|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
Cześć.
Mój naturalny kolor jest mniej więcej taki: http://fryzury.info/images/artykul/1...01_290x500.jpg Zimą ciemniejszy latem sporo jaśniejszy. Włosy miałam już 1raz farbowane, wyszedł prawie czarny, ale farba prawie się spłukała po 5miesiącach. Parę dni temu zafarbowałam zmywalną henną na taki kolor: http://3.bp.blogspot.com/-A5Nf2WFrRB...0/wloy+025.jpg No i chciałabym mieć mniej więcej taki: http://www.twohairstyles.com/wp-cont...londe-Hair.jpg Na moich naturalnych włosach mogłabym to uzyskać bez problemu naturalnymi sposobami. Nie chcę ich niszczyć, chcę by były zdrowe, bo o nie dbam. Dziś zrobiłam tak: Do 1litra wody wycisnęłam sok z jednej cytryny i przez ponad 30minut chodziłam w tym pod czepkiem na głowie. Potem normalnie umyłam włosy i nałożyłam odżywkę po czym wylałam na włosy płukankę wcześniej zrobioną tak: 1.5litra wody, 2saszetki rumianki i sok z połowy cytryny. Efekt? Zero, zupełnie nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() Jednak chciałabym mieć troszkę jaśniejsze jednocześnie ich nie niszcząc. Właśnie siedzę z kremem rozjaśniającym na głowie. W międzyczasie będę je rozjaśniała naturalnymi sposobami i kolejne rozjaśnianie myślę, że zrobię za jakieś 3 tygodnie ![]() Tak by nie zniszczyć włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
ewidentnie masz chłodny typ urody, a pokazujesz zdjęcie z ciepłym odcieniem. To nie dla Ciebie. Wybieraj z palety popieli i chłodnych blondów
![]()
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Jaką farbę z obecnych na rynku uważacie za mniej szkodliwą dla włosów?
Po pierwsze miałam przestój w farbowaniu więc nie wiem co w trawie piszczy a po drugie to będzie pierwsze przechodzenie na jasny blond bez rozjaśniacza. A po przeczytaniu KWC mam mętlik w głowie. Może coś podpowiecie?
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
Z brązu na blond...
Witajcie
![]() Od jakiegoś czasu kusi mnie, żeby zmienić kolor włosów na blond (kiedyś byłam blondynką i podobno mi ładnie:P), tyle tylko, że obawiam się, ze po tym zabiegu zamiast ładnego blondu wyjdzie żółte coś ![]() Aktualnie mam na głowie "orzechowy brąz"... Rozumiem, że próbowanie takiej zmiany własnoręcznie w domu to głupi pomysł? Tyle, że u fryzjera też nie mam gwarancji, że będę zadowolona i tym sposobem nie dość, że wyjdę rozczarowana to i z ładnym minusem na koncie... Komuś się udała taka zmiana? bo mam wątpliwości a jednocześnie bardzo bym chciała zmienić kolor włosów... A może jakieś inne propozycje z Waszej strony? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- ojej, nie doczytałam że musi być zdj a niestety nie mam aktualnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z brązu na blond...
Moim zdaniem jeżeli chcesz aby kolor rzeczywiście wyszedł ładnie i naturalnie to powinnaś się wybrać do dobrego fryzjera. Farbowanie włosów na własną rękę nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. Ja osobiście nigdy nie farbowałam sobie włosów,ale mam kilka koleżanek które eksperymentowały z blondem w domu... Zamiast pięknego rezultatu ich włosy zmieniły barwę na kolor żółtka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuję porady... Z natury mam ciemnobrązowe włosy, jednak od 2 lat farbuję je na "miodowy blond". Ogólnie kolor jest całkiem ok, ale chciałabym żeby włosy były jeszcze jaśniejsze, dlatego kupiłam jakiś czas temu rozjaśniacz z Londy, jednak nigdy go nie użyłam w obawie, że zniszczy mi włosy. Teraz mam już sporo odrosty, muszę włosy zafarbować i zaczęłam rozmyślać o tym rozjaśniaczu... Jak sądzicie nada się? Powinnam go nałożyć na same odrosty, najpierw na odrosty i potem na resztę włosów czy od razu na całość? No i najważniejsze: czy nie sprawi, że moje loki będą wyglądały jak miotła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z farbowanego ciemnego brązu na blond.
dziewczyny padlam na pmysl zrobienia sobie refleksow, nici z tego wyszly i zostaje przy brazie, ale mam farbe palette miodowy blond. I pytania
1. Czy miodowy blond jak p[oloze na sredni braz to rozjasni mi troche włosy? 2. jesli nie to zeby wykorzystac te farbe mogę ja zmieszac z miodowym brazem tez palette? jak mysli co lepsze i jaki ewentualnie bylby efekt?
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
z brązu na blond (:
Witam dziewczyny . Mam taki nie mały problem poniewaz jakiś czas temu zmieniłam kolor włosów z ciemnego naturalnego blondu na brąz . Oczywiście pod słońcem musiałam męczyć się z rudymi refleksami co strasznie mnie denerwowało ale dawałam radę ! . Jednak po jakimś czasie farbowania włosów na kolor garniera ( taki jak na obrazku) I odcieniami syoss'a chciałabym wrócić do ładnego naturalnego koloru . Jestem pewna , ze wśród was są dziewczyny które przechodziły z ciemnych kolorów do swoich naturalnych blondów (: Mam nadzieję , ze pomozecie mi daradzić i wybrać odpowiednią farbę . ( nie piszcie proszę , " idźź do fryzjera " )
+ 1 farba - podoba mi się ten kolor bo jest podobny to byłego , jak go uzyskać ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Dot.: z brązu na blond (:
Moja znajoma właśnie miała ciemny brąz i nałożyła na to farbę bardzo jasny blond. Efekt właśnie wyszedł taki jak na obrazku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
jaki chcesz kolor uzyskać? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=fryz5;37082819]jak miała naturalnie ciemne to oczywiście że farba by rozjasniła, w innym przypadku bzdura
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- A takiego mocno spranego koloru jaśniejsza farba też nie ruszy? ![]() Podobno niektórym osobom bezamoniakowe farby wypłukują się do końca i można kłaść jaśniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
to wszystko zależy od włosów zdaje mi się ponieważ ja rozjaśniałam włosy właśnie farbą tyle że wiadomo po 1wszym razie jasnego blondu nie miałam musiałam przecierpieć rude odcienie ale bez rozjaśniacza z tego co pamiętam to farbowałam Garnier nutrisse odcień jasny blond( ale to była jeszcze ta wersja sprzed lat potem gdzieś ponoć skład zmieniono) z ciemnego farbowanego brązu najszybciej rzeczywiście rozjaśniaczem tylko trzeba nastawić się na kopkę siana na dzień dobry sama z jasnego farbnęłam się na ciemny brąz i teraz nosi mnie żeby wrócić do ciemnego blondu naturalnego bo mam dość odrostów przy ciemnych włosach wygląda jakbym była łysa a przy jasnych bije czerń po oczach włosy mi dość szybko rosną i zaraz wydaje mi się że widać odrosty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Hej, poradźcie mi proszę. Moje włosy naturalnie są koloru ciemnego popielatego blondu (odrosty na zdjęciu 1)
Po zrobieniu balejażu u fryzjera moje włosy wyglądają tak jak na kolejnych zdjęciach. Odcień mi się podoba i teraz chciałabym farbować odrosty farbą, sama. Czy farba dałaby radę rozjaśnić mój naturalny kolor do takiego jaki mam teraz? Jaką farbę polecacie?
Odchudzanie - od 1.03.2012 75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61 Zapuszczam włosy! 45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55-56-57-58-59-60 "I obojętnie co robisz to bądź tego pewien i bądź z tego dumny i wierz w siebie" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się że pomoże tu paleta E20 na odrosty i mycie fioletowym szamponem
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy wellaton 7/3 orzech laskowy to farba rozjaśniajaca?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
chyba tak bo ma wodę 9% z tego co pamiętam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Przyczajenie
|
Dot.: Z farbowanego brązu na blond...
Moj naturalny kolor wlosow to ciemny blond. Mialam rozjasniane wlosy i bylo mi w nich dobrze ale po jakims czasie mi sie znudzily i postanowilam zafarbowac wlosy na jakis braz. Prawie rok juz farbuje wlosy na braz ale nie zawsze na ten sam odcien. Chcialabym wrocic do takiego koloru jaki mialam po rozjascieniu ciemnego blondu ale nie wiem czy to wyjdzie. Chcialam kupic rozjasniacz i poprostu je rozjasnic ale nie wiem czy nie wyjda mi rude a wtedy musialabym kupic farbe i zafarbowac wlosy, a nie chce ich za bardzo niszczyc iz moje wlosy sa slabe i wypadaja. Pomozcie prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Przyczajenie
|
witam. ja też mam mały dylemat. przejrzałam połowę tego wątku i dalej jestem w kropce. może jak opiszę tutaj swój problem ktoś mi doradzi co powinnam zrobić. a więc wczoraj postanowiłam pozbyć się już lekko wypranego koloru "ciemna czekolada" casting gloss. zakupiłam colour B4,który delikatnie zdjął ten kolor pozostawiając lekką rudość na głowie. Gdy rano wstałam włosy były ciemniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
może kąpiel rozjasniajaca?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Przyczajenie
|
hej. czytałam o tym ale mieszkam w Londynie i nie widziałam tu innej wody jak 12%, a jestem laikiem i troszkę się boję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
to hmmm chyba mozna rozcienczyc z woda- ale niech to potwierdzi jakas bardziej doswiadczona wizazanka;]
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
Przeszłam z pasemek blond i dużo brązu do jasnego blondu. Użyłam do tego rozjaśniacza w załączniku, fajnie rozjaśnił,do żółtka jasnego, nie pomarańczu i na to farba Garnier Color Naturals 111 rozjaśniająca do 3 czy 4 tonów. Na początku wyszły szare/fioletowe, po paru myciach kolor się zmyl do normalnego blondu.
1 foto, przed reszta - obecnie na allegro znalazłam fajna aukcje, farby garnier color sensation za 5 zł, zamowilam 5 szt koloru 111 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkim
![]() zamarzyło mi się ombre, poszłam do fryzjera i chyba źle zrobiłam ![]() mam bardzo ciemne włosy, bardzo ciemny brąz. Fryzjer, żeby zrobić ombre nie użył rozjaśniacza tylko zmieszał dwa blondy ze sobą. Wyszło tak, że połowy włosów mam ciemnobrązową a dół jest taki czekoladowy, troche woadając w czerwień. Dodam tylko, że kiedyś próbowałam rozjaśnić jedno pasemko włosów i wyszedł ciemny rudy, więc chyba mają taką tendencje do rozxjaśniania się do rudego ![]() chciałabym zmienić ten czekoladowy brąz na jasny zimny popielaty brąz. Dołączam zdjęcie bo chciałabym uzyskac taki efekt jak ma ta dziewczyna. http://www58.zippyshare.com/v/16561720/file.html Czy mógłby mi teraz ktoś powiedziec co powinnam zrobić? Użyć farby- blondu w w odcieniu zimnym, popielatym czy może użyć loreal ombre(nowość na rynku) czy rozjaśniacza? bardzo bym prosiła o pomoc bo nie chce mieć niczego ciepłego, żadnego czekoladowego brązu, czerwieni czy rudego ![]() Pomocy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hm, moze spray rozjasniajacy z Joanny.. tzn spray na koncowki tylko. Edytowane przez Skarb90 Czas edycji: 2013-01-27 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Przyczajenie
|
boje się, że wpadnie w rudy a wtedy to juz będzie koniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.