"Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 10:39   #781
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

karola może on po prostu czuje się przytłoczony? Gdybyś tylko Ty go naciskała, to pół biedy, ale rodzice to już przegięcie. Gdyby chodziło faktycznie tylko o pracę, to by zmienił i się oświadczył, a tak..no cóż, szuka wymówki :/
zgadzam się że przegięcie ale bardziej z jego strony. Jeśli dziewczyna czeka już 5 lat a rodziców zaczyna niepokoić zupełny brak deklaracji, planów i zaczynają Cię podpytywać co dalej to jest przegięcie. Nie powinno się stawiać innych ludzi w takiej sytuacji. Niech się zaręczy albo rzuci, zdecyduje

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:41   #782
frezyjka85
Zakorzenienie

podłogi lśnią znowu spokój do końca tygodnia

mówiłam już, że odebraliśmy film od kamerzystów?

jest świetny!!! jestem naprawdę bardzo zachwycona i mogłabym oglądać go w kółko... w ogóle się nie nudzi... zrobiony jest cały w klimacie teledysku, który Wam pokazywałam
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:42   #783
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
no dobraaa. i tak juz sie prawie wygadałam :P

jestem w ciązy
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
mówisz serio ? O boże !!!!!!!!!!!!!!! Ile wy razy mogliście się postarać po ślubie ? nie boisz się odpowiedzialności ? I co z uczelnią ? Pal licho, dadzą Ci luzy, tak się cieszę !!! I będę mogła regularnie oglądać Twój powiększający się brzuszek

Stary 2011-08-23, 10:43   #784
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
u mnie w pracy wszyscy są na "Ty" i na "cześć". w pracy spoko, ale jak spotykam prawie 60-letniego dziennikarza w sklepie i mówimy sobie "cześć", to jakoś tak dziwnie się czuję

Olka, no i ja rozumiem, dlaczego ludzie mówią do teściów mamo/tato, ale sama po prostu nie umiałabym chyba tego robić. tak już mam,że dla mnie te słowa mają specjalne znaczenie i tyle. to nie jest personalne, i tak to powiem rodzicom P.
Co do tego bycia "dziadkiem", to ujęłaś to w tamtym poście tak, że myślałam, że chodzi Ci o inną sytuację, czyli ja nie będę mówić do teściów mamo/tato, wiec moje dzieci nie powinny mówić dziadku/babciu. Nie wiedziałam, że chodzi Ci o sytuację, gdy rodzice sugerują, by mówić do nich per pan/pani.
W każdym razie znam rodziców P. na tyle, że wiem, że będą chcieli, bym mówiła do nich mamo/tato, a i moją mamę na tyle, że też zaproponuje lubemu przejście na tę "rodzinną" strefę
Zobaczymy, jak przyjdzie co do czego, póki co nie wyobrażam sobie tego i już.
Masz rację Naj, to jest indywidualna sprawa każdego jak będzie mówił, ale jestem też zdania że nie powinno się zarzekać, bo różnie może być. Mam znajomą, która była bardzo zawzięta, niezależna i mówiła wszystkim w koło że nigdy w życiu nie powie do teściowej mamo...nie minął miesiąc od ślubu i nie wyobrażała sobie żeby mówić inaczej My point -> co ma być to będzie
Stary 2011-08-23, 10:44   #785
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
oglądam powtórki BrzydUli i tam jest Izabella... patrzę na nią i widzę najeczkę - no powaga!!
no bez jaj...

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%

W naszej kulturze i społeczeństwie jest taki zwyczaj że przyjmuje się nazwisko męża. Kiedyś bardziej o to dbano, dziś można od tego odchodzić, ale ja osobiście uważam, że to bardzo mocno zakorzeniona tradycja i dla mnie jest to silny argument - w dniu ślubu zostajemy rodziną. Ja do chrzestnej mówię "ciociu" a nie "chrzestno" tak samo do tesćiów będę mówić "mamo" ( o ile nie zażyczą sobie inaczej ) bo taka jest tradycja i tak wyniosłam z domu
to, że coś jest tradycją, jeszcze nie znaczy, że jak ktoś inny zrobi inaczej, to jest gorszy/zły/nie lubi teściów itp. oczywiście wyolbrzymiam, no ale przecież kiedyś była tradycja, że czekało się z seksem do ślubu, była tradycja, że rodzice Panny Młodej byli podczas nocy poślubnej z młodymi w sypialni i wynosili prześcieradło splamione dziewiczą krwią pokazać je rodzinie różne były tradycje, a wybicie się z nich nie jest niczym złym czy gorszym.
ja też przyjmę nazwisko P., bo tak chcę, ale rozumiem, że można nie chcieć
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:44   #786
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w pracy wszyscy są na "Ty" i na "cześć". w pracy spoko, ale jak spotykam prawie 60-letniego dziennikarza w sklepie i mówimy sobie "cześć", to jakoś tak dziwnie się czuję

Olka, no i ja rozumiem, dlaczego ludzie mówią do teściów mamo/tato, ale sama po prostu nie umiałabym chyba tego robić. tak już mam,że dla mnie te słowa mają specjalne znaczenie i tyle. to nie jest personalne, i tak to powiem rodzicom P.
Co do tego bycia "dziadkiem", to ujęłaś to w tamtym poście tak, że myślałam, że chodzi Ci o inną sytuację, czyli ja nie będę mówić do teściów mamo/tato, wiec moje dzieci nie powinny mówić dziadku/babciu. Nie wiedziałam, że chodzi Ci o sytuację, gdy rodzice sugerują, by mówić do nich per pan/pani.
W każdym razie znam rodziców P. na tyle, że wiem, że będą chcieli, bym mówiła do nich mamo/tato, a i moją mamę na tyle, że też zaproponuje lubemu przejście na tę "rodzinną" strefę
Zobaczymy, jak przyjdzie co do czego, póki co nie wyobrażam sobie tego i już.
Mój brat też miał takie podejście . Przez pierwsze 2 miesiące +/- mówił na pan czy jakoś tak do teścia a teściu w odwecie do niego per zięciu czy jakość tak trochę czasu minęło ale jakoś się przełamał .
Gorzej było ze szwagierką jej troszkę dużej to zajęło ale w końcu i ona się przełamała
Stary 2011-08-23, 10:46   #787
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
właśnie nie napisałam jej wczoraj smsa z nowiną i tylko dzisiaj odpisała, żebym przekazala gratulacje i tyle
Kurcze, dziwne to:/ Ona pracuje? Wyjechała? Nie wiem no, wcześniej pisała regularnie a teraz żeby przez tyle czasu nawet nie zajrzeć?
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
mówisz serio ? O boże !!!!!!!!!!!!!!! Ile wy razy mogliście się postarać po ślubie ? nie boisz się odpowiedzialności ? I co z uczelnią ? Pal licho, dadzą Ci luzy, tak się cieszę !!! I będę mogła regularnie oglądać Twój powiększający się brzuszek
crozee jest w ciąży od maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 10:48   #788
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
testow zrobiłam 7! 5 wyszlo, ze jedna kreska normalna, druga ledwo lewdo widoczna, a dwa wyszły negatywne. Zrobilam bete z krwi i upewniłam sie, ze jestem w ciazy Na poczatku szok, niedowierzanie. co tu duzo mowic, nie staralismy sie w tym momencie, w dodatku akurat wtedy nie stosowalam npr, bo termometr zgubilam, tylko gumki!

Kiedy do nas dotarlo na dobre, zaczełam sie cieszyc! Powiedzielismy rodzinom naszym, wszyscy ciesza sie razem z nami Siostra moja nadała mu juz imie robocze- Żelisław, w skrócie żeluch. Ja mowie Żeluś, albo Żelusia, bo jestem pewna, ze bedzie córka
Ogolnie to zanim sie dowiedzialam, mialam proroczy sen. W formie koszmaru sennego.. snił mi sie duch dziecka. ja lezałam na swoim lozku, a ten duch dziecka nade mną krązył!
niczego jeszcze wtedy sie nie domyslałam, wpierdzielałam ogorki konserwowe i kiszone na potęgę. co chwile mialam ochote na cos innego no a potem zrobilam badania i wszystko wyszlo na jaw
potem mialam drugi sen. sniło mi sie, ze zaadoptowałam dziewczynkę, blondyneczkę, miala koło roku.
a ostatnio mialam 3 sen. ta sama blondyneczka, niby noworodek, lezała w wózku i powiedziała do mnie "kocham Cię mamusiu!"

no ale wracajac do momentu kiedy juz sie dowiedzialam i jadlam te ogorki. ogolnie jadlam wszystko, po prostu całe jedzenie z mojego zycia mi sie przypomnialo i mialam na nie ochote! hot dog o 2 w nocy (pawel musial specjalnie isc;-) ) czy oscypek u mnie w wielkopolsce! ale nie ma rzeczy niemozliwych, przynosil mi wszystko co chciałam. rownoczesnie zaczęły mi sie wymioty... najbardziej nieprzyjemna rzecz w ciazy. przytulałam kibel codziennie minimum 1 raz (rano), ale przewaznie wiecej. tak przez ponad miesiac. to co wam pisalam, ze przed slubem bylam na pogotowiu i musialam lezec kilka dni to niestety zwiazane z ciaza... Teraz juz jest ok, dochodze do siebie i ciesze sie z zycia brzuszek troszeczke juz widac, przytylam na razie 2,5kg. no i najwazniejsze: jestem 14 tygodniu ciazy (jutro zacznie sie 15), przewidywany termin porodu to 14 lutego!
jestem w kompletnym szoku a na to spotkanie wszystkich poznanianek i Frezi będziesz mieć siły ? Co za szczęśliwa część !

Stary 2011-08-23, 10:48   #789
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
podłogi lśnią znowu spokój do końca tygodnia

mówiłam już, że odebraliśmy film od kamerzystów?

jest świetny!!! jestem naprawdę bardzo zachwycona i mogłabym oglądać go w kółko... w ogóle się nie nudzi... zrobiony jest cały w klimacie teledysku, który Wam pokazywałam
WOW, no to super!
Cytat:
Masz rację Naj, to jest indywidualna sprawa każdego jak będzie mówił, ale jestem też zdania że nie powinno się zarzekać, bo różnie może być. Mam znajomą, która była bardzo zawzięta, niezależna i mówiła wszystkim w koło że nigdy w życiu nie powie do teściowej mamo...nie minął miesiąc od ślubu i nie wyobrażała sobie żeby mówić inaczej My point -> co ma być to będzie
ale ja się nie zarzekam, mówię, że chyba nie będę umiała, bo sobie tego nie wyobrażam, i że zobaczymy w praniu, co i jak
Prędzej Wy się zarzekacie,że będziecie, a jeszcze się okaże, że nie umiecie się przestawić dżołk

Tylko kurde, czasem się człowiek nie chce przełamać. Ja nie planuję mówić "pan/pani", ale raczej bezosobowo, tak jak i teraz. Jakoś to mi wychodzi całkiem dobrze
Stary 2011-08-23, 10:48   #790
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
no bez jaj...
no co?!?!?!?!

chyba się nie złościsz??
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:51   #791
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

to, że coś jest tradycją, jeszcze nie znaczy, że jak ktoś inny zrobi inaczej, to jest gorszy/zły/nie lubi teściów itp. oczywiście wyolbrzymiam, no ale przecież kiedyś była tradycja, że czekało się z seksem do ślubu, była tradycja, że rodzice Panny Młodej byli podczas nocy poślubnej z młodymi w sypialni i wynosili prześcieradło splamione dziewiczą krwią pokazać je rodzinie różne były tradycje, a wybicie się z nich nie jest niczym złym czy gorszym.
ja też przyjmę nazwisko P., bo tak chcę, ale rozumiem, że można nie chcieć
tu też masz racje, niektóre tradycje się zmieniają, a niektóre są tak mocno zakorzenione że stają się normalne i oczywiste. Tak jest z przyjmowaniem nazwiska. Moim zdaniem czekania z seksem do ślubu nie można nazwać tradycją, to jest związane z religią i ma głębsze podłoże....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 10:52   #792
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Ile wy razy mogliście się postarać po ślubie ?
Stary 2011-08-23, 10:52   #793
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
ok czekamy
Już się wygadałam
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:56   #794
P-o-n-y
Zakorzenienie

Crozee, gratuluję!
Rain, sama będziesz czuła, czy się zwolnić czy nie... Czasami tak jest. Ja się zwolniłam z ostatniego call center bo CODZIENNIE jak przychodziliśmy do pracy to była psychologiczna gadka: "bójcie się i lepiej sprzedawajcie, bo chcą nam zamknąć punkt w mieście!".
Teraz pracuję na poczcie, w zasadzie za te same pieniądze tylko troszkę mniejszy wymiar godzin. Zarabiam grosze, no ale co... Cały czas szukam pracy...

A u nas dzisiaj wymienili domofon na cyfrowy i jesteśmy teraz koksy
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:57   #795
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
no co?!?!?!?!

chyba się nie złościsz??
nie no, nie na Ciebie
na geny, skoro tak wyglądam
Cytat:
tu też masz racje, niektóre tradycje się zmieniają, a niektóre są tak mocno zakorzenione że stają się normalne i oczywiste. Tak jest z przyjmowaniem nazwiska. Moim zdaniem czekania z seksem do ślubu nie można nazwać tradycją, to jest związane z religią i ma głębsze podłoże....
oj tam, oj tam w praktyce przyjmowanie nazwiska męża to dość seksistowska tradycja i rozumiem kobiety, które tego nie robią
kiedyś normą było dodawanie końcowki -owa do nazwiska przez kobietę (Nowakowa itp.), a końcówka ta oznacza ni mniej ni więcej tyle co: "Należąca do Nowaka". I nikt tego nie rozkminiał.
Po prostu przyjmowanie czegoś bez głębszego zastanowienia, bo tak jest, taka tradycja itp. powoduje, że nie myślimy o pułapkach

W każdym razie każdy robi tak, jak lubi. i już póki nikogo się nie krzywdzi, jest ok
Stary 2011-08-23, 10:59   #796
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to fajnie Ja w domu mówię "mamo" ale wiem że wiele osób zwraca się do swoich rodziców w 3 osobie "czy może mama/tata coś tam..." gdybym miała mówić do teściów tak bezpośrednio czułabym się dziwnie, ale z drugiej strony, ta oficjalna forma jest dla mnie sztuczna...
ja mówię najczęściej "podasz mi X ?" i w domyśle "mamo ?"
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Kurcze, a mój Mąż od jakiegoś czasu coraz częściej o dzieciach wspomina coś mu się chyba w głowie przestawiło przez siostrzeńca - jak jego siostra z dziećmi była w Szczecinie, to bawił się z małym a ja w szoku byłam, bo pierwszy raz widziałam, żeby tak się do dziecka fajnie odnosił
...no i stanęło na tym, że jak tylko obronię dyplom z florystyki to się zabierzemy do roboty jak się trafi wcześniej to się trafi - chociaż wolałabym nie budować dyplomowej instalacji w ciąży
no ale najpierw do gina wyregulować okres
Cytat:
my stwierdzilismy, ze to i tak najlepsze okolicznosci, jakie mogly nam sie trafic
na slubie nie bylo widac, urodze w lutym, wiec tak akurat sobie poustawiam na uczelni, ze wyjdzie mi w sumie 1 dzien zajec.do konca studiow odchowam i ja pojde do pracy, a żeluś do żłobka
teraz i tak będziesz na trzecim roku ? To faktycznie dobry czas przynajmniej dziecko będzie mieć młodą, energiczną mamę i kochające poznańskie ciocie, inne się nie liczą

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
jeszcze mnie grzesznica wyśmiewa

Stary 2011-08-23, 10:59   #797
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie znoszę, gdy dzieci mowia na swoich rodzicow (w starszym wieku) babcia/dziadek. dla mnie rodzice zawsze beda rodzicami, a dziadkami dla moich dzieci. dziwnie tak jakos mowic do mamy "babcia" :|
Z kolei u mnie w rodzinie to już tradycja. Zdarza mi się do mamy jeszcze powiedzieć "mama", ale rzadko. Moi rodzice do swoich (a właściwie raczej o swoich - bo do nich bezpośrednio zwracali się na "ty") mówili babcia, dziadek i tak to u nas funkcjonuje, bardzo naturalnie.

Natomiast ja swojej przyszłej teściowej nie lubię i jak na teraz słowo "mama" w jej przypadku nie przejdzie przez gardło. Dla mnie nazwanie kogoś mama jest prawie jak komplement, a ta kobieta póki co na niego nie zasłużyła. Obrzydziła mi ślub i wogóle wszystko

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:02   #798
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no ale najpierw do gina wyregulować okres
W sensie, że mam się truć hormonami? No way, nigdy więcej - to właśnie przez branie tabsów wszystko się posypało . Mi wszystko powolutku wraca do normy - mam cykle po 30 parę dni i nie jest źle.
Stary 2011-08-23, 11:05   #799
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
A ja uważam, że mężatki powinny do teściów mówić "mamo/tato"- może i jest to na początku dziwne, ale moim zdaniem bardzo naturalne. A dziwne wydawałoby mi się gdyby rodzic powiedział "mów mi tato/mamo". W końcu jesteście częścią rodziny więc uważam, że nie ma się czego krępować.
a ja swoich cudownych rodziców mam i nie chcę mówić na obcą kobietę, ktora znowu obrabia mi tyłek za plecami per mamo
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Mój Tż wczoraj usłyszał od trenera "Niedawno wyglądałeś bardzo źle, teraz wyglądasz tylko źle". Nie ma to jak męskie komplementy
to wreszcie przytył ?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
W sensie, że mam się truć hormonami? No way, nigdy więcej - to właśnie przez branie tabsów wszystko się posypało . Mi wszystko powolutku wraca do normy - mam cykle po 30 parę dni i nie jest źle.
a to nie chwaliłaś się a może chociaż mały kursik NPR ?

Stary 2011-08-23, 11:07   #800
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie chwaliłaś się a może chociaż mały kursik NPR ?
Przy moim obecnym trybie życia to na bank same głupoty by mi z tych wykresów wychodziły...
Stary 2011-08-23, 11:08   #801
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, nie na Ciebie
na geny, skoro tak wyglądam

oj tam, oj tam w praktyce przyjmowanie nazwiska męża to dość seksistowska tradycja i rozumiem kobiety, które tego nie robią
kiedyś normą było dodawanie końcowki -owa do nazwiska przez kobietę (Nowakowa itp.), a końcówka ta oznacza ni mniej ni więcej tyle co: "Należąca do Nowaka". I nikt tego nie rozkminiał.
Po prostu przyjmowanie czegoś bez głębszego zastanowienia, bo tak jest, taka tradycja itp. powoduje, że nie myślimy o pułapkach

W każdym razie każdy robi tak, jak lubi. i już póki nikogo się nie krzywdzi, jest ok
Stary 2011-08-23, 11:10   #802
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
powinniśmy założyć nowy blog
fajnie by było mieć te wszystkie relacje ślubne
Albo chociaż blog kto jest już w związku małżeńskim i jest w ciąży, ma dziecko ...
szkoda mi takich pięknych opisów jak się dziewczyny dowiadują , że są w ciąży i tych relacji ślubnych .
co o tym sądzicie ?
też mi się tak wydaje tylko Gwizdak powiedziała o ciąży w klubie i trzeba by się było przekopywać i zapisać przy jej nicku numer strony w klubie

Stary 2011-08-23, 11:11   #803
justyna_dt
Zakorzenienie

A Gienia jest moją dziewczyyyyyyną

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 11:11   #804
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się tak wydaje tylko Gwizdak powiedziała o ciąży w klubie i trzeba by się było przekopywać i zapisać przy jej nicku numer strony w klubie
albo relacja rain ze ślubu też była cudowna
Stary 2011-08-23, 11:19   #805
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
czekam na pierścionek

właśnie, a w tych fejsikowych simach można się zaręczyć?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:20   #806
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam przynajmniej prawdziwego chłopaka bo bawię się kontem Mateusza tyle że wciąż ani widu ani słychu zaręczyn i nie chcę się do niego potem wprowadzać bo on ma ohydny dom i zero przyjaciół
na razie wiem że kolejność jest:
dating
going steady
inseparable
???

a może blog, w którym napiszemy w jednym poście listę wszystkich dziewczyn i pod każdym nickiem będą ważne wydarzenia z życia ? Relacja ze ślubu, powiadomienie o ciąży, jakieś przełomowe wydarzenia

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-08-23 o 11:21
Stary 2011-08-23, 11:24   #807
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
a może blog, w którym napiszemy w jednym poście listę wszystkich dziewczyn i pod każdym nickiem będą ważne wydarzenia z życia ? Relacja ze ślubu, powiadomienie o ciąży, jakieś przełomowe wydarzenia
...i ciekawe kto będzie miał czas na to katalogowanie
Stary 2011-08-23, 11:29   #808
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Moją dziewczyną była Candy Killer, ale jednak nasze charaktery były tak różne, że musiałam ją rzucić Nie chciałą ode mnie kwiatów
Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
czekam na pierścionek

właśnie, a w tych fejsikowych simach można się zaręczyć?
Wiem, ze można być w stałym związku.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:29   #809
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
...i ciekawe kto będzie miał czas na to katalogowanie
no ale jak to ?

rain
relacja ze ślub [klik]
relacja z pierwszego dziecka [klik]
relacja z kupna mieszkania [klik]

Stary 2011-08-23, 11:31   #810
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jak to ?

rain
relacja ze ślub [klik]
relacja z pierwszego dziecka [klik]
relacja z kupna mieszkania [klik]
Jak to "jak to". Ktoś będzie musiał przeszukiwać wątki w poszukiwaniu tych postów. Ja nawet nie pamiętam w którym wątku było moje wesele

Relacji z kupna mieszkania w moim przypadku nie uświadczysz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości