|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
dokladnie, zeby nie zapeszyc od grudnia jak dobrze pojdzie moze sklepik bedzie gotowy, byloby fajnie akurat na swieta.
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
coś nam się maluszki pochorowały-niedobrze
![]() Baobabku, jakoś nie wierzę, że faktycznie byłabyś skłonna przenieść się znów do teściów-sama sobie bata ukręcić na siebie? dziewczyny mam pytanie:jak sądzicie jaka opiekunka lepsza: młodsza z jakimś wykształceniem "kierunkowym" (http://www.medyk.konin.pl/content/view/42/34/), znająca więc pierwszą pomoc, a nawet j.migowy, dziewczyna mieszka rzut kamieniem od nas, ma 12 letnią córkę czy pani na emeryturze? (tutaj niewiele wiem, tylko z telefonu, bo spotkam się z nią w niedzielę dopiero) Z bardzo wielu telefonów jakie odebrałam dużo takich pań starszych mowi w stylu "a wie pani, bo ja bawiłam takie małe..." hmmmm... natomiast ta wysławiała się "po ludzku", twierdzi, ze dzieci i wnuki w Krakowie aż, a ona bardzo chce do ludzi. była jeszcze dziś u nas babeczka, wdowa, lat 51, też blisko mieszka, niby wszystko OK, ale (co może wydać się śmieszne) mamy do niej "ale" pt.oddech nie był zbyt świeży...(albo już się czepiamy, ale nie dało się nie zauważyć) Ja rozumiem, że można mieć jakiś prblem stomatologiczny, ale idąc do ludzi, którzy teoretycznie mogą mnie zatrudnić postarałabym się coś z tym zrobić-jakiś płyn, pasta do zębów, guma do żucia, tic-taki-no nie wiem... straszne to wybieranie opiekunki generalnie stawiałybyście na młodszą, żen iby więcej energii itd czy taką babcię-ciocię co to jej głupoty do głowy nie przyjdą, ale może być trudniej ją "ustawić" po swojemu? jutro TZ wyjeżdża mi na konferencję na Litwę-nie wiem jakdam sobie radę, bo tak długo nie byłam z małą sama non stop i jeszcze ten cały wybór opiekunki mnie dodatkowo stresuje pewnie będę rzadziej zaglądać tutaj Ania, ta machina chlebowa mi się bardzo podoba ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-11-16 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
koglus na razie jedna z hurtownia w lodzi a druga z hurtownia w Gdyni bo najlepszy asortyment mieli, ta w Gdyni fajna bo za towar mozna zaplacic w ciagu 30 dni od podjecia go za to wchodzi sie od zakupow za 1000 zl ( czyli tyle tak jakby start) a jesli bierze sie ponad 1000 to mozna reszte placic po 3o dniach, w lodzi znow fajna duza przejrzysta ale nie moglismy wczesniej do niej wejsc bo nie mielismy regonu dopiero teraz moglismy zobaczyc i sie rozeznac .
Jeszcze podobno gdzies za Kaliszem jest fajna, zobaczymy jak to bedzie szlo jesli cos sie ruszy chcielibysmy z czasem podpisac umowy . Co do strony to tak wlasnie jest w toku , to nie tyle sama strona to caly sklep . ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- no to moje wytlumaczenie dlaczego bylam tutaj zadziej:P
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Machaj ta czapusia była w tamtym roku w tygrysa - piekny komplet ta druga też śliczna , młoda ponosi i potem na allegro za tyle albo lepiej sprzedasz
cigi - ja bym się bała do egiptu bo tam woda np syfna , niech się dziecie z kąpieli napije i sraczka jak ta lala przez kilka dni tylko o to mi chodziło . Ja z dwu miesięczna Ola byłam nad morzem , potem we włoszech autem 1200km więc luzik . Z dwójka dajemy rade . Ale tam bym nie poleciała właśnie ze wzgledu na " klatwe faraona " nie raz się od znajomych nasłuchałam jak spedzili pierwsze dni na kiblu w egipcie
#785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byl taki i wczesniej, ale ja go zawsze tlumaczylam (do czasu), lub z tym walczylam, a z urodzeniem dziecka przestalam tolerowac, bo i w zmiane tez troche przestalam wierzyc...no i jest nieciekawie... Nie ma jeszcze jedenastej, chyba pomykam spac; moze sie uda dzis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie patrz na przyszłość , bo o ile teraz super , bo taka " babcia " przytuli ulula itp , to co potem jak dziecko bedzie chcialo biegac , ganiać , trzeba bedzie wymyślać mu zabawy , zająć . A taka co skończyła taki kierunek i jeszcze ma swoje dziecko tym bardziej by wzbudziła moje zaufanie . starsze panie czesto też robią to z musu bo kasy mało .
![]() |
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |||
Raczkowanie
|
Sto lat dla Oliwki i Kubusia
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Igusia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wypytałam męża farmaceutę, ja taka mądra nie jestem. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cigi to w sumie wiedziałaś że taki jest więc nie możesz mieć teraz do siebie pretensji chyba że byłaś tak zakochana że nie widziałaś tego
![]() Pamiętaj starego psa nie nauczysz służyć. A po co skórka do zakwasu? mąka żytnia i woda a na drożdżach tez możesz upiec. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ja kiedyś na zęba wziełam kilka tabletek bo mnie tak bolał ale nie pamiętam którego wiem tylko że prawie po ścianach chodziłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet przyszła do nas wczoraj z tą swoją córką, bo szły od mamy/babci, która mieszka w bloku obok nas-jaki ten Konin mały ![]() Ma to wykształcenie, które podałam, praktyki szpitalne, również z dziećmi niepełnosprawnymi, chwilę pracowała w szpitalu chyba. I tak sobie dumam, że - młoda niania zawsze może mi uciec do jakiejś pracy całoetatowej, bo przecież nie obieca mi, że np. przez 4 lata nie będzie pracy szukać np., ewentualnie wyprowadzi mi się do innego miasta - starsza niania to znowu ryzyko, że i sił nieco mniej itp. Chociaż ta, co była dziś to szczupła babeczka i na ociężałą nie wygląda. tak sobie teraz myślę, że na którąkolwiek padnie to umówię się chyba ba okres próbny (choć wtedy pewnie będzie się bardziej starała niż norlanie)- cholera, nie ma to jak zaufanie do ludzi mieć... ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Mrowak ja bym chyba wzięła młodszą chociaz nie znam się na tym za bardzo ale skoro ma syna 12 lat to chyba jakies doświadczenie w praktyce też ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
darusia, a skomplikowane to wszystko bylo? z czym bylo najtrudniej?
I czy wam ktos doradzal, pomagal, czy ze wszystkim sobie jakos sami poradziliscie? A ja dzis probowalam sklonic mojego Barbulca do samodzielnego zasniecia; Nic z tego ![]() zrobil mi sie taki przytulak straszny. Zasypia tylko w moich ramionach, albo przy cycu, albo w wozku na spacerze; Czy ktorys dzidziul ma tak jeszcze? Ale jest taaaaaaaka kochana; uwielbiam to moje dzieciatko ![]() ostatnio mialam taki moment kiepsciutki, lzy w oczach i posadzilam ja sobie na kolanach przodem do mnie; a ona zaczela sie wtulac; podnosic glowke i smiac sie do mnie i znowu chowac w moich piersiach; bozesz, jak to zobaczylam, usmiech na twarzy wykwita, nie da sie smucic mamusi, kochany brzdacek ![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-16 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Oliwko, Leah, Lenko, wszystkie naj naj ![]() ![]() Baobabku, Wiesz, nie wiem czy na Twoim miejscu bym się zdecydowała na powrót, jasne że trudniej jest się utrzymać samemu, ale za swięty spokój dałabym wiele ![]() ![]() Poza tym Np mieszkam u teściów i o nic martwić się nie muszę, tzn jedzenie jest, kasy na opłaty nie chcą, więc wypłata tż'ta idzie na naszą trójkę (ja nie pracuję)... Jest tego niewiele bo jednak ostatnio przechodzimy kryzys ale zawsze to coś, I mimo że na teściów nie narzekam, są super, to gdybym miała możliwość mieć własne mieszkanie, nie zastanawiałabym się, zrezygnowałabym z wielu rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idę dalej nadrabiać ![]()
![]() |
#794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze skorka sie podobno latwiej robi; ale moze wyjdzie i bez; na drozdzach nie che, taki to w sklepie moge gotowy kupic; musze sie w koncu wziac za ten chlebek. mrowak- ja tez bym chyba za mloda byla, ale fakt, ze moze uciec; ale wiesz, stara moze zachorowac, albo umrzec ![]() Dla mnie to wlasne dobrze odchowane i kulturalne dziecko to lepiej o kobiecie swiadczy niz stos papierkow z roznych szkol. Najlepsze przygotowanie to wlasne dziecko; April, no kupi (choc tak naprawde wiekszosc rzeczy mam od rodzinki dla dzieciatka), ale sam za bardzo nie wpada, ja o tym mysle, a ze akurat mam z nim na pienku, to musze sie przelamac i odzywac do jasnie pana w tej sprawie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
cigi my tego sami nie robimy, w sumie robie to ja z przyjacielem moim bardzo dobrym, ktory jest informatykiem.
On zalozyl dzialalnosc i papiery latwil on , on zaklada sklepik ale ze ma dyslekcje strona merytoryczną zajmuje sie ja, on nie ma samochodu ani transportu ja mam wiec to tez moja brocha. Reklamy radiowe tez ja bede latwic i w rmf fm i zet i w naszym regionalnym . On wlasnie pracuje nad sklepem konczy po woli robic stronby i tak dalej..... On mial pomysl , ale nie do konca wiedzial jak to tu wszystko dziala bo wrocil dopiero co z zagranicy ,srodki na rzeczy podzielimy pol na pol. Ja z pewnych wzgledow jako wspolwlasciciel bede ale jeszcze nie teraz bo sama nie moge sie na to zgodzic, dopiero za 4 miesiace bede mogla. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- dzis latwilam jeszcze reklamy na nilbordach, nalatalam sie troche ale zalatwilam wszystko. Dobrze byloby ruszyc w grudniu przed swietami.
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia zycze. Fajnie by bylo, zeby Wam sie udalo; No, ide spac, decyzja zapadla. jeszcze mam szanse sie wyspac; pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
do sklepu bedzie jeszcze dolaczony komis , w komisie beda takie rzeczy jakich nie bedzie w ofercie sklepowej.
Moze cos z tego wyjdzie, sie okaze w praniu. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
dzieki za wsparcie dziewczyny. No ja tez w sprawach papierkowych jestem noga ale czasami dobrze znalesc kogo kto w tych sprawach sobie radzi a nie radzi w takich jak druga osoba sobie radzi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Machaj - ale czapuuuuucha, super... i butki też
![]() Darusia - gratulacje i powodzenia w biznesie ![]() ![]() ![]() Kiedy ja w końcu będę miała czas zrobić coś takiego swojemu trzpiotowi??? Mrowak - trudny wybór, bo każda strona ma swoje plusy i minusy. A z tą kondycją, to różnie bywa, czasem osoba starsza ma lepszą niż młodsza. Ja to obserwuję podczas włóczęgi po górach, chociaż to może zły przykład, góry to nie bieganie za dzieckiem. Cytat:
A przytulakiem takim ogólnym, nie cycowym, staje się powoli od niedawna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Erwi nauczył się robić papa, ale gorsze że ja go tego nie uczylam, tylko pani w biedronce mu pokiwala, potem, mu pokazała jego ręką, i on jej odkiwał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
A mój nie łapie PAPA :/
Dziewczynki, gdzie jest obecnie jakaś promocja na pampersy? Bo za parę godzin chyba będziemy sikać już na podłogę ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
ja tez szukam promo na pamperki, lub hagisy
![]() Musisz iśc do biedronki ![]() ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry ja na chwilke
pampersy kupowalam 120 sztuk 85 zł w carrefourze. Dzis tez pojde jeszcze jedna paczke kupic. ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- my uzywamy 4+ to w paczce 120 bylo.
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Koło mnie w kerfurze
![]() ![]()
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampki ostatnio jak byłam w lidlu to jeszcze były z poprzedniej promocji po 39 dużo ich leżało rózne rozmiary. Darusia a co będziecie mieli kosmetyki , ubranka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Igusiek dzisiaj lepiej <odpukać>. Wysypki nie ma, ale gorączka w nocy była mniejsza i po ostatniej dawce Nurofenu o 4:25 na razie temperatura w normie.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2010-11-17 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Moja mała też umie robić pa, pa i hej i piątkę przybja. A jak przeczytałam że Karinka (Machaj) robi kosi, kosi łapki to też nauczyłam
![]() No i próbuje stać sama. Tzn. jak już stoi w kocu to się puszcz. Ale jeszcze jej to nie wychodzi. A my i tak wolimy jak raczkuje więc raczkuje i robi to bardzo szybko i swobodnie. A najbardziej to ją stymujują zwierzaki które ona uwielbia. Co do zębów to my w dalszym ciągu mamy tylko 2 - wyszły w sierpniu i od tamtej pory bark następnych. Babcie obserwuję i dochodzę do wnisku że ona trochę koloryzuje albo ma po prostu większą cierpliwośc. Bo je jej tak samo jak i mi. Ale mnie załamują trochę inne rzeczy i zwracam jej uwagę dość często. Np. sposób wycierania małej (ma być: od góry do dołu a nie odwrotnie), czy np. znalazłam dzisiaj w kojcu sateczkę po owocach (tylko siateczkę!!) i się pytam kto to tu wrzucił. Przecież moze spokojnie to połknąć. Machaj te czapy są susper. Oczywiście podba mie się bardziej ta druga. I oczywiście protwierdzam że MAchaj jest PODSTAWIONA ![]() Dariusia - trzymam kciuki za nowy interes. Oby Wam się udało. ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
To Ty znowy w pracy!! Ja myślałam że dostałaś zwolnienie na dziecko i siedzisz z małym. Dobrze że już lepiej z Igorkiem. ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-17 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
To dlaczego mój nie robi papa? On jak ja mu tak robię, to jest już tak ciekawy, bo zaraz otworzę drzwi i wyjdę, a on zobaczy, co tam za drzwiami się dzieje, że już tylko na zamek zerka i nie robi papa. Dzisiaj z nim poćwiczę to papa i inne podobne. Choroba się kończy, czas wziąć się do roboty.
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Minka mam nadzieję,że u Was też będzie za chwilke po wszystkim,zdrówka dla Amelki. Darusia to fajnie,że wyszło-ale się bunkrowałaś ![]() Machaj świetna ta czapa i butki ![]() Ciekwe jak ukrycior jeśli mają już Marię to chyba szybko jej tu nie zobaczymy. Mrowak ja myślę,że jedna i druga pani ma zalety ale...ja bym wzięła młodszą:argumenty: jest na pewno bardziej na bieżąco z nowościami zarówno w żywieniu jak i zabawie pomoc medyczna i miganie-dodatkowy atut trudno stwierdzić nie widząc osoby jeżeli chodzi o podejście do dziecka,cierpliwość itd szczegóły mają duże znaczenie ale na pewno seduszko Ci podpowie jak wybrać żeby było dobrze. a Danielka chyba dziąsełka bolą jest marudny,wczoraj mi się spłakał ![]() i znowu ma jakieś krosteczki-czy któreś z Waszych dzieci uczula jabłuszko??? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-17 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tż siedzi w domu i babcia jest. Ja na telefonie co chwilę wiszę. Dziecko na wszelki wypadek <odpukać> umówione już do lekarza.
#810 |
Zakorzenienie
|
na razie wieksze rzeczy, krzeselka do karmienia, lozeczka, materace, karuzele, foteliki, wozki itp.
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- tylkooliwka to jest hurtownia zajmujaca sie importem i dystrybucją zabawek , jeszcze szukamy jakichs 2 bede w lodzi w przyszlym tygodniu bedziemy sie jeszcze rozgladac, ta jest dostapna tylko dla osob za okazaniem regonu firmy. Ja oczywiscie wiem jak tam dojechac ale do nazw ulic to pamieci nie mam;/ a Lodzi nie znam;/ Adam bedzie po 11 u mnie to sie go zapytam i ci napisze... podobnie wiem z zamknietymi oczami jak do manufaktury dojechac ale tych ulic ktoredy to nie powiem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.