|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
ja biore nospe i licze twardnienia brzucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() W drodze powrotnej oczywiście mąż musiał zatrzymać się, abym mogła 'pogadać z przyrodą'. Mam już dość tego...
#783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myslę, że to kłucie to chyba własnie jak juz ktos pisał rozciąganie się macicy. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
męczy... tym razem połączone z chorobą lokomocyjną. I to 10 km przed domem już
![]() ![]()
#785 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 31 tc i +7,5kg
![]() Rozstępów na brzuchu nie widzę ale na innych częściach ciała są tyle, że sprzed ciąży jeszcze Pokłóciłam się z TŻ ![]() ![]() Mała kopie coraz mocniej czasem aż boli. A dziś tak bardzo mi się chciało czekolady ale jestem dumna bo nie zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slodyczy mam dosc na razie ciasta sie objadlam az strach na wage wejść ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Hej laseczki,
jej, ale obzarstwo w te swieta! A musze przyznac ze zoladek juz ma mniej miejsca, w sumie to mnie ratuje przed totalnym obzarstwem ale za to caly czas czuje sie pelna! Jak Ania sie nie rusza to smieje sie te to dlatego ze jak za bardzo przytlaczam pierogami i lazankami ![]() Dzis u nas poczatek wyprzedazy i od razu zaszalalam - w godzine kupilam wielka siate ciuszkow, pewnie juz z polowe wyprawki mam. W nastepnych dniach kupimy pewnie mebelki, kocyki i wyprawka zacznie nabierac kszataltu ![]() Cytat:
![]() Karolcia, bardzo mila twoja babcia - fajnie jest poprzebywac z serdecznymi osobami Niki89 i Claudia - sliczne z Was brzuchacze ![]() Natka - brzucho wow! Duzy ale zgrabniutki ![]() Zaczynam zdawac sobie powoli sprawe jak sie zycie zmieni nam po porodzie. Juz teraz chcialabym sobie czasem podrzemac albo spac w nocy a nie da sie bo mala urzadza balety w brzuchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi nocnymi baletami też tak mam. Ja chcę spać a tu takie mocne kopniaki, że się nie da ![]()
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry poświątecznie
![]() ja już oczywiście nie śpię od około 4.00 ![]() ![]() ![]()
#790 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My bedziemy chyba w ikei kupowac, ale nie jakies specjalne dzieciece tylko komody bym chciala, bo szafa duza stoi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super babcia ![]() ![]() Dzien dobry tak w ogole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i mysle, czy nie skoczyc do miasta po buciki sportowe ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
Emigra super wózeczek
![]() ![]() ![]() MegMakeUp również masz fajny wózeczek ![]() ![]() Mała! to dobre wieści z wizyty ![]() ![]() Ivonka7 zdrówka! Mam nadzieję, że już do porodu nie będziesz musiała odwiedzać szpitala. Peti91 witaj ![]() ![]() Zariah fajnie, że się odezwałaś, bo już martwiłam się o Ciebie! Czekam na wieści z Twojego USG 3d ![]() Ewelajna gratuluję córeczki! To przeczucie to może być czasem zgubne jednak ![]() ![]() gosia261282 Spóźnione życzonka urodzinowe ![]() Cziqua ![]() ![]() Claudia gratuluję wejścia w III trymestr ![]() ![]() 88natka wow ![]() Nikii89 świetnie się prezentujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że większości z Was święta się udały i minęły w rodzinnej, pełnej ciepła atmosferze ![]() Dostałam bardzo dużo prezentów, aż się nie spodziewałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A jeszcze zapomniałam powiedzieć, że wczoraj był u mnie chrześniak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle Aguśka mój chrześniak jest o 1 dzień młodszy od Filipka, dopiero teraz zwróciłam na to uwagę ![]()
#792 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny!! Witam sie po Swietach. Nadrobie Was w domu. Teraz siedze sobie w przychodni i czekam na pobranie krwi po piciu glukozy
![]() ![]() Moja Andrea jak siedzi w lewym boku to tez sprawia mi bol. Wtedy ani siedziec ani chodzic. Musze chwile poszturchac ja palcem i bol mija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
witamy
![]() ja dzisiaj to aż boję się jak położna będzie mnie ważyła ![]() mąż poczuł wczoraj pierwszy raz kopniaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No po porodzie będzie już całkiem inaczej, Ale damy radę ![]() ![]() Cytat:
![]() Czekam w takim razie na fotkę ![]() ![]() Eh, dobrze że po świętach przynajmniej waga tak nie będzie skakała ![]() Ja jutro zaczynam 25 tydzień i 7kg na + |
||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
88natka cudowny brzuszek
![]() Wczoraj byłam u TŻta bo on u mnie niemile widziany przez rodziców dlatego czas spędzamy u niego oczywiście trzymam na dystans ale zauważyłam zainteresowanie z jego strony i to dosyć ogromne.. Trzymał za brzuszek mówił do małego, planował gdzie łóżeczko postawimy, pytał się czy wygodnie jak mówiłam że plecy bolą to że mam się położyć oprzeć o niego albo na łóżko położyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Czigua, ja takze mam takowa poduche-rogal, i od kiedy ja mam to sie nie rozstaje. Nawet do Pl ja zabralam, i przewoze od rodzicow do tesciow, w zaleznosci, gdzie spimy. Nie mam problemow z przekladaniem, choc owszem, troche sztuki to wymaga, ale mozna spac do niej albo plecami, albo przodem, a ja z reguly cala noc i tak na lewym boczku przesypiam, A jak chce sie odwrocic i nie chce mi sie targac poduchy, to przytulam sie do meza i na niego zarzucam nogi i o drazu mi lepiej hihi
Jutro mam wizyte u diabetologa-endokrynologa. Ponoc za cukrzyce ciezarnych odpowiadaja czesto zaburzenia hormonalne, a ja chyba jakies mialam/mam. Np przed ciaza od jakiegos czasu szybko odrastal mi wasik-nie byl gesty ani czarny, ale odrastal po depilacji bardzo szybko, chyba od jakichs 2-3 lat mialam taki problem, a jak zaszlam w ciaze-zero wasika niemal, usuwalam wloski chyba tylko raz czy 2 w ciagu 7 mies. i to na upartego ![]() Lece na sniadanko, bo w brzuszku burczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Hejj po świętach
![]() witaj peti w naszym gronie ![]() Ale dziś wstałam byle jak, jestem taka nieogarnięta po tych świętach... Mam kupe spraw do ogarnięcia, aleeee mi się nicccc nie cchceeee ![]() ![]() Pisałyście wcześniej o zmianach TŻ itp. Powiem Wam tak, sama przeżyłam totalną przemianę mojego TŻ.. ale tak jak anagat sam musiał do tego dojść. Oczywiście jakieś drobnostki udało mi się wyegzekwować, bo dopóki mnie nie poznał, miał wszystko podane na tacy przez mamusię. Z początku baaardzo wiele rzeczy przeszkadzało mi w TŻ, straszny z niego samolub był (teraz też czasem mu się zdarza ![]() ![]() Oczywiście idealnie nie jest, ale jeśli jest dobry dla mnie, troszczy się, czuje się odpowiedzialny za nas to czego tu chcieć więcej.. Ale ja wiem, że człowieka nigdy nie poznamy tak do końca, ja mam otwarte oczy i uszy - ale to ja tak mam, po przejściach.. ewelajna gratuluję córeczki ![]() ![]() Ojjjj, no i nie poodpisuję dalej, księgowa już do mnie wydzwania buuu, ja chcę odpocząć po świętach hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
19claudia91 widzisz mówiłam, że z tym kablem od wieży jak pisał to pokazywał, że równocześnie jest na coś wśćiekły i równocześnie tęskni. Teraz okazał wsparcie i pokazał tą tęsknotę... a za dwa dni pewnie znów się dupą wypnie. Właściwie to kochasz go, że znosisz taką zabawę ?Postaw ultimatum i już
![]() Ja wczoraj wieczorem znów musiałam się porządnie wypłakać bo tak mi się wstyd zrobiło, że nieudacznica ze mnie, normalnie łajza jak nie wiem. Bezczynnie siedzę w domu, nic nie potrafię w tym życiu swoim zmienić. Średnie wykształcenie, pracy nie ma, na utrzymaniu mamy i na tyle jestem beznadziejna, że nawet ojca dziecka przy sobie zatrzymać nie umiałam. Co ja tej mojej córci zagwarantuję... miłość jedynie. evcia No jest ta mama, chociaż tyle mam. Rodzice chłopaka też tacy zapaleni do pomocy finansowej na początku ciąży a nie odzywają się teraz kompletnie, nawet jak przyjeżdżałam do nich na noc to nie usłyszałam głupiego ''jak się czujesz?''. Odpowiedzieli na ''dzień dobry'' i to wszystko.A teraz skoro zostałam sama i czuję, że będę synkowi podpowiadać, żeby mi dziecko próbował odebrać. ale zobaczymy. emigra No właśnie mam taki organizm, że wystarczy odrobina nerwów, czy miesiączka i odrazu lecę na kibelek. Ale nawet jak samo z siebie wyczyści to dodatkowo zrobie tą ''eneme'' z apteki dla pewności, że już wszystko. Co rano jak wstaję z pozycji leżącej i siadam to mnie z bólu wygina, tak mnie boli tam na dole, jakby mi tam czołg wjechał ![]() Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-27 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Natka ale masz brzuchola ![]() ![]() Ja spie ze zwykla duza poduszka miedzy nogami jak spie na boku, albo lekko pod tylkiem na plecach jak sie przekrece rozprostowac kosci ![]() Synek jak spie na lewym boku to wali w materac ![]() Ja za troche wybieram sie na zakupy, mam zamiar kupic brakujace rzeczy dla małego i troche dla siebie ![]() Dzis mam skok wagowy wczoraj bylo 72,2 a dzis 73,1 ![]() Jesli chodzi o twardnienia brzucha, to ja nie mam...narazie. Peti ja mysle ze jesli biologiczny ojciec sie nie poczuwa do bycia tata, to ty wczesniej czy pozniej znajdziesz człowieka ,który bedzie dla Ciebie prawdziwym wsparciem, bedzie Cie kochac, zaakceptuje twoja coreczke i bedzie dla niej najlepszym tata na swiecie i wszystko sie ułoży, o ile ty bys w ogole tak chciała.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-27 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety.
Chyba tradycyjnie, jak co roku po wizycie świątecznej u teściowej będę chora ![]()
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i jak już napisałam nie płacz bo teraz dzieciątku rozwija się układ nerwowy i odbiera coraz wyraźniej bodźce a to wszystko na niego wpływa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() odpoczywaj kochana w takim razie ![]() A propos pozycji spania, to ja spie na normalnej poduszce i z jaskiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
i ja poswiątecznie sie przywitam
u mnie to samo, budzę się prawie codziennie ok. 4, a potem w ciagu dnia jestem jak nieskręcona |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
petit, średnie wykształcenie nie jest przeszkodą, aby być świetną mamą. Z pracą mają problem ludzie po studiach, więc nie przejmuj się ukończoną szkołą.
Moja siostra urodziła dziecko mając 18 lat ale nie przystąpiła do matury. Zamknęła sobie tym troche drzwi, teraz trochę żałuje, ale brakuje jej mobilizacji aby ruszyć tyłek i dalej się uczyć. Dla siebie. Ja także mam średnie, ale udało mi się znaleźć pracę. Po prostu trzeba mieć więcej szczęścia niż rozumu w tym przypadku. Pocieszające jest to, że Urzędy Pracy organizują często kursy dla bezrobotnych mam pomagając im wrócić na rynek pracy. W moim mieście w tym roku udało się aktywizować 100 młodych mam. I prawie 100% znalazło zatrudnienie. Naprawdę, teraz skup się na sobie i dziecku. Zadbaj o Was najbardziej jak możesz. Ważne, że masz kogoś bliskiego, na kogo pomoc możesz liczyć. To bardzo ważne. I będzie dobrze.
#806 |
Rozeznanie
|
Witam po świętach Kochane
![]() objedzona i zmęczona jestem bardzo.ale ogólnie święta się udały, chociaż jakiś niedosyt czuję i sama nie wiem dlaczego. coraz mi ciężej , coraz bardziej wszystko ciągnie, kluje i takie tam...ale to już 30 tydzień, lepiej nie będzie ![]() peti- witaj ![]() ![]() ![]() karolca-zdrówka życzę ![]() miłego dnia Dziewczyny ![]() dodałam właśnie fotkę na maila ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez agabi Czas edycji: 2011-12-27 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
agabi śliczna fota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
moja szwagierka wrzuciła na FB zdjęcie... wyglądam, jakbym była obrażona na cały świat
![]()
#809 |
Zadomowienie
|
a ja doła załapałam
![]() przypadkiem otwarło mi się archiwum gg tż i musze przeprowadzic z nim bardzo poważną rozmowę jak wróci z pracy ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.