|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale wystarczylo, ze troche pokrzyczalam na dziewczyny przy okazji obiadu i sie obudzil lobuz maly. ![]() A w ogole to przejrzalam ciuchy po dziewczynach i okazalo sie, ze cos tam mam unisex. Moze kilka pajacykow dokupie, a tak to na start cos mam. Mam nawet kilka wiekszych rzeczy. Teraz tylko pranie mnie czeka. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
To chyba dobrze że się wody sączą, nie?
Pewnie poleży do tego 37 tyg aby ciąża była donoszona ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||||||
Rozeznanie
|
ale tu dziś ciiiiicho
![]() Cytat:
Marinko, super, że wszystko dobrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czy wystarczy, że u rąk nie pomaluję? Kurczę, tych różnych "zasad" szpitalnych jest tyle, że i tak pewnie połowy jeszcze nie wiem a, dziewczyny- super avatarki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle, zwłaszcza teraz wszelkie "dobre rady" działają na mnie jak płachta na byka a i teraz pełno "życzliwych" mnie zaczepia- a to na straganie, a to w sklepie i bez przerwy teksty: a który miesiąc? a USG pani robiła? a wiadomo co się urodzi? a mały brzuch pani ma itp. A już rozwaliło mnie jak kupowałam truskawki ( a codziennie kupuję kilo truskawek i pół kilo czereśni) a babka do mnie: co, zachciewajki pani ma? ![]() ![]() Natka- ![]() i jeszcze za pokończone i pozaczynane tygodnie- ![]() Wy tu o czopach a ja przez te cholerne globulki na paciorkowca które są żółte jak wypadają, pewnie nawet nie zauważę jak mi się coś oderwie ![]() nienawidzę wszelkich globulek dowcipnych
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-06-19 o 11:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż jak tak poczytałam, że rośnie itp, to się załamałam że jestem wielkim wielorybem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu? Po pierwsze: W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz. Po drugie: Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu. Po trzecie: Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany. Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci." Cytat:
![]() A co do Carmeli, to uważam, że nie masz się czego bać. Przecież ona ma ciążę z powikłaniami, Ty nie!!! Gdyby tak brać do siebie wszystkie przypadłości innych osób, to można by oszaleć ![]() Popatrz - bella urodziła dziewczynki w 30 tygodniu i trudno żebyśmy wszystkie wtedy wpadły w panikę. Nie martw się więc na zapas ![]() Dziewczynki ![]() ![]() Cytat:
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-06-19 o 11:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie bo chyba z 1,5 tygodnia mnie nie było, ale cieżki czas dla Nas teraz ![]() Stopy mi puchną strasznie zwłaszcza od 3 dni mam tak napuchniete że nie widze kostek, wyglądaaja jak z kreskówki jakby mi ktoś wielkim młotkiem przyładował ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy też trochę załatwiania bo ciocia postanowiła Nam kawałek ziemi przepisać i trzeba po urzedach latać i wyciągać jakieś papierzyska, jakieś mapki a chciałabym to zalatwić przed porodem bo gdzie potem z małym dzieckiem chodzić ![]() Też jak niektóre z Was w nocy nie mige spać tylko się kręcę a porem w dzień jestem wykończona i odsypiam. Widzę że rozpakowywanie już się zaczęło ![]() Wielkie gratulacje dla mam które moga już tulić swoje maleństwa w ramionach ![]() ![]() Trzymajcie sie mamusie ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak sobie tylko podczytuję, bo chodzę jak zombi po imprezce. Spać poszłam po 3ciej, wstałam o 9tej i padam teraz. Zaraz ma przyjechać Brat z rodzinką, więc szanse na drzemkę marne
![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
BRUMEK Ty to potrafisz na duchu utrzymać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
BAN stały
|
Wieści od Carmelki:
Nadal lezy,wody sie sączą,skurczy nie ma. Co 2 godziny ma KTG. Boi sie ale wie,ze będzie dobrze bo musi ![]() Wiesci od Agulaaabar: Hej Milenko ![]() Zła passa dotarła i do mnie,wesele zakończyło sie długim atakiem epilepsji,utratą przytomności na dłuższy czas itp. Przywieźli mnie pół przytomną karetką do szpitala,na szcxzęście dziecku nie zaszkodziło,chociaż długo nie mogli znaleźć tętna małej-co za stres! KTG wyszło ok,zrobili mi dokładne USG,termin porodu przesunął się na 16 lipca mała waży już 3440,póki co muszę leżeć pod kablami i kroplówkami,nie mam internetu w telefonie i nie mogę Was podczytywać ![]() Mamy już jakiegoś nowego maluszka na świecie? Pozdrów gorąco dziewczyny ![]() Buźka Aga |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#792 |
BAN stały
|
Agulaaa napisała,ze jest zmęczona,przysypia.
Mała sie na szczescie wierci. Ma nadzieję,że Ją szybko wypuszczą. Trzyma kciuki za Carmelkę |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojeje a tak bała się że to wróci, bo przecież pisała że ma bardzo rzadkooooooooooooo te ataki ![]() Agulaaa ![]() Carmela będzie dobrze! Cytat:
![]() możesz mi wywróżyć, że mój poród pójdzie raz dwa i wszystko będzie dobrze się układało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Wtajemniczenie
|
Agulaabar trzymam kciuki za Ciebie. Na pewno będzie dobrze, choć wierzę że sporo stresu Cię to kosztowało. I rodzinkę na pewno też. Trzymajcie się wszyscy
![]() ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Wiesci od Agulaaabar:
Hej Milenko ![]() Zła passa dotarła i do mnie,wesele zakończyło sie długim atakiem epilepsji,utratą przytomności na dłuższy czas itp. Przywieźli mnie pół przytomną karetką do szpitala,na szcxzęście dziecku nie zaszkodziło,chociaż długo nie mogli znaleźć tętna małej-co za stres! KTG wyszło ok,zrobili mi dokładne USG,termin porodu przesunął się na 16 lipca mała waży już 3440,póki co muszę leżeć pod kablami i kroplówkami,nie mam internetu w telefonie i nie mogę Was podczytywać ![]() Mamy już jakiegoś nowego maluszka na świecie? Pozdrów gorąco dziewczyny ![]() Buźka Aga[/QUOTE] o kurcze niedobrze że tak się stało ale najważniejsze że sytuacja juz opanowana!!!! trzymam kciuki za to żeby się wszystko unormowało i wróciła szybciutko do nas !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nic wczoraj nie poczytałam, bo pojechaliśmy do cioci na imieniny, looknęłam dziś na oststnią stronkę i widzę, że się zaczyna dziać na poważnie. U mnie chyba też coś będzie nie tak, bo wczoraj w toalecie zauważyłam czerwoną plamkę na sedesie i jak tak zagarnęłam na papierze okazało się że to śluzowata substancja o zabarwieniu malinowym. Było tego może mała łyżeczka ale się już nie powtórzyło. Stresa mam niezłego, co chwilę latam do łazienki i sprawdzam, ale staram się zachowac zimną krew bo jutro na szczęście mam wizytę i się okaże, co tam się dzieje. Mała na szczęście aktywna i nic mnie nie boli. Może to coś związane z tą moją niestrawnością? Wiem, to może głupie, ale nieźle się osłabiłam. Kurka, na czopa u mnie za wcześnie!!! A z dobrych wieści, to wczoraj dostałam smsa od znajomego: "Dziś o 13:30 przyszła na świat Amelka ![]() Cudna wiadomość, ale tatuś chyba w niezłym stresie popoprodowym ![]() Trzymajcie się, jutro postaram się nadrobić, bo dziś już chyba nie zdążę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy szybko? Cóż... w swoim tempie, jak to poród ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Agula kochana przykro, ze Cie to spotkalo, ale wazne, ze sytuacja opanowana i jestes pod opieka lekarzy. Trzymam kciuki za Was!
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Witam z domu!!
![]() ![]() ![]() Wróciliśmy wreszcie. Dziś rano pani dr uznała że wyniki są dobre, możemy uciekać ![]() ![]() ![]() ![]() Adaś przy wypisie ważył tylko 80 g mniej niż przy urodzeniu, stwierdzono że to całkiem ładnie bo często utrata wagi jest większa, no i mam nadzieję że szybko to nadrobimy ![]() No, no, Brumek, chyba kolacja była obfita ![]() a na poważnie to ślicznie wygląda ![]() Cytat:
Super że jesteś, trzymam kciuki za karmienie! ![]() Cytat:
Ważne że już jest dobry, i oby tak został ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
dziubek79 a u mnie tak samo jak i u Ciebie. Zupełna huśtawka. Ale już przestałam wypatrywać 'objawów' bo będę w ciąży 12 msc jak słonica
![]() A teraz avatara wzięłam z tej stronki http://reniferu.pl/2010/12/01/slodkie-niemowlaki/ ![]() agulaaabar trzymam kciuki żebyś szybko wyszła do domu. I oby jak najmniej już takich stresów ![]() Lady a ja planuję zostawić po jednym niepomalowanym paznokciu u ręki i u nogi. Ciekawe co powiedzą ![]() ![]() Marinka, ania, nerolka czekamy na nowe fotki Dzidziusiów ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-19 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Agulaaabar, trzymam kciuki żeby było dobrze!
![]() |
#802 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agulaaabar no to miałaś przezycia ![]() Marina ![]() Aania ![]() ![]() ![]() Brumek jesteś ogromym wielorybkiem ![]() ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-06-19 o 13:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Aania super, że już w domku
![]() ![]() Agulabaar ale okropna jest ta padaczka. Na szczęście nic Wam się nie stało. Pilnujcie się i oby jak najszybciej udało Wam się wyjść ze szpitala. Aga a coś mnie dopadł zły humor wczoraj po kłótniach i nie chce puścić skubany...Ale przejdzie, nie dam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak w domku? Lepiej, czy bardziej nerwowo? ![]() I dziś Was czeka pierwsza samodzielna kąpiel, tak? ![]() ![]()
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agulaaabar, Carmela trzymajcie się dzielnie dziewczyny ![]() ![]() ![]() Co się dzieję ![]() Ja właśnie wróciłam z obiadu imieninowego od mamy. Strasznie się zmartwiłam bo mama stwierdziła, że brzuch mi się obniżył ![]() ![]() ![]() ![]() Marina, aaania super, że już jesteście z nami i swoimi dzidziusiami Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-19 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Pewnie że w domu lepiej
![]() Na razie nie nerwowo, zobaczymy co będzie jak się pierwsze problemy pojawią...
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Ania no to powiedz jak TY ubrałaś swojego szkraba na wyjście?
![]() Brumek oczywiście poród bezbolesny ![]() Zmalowana jak patrzę na te zdjęcie to każdy mięsień mnie boli, chyba przesadzili... Brunetka wstawiaj zdjęcie, zaraz zbadamy czy Ci się obniżył ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
BAN stały
|
No to mam zdjęcia auta i gratis mojego Cudeńka
![]() Aniu i Marinko witamy z powrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na targach Brzuszka i maluszka
![]() ![]() ![]() Nerolka śliczna ta twoja królewna ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-19 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki Kochane
juz drugi dzien nadrabiam ![]() szalone tempo macie pisania, nie było mnie kilka dni a tu juz kolejne brzuszki rozpakowanae 1/10 wątku w szpitalu ![]() Ania i scio wieelkie gratulacje, ![]() Cytat:
![]() Agulawysyłam pozytywne wibracje, Cytat:
![]() Dziewczyny doznaje małego szoku że to juz czas porpodów na naszym wątku, cały czas mam w sumie dużo czasu bo jestem na koncu listy ale wnioskując po rozpakowanych brzuszkach trzeba byc gotowym juz kilka dni wczesniej... jeszcze tak niedawno meldowałysmy sie po raz pierwszy w watku, pisałyśmy o mdłościach itd jakos nie moge w tow uwierzyć choć patrząc na wielkość brzuszka -inneczej byc nie może wczoraj z męzem bylismy w koncu na zakupkach dziciecych, zamówiliśmy mebelki i wózek ale z mebelkami to nieporozumienie czas oczekiwania 5-8 tygodni ![]() ![]() wklejam fotke z katalogu: wybralismy łóżeczko, komode z przewijakiem i wąską szafe(wiecej sie nie zmiesci) pozatym zaczelismy szkołe rodzenia , jutro mamy 2 zajęcia ![]() życze wam miłej niedzieli
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.