Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 07:19   #781
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Spokojnie. To badanie nie jest takie złe. Da się przeżyć.
A jak bardzo się boicie, to weźcie ze soba pół cytryny. Można ją wkropić do roztworu, żeby zmienić smak. Ja miałam przy sobie cytrynkę, ale nawet jej nie musiałam wkrapiać, bo nie czułam potrzeby. Tak więc SPOKOJNIE.
Właśnie słyszałam o tej cytrynie!! koniecznie oby nie było źle....

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja już we Wro
przeleciałam Was szybciutko.

Dziś jadę odebrać wyniki (krew, mocz)

Pojutrze wizyta

Do ślubu zostało 2 miesiące!!!!: jupi:
Dy wyprowadzki 33 dni
Jak postępy z załatwianiu?? co nowego?
U Nas mieszkanko czeka na mnie - troszkę się przyspieszyło i prawdopodobnie jutro albo w środę już będę w naszym maleeeeńkim mieszkanku Tż wczoraj składał wielką szafę - będzie gdzie wielkie ciążowe ciuchy wkładać
A do ślubu 20 dni, w weekend koniecznie muszę kupić kieckę! koniecznie
Pojawiły się oczywiście nowe problemy, nagle na ślubie musi pojawić się ktoś koniecznie, kogo zabraknąć nie może, a wcześniej takiej potrzeby nie było.....no i kłótnia z tż gotowa bo ja się nie zgadza....jakoś wcześniej mówiliśmy jednym głosem i razem to ustaliliśmy ale widać jak rodzina wpływa na decyzje.... wrrrrr :/

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Z pozytywnych wiadomości to dziś z maleństwem rozpoczęliśmy 18 t.c. czyli piąty miesiąc
Cały czas czuję jego ruchy, raz słabsze, raz mocniejsze. Czuję, że maluszek będzie bardzo żywym dzieckiem

Gratuluję 18tygodnia idziemy prawie tak samo tylko u mnie kg na plus o wiele więcej

MiciaKicia gratuluję 12tygodnia! leci szybciutko jeszcze najwyżej 8tyg i poczujesz ruchy!

Ja martwiłam się ruchami, czułam je w tamtym tygodniu przez 2 dni, potem reszta tygodnia nic a nic.....już stres okropny był! a wczoraj szuuuuru buuuru znowu się zaczęło więc różnie to u różnych cieżarówek wygląda

Lecę się kąpać i na wizytę i gin!!! Jeszcze raz proszę o mocne trzymanie kciuków!!!!!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:21   #782
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Kasia, justa gratuluję 18 tygodnia leci nam 5 miesiąc

dziś już humor mam lepszy a to dzięki syniowi, który żeby pocieszyć mamusię dawał o osobie znać wieczorem smyrał i pukał chyba z pół godziny a potem poszedł spać

ja mam plan kupić pierwszą rzecz dla malucha na Dzień Dziecka jakiegoś pajacyka i niedrapki

a to zdjęcie mojego brzuszka 17t 4d dziś z rana przed śniadaniem bo najbardziej pokazuje stan faktyczny brzuszka ciążowego a nie spożywczego
Ładniutki brzusio!

Zazdroszczę tym, które mają już ciuszki dla dzidziusiów. Przede mna jeszcze długa droga...

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:21   #783
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

dziś już humor mam lepszy a to dzięki syniowi, który żeby pocieszyć mamusię dawał o osobie znać wieczorem smyrał i pukał chyba z pół godziny a potem poszedł spać

ja mam plan kupić pierwszą rzecz dla malucha na Dzień Dziecka jakiegoś pajacyka i niedrapki

a to zdjęcie mojego brzuszka 17t 4d dziś z rana przed śniadaniem bo najbardziej pokazuje stan faktyczny brzuszka ciążowego a nie spożywczego
Dzięki i również gratuluję Piąty miesiąc to już poważnie brzmi
Brzuszek śliczny i malutki, można powiedzieć, że mam podobny. To czy go widać zależy też jak się ubiorę Jak założę leginso-spodnie, i obcisły rozpinany sweterek (jak dziś) to widać, a jak jeansy i luźniejsza bluzkę to już nie Ale jeszcze nam "wywali"

Co do kupowania to ja też jeszcze nic nie kupiłam, a zakupy odkładam na czas po wizycie, gdy już będę znała płeć. Mam nadzieje, że maluszek nie będzie taki i 13 czerwca pokaże co ma między nóżkami
Planuję kupować jedną "większą" rzecz w miesiącu, np. komody na ciuszki, póżniej łóżeczko, następnie materac, we wrześniu wózek itd.. Dodatkowo jak będą fajne promocje zaopatrywać się w pampersy, chusteczki, kosmetyki dla niemowląt, tak żebym nie musiała później wydać jednorazowo 4000 tysięcy
Wstępnie po podliczeniu pokoik dziecięcy będzie kosztował 1000 złotych, wózek około 2500zł, i pozostałe gadżety pewnie z 500 zł. Także nie mało

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:23   #784
martaj9
Rozeznanie

justa86 za wizytę

Stary 2012-05-28, 07:23   #785
justa86
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

AA no tak mi się coś wydawało, że jeszcze któraś z Nas jest już w 5 miesiącu ja jeszcze płci nie znam.....może dziś?? hmmm
Ten pomysł z Dniem Dziecka świetny! chyba zmałpuje od Ciebie też nadal nic nie kupiłam, jakoś cały czas się stresowałam i o
Brzuszek śliczny mój zdecydowanie bardziej spożywczy
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:24   #786
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ja zaczynam 13 tydzien
My bedziemy kupować rzeczy dla dziecka typu mebelkowo wanienkowo itd na sam koniec, niestety miszkanko nie za duze, na ten moment to w ogóle nie ma miejsca i bedzie trzeba robić jakieś zmiany dlatego nie miałabym gdzie tego trzymać, szkoda ze nie mamy pokoju dla dziecka, a dokupić sie nie da
Zaraz zjem śniadanko i moze trochę słoneczna na balkonie złapie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:24   #787
madzius90
Zakorzenienie

Od rana mi niedobrze
Zaraz chyba będę

Cytat:
Od razu mówię, że z dzidzią wszystko w porządku. Trafiłam do szpitala, bo nagle skoczyło mi gwałtownie ciśnienie (170/100) i lekarze podejrzewali nadciśnienie ciążowe.
Dostałam leki i wszystko się unormowało, ale mam leżeć i odpoczywać.
Szpital sam w sobie bardzo przytulny i czysty, ale pobyt na patologii ciąży nie jest przyjemnym przeżyciem.
Dobrze, że już wszystko w porządku
Oby więcej się nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja sie wkur..i teraz godzine ryczalam z powodu mojej przyszlej tesciowej bylismy u babci michala bo oni tam sa i wszytsko bylo ok a nagle mama michala, ze mam chude nogi ok ze to zle bla bla.dobra niewazne puscilam to mimo uszuale zaraz zaczeła jechac z ironicznym usmieszkeim ze wogole ten nasz slub to żaden slub bo cywilny i nigdy nei uzna ze jestesmy malzenstwem, dziecko bedzie wyklete , jestesmy nieodpowiedzialmni inni robia jak nalezy a my nie!!!i na pewno nasz zwiazek sie rozpadnie .ja siedzialam cicho chociaz mi gul rosl i łzy w oczach michal w koncu nie wytrzymal i byla wojna..ja pierd...odechcialo mi sie ja zapraszac!!!!skoro wg niej to zaden slub to sorry niech spada!!!sorki ale sie w☠☠☠☠..am na maxa neich gada drugoiemu synusiowi ktory nie pracuje i nci nei robi a ma 30 lat a nie nam!!michal mowi ze zadnego obiadu w takim arzie nie robimy dla rodziny tylko pakujemy sie w auto i jedziemy nad morze po slubie i juz skoro i tak bedzie niezadowolenie...
pozniej zaczela gadac jaki to michal jest nieodpowiedzialny itd nie wiem po co i gadanie jacy to inni sa ................
mam dosc zdenerwowalam sie tylko
Co za baba no
A te jej teksty, nie wierzę po prostu
Szkoda Twoich nerwów Kochana

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
A on ponoć nie mówi nigdy nic o płci, chyba, że jest 100% pewien. Tak więc - wszystko na to wskazuje - będziemy mieli synka!!
Gratulacje!!!
Kolejny chłopak na wątku D:

Cytat:
tak sobie przypomniałam, że pytałam mojej ginki o sutki, bo kiedyś była na forum jakaś dyskusja na ten temat, i mi powiedziała że mogę zacząć je "hartować" tzn. mocniej przecierać po kąpieli ręcznikiem, smarować tłustym kremem i "wyciągać", uciskać itp żeby były mniej wrażliwe, ale jak ich dotknę zaledwie kilka razy to aż mnie trzącha brrr, nie wiem jak mam to robić kiedy one są takie wrażliwe, ale muszę chyba się przemóc bo jak maluch się do nich przyssie i zacznie ciągnąć to dopiero będzie ból cóż to zrobić?
Moje sutki też są strasznie delikatne, TŻ ma zakaz dotykania moich piersi
Nie wyobrażam sobie teraz ich hartowania

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Zacznę od tego, że dziś zaczynamy z maleństwem 18 tydzień łiiiiiiiiii !!!
i za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Też oglądam "Twierdzę"
Świetny film- lubię takie

Cytat:
Z pozytywnych wiadomości to dziś z maleństwem rozpoczęliśmy 18 t.c. czyli piąty miesiąc

Cytat:
Śliczny

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-05-28 o 07:26
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 07:25   #788
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
agrafka85 tak zimno u Ciebie bo ja tu rozebrana latam. Słodki brzuszek
nie, słonko świeci i jest całkiem ciepło ale ja straszny zmarzlak jestem teraz na dworze jest około 20 stopni ale w domu jest chłodniej więc sweterek obowiązkowy żebym biegała po domu w krótkim rękawku i krótkich spodenkach to na dworze musiałoby być ponad 27 stopni

ja zawsze zmarzluch byłam okropny, ale to chyba dlatego że mam niskie ciśnienie, chociaż teraz w ciąży i tak trochę mi sie podniosło na 116/72 stopy i dłonie potrafią mi marznąć nawet w największe upały

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-05-28 o 07:28
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:25   #789
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry .

Jak minął weekend?

Właśnie zajadam śniadanko i popijam inką .

Tak mnie głowa boli,że nie wiem jak dziś obiad ugotuję.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:29   #790
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam 13 tydzien
My bedziemy kupować rzeczy dla dziecka typu mebelkowo wanienkowo itd na sam koniec, niestety miszkanko nie za duze, na ten moment to w ogóle nie ma miejsca i bedzie trzeba robić jakieś zmiany dlatego nie miałabym gdzie tego trzymać, szkoda ze nie mamy pokoju dla dziecka, a dokupić sie nie da
Zaraz zjem śniadanko i moze trochę słoneczna na balkonie złapie
Superrr!

Stary 2012-05-28, 07:31   #791
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie słyszałam o tej cytrynie!! koniecznie oby nie było źle....
U Nas mieszkanko czeka na mnie - troszkę się przyspieszyło i prawdopodobnie jutro albo w środę już będę w naszym maleeeeńkim mieszkanku Tż wczoraj składał wielką szafę - będzie gdzie wielkie ciążowe ciuchy wkładać
A do ślubu 20 dni, w weekend koniecznie muszę kupić kieckę! koniecznie
Pojawiły się oczywiście nowe problemy, nagle na ślubie musi pojawić się ktoś koniecznie, kogo zabraknąć nie może, a wcześniej takiej potrzeby nie było.....no i kłótnia z tż gotowa bo ja się nie zgadza....jakoś wcześniej mówiliśmy jednym głosem i razem to ustaliliśmy ale widać jak rodzina wpływa na decyzje.... wrrrrr :/

Gratuluję 18tygodnia idziemy prawie tak samo tylko u mnie kg na plus o wiele więcej

MiciaKicia gratuluję 12tygodnia! leci szybciutko jeszcze najwyżej 8tyg i poczujesz ruchy!

Ja martwiłam się ruchami, czułam je w tamtym tygodniu przez 2 dni, potem reszta tygodnia nic a nic.....już stres okropny był! a wczoraj szuuuuru buuuru znowu się zaczęło więc różnie to u różnych cieżarówek wygląda

Lecę się kąpać i na wizytę i gin!!! Jeszcze raz proszę o mocne trzymanie kciuków!!!!!
Kciuki zaciśnięte Może dzidziuś zdradzi swojej mamusi kim jest? Powodzonka

Cytat:
AA no tak mi się coś wydawało, że jeszcze któraś z Nas jest już w 5 miesiącu ja jeszcze płci nie znam.....może dziś?? hmmm
Ten pomysł z Dniem Dziecka świetny! chyba zmałpuje od Ciebie też nadal nic nie kupiłam, jakoś cały czas się stresowałam i o
Brzuszek śliczny mój zdecydowanie bardziej spożywczy
Mi tez pomysł przypadł do gusty i chyba zrobię podobnie Nie wiem tylko co kupować, bo dokupowanie ciuszków nie ma sensu (tym bardziej, że nie znam płci).. Może jakiegoś misia kupię i jak maleństwo się urodzi dostanie go w prezencie
Kurcze zapomniałam wziąć swoją "kosmetyczkę" z lekami i siedzę w pracy lekko zestresowana . Chyba nie zostanę dziś poćwiczyć tylko jadę prosto do domu Coraz częściej zapominam o lekach i później jestem na siebie zła. Pytanie do dziewczyn, które biorą Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 07:34   #792
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tym, które mają już ciuszki dla dzidziusiów. Przede mna jeszcze długa droga...
może i długa ale za to jaka przyjemna

Cytat:
nie, słonko świeci i jest całkiem ciepło ale ja straszny zmarzlak jestem teraz na dworze jest około 20 stopni ale w domu jest chłodniej więc sweterek obowiązkowy żebym biegała po domu w krótkim rękawku i krótkich spodenkach to na dworze musiałoby być ponad 27 stopni

ja zawsze zmarzluch byłam okropny, ale to chyba dlatego że mam niskie ciśnienie, chociaż teraz w ciąży i tak trochę mi sie podniosło na 116/72 stopy i dłonie potrafią mi marznąć nawet w największe upały
w sumie ja też cierpię na niedociśnienie i też zmarzlak ze mnie, więc rozumiem Cię doskonale i nie wiem, po co się czepiam ale u mnie mieszkanie już nagrzane (strasznie słoneczne jest), a inka pobudziła mi krążenie, więc mi bardzo ciepło od rana

A ja już po śniadanku i myślę co tu na obiad robić, Wy macie jakieś pomysły?? Poprzestanę chyba na kotletach drobiowych, ziemniaczkach i mizerii, prosto i szybko, i smacznie.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:36   #793
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

co nowego? aktualnie szukam poradni i dni skupienia. Jakby któraś mogła pomóc to rano wstawiałam linka do wątku o poradniach

8 tygodni haha dużo duuuużo!
Cytat:
Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?
tak.. codziennie. bo mam brac 2x1 a biorę tylko raz dziennie..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:41   #794
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które biorą Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?
Ja nie biorę Duphastonu a luteinę- już 7 tygodni i nie zdarzyło mi się zapomnieć.
O innych lekach zdarzało mi się zapominać i to nie tak rzadko, a o luteinie jakoś pamiętam, mimo, że z moją pamiecią coraz gorzej w ciąży

A ile razy dziennie bierzesz ten Duphaston? Może nic się nie stanie, jeśli ominiesz jedną tabletkę
Stary 2012-05-28, 07:42   #795
agrafka85
Rozeznanie

Cytat:

w sumie ja też cierpię na niedociśnienie i też zmarzlak ze mnie, więc rozumiem Cię doskonale i nie wiem, po co się czepiam ale u mnie mieszkanie już nagrzane (strasznie słoneczne jest), a inka pobudziła mi krążenie, więc mi bardzo ciepło od rana

A ja już po śniadanku i myślę co tu na obiad robić, Wy macie jakieś pomysły?? Poprzestanę chyba na kotletach drobiowych, ziemniaczkach i mizerii, prosto i szybko, i smacznie.
w mieszkaniach zawsze cieplej niz w domach, widzę tą różnicę jak jestem u mamy w mieszkanku, tam zawsze cieplutko, a u nas zanim dom się nagrzeje z zewnątrz i to ciepło przeniknie do środka to mija trochę czasu, poza tym szybciej też się wychładza niż mieszkanie, które z co najmniej 2 stron ma inne mieszkania - w kupie cieplej ale juz zdążyłam się przyzwyczaić przez 3 lata

na obiad polecam kotlety drobiowe z pieczarkami i cebulką i zapiekane z serem ja wczoraj takie jadłam u mamy i dziś mam takiego na obiad pyszota

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 07:45   #796
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:

Dlaczego? Sama podjęłaś taką decyzję? Konsultowałaś to ze swoim ginem?
ja od 7 do 15 t.c. brałam 3x1 tabletka, a od 15 t.c. 2x 1 tabletka.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja nie biorę Duphastonu a luteinę- już 7 tygodni i nie zdarzyło mi się zapomnieć.
O innych lekach zdarzało mi się zapominać i to nie tak rzadko, a o luteinie jakoś pamiętam, mimo, że z moją pamiecią coraz gorzej w ciąży

A ile razy dziennie bierzesz ten Duphaston? Może nic się nie stanie, jeśli ominiesz jedną tabletkę
Jak biorę napisałam niżej No z moją pamięcią też kiepsko. Na pewno nic się nie stanie, bo nie raz już zapomniałam, najczęściej na noc, a tabletkę dziś wezmę jak wrócę do domu. Pytam z ciekawości czy któraś też jest taka mądra jak ja

Cytat:

Stary 2012-05-28, 07:46   #797
Poni
Raczkowanie

Justa86 - Oby maleństwo się wreszcie rozkraczyło

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie mam nic. Dosłownie NIC. Ale te przyjemności zostawiam sobie na późniejszy okres.

Cytat:

Od rana mi niedobrze
Zaraz chyba będę
O rany, czyżby poranne mdłości?? Bidulko

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które biorą Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?
Ja jak brałam to miałam ustawione przypomnienie w telefonie i dumnie powiem, że ani raz nie zdarzyło mi się zapomnieć. Raz tabletka wpadła mi pod łóżko, ale wzięłam następną.
Myślę, że jak pominiesz jedną dawkę (lub weźmiesz z opóźnieniem) to na pewno nic się nie stanie.

Cytat:

Cytat:
Ja odstawiłam całkiem

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 07:51   #798
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jeszcze nie mam nic. Dosłownie NIC. Ale te przyjemności zostawiam sobie na późniejszy okres.
Jeszcze jest troszke czasu na kompletowanie wyprawki

Cytat:
O rany, czyżby poranne mdłości?? Bidulko
Nie wiem co jest
Dziwne to, bo mdłości minęły już kilka tygodni temu

Cytat:
Ja odstawiłam całkiem
Tak ginekolog Tobie zalecił?
Stary 2012-05-28, 07:55   #799
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83;34359068
Pytanie do dziewczyn, które biorą [B
Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?[/B]

O tak! Notorycznie o tym zapominam.
Też mam brać 2x1 a zdarza się,że zapomnę i ani jednej nie wezmę.
Dobrze,że lekarz kazał brać tylko do końca opakowania.
Swoją drogą dobrze,że przypomniałąś - zaraz wezmę...
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 07:55   #800
halwaya
Zakorzenienie

Witam, ja chyba dzis wroce juz do pracy. Przeziebienie jeszcze w pelni nie wyleczone, ale juz nie daje rady siedziec w domu. Ja zaraz zabieram sie za robienie obiadu.. siedze do 20:00, wiec zawsze biore jedzenie ze soba.

Co do wyprawki to kupilam tylko dwa 5 paki body (bezowe z zyrafka ) i tez pewnie zaczne szalec po kolejnym usg (19.06). Moze uda sie zobaczyc plec. Zreszta i tak wole neutralne ciuchy, bo rozowego nienawidze.. a blekitny mi sie nie podoba. Co do wyprawki kolezanki polecaja mi wizyte w sieciowce Toys'r'us wiec planujemy wypad. Zorientujemy sie w cenach. W polowie lipca jedziemy do Polski samochodem to ewentualnie bedzie mozna cos przywiesc Mam obawy przed ta podroza, ale chyba bedzie dobrze skoro jak dotad swietnie sie czuje.
U mnie 18 tydz juz w srode

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:00   #801
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie konsultowałam. A tak wychodzi, że biore tylko raz bo wieczorem i na noc jestem u TŻ i zawsze zapomnie je spakować...
A mam brać chyba do pojutrzejszej wizyty o ile sie nie byle

Stary 2012-05-28, 08:08   #802
madzius90
Zakorzenienie

Kurde na drzwiach do WC jest wyraźnie napisane, że jest zakaz palenia w WC i na terenie całego budynku i co? Poszłam nalać wodę do czajnika, wchodzę a tam aż siwo od dymu
Stary 2012-05-28, 08:11   #803
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej kochane!!

dzisiaj sie tak zle czuje ze nie wiem od rana (obudzialm sie po 6ej jak tz wyjezzdzal) tak mnie glowa boli ze zwariuje , poza tym mi niedpobrze musze cos przegryzc
ja duphaston skonczylam juz brac ale tez pare razy zapomnialam albo o duphastonie albo o luteinie bo bralam 2 razy d plus 1 raz luteina
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:13   #804
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde na drzwiach do WC jest wyraźnie napisane, że jest zakaz palenia w WC i na terenie całego budynku i co? Poszłam nalać wodę do czajnika, wchodzę a tam aż siwo od dymu
gnoje.

Stary 2012-05-28, 08:13   #805
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam z rana

A mi się wczoraj jakoś tak smutno zobiło.. mój tż zadzwonił na skype do swojej mamy na videokonferencje z życzeniami okazji Dnia Matki - a tam również był jego brat z żoną i sobie tam miło gawędzą.. oni wszyscy 'mamo', 'mamo' a ja do niej per pani (bo przecież, z moim tż nie mamy ślubu), no i nawet życzeń ja nie składałam (a bratowa tż owszem). Nie wiem.. takie to jakieś głupie, ale dziwnie się poczułam. Jak nie rodzina.. i tak sobie pomyślałam, że dziecko będzie mówiło do niej babciu.. a ja co? dalej na pani?
Jestem z moim tż'tem 13 lat, ale jakoś dopiero teraz to do mnie dotarło :P
Ja nadal nie mowie do tesciowej "mamo", a jestemy od 2 lat po slubie...
zawsze si emi wyawalo ze to ona powinna mi powiedziec jakby chciala zebym sie o niej zwracala, jakos tak zostalo bezosobowo teraz...

Cytat:
Cześć Kochane.

Przepraszam, że się nie odzywałam tak długo, ale trafiłam na tydzień do szpitala, a tam nie miałam internetu.

Od razu mówię, że z dzidzią wszystko w porządku. Trafiłam do szpitala, bo nagle skoczyło mi gwałtownie ciśnienie (170/100) i lekarze podejrzewali nadciśnienie ciążowe.
Dostałam leki i wszystko się unormowało, ale mam leżeć i odpoczywać.
Szpital sam w sobie bardzo przytulny i czysty, ale pobyt na patologii ciąży nie jest przyjemnym przeżyciem.
Rozmawiałam z wieloma dziewczynami. Każda miała taką historię, że aż strach... Po tym wszystkim zmieniłam myślenie. Już nie potrafię tak bezstresowo i beztrosko cieszyć się. Mam gdzieś w tyle głowy zakodowane, że trzeba bardzo na siebie uważać, bo NIGDY NIC NIE WIADOMO!
Dziewczyny.... myślałam, że jak minie I trymestr, to już nic się nie może stać. Błąd... Koleżanki z oddziału uświadomiły mnie, że w ciąży nie ma bezpiecznego okresu. Zawsze coś się może wydarzyć.
Dla przykładu - koleżanka z sali (jest obecnie w II ciąży, zagrożonej). Pierwszą ciążę miała książkową. Zero objawów, świetnie się czuła, wyniki w normie. W 39 tygodniu nagle ucichło tętno dziecka. Urodziła martwe... Lekarze rozłożyli ręce - nie wiedzą, co się stało.... ehh

Kochane, nie piszę tego, żeby Was straszyć czy stresować. Po prostu dbajcie o siebie, bo to że weszłyśmy w II trymestr nie oznacza, że teraz już jesteśmy "niezniszczalne".

Wybaczcie, że tak smęcę, ale po tym co widziałam w szpitalu - wciąż nie mogę się otrząsnąć. Mam dołek...
kurcze to niewesoło miałaś, wspólczuje
to fakt zawsze sie moze cos zdarzyc i czesto nie mamt na to zadnego wplywu, a w szpitalu zawsze człowiek sie naoglada i naslucha...

Cytat:
ja sie wkur..i teraz godzine ryczalam z powodu mojej przyszlej tesciowej bylismy u babci michala bo oni tam sa i wszytsko bylo ok a nagle mama michala, ze mam chude nogi ok ze to zle bla bla.dobra niewazne puscilam to mimo uszuale zaraz zaczeła jechac z ironicznym usmieszkeim ze wogole ten nasz slub to żaden slub bo cywilny i nigdy nei uzna ze jestesmy malzenstwem, dziecko bedzie wyklete , jestesmy nieodpowiedzialmni inni robia jak nalezy a my nie!!!i na pewno nasz zwiazek sie rozpadnie .ja siedzialam cicho chociaz mi gul rosl i łzy w oczach michal w koncu nie wytrzymal i byla wojna..ja pierd...odechcialo mi sie ja zapraszac!!!!skoro wg niej to zaden slub to sorry niech spada!!!sorki ale sie w☠☠☠☠..am na maxa neich gada drugoiemu synusiowi ktory nie pracuje i nci nei robi a ma 30 lat a nie nam!!michal mowi ze zadnego obiadu w takim arzie nie robimy dla rodziny tylko pakujemy sie w auto i jedziemy nad morze po slubie i juz skoro i tak bedzie niezadowolenie...
pozniej zaczela gadac jaki to michal jest nieodpowiedzialny itd nie wiem po co i gadanie jacy to inni sa ................
mam dosc zdenerwowalam sie tylko
olej głubią babę, jak moze gadac takie rzeczy
na szczescie nie bedziesz niedlugo jej czesto ogladac, to sie moze jej odmieni

Cytat:
jak z Wami rozmawiam i mogę się pozalic to od razu mi lepiej

tak sobie przypomniałam, że pytałam mojej ginki o sutki, bo kiedyś była na forum jakaś dyskusja na ten temat, i mi powiedziała że mogę zacząć je "hartować" tzn. mocniej przecierać po kąpieli ręcznikiem, smarować tłustym kremem i "wyciągać", uciskać itp żeby były mniej wrażliwe, ale jak ich dotknę zaledwie kilka razy to aż mnie trzącha brrr, nie wiem jak mam to robić kiedy one są takie wrażliwe, ale muszę chyba się przemóc bo jak maluch się do nich przyssie i zacznie ciągnąć to dopiero będzie ból cóż to zrobić?
nie hartowąłam sutkow i jakos to tragicznie nie bylo, w szpitalu polozne mnie wkurzaly bo kazda inaczej przystawiala mi malego i wtedy to bolalo faktycznie, smarowalam po kazdym karmieniu sutki swoim mlekiem i nie mylam ich po karmieniu pozwalalam tak zaschnac,

i czasami smarowalam mascia ziajki na sutki z lanolina tania i skuteczna
problem si epojawil przy kryzysi elaktacyjnym czyli jak maly mial kolo miesiaca, bo zwiekszylo sie zapotrzebowanie na mleczko i musialo sie wyprodukowac wiec kika dni wisial na piersi, na szczescie to normlane i przechodzi,al esutki wtedy dopiero bolaly az widzialam gwiazdy i sie dorobilam zatorow w piersi

kaaamila1 gratulacje skonczonej magisterki!!! i powodzenia na obronie

meiadeleite gratki siusiaka!!! tzn, synka

w ogole mam wrazenie ze moje małżeństwo sie sypie, juz nie potrafimy rozmawiac ze soba, stracilam do niego zaufanie, obydwoje mamy duzo zalow do siebie, nie zawsze mowionych na glos, nawet nie chce sie mi osatnio z nim juz gadac i starac, i teraz ta ciaza, to tez na nas nie wplynelo uzdrawiajaco, 2 lata po slubie przeciez tylko jestesmy, masakra czuje sie jak w zwiazku jakim co najmniej 20-letnim, tak jakos sie mi zebralo na przemyslenia, nie wiem jak to dalej bedzie...

nawet nie zauwazyłam, a w weekend zaczelam z maluszkiem II trymestr

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-28 o 08:17
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:15   #806
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja z wyprawki mam troszke ciuszkow i smoczek..wieksze rzeczy to kupimy jak juz sie przeprowadzimy do torunia bo bez sensu teraz z tym wszytskim pozniej latac

przedwczoraj byli u nas znajomi , maja dwojke dzieci, matka tych dzieci dawala mi rozne rady i nagle mowi-ale pamietaj zeby z wyprawka, ciuszkami i lozkiem do dnia porodu a ja -ale dlacezgo a ona no jak to bo sie cos stanie..
tak ja w dzien porodu albo po porodzie bede latac jak z owsikami i szukac
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:17   #807
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej!
A my dziś mamy pierwszą rocznice ślubu
I zaczęliśmy 15 tydzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 08:17   #808
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Tak ginekolog Tobie zalecił?
Konsultowałam się z 2 ginekologami w tej sprawie. Jeden z nich (bardziej doświadczony) powiedział, że nie widzi sensu faszerowania mnie hormonami, skoro plamienia minęły w 5 tygodniu i od tamtej pory się nie powtórzyły. Poza tym biorę dodatkowo luteinę, więc ona powinna wystarczyć. Odstawiłam więc Duphaston jakieś 2 tygodnie temu i jest OK. A nawet lepiej, bo przestała mnie boleć głowa.

Cytat:
hej kochane!!

dzisiaj sie tak zle czuje ze nie wiem od rana (obudzialm sie po 6ej jak tz wyjezzdzal) tak mnie glowa boli ze zwariuje , poza tym mi niedpobrze musze cos przegryzc
ja duphaston skonczylam juz brac ale tez pare razy zapomnialam albo o duphastonie albo o luteinie bo bralam 2 razy d plus 1 raz luteina
Kurczę, co jest? Jakiś kiepski dziś dzień dla ciężarówek. Madziuś, Ty...

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:17   #809
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

w ogole mam wrazenie ze moje małżeństwo sie sypie, juz nie potrafimy rozmawiac ze soba, stracilam do niego zaufanie, obydwoe mamy duzo zalow do siebie, nie zawsze mowionych na glos, nawet nie chce si emi osatni znim juz gadac i starac, i teraz ta ciaza, to tez na nas nie wplynelo uzdrawiajaco, 2 lata po slubie przeciez tylko jestesmy, masakra
eh... może to przejściowe?

Teściowa pracuje w szpitalu i obiecała, że jak już bedzie bliżej terminu to załatwi mi salę vip żebym sama leżała po porodzie

Stary 2012-05-28, 08:18   #810
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
. Pytanie do dziewczyn, które biorą Duphaston: zdarza wam sie zapomnieć?
nagminnie ale już nie muszę go brać

na zaparcia polecam otręby zjeść ze 3 łyżki na dzień ja miałam problem z zaparciami przez 1,5 miesiąca, jak nie mogłam pić kawy bo mnie odrzucało teraz od jakiś 3 tygodni piję spowrotem 2 łyki kawy na czczo i biegnę do kibelka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości