|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Te miętowe suknie też ciekawie wyglądają
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Te bukiety są fajne bo są delikatniejsze niż te które można kupić w Polsce i teraz są na czasie
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-25 o 14:43 |
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
Fajnie wygladaja te sukienki ale na taka bym sie zdecydowala moze na cywilny a ze my w kosciele to jednak biel z dodatkiem miety
Bukiety...hmmm bardzo ladnie wygladaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Roksana a jak byś tiul sukienki zrobiła w mięcie też by fajnie wyglądało
Coś takiego jak na zdjęciu ![]() No a fason jak sobie wybrałaś. Co myślisz?
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
Fajnie wyglada
jeszcze nic konretnie nie wybralam mam duuuuzo czasu wiec jeszcze nie bylam po salonach nawet Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałabym barmana na wesele co o tym myślicie a może kogoś polecicie
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Chlopaki z legnicy sa fajni ale musialbym dopytac kolegi co i jak
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Jak byś mogła to by było fajnie i ile biorą i czy robią z alkoholu z wesela czy mają swój ? Z tego co czytałam na 120 os potrzeba 1 barmana wiec ja będę mieć od 50- 80 gości, chyba ze mój doda jeszcze kumpli bo na lisie mamy tylko najbliższy krąg
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dam znac jak bede cos wiedziala
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- http://www.legnicacity.pl/ogloszenia...-bar-34536.htm a tu masz jeszcze jakis namiar tez podobno wporzo sa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny te buty są fajne przymierzałam w Panu Tadeuszu miękkie
Ale dziewczyny pisały że coś nie tak z zamówieniem u nich i dziewczyna czekała od lutego do kwietnia i butów nie dostała ale u nich możecie się wszystkiego dowiedzieć i zobaczyć kolory jakie oferują Ale partnerem jest Wrocław to może nie ryzykować i pojechać do Wrocka. http://www.laboda.pl/kategoria/obcas-8-9-5cm/$2/page/4 możecie sobie wybrać krój obcas kolor - po ślubie można zmienić za parę groszy bo jak kupisz w tej firmie to farbują, fason Dla mnie ciekawe są z tymi kolorowymi kryształkami białe i kryształki w kolorze przewodnim też może być ciekawe ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dziewczyny wyczytałam farbowanie 59 zł nawet te z kryształkami. Wymieniają też obcasy za 25 zł na nowe Ale tylko buty z ich firmy ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Moja Miętunio ![]() Zobacz jak tanim sposobem możesz zrobić fajną dekoracje Tylko zamiast świeczników możesz użyć np kieliszki
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-26 o 11:34 |
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam motyw przewodni oczka (kryształki)
co myślicie będzie fajnie A tu daję wam linka do dekoracji mojego tortu http://crystalcouture.com.au/monogra...ppers_letter_j Zaproszenia też te z brokatem tylko z kolorem mam problem bo nie wiem jaki . Pomocy i sugestie!!!!!! Bukiet
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-26 o 15:08 |
|
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
Ta fryzura też by nie była zła
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- A oto aspekty, o które trzeba zadbać, by ślub i wesele mogły uchodzić za kryształowe:
Oczywiście każdy element zdobiony może być bogato wysadzany kryształkami, ale może być i skromnie zdobiony. Wszystko pozostaje kwestią gustu i potrzeby Pary Młodej. Kryształki mogą być jednokolorowe np. białe, czy fioletowe, ale mogą również występować w wielobarwnej kolorystyce. Na koniec koniecznie trzeba dodać, iż kryształki nie muszą być prawdziwym kryształem, aby wyglądały elegancko i bogato, mogą być to w zastępstwie cyrkonie, lub inne dostosowane do portfela każdej Pary Młodej.
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
A jak wam się ta dekoracja podoba
Bukiet ślubny i dekoracja sali weselnej w zimowym nastroju. Ośnieżone drzewa, kryształy, bombeczki i mnóstwo kwiatów w srebrzysto-fioletowych barwach na ślubie Kasi i Paulo srebrzysto-różowy bukiet ślubny srebrzysto-różowy bukiet ślubny srebrzysto-różowy bukiet ślubny bukiet ślubny dla druhny przypinka dla pana młodego przypinka dla starszego kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
![]() Te róże można jeść jak ktoś ma zdolności cukiernicze to może upiec sobie sam tort Tu znajdziecie wszystko łącznie z foremkami http://www.tortownia.pl/
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Pomysł na pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=45VGTkR7o6s
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
Ten różowy bardzo ładnie wyglada z kryształkami
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ale jaki pudrowy z fioletem czy intensywny tzw orchidea
A pomysł z kryształkami dobry ? Mam nadzieje że kolor przewodni mi się nie odwidzi i kryształki też
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Mi bardziej podoba sie pudrowy
Do krysztalkow wydaje mi sie lepiej cos delilatnego a pudrowy roz jest piekny pawie piorko tez piekny motyw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
też mi się podobało ale teraz jest modny za rok albo za pół okaże się ze nasze kolory to lipa
![]() a widziałaś tą stronkę o tortach nie spodziewałam się ze koronki i te kwiaty tak fajnie można samemu zrobić A jak ci się podobał YouTube? ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziewczyny założyłam nowy wątek ale się nie skopiowało to co mamy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post47478403 tu macie namiary
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-27 o 22:08 |
|
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Dziewczyny zobaczymy czy mi się udało
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Dziewczyny nie udało nie udało się A myślałam że się skopiuje ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ------- ![]() Te róże można jeść jak ktoś ma zdolności cukiernicze to może upiec sobie sam tort Tu znajdziecie wszystko łącznie z foremkami http://www.tortownia.pl/ ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Pomysł na pierwszy taniec jeszcze chyba nikt takiego nie zrobił http://www.youtube.com/watch?v=45VGTkR7o6s ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- A jak wam się ta dekoracja podoba Bukiet ślubny i dekoracja sali weselnej w zimowym nastroju. Ośnieżone drzewa, kryształy, bombeczki i mnóstwo kwiatów w srebrzysto-fioletowych barwach na ślubie Kasi i Paulo srebrzysto-różowy bukiet ślubny srebrzysto-różowy bukiet ślubny srebrzysto-różowy bukiet ślubny bukiet ślubny dla druhny przypinka dla pana młodego przypinka dla starszego kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej kryształowe drzewa – dekoracja sali weselnej ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-27 o 23:55 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się
![]() Ta fryzura też by nie była zła ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- A oto aspekty, o które trzeba zadbać, by ślub i wesele mogły uchodzić za kryształowe:
Oczywiście każdy element zdobiony może być bogato wysadzany kryształkami, ale może być i skromnie zdobiony. Wszystko pozostaje kwestią gustu i potrzeby Pary Młodej. Kryształki mogą być jednokolorowe np. białe, czy fioletowe, ale mogą również występować w wielobarwnej kolorystyce. Na koniec koniecznie trzeba dodać, iż kryształki nie muszą być prawdziwym kryształem, aby wyglądały elegancko i bogato, mogą być to w zastępstwie cyrkonie, lub inne dostosowane do portfela każdej Pary Młodej. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Dziewczyny te buty są fajne przymierzałam w Panu Tadeuszu miękkie Ale dziewczyny pisały że coś nie tak z zamówieniem u nich i dziewczyna czekała od lutego do kwietnia i butów nie dostała ale u nich możecie się wszystkiego dowiedzieć i zobaczyć kolory jakie oferują Ale partnerem jest Wrocław to może nie ryzykować i pojechać do Wrocka. http://www.laboda.pl/kategoria/obcas-8-9-5cm/$2/page/4 możecie sobie wybrać krój obcas kolor - po ślubie można zmienić za parę groszy bo jak kupisz w tej firmie to farbują, fason Dla mnie ciekawe są z tymi kolorowymi kryształkami białe i kryształki w kolorze przewodnim też może być ciekawe ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dziewczyny wyczytałam farbowanie 59 zł nawet te z kryształkami. Wymieniają też obcasy za 25 zł na nowe Ale tylko buty z ich firmy
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
A tu coś z przesądami i do poczytania Kodeks
Ślubnych Przesądów 1. Ślub powinien zostać zawarty w miesiącach, w których nazwie występuje litera „r”. Odradza się szczególnie maj i listopad oraz 1 kwietnia - w prima aprilis. 2. Przyszła mężatka nie powinna uczestniczyć w szyciu swojej sukni ślubnej (z wyjątkiem przymiarki). 3. Podczas przymiarek Panna Młoda nie rozerwała sukni, a jeśli już do tego niestety dojdzie to nie wolno rozerwanego materiału zszywać tylko spiąć agrafką. Zaszycie rozerwanej sukni wróży same nieszczęścia i łzy w małżeństwie. 4. W fałdkach sukni ślubnej należy zaszyć okruszek chleba i ziarenko cukru, a do buta Panny Młodej włożyć pieniążek, co zapewni Młodej Parze dobrobyt.5. Pan Młody nie może oglądać sukni przed ślubem. 4. Panna Młoda powinna mieć przy sobie coś białego – to znak czystości uczuć, coś niebieskiego – ma zapewnić wierność małżonka, coś nowego – gwarantuje dostatek, coś starego – zapewnia wsparcie krewnych i przyjaciół, coś pożyczonego – gwarantuje życzliwość nowej rodziny. 5. Uwaga panienki! - przymierzanie sukni Panny Młodej wróży staropanieństwo! 6. Narzeczona powinna kupić swojemu wybrankowi koszulę do ślubu, a Narzeczony nie powinien pod żadnym pozorem kupować ani też dać jej pieniędzy na buciki - bo szybko od niego odejdzie do innego! 7. Pantofelki Panny Młodej powinny mieć zakrytą piętę - szczęście nie odejdzie;-) 8. Gdy buciki Młodej pozostawi się na parapecie to zapewni parze szczęście i ładną pogodę. 9. Welon wkłada Pannie Młodej druhna, która musi być panną. Ona także pilnuje aby welon nie został przydeptany przez Młodą. 10 . Wiązanka Panny Młodej może być ułożona z róż, jeśli kwiaty są pozbawione kolców. 11. Przyszli Nowożeńcy nie powinni zawczasu przemierzać obrączek. 12. Młodych nie powinna wieźć do ślubu kobieta. 13. Świadkami na ślubie lepiej żeby były osoby stanu wolnego. 14. Świadkami na ślubie nie powinna być też para, bo to przyniesie im pecha i pewnie nie będą razem. 15. Druhna Panny Młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży. 16. Przed wyjściem do kościoła Panna Młoda nie może oglądać swojej sylwetki w lustrze; powinna zdjąć choćby jeden element stroju. 17. Dobrze wróży przystąpienie do ślubu w kościele, w którym było ochrzczone któreś z nowożeńców. 18. W kościele należy przekroczyć próg prawą nogą, a do ołtarza przemierzać z uśmiechem na ustach gdyż gwarantuje to radość w życiu małżeńskim. 19. Młoda Para musi ostrożnie stawiać kroki, żeby się nie potknąć. 20. Żadna kobieta obecna na ślubie nie powinna być ubrana na biało bo ten kolor zarezerwowany jest wyłącznie dla panny młodej, ani na różowo ponieważ nie przynosi on szczęścia. 21. Łzy panny młodej podczas ślubu stanowią dobrą wróżbę dla obojga. 22. Zakładanie obrączek na środkowy palec przynosi pecha. 23. Po ślubie nie należy zdejmować obrączek, bo "można je zdjąć na zawsze". 24. Jeśli podczas zaślubin upadnie jedna z obrączek, powinien podnieść ją ksiądz lub ministrant. 25. Młoda powinna również uważać, aby jej partner nie wsunął jej obrączki do samego końca palca, oznaczałoby to, że to właśnie on będzie rządził w małżeństwie. 26. Jeśli w czasie ślubu rąbek sukni zasłoni but pana młodego – mąż będzie pod pantoflem żony. 27. Gdy Młoda pomyli słowa przysięgi - trzeba traktować to jako dobrą wróżbę;-) 28. Pocałunek pary po złożeniu przez nią przysięgi zapewnia wierność. 29. W chwili, kiedy młodzi odchodzą już od ołtarza, ta osoba, która odwróci swoją drugą połowę, będzie sprawować rządy w małżeństwie. 30. Deszcz w dniu ślubu oznacza szczęście; dawniej uważano go za zwiastuna łez w małżeństwie. 31. Pierwszą osobą, która złoży Młodym życzenia, powinien być mężczyzna. 32. Sypanie ryżem oznacza życzenia płodności, a pieniędzmi – powodzenie. 33. Aby pożycie nowożeńców układało się pomyślnie, Pan Młody musi przenieść żonę przez próg. 34. Po toaście za zdrowie i pomyślność, nowożeńcy powinni rzucić za siebie puste kieliszki. Jeśli się rozbiją, czekają ich lata szczęśliwego i dostatniego życia. Im więcej szkła stłucze się w trakcie ślubu, tym szczęśliwsze będzie życie pary młodej. 35.Pierwszy taniec na parkiecie należy do Młodej Pary. W jego trakcie nie mogą pomylić kroków, gdyż oznaczałoby to, że we wspólnym życiu też nie będą iść zgodnym krokiem. Coś starego, coś nowego, coś pożyczonego … i kolorowe buty??? Nowoczesna Panna Młoda odchodzi od standardowych bieli. Teraz stawiana jest oryginalność oraz … praktyczność, ponieważ takie buty będą wykorzystane do innych kreacji po ślubie;-) Kolorowe szpilki, sandałki... cekiny, falbanki, koraliki... Wybór jest przeogromny! Pamiętajmy, żeby całość pasowała do sukienki oraz dodatków.
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
No to piszmy juz w nowym watku.
powiem Ci ze ja nie patrze na to co modne tylko co mi sid podoba . U mnie z racji tego ze bede miala przyjecie i oboje nie potrafimy tanczyc pierwszego tanca nie bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
Dlatego dałam ten link na YouTube . Bo tam można improwizować a jak coś nie wyjdzie to wszyscy pomyślą że tak miało być
I można tańczyć jak starsze osoby czyli nie zgrabnie i nie będzie wstydu ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Może zrobimy listę kto z nami pisze na forum gdzie robi ślub i jaką ma orkiestrę ,datę i kolor przewodni ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- ![]() Kolory na 2015
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Spoko. Jak masz czas zajac sie taka lista to fajnie
My w ogole odpuszczamy pierwszy taniec. Wystarczy emocji i stersow na ten dzien zeby jeszcze dokladac taniec Ale jasne to tez dobre rozwiazanie taki niebalny pomysl na taniec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Dziewczyny my tylko o sobie i o sobie. Powiedzcie jak z waszymi TŻ ? Jak oni zapatruja sie na kolor przewodni i Wasze pomysly? Jak z ich strojami na ten dzien. Stawiaja na czerń czy moze granat? Krawaty ? Muchy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Mój kupił garnitur w grudniu /styczniu w Pawo w galerii Piastów z wełny 400 ciemny granat za 550 zł
ale chyba zostanie na wesele do kuzynki w sierpniu ale upatrzył sobie kamizelkę i koszule która wykończona jest w tym samym wzorem co kamizelka super wyglądało to razem bo cm pasek na kołnierzyku miał niebiesko białe wzory jak na kamizelce. jak znajdę zdjęcia co upatrzył to wam podeśle tu jest adres http://www.ja.de/media/app/bildgaler..._344_456_2.jpg Ja widziałam go na żywo i kolory były bardzo intensywne mi się bardzo podobał. Zdjęcie nie oddaje tego co w rzeczywistości Koszula i kamizelka jest moja bo są śliczne a jeśli chodzi o garnitur to bedzie pawo
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-28 o 10:07 |
|
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
No my jeszcze nie kupujemy garnitury. Widzielismy bardzo ladne w Recmanie. Prawda taka ze faceta garnitur zawsze sie przyda pozniej. My z suknia juz nic nie zrobimy
I jestem dziwna ale mi sie bardzo nie podobaja kamizelki i zrobie wszystko zeby moj jej poprostu nie mial :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Mysle ze garnitur nie szybciej jak 2-3 miesiace przed bedziemy kupowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Dobrze, że jesteś, każdego dnia. Łatwiej powietrze dzielić na dwa..." 30.05.2015 ![]() Edytowane przez roksana89 Czas edycji: 2014-07-28 o 09:46 |
|
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Mi się też nie podobały dopóki nie zobaczyłam tej co wysłałam linka
bo niektóre kamizelki są okropne i na facecie wyglądają jak łach ![]() ![]() To zdjęcie może lepsze
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-28 o 10:28 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Chocby byla miętowa to nie zgadzam sie na zadna kamizelke hihi
tak jak na welon Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem
mój już ma spinki do mankietów bo dostał w prezencie urodzinowym ( sama kupowałam
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-28 o 10:44 |
|
|
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
O spinki tez chce sprezentowac mojemu z jakims fajnym napisem albo wzorem
wiem ze bedzie pamiatka ktorej nie bedzie raczej wiecej nosil bo w garnitur ubiera sie tylko na wesela ;p wiec chce zeby byly tematyczne pod slub Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

8.8.2015

Bukiety...hmmm bardzo ladnie wygladaja. 
jeszcze nic konretnie nie wybralam mam duuuuzo czasu wiec jeszcze nie bylam po salonach nawet
Tylko zamiast świeczników możesz użyć np kieliszki
Bukiet

I jestem dziwna ale mi sie bardzo nie podobaja kamizelki i zrobie wszystko zeby moj jej poprostu nie mial :p 

tak jak na welon