|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
kropeczkaa jak z rozmiarem? bo ja przed ciaza nosilam 38 i takie kupilam jeansy cia azowe i caly czas mi sa duuuzo za duze
![]() inutil dzieki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie lubię Pierwszej ![]() Uwielbiam House'a, Jak poznałem Waszą Matkę, Diabli Nadali, Criminal Minds, CSI Miami, itp. itp. Cytat:
![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() mialam wczoraj odpisac, ale wsiorbalo mi wszystkie cytaty, wkurzylam sie i poszlam spac ![]() gratuluje wszystkim mamusiom, ktore dowiedzialy sie plci dzieciaczkow ![]() dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki za moje lozysko ![]() u mnie nic ciekawego, TZ ciagle pracuje, teraz troszke moglam sie ruszyc, wiec wychodzilam z domu, ale znowu leze, zeby nie przeginac ![]() aaaa i wybaczcie ktos pytal jaki wozek chce kupic, nie pamietam kto ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HYbxifkaKrA |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
dziewczynki czesc ;*
ogarnela mnie dzis depresja jesienna;( ahh z lozka sie nie chce wychodzic
#785 |
Zakorzenienie
|
moja corka pierwszy raz zapodała mi całą serie kopniakow na raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Rozeznanie
|
MissZuzia każda wersja ubioru dzieciaczka, ktorą podałaś jest dobra (na pampersa nie trzeba zadnych majtek zakładać, sam się trzyma). Czy założysz bodziaka z długim rękawem i na to śpiochy czy pajaca, to zależy tylko od temperatury jaką masz w domu. Ale lepiej dziecka nie przegrzewać, maluszkom na ogół jest cieplej niż dorosłym (krew szybciej krąży), tylko nie sugerować się zimnymi rączkami i stópkami (na karku się sprawdza).
![]() ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc ![]() ![]() ja dziś na badaniach byłam w labku. dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-09-20 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Witajcie brzuszki i mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki!!
Ja cały czas czekam na kopniaczki.... Tak bym już chciała czuć Małą ![]() Poza tym ok.2 dni temu zauważyłam wyciekający, przezroczysty płyn z (.)(.) ![]() Kropeczko, a czy te jeansy to rurki?(wąskie nogawki?) |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lucy siara pewnie, mi nic nie leci, ale czasem leci a czasem nie (ale złota myśl) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Zadomowienie
|
heelloł Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam anemię i mam hemoglobinę na poziomie 10,7. póki co biorę chelaferr forte 3 tabl dziennie i jak sie nie poprawi to mam dostać żelazo na receptę ![]() Cytat:
miałam jechać o 12 ale nie zbiorę się i pojade o 15 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Rozeznanie
|
Ćwiczenia zaliczone
![]() ![]() Zaraz lecę do weta na zdjęcie szwów kici i kontrolę, oby wszystko było ok ![]() Cytat:
Nie daj się temu chochlikowi złych nastrojów ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- nie ma jak głębokie przemyślenia po drzemce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Jaka ja jestem niewyspana... wstaje 3 razy w nocy zeby cos zjesc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny dziękujemy z Juniorem za gratki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak w ogole to chyba Inutil pisała o jajkach na miękko... lece gotować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#796 | ||
Zadomowienie
|
Hejka
Właśnie siedzę w łóżeczku i popijam kakao ![]() Niedługo jednak będę musiała się zwlec z wyrka bo nie mam chleba na śniadanko i muszę się na zakupy wybrać ![]() Cytat:
![]() U mnie jak ciężarna chciała iść na badania to nie było problemu z wyjściem, ale trzeba było odpracować czas wyjścia! Cytat:
![]() |
#797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
leukocyty -11,2 ( takie mam od początku ciąży, lekko podwyższone) erytrocyty - 3,3 ( norma 3,7 - 5,1) hemoglobina 10,7 ( norma 12-16) hematokryt 30 ( norma 37-47) a reszta w normie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi cała reszta wyników krwi się pogorszyła, choć jeszcze mieści siuę w normie ------------------- Widzę, ze masz inną normę hemoglobiny (12-16) u mnie jest (11,0 - 15,5)
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-20 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś byłam na badaniu morfologii i moczu i pielęgniarka ledwo mi się przebiła do żyły ,powiedziała ,ze mam zrosty straszne i żebym smarowała altacetem bo później nikt mi już z tej ręki krwi nie pobierze ,ale zapytam w czwartek gina czy moge to używać i czy coś to daje .Pewnie mi się to zrobiło od ciągłeo podawania kroplówek w I trymestrze ![]() Przyszły mi z all koszule nocne które zamawiałam i masakra ,miał byc rozm. M a jest chyba XXXL i są znniszczone.Kupiłam używki pierwszy raz na all i bardzo żałuje.Jak myślicie mogła bym odzyskać kasę za nie i oddać to dziadostwo w pi#du.
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginka powiedziała mi, że mam się lepiej odżywiać. Aż się głupio poczułam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę iść i zbadać krew znowu w przyszłym tygodniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
eliza w ciągu 10 dni możesz zrezygnować z zakupu na allegro i nie musisz się tłumaczyć dlaczego. tylko odsyłasz na wlasny koszt i sprzedawca raczej nie zwróci ci kosztów wysyłki
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Lucy1111 też już bym chciała czuć ruchy mojej kruszynki - musimy jeszcze trochę poczekać.
Dziewczyny macie też tak jak ja? jesteście częściej glodne i nie wiecie co zjeść? ja po prostu otwieram lodówkę i patrze- znowu to samo- wędlina, serek biały ,żółty... itp. pomidor... ile mogę jeść to samo!!! nie mam pomysłów już. Muszę częściej bo jestem głodna ale nudzi mnie już to jedzenie! nie potrafię już wymyślać. A Wy co jadacie na śniadanie? od razu piszę ,że u mnie płatki z mlekiem nie wchodzą w grę bo nie trawie już czystego mleka... a ciepłego tym bardziej. A co na obiadek robicie dzisiaj? I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy. Ja chodzę to prywatnego lekarza i jestem bardzo zdowolona. Płacę za każdą wizytę 100 zł. Zawsze mam USG. tylko teraz jak pójdę w 20 tygodniu to USG będzie trwało 0,5 godziny ( to będzie to badanie prenatalne) i już mi powiedziała, że 150 ale tylko ten jeden raz. Na temat witamin nigdy mi nic nie mówiła - które lepsze które gorsze... Brałam przed ciąża kwas foliowy jakieś 1,5 miesiąca i biorę dalej ( choc miałam małe przerwy bo strasznie drapałam się po udach.... to było straszne!!!!! myślałam ,że może właśnie od kwasu - że niby jestem uczulona.... ale to nie od tego).... w drugim miesiącu i trzecim brałam Centrum materna ale one są drogie i sprawdzałam skład i kupiłam teraz vitaminer- prenatal - skład podobny i 60 tabletek za 21,00 zł, A Wy co bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczynki za pocieszenie
![]() do sklepu nie mam po co isc bo dla malego mam kupe ciuchow zrezszta slabo z kasa ![]() walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p
#805 |
Raczkowanie
|
co do hemoglobiny to zauważcie ,że są w różnych jednostkach - dlatego macie różne granice
11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l) |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 18t2d :/ biorę pharmaton martuelle. I z pomysłami na śniadania i kolacje też jest ciężko ![]() muszę sobie urozmaicać, bo inaczej, gdybym jadła jeden produkt w kółko, to bym zwariowała. Teraz np. jem bułki mleczne z dżemem. Parę dni temu miałam chętkę na serek topiony. Muszę kupić jakąś wędlinę, bo czuję, że będę miała na nią jutro ochotę ![]() W międzyczasie owoce. Jem dużo jabłek. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
jedzenie ... jedzeniem... a jak Wam się chce pić to co preferujecie?
Ja od paru tygodni nie pije nic innego ( oprócz herbaty oczywiście bo kawa nie za bardzo mi teraz smakuje) oprócz soku z czarnej porzeczki i soku pomarańczowego. Mogę to pić litrami. ![]() Woda nie smakuje .... i co mam z tym zrobić ? A jak u Was z tym pragnieniem? ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Lucy1111 Ja jestem w 17 tygodniu i 5 dni. Nie widziałam takich witamin jakie Ty bierzesz... poczytam troszkę o nich i może zmienię następnym razem. Co do owoców to ja winogrono i także bardzo mi smakują jabłka idę na zakupy... może coś mi się rzuci w oczy dobrego na obiad i kolacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie!!
Cytat:
ja dzis zrobiłam sałatkę makaronową z tuńczykiem i wszystkim co znalazłam w lodówce( oliwki zielone, ser feta, ogórek małosolny,groszek konserwowy) wyszła pycha ![]() a soków to prawie w ogóle nie pije, na razie mi nie podchodzą, najczęsciej woda, albo herbata. Albo eliksir zdrowia z miodu, cytryny, imbiru no i wody oczywiście ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-09-20 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hemoglobina - 12,1 -> 11,8 g/dl (norma 12-16) hematokryt - 35,2 -> 32,7 % (norma 37-47) mówiłam lekarzowi o tym, ale nie pamiętałam wartości, w piątek pokażę. Poza tym jestem śpiąca i zaczęło mnie mdlić czasem i zawroty głowy wróciły ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też mam kiepskie żyły, nie mogą mi się wkuć jak trzeba nigdy. gmerają, wiercą a jak już się wkują to kiepsko ze spływaniem ![]() poszukam sobie na youtube, może się przyda na coś. Muszę sobie zrobić konkretną listę co potrzeba jeszcze, poza ciuchami to nic nie mam ![]() Cytat:
![]() Mi lekarz nie mówił jakie witaminy mam brać, powiedział, że większość ma podobny skład i chodzi po prostu żeby pokryć zapotrzebowanie. Mi się kończyło pharmaton maturelle, ale mam jeszcze jedno opakowanie Prenatalu (wcześniej niedobrze mi było po tych tabletkach) i spróbuję znowu je brać, bo żal mi całego opakowania wywalić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.