|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008 cz.IVWitam już po raz czwarty wszystkie szczęśliwe posiadaczki dzieci urodzonych w maju i czerwcu 2008 roku!! Pierwsza część odchowalnianego wątku, część druga, część trzecia Z sentymentu: nasza poczekalnia część pierwsza, częsć druga poniżej zamieszczam listę mamusiek i ich pociech - kto chce się na niej znaleźć - proszę o wiadomość na PW. lista będzie się uaktalniać i znajdowac zawsze na pierwszej stronie. ![]() ![]() ![]() nick mamy/ imię pociechy/ data urodzenia/ waga i wzrost urodzeniowa ![]() suziaa/ Miłosz/ 30.04.2008/ 3930 g 56 cm Kati.22/ Natalia Martyna/ 02.05.2008/ 3200 g 56 cm melabn/ Tomek / 03.05.2008/ 3900 g 54 cm ![]() ona1981/ Michał/ 06.05.2008/ 3070 g 50 cm ![]() malami112/ Mikołaj/ 08.05.2008/ 4720 g 60 cm st_ella/ Stefania/ 08.05.2008/ 3850 g 58 cm ![]() Beatka1984/ Bartek/ 10.05.2008/ 2700 g 51 cm ![]() nicko/ córka Alicja/ 10.05.2008/ 2900 g 50 cm Sonia11/ Szymon/ 10.05.2008/ 3090 g 56 cm ![]() ![]() pannai/ Olimpia Helena/ 27.05.2008/ 2880 g 49 cm agulan82/ Julia/ 28.05.2008/ 3000 g 50 cm malgo421/ Amelka/ 30.05.2008/ 3600 g ![]() BRAXA/ Oliwier/ 01.06.2008/ 3680 g 56 cm ![]() ![]() pomponik84/ Filipek/ 04.06.2008/ 3880 55cm ..Asia../ Kalina/ 08.06.2008/ 3830 g 56 cm ![]() Martucca/ Thorgil Rune/ 14.06.2008/ 4000 g 54 cm gothika/ Ramona/ 18.06.2008/ 3950 g 55 cm Funieczka/ Andrzej/ 19.06.2008/ 3400 g 55 cm barbaratwarowska/ Aleksandra/ 21.06.08/ 3775 g 50 cm ![]() Caterin17/ Sebastian/ 22.06.2008/ 4111 g 54,5 cm karolakep/ Natalia/ 24.06.2008/ 3260 g 52 cm alusia*/ Marcel/ 26.06.2008/ 4000 g 59 cm sybillla/ Julia/ 27.06.2008 ![]() Kjane/ Hubert/ 30.06.2008/ 4100 g 55 cm ![]() Przydatne linki i ksiażki do ściagnięcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...21&postcount=4 Nowe linki mleko modyfikowane powyżej 12 mż - porównanie http://www.czytelniamedyczna.pl/nowa_pediatria-65 co do szpitala na poród i połóg https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3051 pokój marzeń dla dziecka (urządzamy, ozdabiamy) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1069 1% dla ratowania życia Wojtusia! www.sercewojtusia.pl LEWY ALT + LEWY SHIFT zmiana trybu klawiatury chyba polska i angielska Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-26 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008
Melduję się jako pierwsza
![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze samodzielne brzdące i rozmów o nich tysiące-Mamusie majowo-czerwcowe 2008
a ja jako druga i posłusznie wrzucam raz jeszcze jesienne fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dzięki sybilla ze tak szybko, super ci w chabrowej bluzeczce!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sybilla fajny zgrabniusi brzuszek
![]() ![]()
#7 |
Wtajemniczenie
|
Barbara zdrówka życzę małej
![]() Moze to jakiś grzybiczy stan - czym leczysz jej ta jamę ustną? Kiedyś koleżanki córcia miała cos bolącego w buzi i kazali jej to pędzlować nystatyna. To były takie czerwone plany i gdzieniegdzie afty. Mi tez się podoba tytuł jaki dała ONA Ja byłam wczoraj na urodzinach. I była jeszcze jedna dziewczynka ma 3 latka. I Kalina była okropna, wszystko jej zabierała, wyrywała, rzucała zabawkami, płakała, chowała się pod stół. Jak ona poszła to Kalina była złotym dzieckiem. Nie wiem co w nią wstąpiło, aż mi było wstyd.... Zachowała się jak takie typowe rozkapryszone dziecko..wiecie co mam na myśli...że rodzice na wszystko pzwalają i dziecko to istny diabeł. Ale my nie pozwalamy jej na wszystko... Sybilla fajne radosne fotki!!
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Sybilla super fotki super z tą czerwoną tasiemka ![]() i wiesz co? fajnie byłoby CI w krótkich włosach i takiej długiej grzywie .... monia pytałaś o ta terapie sensoryczna - niestety nic więcej CI nie powiem bo nie wiem - wiem ze to pomaga dzieciakom z ADHD ADD i nadpopudliwym gothika udało CI się z paypalem? |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]() Ona - fajny tytuł wymysliłaś ![]() co u nas - byłam z Kubą w piatek u lekarza - zdrowy chłopak z niego a ten kaszelek to wina suchego powietrza w mieszkaniu i lekkiego katarku ![]() Jestem spokojniejsza jak wiem ze wszystko dobrze. Samochód zarejestrowany - o niebo wygodniej się podóżuje, nie moge sie nim nacieszyc choć to tylko samochód ![]() Hubertowi podaję profilaktycznie wit. C przez okres jesieni i zimy. Weekend minoł w szalonym tempie.... Sybilla - śliczne zdjecia, będziesz miała super pamiątkę ![]() to mama Twoja? Ksiazki nie polecę - bo nie czytam od dawna, brak czasu, lenistwo, zmęczenie... nie wiem jaki powód włąściwie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
melduję się i ja
![]() Sybilla rewelacyjnie się prezentujesz ![]() dzisiaj Iga po 2 tygodniowej przewie wróciła do przedszkola... rano mężowi takie sceny odwalała, ze hej, nie chciala wstać, ani siku, ani śniadania zjeść a o ubraniu jej to mógł pomarzyć... no mówie Wam masakra, dobrze, ze ja juz w pracy byłam i tego nie widziałam, a w samym przedszkolu juz ok, przywitala się ładnie z "ciocią" i poleciała do łazienki odwiesić świeży wyprany ręczniczek na swój wieszaczek ![]() a w czwartek mamy pasowanie na przedszkolaka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale - mamy dzis pierwsza suchą noc. pampersik suchy. ale tylko dlatego że dwa razy w nocy (o 23 i o 2:30) go wysadziłam na nocnik. i teraz nie wiem czy go wysadzac czy nie, bo on jak chce siku to zwyczajnie w nocy ryczy, kompletnie nie wie co chce, ale wystarczy go ryczacego posadzic na nicnik, wysika sie i spi dalej... czy on kuma co robi? czy to ma sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
monia ja w kwestii nocnikowania sie nie wypowiadam bo Hubert nadal robi w pieluche siku i kupę też, jak chce go posadzić żeby zrobił kupe to sie chowa i mówi ze nie chce a pózniej kiedy ja karmię Kubusia albo robie obiad to wtedy robi - nie przeszkadza mu w pieluszce i mógłby tak z nia cały dzień biegać, siku zrobi jak go posadze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
sybilla - super fotki
stella - udało się, uff, zalogować śie nie mogłam przez wcieśniecię klawisza automatycznego logowania, jak ręcznie to już ok, i zamówiłam próbki a jak twoje samopoczucie? przeszedł juz ten nastrój? ja nie wiem czy to to ale moja siostra pracuje w poradni i ona własnie się zajmuje takimi dziećmi z adhd i chorymi ciężej. Ostatnio mi opowiadała własnie o takiej terapi jak dzieci mają wyostrzone zmysły, lub właśnie odwrotnie - za słabo cos czują (mówię swoimi słowami), np dziecko które potrafi sobie tusz przy samym uchu uderzac talerzami, bo potrzebuje takich mocnych wrażeń słuchowych. Albo jej synka bolą spodnie jeansy ![]() ![]() monia - skoro ryczy a przestaje jak wysadzisz to wysadzaj, może podczas snu cięźko mu skapować że chce siku, ale jak będziesz wysadzała to załapie i sam będzie sie budził ja sobie dziś kupiłam 4 pary rajstop, tylko muszę buty zimowe kupić i mogę chodzić w spódnicach ![]()
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-10-18 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Helloł
![]() Pozdrawiam mamuśki ![]()
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within." ![]() Edytowane przez Martucca Czas edycji: 2010-10-18 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dziękuje za komplemanty własnie się zastanawiam co z włosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
witam i ja w nowym wateczku
Sybillla sliczne fotki, patrzac na twoj brzuszek zaczynam zazdroscic, Olcia dostala sachol i tantum verde jak narazie jes lepiej zaczela przynajmniej jesc i pic wiecej. mala_stopka wspolczuje przepraw z Iga mnie to czeka pewnie w przyszlym tygodniu bo jeszcze ten tydzien Ola bedzie ze mna w domu, Asia nie partw sie Kala chciala zaznaczyc swoje terytorium, u nas tez tak bylo, wlasciwie nadal jest, Ola nie pozwala dotykac jej rzeczy nikomu, przynajmniej na poczatku zabawy, a wogule jej poduszka, kubek i kocyk to swietosc, nawet mnie zgania jak sie poloze obok niej i niedaj boze dotkne do poduszki, ale widze ze juz powoli zaczyna slabnac jej reakcja i zaczyna sie dzielic, wiec sie nie martw, ja ciagle powtarzam Oli ze trzeba sie dzielic wiec moze kiedys do niej to dotrze. u nas nocnik tez zostal w tyle Ola przestala mowic ze chce siku, pani w przedszkolu powiedziala ze czasem wola ale jak usiadzie to juz jej sie nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
i ja sie melduje na nowej czesci naszego watku
Sybilla ladne zdjecia i ladnie ci w tej niebieskiej bluzeczce tez bardzo lubie niebieski moj Sebastian zwykle dzieli sie zabawkami jedzeniem i bawi sie ladnie z dziecmi ale nie mielismy az tak duzo okazji by to sprawdzic ale dzis za chwile odwiedzi mnie moja znajoma z parku z synkiem i sprawdzimy
#19 |
Zakorzenienie
|
kjane a na zdjęciu to moja starsza siostra
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
sybilla - to chyba spora różnica wieku?
![]() ![]() a włosów nie zapuszczaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sybilla nie zapuszczaj takie sa fajnie troche podciac wycieniowac fajnie i grzywe zostawic ladnie ci tak.
Wiecie zaczynam rozmyslac o wlasnym biznesie...Dzis rozmawialam ze znajoma i mamy taki sam pomysl, otworzyc taka kawiarnie z placem zabaw w srodku takie miejsce dla mamus z takimi mniejszymi dzieciaczkami. Koszt nie bylby taki wielki i gdydby polaczyc sily i we dwie wiekszosc robic rzeczy... uzywane zabawki i wszystko poskupowac gdzies. Przychodzi zima i nie ma gdzie z dzieciakiem pojsc i takie miejsce spotkan mamus, obserwuje tutaj rynek i uwazam ze wypaliloby. W dodatku drugi raz widze dziewczyne i normalnie ona jest taka podobna do mnie, moglabym godzinami gadac i wogole, kurcze fajnie, dawno nikogo takiego nie spotkalam.
#22 |
Rozeznanie
|
I ja sie melduje.
Sybilla wygladasz przeslicznie!!!!Super |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
I nareszcie melduję się ja
![]() Caterin17, widzę, że tak jak u mnie własna sytuacja i potrzeby przynoszą pomysły ![]() Sybilla, ciekawe fotki, jesteś bardzo fotogeniczna. Olimpia już praktycznie całe dnie chodzi bez pieluszki. Zakładamy jej tylko na noc i na wyjścia. Już tylko sporadycznie zdarza jej się popuścić siusiu. Zazwyczaj woła i zdążamy ją wysadzić na nocniczek. Ostatnio zawołała, my do niej biegniemy, a ona stoi, patrzy w dół i z przejęciem "siusiu czekaj!". |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Basia ale to my byliśmy w gościach i tam były wspólne zabawki - dziadzia kupił specjalnie dla wnuczek, wiec Kala nie powinna tak się zachowywać...z resztą czy ona jest u kogoś, czy w domu to zachowuje sie tak nieładnie. Wczoraj też była nieznośna w domu.
Ale odkryłam ze rośnie jej pierwsza piątka, więc może to tez jest przyczyna. Caterin fajny pomysł. Ja mam coś takiego w mieście i często tam chodzę. Mam nawet kartę stałego klienta i co któreś wejście mam gratis. Co prawda u nas to bardziej sala zabaw, ale stoliki, kawa, herbata itp tez jest.
#25 |
Zakorzenienie
|
Caterin - o czyms takim samym ja myślałam, o biznesie, tylko u mnie ludność to 30.000, w moim mieście to chyba tylko lumpeks wypali
a tu wybieram właśnie prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Gothika w mniejszym miescie to faktycznie moze byc z takim czyms problem.
A ja siedze poznym wieczorem nad tym moim angielskim tyle jeszcze roboty ale na pocieszenie i motywacje z ostatniego testu osiagnelam 86% ![]()
#27 |
Wtajemniczenie
|
Caterin a co ty robisz z tego angielskiego?
#28 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki.
Pannai gratuluję postępów z odpieluchowaniem ![]() Caterin masz zacięcie. Zazdroszczę ![]() Gothika pędzle cudowne. Ja chcę zestaw za 270zł hihihihi. A na co i dla kogo ten prezent? Dla ciebie? Ja wczoraj byłam na babskich zakupach. Zahaczyłam o pepco i zaopatrzyłam sie w świetną sukienkę. Taka trochę biurowa, ale przy odpowiednich dodatkach, będzie pasowała wszędzie. Jutro chrzest bojowy w pracy. A jakie tam są fajne zestawy do dekorowania pokoju dzieciecego. Kupiłam naklejki na ścianę i zestaw do samodzielnego wyklejenia filcowego obrazka. Za grosze. Naklejki za 9,90 a obrazek filcowy za 4,90. Dla chłopców niestety mniejszy wybór. A co do własnego biznesu, to ja chyba bym się nie nadawała. Nie wiem czy bym ogarnęła wszystko. Z jednej strony wygodnie iść odwalić swoje na etacie i mieć świety spokój, a z drugiej ogromny plus nie mieć nad sobą żadnego buca. Chłopaki zastanawiają się nad otworzeniem sklepu z częściami do koparek. Jesli wypali, przejde intensywne przeszkolenie i do roboty ![]()
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak Funieczka chyba nie potrafiłabym poprowadzić własnego biznesu. Myślę, że do tego trzeba mieć odpowiednią osobowość. Kiedyś byłam z chłopakiem który miał to we krwi, rodzice mieli sklepy z bielizną, hurtownie zniczy, on sam potem otworzył kilka punków perfum na mililitry. Mnie to nie kręci. Zresztą oni kokosów też z tego jakiś nie mieli, za biedny region i tu uczciwą pracą się fortuny nie dorobisz. Mam dwie koleżanki z pomysłami na biznes, jedna otworzyła sklep z bielizną bo niby nie ma i padła, druga sklep z artykulami dla dzieci i też widzę juz u niej bilbord, że lokal do wynajęcia. U nas super sklepy się zamykają, nawet w największym centrum handlowym. Ostatnio zamknęlisklep sieciowy Lego, jedyny taki w mieście. A i jest u nas na osiedlu kawiarnia z lodziarnią którą zamykają na okres zimy bo cieńki ruch
![]()
#30 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziweczyny za rady
![]() ![]() pannai my sie chyba jeszcze oficjalnie nie poznałyśmy WITAJ!! różnica wieku jest 10 lat ![]() ![]() ja dzis osattnie zaprawy buraczki do słoików bo TŻetowi strasznie posmakowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.