|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U Nas mieszkanko czeka na mnie - troszkę się przyspieszyło i prawdopodobnie jutro albo w środę już będę w naszym maleeeeńkim mieszkanku ![]() ![]() A do ślubu 20 dni, w weekend koniecznie muszę kupić kieckę! koniecznie ![]() Pojawiły się oczywiście nowe problemy, nagle na ślubie musi pojawić się ktoś koniecznie, kogo zabraknąć nie może, a wcześniej takiej potrzeby nie było.....no i kłótnia z tż gotowa bo ja się nie zgadza....jakoś wcześniej mówiliśmy jednym głosem i razem to ustaliliśmy ale widać jak rodzina wpływa na decyzje.... wrrrrr :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() MiciaKicia gratuluję 12tygodnia! ![]() ![]() ![]() Ja martwiłam się ruchami, czułam je w tamtym tygodniu przez 2 dni, potem reszta tygodnia nic a nic.....już stres okropny był! a wczoraj szuuuuru buuuru znowu się zaczęło ![]() ![]() Lecę się kąpać i na wizytę i gin!!! Jeszcze raz proszę o mocne trzymanie kciuków!!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę tym, które mają już ciuszki dla dzidziusiów. Przede mna jeszcze długa droga... ![]()
![]() |
#783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszek śliczny i malutki, można powiedzieć, że mam podobny. To czy go widać zależy też jak się ubiorę ![]() ![]() ![]() Co do kupowania to ja też jeszcze nic nie kupiłam, a zakupy odkładam na czas po wizycie, gdy już będę znała płeć. Mam nadzieje, że maluszek nie będzie taki i 13 czerwca pokaże co ma między nóżkami ![]() Planuję kupować jedną "większą" rzecz w miesiącu, np. komody na ciuszki, póżniej łóżeczko, następnie materac, we wrześniu wózek itd.. Dodatkowo jak będą fajne promocje zaopatrywać się w pampersy, chusteczki, kosmetyki dla niemowląt, tak żebym nie musiała później wydać jednorazowo 4000 tysięcy ![]() Wstępnie po podliczeniu pokoik dziecięcy będzie kosztował 1000 złotych, wózek około 2500zł, i pozostałe gadżety pewnie z 500 zł. Także nie mało ![]()
![]() |
#784 |
Rozeznanie
|
justa86
![]()
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten pomysł z Dniem Dziecka świetny! chyba zmałpuje od Ciebie ![]() ![]() Brzuszek śliczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam 13 tydzien
![]() My bedziemy kupować rzeczy dla dziecka typu mebelkowo wanienkowo itd na sam koniec, niestety miszkanko nie za duze, na ten moment to w ogóle nie ma miejsca i bedzie trzeba robić jakieś zmiany dlatego nie miałabym gdzie tego trzymać, szkoda ze nie mamy pokoju dla dziecka, a dokupić sie nie da ![]() Zaraz zjem śniadanko i moze trochę słoneczna na balkonie złapie ![]()
#787 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Od rana mi niedobrze ![]() ![]() Zaraz chyba będę ![]() Cytat:
![]() Oby więcej się nie powtórzyło ![]() Cytat:
![]() A te jej teksty, nie wierzę po prostu ![]() ![]() Szkoda Twoich nerwów Kochana ![]() Cytat:
![]() Kolejny chłopak na wątku D: Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie teraz ich hartowania ![]() Cytat:
![]() ![]() Świetny film- lubię takie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-28 o 07:26 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zawsze zmarzluch byłam okropny, ale to chyba dlatego że mam niskie ciśnienie, chociaż teraz w ciąży i tak trochę mi sie podniosło na 116/72 ![]() ![]()
Nasz ślub 1.08.2009 ![]() Nasz skarb 2.11.2012 ![]() Edytowane przez agrafka85 Czas edycji: 2012-05-28 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jak minął weekend? Właśnie zajadam śniadanko i popijam inką ![]() Tak mnie głowa boli,że nie wiem jak dziś obiad ugotuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#791 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze zapomniałam wziąć swoją "kosmetyczkę" z lekami i siedzę w pracy lekko zestresowana . Chyba nie zostanę dziś poćwiczyć tylko jadę prosto do domu ![]()
![]() |
#792 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja już po śniadanku i myślę co tu na obiad robić, Wy macie jakieś pomysły?? Poprzestanę chyba na kotletach drobiowych, ziemniaczkach i mizerii, prosto i szybko, i smacznie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 8 tygodni haha dużo duuuużo! tak.. codziennie. bo mam brac 2x1 a biorę tylko raz dziennie..
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O innych lekach zdarzało mi się zapominać i to nie tak rzadko, a o luteinie jakoś pamiętam, mimo, że z moją pamiecią coraz gorzej w ciąży ![]() A ile razy dziennie bierzesz ten Duphaston? Może nic się nie stanie, jeśli ominiesz jedną tabletkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() na obiad polecam kotlety drobiowe z pieczarkami i cebulką i zapiekane z serem ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Dlaczego? Sama podjęłaś taką decyzję? Konsultowałaś to ze swoim ginem?
ja od 7 do 15 t.c. brałam 3x1 tabletka, a od 15 t.c. 2x 1 tabletka. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#797 | ||||
Raczkowanie
|
Justa86 -
![]() ![]() Cytat:
![]() O rany, czyżby poranne mdłości?? Bidulko ![]() Cytat:
![]() Myślę, że jak pominiesz jedną dawkę (lub weźmiesz z opóźnieniem) to na pewno nic się nie stanie. Cytat:
![]() Ja odstawiłam całkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co jest ![]() Dziwne to, bo mdłości minęły już kilka tygodni temu ![]() Tak ginekolog Tobie zalecił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak! Notorycznie o tym zapominam. Też mam brać 2x1 a zdarza się,że zapomnę i ani jednej nie wezmę. Dobrze,że lekarz kazał brać tylko do końca opakowania. Swoją drogą dobrze,że przypomniałąś - zaraz wezmę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja chyba dzis wroce juz do pracy. Przeziebienie jeszcze w pelni nie wyleczone, ale juz nie daje rady siedziec w domu. Ja zaraz zabieram sie za robienie obiadu.. siedze do 20:00, wiec zawsze biore jedzenie ze soba.
Co do wyprawki to kupilam tylko dwa 5 paki body (bezowe z zyrafka ![]() ![]() U mnie 18 tydz juz w srode ![]()
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam brać chyba do pojutrzejszej wizyty o ile sie nie byle ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Kurde na drzwiach do WC jest wyraźnie napisane, że jest zakaz palenia w WC i na terenie całego budynku i co? Poszłam nalać wodę do czajnika, wchodzę a tam aż siwo od dymu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!!
dzisiaj sie tak zle czuje ze nie wiem od rana (obudzialm sie po 6ej jak tz wyjezzdzal) tak mnie glowa boli ze zwariuje , poza tym mi niedpobrze musze cos przegryzc ja duphaston skonczylam juz brac ale tez pare razy zapomnialam albo o duphastonie albo o luteinie bo bralam 2 razy d plus 1 raz luteina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
gnoje.
#805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze si emi wyawalo ze to ona powinna mi powiedziec jakby chciala zebym sie o niej zwracala, jakos tak zostalo bezosobowo teraz... Cytat:
to fakt zawsze sie moze cos zdarzyc i czesto nie mamt na to zadnego wplywu, a w szpitalu zawsze człowiek sie naoglada i naslucha... Cytat:
![]() na szczescie nie bedziesz niedlugo jej czesto ogladac, to sie moze jej odmieni Cytat:
i czasami smarowalam mascia ziajki na sutki z lanolina tania i skuteczna ![]() problem si epojawil przy kryzysi elaktacyjnym czyli jak maly mial kolo miesiaca, bo zwiekszylo sie zapotrzebowanie na mleczko i musialo sie wyprodukowac wiec kika dni wisial na piersi, na szczescie to normlane i przechodzi,al esutki wtedy dopiero bolaly az widzialam gwiazdy i sie dorobilam zatorow w piersi kaaamila1 gratulacje skonczonej magisterki!!! i powodzenia na obronie ![]() meiadeleite gratki siusiaka!!! tzn, synka ![]() w ogole mam wrazenie ze moje małżeństwo sie sypie, juz nie potrafimy rozmawiac ze soba, stracilam do niego zaufanie, obydwoje mamy duzo zalow do siebie, nie zawsze mowionych na glos, nawet nie chce sie mi osatnio z nim juz gadac i starac, i teraz ta ciaza, to tez na nas nie wplynelo uzdrawiajaco, 2 lata po slubie przeciez tylko jestesmy, masakra czuje sie jak w zwiazku jakim co najmniej 20-letnim, tak jakos sie mi zebralo na przemyslenia, nie wiem jak to dalej bedzie... nawet nie zauwazyłam, a w weekend zaczelam z maluszkiem II trymestr Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-28 o 08:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
ja z wyprawki mam troszke ciuszkow i smoczek..wieksze rzeczy to kupimy jak juz sie przeprowadzimy do torunia bo bez sensu teraz z tym wszytskim pozniej latac
przedwczoraj byli u nas znajomi , maja dwojke dzieci, matka tych dzieci dawala mi rozne rady i nagle mowi-ale pamietaj zeby z wyprawka, ciuszkami i lozkiem do dnia porodu a ja -ale dlacezgo a ona no jak to bo sie cos stanie.. ![]() tak ja w dzien porodu albo po porodzie bede latac jak z owsikami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Hej!
A my dziś mamy pierwszą rocznice ślubu ![]() ![]() I zaczęliśmy 15 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | ||
Raczkowanie
|
Konsultowałam się z 2 ginekologami w tej sprawie. Jeden z nich (bardziej doświadczony) powiedział, że nie widzi sensu faszerowania mnie hormonami, skoro plamienia minęły w 5 tygodniu i od tamtej pory się nie powtórzyły. Poza tym biorę dodatkowo luteinę, więc ona powinna wystarczyć. Odstawiłam więc Duphaston jakieś 2 tygodnie temu i jest OK. A nawet lepiej, bo przestała mnie boleć głowa.
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa pracuje w szpitalu i obiecała, że jak już bedzie bliżej terminu to załatwi mi salę vip żebym sama leżała po porodzie ![]()
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na zaparcia polecam otręby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.