Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 18:27   #781
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Kwiatecku nie chcę Ciebie zniechęcać ale powiem Ci, że z tego co wyczytałam jednak pampers się bardziej opłaca, przynajmniej na początek kiedy pieluchę w ciągu doby trzeba zmienić kilkanaście razy albo i częściej - w przypadku tetry na pewno częściej bo się pupa szybko odparza a w pampersa dziecko może kilka razy lekko siknąć i ciągle pielucha "sucha".

No i myślę, że mimo takiego pozytywnego nastawienia, że jeden dzidziuś i czas będziesz poświęcała tylko jemu, to lepiej oszczędzić te 15-30 minut dziennie i zamiast prać, namaczać pieluchy, zasiąść na wizażu i z nami poplotkować hihi żartuję, no ale można w tym czasie po prostu odpocząć.

Ja też będę używać tetry ale gdy mała skończy 15-18 miesięcy i będę chciała ją na "tron" przesadzić, bo to pomaga nauczyć malucha co to znaczy mieć suchą a co mokrą pupcię i chętniej siada na nocnik,
no ale zobaczymy jak to będzie
zgadzam sie z toba ze mnie by czasu bylo szkoda na pranie pieluch,
ale powiem ci ze male niemowle latwiej ubrac w pieluche niz takie ponad roczne, a tetre jednak gorzej sie ubiera i ja bym zoski np nie dala rady ubrac teraz bo ona wierzga, buntuje sie i papmersa mi ciezko ubrac a co dopiero tetre

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:30   #782
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

A ja mam CZKAWKĘ MACICY, dziwne, ale fajne uczucie :P

Moria, czy mogłabyś zapisać Hanię na pierwszej stronie? Jednak chyba tak zostanie...

PS zastanawiam się czy oglądać reportaż na TVN o tych bachorach, co się nad kotem znęcały. Strasznie emocjonalnie podchodzę do tego. Chętnie zrobiłabym tym bachorom to samo, co one temu kotu.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:31   #783
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są mamusiami, mam pytanie: czy którejś z Was zdarzyło się, że dziecko nie tolerowało jakiegoś rodzaju pieluch ( było na coś uczulone )??

Pytam, bo chcieliśmy kupić w promocji parę paczek pampersów, a mój brat ( od 5 m-cy szczęśliwy tatuś ) nastraszył mnie, że wałśnie dziecko może być na coś tam uczulone i pampersy się nie będą nadawały.
zosia nie byla uczulona na zadne pieluchy, ale
sporo czsau uzywalismy takich gaga z tesco, bardzo fajne byly ale np latem juz nie dawaly rady bo mala sie szybko odparzala i trzeba bylo przejsc na papmpersy
wiec zalezy tez jak dla mnie od pory roku, bo jak goraco to szybciej sie dupka poci i wtedy lepiej zainwestowac w drozszze

Stary 2011-01-13, 18:32   #784
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
PS zastanawiam się czy oglądać reportaż na TVN o tych bachorach, co się nad kotem znęcały. Strasznie emocjonalnie podchodzę do tego. Chętnie zrobiłabym tym bachorom to samo, co one temu kotu.
Ja nie dałabym rady i wolałam przełączyć na TVN24.
W tej ciąży jestem wyjątkowo wyczulona na takie sprawy i bardzo często zmieniam program.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:33   #785
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Właśnie Pampersy są najlepsze. Nie znam żadnego dziecka co miałoby coś po Pampersach. Co do innych to tak, mój młody miał wysypki na dupce po i teraz nie mogę sobie przypomnieć...tak jakby odparzały mimo tego że dziecko co chwilę miało zmienianą pieluchę. Nie wiem czy to Happy nie były czasem. Ale to już sprawdzisz sama na jakie będzie dobrze reagować Piotruś.
a powiem ci ze i one uczulaja, bo maja ten niby aloes i na to dzieci czesto maja uczulenie wiec wcale takie neutralne nie sa

Stary 2011-01-13, 18:35   #786
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Co do pieluch, to ja ZDECYDOWANIE jednorazówy. Szkoda czasu i cierpliwości na tetrę W ogóle dzieci do jakiego wieku robią w pieluszkę? Bo jednej przyjaciółki dwulatka od dawna woła, siusia na nocnik, a dwulatek drugiej koleżanki ciągle w pieluchach. Pewnie zależy od rodziców, kiedy zaczną oduczać?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Anulinko, no ja chyba też chyba sobie daruję... Chociaż zaraz się okaże.

vege!
Stary 2011-01-13, 18:36   #787
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zgadzam sie z toba ze mnie by czasu bylo szkoda na pranie pieluch,
ale powiem ci ze male niemowle latwiej ubrac w pieluche niz takie ponad roczne, a tetre jednak gorzej sie ubiera i ja bym zoski np nie dala rady ubrac teraz bo ona wierzga, buntuje sie i papmersa mi ciezko ubrac a co dopiero tetre

hehe chyba wszystkie dzieciaki w ktoryms momencie nie pozwalaja sobie zalozyc pieluchy dlatego zdecydowalam sie na pielucho-majty.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 18:37   #788
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Kochane, a jaki laktator uważacie za lepszy - ręczny czy elektryczny ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:40   #789
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Co do pieluch, to ja ZDECYDOWANIE jednorazówy. Szkoda czasu i cierpliwości na tetrę W ogóle dzieci do jakiego wieku robią w pieluszkę? Bo jednej przyjaciółki dwulatka od dawna woła, siusia na nocnik, a dwulatek drugiej koleżanki ciągle w pieluchach. Pewnie zależy od rodziców, kiedy zaczną oduczać?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

zgadza się zależy od rodziców kiedy oduczą i też zależy od dzieciaczka czy "dojrzał" do tego bo można oduczać a i tak sie nie uda, zleży też od dziecka.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:43   #790
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Kochane! Chyba z godzinę Was nadrabiałam... Wczoraj niestety mało siedziałam na wizażu, popołudniu tak mnie głowa rozbolała,że bez tabletki się nie obeszło. A dziś w sumie jakoś tak zesżło,że dopiero niedawno odpaliłam kompa

W ogóle wczoraj i dzisiaj mam taki apetyt,że chyba zaraz całą lodówkę opróżnię i pochłonę wszystkie zapasy słodyczy Ale mi smakują mandarynki, mniam!

A tak w ogóle to kociaki macie przecudne!! Kocham koty... Ja mam tylko żółwia, ale też jest kochany Pokażę fotę.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bo wczesniej nie osiagnelam ceny minimalnej
a teraz zostalo do konca 45 minut i sie tak troche wtrynilam, ale zakochalam sie w tych ciuszkach
Przepiękne te ciuszki kupiłaś! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ty imiona wzielas ze zmierzchu czy z pamietnikow wampirow?
hehe,też pierwsze co to Edward skojarzył mi się ze "Zmierzchem" a Elena z "Pamiętnikami wampirów" Ale Elena-bardzo ładne imię.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

Kasiu mamy uroki chodzenia na nfz. kiedy masz usg?
Ja też chodze do gina na NFZ, na każdej wizycie robi mi USG i płeć też mi powiedziała. Ogólnie jest superowa.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja chodzę i w spodniach ciązowych i leginsach i nic mi nie spada, trzymają się bardzo ładnie na pupci i brzuszku
Ja chodze już od dłuższego czasu w jeansach ciążowych i mi się elegancko trzymają dupci Jak miałam mały brzuch to mi zjeżdzały ale wtedy regulowałam sobie gumkę w pasie.

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ale mi smaka na lody narobilyscie!
ochhh....o lodach nawet nie mówcie..mam takie smaka od dłuższego czasu Ale boję się trochę kupić w sklepie,bo jakos boję się,że mogą długo leżeć i mogły być rozmrożone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4070103.jpg (149,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4110118.jpg (119,4 KB, 14 załadowań)

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:43   #791
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja nawet przez pol minuty nie rozwazalam tetrowych.... idzie siee zajechac, trzeba miec gdzie skladowac takie pieluchy, bo przeciez pojedynczej nie bedzie sie pralo, a poza tym to ja z tym co sobie zycie ulatwiaja a nie utrudniaja, takze tylko tzw pampersy

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
hehe chyba wszystkie dzieciaki w ktoryms momencie nie pozwalaja sobie zalozyc pieluchy dlatego zdecydowalam sie na pielucho-majty.
fajne sa te pieluchomajty, tez uzywalismy

co do tego kiedy dzieciaczek przestanie nosic pieluchy, to w ksiazkach pisze ze niby od 18 mca powinno sie zaczac oduczac, bo dopiero wtedy kontroluje zwieracze itd. my zaczelismy jak mial niecale 2 lata jak bylo cieplutko i mogl chodzic bez pieluchy. nie byloo wiekszych problemow
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 18:47   #792
andziot
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 super ten bodziak z misiem na tyłku

Dziewczonka wyniki ok, zdrowa żeś !!!

Zytus gratuluje !!! kawał interesu

Eve1603 ty masz nadzieje ze skoro nie widac nic miedzy nogami to nie ma siusiaka, a ja mam nadzieje ze moze jednak cos tam sie ukryło mimo ze tez nic widac miedzy nogami nie było, babom nie dogodzisz

dziś House
no i tradycyjnie czas na kolacje

Stary 2011-01-13, 18:49   #793
panterka87
Przyczajenie

z wami to sie chyba nie da tak na bierząco.. zanim przeczytam co sie przez cały dzien działo to juz musze gdzies leciec i po chwili znowu jestem do tyłu...
co do butelek to dwie aventu dostałam od swojej lekarki.
we wtorek dostałam wyniki i na szczescie tego samego dnia poszłam do gin bo pojawiły sie ciała ketonowe - ja tu doczytałam sie nawet zatrucia ciażowego a lekarka że po prostu za mało pije :P
pozatym zazdroszcze wam wiedzy co w brzuszku fika - gin ma kiepski sprzet i mimo 20 tyg nie mogła zobaczyc wiec we wtorek na badanie połówkowe na lepszym sprzecie - mam nadzieje ze bedzie wszystko jasne, ale przede wszystkim ze zdrowe.
pozatym chciałam bym i tż (co ten skrót tak dokłądnie znaczy? ) poczuc juz mocne kopniaki, jak narazie tylko motylki, moze dlatego że to pierwsze...
I dzieki za motywacje, skoro wy wyprawki juz tworzycie to ja chyba tez juz zaczne tylko ilosc tego wszystkiego mnie przeraża...
panterka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:49   #794
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane! Chyba z godzinę Was nadrabiałam... Wczoraj niestety mało siedziałam na wizażu, popołudniu tak mnie głowa rozbolała,że bez tabletki się nie obeszło. A dziś w sumie jakoś tak zesżło,że dopiero niedawno odpaliłam kompa

W ogóle wczoraj i dzisiaj mam taki apetyt,że chyba zaraz całą lodówkę opróżnię i pochłonę wszystkie zapasy słodyczy Ale mi smakują mandarynki, mniam!

A tak w ogóle to kociaki macie przecudne!! Kocham koty... Ja mam tylko żółwia, ale też jest kochany Pokażę fotę.

Przepiękne te ciuszki kupiłaś! Gratulacje

hehe,też pierwsze co to Edward skojarzył mi się ze "Zmierzchem" a Elena z "Pamiętnikami wampirów" Ale Elena-bardzo ładne imię.

Ja też chodze do gina na NFZ, na każdej wizycie robi mi USG i płeć też mi powiedziała. Ogólnie jest superowa.

Ja chodze już od dłuższego czasu w jeansach ciążowych i mi się elegancko trzymają dupci Jak miałam mały brzuch to mi zjeżdzały ale wtedy regulowałam sobie gumkę w pasie.

ochhh....o lodach nawet nie mówcie..mam takie smaka od dłuższego czasu Ale boję się trochę kupić w sklepie,bo jakos boję się,że mogą długo leżeć i mogły być rozmrożone.
dzieki kochana

kurcze u dziewczyn marcowo kwietniowych juz kilka wyladowalo w szpitalu ok 32 tygodnia, ze wgledu na skracanie szyjki
Stary 2011-01-13, 18:51   #795
gusiagatko
Zakorzenienie

MoniaK

ja mam ciążówki z h&m i są rewelacyjne. Zmniejszyłam sobie troszeczkę na biodrach gumkami i są mega wygodne.

Zytus

Gratuluję Synusia Rzeczywiście trzeba przyznać, że sprzęt to on ma

Też bym chciała już być pewna co kryje mój brzuszek.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:53   #796
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no ja nawet przez pol minuty nie rozwazalam tetrowych.... idzie siee zajechac, trzeba miec gdzie skladowac takie pieluchy, bo przeciez pojedynczej nie bedzie sie pralo, a poza tym to ja z tym co sobie zycie ulatwiaja a nie utrudniaja, takze tylko tzw pampersy

fajne sa te pieluchomajty, tez uzywalismy

co do tego kiedy dzieciaczek przestanie nosic pieluchy, to w ksiazkach pisze ze niby od 18 mca powinno sie zaczac oduczac, bo dopiero wtedy kontroluje zwieracze itd. my zaczelismy jak mial niecale 2 lata jak bylo cieplutko i mogl chodzic bez pieluchy. nie byloo wiekszych problemow

Olek ma 20 miesiecy, ale poki co to kibelkowa porazka Do matury bedzie w pieluchach biegal

Stary 2011-01-13, 18:55   #797
matallewar
Zakorzenienie

MoniaK

Ja kupiłam na allegro za 45zł chyba (przesyłka gratis) i jestem mega zadowolona, poza tym, że M okazało się na mnie za duże i chcę dokupić drugie S

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:56   #798
bzyczka1
Zakorzenienie

Panterko tż to towarzysz życia

Ja mam jeansy ciążowe z h&m i są świetne. Noszę je już od 2 czy 3 miesięcy i pasują cały czas mają ten pas ciążowy, a na wysokości końca jeansów mają gumkę z regulacją na guziczki i można sobie ściągnąć albo poluzować jak ktoś ma nisko brzuszek.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:57   #799
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez panterka87 Pokaż wiadomość
pozatym chciałam bym i tż (co ten skrót tak dokłądnie znaczy? )
TŻ = towarzysz życia; czytaj: mąż, narzeczony, chłopak, konkubent czy nawet kochanek ( niepotrzebne skreślić )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:01   #800
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Eve1603 ty masz nadzieje ze skoro nie widac nic miedzy nogami to nie ma siusiaka, a ja mam nadzieje ze moze jednak cos tam sie ukryło mimo ze tez nic widac miedzy nogami nie było, babom nie dogodzisz
to fakt

Stary 2011-01-13, 19:03   #801
Catia88
Rozeznanie

a ja Was już niestety opuszczam "Na Wspólnej" a później "Dr House"
Dobranoc

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:05   #802
eweska
Moderatoreska

Wiecie co od czego może mi się kciuk non stop ruszać, cały czas mi się rusza od wczoraj mimowolnie, widać że nerw pracuje, ale czym to może być spowodowane ? Czyzby dzieciaczki jakis tam nerw uciskały, który gdzies tam sobie biegnie i do dłoni ???
Denerwujące to jest trochę. Niby jakoś bardzo sie nie rusza kciuk, ale jednak jest to widoczne i odczuwalne.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:07   #803
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Olek ma 20 miesiecy, ale poki co to kibelkowa porazka Do matury bedzie w pieluchach biegal

dziewczyny dzieki

spokojnie, ja tam uwazam ze nie ma co na sile. wazne zeby dziecko bylo gotowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:07   #804
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

No właśnie ja Catia o takich oszroniałych lodach pisałam wyżej Darowałam sobie po 2 małych łyżeczkach, bo w sumie nie chce ryzykować. Ale ogólnie to co się lodów boisz? Bez przesady,przecież będziesz widziała jak wyglądają, zwł że teraz zima a nie lato, "trudniej" o poważne zatrucie lodami Ja bym bez lodów nie dała rady powiem szczerze, muszę raz w tyg zjeść

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:10   #805
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, nieźle! Może za dużo sesemesów pisałaś A tak poważnie, to dobrze prawisz, że jakiś nerw Ci lata. Przejdzie

vege!
Stary 2011-01-13, 19:11   #806
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Panterko tż to towarzysz życia

Ja mam jeansy ciążowe z h&m i są świetne. Noszę je już od 2 czy 3 miesięcy i pasują cały czas mają ten pas ciążowy, a na wysokości końca jeansów mają gumkę z regulacją na guziczki i można sobie ściągnąć albo poluzować jak ktoś ma nisko brzuszek.

a aaaa no wlasnie, mnie nie tylko te z h&m spadaja, ale jakies tam niefirmowe tez. a co do tego co bzyczka napisala, ja wlasnie bardzo lubie te z h&m bo sa niskie i ta regulacje maja niziutko, ale strasznie mne to wpienia jak mi sie obwieszaja ale bez sensu teraz kupowac mniejsze na tym etapie. nie wiem sama co z nimi zrobic, nie spadaja mi spodniczki i leginsy,
Stary 2011-01-13, 19:13   #807
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Wiecie co od czego może mi się kciuk non stop ruszać, cały czas mi się rusza od wczoraj mimowolnie, widać że nerw pracuje, ale czym to może być spowodowane ? Czyzby dzieciaczki jakis tam nerw uciskały, który gdzies tam sobie biegnie i do dłoni ???
Denerwujące to jest trochę. Niby jakoś bardzo sie nie rusza kciuk, ale jednak jest to widoczne i odczuwalne.
raczej niemożliwe żeby ci dzieci jakiś nerw uciskały bo żaden nie biegnie od macicy do dłoni
pędzej myślę ze jakieś niedobory masz, albo manezu albo wapnia
gdybać sobie mozna

Stary 2011-01-13, 19:14   #808
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, a ja dzisiaj trafiłam na ciastka Oreo w Piotrze i Pawle)) Uwielbiam te ciasteczka,ale jak do tej pory nie mogłam u nas dostać, więc tylko z USA mogłam czasem dostać od szwagierki, a tu są!!! Chyba że od dawna już, tylko ja ich nie wyczaiłam Lubicie?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:16   #809
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

A propos magnezu, to jaki polecacie dziewczyny??
Cierpną mi w nocy dłonie, czasami też łydki i muszę jutro coś kupić w aptece. Kupić taki z wit. B6 czy lepiej z potasem??
Stary 2011-01-13, 19:16   #810
Zytus
Rozeznanie

Wiecie co,wyslalam mojej mamie mmsa z interesem mojego Igorka a ona mowi ze nie widzi!!
Ja uciekam pewnie jutro jak zasiade to bede miala znowu sporo do nadrobienia..
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości