmana Efekt: miękko, bez puchu, skręt bywał większy - popróbuję innych proporcji żelu, bo użyłam go pierwszy raz. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-25 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
1. Spritz & Condish z maską Mypa Shea - 40min.
2. Spłukane, umyte rozcieńczonym BabyDream 3. Spłukane, odciśnięte, naniesiony żel lniany 4. Naniesiony Garnien Mango i Tiare Harmonijkowanie, dyfuzor, wieczorem pillow plopping w chuście Efekt: Ładnie, ale bez szału. Żałuję teraz, że nie dałam odżywki d/s między 2 i 3.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Fryzjer
![]() Pre: Artiste keratynowa na suche M: szampon Organicum do suchych O: odżywka Organicum wzmacniająca płukanka z żelem aloesowym po całości b/s+S: krem do rąk z biedr + balsam Nivea FC wgnieciony |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
10.10 (poniedziałek)
mycie: potters aloes+hipp(kubeczkowo) d/s: kallos mleczny (nie wiem jeszcze który dokładnie) 10min płukanka srebrna delia (1/3 nakrętki na 1 litr wody, nie wzięła nic rudości) joaśka lniana płukanka lniana w czasie schnięcia psikadło (hydr. lawendowy+jantar+galaretk a aloesowa) ---błąd, odstawacze! 11.10 (wtorek) rano: reanimacja psikadłem, ugniatanie: wróciły falki wyprostowane nocą, po wyjściu na wilgoć---odstawacze! wniosek: nie dla humektantów, nie dla psikadeł wodnopodobnych na taką pogodę! mimo to fale kształtne do wieczora ![]() zdj. 10.10 zaraz po wyschnięciu (lampa) luźniejsze niż zwykle falki 11.10 (wtorek wieczór) na suche: mleczko jedwabne z keratyną (na godzinę przed myciem), bingo z keratyną i spiruliną z olejkiem alterra granat (10 kropel) część na suche przed samym myciem M: kallos+hipp (kubeczkowo)---wolę pottersa aloesowego-lepszy poślizg d/s: Bingo z keratyną i spiruliną+ 10 kropli olejku alterra (duuuużo pod ręcznik) 10' czesanie, płukanie płukanka z kawy (szklanka kawy mocnej bez fusów, dopełniona wodą litrowa butelka, płukanie kilkukrotne w misce) płukanie wodą joanna lniana b/s (2zł) płukanka lniana wygniecione/harmonijkowane koszulką, schną, w dotyku dość sztywne na razie (za dużo żelu lnianego w płukance?, keratyna? kawa? teraz nie wiem---nauczka, nie próbować wszystkiego na raz!)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-11 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Wieczorem
O: Spritz & Condish z Garnierem z Żurawiną - 30min. M: Spłukane, umyte rozcieńczonym BabyDream O: Spłukane, jeszcze raz Garnierem z Żurawiną na chwilę Pł: Spłukane wodą filtrowaną Z: odciśnięte, naniesiony żel lniany, a na wierzch Garnier Mango i Tiare Harmonijkowanie, plunking Efekt: nie byłam zadowolona, trochę puchato, marny skręt Przed spaniem zawinęłam się w chustę i poszłam zniechęcona spać tymczasem rano .... zaskoczenie Gładko, kręcono, idealnie ![]() ta chusta czyni cuda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Strażnik Wizażu
|
11.10.2011
O: Testowanie Spritz&Condish - Maska YTC M: Spłukane, umyte rozcieńczonym BabyDream O: Spłukane, Garnier Awokado na chwilę Z: Joaśka z miodem S: Żel Isana zmieszany z Artiste Nie wiem co wpłynęło na efekt końcowy, ale pojawiły się rulony ![]() Kilka dni temu próbowałam patentu ze spaniem z chustką...przyklap był rano ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-11-18 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.