Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 08:31   #781
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

kropeczkaa jak z rozmiarem? bo ja przed ciaza nosilam 38 i takie kupilam jeansy cia azowe i caly czas mi sa duuuzo za duze wiec nie wiem jak to jest z ta numeracją :/

inutil dzieki napewno kiedys tam podjedziemy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:39   #782
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Zuziu ale przeciez na pieluchę czyt. pampersa nie potrzeba zakładac majtek (jednorazówki powinny się trzymac jak załozysz pieluchę i np śpiochy albo pajaca..) ale tak mi się wydaje tylko
a ja tam wiem , nigdy nie zakładałam wiec póki co mogę sobie jedynie wyobrażać

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Zuz, i dalej nie chce Ci sie tego mieska? A jak wczesniej, lubilas?

A ja dzisiaj caly dzien przespalam, ale udalo mi sie nadrobic tasiemce - obejrzalam pierwsza milosc i m jak milosc - czyli minus jakies 1000 szarych komorek
powiedzmy, że jadłam częściej a teraz nie mam ochoty na nie i najczęściej jem je w kanapkach z wędlinką

Ja nie lubię Pierwszej z polskich seriali oglądam jedynie M jak M i Na Wspólnej.
Uwielbiam House'a, Jak poznałem Waszą Matkę, Diabli Nadali, Criminal Minds, CSI Miami, itp. itp.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Ja czekam na moje tasiemce, które zaczynają się już nie długo
Czy są tu fanki Chirurgów i Prywatnej Praktyki?
Jakby leciało na AXN czy innym dostępnym mi kanale to bym oglądała a z tego co wiem, nowe sezony to tylko na Fox Life którego nie mam tak samo z Gotowymi na wszystko, też tylko na tym kanale a na innym to lata świetlne nim puszczą...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:53   #783
kamciurka
Zakorzenienie

czesc kochane
mialam wczoraj odpisac, ale wsiorbalo mi wszystkie cytaty, wkurzylam sie i poszlam spac
gratuluje wszystkim mamusiom, ktore dowiedzialy sie plci dzieciaczkow
dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki za moje lozysko
u mnie nic ciekawego, TZ ciagle pracuje, teraz troszke moglam sie ruszyc, wiec wychodzilam z domu, ale znowu leze, zeby nie przeginac

aaaa i wybaczcie ktos pytal jaki wozek chce kupic, nie pamietam kto ale linka wstawiam kolor 05 http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...806530675.html

http://www.youtube.com/watch?v=HYbxifkaKrA

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:54   #784
uska000
Zadomowienie

dziewczynki czesc ;*

ogarnela mnie dzis depresja jesienna;(

ahh z lozka sie nie chce wychodzic

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:16   #785
Haniula
Zakorzenienie

moja corka pierwszy raz zapodała mi całą serie kopniakow na raz hehe super uczucie , a teraz juz znowu lecą pojedyncze
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:18   #786
anankee
Rozeznanie

MissZuzia każda wersja ubioru dzieciaczka, ktorą podałaś jest dobra (na pampersa nie trzeba zadnych majtek zakładać, sam się trzyma). Czy założysz bodziaka z długim rękawem i na to śpiochy czy pajaca, to zależy tylko od temperatury jaką masz w domu. Ale lepiej dziecka nie przegrzewać, maluszkom na ogół jest cieplej niż dorosłym (krew szybciej krąży), tylko nie sugerować się zimnymi rączkami i stópkami (na karku się sprawdza).

ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

ja dziś na badaniach byłam w labku.

dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ja muszę się zająć sama sobą, małą, domem i jeszcze nim, bo nawet sobie szklanki herbaty z kuchni do pokoju nie przeniesie także fajnie mam

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:22
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:21   #787
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
MissZuzia każda wersja ubioru dzieciaczka, ktorą podałaś jest dobra (na pampersa nie trzeba zadnych majtek zakładać, sam się trzyma). Czy założysz bodziaka z długim rękawem i na to śpiochy czy pajaca, to zależy tylko od temperatury jaką masz w domu. Ale lepiej dziecka nie przegrzewać, maluszkom na ogół jest cieplej niż dorosłym (krew szybciej krąży), tylko nie sugerować się zimnymi rączkami i stópkami (na karku się sprawdza).

ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

dzięki za odpowiedź chciałabym coś zamówić już z netu, wczoraj widziałam na paru stronkach bardzo fajne pajacyki czy śpioszki, ale najlepiej opłaca sie zamawiać od razu więcej rzeczy, więc zamowię dodatkowo body czy kaftaniki, wtedy tranposrt rozkłada się już naprawdę groszowo na każdą sztukę.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:26   #788
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Witajcie brzuszki i mamusie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:31   #789
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Mamuśki!!

Ja cały czas czekam na kopniaczki.... Tak bym już chciała czuć Małą

Poza tym ok.2 dni temu zauważyłam wyciekający, przezroczysty płyn z (.)(.)

Kropeczko, a czy te jeansy to rurki?(wąskie nogawki?)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:48   #790
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczynki czesc ;*

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ja muszę się zająć sama sobą, małą, domem i jeszcze nim, bo nawet sobie szklanki herbaty z kuchni do pokoju nie przeniesie także fajnie mam
to masz niezłe zakręcenie w domu

Lucy siara pewnie, mi nic nie leci, ale czasem leci a czasem nie (ale złota myśl)
Stary 2011-09-20, 09:50   #791
n1kotynka
Zadomowienie

heelloł Mamusie

Cytat:
aaaa
no to masz dobre wytlumaczenie
rozumiemy i odpuszczmy

udalo Ci sie wszystko pozalatwiac?

A ja dzisiaj caly dzien przespalam, ale udalo mi sie nadrobic tasiemce - obejrzalam pierwsza milosc i m jak milosc - czyli minus jakies 1000 szarych komorek
no już prawie wszystko, jade jeszcze dzisiaj do krakowa i zostaję do końca tygodnia potem już jestem stacjonarnie w wawie i znowu codziennie na wizażu

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

czuję się jak w pierwszym trymestrze. Od kilku dni chodziły za mną jajka na miękko na śniadanie. Dzisiaj sobie zrobiłam, zjadłam łyżeczkę i co... nie mam ochoty, nie smakuje do tego wróciły mdłości co jakiś czas i zawroty głowy.

ktoś pisał o anemii, a ja pytałam o to jakie wyniki przy anemii miał, nie wiem czy była odpowiedź czy przegapiłam...
ja też sie tak czuje ostatnio, coś chce mi się jeść, za chwilę nie, huśtawki nastrojów, wściekam się z niewiadomo jakiego powodu no i znowu jestem śpiąca

ja mam anemię i mam hemoglobinę na poziomie 10,7. póki co biorę chelaferr forte 3 tabl dziennie i jak sie nie poprawi to mam dostać żelazo na receptę

Cytat:
dziewczynki czesc ;*

ja jeszcze siedzę w łóżku i nie chce mi się jechać znowu pociągiem tak że ehhhh
miałam jechać o 12 ale nie zbiorę się i pojade o 15
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:55   #792
Mijus
Rozeznanie

Ćwiczenia zaliczone Człowiek jak się porusza i dotleni to odrazu lepiej się czuje
Zaraz lecę do weta na zdjęcie szwów kici i kontrolę, oby wszystko było ok

Cytat:
dziewczynki czesc ;*

Kochana raz dwa z tego wyrka i na spacer do parku, sklepu z dziecięcymi rzeczami, do warzywniaka po coś ulubionego itd.
Nie daj się temu chochlikowi złych nastrojów

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
moja corka pierwszy raz zapodała mi całą serie kopniakow na raz hehe super uczucie , a teraz juz znowu lecą pojedyncze
Super
Stary 2011-09-20, 09:57   #793
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy siara pewnie, mi nic nie leci, ale czasem leci a czasem nie (ale złota myśl)
pięknie powiedziane
Stary 2011-09-20, 09:59   #794
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja też sie tak czuje ostatnio, coś chce mi się jeść, za chwilę nie, huśtawki nastrojów, wściekam się z niewiadomo jakiego powodu no i znowu jestem śpiąca

ja mam anemię i mam hemoglobinę na poziomie 10,7. póki co biorę chelaferr forte 3 tabl dziennie i jak sie nie poprawi to mam dostać żelazo na receptę
a hematokryt jaki masz? bo mi właśnie hematokryt spadł, a wczoraj na wizytę nie wzięłam mojej teczki i nie miałam ani wyników, ani karty ciąży ani nic i w piątek mu dopiero pokażę

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
pięknie powiedziane
nie ma jak głębokie przemyślenia po drzemce
Stary 2011-09-20, 10:00   #795
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hejka

Jaka ja jestem niewyspana... wstaje 3 razy w nocy zeby cos zjesc tez was napada taki głód? jak nie zjem to mi sie zbiera na
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Gratuluje synusia!!

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Jutro moj TZ ma gastroskopie i boje sie o niego.Widze jak to przezywa,pewnie nie bedzie dzisiaj spal z nerwow,ja chyba tez.
Trzymam kciuki za TŻ, gastro jest chyba pod znieczuleniem tzn glupim jasiem, teściowa miała i mówiła że da się przeżyć, bedzie dobrze

Cytat:

Natisska, gratuluje synusia !!! Jajca zalaly nasz watek
Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Natisska,
gratuluję synka
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

natisska gratuluję synka, pewnie jesteś bardzo dumna z męskiego potomka
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
natisska gratuluje synka
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
super, gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
natisska gratuluje synka
Dziewczyny dziękujemy z Juniorem za gratki Pewka, że jestem dumna, marzyłam o pierwszym chłopcu Mamy tylko problem z imieniem, mi sie podoba Staś, Igor, Jakub a mąż ciągle mówi.... Adolf nie powiem nawet jak mnie tym wkurza...

Cytat:

Ja czekam na moje tasiemce, które zaczynają się już nie długo
Czy są tu fanki Chirurgów i Prywatnej Praktyki?
AAa ja jestem ogramna fanka chirurgów, oglądam na bieżaco na iitv w czwartek dwa premierowe odcinki

A tak w ogole to chyba Inutil pisała o jajkach na miękko... lece gotować

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 10:02   #796
Anabellita
Zadomowienie

Hejka
Właśnie siedzę w łóżeczku i popijam kakao
Niedługo jednak będę musiała się zwlec z wyrka bo nie mam chleba na śniadanko i muszę się na zakupy wybrać
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agawoo no to chyba coś nie tak. Nie wiem o co chodzi, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że szef uniemożliwia Ci wyjście do lekarza???
Jeśli chodzi o prawa pracowników to ja doskonale wiem, że nie jest tak jak powinno być. Mój szef to szycha w mieście i nikt mu nie podskoczy(jeździ samochodem pod wpływem, lub na wielkim kacu, nawet policji się nie boi). Facet wyprawia co mu się podoba. Ludzi ma za hołotę. Wiadomo że teraz każdemu na pracy zależy i nikt mu się nie sprzeciwi. A on jeszcze potrafił wyskoczyć z tekstem "jak się nie podoba to może się Pani zwolnić"
U mnie jak ciężarna chciała iść na badania to nie było problemu z wyjściem, ale trzeba było odpracować czas wyjścia!
Cytat:
ktoś pisał o anemii, a ja pytałam o to jakie wyniki przy anemii miał, nie wiem czy była odpowiedź czy przegapiłam...
Inutil to ja mam coraz gorsze wyniki hemoglobiny. Norma to 11,0 -15,5. W pierwszym badaniu było 13,3( czyli zupełnie w porządku), a na ostatnich wynikach spadło do 11,8 (zbliża się do granicy). W piątek idę do gina, zobaczymy co mi powie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:06   #797
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
a hematokryt jaki masz? bo mi właśnie hematokryt spadł, a wczoraj na wizytę nie wzięłam mojej teczki i nie miałam ani wyników, ani karty ciąży ani nic i w piątek mu dopiero pokażę

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

nie ma jak głębokie przemyślenia po drzemce
poszłam po wyniki i mam tak:
leukocyty -11,2 ( takie mam od początku ciąży, lekko podwyższone)
erytrocyty - 3,3 ( norma 3,7 - 5,1)
hemoglobina 10,7 ( norma 12-16)
hematokryt 30 ( norma 37-47)
a reszta w normie
Stary 2011-09-20, 10:08   #798
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
...

ja mam anemię i mam hemoglobinę na poziomie 10,7. póki co biorę chelaferr forte 3 tabl dziennie i jak sie nie poprawi to mam dostać żelazo na receptę ...
Właśnie przez anemię mozesz być śpiąca i wiecznie zmęczona.
Mi cała reszta wyników krwi się pogorszyła, choć jeszcze mieści siuę w normie

-------------------
Widzę, ze masz inną normę hemoglobiny (12-16) u mnie jest (11,0 - 15,5)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-20 o 10:12
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:11   #799
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Mam pytanko
wersje ubioru dziecka to:
1. body z długim i na to pajac z długim czy lepiej na body założyć spiochy? skoro body już ma długi rękaw to po co znów coś długiego (pajac) nakladać? Czy chodzi tu o tą warstwę więcej dla maluszka -wszędzie piszą żeby ubierac dziecko jedna wastwę więcej niż samemu
2. kaftanik plus pajac czy też śpiochy? co wtedy na pupę z pieluchą? Jakieś majtki
3. sam pajac może być? czy to tylko wersja letnia?

Kurka chcę zacząć kupowac i nie wiem ile czego i najwazniejsze - CO DO CZEGO mam dylematy i dywaguję jak nad wózkiem!!! Dobrze że mebelki już mam wybrane bo co by to było
Możesz na you tubie wpisać ubieranie noworodków i tam są rady położnych

Dziś byłam na badaniu morfologii i moczu i pielęgniarka ledwo mi się przebiła do żyły ,powiedziała ,ze mam zrosty straszne i żebym smarowała altacetem bo później nikt mi już z tej ręki krwi nie pobierze ,ale zapytam w czwartek gina czy moge to używać i czy coś to daje .Pewnie mi się to zrobiło od ciągłeo podawania kroplówek w I trymestrze
Przyszły mi z all koszule nocne które zamawiałam i masakra ,miał byc rozm. M a jest chyba XXXL i są znniszczone.Kupiłam używki pierwszy raz na all i bardzo żałuje.Jak myślicie mogła bym odzyskać kasę za nie i oddać to dziadostwo w pi#du.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:12   #800
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Inutil to ja mam coraz gorsze wyniki hemoglobiny. Norma to 11,0 -15,5. W pierwszym badaniu było 13,3( czyli zupełnie w porządku), a na ostatnich wynikach spadło do 11,8 (zbliża się do granicy). W piątek idę do gina, zobaczymy co mi powie
ja niestety też zbliżam się do granicy z tą hemoglobiną....
Ginka powiedziała mi, że mam się lepiej odżywiać. Aż się głupio poczułam.
Stary 2011-09-20, 10:13   #801
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie przez anemię mozesz być śpiąca i wiecznie zmęczona.
Mi cała reszta wyników krwi się pogorszyła, choć jeszcze mieści siuę w normie
ajj wiesz i tak się czuję właśnie, tyle, że ja już miałam takie problemy i lekarz mówi, że niedobrze, że już teraz wyszło bo jeszcze dość wcześnie jest
muszę iść i zbadać krew znowu w przyszłym tygodniu
Stary 2011-09-20, 10:14   #802
anankee
Rozeznanie

eliza w ciągu 10 dni możesz zrezygnować z zakupu na allegro i nie musisz się tłumaczyć dlaczego. tylko odsyłasz na wlasny koszt i sprzedawca raczej nie zwróci ci kosztów wysyłki

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:22   #803
Anulka_86
Raczkowanie

Lucy1111 też już bym chciała czuć ruchy mojej kruszynki - musimy jeszcze trochę poczekać.

Dziewczyny macie też tak jak ja? jesteście częściej glodne i nie wiecie co zjeść? ja po prostu otwieram lodówkę i patrze- znowu to samo- wędlina, serek biały ,żółty... itp. pomidor... ile mogę jeść to samo!!!
nie mam pomysłów już. Muszę częściej bo jestem głodna ale nudzi mnie już to jedzenie!
nie potrafię już wymyślać.
A Wy co jadacie na śniadanie?
od razu piszę ,że u mnie płatki z mlekiem nie wchodzą w grę bo nie trawie już czystego mleka... a ciepłego tym bardziej.

A co na obiadek robicie dzisiaj?

I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy. Ja chodzę to prywatnego lekarza i jestem bardzo zdowolona. Płacę za każdą wizytę 100 zł. Zawsze mam USG. tylko teraz jak pójdę w 20 tygodniu to USG będzie trwało 0,5 godziny ( to będzie to badanie prenatalne) i już mi powiedziała, że 150 ale tylko ten jeden raz.
Na temat witamin nigdy mi nic nie mówiła - które lepsze które gorsze...
Brałam przed ciąża kwas foliowy jakieś 1,5 miesiąca i biorę dalej ( choc miałam małe przerwy bo strasznie drapałam się po udach.... to było straszne!!!!! myślałam ,że może właśnie od kwasu - że niby jestem uczulona.... ale to nie od tego).... w drugim miesiącu i trzecim brałam Centrum materna ale one są drogie i sprawdzałam skład i kupiłam teraz vitaminer- prenatal - skład podobny i 60 tabletek za 21,00 zł,

A Wy co bierzecie?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 10:24   #804
uska000
Zadomowienie

dziekuje dziewczynki za pocieszenie ale jak tu wyjsc na spacer jak leje i leje;(
do sklepu nie mam po co isc bo dla malego mam kupe ciuchow zrezszta slabo z kasa

walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:28   #805
Anulka_86
Raczkowanie

co do hemoglobiny to zauważcie ,że są w różnych jednostkach - dlatego macie różne granice

11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l)
Stary 2011-09-20, 10:32   #806
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
co do hemoglobiny to zauważcie ,że są w różnych jednostkach - dlatego macie różne granice

11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l)
aa no ja mam 10,7 g/dl
Stary 2011-09-20, 10:36   #807
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy1111 też już bym chciała czuć ruchy mojej kruszynki - musimy jeszcze trochę poczekać.

Dziewczyny macie też tak jak ja? jesteście częściej glodne i nie wiecie co zjeść? ja po prostu otwieram lodówkę i patrze- znowu to samo- wędlina, serek biały ,żółty... itp. pomidor... ile mogę jeść to samo!!!
nie mam pomysłów już. Muszę częściej bo jestem głodna ale nudzi mnie już to jedzenie!
od razu piszę ,że u mnie płatki z mlekiem nie wchodzą w grę bo nie trawie już czystego mleka... a ciepłego tym bardziej.

I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy. Ja chodzę to prywatnego lekarza i jestem bardzo zdowolona. Płacę za każdą wizytę 100 zł. Zawsze mam USG. tylko teraz jak pójdę w 20 tygodniu to USG będzie trwało 0,5 godziny ( to będzie to badanie prenatalne) i już mi powiedziała, że 150 ale tylko ten jeden raz.
Brałam przed ciąża kwas foliowy jakieś 1,5 miesiąca i biorę dalej ( choc miałam małe przerwy bo strasznie drapałam się po udach.... to było straszne!!!!! myślałam ,że może właśnie od kwasu - że niby jestem uczulona.... ale to nie od tego).... w drugim miesiącu i trzecim brałam Centrum materna ale one są drogie i sprawdzałam skład i kupiłam teraz vitaminer- prenatal - skład podobny i 60 tabletek za 21,00 zł,

A Wy co bierzecie?
a który jesteś tydzień?
ja 18t2d :/
biorę pharmaton martuelle.
I z pomysłami na śniadania i kolacje też jest ciężko
muszę sobie urozmaicać, bo inaczej, gdybym jadła jeden produkt w kółko, to bym zwariowała. Teraz np. jem bułki mleczne z dżemem. Parę dni temu miałam chętkę na serek topiony. Muszę kupić jakąś wędlinę, bo czuję, że będę miała na nią jutro ochotę
W międzyczasie owoce. Jem dużo jabłek.

Cytat:
dziekuje dziewczynki za pocieszenie ale jak tu wyjsc na spacer jak leje i leje;(
do sklepu nie mam po co isc bo dla malego mam kupe ciuchow zrezszta slabo z kasa

walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p
Zapomniałam napisać, że Twoja sesja zdjęciowa jest fantastyczna Piękną pamiątkę będziesz miała
Stary 2011-09-20, 10:43   #808
Anulka_86
Raczkowanie

jedzenie ... jedzeniem... a jak Wam się chce pić to co preferujecie?
Ja od paru tygodni nie pije nic innego ( oprócz herbaty oczywiście bo kawa nie za bardzo mi teraz smakuje) oprócz soku z czarnej porzeczki i soku pomarańczowego. Mogę to pić litrami. sok pomarańczowy w szczególności.
Woda nie smakuje .... i co mam z tym zrobić ?
A jak u Was z tym pragnieniem?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Lucy1111
Ja jestem w 17 tygodniu i 5 dni.
Nie widziałam takich witamin jakie Ty bierzesz... poczytam troszkę o nich i może zmienię następnym razem.
Co do owoców to ja winogrono i także bardzo mi smakują jabłka

idę na zakupy... może coś mi się rzuci w oczy dobrego na obiad i kolacje.
Stary 2011-09-20, 10:47   #809
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamunie!!
Cytat:

A Wy co bierzecie?
Lekarz mi radził brać Prenatal Classic i tego się stosuje ( wczoraj przyszła mi paczka 90 tabl za 20 zł, a kupowałam kilka innych preparatów, to i koszt wysylki był ok)

ja dzis zrobiłam sałatkę makaronową z tuńczykiem i wszystkim co znalazłam w lodówce( oliwki zielone, ser feta, ogórek małosolny,groszek konserwowy) wyszła pycha

a soków to prawie w ogóle nie pije, na razie mi nie podchodzą, najczęsciej woda, albo herbata.
Albo eliksir zdrowia z miodu, cytryny, imbiru no i wody oczywiście

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-09-20 o 10:51
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:49   #810
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
masakra z takim szefem

Cytat:
poszłam po wyniki i mam tak:
leukocyty -11,2 ( takie mam od początku ciąży, lekko podwyższone)
erytrocyty - 3,3 ( norma 3,7 - 5,1)
hemoglobina 10,7 ( norma 12-16)
hematokryt 30 ( norma 37-47)
a reszta w normie
ja robiłam badania w przeciągu dwóch tygodni:

hemoglobina - 12,1 -> 11,8 g/dl (norma 12-16)
hematokryt - 35,2 -> 32,7 % (norma 37-47)

mówiłam lekarzowi o tym, ale nie pamiętałam wartości, w piątek pokażę. Poza tym jestem śpiąca i zaczęło mnie mdlić czasem i zawroty głowy wróciły dlatego zastanawiam czy coś tam nie zaczyna się dziać. A nigdy nie miałam problemów z wynikami

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Możesz na you tubie wpisać ubieranie noworodków i tam są rady położnych

Dziś byłam na badaniu morfologii i moczu i pielęgniarka ledwo mi się przebiła do żyły ,powiedziała ,ze mam zrosty straszne i żebym smarowała altacetem bo później nikt mi już z tej ręki krwi nie pobierze ,ale zapytam w czwartek gina czy moge to używać i czy coś to daje .Pewnie mi się to zrobiło od ciągłeo podawania kroplówek w I trymestrze
Przyszły mi z all koszule nocne które zamawiałam i masakra ,miał byc rozm. M a jest chyba XXXL i są znniszczone.Kupiłam używki pierwszy raz na all i bardzo żałuje.Jak myślicie mogła bym odzyskać kasę za nie i oddać to dziadostwo w pi#du.
ja nigdy nie oddawałam, ale wydaje mi się że można
ja też mam kiepskie żyły, nie mogą mi się wkuć jak trzeba nigdy. gmerają, wiercą a jak już się wkują to kiepsko ze spływaniem

poszukam sobie na youtube, może się przyda na coś.
Muszę sobie zrobić konkretną listę co potrzeba jeszcze, poza ciuchami to nic nie mam

Cytat:

I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy.

A Wy co bierzecie?
ja tak mam. Nie mam kompletnie pomysłu na obiady na śniadanie zawsze to samo, kanapki. Otwieram lodówkę i niby pełno jedzenia a wszystko wydaje mi się niedobre. Nawet w sklepie na zakupach nie potrafię wybrać nic co mi na smakowite wygląda.

Mi lekarz nie mówił jakie witaminy mam brać, powiedział, że większość ma podobny skład i chodzi po prostu żeby pokryć zapotrzebowanie. Mi się kończyło pharmaton maturelle, ale mam jeszcze jedno opakowanie Prenatalu (wcześniej niedobrze mi było po tych tabletkach) i spróbuję znowu je brać, bo żal mi całego opakowania wywalić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości