Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 19:35   #781
AdaiBambi
Raczkowanie

Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy

Cześć.
Mój naturalny kolor jest mniej więcej taki:

http://fryzury.info/images/artykul/1...01_290x500.jpg

Zimą ciemniejszy latem sporo jaśniejszy.
Włosy miałam już 1raz farbowane, wyszedł prawie czarny, ale farba prawie się spłukała po 5miesiącach. Parę dni temu zafarbowałam zmywalną henną na taki kolor:

http://3.bp.blogspot.com/-A5Nf2WFrRB...0/wloy+025.jpg

No i chciałabym mieć mniej więcej taki:

http://www.twohairstyles.com/wp-cont...londe-Hair.jpg

Na moich naturalnych włosach mogłabym to uzyskać bez problemu naturalnymi sposobami. Nie chcę ich niszczyć, chcę by były zdrowe, bo o nie dbam. Dziś zrobiłam tak:
Do 1litra wody wycisnęłam sok z jednej cytryny i przez ponad 30minut chodziłam w tym pod czepkiem na głowie.
Potem normalnie umyłam włosy i nałożyłam odżywkę po czym wylałam na włosy płukankę wcześniej zrobioną tak:
1.5litra wody, 2saszetki rumianki i sok z połowy cytryny.

Efekt? Zero, zupełnie nic ( Zrobiłam nawet zdjęcia przed i po i nawet ciupke nie są jaśniejsze. Macie dla mnie jakieś rady?
AdaiBambi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 08:17   #782
shiza91xx
Raczkowanie

GG do shiza91xx

Cytat:
Napisane przez AdaiBambi Pokaż wiadomość
Cześć.
Mój naturalny kolor jest mniej więcej taki:

http://fryzury.info/images/artykul/1...01_290x500.jpg

Zimą ciemniejszy latem sporo jaśniejszy.
Włosy miałam już 1raz farbowane, wyszedł prawie czarny, ale farba prawie się spłukała po 5miesiącach. Parę dni temu zafarbowałam zmywalną henną na taki kolor:

http://3.bp.blogspot.com/-A5Nf2WFrRB...0/wloy+025.jpg

No i chciałabym mieć mniej więcej taki:

http://www.twohairstyles.com/wp-cont...londe-Hair.jpg

Na moich naturalnych włosach mogłabym to uzyskać bez problemu naturalnymi sposobami. Nie chcę ich niszczyć, chcę by były zdrowe, bo o nie dbam. Dziś zrobiłam tak:
Do 1litra wody wycisnęłam sok z jednej cytryny i przez ponad 30minut chodziłam w tym pod czepkiem na głowie.
Potem normalnie umyłam włosy i nałożyłam odżywkę po czym wylałam na włosy płukankę wcześniej zrobioną tak:
1.5litra wody, 2saszetki rumianki i sok z połowy cytryny.

Efekt? Zero, zupełnie nic ( Zrobiłam nawet zdjęcia przed i po i nawet ciupke nie są jaśniejsze. Macie dla mnie jakieś rady?
Twoje naturalne włosy sa przepiękne jakbym takie miala to bym nic a nic z tym nie robila .. piękne
shiza91xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 19:25   #783
AdaiBambi
Raczkowanie

dziękuję
Jednak chciałabym mieć troszkę jaśniejsze jednocześnie ich nie niszcząc. Właśnie siedzę z kremem rozjaśniającym na głowie.
W międzyczasie będę je rozjaśniała naturalnymi sposobami i kolejne rozjaśnianie myślę, że zrobię za jakieś 3 tygodnie .
Tak by nie zniszczyć włosów.
AdaiBambi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 07:38   #784
shiza91xx
Raczkowanie

GG do shiza91xx

Cytat:
Napisane przez AdaiBambi Pokaż wiadomość
dziękuję
Jednak chciałabym mieć troszkę jaśniejsze jednocześnie ich nie niszcząc. Właśnie siedzę z kremem rozjaśniającym na głowie.
W międzyczasie będę je rozjaśniała naturalnymi sposobami i kolejne rozjaśnianie myślę, że zrobię za jakieś 3 tygodnie .
Tak by nie zniszczyć włosów.
rozumiem i nie będę Ci obrzydzać tego koloru który chcesz osiągnąć ale naprawdę Twój odcień jest super a nie taki żółty jaki może wyjść po rozjaśnianiu.. lepiej uważaj na rozjaśniacz
shiza91xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-17, 15:21   #785
Fencze
Rozeznanie

ewidentnie masz chłodny typ urody, a pokazujesz zdjęcie z ciepłym odcieniem. To nie dla Ciebie. Wybieraj z palety popieli i chłodnych blondów
Stary 2012-06-17, 20:02   #786
Alexandre
Zadomowienie

Jaką farbę z obecnych na rynku uważacie za mniej szkodliwą dla włosów?
Po pierwsze miałam przestój w farbowaniu więc nie wiem co w trawie piszczy a po drugie to będzie pierwsze przechodzenie na jasny blond bez rozjaśniacza.
A po przeczytaniu KWC mam mętlik w głowie.
Może coś podpowiecie?

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 12:11   #787
Natea90
Przyczajenie

Z brązu na blond...

Witajcie
Od jakiegoś czasu kusi mnie, żeby zmienić kolor włosów na blond (kiedyś byłam blondynką i podobno mi ładnie:P), tyle tylko, że obawiam się, ze po tym zabiegu zamiast ładnego blondu wyjdzie żółte coś
Aktualnie mam na głowie "orzechowy brąz"... Rozumiem, że próbowanie takiej zmiany własnoręcznie w domu to głupi pomysł?
Tyle, że u fryzjera też nie mam gwarancji, że będę zadowolona i tym sposobem nie dość, że wyjdę rozczarowana to i z ładnym minusem na koncie...
Komuś się udała taka zmiana? bo mam wątpliwości a jednocześnie bardzo bym chciała zmienić kolor włosów... A może jakieś inne propozycje z Waszej strony?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

ojej, nie doczytałam że musi być zdj a niestety nie mam aktualnego w takim razie jeśli można, to proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu i przepraszam za zamieszanie ale jestem nowa
Natea90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-18, 13:57   #788
Patrycj_a
Raczkowanie

Dot.: Z brązu na blond...

Moim zdaniem jeżeli chcesz aby kolor rzeczywiście wyszedł ładnie i naturalnie to powinnaś się wybrać do dobrego fryzjera. Farbowanie włosów na własną rękę nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Ja osobiście nigdy nie farbowałam sobie włosów,ale mam kilka koleżanek które eksperymentowały z blondem w domu... Zamiast pięknego rezultatu ich włosy zmieniły barwę na kolor żółtka.
Patrycj_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 16:54   #789
Natea90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Patrycj_a Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jeżeli chcesz aby kolor rzeczywiście wyszedł ładnie i naturalnie to powinnaś się wybrać do dobrego fryzjera. Farbowanie włosów na własną rękę nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Ja osobiście nigdy nie farbowałam sobie włosów,ale mam kilka koleżanek które eksperymentowały z blondem w domu... Zamiast pięknego rezultatu ich włosy zmieniły barwę na kolor żółtka.
No a ja mam kilka koleżanek, które po wyjściu od fryzjera były w szoku... dlatego się obawiam, że stracę kasę a efekt będzie taki sam jak w domu:/ ja farbuję w domu i jakoś nigdy nie było niespodzianek (poza eksperymentami z różnymi firmami), dlatego zastanawiam się czy nie lepiej wybrać jakąś farbę z "wyższej pułki" i spróbować samej....
Natea90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 15:03   #790
Justyna0701
Przyczajenie

Dziewczyny potrzebuję porady... Z natury mam ciemnobrązowe włosy, jednak od 2 lat farbuję je na "miodowy blond". Ogólnie kolor jest całkiem ok, ale chciałabym żeby włosy były jeszcze jaśniejsze, dlatego kupiłam jakiś czas temu rozjaśniacz z Londy, jednak nigdy go nie użyłam w obawie, że zniszczy mi włosy. Teraz mam już sporo odrosty, muszę włosy zafarbować i zaczęłam rozmyślać o tym rozjaśniaczu... Jak sądzicie nada się? Powinnam go nałożyć na same odrosty, najpierw na odrosty i potem na resztę włosów czy od razu na całość? No i najważniejsze: czy nie sprawi, że moje loki będą wyglądały jak miotła?
Justyna0701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 21:28   #791
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986
Dot.: Z farbowanego ciemnego brązu na blond.

dziewczyny padlam na pmysl zrobienia sobie refleksow, nici z tego wyszly i zostaje przy brazie, ale mam farbe palette miodowy blond. I pytania
1. Czy miodowy blond jak p[oloze na sredni braz to rozjasni mi troche włosy?
2. jesli nie to zeby wykorzystac te farbe mogę ja zmieszac z miodowym brazem tez palette? jak mysli co lepsze i jaki ewentualnie bylby efekt?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 14:32   #792
dreamss
Przyczajenie

z brązu na blond (:

Witam dziewczyny . Mam taki nie mały problem poniewaz jakiś czas temu zmieniłam kolor włosów z ciemnego naturalnego blondu na brąz . Oczywiście pod słońcem musiałam męczyć się z rudymi refleksami co strasznie mnie denerwowało ale dawałam radę ! . Jednak po jakimś czasie farbowania włosów na kolor garniera ( taki jak na obrazku) I odcieniami syoss'a chciałabym wrócić do ładnego naturalnego koloru . Jestem pewna , ze wśród was są dziewczyny które przechodziły z ciemnych kolorów do swoich naturalnych blondów (: Mam nadzieję , ze pomozecie mi daradzić i wybrać odpowiednią farbę . ( nie piszcie proszę , " idźź do fryzjera " )
+ 1 farba - podoba mi się ten kolor bo jest podobny to byłego , jak go uzyskać ?
dreamss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 15:31   #793
Nyappy
Rozeznanie

Dot.: z brązu na blond (:

Moja znajoma właśnie miała ciemny brąz i nałożyła na to farbę bardzo jasny blond. Efekt właśnie wyszedł taki jak na obrazku. Niestety nie pamiętam co to była za farba ten blond, ale myślę, że to nie robi różnicy, wystarczy po prostu znaleźć jasny odcień i nałożyć. Byleby nie była za mocno kryjąca.
Nyappy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 17:48   #794
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyappy Pokaż wiadomość
Moja znajoma właśnie miała ciemny brąz i nałożyła na to farbę bardzo jasny blond. Efekt właśnie wyszedł taki jak na obrazku. Niestety nie pamiętam co to była za farba ten blond, ale myślę, że to nie robi różnicy, wystarczy po prostu znaleźć jasny odcień i nałożyć. Byleby nie była za mocno kryjąca.
jak miała naturalnie ciemne to oczywiście że farba by rozjasniła, w innym przypadku bzdura

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ineska1986 Pokaż wiadomość
dziewczyny padlam na pmysl zrobienia sobie refleksow, nici z tego wyszly i zostaje przy brazie, ale mam farbe palette miodowy blond. I pytania
1. Czy miodowy blond jak p[oloze na sredni braz to rozjasni mi troche włosy?
2. jesli nie to zeby wykorzystac te farbe mogę ja zmieszac z miodowym brazem tez palette? jak mysli co lepsze i jaki ewentualnie bylby efekt?
ociepli tylko kolor

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamss Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny . Mam taki nie mały problem poniewaz jakiś czas temu zmieniłam kolor włosów z ciemnego naturalnego blondu na brąz . Oczywiście pod słońcem musiałam męczyć się z rudymi refleksami co strasznie mnie denerwowało ale dawałam radę ! . Jednak po jakimś czasie farbowania włosów na kolor garniera ( taki jak na obrazku) I odcieniami syoss'a chciałabym wrócić do ładnego naturalnego koloru . Jestem pewna , ze wśród was są dziewczyny które przechodziły z ciemnych kolorów do swoich naturalnych blondów (: Mam nadzieję , ze pomozecie mi daradzić i wybrać odpowiednią farbę . ( nie piszcie proszę , " idźź do fryzjera " )
+ 1 farba - podoba mi się ten kolor bo jest podobny to byłego , jak go uzyskać ?
samą farbą tego nie zrobisz, dekoloryzacja albo kąpiel rozjaśniająca

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna0701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję porady... Z natury mam ciemnobrązowe włosy, jednak od 2 lat farbuję je na "miodowy blond". Ogólnie kolor jest całkiem ok, ale chciałabym żeby włosy były jeszcze jaśniejsze, dlatego kupiłam jakiś czas temu rozjaśniacz z Londy, jednak nigdy go nie użyłam w obawie, że zniszczy mi włosy. Teraz mam już sporo odrosty, muszę włosy zafarbować i zaczęłam rozmyślać o tym rozjaśniaczu... Jak sądzicie nada się? Powinnam go nałożyć na same odrosty, najpierw na odrosty i potem na resztę włosów czy od razu na całość? No i najważniejsze: czy nie sprawi, że moje loki będą wyglądały jak miotła?
nie ma sensu go używac po prostu weź farbę jaśniejszą i wodę o wyższym %
jaki chcesz kolor uzyskać?
Stary 2012-10-17, 09:24   #795
Fram
Raczkowanie

[QUOTE=fryz5;37082819]jak miała naturalnie ciemne to oczywiście że farba by rozjasniła, w innym przypadku bzdura

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

A takiego mocno spranego koloru jaśniejsza farba też nie ruszy?

Podobno niektórym osobom bezamoniakowe farby wypłukują się do końca i można kłaść jaśniejsze
Fram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-03, 14:46   #796
misiae5
Raczkowanie

to wszystko zależy od włosów zdaje mi się ponieważ ja rozjaśniałam włosy właśnie farbą tyle że wiadomo po 1wszym razie jasnego blondu nie miałam musiałam przecierpieć rude odcienie ale bez rozjaśniacza z tego co pamiętam to farbowałam Garnier nutrisse odcień jasny blond( ale to była jeszcze ta wersja sprzed lat potem gdzieś ponoć skład zmieniono) z ciemnego farbowanego brązu najszybciej rzeczywiście rozjaśniaczem tylko trzeba nastawić się na kopkę siana na dzień dobry sama z jasnego farbnęłam się na ciemny brąz i teraz nosi mnie żeby wrócić do ciemnego blondu naturalnego bo mam dość odrostów przy ciemnych włosach wygląda jakbym była łysa a przy jasnych bije czerń po oczach włosy mi dość szybko rosną i zaraz wydaje mi się że widać odrosty
misiae5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 16:13   #797
ajlawlegia
Raczkowanie

Hej, poradźcie mi proszę. Moje włosy naturalnie są koloru ciemnego popielatego blondu (odrosty na zdjęciu 1)

Po zrobieniu balejażu u fryzjera moje włosy wyglądają tak jak na kolejnych zdjęciach. Odcień mi się podoba i teraz chciałabym farbować odrosty farbą, sama.
Czy farba dałaby radę rozjaśnić mój naturalny kolor do takiego jaki mam teraz? Jaką farbę polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odrost.jpg (43,1 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 424637_396564583749571_451612097_n.jpg (77,6 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 304444_396564423749587_577451809_n.jpg (77,8 KB, 63 załadowań)

Zapuszczam włosy!
45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55-56-57-58-59-60

"I obojętnie co robisz to bądź tego pewien
i bądź z tego dumny i wierz w siebie"
ajlawlegia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 21:33   #798
agacia_cz
Zadomowienie

wydaje mi się że pomoże tu paleta E20 na odrosty i mycie fioletowym szamponem
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 07:30   #799
rickybobby
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy wellaton 7/3 orzech laskowy to farba rozjaśniajaca?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-16, 20:27   #800
Assathra
Zadomowienie

chyba tak bo ma wodę 9% z tego co pamiętam
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 11:01   #801
kinia1730
Przyczajenie

GG do kinia1730
Dot.: Z farbowanego brązu na blond...

Moj naturalny kolor wlosow to ciemny blond. Mialam rozjasniane wlosy i bylo mi w nich dobrze ale po jakims czasie mi sie znudzily i postanowilam zafarbowac wlosy na jakis braz. Prawie rok juz farbuje wlosy na braz ale nie zawsze na ten sam odcien. Chcialabym wrocic do takiego koloru jaki mialam po rozjascieniu ciemnego blondu ale nie wiem czy to wyjdzie. Chcialam kupic rozjasniacz i poprostu je rozjasnic ale nie wiem czy nie wyjda mi rude a wtedy musialabym kupic farbe i zafarbowac wlosy, a nie chce ich za bardzo niszczyc iz moje wlosy sa slabe i wypadaja. Pomozcie prosze
kinia1730 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 02:40   #802
evikat
Przyczajenie

witam. ja też mam mały dylemat. przejrzałam połowę tego wątku i dalej jestem w kropce. może jak opiszę tutaj swój problem ktoś mi doradzi co powinnam zrobić. a więc wczoraj postanowiłam pozbyć się już lekko wypranego koloru "ciemna czekolada" casting gloss. zakupiłam colour B4,który delikatnie zdjął ten kolor pozostawiając lekką rudość na głowie. Gdy rano wstałam włosy były ciemniejsze pobiegłam do drogerii i kupiłam z loreala bardzo jasny popielaty blond 03. szczerze mówiąc na polskiej stronie loreala nie ma tego koloru. na opakowaniu zaznaczone jest że nadaje się ten kolor do średniego i jasnego brązu. a więc, po wszystkim odrosty i krótsze włosy wyszły nawet ładnie, ale te które wcześniej w salonie fryzjerskim poddałam dekolorozacji a potem farbowałam raz na czekoladę i raz na ciemną czekoladę dalej są ciemniejsze.. nawet nie potrafię opisać tego koloru.. w razie czego prześlę zdjęcie. się rozpisałam a więc do sedna... mam dosyć krótkie włosy, i zastanawiam się czy mam iść i podciąć te ciemniejsze końce czy może zainwestować w jakąś farbę rozjaśniającą a może zaczekać aż kolor się troszkę wypłucze.. szczerze mówiąc denerwuje mnie ten dziwny odcień i będę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam
evikat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 08:58   #803
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

może kąpiel rozjasniajaca?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 10:43   #804
evikat
Przyczajenie

hej. czytałam o tym ale mieszkam w Londynie i nie widziałam tu innej wody jak 12%, a jestem laikiem i troszkę się boję...
evikat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 12:07   #805
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

to hmmm chyba mozna rozcienczyc z woda- ale niech to potwierdzi jakas bardziej doswiadczona wizazanka;]
Stary 2013-01-27, 15:07   #806
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Przeszłam z pasemek blond i dużo brązu do jasnego blondu. Użyłam do tego rozjaśniacza w załączniku, fajnie rozjaśnił,do żółtka jasnego, nie pomarańczu i na to farba Garnier Color Naturals 111 rozjaśniająca do 3 czy 4 tonów. Na początku wyszły szare/fioletowe, po paru myciach kolor się zmyl do normalnego blondu.

1 foto, przed
reszta - obecnie

na allegro znalazłam fajna aukcje, farby garnier color sensation za 5 zł, zamowilam 5 szt koloru 111
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41817_250.jpg (15,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garnier-color-naturals-111-superjasny-popielaty-blond_0_b.jpg (21,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 820_514449538576788_340824080_n.jpg (63,8 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 542498_522502334449713_1358680564_n.jpg (83,4 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 427582_515372985162648_977659563_n.jpg (24,2 KB, 116 załadowań)
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:01   #807
diablica_anielica
Przyczajenie

Witam wszystkim

zamarzyło mi się ombre, poszłam do fryzjera i chyba źle zrobiłam
mam bardzo ciemne włosy, bardzo ciemny brąz.
Fryzjer, żeby zrobić ombre nie użył rozjaśniacza tylko zmieszał dwa blondy ze sobą. Wyszło tak, że połowy włosów mam ciemnobrązową a dół jest taki czekoladowy, troche woadając w czerwień. Dodam tylko, że kiedyś próbowałam rozjaśnić jedno pasemko włosów i wyszedł ciemny rudy, więc chyba mają taką tendencje do rozxjaśniania się do rudego

chciałabym zmienić ten czekoladowy brąz na jasny zimny popielaty brąz. Dołączam zdjęcie bo chciałabym uzyskac taki efekt jak ma ta dziewczyna.
http://www58.zippyshare.com/v/16561720/file.html

Czy mógłby mi teraz ktoś powiedziec co powinnam zrobić? Użyć farby- blondu w w odcieniu zimnym, popielatym czy może użyć loreal ombre(nowość na rynku) czy rozjaśniacza? bardzo bym prosiła o pomoc bo nie chce mieć niczego ciepłego, żadnego czekoladowego brązu, czerwieni czy rudego

Pomocy!!!
diablica_anielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:07   #808
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

Cytat:
Napisane przez diablica_anielica Pokaż wiadomość
Witam wszystkim

zamarzyło mi się ombre, poszłam do fryzjera i chyba źle zrobiłam
mam bardzo ciemne włosy, bardzo ciemny brąz.
Fryzjer, żeby zrobić ombre nie użył rozjaśniacza tylko zmieszał dwa blondy ze sobą. Wyszło tak, że połowy włosów mam ciemnobrązową a dół jest taki czekoladowy, troche woadając w czerwień. Dodam tylko, że kiedyś próbowałam rozjaśnić jedno pasemko włosów i wyszedł ciemny rudy, więc chyba mają taką tendencje do rozxjaśniania się do rudego

chciałabym zmienić ten czekoladowy brąz na jasny zimny popielaty brąz. Dołączam zdjęcie bo chciałabym uzyskac taki efekt jak ma ta dziewczyna.
http://www58.zippyshare.com/v/16561720/file.html

Czy mógłby mi teraz ktoś powiedziec co powinnam zrobić? Użyć farby- blondu w w odcieniu zimnym, popielatym czy może użyć loreal ombre(nowość na rynku) czy rozjaśniacza? bardzo bym prosiła o pomoc bo nie chce mieć niczego ciepłego, żadnego czekoladowego brązu, czerwieni czy rudego

Pomocy!!!

hm, moze spray rozjasniajacy z Joanny.. tzn spray na koncowki tylko.

Edytowane przez Skarb90
Czas edycji: 2013-01-27 o 19:09
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 22:01   #809
diablica_anielica
Przyczajenie

boje się, że wpadnie w rudy a wtedy to juz będzie koniec
diablica_anielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 07:22   #810
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guest Pokaż wiadomość
Wiem, że to nie jest najmądrzejszy pomysł, ale wczoraj w sklepie brunetka przymierzała blond perukę. Wyglądała rewelacyjnie!!! Poradzicie mi, żebym też przymierzyła - tak zrobię. No ale czy da się tak rozjaśnić włosy, żeby nie wyglądać na "Jagna na wykopkach po eksperymentach"??? Czy takie zabiegi nie niszczą kompletnie włosów???
Skoro jesteś brunetką to nie da się zrobić z Ciebie blondynki bez maksimum rozjaśniacza, a ten wiemy co potrafi. W tym celu najlepiej iść do renomowanego salonu fryzjerskiego i tam wykonać metamorfozę. Nie eksperymentuj sama pod żadnym pozorem, bo zbyt radykalna zmiana.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości