![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Bo je o wiele uważniej trzeba zażywać! Opóźnienie w przyjmowaniu Cerazette może wynieść max. 3h nie 12 jak w przypadku tabletek dwuskładnikowych. Poza tym bierze się je 28dni bez przerwy, opakowanie za opakowaniem. Wiele kobiet przyzwyczajonych do pigułek dwuskładnikowych pewnie o tym zapomina, stąd wpadki. Poza tym nie oszukujmy się, po ciąży w organizmie jest spore "pobojowisko hormonalne"
![]() Poza tym znów moja ulubiona opowieść: "A bo koleżanka mojej koleżanki..." ![]()
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne, a ciąża
sorki za zbedny post,,, poprostu chce wylaczyc powiadomienie na maila... jeszcze ra przeprraszam.
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny...a powiedzcie proszę...jak zaczęłyście brać tabletki to po jakim czasie zaczęłyście używać życia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Jeśli bierzesz tabletkę w pierwszym dniu okresu od razu jesteś zabezpieczona.
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu mam czekać skoro tabletki zabezpieczają mnie od pierwszego dnia? (jeśli zaczniemy zgodnie z ulotką) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny mam pytanie. Pewnie glupie
![]() Jesli okres zaczal mi sie o 1 w nocy to moge wziac pierwsza tabletke np. o 17?
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
masz 24 godziny od pojawienia się okresu na przyjęcie tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ,szperalam po forum i znalazlam stara odpowiedz z 2005roku ze pewna pani chociaz ze brala CILEST zaszla w ciaze? teraz nasuwaja mi sie pytania wiec biore cilest juz 1,5roku od kilku dni zaczelam miec krwawienia chociaz za tydzien dopiero ma mi pojawic sie okres,pojawily sie mdlosci i bole brzucha jednak to ostatnie tak nie dalo mi do myslenia poniewaz mam wrazliwy zoladek i czesto mnie boli jednak do tego doszlo ze raz nie mam apetytu wogole a raz zjadlabym wszystko co w lodowce i nie patrzac co z czym moge zjesc tylko jak leci(oprocz miesa i ryb bo tego nie lubie
![]() Z partnerm wspolzyje regularnie nawet az za duzo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ktora z pan zaszla w ciaze biorąc CILEST??
Biorąc tabletki zawsze jest szansa na ciąże, nie dają one 100% pewności. Choć brane o stałej porze są baaardzo skuteczne.
Ja biorę już Cilest 3 rok i też nie żałowaliśmy sobie z TŻ ![]() Najlepiej zrób test albo idz do ginekologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
polecam ginekologa,bo pojawianie się plamek nie musi świadczyć o ciąży a o wielu,wielu innych chorobach itp.
Pozatym każde krwawienie/lub jego brak , nie będący normą musi miec jakies swoje przyczyny.l I nie pal kobieto! założyłam wątek, że rzucam, moze się przyłączysz ? ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
chcialabym rzucic esh tylko nerwowe zycie mam i to jest moja wymowka fakt ale mam nadzieje ze niedlugo jak wyprowadze sie z chlopakiem to tez bedzie inaczej napewno odrazu nie rzuce ale ogranicze;]chcialabym chciala bo to zatruwanie swojego organizmu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
najlepsze to są takie nagłe decyzje.uwierz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-napady jedzenia i wstretu -przebarwienia -wahanie nastroju pigulki i papierosy ?mieszanka wybuchowa:0 bralam cilest 2 lata i ciazy nie bylo. ww skutki uboczne owszem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
wczesniej tak nie mialam to mozliwe ze nagle sie pozmienialo raz przez miesiac bralam cyprest tez to byla masakra roztylam sie zle sie czulam i wogole ale to odrazu a tu wszystko ok tylko te krwawienia i dziwne objawy od zeszlego tygodnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
a zanim otrzymałas Cilest informowałas ginekologa o tym,że palisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Przyczajenie
|
Ja zaczęłam szaleć z TŻ jak tylko okres mi się skończył. Niestety przy pierwszym opakowaniu krwawienie trwało dwa tygodnie, nawet nie tyle krwawienie, co plamienie. Może się tak niestety zdarzyć, ale niska cena za spokój i swobodę
![]()
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
nawet jesli to co z tego wynika ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
oj nie pamietam chyba tak nawet jak wchodze do niego po recepte to pewnie czuje i zawsze mi przypomina o tym zebym duuuzo pila
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- a czy herbata o skladniku: herbata pu-erh,koszyczek rumianku,herbata mate,owoc kopru,lisc miety,owoc anyzu Moze spowodowac krwawienia? czy nie? bo wiem ze niektore herbaty maja skladniki ktorych nie powinno sie pic z tabletkami antykoncepcyjnymi:confuse d: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
Tym skladnikiem jest dziurawiec. Nie znam herbaty, ktora powoduje krwawienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Chcialam usunąc posta. Nie umiem ;/
Edytowane przez _Emi_ Czas edycji: 2009-03-16 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
ja też palę i biorę cilest i jakoś nic mi nie jest ani nie jestem w ciąży. poza tym na ulotce napisano, że mniejsza gwarancja, że tak powiem ochrony przed ciążą jest u kobiet po 35 roku życia, które palą. Jeżeli po papierosach nie można by było brać anty to duża część kobiet miałaby przewalone jednym słowem, więc nie ma co przesadzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
czerwona, zielona, czarna herbata "w polaczeniu" z tabletkami anty nie spowoduje krwawienia
![]() palenie tytoniu - a pigułki antykoncepcyjne Kobiety palące papierosy nie powinny stosować doustnej antykoncepcji hormonalnej bowiem zwiększa to ryzyko pojawienia się wielu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ryzyko to wzrasta wraz z wiekiem jak również proporcjonalnie do ilości wypalanych papierosów. Największe istnieje u kobiet po 35 roku życia wypalających powyżej 10 papierosów dziennie. Palenie tytoniu powoduje wytwarzanie w organizmie substancji, które zwiększają krzepliwość krwi co zwiększa ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej jak również zmian naczyniowych mogących stać się przyczyną choroby wieńcowej, zawału serca czy też udaru mózgu. http://www.forumginekologiczne.pl/sp...%20hormonalnej Palenie tytoniu stanowi przeciwwskazanie lekarskie do stosowania estrogenowych antykoncepcyjnych środków hormonalnych, zwłaszcza u kobiet po 35. roku życia. U palaczek tytoniu stosujących tego typu środki antykoncepcyjne ryzyko wystąpienia wylewu krwi do mózgu jest 22-krotnie większe niż u pozostałych. Mogą powodować występowanie napadów migreny i zaburzeń widzenia. http://www.familie.pl/Forum-1-2/m15253.html - chcialabym zwrocic uwage na zdanie -"zwłaszcza u kobiet po 35 roku życia" - spotkalam sie z kilkoma przypadkami zakrzepow u mlodych kobiet - jedna z nich miala 16 lat - palila okolo 10 papierosow dziennie, inne miescily sie w przedziale 23-29 lat-wtypalały 10-15 papierosow dziennie. Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2009-03-16 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a za chwile usłyszysz,że to tyczy się tylko kobiet po 35 roku życia, ot takie usprawiedliwianie samej siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inne linki - http://www.stop-smoking-updates.com/...each-other.htm http://www.wdxcyber.com/smoking-and-birth-control.html http://www.goaskalice.columbia.edu/3667.html Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2009-03-16 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.