Nasze blogi kosmetyczne - cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 21:05   #781
Candy Killer
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
IMHO profesjonalny to po prostu przeznaczony/stworzony głównie dla profesjonalistów. To nie chodzi o to, żebyś Ty jako zwykła osoba nie mogła kupić czegoś np. Kryolanu, ale te kosmetyki z założenia są przeznaczone dla makijażystów i charakteryzatorów.
Z pielęgnacją jest, jak sądzę, identycznie.[COLOR="Silver"]
jestdokladnie tak samo

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie jest dostępny (lub nie powinien być ) w sprzedaży detalicznej dla każdego.
no wiec wlasnie..czy papka jest dostepna w sklepach ? bo ja jej nie widzialam a ze pracuje w hurtowni kosmetycznej ktora ma kosmetyki dla gabinetow to mam papke pod reka i sa to kosmetyki typowo do gabinetow. wystepuje w dwoch pojemnosciach..mala teoretycznie detaliczna a duza dla pro.

nie bede sie klocic ale ja jej nigdzie nie widuje

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:07   #782
emememsik
po prostu Em :)

Na pewno gdzieś w Krakowie można ją kupić, w takich bardziej ekologicznych sklepach (na św. Gertrudy na przykład). Na ich stronie jest w dziale kosmetyków detalicznych.
Stary 2011-12-26, 21:10   #783
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=7321368 < chodzi mi o taki efekt, strasznie mi sie takie cos podoba, chetnie zrobilabym taka sesje beauty, ale nie wiem jak te usta zrobic
Mnie bardziej te oczy zauroczyły

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:12   #784
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wiecie, ja też nie uzależniam "odpowiedniej wagi" od samego BMI na ten przykład, bo to kwestia bardzo wielu czynników, ale po prostu na własnej skórze przekonałam się jak czasem cięzko dobrac leki i ich dawkę, gdy ktoś mało waży. Problem w tym, ze w dużej części przypadków waga 40kg to już nie tylko brak tkanki tłuszczowej ale i zanik masy mięśniowej. A lekarze są różni, moja lekarka nie goni mnie z wagą po pzychodni, ale bez ogórdek mówi skąd moje problemy z ciśnieniem, sercem czy kręgosłupem Ja najlepiej się czuję przy 45kg, a wyglądam przy 47
Stary 2011-12-26, 21:13   #785
Candy Killer
Zakorzenienie

na ich stronie ale nie sa dostepne w drogeriach normalnie ode mnie z firmy babeczka tez co miesiac kupuje wieksze ilosc do odsprzedazy bo ma jakis sklepik wiec w jakis malych moze sa dostepne ale nie sa to typowe detaliczne produkty dostepne dla kazdego.
fakt Jadwiga ma porobione kosmetyki detaliczne - male pojemnosci i kosmetyki pro- duze pojemnosci ktore miedzy soba skladem sie nie roznia wiec dla mnie sa pro wszystkie
co innego np bielenda ma typowo profesjonalne kosmetyki ktore nie maja odpowiednikow w seriach detalicznych
dla mnie szkoda troche bo sa to bardzo fajne produkty i powinnysmy miec do nich dostep bez problemow

pomine fakt ze ja osobiscie wole kosmetyki pro bo juz nie raz sie przekonalam ze sa lepsze mowie tu o pielegnacji włosy, ciało

Edytowane przez Candy Killer
Czas edycji: 2011-12-26 o 21:15
Stary 2011-12-26, 21:14   #786
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

ale szczerze to wątpię, żeby każda chuda osoba miała jakieś problemy zdrowotne... znam parę takich osób i no nie wiem nigdy nie słyszałam, żeby coś im było.
Tak swoją drogą ile masz wzrostu ?
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:22   #787
Candy Killer
Zakorzenienie

ja mam kolezanke ...ok 165 cm a wazy chyba 45kg..chudzinka taka ale nic jej nie dolega, je duzoo..po prostu taka jej uroda

Stary 2011-12-26, 21:25   #788
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja mam 159
Chochlik, nie każda ma, a czasem nie każda o tym wie. W każdym razie chude osoby czesto mają np ciut za niskie ciśnienie, z tym, że nie każdemu to wpływa na samopoczucie, więc często nawet o tym nie wiedzą Zrsztą kto mając np 20 lat regularnie mierzy owo ciśnienie itp ?
Stary 2011-12-26, 21:25   #789
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Ja bym chciała schudnąć z 15 kg, 10 to mus ja nie jem dużo, śmieciowe jedzenie bardzo rzadko, słodycze częściej tylko mam takie geny i taką budowę i mnie strasznie łatwo przytyć niestety choć mówią, że nie wyglądam na tyle kg, ile ważę, ale jak schudnę 15 kg to będzie dobrze

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:29   #790
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała schudnąć z 15 kg, 10 to mus ja nie jem dużo, śmieciowe jedzenie bardzo rzadko, słodycze częściej tylko mam takie geny i taką budowę i mnie strasznie łatwo przytyć niestety choć mówią, że nie wyglądam na tyle kg, ile ważę, ale jak schudnę 15 kg to będzie dobrze
ohohooo mam to samo :Pnie dosc ze miecha nie jem od 10 lat...odzywiam sie w miare zdrowo ..czasem rzuci sie jakis fast food ale bez przesady ale malo sie ruszam mimo ze w pracy wiecznie w ruchu jestem ale to mie to samo co cwiczenia no i dupkjaaa rosnie :P ja bym chciala tak minimum 15 zrzucic...a najpiekniej by bylo 20 haha

Stary 2011-12-26, 21:29   #791
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja mam 159
Chochlik, nie każda ma, a czasem nie każda o tym wie. W każdym razie chude osoby czesto mają np ciut za niskie ciśnienie, z tym, że nie każdemu to wpływa na samopoczucie, więc często nawet o tym nie wiedzą Zrsztą kto mając np 20 lat regularnie mierzy owo ciśnienie itp ?
no to przy tym wzroście też mogłabys ważyć więcej, niż 45/7 Ale jednak dobrze się z tym czujesz i jest ok no to wiesz
Cytat:
tylko zabrać się za to trudno
Ale ogólnie ja też łatwo tyję, wooolno chudnę :/ i to z 15-20 kg by się przydało
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:31   #792
nicRu
maszyna, nie człowiek

Gdyby nie szczupła budowa ciala, to pewnie bym mogla
Stary 2011-12-26, 21:35   #793
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Kurcze takie niskie liczby tu padają że się niewypowiadam Ja bym 60 chciała ważyć;P
jedyne wytłumaczenie to że mam 171
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:36   #794
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Ja nie wiem, jak się za to zabiorę, czy dam radę nie jeść słodyczy to męka będzie, bo ja nie jem często, ale jak mnie najdzie na czekoladę, to całą zjem w 20 minut

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
Kurcze takie niskie liczby tu padają że się niewypowiadam Ja bym 60 chciała ważyć;P
ja mam 175 i chciałabym 65

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-12-26, 21:46   #795
mini892
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Trochę mnie TU nie było i już nowy wątek. Zapraszam na kilka nowych notek na moim blogu pozdrawiam serdecznie

mini892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 22:28   #796
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
O, no to ja mam podobnie kiedyś moim marzeniem było 50 kg, teraz wiem, że nierealne, bo wyglądałabym jak zasuszony trupek już przy 55kg będę wyglądać bardzo chudo, przy 60kg czuję się szczupło, a teraz waham się kilka kg przed 70 - i każdy kto słyszy, że tyle ważę nie chce mi wierzyć, bo mówią, że wyglądam na mniej niż 60kg

ale święta to zło, ja nawet nie chcę na wadze stawać, jutro muszę w końcu zapłacić za siłownię i zacząć regularnie chodzić, bo się zapasę do końca już chyba
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 22:36   #797
yolcia1
Rozeznanie

Ja mam 168 cm i ważę 52...

U mnie swatch szminki make up factory
yolcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 22:36   #798
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
A mnie na pierwszym roku studiów przybyło 10 kg.... Powinnam się wziąć za siebie, ale mam słomiany zapał i cierpię na nieuleczalną miłość do jedzenie
Ja dopóki jeździłam miałam zawsze te 54 kg bez względu na to co jadłam..
Potem stopniowo coraz mniej treningu i wakacje u znajomych którzy bosko gotują no i tak stopniowo mi przybywało.. Teraz mam tak jak Ty te 10 kg ponadprogramowych

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31231797]Ja bym chociaż 55 chciała, a 40-48 to by było [/QUOTE]

Dokładnie takie same liczby bym podała.. Chociaż 55 kg a 48 to marzenie.. Niestety w moim przypadku nierealne.. Raz tyle miałam ale w liceum po kopenhaskiej.. A i wtedy nie byłam chuda.. Taka budowa.. Dużo tkanki mięśniowej
Tłuszczowej oczywiście też ale cii..

Ja za to w odróżnieniu od większości z was, dzisiejszy dzień spędziłam bardzo aktywnie..
Od rana byłam w NIKU.. Zrobiłam serię ABS, 75 minut/10 km na orbitreku, stretching, potem marsz z psem ok 6 km, sprzątanie, prasowanie, mycie auta.. Caaały dzień coś..
Muszę do sylwka choć odrobinę schudnąć.. Zawzięłam się tym razem..
Diety ciężko mi przychodzą ale na szczęście ćwiczyć uwielbiam

Cytat:
No niestety. U mnie wszyscy w rodzinie to dość niskie pączki to i ja taka jestem
Witam w klubie

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 22:38   #799
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

panno mrau a ile masz wzrostu? Mi też nie wieżą jak mówię (chociaż rzadko się przyznaję) że ważę ok 70 dzięki Bogu jakos po całym ciele się rozlewa i nie widać;P
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 22:52   #800
enn_
Zakorzenienie

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31232669]ale szczerze to wątpię, żeby każda chuda osoba miała jakieś problemy zdrowotne... znam parę takich osób i no nie wiem nigdy nie słyszałam, żeby coś im było.
Tak swoją drogą ile masz wzrostu ? [/QUOTE]
Chochliku, chudy =/= zdrowy - są osoby chude które np. naprawdę żywią się śmieciowo, zupełnie nieregularnie, nie uprawiają w ogóle sportu - serio sądzisz, że to korzystnie wpływa na zdrowie? Może nie widać tego teraz, ale prędzej czy później to w jakiś, bardziej lub mniej pośredni, sposób da o sobie znać.
Nie mówiąc już o tym, że sama bardzo niska waga może powodować problemy, chociażby z sercem i ciśnieniem o czym wspominała nicRu.
Nie ma reguły, że im szczuplejszy tym zdrowszy.
Poza tym to, że TY znasz kilka szczupłych osób i nie słyszałaś, żeby im coś było to, z całym szacunkiem, mało miarodajny wskaźnik.
Stary 2011-12-26, 22:57   #801
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pilar1899;31222767
ja chyba jak ją kupowałam,to była za mniej, 25 ? ale to było parę lat temu,więc może nie pamiętam :)[/QUOTE
ja zazwczyaj płacę koło 30 zł, nigdy nie płaciłam za nią w Douglasie 45 zł, a tam ją właśnie kupuję

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość

Zgadzam się. Tym bardziej, że dzieci teraz wszystko mają..Taki sam problem miałam z moim chrześniakiem, cudem chyba udało mi się dać mu coś czego nie ma, a i tak dostał niezliczoną ilość kolejnych samochodzików, rowerków, misiów, interaktywnych książeczek itp.. ( u mnie jest wiele okazji w czasie świąt- m.in imieniny Ewy, więc spotykamy się z całą bliższą i daleką rodziną, stąd młodsze pokolenie dostaje NAPRAWDĘ dużo prezentów - ja zaliczam się do młodszego)
\...
Udał się Mikołaj?
no ja zdałam sobię sprawę w te święta, że jestem pomiędzy. I to ten wiek, w którym się ma więcej do pogadania z ciotkami i wujami niż z nastolatkami. Życie.
A Mikołaj szalenie się udał, zwłaszcza że nie spodziewałam się, że od tylu osób dostanę prezenty. Najbardziej się cieszę z prezentu od Tż i od jego rodziców (kompletnie się nie spodziewałam, a jak już to obstawiałabym czekoladę, a tu prezencik m.in. kosmetyczny, który doskonale trafił w mój gust- kolor, sam produkt).
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31225836]no co Ty ? Może trafiłaś na zły egzemplarz ? Ja swojego virtuala miałam rok, jak nie dłużej[COLOR="Silver"]
u mnie było tak samo..
Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
btw. jutro rozpoczynają się wyprzedaże - wybieracie się na zakupy?
NIe. Wszystko mam. Chcę kupić jeansy, ale to nie na wyprzedaży, nie miałam czasu przymierzyć ich przed wyjazdem. Ale nie spieszy mi się.
Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
mhmmm tez tak mowilama sie obudzilam jak mi stuknelo 15kg na plusie :P tendencja wzrostowa panujeee !:P
tak, niby trochę przybyło i nic.. ale teraz fałdy mi na brzuchu przeszkadzają.. A w chudnięciu nie mam wsparcia Tż, on mnie lubi większą..

Cytat:
A mnie na pierwszym roku studiów przybyło 10 kg.... Powinnam się wziąć za siebie, ale mam słomiany zapał i cierpię na nieuleczalną miłość do jedzenie
Ha mi podczas pierwszych 2 miesięcy studiów, w tym większość w pierwszym miesiącu. Później schudłam, ale wszystko wróciło..

Cytat:
no ja juz zaczęłam się czuć jak słoń w składzie porcelany. Ja to nawet 60 bym nie chciała, gdy tyle warzyłam buzię miałam tylko ciut chudszą, ale ciało brzydkie. 62-64 to moja idealna waga, ale ja mam 174 lub ciut więcej (muszę zacząć się prosotwać...)
Cytat:

ja mam 175 i chciałabym 65
Musimy podać sobie ręce.. Więcej sportu i lepsze pory obiady, bo 21-22 nie są najlepszą porą, ale zajęcia mi uniemożliwiają teraz jedzenie w innych porach. Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni

Spędziłam dziś cudowny dzień cieszę się, że osoby mi bliskie się chyba lubią

no i powrót do ćwiczeń, na spokojnie, bo kręgosłup się buntuje, więc powoli będę pływać, aby sprawdzić czy ból minie, jak się zmniejszy zabiorę się za resztę ćwiczeń

Edytowane przez lele
Czas edycji: 2011-12-26 o 23:01
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 23:05   #802
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
panno mrau a ile masz wzrostu? Mi też nie wieżą jak mówię (chociaż rzadko się przyznaję) że ważę ok 70 dzięki Bogu jakos po całym ciele się rozlewa i nie widać;P
Tyle co Ty i od kilku miesięcy trzymam wagę na poziomie 68-69kg, nieważne czy jem dużo i się nie ruszam czy bardziej się pilnuję w najlepszym okresie ważyłam 60kg, a potem znalazłam mojego TŻa, który gotuje wspaniale i jest typem ektomorficznym, więc ile by nie jadł i tak nie tyje - zaczęłam z nim jadać, stołować się na jego kuchni i tak w ciągu prawie 4 lat mi przybyło parę kg ale w tym roku się zawzięłam - stwierdziłam, że na ślubie własnym wypadałoby dobrze wyglądać
Stary 2011-12-26, 23:09   #803
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

Musimy podać sobie ręce.. Więcej sportu i lepsze pory obiady, bo 21-22 nie są najlepszą porą, ale zajęcia mi uniemożliwiają teraz jedzenie w innych porach. Mam nadzieję, że niebawem się to zmieni
Ja jem obiad o normalnej porze w miarę, tylko zero ruchu jest u mnie i z tym jest problem, ale od nowego roku się zabiorę za siebie, muszę!
Tylko się boję, czy nie przytyję po tabletkach anty, bo zaczynam brać za niedługo...

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-12-26, 23:10   #804
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Chochliku, chudy =/= zdrowy - są osoby chude które np. naprawdę żywią się śmieciowo, zupełnie nieregularnie, nie uprawiają w ogóle sportu - serio sądzisz, że to korzystnie wpływa na zdrowie? Może nie widać tego teraz, ale prędzej czy później to w jakiś, bardziej lub mniej pośredni, sposób da o sobie znać.
Nie mówiąc już o tym, że sama bardzo niska waga może powodować problemy, chociażby z sercem i ciśnieniem o czym wspominała nicRu.
Nie ma reguły, że im szczuplejszy tym zdrowszy.
Poza tym to, że TY znasz kilka szczupłych osób i nie słyszałaś, żeby im coś było to, z całym szacunkiem, mało miarodajny wskaźnik.
To, że ktoś jest chory, bo prowadzi niezdrowy tryb życia to już zależy po prostu od osoby, a nie od tego, czy jest chudy czy nie...
I nie mówię, że im chudszy tym zdrowszy, tylko, żeby nie mówić od razu, że jak chudy to ma już automatycznie milion problemów ze zdrowiem, tylko dlatego, że jest chudy
Stary 2011-12-26, 23:11   #805
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Tylko się boję, czy nie przytyję po tabletkach anty, bo zaczynam brać za niedługo...
Ja odstawiam i też się boję, że przytyję
Stary 2011-12-26, 23:14   #806
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja odstawiam i też się boję, że przytyję
A jak brałaś to przytyłaś? Miałaś jakieś skutki uboczne? Bo jak czytam o tych skutkach, to mnie przerażenie ogarnia

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-12-26, 23:14   #807
nicRu
maszyna, nie człowiek

Osoby chude (nie szczupłe, a chude) jednak często mają. Tylko, tak jak mówię, to, co długo życia im nie utrudnia, może nagle dać o sobie znać. Tak samo jak w przypadku osób otyłych. Niby są gruszbe, niby ok, ale nagle trach i coś ze zdrowiem jest nie tak. Po prostu trzeba się kierować zasadą złotego środka.
Stary 2011-12-26, 23:16   #808
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31234960]I nie mówię, że im chudszy tym zdrowszy, tylko, żeby nie mówić od razu, że jak chudy to ma już automatycznie milion problemów ze zdrowiem, tylko dlatego, że jest chudy [/QUOTE]

Ale z Twojej wypowiedzi wynikało, że Twoim zdaniem jak chudy to dużo zdrowszy od tego grubszego - a to zupełnie tak nie działa...
Moja najlepsza przyjaciółka jest chuda, nawet bardzo. Prowadzi zdrowy tryb życia, regularne wartościowe posiłki, ruch kilka razy w tygodniu, a ma masę problemów ze zdrowiem - więcej niż ja, z moim nadbagażem. A to coś ze stawem kolanowym, a to coś nie tak z morfologią znowu, a to jakieś zapalenie, wirus, problemy z kręgami... Nie ma miesiąca w roku, żeby nie była u lekarza, w szpitalu bywa kilka razy w roku. Czasem aż mi jej szkoda, bo co do niej dzwonię to mi opowiada o kolejnej wizycie u lekarza
Stary 2011-12-26, 23:17   #809
Konto usunięte

a tam, tak naprawdę to samo może trafić i chudego i grubego i 'normalnego' bez względu na wagę
Stary 2011-12-26, 23:19   #810
nicRu
maszyna, nie człowiek

No "normalnego" jedna dolegliwości typowe dla osób otyłych czy za chudych nie trafiają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości