Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-26, 19:18   #781
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
ja objedzona aż mi źle w dodatku coś mnie kłuje w macicy i się martwię. Też tak macie???
pewnie sie rozciaga
ja biore nospe i licze twardnienia brzucha w paranoje juz popadam jakas
Stary 2011-12-26, 19:37   #782
karolca
Zakorzenienie

Hej My już w domu Dziś odwiedziliśmy drugich dziadków męża, tych fajnych. Babcia wygłaskała, wycałowała brzuszek, pozachwycała się mną, że tak ślicznie wyglądam, że brzuszek taki fajny i zgrabny. Aż miło mi się zrobiło. Oczywiście dała soków, miodu i innych przetworów.
W drodze powrotnej oczywiście mąż musiał zatrzymać się, abym mogła 'pogadać z przyrodą'. Mam już dość tego...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 19:46   #783
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
ja objedzona aż mi źle w dodatku coś mnie kłuje w macicy i się martwię. Też tak macie???
oj przylaczam sie. Dzis w nocy Robert dał mi tak popalic. Nie wiem czy zblokował nogą czy inna czescia swojego małego ciała, ale kazda pozycja lezaca była zla. Cała lewa strona mnie bolala i nawet plecy po tej stronie. Dopiero pozycja kleczaca zmigrowała Go chyba w inne miejsce,bo bol zszedl.
Myslę, że to kłucie to chyba własnie jak juz ktos pisał rozciąganie się macicy.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej My już w domu Dziś odwiedziliśmy drugich dziadków męża, tych fajnych. Babcia wygłaskała, wycałowała brzuszek, pozachwycała się mną, że tak ślicznie wyglądam, że brzuszek taki fajny i zgrabny. Aż miło mi się zrobiło. Oczywiście dała soków, miodu i innych przetworów.
W drodze powrotnej oczywiście mąż musiał zatrzymać się, abym mogła 'pogadać z przyrodą'. Mam już dość tego...
jeszcze Cie meczy "pawiowanie"?? kurcze niefajnieee...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 19:48   #784
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

jeszcze Cie meczy "pawiowanie"?? kurcze niefajnieee...
męczy... tym razem połączone z chorobą lokomocyjną. I to 10 km przed domem już Dobrze, że mąż jechał boczną drogą a nie przez miasto

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-26, 20:05   #785
joanaros
Zakorzenienie

Ja jestem w 31 tc i +7,5kg
Rozstępów na brzuchu nie widzę ale na innych częściach ciała są tyle, że sprzed ciąży jeszcze

Pokłóciłam się z TŻ i widzę, że jak się zdenerwuję to brzuch od razy twardy. Wzięłam nospę i leżę. Katar męczy okropnie

Mała kopie coraz mocniej czasem aż boli.
A dziś tak bardzo mi się chciało czekolady ale jestem dumna bo nie zjadłam
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 20:21   #786
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja jestem w 31 tc i +7,5kg
Rozstępów na brzuchu nie widzę ale na innych częściach ciała są tyle, że sprzed ciąży jeszcze

Pokłóciłam się z TŻ i widzę, że jak się zdenerwuję to brzuch od razy twardy. Wzięłam nospę i leżę. Katar męczy okropnie

Mała kopie coraz mocniej czasem aż boli.
A dziś tak bardzo mi się chciało czekolady ale jestem dumna bo nie zjadłam
ja jak sie denerwuje tez mi brzuch twardnieje
slodyczy mam dosc na razie ciasta sie objadlam az strach na wage wejść a juz mam 9kg na plusie mnie wczoraj cos malo kopal az sie zaczelam martwic ale chyba dzis nadrabia zaleglosci
Stary 2011-12-26, 21:23   #787
Zia_
Zadomowienie

Hej laseczki,

jej, ale obzarstwo w te swieta! A musze przyznac ze zoladek juz ma mniej miejsca, w sumie to mnie ratuje przed totalnym obzarstwem ale za to caly czas czuje sie pelna! Jak Ania sie nie rusza to smieje sie te to dlatego ze jak za bardzo przytlaczam pierogami i lazankami

Dzis u nas poczatek wyprzedazy i od razu zaszalalam - w godzine kupilam wielka siate ciuszkow, pewnie juz z polowe wyprawki mam. W nastepnych dniach kupimy pewnie mebelki, kocyki i wyprawka zacznie nabierac kszataltu

Cytat:
Tez tak ja myślę, że ten brak odpisywania jest związany z okresem swiatecznym takze daj mu jeszcze troche czasu

co do wózka to udało nam się zakupić Teutonie Mistral S ( kolor dokładnie tak jak z tego linku http://petitbebe.pl/TEUTONIA_Mistral...torba-499.html ), z gondolą , torbą, śpiworkiem całorocznym i adapterami do fotelika (którego jeszcze nie mamy, ale pewnie bedzie maxi cosi cabio fix).
Mebelki tez biale http://www.bellamy.pl/index.php/pl/offer/5 cały komplet udało nam się odkupić za 1200zł )))) wiec naprawde super okazja.
Mravka, super wozeczek - wyglada na porzadny! Kolor fajny dla chlopca, ale i dla dziewczynki pasowalby mi. A mebelki cudne - mi sie bardzo podobaja biale ale TZ ciagnie w strone drewnianych

Karolcia, bardzo mila twoja babcia - fajnie jest poprzebywac z serdecznymi osobami

Niki89 i Claudia - sliczne z Was brzuchacze

Natka - brzucho wow! Duzy ale zgrabniutki

Zaczynam zdawac sobie powoli sprawe jak sie zycie zmieni nam po porodzie. Juz teraz chcialabym sobie czasem podrzemac albo spac w nocy a nie da sie bo mala urzadza balety w brzuchu
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 21:27   #788
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Karolcia, bardzo mila twoja babcia - fajnie jest poprzebywac z serdecznymi osobami

Zaczynam zdawac sobie powoli sprawe jak sie zycie zmieni nam po porodzie. Juz teraz chcialabym sobie czasem podrzemac albo spac w nocy a nie da sie bo mala urzadza balety w brzuchu
To babcia męża ale razem z dziadkiem od samego początku są tacy serdeczni

Z tymi nocnymi baletami też tak mam. Ja chcę spać a tu takie mocne kopniaki, że się nie da

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-27, 05:32   #789
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry poświątecznie
ja już oczywiście nie śpię od około 4.00 nadrobiłam fejsbuka teraz biorę się za nasz wąteczek Mam nadzieję, że wszystkie całe i zdrowe

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 05:54   #790
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak ja myślę, że ten brak odpisywania jest związany z okresem swiatecznym takze daj mu jeszcze troche czasu

co do wózka to udało nam się zakupić Teutonie Mistral S ( kolor dokładnie tak jak z tego linku http://petitbebe.pl/TEUTONIA_Mistral...torba-499.html ), z gondolą , torbą, śpiworkiem całorocznym i adapterami do fotelika (którego jeszcze nie mamy, ale pewnie bedzie maxi cosi cabio fix).
Mebelki tez biale http://www.bellamy.pl/index.php/pl/offer/5 cały komplet udało nam się odkupić za 1200zł )))) wiec naprawde super okazja.
Urządzanie pokoiku to naprawde swietna sprawa, ale te ceny roznych rzeczy są powalające.

co do sprzedawców na all..rozków etc to ja jeszcze poki co nic nie zamawiałam, wiec niestety nie pomoge. Tez szukam opcji aby jak najwiecej rzeczy zamowic u jednego i nie placic X razy za przesylke.
wozek super a mebelki
My bedziemy chyba w ikei kupowac, ale nie jakies specjalne dzieciece tylko komody bym chciala, bo szafa duza stoi wiec dwie komody i jakis regal na zabawki pozniej sie dokupi i bedzie miodzio
Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
No ja dopiero 23 tydzień więc z zakupami czekam... zresztą nawet mnie na nie nie stać. Dopiero mama weźmie kredyt to kupie co trzeba.
Teraz to tylko ciuszki w lumpikach kupuję a tak to listę zrobiłam z rzeczami, które trzeba będzie kupić.
Jeju fajnie macie, że pokoik dzidzia ma osobno. Sofia będzie dzieliła pokój ze mną bo mieszkam z rodzicami, którzy są po rozwodzie i sąd zarządził, że ojciec ma duży pokój a my z mamą mój i mama śpi u mnie w pokoju na stercie kołder a ja w łóżku. Także łóżeczko spokojnie się zmieści, szafkę odstąpie swoją dla małej a przewijak kupie taki zwykły za 40 zł na allegro co się go kładzie na ramy od łóżeczka albo na łóżku będę przebierać.
Niestety życie nie wygląda tak jak marzy każda dziewczyna. Piękny dom, mąż, osobne pokoje na wszystko... ehh.
U mnie w domu to nawet Świąt się nie obchodzi bo same we dwie z mamą jestesmy... z odziną kontaktów nie ma dlatego tak często tu odpisuję. Wigilii też nie miałam. ale cieszę się, że wy tam za mnie świętujecie
niestety, zycie nie rozpieszcza ale dobrze ze masz wsparcie w mamie, napewno dacei sobie rade
Cytat:
A ja trochę taki mentor zadawania pytań czy propozycji tematów dziś chciałabym was zapytać już nie o zmiany na ciele jakie zauważyłyście tylko o mało przyjemną sprawę a mianowicie depilację i lewatywę przed porodem.

Nie obraźcie się oczywiście na mnie ale skoro i tak robi to położna to chyba nie jest to temat tabu ?

Ja osobiście zamierzam i sama się depilować i sama ''wyczyścić jelitka'' przed wyjazdem do szpitala. Tylko skąd mam wiedzieć czy już się zaczęło i czy już mogę się wyczyścić ?
Depilacja to nie problem bo myślę, że w miesiącu w którym będę miała rodzić będę depilować się codziennie, troszkę obsesyjnie, żeby czuć się komfortowo. ale co z tą lewatywą... i jak to zaaplikować ? oj czuję, że będę cudować haha
Ja bym zostawila lewatywe jednak osobie, ktora sie na tym zna Dla poloznej czy lekarza to codziennosc wiec nie ma sie co wstydzic. Poza tym niektore kobiety zaraz przed porodem maaj biegunki - organizm sam sie oczyszcza co do golenia to mi pomoze maz, jesli sama nie dam rady, choc kolezanka mi opowiadala, ze sama dala rade z lusterkiem (napet mi obrazowala jej sposob ) wiec moze i ja dam chociaz mi juz teraz ciezko sie samej ogolic, zmachana jestem po tym jak po godzinnym treningu
Cytat:
oj kochana wspolczuje Ci strasznie tych dolegliwosci
Super babcia niezla odmiana, po Twoim wczesniejszym wpisie

Dzien dobry tak w ogole my nie spimy, wypuscilysmy z Julka juz tatusia do pracy i nadrabiamy wizazowe zaleglosci zaraz zjemy jakies sniadanko, wylenimy sie w wannie, posprzatamy i o 13 przyjedzie kolezanka do mnie na kawke nie widzialam jej od sierpnia chyba, pewnie zrobi zonka jak zobaczy jak przytylam (ona taki chudzielec, ciagle na diecie, praktycznie zyje powietrzem )
No i mysle, czy nie skoczyc do miasta po buciki sportowe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 06:57   #791
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Emigra super wózeczek Bardzo mi się podoba! I też mam problem z rosnącymi ósemkami, u mnie jak na złość ok. 3 m-ca ciąży zaczęły wyłazić trzy na raz i też tak etapami i gratulacje z okazji 30 tygodnia

MegMakeUp również masz fajny wózeczek będzie z daleka Was widać na spacerku

Mała! to dobre wieści z wizyty Gratuluję dużego synka, a Ty się nie dawaj i wcześnie na porodówkę nie wybieraj

Ivonka7 zdrówka! Mam nadzieję, że już do porodu nie będziesz musiała odwiedzać szpitala.

Peti91 witaj sytuacji życiowej nie zazdroszczę ale życzę Ci dużo siły i ze wsparciem mamy na pewno dasz sobie radę.

Zariah fajnie, że się odezwałaś, bo już martwiłam się o Ciebie! Czekam na wieści z Twojego USG 3d

Ewelajna gratuluję córeczki! To przeczucie to może być czasem zgubne jednak ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa Mam nadzieję, że ustawią Ci dobrą dietkę i będziesz lekko przechodzić cukrzycę, tak żeby nie dała Ci się mocno we znaki.

gosia261282 Spóźnione życzonka urodzinowe

Cziqua za wizytę

Claudia gratuluję wejścia w III trymestr śliczna z Ciebie kobietka

88natka wow jaki duży brzuszek! Piękny!

Nikii89 świetnie się prezentujesz mamuśka pierwsza klasa i ja miałam na Wigilię taką sukienkę! Dostałam od TŻ przed świętami tylko inny kolor, jak się zmobilizuję to wrzucę fotkę też

Cieszę się, że większości z Was święta się udały i minęły w rodzinnej, pełnej ciepła atmosferze u mnie było podobnie, dużo lenistwa i obżarstwa. Na wadze już +10kg u mnie a to dopiero 26tc.
Dostałam bardzo dużo prezentów, aż się nie spodziewałam jednak byłam grzeczna Miałam też dość poważne spięcie z TŻ w nocy z I/II dzień świąt, ale wszystko opanowane Ogólnie jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A jeszcze zapomniałam powiedzieć, że wczoraj był u mnie chrześniak prezent mu się podobał od razu chciał iść się kąpać i jego rodzice ogłosili wesołą nowinę, że w lipcu na świat przyjdzie drugi dzidziuś rodzinka nam się powiększa (to najmłodsza siostra mojego taty, ma 35 lat - niestety stwierdzono u niej toxoplazmozę, w pierwszej ciąży miała przeciwciała, a teraz niestety już nie ale musi być wszystko ok )
W ogóle Aguśka mój chrześniak jest o 1 dzień młodszy od Filipka, dopiero teraz zwróciłam na to uwagę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 07:15   #792
tikki85
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny!! Witam sie po Swietach. Nadrobie Was w domu. Teraz siedze sobie w przychodni i czekam na pobranie krwi po piciu glukozy . Brzuch mi skacze jak szalony

Moja Andrea jak siedzi w lewym boku to tez sprawia mi bol. Wtedy ani siedziec ani chodzic. Musze chwile poszturchac ja palcem i bol mija . Ach te nasze Malenstwa.
Stary 2011-12-27, 07:53   #793
cziqua
Zadomowienie

witamy
ja dzisiaj to aż boję się jak położna będzie mnie ważyła
mąż poczuł wczoraj pierwszy raz kopniaka dzidziol wieczorem takie harce w brzuszku urządzał że czułam jednocześnie po prawej stronie brzucha i po lewej w nocy jak sie przebudziłam siQ oczywiście to później znowu brzuszne szaleństwo oj chyba będzie mi po porodzie brakowało tych kopniaczków a teraz czas do wanny dzisiaj idę odwiedzic sklep bardzo blisko mnie bajkowy świat dziecka jest tam wszystko dla dzieci to sobie pooglądam może coś zakupię ale chcę się rozejrzec za poduszką rogalem do spania wiem że któraś ma tego rogala - jak się z tym śpi pomaga znaleźc wygodną pozycję?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 08:29   #794
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
witamy
ja dzisiaj to aż boję się jak położna będzie mnie ważyła
mąż poczuł wczoraj pierwszy raz kopniaka dzidziol wieczorem takie harce w brzuszku urządzał że czułam jednocześnie po prawej stronie brzucha i po lewej w nocy jak sie przebudziłam siQ oczywiście to później znowu brzuszne szaleństwo oj chyba będzie mi po porodzie brakowało tych kopniaczków a teraz czas do wanny dzisiaj idę odwiedzic sklep bardzo blisko mnie bajkowy świat dziecka jest tam wszystko dla dzieci to sobie pooglądam może coś zakupię ale chcę się rozejrzec za poduszką rogalem do spania wiem że któraś ma tego rogala - jak się z tym śpi pomaga znaleźc wygodną pozycję?
Ja mam taka poduszke, ale nie spie z nia wygodnie mi sie na niej lezy, opiera, itp ale spac to bym musiala w jednej pozycji cala noc, bo przekladanie sie z boku na bok z ta poduszka to istny wyczyn
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-27, 09:23   #795
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Niki89 i Claudia - sliczne z Was brzuchacze

Dzięki
No po porodzie będzie już całkiem inaczej, Ale damy radę No i w końcu zobaczymy nasze dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Nikii89 świetnie się prezentujesz mamuśka pierwsza klasa i ja miałam na Wigilię taką sukienkę! Dostałam od TŻ przed świętami tylko inny kolor, jak się zmobilizuję to wrzucę fotkę też
Dziękuje
Czekam w takim razie na fotkę Swoją drogą jestem zadowolona z zakupu bo jest bardzo wygodna

Eh, dobrze że po świętach przynajmniej waga tak nie będzie skakała
Ja jutro zaczynam 25 tydzień i 7kg na +
Stary 2011-12-27, 09:27   #796
19claudia91
Rozeznanie

88natka cudowny brzuszek ))))))

Wczoraj byłam u TŻta bo on u mnie niemile widziany przez rodziców dlatego czas spędzamy u niego oczywiście trzymam na dystans ale zauważyłam zainteresowanie z jego strony i to dosyć ogromne.. Trzymał za brzuszek mówił do małego, planował gdzie łóżeczko postawimy, pytał się czy wygodnie jak mówiłam że plecy bolą to że mam się położyć oprzeć o niego albo na łóżko położyć Naprawdę miłe. No ale on wie że na miłe słowa nie polecę od razu tylko musi minąć trochę żebym wiedziała że to nie na pokaz.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:28   #797
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Czigua, ja takze mam takowa poduche-rogal, i od kiedy ja mam to sie nie rozstaje. Nawet do Pl ja zabralam, i przewoze od rodzicow do tesciow, w zaleznosci, gdzie spimy. Nie mam problemow z przekladaniem, choc owszem, troche sztuki to wymaga, ale mozna spac do niej albo plecami, albo przodem, a ja z reguly cala noc i tak na lewym boczku przesypiam, A jak chce sie odwrocic i nie chce mi sie targac poduchy, to przytulam sie do meza i na niego zarzucam nogi i o drazu mi lepiej hihi

Jutro mam wizyte u diabetologa-endokrynologa. Ponoc za cukrzyce ciezarnych odpowiadaja czesto zaburzenia hormonalne, a ja chyba jakies mialam/mam. Np przed ciaza od jakiegos czasu szybko odrastal mi wasik-nie byl gesty ani czarny, ale odrastal po depilacji bardzo szybko, chyba od jakichs 2-3 lat mialam taki problem, a jak zaszlam w ciaze-zero wasika niemal, usuwalam wloski chyba tylko raz czy 2 w ciagu 7 mies. i to na upartego

Lece na sniadanko, bo w brzuszku burczy
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:35   #798
julliczka
Rozeznanie

Hejj po świętach

witaj peti w naszym gronie

Ale dziś wstałam byle jak, jestem taka nieogarnięta po tych świętach... Mam kupe spraw do ogarnięcia, aleeee mi się nicccc nie cchceeee TŻ też dzisiaj niemrawy i też za cokolwiek ciężko mu się brać, ale ma jakieś tak roboty, więc się trochę rozerwie

Pisałyście wcześniej o zmianach TŻ itp. Powiem Wam tak, sama przeżyłam totalną przemianę mojego TŻ.. ale tak jak anagat sam musiał do tego dojść. Oczywiście jakieś drobnostki udało mi się wyegzekwować, bo dopóki mnie nie poznał, miał wszystko podane na tacy przez mamusię. Z początku baaardzo wiele rzeczy przeszkadzało mi w TŻ, straszny z niego samolub był (teraz też czasem mu się zdarza, ale nie jest to już takie rażące) Aby ciut zmieniał swoje postępowanie, "z ukrycia" robiłam kilka chwytów, żeby "sam" odkrył, że to co robi nie jest też korzystne dla niego i to przynosiło skutek U mojego TŻ widziałam więcej wad niż zalet, a jednak tkwiłam przy nim, bo to było to coś.. przed ślubem mieszkaliśmy 2 lata razem, wydawałoby się, że poznaliśmy się na tyle, że wiemy czego się mniej więcej po sobie spodziewać, niestety kilka miesięcy po ślubie nadeszła tragedia... i ta tragedia nas oboje zmieniła. Dorosły człowiek wraz z doświadczeniem życiowym jakby nie było się zmienia, TŻ całe szczęście zmienił swoje podejście do życia na korzyść dla nas obojga. Przewartościował swoje wartości. Ale tak jak piszę, na wszystko przychodzi czas i to sytuacje, zdarzenia sprawiają, że człowiek się ocknie i przemyśli i dochodzi do wielu rzeczy..
Oczywiście idealnie nie jest, ale jeśli jest dobry dla mnie, troszczy się, czuje się odpowiedzialny za nas to czego tu chcieć więcej.. Ale ja wiem, że człowieka nigdy nie poznamy tak do końca, ja mam otwarte oczy i uszy - ale to ja tak mam, po przejściach..

ewelajna gratuluję córeczki ale dużo córeczek nam się urodzi

Ojjjj, no i nie poodpisuję dalej, księgowa już do mnie wydzwania buuu, ja chcę odpocząć po świętach hehehe później do Was zajrzę.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:36   #799
peti91
Raczkowanie

19claudia91 widzisz mówiłam, że z tym kablem od wieży jak pisał to pokazywał, że równocześnie jest na coś wśćiekły i równocześnie tęskni. Teraz okazał wsparcie i pokazał tą tęsknotę... a za dwa dni pewnie znów się dupą wypnie. Właściwie to kochasz go, że znosisz taką zabawę ?Postaw ultimatum i już Na fajny tekst się wczoraj natknęłam: ‎'' Normalną rzeczą jest u człowieka, że potrafi zranić drugiego, powiedzieć wiele przykrych słów, potraktować drugą osobę tak, jakby w ogóle nie istniała, choć wydawała się być przyjacielem. My jesteśmy tylko ludźmi, więc nie bądźmy rozczarowani, gdy robimy z kogoś anioła, a okazuje się nim nie być. A może czasem po prostu warto przyjąć i kochać innych z ich wadami i słabościami, bo i my często nie jesteśmy idealni. ''

Ja wczoraj wieczorem znów musiałam się porządnie wypłakać bo tak mi się wstyd zrobiło, że nieudacznica ze mnie, normalnie łajza jak nie wiem.
Bezczynnie siedzę w domu, nic nie potrafię w tym życiu swoim zmienić. Średnie wykształcenie, pracy nie ma, na utrzymaniu mamy i na tyle jestem beznadziejna, że nawet ojca dziecka przy sobie zatrzymać nie umiałam.
Co ja tej mojej córci zagwarantuję... miłość jedynie.
evcia No jest ta mama, chociaż tyle mam. Rodzice chłopaka też tacy zapaleni do pomocy finansowej na początku ciąży a nie odzywają się teraz kompletnie, nawet jak przyjeżdżałam do nich na noc to nie usłyszałam głupiego ''jak się czujesz?''. Odpowiedzieli na ''dzień dobry'' i to wszystko.A teraz skoro zostałam sama i czuję, że będę synkowi podpowiadać, żeby mi dziecko próbował odebrać. ale zobaczymy.
emigra No właśnie mam taki organizm, że wystarczy odrobina nerwów, czy miesiączka i odrazu lecę na kibelek. Ale nawet jak samo z siebie wyczyści to dodatkowo zrobie tą ''eneme'' z apteki dla pewności, że już wszystko.

Co rano jak wstaję z pozycji leżącej i siadam to mnie z bólu wygina, tak mnie boli tam na dole, jakby mi tam czołg wjechał

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-27 o 09:46
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:37   #800
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry)

Natka ale masz brzuchola)) sliczny!)

Ja spie ze zwykla duza poduszka miedzy nogami jak spie na boku, albo lekko pod tylkiem na plecach jak sie przekrece rozprostowac kosci
Synek jak spie na lewym boku to wali w materac)

Ja za troche wybieram sie na zakupy, mam zamiar kupic brakujace rzeczy dla małego i troche dla siebie

Dzis mam skok wagowy wczoraj bylo 72,2 a dzis 73,1 ,ale ok bo juz sie troche martwiłam ze moze cos jest nie tak.

Jesli chodzi o twardnienia brzucha, to ja nie mam...narazie.

Peti ja mysle ze jesli biologiczny ojciec sie nie poczuwa do bycia tata, to ty wczesniej czy pozniej znajdziesz człowieka ,który bedzie dla Ciebie prawdziwym wsparciem, bedzie Cie kochac, zaakceptuje twoja coreczke i bedzie dla niej najlepszym tata na swiecie i wszystko sie ułoży, o ile ty bys w ogole tak chciała.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-27 o 09:41
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 09:40   #801
karolca
Zakorzenienie

Cześć kobiety.
Chyba tradycyjnie, jak co roku po wizycie świątecznej u teściowej będę chora Cóż... są na świecie ludzi, na których bakterie odporności nie mam.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-27, 09:42   #802
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
19claudia91 widzisz mówiłam, że z tym kablem od wieży jak pisał to pokazywał, że równocześnie jest na coś wśćiekły i równocześnie tęskni. Teraz okazał wsparcie i pokazał tą tęsknotę... a za dwa dni pewnie znów się dupą wypnie. Właściwie to kochasz go, że znosisz taką zabawę ?Postaw ultimatum i już Na fajny tekst się wczoraj natknęłam: ‎'' Normalną rzeczą jest u człowieka, że potrafi zranić drugiego, powiedzieć wiele przykrych słów, potraktować drugą osobę tak, jakby w ogóle nie istniała, choć wydawała się być przyjacielem. My jesteśmy tylko ludźmi, więc nie bądźmy rozczarowani, gdy robimy z kogoś anioła, a okazuje się nim nie być. A może czasem po prostu warto przyjąć i kochać innych z ich wadami i słabościami, bo i my często nie jesteśmy idealni. ''

Ja wczoraj wieczorem znów musiałam się porządnie wypłakać bo tak mi się wstyd zrobiło, że nieudacznica ze mnie, normalnie łajza jak nie wiem.
Bezczynnie siedzę w domu, nic nie potrafię w tym życiu swoim zmienić. Średnie wykształcenie, pracy nie ma, na utrzymaniu mamy i na tyle jestem beznadziejna, że nawet ojca dziecka przy sobie zatrzymać nie umiałam.
I to jest właśnie najważniejsze co na końcu napisałaś i co podkreśliłam. To jej wystarczy i swoje oddanie Jeszcze będzie dumna z tego jak sobie poradziłaś i jaką byłaś silną osobą. I Nie płacz bo to nie powinno mieć miejsca jeśli Ci smutno mów do brzuszka ona na pewno słyszy, pogłaskaj go poczuj kopniaczki . Zobaczysz ile taka istotka daje radości.
No i jak już napisałam nie płacz bo teraz dzieciątku rozwija się układ nerwowy i odbiera coraz wyraźniej bodźce a to wszystko na niego wpływa

Fabianek
Stary 2011-12-27, 09:57   #803
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, nie mozesz tak myslec. Owszem teraz jest ciezko, jestes sama z mama tylko, kasy brak itp Ale urodzisz, odchowasz dziecko i napewno pojdziesz do jakiejs szkoly czy pracy, staniesz na nogi. A kiedys Twoje dziecko bedzie Ci wdzieczne ile dla niego zrobilas Mojej kolezanki mama urodzila ja w wieku 16 lat, tatus dziecka tez sie ''wypial''. Ona miala po swojej stronie rodzine, wspierali ja jak mogli. Latwo nie bylo i to przez dlugie lata, ale ta kolezanka miala zawsze wszystko co potrzebowala, co chciala, nie raz i nie dwa jej zazdroscilam Matka bardzo o nia dbala, inwestowala w nia ile sie dalo, w jej wyksztalcenie itp Dala rade Ty tez dasz

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Cześć kobiety.
Chyba tradycyjnie, jak co roku po wizycie świątecznej u teściowej będę chora Cóż... są na świecie ludzi, na których bakterie odporności nie mam.

odpoczywaj kochana w takim razie

A propos pozycji spania, to ja spie na normalnej poduszce i z jaskiem od poczatku ciazy natomiast ukladam sie tak zeby lezac na boku miec podlozona koldre i pod plecy troche i pod brzuszek - i wtedy jest mi idealnie W ogole to mimo sporego brzulka potrafie jeszcze tak w polowie na brzuchu spac tak boczkiem troche czasami mala kopie mnie w ten bok na ktorym leze, ale wystarczy niekiedy minimalna zmiana odchylenia i juz jest spokojna
3270g, 47 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 10:03   #804
agnes99
Zakorzenienie

i ja poswiątecznie sie przywitam

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry poświątecznie
ja już oczywiście nie śpię od około 4.00 nadrobiłam fejsbuka teraz biorę się za nasz wąteczek Mam nadzieję, że wszystkie całe i zdrowe
u mnie to samo, budzę się prawie codziennie ok. 4, a potem w ciagu dnia jestem jak nieskręcona
Stary 2011-12-27, 10:04   #805
karolca
Zakorzenienie

petit, średnie wykształcenie nie jest przeszkodą, aby być świetną mamą. Z pracą mają problem ludzie po studiach, więc nie przejmuj się ukończoną szkołą.
Moja siostra urodziła dziecko mając 18 lat ale nie przystąpiła do matury. Zamknęła sobie tym troche drzwi, teraz trochę żałuje, ale brakuje jej mobilizacji aby ruszyć tyłek i dalej się uczyć. Dla siebie.
Ja także mam średnie, ale udało mi się znaleźć pracę. Po prostu trzeba mieć więcej szczęścia niż rozumu w tym przypadku.
Pocieszające jest to, że Urzędy Pracy organizują często kursy dla bezrobotnych mam pomagając im wrócić na rynek pracy. W moim mieście w tym roku udało się aktywizować 100 młodych mam. I prawie 100% znalazło zatrudnienie.
Naprawdę, teraz skup się na sobie i dziecku. Zadbaj o Was najbardziej jak możesz. Ważne, że masz kogoś bliskiego, na kogo pomoc możesz liczyć. To bardzo ważne. I będzie dobrze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-27, 10:14   #806
agabi
Rozeznanie

Witam po świętach Kochane
objedzona i zmęczona jestem bardzo.ale ogólnie święta się udały, chociaż jakiś niedosyt czuję i sama nie wiem dlaczego.
coraz mi ciężej , coraz bardziej wszystko ciągnie, kluje i takie tam...ale to już 30 tydzień, lepiej nie będzie

peti- witaj fajnie, że z nami jesteś.zawsze możesz się tu wygadać, wyżalić.Twoje Maleństwo ma super mamusię.miłość to najważniejsze co możesz dziecku dać, niczego innego tak bardzo Maleństwo nie potrzebuje.dasz radę co do depilacji- z lusterkiem jakoś może dam radę, jak nie to męża zatrudnię, a lewatywy nie będę potrzebowała-na samą myśl o porodzie w brzuszku mi kręci

karolca-zdrówka życzę

miłego dnia Dziewczyny

dodałam właśnie fotkę na maila i oglądałam Wasze fotki. ślicznoty

Edytowane przez agabi
Czas edycji: 2011-12-27 o 10:24
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:27   #807
19claudia91
Rozeznanie

agabi śliczna fota ładnie z brzuszkiem wyglądasz no i śliczna choinka

Fabianek
Stary 2011-12-27, 10:30   #808
karolca
Zakorzenienie

moja szwagierka wrzuciła na FB zdjęcie... wyglądam, jakbym była obrażona na cały świat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-27, 10:31   #809
cziqua
Zadomowienie

a ja doła załapałam
przypadkiem otwarło mi się archiwum gg tż i musze przeprowadzic z nim bardzo poważną rozmowę jak wróci z pracy napiszę wam później co i jak . a na chwilę obecną ubieram sie i do gina . humor wisielczy ;(

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 10:33   #810
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
moja szwagierka wrzuciła na FB zdjęcie... wyglądam, jakbym była obrażona na cały świat
poka poka

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja doła załapałam
przypadkiem otwarło mi się archiwum gg tż i musze przeprowadzic z nim bardzo poważną rozmowę jak wróci z pracy napiszę wam później co i jak . a na chwilę obecną ubieram sie i do gina . humor wisielczy ;(
wszystko się ułoży mam taką nadzieję!

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości