|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki, Krakowianki - nieustraszone pogromczynie Wawelskiego... część 13.
a ja do znudzenia będę powtarzać że nalezy mniej żreć i więcej się ruszać i się nie zapuścić, tyle.
|
|
|
|
#782 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki, Krakowianki - nieustraszone pogromczynie Wawelskiego... część 13.
Cytat:
Poza tym nie znam diety odchudzającej zalecanej przez wszystkich lekarzy. Co lekarz to inne zdanie... Jedni pochwalają, inni odradzają. dieta 1000 kcal - odradzana dieta 1200 kcal - odradzana dieta andersona - odradzana dieta cambridge - odradzana dieta grupy krwi - odradzana dieta kwasniewskiego - odradzana dieta hollywodzka - odradzana dieta kopehnaska - odradzana dieta kapuściana - odradzana dieta jogurtowa - odradzana i wierzcie mi, że Dukan z tych wszystkich jest dietą najlepszą. A jak ktoś jest na tyle głupi, że podejmuje się pójścia na dietę nie będąc zdrowym fizycznie to jest to wyłącznie jego własny debilizm, a nie zła dieta... Cytat:
Jesli chodzi o ciśnieniowców i osoby bardzo otyłe - ćwiczenia również odpadają! To co napisałaś może działa na Ciebie, ale na pewno nie jest żadnym rozwiązaniem do osób z problemami... Twoje założenia są więc błędne. Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-08-12 o 10:39 |
||
|
|
|
#783 |
|
Matka Smoka
|
Dukan jest niezdrowy, bo nie jest to zbilansowana dieta - wystarczy mieć jako takie pojęcie o odżywianiu, żeby to stwierdzić, nie trzeba przechodzić przez tą dietę. hiper - Ty przekleiłaś nie zalety zdrowotne, tylko efekty - z tym, że Dukan daje efekty nikt nie ma zamiaru się przecież kłócić. Mistrzyni podała wady zdrowotne. Więc przerzucacie się argumentami różnego kalibru - faktycznie nie ma to sensu
Oczywiście, że pewnie nie każdemu zaszkodzi taka dieta, tym bardziej jak jest prowadzona pod okiem lekarza (ale ile z dukających kontroluje się u lekarza?). Ale ryzyko jest spore, poza tym negatywne skutki mogą się pojawić dopiero po dłuższym czasie, nawet po latach. Moja koleżanka nie mogła wytrzymać pierwszego tygodnia - mimo stosowania się ścisłego do rad, w ogóle się nie wypróżniała, poza tym była mocno osłabiona i zalewały ją poty. Także co do zastrzyku energii - też nie wszystkich dotyczy.Rozumiem, że na taką dietę decydują się osoby z bardzo dużą nadwagą - bo w ich przypadku każda inna dieta to lata wyrzeczeń. Ale młode osoby, z kilkoma kilogramami w nadmiarze - szkoda zdrowia. Można sobie zrobić bardziej przyjazną dietę - też opartą na sporej ilości białka (także większość zalet dukanowej), ale z dodatkiem warzyw. Dwutygodniowa nowojorska daje 3-4 kg mniej. Samo przestawienie się na regularne posiłki i mniejsze porcje oraz podkręcenie przemiany materii powoduje, że później je się trochę mniej i nadal chudnie, ale już nie spektakularnie. |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na tej diecie i fakt, że schudłam dużo, ale niestety cierpiałam z powodu chronicznego bólu głowy. Więc są i tacy, którym nie służy
.
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
kompulsywne objadanie i podjadanie nalezy leczyć jak każde inne natręctwa. Podłoże leży w psychice i bez pomocy spechjalisty żadne diety nie pomogą
|
|
|
|
#786 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co nie zmienia faktu, ze wiele osób robi błędy, bo zaczyna przy tej diecie chociażby intensywnie ćwiczyć. I prócz ludzi inteligentnych badź po prostu myślących na świecie jest milion tych mniej sprawnych intelektualnie
Jak ktoś ma sprawne nerki i wątrobę, to może próbować, byleby z głową. Z tego co wiem nie jest ona odpowiednia przede wszystkim dla osób prowadzących aktywny tryb życia.
|
#787 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Poza tym faktycznie żadna dieta nie jest dobra i z tym zgadza się większość ekspertów odżywiania. Zdrowe jest prawidłowe odżywianie, nie przejadanie się i regularny ruch - no ale to oczywiście jest najtrudniejsze, stąd wiara w coraz to nowe diety-cud. A w ogóle - popularność Dukana pozwala oczekiwać, że na ulicach powinniśmy widzieć teraz więcej szczupłych ludzi, a jakoś nie. Podejrzewam, że tak jak po kazdej diecie - większość osób odrabia większość kilogramów. |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Dukana wspominam przyjemnie, nic mnie nie bolało, nic mi się nie działo, byłam najedzona, jedyne co było złe to okres w jakim wybrałam przejście na dietę - wakacje, więc wszędzie owoce i warzywa... Po 2 miesiącach miałam ślinotok na widok truskawki i nie wytrzymałam już
Ale efekty dawała (13 kg) i przypuszczam że po wakacjach do niej wrócę. Najgorzej natomiast wspominam Cambridge - po 2 tygodniach nie byłam w stanie wejść na pierwsze piętro, miałam zawroty i bóle głowy, nie miałam siły na nic.
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
hiper jest dieta, która nie jest odradzana - to dieta indywidualnie dobra przez dietetyka po przeprowadzeniu niezbędnych badań.
|
|
|
|
#790 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do zbilansowania - na wstępie jest napisane "jeśli do tej pory żadna inna dieta na Ciebie nie podziałała, wszelkie próby spełzły na niczym, itp" - wskazuje to że jest to ostatnia deska ratunku. Cytat:
Terapia u psychologa czy czasem nawet psychiatry trwa latami... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#792 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ineso, nigdy nie potrzebowalam diety odchudzającej, ale po przykladzie przyjaciółki widze po prostu, jak łatwo sobie zrobić krzywdę. I bardziej mnie przekonuje fakt, ile osób w przeciwieństwie do innych diet przy ich przestrzeganiu tak samo jak Dukana potrafiło sobie skopać zdrowie bardziej, niz to ile osób stosując Dukana osiągnęło swój efekt.
W sumie można by w ten sposób napisać "jeśli nawet Dukan Cię znużył i dalej chcesz schudnąć 10kg.. utnij sobie nogę"
|
#793 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego mówię - każda dieta jest dla osób poważnie i racjonalnie myślących. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#794 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hiper, tylko że równie dobrze można powiedzieć, ze osoba poważnie i racjonalnie mysląca nigdy nie doprowadzi się sama z siebie (to znaczy bez przyczyn np. zdrowotnych jak zaburzenia hormonalne) do stanu, w którym konieczna jest dieta, a jeśli już przytyje, to tyle, że zrzuci to bez specjalnych diet
|
#795 |
|
Matka Smoka
|
hiper - ale ja czytałam książkę i on faktycznie tam pisze, że wysiłek fizyczny nie jest konieczny.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Ciebie cicha woda
Wczoraj spotkałam SdC i zaplanowałyśmy wstępnie imprezę na za tydzień. Piszesz się czy będziesz wtedy w Chinach ?
|
#797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do procesu chudnięcia. Każdy lekarz powie Ci, że ruch jest wskazany. I Dukan też pisze, że "jeśli masz możliwość to się ruszaj". |
|
|
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28712177]I tak możemy sobie w kółko przeklejać z internetu wady i zalety. Ja będę pokazywać naukowo udowiodnione zalety, a Ty wady.
Miedzy nami natomiast jest taka różnica, że ja na tej diecie byłam, mam doświadczenie, byłam pod kontrolą lekarską. Natomiast Ty masz dane wyłącznie z internetu...[/QUOTE] Po pierwsze to ja nie jestem przekupką na targu żeby się z Tobą tu wymieniać na argumenty typu wady- zalety. Po drugie skąd wiesz że ja nie byłam na tej diecie? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28712607]Oczywiście w pełni się z Toba zgadzam ze stwierdzeniem, że dieta jest dla ludzi powaznych i odpowiedzialnych. Ale KAŻDA dieta jest dla takich osób wyłącznie... Stąd zalecenia lekarzy, żeby jakąkolwiek dietę robić pod ich nadzorem oraz pod nadzorem dietetyka. i wierzcie mi, że Dukan z tych wszystkich jest dietą najlepszą. A jak ktoś jest na tyle głupi, że podejmuje się pójścia na dietę nie będąc zdrowym fizycznie to jest to wyłącznie jego własny debilizm, a nie zła dieta...[/QUOTE] Moja postawa dotyczyła nie tego, czy jest to dieta skuteczna - czytaj najlepsza- tylko tego, że jest ona niezdrowa. To, że teraz nie widac skutków ubocznych nie oznacza, że coś nie szkodzi. Tak jak palenie papierosów przynosi nieodwracalne skutki po paru latach. I nie ma sensu dyskutować na temat tej diety bo w zyciu nie ma niczego albo białego albo czarnego. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Na impreze się piszę jak najbardziej, teraz jestem na antybiotykach wiec nie wybrałabym sie ale jak juz sie wykuruje to jestem na TAK ostatnio fajnie było, hmm? ![]() A do Chin lecę dopiero 1 listopada. |
|
|
|
|
#799 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nie zacytowało mi połowę wypowiedzi:/
jeśli chodzi o stroje dzięki za rady widzę że co osoba to inny gust przejdę się dzisiaj po Bonarce, może jeszcze jakiś znajdę. chciałabym klasyczne bikini z usztywnianymi miseczkami, wiązane na szyi i na biodrach i choć podobno przy moich biodrach i boczkach nie jest on dla mnie dobry to w takim czuję się najlepiej.kupiłam sobie wczoraj czerwony kapelusz plażowy czuję się super!no witomy witomy, jak było? opalonaś? Cytat:
![]() mam koleżankę, która nigdy, nigdy nie wyjdzie w stroju kąpielowym, krótkich spodenkach itp. jak dla mnie- sama się unieszczęśliwia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale potem chyba się przyzwyczaili i nigdy nie czułam, że im przeszkadzam, bo macham mniejszymi kg.ogromny plus właśnie za brak lansu. nie cierpię tego na siłkach. chociaż zaczęła przychodzić taka młoda pinda, wielki tyłek, duży cyc, pełny makijaż, solar, oryginalne dresiki i zamiast ćwiczyć to się tylko wypinała na tych przyrządach. zwłaszcza na deskach do ćwiczenia pośladków i co było najzabawniejsze? kolesie z niej brechtali ile wlazło [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28710905]Nie mam pojęcia skąd masz te dane... Wierz mi, że na dukanie jest więcej ludzi niż Ci się może wydawać (tak jak mówiłam wcześniej, wystarczy spojrzeć na wizażowy wątek dukanowy) i WSZYSCY których znam są zadowoloneni z diety i czują się świetnie...[/QUOTE] znam co najmniej dwie osoby które po tej diecie mają problemy Cytat:
![]() Cytat:
choć nie wierze że te zdjęcia nie są retuszowane
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||||
|
|
|
#800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tego nie wiedziałam... Myślałam, że np. prawnicy przekupkami nie sa, ale człowiek uczy się całe zycie ![]() ad.2 Wynika z Twoich wypowiedzi. ad. 3 Nie mówię o skuteczności, a o całym procesie. Począwszy od wpływu na zdrowie, poprzez chociażby smaczność posiłków, skuteczność i ogólną łatwość przebywania na niej. ad. 4 Dokładnie. Moim zdaniem nie ma diety całkowicie złej i całkowicie dobrej. Tak jak pisałam już wcześniej |
|
|
|
|
#801 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hiper, a ja podam Ci kontrprzykład mojego "teżeta", który jest w pracy 7 dni w tygodniu, czasem musi przyjść na 6 czasem na 11, czasem siedzi do 16, czasem do 18, raz "to tyle", innym razem idzie jeszcze na 20 i wraca w nocy. Wedle tego powinien być gruby i zapuszczony z braku czasu, a latem kilka razy w tygodniu jeździ minimum 2 godziny rowerem, pomijając to, ze jeździ rowerem do pracy, tak samo 2 razy w tygodniu idzie na ściankę/basen. Chyba nie oparł się cywilizacji i jej osiągnięciom po prostu...
Poza tym właśnie o to mi chodzi - że osoba, która chce stosować diete powinna być zdrowa i jednocześnie myśleć racjonalnie. A ja właśnie napisałam, że osoba racjonalnie mysląca i tu w nawiasie dodałam zdrowa (czyli bez np problemow hormonalnych) się raczej nie -jak to napisałaś - zapuszcza, czyli diety nie potrzebuje.
|
#802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ad. 2 są i to mocno retuszowanie Photoshopem |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stęskniłam się za Wami wow
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nie uwzględniłaś jeszcze jednej podstawowej rzeczy - mężczyźni mają zupełnie inne organizmy niż kobiety. Począwsze od masy mięśniowej, która pozwala dużo szybciej spalić zbędny tłuszcz, poprzez brak tendencji do odkładania się tłuszczu w piersiach, biodrach, brzuchu, a na ilości potrzebnych kalorii w ciagu dnia skończywszy. ad. 2 Właśnie pisałam Ci o takim przypadku - chociażby stres w pracy. Jedni wtedy nie jedzą, inny zaczynają jeść dużo więcej (znów zalezy od organizmu) i wtedy racjolaność i zdrowe myślenie idą w odstawkę. |
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Malla pisze, że (ma dla mnie gazetę z Paryża
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni ale będziesz miała świetną wyprawę! Kolega z pokoju był w czerwcu w Chinach na 3 tygodnie i przywiózł masę zdjęć
|
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam odwiedzic rodzine w Gdańsku na pare dni, ale chyba to nie wypali
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat na tańce bardzo chętnie ale w najbliższym czasie nie bardzo Kawa/piwo w środę super Czy ja może mam u kogoś coś do odbioru? (oprócz BU bo chyba już przyszło)
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Oczywiście, że pewnie nie każdemu zaszkodzi taka dieta, tym bardziej jak jest prowadzona pod okiem lekarza (ale ile z dukających kontroluje się u lekarza?). Ale ryzyko jest spore, poza tym negatywne skutki mogą się pojawić dopiero po dłuższym czasie, nawet po latach. Moja koleżanka nie mogła wytrzymać pierwszego tygodnia - mimo stosowania się ścisłego do rad, w ogóle się nie wypróżniała, poza tym była mocno osłabiona i zalewały ją poty. Także co do zastrzyku energii - też nie wszystkich dotyczy.

?

ostatnio fajnie było, hmm?
widzę że co osoba to inny gust
, ale potem chyba się przyzwyczaili
No tego nie wiedziałam... Myślałam, że np. prawnicy przekupkami nie sa, ale człowiek uczy się całe zycie