![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy
I ja wyjeżdżam za tydzien, tj w niedzielę i mam nadzieję, że bedzie słoneczko. Aczkolwiek dziś za oknem brzydko, więc w tym tygodniu moze słoneczko odpocząc, ale ma wrócić w poniedziałek
![]()
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?
Witam
Mniej więcej w polowie sierpnia wybieram sie na dwa dni do Gdanska, potem stwierdzialam, ze wartoby wydluzyc to do trzech dni i spedzic jeszcze jeden na plazy w Sopocie. Dlatego zastanawiam sie nad noclegiem w Sopocie. Tzn jesli pogoda bedzie wystarczajaco ladna. I tu moje pytanie: czy mozna znalezc jakies wolne pokoje od tak na miejscu czy musze na 100% rezerwowac bo nic nie bedzie? ![]()
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Ja wróciłąm już z karwi. Było świetnie! Pogoda piękna, plaża szeroka, rybki smaczne i pokój miły. Polecam Karwię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
hej, jesli ma ktos namiar na fajny, tani nocleg to proszę o informacje na priw.... Chce wyjechac w tym roku nad morze i szukam noclegu w okolicy Łeby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?
witam i ja
![]() fanka wszelkich nadmorskich (POLSKICH!) miejscowości. Od dziecka najczęściej jeździłam nad morze i kilka miejscowości już zwiedziłam (tyle, że niektóre bardzo dawno temu więc na pewno dużo się zmieniło). W tym roku, już za nie cały tydzień wybieram się do Chłapowa, tuż obok Władysławowa. Jakiś czas temu zauroczyła mnie ta miejscowość, gdyż jest świetnym punktem wypadowym w różne strony ![]() ![]() Tak po za tym miałam okazję zwiedzić: Rowy, Jastarnie, Pobierowo, Hel, Sarbinowo, Dźwirzyno, Dąbki, Darłówko, Chłapowo, Władysławowo, Międzyzdroje, natomiast Świnoujściem którego nie polecam, Kołobrzeg, który mnie nie zachwycił oraz Jastrzębią Górę, Trójmiasto i Darłowo jedynie przelotem ![]() Coś jeszcze było, ale aktualnie nie pamiętam ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-07-13 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mozecie polecic jakis pensjonat/kwatere tania z noclegiem do 50zl w Darlowko Zachodnim na sierpien? Okolice ulic Plazowej/Jachtowej/Kapitanskiej?
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Drogie dziewczyny!
Jadę w tym roku drugi raz w życiu nad polskie morze i potrzebuję trochę wskazówek. Do tej pory przyciągały mnie zagraniczne plaże, ale jak byłem w czerwcu na szkoleniu na Helu to po prostu urzekło mnie polskie morze. Planuję wybrać się na ostatni tydzień wakacji na Hel i mam pytania: 1) Jakie pensjonaty, kwatery prywatne możecie polecić? Idealnie jeśli można w tym lokalu zjeść śniadanko, może być w cenie kwatery. 2) Gdzie warto się stołować? 2) Czy w okresie 23-31.08 morze jest jeszcze ciepłe i czy śmiało można się kąpać? Lepiej w zatoce czy na otwartym morzu 3) Co można zwiedzić na Półwyspie Helskim oprócz fokarium? 4) Czy warto zrezygnować z Helu na rzecz Jastarni czy Juraty? Wybaczcie, że tak dużo pytań ale ja zawsze lubię wiedzieć gdzie i po co jadę.
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wyczytałam, że Łeba to takie rozrywkowe miasto z dużą ilością imprez, dyskotek, a może polecacie jeszcze jakieś?
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2010-07-15 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
W tym roku Międzyzdroje - jest ogromny problem ze znalezieniem noclegu. Ja płacę 200 zł za dobę za mieszkanie - 4 osoby + 1 dziecko. Wydaje mi się ze trafiłam tanio bo 50 zł na osobę to jest normalna cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Konto usunięte
|
Ja lubię Jastrzębią Górę, ma swój urok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
ja w przyszłą niedzielę jadę z chłopakiem do Mielna
![]() ![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
a może ktoś polecić nocleg w Gdańsku? najlepiej w pensjonacie, blisko morze i tak do 80zł na osobę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Wtajemniczenie
|
Przewertowałam trochę wątek i mniej więcej się orientuję jak z pogodą pod koniec sierpnia/początek września, itd ale mam jeszcze takie pytanie: nie wiecie jak są pootwierane ogródki piwne, sklepiki, kawiarenki itp w Kołobrzegu właśnie na przełomie sierpnia i września, bo wtedy się tam wybieramy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Witam!
Mam pytanie do dziewczyn które były w Rewalu. Czy jest jakis deptak/promenada?Czy dużo jest stoisk z ciuszkami, pamiątkami, itd? Opinie słyszłam różne, dlatego zwracam się do Was, czy warto pojechać i czy jest co robić wieczorami? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() martwi mnie ta pogoda, oby tylko nie padało cały tydzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
astro-loszka
|
http://www.ug.gda.pl/pl/ciekawe/?tpl=pomorska
My z TŻ przez kilka ostatnich lat stacjonowaliśmy tu właśnie i bardzo sobie chwaliliśmy. To jest Gdańsk Jelitkowo, blisko deptaka nadmorskiego (do Sopotu ok. 45 min. na piechotę pieszo deptakiem), nieopodal znajduje się pętla tramwajowa, do stacji SKM - ok. 20 min na piechotę (Gdańsk Żabianka).
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, macie może namiary na jakiś fajny i w miarę tani nocleg w Kołobrzegu? Będę bardzo wdzięczna za info
![]()
![]() |
![]() |
#799 |
Przyczajenie
|
![]()
Kilka dni temu wróciłam z Jastarni. Miasteczko piękne
![]() ![]() Nie polecam mojego noclegu! Marina Klub w Jastarni jest przereklamowana. Brudno, mnóstwo robali (głównie pająków)niemiłe kierownictwo i obsługa, ogólne chamstwo. Poza tym wcale nie tak tanio, bo 27 zł od osoby za dobe a w jastarni są noclegi już od 18 zł i to w czystych pokojach i łazienkach- informacja z biura promocji miasta. "Tubylcy" na wieść o miejscu naszego pobytu najczęściej nam współczuli. ![]() Najlepiej zadzownić do biura promocji miasta w Jastarni, chętnie doradzą sprawdzone noclegi ![]() Bardzo polecam restauracje "Kaszubianka"!!! Bardzo dobre jedzenie w rozsądnej cenie i przemiła obsługa!!! Edytowane przez Patkaaa88 Czas edycji: 2010-07-31 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Raczkowanie
|
ja w niedziele jadę z tż prawdopodobnie do Dębek, bo nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego i bedziemy szukac czegoś na miejscu. Myslimy tez o Karwii. Co polecacie bardziej i jak mniej więcej prezentują się te miejscowości?
![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sss87 Czas edycji: 2010-08-03 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Dębki to typowo imprezowa miejscowość. Naprawdę świetny klimat, cudowni ludzie i nie da się nudzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Poszukuje noclegu w Pobierowie, gdyby któraś z Was miała namiary, to prosiłabym o kontakt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Oo Dębki moje strony ,mam do nich parę km . Na Dębkach z tego co sie orientuje jest szersza plaża niż w Karwi ,no i jakoś bardziej mi sie Dębki podobają .Większość domków stoi w lesie , i jest jakoś tak ładniej i przyjemniej . Raczej nie powinniście mieć problemów z pokojami ,bo jest mniej ludzi niż w zeszłym roku .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z marti19800 co do prognoz pogody
![]() Kiedy ja byłam nad morzem też zapowiadano przez caluteńki tydzień opady deszczu ![]() Byłam w lipcu w Chłapowie obok Władysławowa. Klimat Chłapowa mi odpowiadał. Władysławowa mniej. Jednak stwierdziliśmy z TŻtem, że wolimy w miarę spokojne i ciche miejsca. Zauważyliśmy też znaczną różnicę między Władkiem a Chłapowem. Nie tylko w zaludnieniu i cenach (choć to też), ale również w kulturze ludzi obsługujących. Niestety we Władysławowie trafiałam na wszystkich, którzy obsługiwali mnie z wielką łaską (no może oprócz Pani stojącej z watą cukrową ![]() Polecam też fajną knajpkę w Chłapowie obok domu wczasowego/wypoczynkowego, chyba KLIF się nazywał. Knajpka ta ma fajny wystrój, jest w niej niedrogo i słynie z przepysznej pizzy z pieca opalanego drewnem ![]() Jeśli chodzi o plaże to tu i tu było pełno ludzi. My z TŻtem robiliśmy sobie długie wycieczki dochodząc zazwyczaj prawie do Rozewia, by tam w spokoju poleżeć, popluskać się. W miejsca gdzie też nie było praktycznie kamieni jak w Chłapowie i Władku (zapomniałam o tym ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2010-08-19 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Witam kochane wizanki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Wróciłam wczoraj z Łeby, było cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy jest sens jechać nad morze we wrześniu? Słyszałam, że tam już pod koniec sierpnia sezon się kończy a we wrześniu już nic się nie dzieje. To prawda? Planuję wyjazd do Władysławowa od 12.09 i powiem szczerze, że trochę się przestraszyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.