Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 07:14   #781
Apiska
Zakorzenienie

Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

I ja wyjeżdżam za tydzien, tj w niedzielę i mam nadzieję, że bedzie słoneczko. Aczkolwiek dziś za oknem brzydko, więc w tym tygodniu moze słoneczko odpocząc, ale ma wrócić w poniedziałek
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 11:30   #782
Daenerys
Wtajemniczenie

Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?

Witam

Mniej więcej w polowie sierpnia wybieram sie na dwa dni do Gdanska, potem stwierdzialam, ze wartoby wydluzyc to do trzech dni i spedzic jeszcze jeden na plazy w Sopocie. Dlatego zastanawiam sie nad noclegiem w Sopocie. Tzn jesli pogoda bedzie wystarczajaco ladna. I tu moje pytanie:
czy mozna znalezc jakies wolne pokoje od tak na miejscu czy musze na 100% rezerwowac bo nic nie bedzie?

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 13:11   #783
laponka
Raczkowanie

Ja wróciłąm już z karwi. Było świetnie! Pogoda piękna, plaża szeroka, rybki smaczne i pokój miły. Polecam Karwię.
laponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 21:04   #784
baniutka
Rozeznanie

hej, jesli ma ktos namiar na fajny, tani nocleg to proszę o informacje na priw.... Chce wyjechac w tym roku nad morze i szukam noclegu w okolicy Łeby
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 11:07   #785
komicznie
Wtajemniczenie

Dot.: Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
I tu moje pytanie:
czy mozna znalezc jakies wolne pokoje od tak na miejscu czy musze na 100% rezerwowac bo nic nie bedzie?
Kocana, niektórzy już w lutym rezerwują. rezerwuj, spokojnie, ale zazwyczaj trzeba wpłacić zaliczkę, więc trzeba być w miarę pewnym.
Stary 2010-07-13, 11:39   #786
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07
Dot.: Będą tanie pokoje nad morzem w sierpniu?

witam i ja
fanka wszelkich nadmorskich (POLSKICH!) miejscowości. Od dziecka najczęściej jeździłam nad morze i kilka miejscowości już zwiedziłam (tyle, że niektóre bardzo dawno temu więc na pewno dużo się zmieniło).
W tym roku, już za nie cały tydzień wybieram się do Chłapowa, tuż obok Władysławowa. Jakiś czas temu zauroczyła mnie ta miejscowość, gdyż jest świetnym punktem wypadowym w różne strony Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze. Codziennie sprawdzam dwie długoterminowe prognozy pogody - obie znacznie się różnią od siebie. Mam nadzieję, że ta realna , która się pojawi będzie wypadkową obu zapowiadanych

Tak po za tym miałam okazję zwiedzić: Rowy, Jastarnie, Pobierowo, Hel, Sarbinowo, Dźwirzyno, Dąbki, Darłówko, Chłapowo, Władysławowo, Międzyzdroje, natomiast Świnoujściem którego nie polecam, Kołobrzeg, który mnie nie zachwycił oraz Jastrzębią Górę, Trójmiasto i Darłowo jedynie przelotem
Coś jeszcze było, ale aktualnie nie pamiętam

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2010-07-13 o 11:40
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 15:14   #787
Anecka
Zakorzenienie

Dziewczyny, mozecie polecic jakis pensjonat/kwatere tania z noclegiem do 50zl w Darlowko Zachodnim na sierpien? Okolice ulic Plazowej/Jachtowej/Kapitanskiej?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 20:34   #788
rekrut_84
Raczkowanie

Drogie dziewczyny!
Jadę w tym roku drugi raz w życiu nad polskie morze i potrzebuję trochę wskazówek. Do tej pory przyciągały mnie zagraniczne plaże, ale jak byłem w czerwcu na szkoleniu na Helu to po prostu urzekło mnie polskie morze.
Planuję wybrać się na ostatni tydzień wakacji na Hel i mam pytania:
1) Jakie pensjonaty, kwatery prywatne możecie polecić? Idealnie jeśli można w tym lokalu zjeść śniadanko, może być w cenie kwatery.
2) Gdzie warto się stołować?
2) Czy w okresie 23-31.08 morze jest jeszcze ciepłe i czy śmiało można się kąpać? Lepiej w zatoce czy na otwartym morzu
3) Co można zwiedzić na Półwyspie Helskim oprócz fokarium?
4) Czy warto zrezygnować z Helu na rzecz Jastarni czy Juraty?
Wybaczcie, że tak dużo pytań ale ja zawsze lubię wiedzieć gdzie i po co jadę.
Stary 2010-07-15, 13:28   #789
niczka87
Zakorzenienie

Wink Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Cytat:
Napisane przez gofrowana Pokaż wiadomość
była któraś z was na helu? jak ceny żywności? jak ceny domków/pokojów, na polach namiotowych ?
Ja byłam 2 lata temu. Ceny jakieś 50gr droższe niż u mnie w mieście [mieszkam w Bstoku]. Cen domków, pól namiotowych nie znam, bo byliśmy w apartamencie 6os i płaciliśmy z tego co pamiętam 50-55zł za łebka/dobę.

Wyczytałam, że Łeba to takie rozrywkowe miasto z dużą ilością imprez, dyskotek, a może polecacie jeszcze jakieś?

Edytowane przez niczka87
Czas edycji: 2010-07-15 o 13:30
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 13:43   #790
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

W tym roku Międzyzdroje - jest ogromny problem ze znalezieniem noclegu. Ja płacę 200 zł za dobę za mieszkanie - 4 osoby + 1 dziecko. Wydaje mi się ze trafiłam tanio bo 50 zł na osobę to jest normalna cena

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 13:06   #791
201611241302
Konto usunięte

Ja lubię Jastrzębią Górę, ma swój urok W tym roku wybieram się drugi raz, nocleg 35 zł.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 20:12   #792
M a d y
Zadomowienie

ja w przyszłą niedzielę jadę z chłopakiem do Mielna płacimy 50zł/os., pokój z łazienką, dosyć blisko morza. oby tylko ładna pogoda była
Stary 2010-07-18, 10:37   #793
ellish
Zakorzenienie

a może ktoś polecić nocleg w Gdańsku? najlepiej w pensjonacie, blisko morze i tak do 80zł na osobę?
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 09:26   #794
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Przewertowałam trochę wątek i mniej więcej się orientuję jak z pogodą pod koniec sierpnia/początek września, itd ale mam jeszcze takie pytanie: nie wiecie jak są pootwierane ogródki piwne, sklepiki, kawiarenki itp w Kołobrzegu właśnie na przełomie sierpnia i września, bo wtedy się tam wybieramy?
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 18:42   #795
blondi1985
Raczkowanie

Witam!
Mam pytanie do dziewczyn które były w Rewalu. Czy jest jakis deptak/promenada?Czy dużo jest stoisk z ciuszkami, pamiątkami, itd? Opinie słyszłam różne, dlatego zwracam się do Was, czy warto pojechać i czy jest co robić wieczorami?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
blondi1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 12:40   #796
kometeq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M a d y Pokaż wiadomość
ja w przyszłą niedzielę jadę z chłopakiem do Mielna płacimy 50zł/os., pokój z łazienką, dosyć blisko morza. oby tylko ładna pogoda była
to możemy sobie podać rękę, ja z moim ukochanym jadę do Mielna dziś w nocy
martwi mnie ta pogoda, oby tylko nie padało cały tydzień

http://kometeq.soup.io/
kometeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 13:26   #797
linaya
astro-loszka

http://www.ug.gda.pl/pl/ciekawe/?tpl=pomorska

My z TŻ przez kilka ostatnich lat stacjonowaliśmy tu właśnie i bardzo sobie chwaliliśmy. To jest Gdańsk Jelitkowo, blisko deptaka nadmorskiego (do Sopotu ok. 45 min. na piechotę pieszo deptakiem), nieopodal znajduje się pętla tramwajowa, do stacji SKM - ok. 20 min na piechotę (Gdańsk Żabianka).
Stary 2010-07-30, 21:09   #798
kobieta_wamp
Wtajemniczenie

Dziewczyny, macie może namiary na jakiś fajny i w miarę tani nocleg w Kołobrzegu? Będę bardzo wdzięczna za info
Stary 2010-07-31, 21:46   #799
Patkaaa88
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Wakacje nad Baltykiem- zbiorczy

Kilka dni temu wróciłam z Jastarni. Miasteczko piękne Morze... wiadomo Od strony zatoki oczywiście cieplejsze, ale za to mnóstwo glonów...
Nie polecam mojego noclegu! Marina Klub w Jastarni jest przereklamowana. Brudno, mnóstwo robali (głównie pająków)niemiłe kierownictwo i obsługa, ogólne chamstwo. Poza tym wcale nie tak tanio, bo 27 zł od osoby za dobe a w jastarni są noclegi już od 18 zł i to w czystych pokojach i łazienkach- informacja z biura promocji miasta. "Tubylcy" na wieść o miejscu naszego pobytu najczęściej nam współczuli.
Najlepiej zadzownić do biura promocji miasta w Jastarni, chętnie doradzą sprawdzone noclegi

Bardzo polecam restauracje "Kaszubianka"!!! Bardzo dobre jedzenie w rozsądnej cenie i przemiła obsługa!!!

Edytowane przez Patkaaa88
Czas edycji: 2010-07-31 o 21:51
Patkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 07:27   #800
basssiek
Raczkowanie

ja w niedziele jadę z tż prawdopodobnie do Dębek, bo nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego i bedziemy szukac czegoś na miejscu. Myslimy tez o Karwii. Co polecacie bardziej i jak mniej więcej prezentują się te miejscowości?
Stary 2010-08-03, 16:28   #801
sss87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basssiek Pokaż wiadomość
ja w niedziele jadę z tż prawdopodobnie do Dębek, bo nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego i bedziemy szukac czegoś na miejscu. Myslimy tez o Karwii. Co polecacie bardziej i jak mniej więcej prezentują się te miejscowości?
Byłam w Karwii 2 razy - raz we wrześniu, a w zeszłe wakacje na przełomie lipca i sierpnia. Największy atut to plaża - niesamowicie szeroka, jasny, drobny piasek! A jeśli chodzi o samą miejscowość to zależy na co się nastawiasz - jeśli na spokojny odpoczynek i spacery, to jak najbardziej polecam. Jeśli szukasz imprez i rozrywek - kieruj się raczej na Władysławowo . W sezonie jest dużo budek z zapiekankami, kebabami, lodami itd. i kilka fajnych knajpek na kolację (pyszny dorsz z grilla!). Przeważają rodziny z dziećmi, na każdym kroku wózki ale jest też trochę młodszych osób. Wieczorem są jakieś imprezy w barach na plaży, ale szczerze mówiąc - nie wyglądały zbyt zachęcająco. My byliśmy z TŻtem tylko we dwoje i byliśmy zadowoleni - w dzień leniuchowanie na plaży albo wycieczki do Trójmiasta, wieczorem oglądanie zachodu słońca, spacer, kolacja

Edytowane przez sss87
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:31
sss87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 20:50   #802
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Cytat:
O Karwii się nie wypowiem bo nie byłam
Ale Dębki to typowo imprezowa miejscowość. Naprawdę świetny klimat, cudowni ludzie i nie da się nudzic
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 13:40   #803
paktofonika99
Zadomowienie

Poszukuje noclegu w Pobierowie, gdyby któraś z Was miała namiary, to prosiłabym o kontakt
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 19:42   #804
Shikinata
Rozeznanie

Cytat:
Oo Dębki moje strony ,mam do nich parę km . Na Dębkach z tego co sie orientuje jest szersza plaża niż w Karwi ,no i jakoś bardziej mi sie Dębki podobają .Większość domków stoi w lesie , i jest jakoś tak ładniej i przyjemniej . Raczej nie powinniście mieć problemów z pokojami ,bo jest mniej ludzi niż w zeszłym roku .
Shikinata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 10:52   #805
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

zgadzam się z marti19800 co do prognoz pogody
Kiedy ja byłam nad morzem też zapowiadano przez caluteńki tydzień opady deszczu okazało się 2 ostatnie dni były chłodniejsze z leciutkimi opadami (nie całodniowymi).

Byłam w lipcu w Chłapowie obok Władysławowa. Klimat Chłapowa mi odpowiadał. Władysławowa mniej. Jednak stwierdziliśmy z TŻtem, że wolimy w miarę spokojne i ciche miejsca. Zauważyliśmy też znaczną różnicę między Władkiem a Chłapowem. Nie tylko w zaludnieniu i cenach (choć to też), ale również w kulturze ludzi obsługujących.
Niestety we Władysławowie trafiałam na wszystkich, którzy obsługiwali mnie z wielką łaską (no może oprócz Pani stojącej z watą cukrową ). W Chłapowie wszyscy byli uśmiechnięci, mili, kulturalni, grzeczni.. no po prostu uprzejmi.

Polecam też fajną knajpkę w Chłapowie obok domu wczasowego/wypoczynkowego, chyba KLIF się nazywał. Knajpka ta ma fajny wystrój, jest w niej niedrogo i słynie z przepysznej pizzy z pieca opalanego drewnem

Jeśli chodzi o plaże to tu i tu było pełno ludzi. My z TŻtem robiliśmy sobie długie wycieczki dochodząc zazwyczaj prawie do Rozewia, by tam w spokoju poleżeć, popluskać się. W miejsca gdzie też nie było praktycznie kamieni jak w Chłapowie i Władku (zapomniałam o tym że tak samo było w 2003). Niestety tuż przed naszym wyjazdem naroiło się w morzu strasznie dużo małych muszek, czego nie było zaraz kiedy przyjechaliśmy.

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2010-08-19 o 10:55
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 11:58   #806
isabell88
Raczkowanie

GG do isabell88

Witam kochane wizanki macie moze namiary na fajne kwatery (pensjonaty, mieszkania, cokolwiek..) w Sopocie..? Oczywiscie najlepiej jak najblizej mola i monciaka dodam iz wybieram sie nad nasze kochane polskie morze pod koniec wrzesnia na jakies 4 dni
isabell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 11:13   #807
miczka21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Ja lubię Jastrzębią Górę, ma swój urok W tym roku wybieram się drugi raz, nocleg 35 zł.
Popieram

Hel odradzam , jak można się opalać koło takiego betonu
miczka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 12:55   #808
english_blackberry
Rozeznanie

Wróciłam wczoraj z Łeby, było cudownie
english_blackberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 16:22   #809
meddy
Rozeznanie

Dziewczyny, czy jest sens jechać nad morze we wrześniu? Słyszałam, że tam już pod koniec sierpnia sezon się kończy a we wrześniu już nic się nie dzieje. To prawda? Planuję wyjazd do Władysławowa od 12.09 i powiem szczerze, że trochę się przestraszyłam.
meddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 16:51   #810
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meddy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jest sens jechać nad morze we wrześniu? Słyszałam, że tam już pod koniec sierpnia sezon się kończy a we wrześniu już nic się nie dzieje. To prawda? Planuję wyjazd do Władysławowa od 12.09 i powiem szczerze, że trochę się przestraszyłam.
Byłam kiedyś w Chłapowie (obok Włądka) pod koniec sierpnia i wracałam 31 sierpnia-w ostatni dzień były pustki jakby miasto zamarło. Stragany zamknięte albo zabrane, knajpy pozamykane. Smutny widok
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości