Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008 cz.IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 21:53   #781
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008

MONIA GRATULACJE!!!!!
Barbara przykro mi ,ze oblalasRozumiem ,ze sie zdolowalas bo to wkurza czlowieka .Traci sie czas i kase.Tylko to nie zdawanie jesli chodzi o prawko to normalne.Ja zdalam jazde za drugim,moj brat za 5 ,kolezanka za 6 ,kilka dni temu siorka cioteczna tez za 2.Pierwszy raz sie nie liczy bo prawie zawsze oblewaja.Nie poddawaj sie ,bedzie dobrze.
KJANE fajne zdjecia.Klimat jesienny

wlasnie przyszedl TŻ i mowi ze chyba wody ni bedziemy miec bo pekl zawor!Gary pozmywane ale ja jeszcze sie nie kapalam ,nie wyobrazam sobie pojsc spac w makijazu!Oby dalo sie to jutro naprawic!

byli dzis u nas moi rodzice .Gadajac z malym pytali go czy wola siusiu itd. i jeszcze podczas ich wizyty Marcel zawolal ,ze chce na sedes i zrobil siku.Hm...spryciarz i len bo jak chce sie pochwalic to potrafi.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 21:59   #782
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008

karola - tak, już dawno tu się rozpisywałyśmy o takich rowerkach, że niby takie zdrowe czy coś

Kjane - a często karmisz? nie jesz przy okazji codziennie frytek itp? ja chudłam przy karmieniu, szczególnie na początku jak nic nie mogłam jeść, ale potem też, widocznie u ciebie rzeczywiście przemiana materii...
Ale masz burzę włosów - to naturalne?

Ja dziś nie dość że dostałam swoje zaległe kosmetyki z Yves rocher, to jeszcze zastaw rexony se fundnełam, i teraz przyszły paki z avonu, z klipsami dla mnie (moje pierwsze, ciekawe jak się będzie nosiło) i peelingiem

byłam z Ramona w tej sali zabaw ale dziś kicha, nie opłacało się wydawać tych 8zł, bo dzieci nie było, i w dodatku Ramona nie chciała wchodzic wogóle na ta konstrukcje z tunelami i piłkami, jedynie raz zjechała z innej zjeżdzali do piłek a tak to bawiła się zwykłymi zabawkami, przynosiła mi wszystkie misie by mi pokazać

a propo zabawek to Ramona uwielbia swój nowy domek, jeszcze nigdy nie bawiła się żadną zabawką tak często, ciekawe kiedy jej przejdzie,a jeszcze dziś reniferki jej przyszły z kosmetykami YR, a i pierścionki
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 22:44   #783
karolakep
Zadomowienie

Moja corcia jak jest nieznośna, niegrzeczna,wpada w histerie- najczesciej jest odsyłana do swojego pokoju (przy otwartych drzwiach) zeby sie uspokoic, przemyslec spraweNajczesciej po chwili wychodzi, mowi ze juz sie uspokoila i przeprasza.
Dzisiaj moja córcia odwaliła numer: bawi sie z tatą, tańczy i gra na harmonijce.Chcialam sie przyłączyć.Wywaliła mnie do 2go pokoju, kazała tam stac i stamtad patrzec na to co robią. Mowi do mnie "mas kale" Mały bąbel zaczął sie tak rządzić ze szok.Mówi jaka zabawka i kto ma sie bawic.Najczesciej kazda propozycja zabawy spotyka sie z odmową Natalki.Czasem po chwili dopiero zgadza sie na to czy tamto.Tylko "nie", "nie chce", "daj mi spokoj" i takie tamCiekawe kiedy to sie skonczy

Caly tydzien nie bylo mnie teraz w robocie. Mialam szkolenia...Na jednym z nich zajecia prowadzila pani profesor muzyk(pracownik uczelni, muzykoterapeuta).Niezwykl e ciekawe zajecia. Co mnie szczegolnie zaciekawilo to to, ze mowila, ze dzieci do 11r.z. powinny jak najmniej sluchac "sztucznej"muzyki - czyli takiej z odtwarzaczy, a juz bron boze przez male sluchawki. Ze najlepsze sa instrumenty akustyczne bo to sa zupelnie inne wibracje, rozwijaja sluch i takie tam. Nadmiar sluchania muzyki z odtwarzaczy, keyboardow itp powoduje rzekomo, ze rozwoj sluchu dziecka sie zatrzymuje!Sa na to badania, podobnie jak na to, ze w klasach poczatkowych 60% dzieci ma niedosluch! A stad bierze sie masa problemow w zachowaniu, w nauce roznorakich przedmiotow itd Podkreslala ze sluch dziecka trzeba stymulowac, trzeba jak najczesciej z nim spiewac (bez "sztucznego"podkladu w tle), grac na instrumentach,zabierac dzieci do teatru muzycznego i co najwazniejsze dostosowywac muzyke do wieku dziecka. Sorry rozpisalam sieCiągle jednak jestem pod wrazeniem tej pani, bo strasznie fajna babka, kobita z pasja.Uwielbiam takich ludzi.
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 22:49   #784
ona1981
Zakorzenienie

Kjane poczekaj aż przestaniesza karmić i przejdź wtedy na dietę proteinową, proste zasady i chudnięcie gwarantowane. Ja niestety poległam , ale mam zamiar znowu na wiosnę spróbować. Moja koleżanka schudła 10 kg, teraz jest w czwartym etapie i waga nie rośnie. Fotki świetne. Macie laufrada z piankowymi kołami czy pompowanymi? My chcieliśmy z pompowanymi, ale Michał jest za mały, nie sięga nogami do ziemi, mierzyliśmy w sklepie. Te piankowe są mniejsze, ale nie jestem przekonana do piankowych. Bo my juz poważnie zastanawiamy się nad tym rowerkiem, tylko nie wiemy czy teraz czy poczekać do wiosny i ten z pompowanymi kupić. A i Hubert bez kasku jezdzi? Ja przy moim akrobacie chyba muszę jednak kask...

Michał wieczorem dostał gorączkę. Nie wiem co znowu:/Innych objawów brak...
Oby to było przez ząbki, nadal czekamy na górne piątki. Mam już dość tych chorobsk, jeden drugiego zaraża...
Stary 2010-11-19, 22:55   #785
karolakep
Zadomowienie

ona1981 wspolczuje. Moja w pon wraca do zlobka.Mam nadzieje ze nie bedzie zaraz znow chora. Od wakacji pobijamy juz z mezem rekordy siedzenia na zwolnieniu
Stary 2010-11-20, 09:28   #786
barbaratwarowska
Raczkowanie

witam

dzieki dziewczyny za pocieszenie, mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej.

Kjane slicznych masz synków.

a ja dzisiaj lenia mam ,nic mi sie nie chce, nie wiem co na obiad zrobic, do sklepu nie chce mi sie wychodzic bo od rana pada deszcze i jakos tak ponuro jest, wiec chyba zostaene przy zupie ale i na nia nie mam pomyslu.

ona i jak tam Michal minela goraczka?

karolakep ja kiedys kupilam dziewczynom harmonijke i flet byly w biedronce i czasem tego zaluje(jak mi glowa peka a one graja w najlepsze) ale musze powiedziec ze to nawet fajna zabawa dla nich, bardzo lubia robic koncerty.
barbaratwarowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 09:36   #787
ona1981
Zakorzenienie

Barbara też miałam teinstrumenty z Biedronki Taką ladną czerwoną harmonijkę,Michał ją uwielbiała ale się polamała i taką ,,grzechotkę z dzwoneczkami
Michałowi wieczoram minęła, dałam Nurofen, ale obudził się znowu z gorączką.
Stary 2010-11-20, 09:41   #788
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Cześć dziewczyny.
U nas nie pada, ale bardzo ciemno jest, więc podejrzewam, że nie obejdzie się bez deszczu.

Powiedzcie mi czym pierzecie dywany? Andrzej dorwał się do syropu gdy byłam w łazience i wylał cały na dywan. Na razie sprałam płynem do naczyń(ludwik), ale musze uprać cały, bo jakoś podejrzanie pojaśniał w tym jednym miejscu hahahahaha.
Miałam i tak się brać za pranie, ale może akurat nie dzisiaj, to mi dziecko załatwiło robotę na sobotni dzień.
Stary 2010-11-20, 10:22   #789
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

basia - ja też robię tylko zupę, ogórkową

harminijke i flet tez Ramona ma z biedry, na harmonijce uwielbiała grać, ale nie grała tak jak się powinno czyli przesuwać ustami po harmonii tylko trzymała w jednym miejscu i wciągała i wypuszczała powietrze

Funieczka - ja dywan mam tylko jeden i to mały, ale nawet on mnie denerwuje w myciu, bo jest jasny, i za holerę nie moge go dobrze domyc (zawsze piorę na podłodze szorujac z płynem) brodzik mam za mały nawet na ten dywanik by sie zmieścił i bym miała go dobrze namoczyc i wyprać

moja szwagierka w końcu zaczyna rodzić, a śmieszna sytuacja z tym to taka że parę dni temu przyszła do niej położna na badanie, później zadzwoniła do taty do polski a ten nam powiedział że położna założyła jej jakieś pasy by brzucho za bardzo jej nie opadło,później sie okazało jak zadzwoniła do nas że położna zrobiła jej ktg
Stary 2010-11-20, 11:52   #790
mala_stopka
Zadomowienie

Funieczka ja mam tylko jeden mały okrągły dywanik i to od niedawna, na razie go tylko odkurzam...
ale pamietam, ze rodzice jak chcieli wyczyścić wielki dywan w pokoju to zamawiali pana z taka maszyną piorącą-karcher i rewelacja, dywan zawsze był super czyściutki i na taki dywan naprawdę duzy, bo na cały duży pokój to kosztowało ok 30 zł

Ona jak Michał? może to faktycznie zęby...

Kjane
fajne foteczki chłopaki super

Karolakepciekawe to co napisałas o tej muzyce, warto wiedzieć
Iga teraz namiętnie gra na cymbałkach, garnkach i ostatnio upodabała sobie walenie w kaloryfer...

Gothika he he dobre z tymi pasami na brzucho...

a ja też mam dzisiaj lenia... nie pada u nas, ale jakos tak szarawo....
najchetniej wrociłabym do łożeczka
i obiad jeszcze nie ruszony, a pomysłów brak...ehhhh

dzisiejszy tekst Igi: "musze zobaczyć jak mama się koloruje" (ja w łazience nakładałam sobie tusz)

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2010-11-20 o 11:54
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 14:36   #791
83monia
Zakorzenienie

a my dzis na zakupach, pokupowalam juz prezenty swiateczne dla chyba wszystkich. zaraz jade do lekarza, chirurga naczyniowego, sprawdzic w jakim stanie mam zyly. jest za darmo i jade z szefowa wiec czemu nie

kjane - mas zlaufrada? ja sie przymierzam czy na 3 urodziny noe zrobic zrzuty na takie cos http://allegro.pl/aaa-puky-super-row...321892459.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:19   #792
ona1981
Zakorzenienie

Mała Stopka niestety nadal gorączkuje. Nadal nie ma innych objawów choroby
Monia identycznego laufrada ma Stelli Stefcia, tylko różowego Ja jednak bym wolala bez tego podestu między nogami, wydaje mi się, że z tym podestem dziecko musi szerzej nogi trzymać...
Podoba mi się ten : http://allegro.pl/rowerek-bez-pedalo...316384908.html mały, zgrabny, lekki, w sam raz dla Michała
Fajne też są drewniane , ale dla mojego karakanka za wysokie:
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-bi...312967963.html
http://allegro.pl/rowerek-bez-pedalo...328352271.html

Wygrzebałam z szafy farby do malowania palcami (z dwa lata temu Michał w prezecie dostał) , myślałam, że będą zeschnięte ale nie. Kupiłam brystol. Mieliśmy malować, ale Michał marudził i poszedł spać. Może jutro
Stary 2010-11-20, 16:11   #793
karolakep
Zadomowienie

Co do tej muzyki jeszcze.. to ja patrze na to z przymruzeniem oka.Nie ma co popadac w jakas paranoje, skrajnosc teraz.Moja corka slucha codziennie jakis nagran z plyt, tanczy, gra na instrumentach, uwielbia to i tak zostanie.Nie zamierzam jej niczego ograniczac. Widze ze nie tylko ja mam instrumenty z biedronki

ona1981 ciekawe czy to zęby czy grubsza sprawa...Bierze jakies leki?
Funieczka jak mala poplami to dywany piore vanishem do dywanow, plyn + gąbka i gotowe
gothika usmialam sie z tego ktg
Stary 2010-11-20, 16:21   #794
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Hehehehe, dobre - pasy podtrzymujące brzuch

Mala stopka, teściowie mają karcher, niestety mieszkają pod Radomiem a ja w lato nie mogłam się Tż-ta doprosić, żeby przywiózł. 30 minut roboty i w jeden dzień by wyschło. Ci którzy piorą w domach karcherem, mają jakieś inne te sprzęty.
Dzisiaj kupiłam sobie szczotę ryżową z możliwością dokręcenia do niej kija od mopa. Zobaczymy czy się sprqawdzi. Średnio usmiecha mi się szorowanie na kolanach.

U nas flety i harmonijki były rozrywką przez kilka minut. Ciekawsze są gwizdki. I plastikowe i drewniane kogutki. A etap cymbałek za nami. Teraz Andrzej wali w pianino. Mamy na przechowaniu pianino teściów. Całe szczęście, że struny do wymiany od początku były

A mnie się zepsuł portfel. Wyrwał mi się jeden ząbek od suwaka. Mam nadprogramowy zakup. Znalazłam na allegro. Zażyczę sobie wcześniejszy prezent na mikołajki. Szkoda, ze wymuszony okolicznościami.

I skończyłam ciasto krakersowo-karpatkowe.
zapraszam na degustację
Stary 2010-11-20, 16:24   #795
ona1981
Zakorzenienie

Karola tylko Nurofen na zbicie. Jak się pytam co go boli to raz mówi, że nic a raz, że zęby. Dokładnie nie potrafi pokazać w którym miejscu, ale wiadomo, że przy zębach to na całą twarz promieniuje. Do buzi ciężko zajrzeć i te piątki u góry zobaczyć.

W nowej ulotce z lidla fajny garaz z wadera dla chłopcow...

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-20 o 16:26
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:40   #796
mala_stopka
Zadomowienie

Funieczka kusisz.... ja właśnie chodze i szukam czegoś słodkiego, mam wielką chetkę na to Twoje ciacho
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:55   #797
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Zobaczcie co znalazłam. Moim zdaniem okropne.
http://allegro.pl/bcm-niemowle-nowor...329110831.html
http://allegro.pl/noworodek-reborn-l...319062255.html

Firma rewelacyjna, ale ja chyba nie dałabym się, dziecku tym bawić. Sama sie wystraszyłam gdy oglądałam tego "wcześniaka". A mała dziewczynka?

Czekam kiedy wprowadzą poradniki i akcesoria pozwalające dziewczynkom bawić się w karmienie piersią.

Edytowane przez Funieczka
Czas edycji: 2010-11-20 o 16:57
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 17:09   #798
ona1981
Zakorzenienie

Te bobasy wcześniaki to jakieś przegięcie :/Czego to jeszcze ludzie nie wymyslą ...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Pokazałam Michałowi tego pierwszego bobasa i zapytałam czy chce takiego pod choinkę, a on ,,co to? To Szu jest ,,
Stary 2010-11-20, 17:49   #799
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Te bobasy wcześniaki to jakieś przegięcie :/Czego to jeszcze ludzie nie wymyslą ...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Pokazałam Michałowi tego pierwszego bobasa i zapytałam czy chce takiego pod choinkę, a on ,,co to? To Szu jest ,,
dzieci wiedza najlepiej
a ja ekstremalnie zajeta i zmeczona, do tego Sebastian cos przeziebil sie, kaszlal cala noc.
a jutro ide na caly dzien na kurs pierwszej pomocy ojej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-20, 19:51   #800
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Jeszcze coś znalazłam. Ciekawam waszej opinii. Mnie osobiście odstręcza. Poza tym cena za gumowe paskudztwo jak dla mnie porażająca.
http://sklep.ekodzieciak.pl/silikono...jny-p-325.html
Stary 2010-11-20, 20:25   #801
83monia
Zakorzenienie

funieczka - kiedys gdzies tez widzialam lejek do sikania dla kobiet http://www.pmateusa.com/howtouse.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:58   #802
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Fenomenalne wynalazki.
Na pierwszym zdjęciu piesek siusia, pani siusia... Jaka oszczędność wody, prądu i papieru toaletowego.
Stary 2010-11-20, 21:59   #803
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

co wy mi pokazujecie na dobranoc, świństwa jedny słowem, a te lalki to już okropieństwo! jak je zobaczyłam to byłam pewna że to chodzi o lalkę dla przyszłaej matki by mogła się zaznajomić z noworodkiem - wy piszecie że to jest dla dzieci? ciężko mi w to uwierzyć

ten lejek, kubek na krew - musiałabym sie spytac ginekologa

Ona - jak ci sie podobał Mam talent? ja ogólnie jestem zadowolona (też ulegam gienialnym głosom jak większość) ale jednak bardzo żałuję że nie wszedł ten Emil - stepujący, był świetny.

Ramona dziś pierwszy rz malowała farbami, malunek zostawiam na pamiatke

pokażę wam mój trzeci koszyczek
Stary 2010-11-20, 23:23   #804
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

u nas zima na maksa siegu nasypalo tyle ze hej

a my bylismy na imprezie swiatecznej dla dzieci u TZ w pracy,
nie wiem co to za glupi pomysl by juz teraz robic taka impreze, ale byla i Sebastian dostal prezent od Mikolaja, autko, fajny byl pokaz iluzjonisty, usmialam sie na maksa, fajnie zabawial dzieci i dla doroslych ciekawie.
Potem jeszcze poszlam sobie potestowac winka bo znajoma pracowala akurat i wyszlismy z 4 butelkami czerwonego dobrego winka jakiego dotad nie mielismy jeszcze w domu
Stary 2010-11-21, 11:25   #805
ona1981
Zakorzenienie

Caterin zazdroszczę sniegu.
Gothika MT oglądałam, ale za tą blond śpiewającą nie byłam niestety. Jesli już bym miała wybierać to bym wybrała tą co pierwsza śpiewała- Kalina chyba. Finał będzie mega nudny. Pewnie wygra podróba Kulawik- Magda Welc, no bo dziecko a tak ładnie śpiewa...A ja trzymam kciuki za ,,Me Myself And I,,trio śpiewające.
Coś czuję, że już kolejnej edycji nie będzie...

U nas to chyba jednak zęby. Michał już nie gorączkuje, ale co jakiś czas płacze, że go bolą zęby.
Stary 2010-11-21, 12:00   #806
karolakep
Zadomowienie

gothika super koszyczek

Co do wynalazkow- obrzydliwe

Edytowane przez karolakep
Czas edycji: 2010-11-21 o 12:02
Stary 2010-11-21, 12:42   #807
nicko
Zadomowienie

Gothika koszyczek super, to ten z gazet tak? Wygląda jak z czekolady. Urodził się już ten dzidziuś u szwagierki ?

Funieczka te lalki są okropne, nie dałabym Ali takiej. A kubeczek widziałam już wcześniej.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 12:50   #808
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

fajnie że wam się podoba koszyczek, czekolada rzeczywiście

niestety jeszcze nie urodziła, męczy się bo skurcze ma od dwóch dni co 7-8 minut a do szpitala dopiero dziś poszła, nie sypiała w nocy, wymeczona, teraz jej dali jakiś usypiacz na 5 godz, ale i tak nie pomogło. U nas to odrazu by jej wywołali (rozwarcia nie ma) a tam sie męczy.
Stary 2010-11-21, 13:16   #809
ona1981
Zakorzenienie

Jednak to chyba gardło lub migdałki Mąż pojechał z Michałem na dyżur. Oczywiście sie pokłóciliśmy bo tak zawsze się kończy jak on ma coś do zrobienia. Oczywiście kłótnia nie jest o to, że musi jechać, tylko o inne bzdury tak przy okazji. Zawsze jest to samo...
Stary 2010-11-21, 13:36   #810
barbaratwarowska
Raczkowanie

widze ze nie tylko u mnie burzliwy dzien
ja od rana a wlasciwie do wczoraj jestem wsciekla na tz i mam wielka ochote wkoncu mu pozadnie dowalic, juz czasem nie mam sily do niego, a najgorsze jest to ze wiem ze nic juz miedzy nami nie ma a musze z nim mieszkac przynajmniej na razie no chyba za wyniose sie z dziewczynkami do mamy, ale to w ostatecznosci.
ale mam nadzieje ze w tym tyg pojedzie do roboty na caly tydzien i nie bedzie go w domu przynajmniej odpoczne.

gothika swietny ten koszyczek jak jak narazie odpuscilam nie mam weny a na czym robilas na doniczce tak jak w szuwarkowie??

Caterin zazdroszcze tego winka chyba dzis przejde sie do sklepu bo mam coraz wieksza ochote na jakies dobre winko.
a co do sniegu to Nie zazdroszcze mam nadzieje ze tej zimy nie bedzie tyle co w zeszlym roku, ja ogulnie nie lubie zimy

ona napisz pozniej co z Michalkiem.

monia jak sie czyjesz??

Edytowane przez barbaratwarowska
Czas edycji: 2010-11-21 o 13:38
barbaratwarowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości