![]() |
#781 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() Cytat:
Wszyscy mamy wysadzone brzuchy ![]() ![]() Brawo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
koralik to co, pijesz dzisiaj??
![]() ![]() A ja wypiję za Twoje zdrówka Reddsa malinowego ![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
To i ja się przyłączam do życzeń
![]() Ojj ja się na macierzyńskim jeszcze nie znam ale przyjdzie czas ![]() Marzy mi się narazie L4 bo nie daję rady w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to" tryk" na zdrówko ![]() Dziś tylko szampanka piłam ![]() Jutro pewnie coś więcej ![]() Tak żeby rano móc zająć się dziećmi........oj, gdzie te imprezy do białego rana z dawnych lat ![]() Śmigam na kije. Kolorowych snów i spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ochh ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mi się porobiło!!! Mąż miał wypadek w pracy!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest w domu, jak się czuje...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No dobrze, że są, dobrze! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dziś pozwolę dzieciom na dłuższe siedzenie z nami, nadmuchamy balony,potańczymy... ![]() Kupiłam dla nich Picolo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gdzie jesteście?
Szykujecie się na bal.... ![]() ![]() U mnie barszczyk i golonki prawie gotowe. Sałatka pokrojona, mama upiecze sernik ![]() ![]() Coś mocniejszego się chłodzi, a Picolo dzieciaki już zaniosły do pokoju na swój stolik ![]() ![]() Karolka co z Twoim mężem???????????? Życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Mąż ma stłuczona kość ogonową. Na prześwietleniu nie wychodzi by była złamana. Biedny nie może siedzieć ani leżeć na plecach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czy praca stojąca (tak ok 6h dziennie) może być szkodliwa? Wiem, że dla was to mogą być śmieszne pytania ale ja początkująca jestem ![]() ![]() Karolina zdrowia dla męża życzę a Ty się nie denerwuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Wam również życzę Szczęśliwego Nowego Roku!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Witam się w Nowym Roku!!!!
![]()
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najlepszego w nowym roku babeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym roku wszystkim życzę!
![]() ![]() Żeby nam się fajnie i owocnie pisało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zaczęłam czytać wasz wątek i się wzruszyłam, czytajac o pierwszych jaskółkach ciąży i chcę do was dołączyć
![]() Sama jestem mamą niespełna 3-mies. chłopczyka. Wydaje mi się, ze dopiero co wychodziłam od gina z potwierdzoną 8-tyg.ciążą z bijącym serduchem, a teraz to serducho nasze śpi sobie w najlepsze w pokoju obok i każdego dnia prezentuje nowe umiejętnosci. A w ogóle to wszelkiej szczęśliwości w rozpoczętym nowym roku!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Witaj forsiczka!
![]() Co Wy kaca leczycie? ![]()
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwestra przespałam.Tylko o północy się obudziłąm. Coreczka jak co roku przespała smacznie całą noc. Jak wasze bąbelki przetrwały nocne hałasy? Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2011-01-02 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
Oj ale ja to kiepska w sprzedaży siebie jestem
![]() A tak serio dobijam do 30tki, obecnie jestem na wakacjach, jak się co poniektórym wydaje, czyli na urlopie macierzyńskim ![]() Wpadłam na wasz wątek, bo ten w którym do tej pory starałm się uczestniczyć, jest strasznie zatłoczony, często jest się transparentnym, no i wiadomo-laski znają się od pierwszych kreseczek ![]() zaczęłam czytać, a tu takie piękne historie. Co do sylwestra, to ja z młodym w łóżku, a tata przed komputerem, ale o północy huk był taki, ze wstałam obejrzeć fajerwerki, a Mateusz nawet nie drgnął.Plany mieliśmy wyjściowe do znajomych, ale dostałam prawie zapalenia piersi, z nawału od za ciasnego stanika, ból cycka niesamowity, no i zostaliśmy w chałupie. Teraz idę się ogarnąć, bo zaraz przychodzą teście z wizytą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
Udało mi się wymknąć na chwilkę do was w tym nowym roku
![]() Wszystkim wam chciałabym złożyć nieco spóźnione ale najszczersze życzenia szczęśliwego Nowego Roku i aby był jeszcze lepszy niż ten miniony ![]() U nas w Sylwestra byli rodzice i kuzyn z żoną. Byliśmy po ciężkiej nocy więc ledwo ledwo wysiedziałam ![]() ![]() ![]() Jutro rano jedziemy z małą do poradni do szpitala gdzie rodziłam bo to napięcie mięsniowe jakby się nasilało. Mam nadzieję że to nic poważnego. A tak poza tym to nie mam czasu dosłownie na nic. Werandujemy się i mam wielką nadzieję chociaż na chwilę wyjść na spacer pod koniec tygodnia ![]()
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
Hej!
U mnie nieciekawie. W sylwestrową noc napadnięto mojego szwagra. Teraz walczy o życie na OIOM-ie. Funkcje życiowe podtrzymuje aparatura. Jest utrzymywany w śpiączce farmakologicznej. Ma stłuczony mózg.... My z dzieciakami bawiliśmy się w domku. Razem obejrzeliśmy fajerwerki i poszliśmy spać.... Piszcie dużo, chętnie poczytam....nie wiem czy znajdę siłę na pisanie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z napięciem mięśniowym sobie poradzisz ![]() Czytałam,że nieprawidłowe napięcie mięśniowe ma dużo wspólnego w częstym usg w ciąży. Miałam ciążę zagrożoną i podglądano córeczkę co 2 tygodnie. Teraz postanowiłam zrezygnować z częstego podglądania-zobaczymy jaki będzie efekt ![]() Powodzenia! Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki-rano jadę do szpitala! Po południu będę miała kacperka koło siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Wreszcie mój potomek raczył zasnąć po ponad 2 h usypiania, z czego większość czasu przy cycu
![]() ![]() Ale muszę przyznać,ze coraz bardziej się w nim zakochuję. Początek był okropny, choć teraz mało co pamiętam z pierwszych dni w zasadzie oprócz nocnych przewijań i tego że kilka pierwszych dni po porodzie łaziłam po domu jak ta madonna z wielkim cycem w takich koszulach z rozcięciami na piersiach i karmiłam, karmiłam, karmiłam... Teraz tez duzo wisi na cycku+częste nocne pobudki i się nie wysypiam. Jeszcze się nie zdarzyło,zeby przespał 4h ciągiem. Farrah, ty pisałaś na początku, ze karmiłas ktoreś swoje dziecko do 1,5 roku z takimi częstymi nocnymi karmieniami - nie próbowałaś odzwyczaić? bo ja tu juz myslę, czy po 4 m-cu nie da się włączyć jakiejś kaszki na sen,żeby choc trochę się wyspać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku
![]() czytuje Was od czasu do czasu, ale dzisiaj postanowilam sie wlaczyc do dyskusji, a dokladniej mowiac - prosic Was o rade ![]() Jestem mamą 4 miesiecznego szkraba - w tym tygodniu zamierzam rozszerzyc mu diete o marchewkę. Tylko nie za bardzo wiem jak to zrobic. Tzn wiem, ze musze podgrzac sloiczek i dac mu na lyzeczce. Tylko czy ten "obiadek" zastepuje jedno karmienie mlekiem? czy jak sie rozszerza diete - nalezy dawac tez wode lub herbatki do picia. Do tej pory karmię Filipa mieszanie - piers i butla. I jeszcze jedno - czytalam o Waszych przejsciach ze smoczkami - tzn ze dopiero którys smoczek został łaskawie zaakceptowany. Otóż ja mam tej sam problem - Filip ma 3 smoczki (wszystkie sylikonowe), ale i tak woli ssac paluszki. Zwlaszcza jak zasypia. Za nic nie pozwoli sobie wlozyc smoka. Moze powinnam kupic jakis inny?podpowiedzcie prosze jakie u Was zdalu egzamin. dziekuje i milego dzionka życze ![]()
![]() |
#807 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A teraz jestem świeżo po odstawieniu młodszego, no ale on ma już roczek, więc też nie chciałam już nocnych karmień... Twoja dzidzia jest jeszcze malutka i w sumie możesz się jeszcze parę miesięcy przemęczyć, ja wiem, że to jest takie niewygodne, co chwila wyciągać cyca i śpi się jednym okiem, ale wierz mi, że lepsze to niż wstawanie w nocy i szykowanie butelki z mlekiem... ja sobie teraz szykuję wodę z podgrzewaczu, do kieliszka wsypuję odmierzone mleko i jak się mały w nocy obudzi to tylko wyjmuję z podgrzewacza wodę, wsypię mleko, zamieszam i daję ![]() Ale się rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Co do Twoich pytań: Ja jak podawałam marchewkę pierwszy raz (jeny! jak to zleciało! ![]() to po nakarmieniu piersią (w Twoim wypadku może być i butelką) dałam 6-7 łyżeczek marchewki... nie podgrzewałam marchewki ![]() ![]() Co do smoczków to ja nie pomogę, bo moje dzieci bezsmokowe ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Cześć w Nowym Roku
![]() Koralik, będzie dobrze nie denerwuj się. Trzymamy ![]() ![]()
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za słowa wsparcia.
Jesteście kochane!!!!! Wieczorem jak położę dzieciaki spać napiszę coś więcej... Właśnie dostałam sms od Karolki. Już cytuję.... Kacper ma 3250g, 53cm. CC miałam o 12:30. Mleko jakieś mi poleciało ![]() WITAMY KACPERKA!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
Też chcę się do was przyłączyć jeśli można, bo tak podczytuję i usilnie staram się czegoś nauczyć i jak najwięcej zapamiętać hehe w lutym będziemy kupowac wyprawkę, ale już nie mogę się doczekać i chociaż w teorii planuje sobie co bym chciała. Pozdrawiam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.