Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-14, 20:30   #781
rybka92
Raczkowanie

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

.

Edytowane przez rybka92
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:28
rybka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:33   #782
perelka8942
Raczkowanie

no to ładnie... no ale cóż... co to za policjant jak strzelać nie potrafi, prawda?
perelka8942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:34   #783
Anusiak_87
Raczkowanie

Poprawy z broni nie zaliczyły 4 osoby, mój teraz uczy się na jutrzejsze prawo.
Anusiak_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-14, 20:35   #784
rybka92
Raczkowanie

Nooo w sumie racja ... ważne ,że nasi zaliczyli Anusiak mam nadzieję ,że twój też ;D
Stary 2013-02-14, 20:37   #785
Anusiak_87
Raczkowanie

...

Edytowane przez Anusiak_87
Czas edycji: 2013-02-18 o 05:52
Stary 2013-02-14, 20:42   #786
rybka92
Raczkowanie

No to gratulacje już jutro piątek mój będzie o 18 w domku
Stary 2013-02-14, 20:45   #787
Anusiak_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka92 Pokaż wiadomość
No to gratulacje już jutro piątek mój będzie o 18 w domku
Jeszcze jutro ma z prawa i też przyjeżdża, ale koło 20-21 bo to jednak 3-4 godziny jazdy. A Walentynki nasze będą w sobotę dziękuję Ci rybko92 za wszystko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 10:09   #788
mia1919
Przyczajenie

Mój TŻ też zaliczył poprawę z broni i wczoraj prawo w pierwszym terminie
Anusiak_87 - Twój TŻ w jakiej kompanii i plutonie?
mia1919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 10:15   #789
Anusiak_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mia1919 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też zaliczył poprawę z broni i wczoraj prawo w pierwszym terminie
Anusiak_87 - Twój TŻ w jakiej kompanii i plutonie?
A dlaczego pytasz?

Czas edycji: 2013-02-19 o 18:13
Stary 2013-02-17, 17:16   #790
mia1919
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anusiak_87 Pokaż wiadomość
Kompania 35 pluton 2 a Twój? A dlaczego pytasz?
Mój dokładnie w tej samej kompanii i plutonie a pytam, bo terminy egzaminów naszych Tż-tów się pokrywały
mia1919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:45   #791
rybka92
Raczkowanie

Mój jest z 32 kompani pluton 3 .Szkoda ,że nie z tego samego co wasi.No i mój właśnie pojechał .... jest załamany ... we wtorek ma poprawę z ustaw plus egzamin z zatrzymania.Cały weekend się uczył nawet nigdzie nie wyszliśmy ;/ Boi się ,że mu się nie uda i będą nici z pracy w policji.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 18:58   #792
Anusiak_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mia1919 Pokaż wiadomość
Mój dokładnie w tej samej kompanii i plutonie a pytam, bo terminy egzaminów naszych Tż-tów się pokrywały
Mój właśnie pojechał, kurcze tak szybko minął weekend

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Czas edycji: 2013-02-19 o 18:14
Stary 2013-02-17, 19:03   #793
kaska87
Zakorzenienie

mój też już pojechał, nie dość, że w weekend nauka, to jeszcze u lekarza dzisiaj byliśmy i ma zapalenie oskrzeli ma antybiotyk i zwolnienie z wf-u (ciekawa jestem czy faktycznie nie będzie ćwiczył, bo on z tych co sport kochają )

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:06   #794
paczuszek
BAN stały

Czesc dziewczyny,
Trafilam na to forum zupelnie przez przypadek... i strasznie sie ucieszylam bo wreszcie znalazlam miejsce w ktorym byc moze zostane zrozumiana.
Moj chlopak rowniez stara sie o prace w policji.
Jest tym strasznie zaoferowany, a ja mam tego juz serdecznie dosc.
Wymiotowac mi sie chce jak slucham, czytam o kolejnych etapach pytaniach, wymaganiach.
Od pol roku czyli mniej wiecej od pierwszego spotkania informacyjnego jest skupiony wylacznie na sobie, najwazniejszy jest on jego stres jego etap itp. W trakcie rekrutacji rzucil prace, wiec ja automatycznie zostalam jedynym zywicielem rodziny.
Teraz jest w trakcie badan lekarskich, oczywiscie pozadane jest abym na kazdym etapie rekrutacji mogla byc z nim i go wspierac.
A ja mam juz dosc tej idiotycznej gadki o "firmie" .
I az zlosc sie we mnie budzi jak czytam wpisy niektorych z was ze jak Panowie wracaja do domow na weekend ze szkolki to Wy sie stracie, gotujecie, pierzecie, prasujecie jestescie milutkie i pomagacie sie uczyc tylko zeby was nie zdradzil z "puszczalskimi rekrutkami"

Ja marze o tym zeby wyjechal i nie wracal przez pierwszy miesiac zeby chociaz troche odpoczac od zagadnienie ogolnego POLICJA .

Wiem, ze brzmito dosc negatywnie, ale jestesmy razem 4 lata, mamy psa, ostatnio kupilismy mieszkanie. I nagle on postanowil zlozyc papiery i wkrotce wyjechac. Nikt mnie nie pytal czy sobie poradze po pierwsze zeby utrzymac dom kiedy on nie pracuje, czy dam rade sama z psem jak on wyjedzie (pracuje po 10-11h dziennie) czy chce zostac sama z niewykonczonym w pelni mieszkaniem... te decyzje podjeto poza mna, stad ta zlosc, i brak zrozumienia waszych postaw,
Jesli jeszcze ktoras dziewczyna czuje sie podobnie zapraszam do dyskusji, moze razem bedzie razniej.
paczuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:10   #795
kaska87
Zakorzenienie

Po co się zwolnił, skoro jeszcze się nawet nie dostał do szkółki
chyba, że ma duuuże znajomości i się bankowo dostanie bo inaczej może być różnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:21   #796
paczuszek
BAN stały

Bo nagle odnalazl swoj cel i takie tam... mnie nie pytaj. Zwariowal !
Stary 2013-02-17, 19:22   #797
jamellka
Przyczajenie

Dziewczyny jak cudownie, że Was znalazłam! Mój narzeczony od listopada jest w Szkole Policyjnej w Pile i mimo, że pozostały mu(a w zasadzie nam) już tylko leciutko ponad 2 miesiące, to zamiast być lepiej jest coraz gorzej. Przede wszystkim moja tęsknota ani trochę nie słabnie. Czasami mam ochotę postawić mu ultimatum "albo szkółka, albo ja", bo wydaje mi się, że już dłużej tego nie zniosę. Wszystko pogarsza jego ciągły brak czasu na napisanie smsa, czy zadzwonienie, spowodowany nadmiarem nauki. Powiedzccie mi proszę, jak Wy sobie z tym wszystkim radzicie? I też zaobserwowałyście zmianę w charakterze waszego faceta? Jakby stał się bardziej zimny i apodyktyczny...
Ściskam Was cieplutko!
jamellka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:24   #798
rybka92
Raczkowanie

mój zmienił się ... na lepsze jest bardziej czuły i kochający
Stary 2013-02-17, 19:24   #799
paczuszek
BAN stały

A tak poza tym dziewczyny, to przelecialam kilka stron i zastanawia mnie jedno, czy Wy nie widzicie nic zlego w tym ze prawdopodobnie od roku lub dluzej caly czas ich wspieracie? A co z Waszymi realizacjami, pragnieniami, marzeniami?

To w koncu Wy zostajecie same i musicie zajkowac sie domem, praca czasem dziecmi, to Wy jestescie w gorszej sytuacji. Oni jada na platne wakacja i w zamian musza sie uczyc wracaja do domu i sa traktownijak krolowie... nie powinno byc na odwrot? Skad bierzecie tyle determinacji i sily?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:32   #800
jamellka
Przyczajenie

Paczuszku to co oni tam przeżywają bardzo się różni od płatnych wakacji. Od jakiegoś czasu warunki bardzo się tam zmieniły-jest ogromny rygor, masa nauki no i przyszli policjanci traktowani są jak...śmieci. W takich sytuacjach siłę czerpie się z miłości. Chociaż dla mnie samej całe to półroczne bagno jest niezmiernie trudne do przebrnięcia, ponieważ tak jak mówisz wszystko przewróciło do góry nogami. Ale ciągle powtarzam sobie, że jak już to się skończy, to odbijemy sobie te wszystkie dni i będzie cudownie.
Stary 2013-02-17, 19:32   #801
rybka92
Raczkowanie

paczuszek zazdrosna jesteś czy co ?
Stary 2013-02-17, 19:36   #802
patision
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamellka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak cudownie, że Was znalazłam! Mój narzeczony od listopada jest w Szkole Policyjnej w Pile i mimo, że pozostały mu(a w zasadzie nam) już tylko leciutko ponad 2 miesiące, to zamiast być lepiej jest coraz gorzej. Przede wszystkim moja tęsknota ani trochę nie słabnie. Czasami mam ochotę postawić mu ultimatum "albo szkółka, albo ja", bo wydaje mi się, że już dłużej tego nie zniosę. Wszystko pogarsza jego ciągły brak czasu na napisanie smsa, czy zadzwonienie, spowodowany nadmiarem nauki. Powiedzccie mi proszę, jak Wy sobie z tym wszystkim radzicie? I też zaobserwowałyście zmianę w charakterze waszego faceta? Jakby stał się bardziej zimny i apodyktyczny...
Ściskam Was cieplutko!
Ja mam tak samo zostało nam juz tylko 5 tygodni i w koncu wraca ale tez mnie denerwuje to ze juz w ogole nie ma czasu napisac nawet 1 głupiego sms albo zadzwonic na 5 min oczywiscie troche sie pokłociłam z tym bo ok nauka nauka ale bez przesady na chwile moze zadzwonic, napisac ;/
patision jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:39   #803
paczuszek
BAN stały

Zazdrosna o co?

Ja wiem ze to prawdopodobnie zadna przyjemnosc tam byc , ale wychodze z zalozenia ze sami sie na to decyduja.

Po prostu troche przeraza mnie mysl o tym wyjezdzie skoro juz na tym etapie mam dosc.
Jestesmy razem juz dlugo powoli planujemy slub, ale ja czuje ze przez ta cala policje sie coraz bardziej oddalamy od siebie i boje sie ze to wplynie negatywnie na nasz zwiazek.
Czuje sie troche tak jakbym przestala miec dla niego jakiekolwiek znaczenie, liczy sie tylko on i jego policja bo to przeciez taki stres i decyduje o przyszlosci, tylko dla mnie to tez jest stres jak co miesiac musze kombinowac zeby zarobic wystarczajaco na nasze utrzymanie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:44   #804
jamellka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patision Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo zostało nam juz tylko 5 tygodni i w koncu wraca ale tez mnie denerwuje to ze juz w ogole nie ma czasu napisac nawet 1 głupiego sms albo zadzwonic na 5 min oczywiscie troche sie pokłociłam z tym bo ok nauka nauka ale bez przesady na chwile moze zadzwonic, napisac ;/
Czyli tak jest do samego końca? Myślałam, że pod koniec dają już im więcej luzu...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez paczuszek Pokaż wiadomość
Zazdrosna o co?

Ja wiem ze to prawdopodobnie zadna przyjemnosc tam byc , ale wychodze z zalozenia ze sami sie na to decyduja.

Po prostu troche przeraza mnie mysl o tym wyjezdzie skoro juz na tym etapie mam dosc.
Jestesmy razem juz dlugo powoli planujemy slub, ale ja czuje ze przez ta cala policje sie coraz bardziej oddalamy od siebie i boje sie ze to wplynie negatywnie na nasz zwiazek.
Czuje sie troche tak jakbym przestala miec dla niego jakiekolwiek znaczenie, liczy sie tylko on i jego policja bo to przeciez taki stres i decyduje o przyszlosci, tylko dla mnie to tez jest stres jak co miesiac musze kombinowac zeby zarobic wystarczajaco na nasze utrzymanie...
Nie chce starszyć, bo to zupełnie indywidualna sprawa, ale na mój związek ta szkółka wpłynęła strasznie negatywnie. I też mam wrażenie, ze to jest jego nowe życie, w którym nie koniecznie zawsze jest dla mnie miejsce
Stary 2013-02-17, 19:45   #805
patision
Raczkowanie

Najgorsze jest na koncu jest tyle nauki ze masakra egzaminy sie zblizaja tragedia ;/ ale zlatuje szybciutko juz ta koncówka ;P
Stary 2013-02-17, 19:48   #806
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli tak jest do samego końca? Myślałam, że pod koniec dają już im więcej luzu...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Nie chce starszyć, bo to zupełnie indywidualna sprawa, ale na mój związek ta szkółka wpłynęła strasznie negatywnie. I też mam wrażenie, ze to jest jego nowe życie, w którym nie koniecznie zawsze jest dla mnie miejsce
Jest luz w niektórych szkołach i zaczyna się na około półtora miesiąca przed zakończeniem jej, ale ostatni dwa tygodnie trzeba spiąć tyłek i zaliczyć około 18stu przedmiotów (ja tak miałam) i koncowy egzamin.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:49   #807
jamellka
Przyczajenie

Cytat:
Najgorsze jest na koncu jest tyle nauki ze masakra egzaminy sie zblizaja tragedia ;/ ale zlatuje szybciutko juz ta koncówka ;P
Oby a w jakiej miejsowości jest Twój facet?
Stary 2013-02-17, 19:50   #808
patision
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Jest luz w niektórych szkołach i zaczyna się na około półtora miesiąca przed zakończeniem jej, ale ostatni dwa tygodnie trzeba spiąć tyłek i zaliczyć około 18stu przedmiotów (ja tak miałam) i koncowy egzamin.
A własnie bo oni pisza ten egzamin to kiedy sa wyniki z niego odrazu czy jak?:P

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Oby a w jakiej miejsowości jest Twój facet?
W Sieradzu :P
Stary 2013-02-17, 19:55   #809
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Do Paczuszka: nie wiem czy wy jesteście zaręczeni, czy nie, ale mieszkanie jest Wasze wspólne, czy jak? Sorry, ale jeśli nie jesteście jeszcze na etapie narzeczeństwa to nie wyborażam np. ja sobie żebym utrzymywała faceta lub on mnie. Może w końcu warto komuś przemówić do rozumu (mam na myśli tu Twojego faceta). Poza tym kto w dzisiejszych czasach zwalnia się z pracy będąc na pewnym etapie rekrutacji?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
A własnie bo oni pisza ten egzamin to kiedy sa wyniki z niego odrazu czy jak?:P

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

W Sieradzu :P
Tak, tego samego dnia Kilka godzin później i odbiera się świadectwo ukonczenia kursu z oceną końcową.

Egzamin końcowy jest testem ABCD trafiają się grupy, więc dobrze to wybadać trzeba, ale jak się człowiek COŚ uczył w trakcie szkoły i na egzamin końcowy to zda.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:56   #810
Millygirl
Zadomowienie

Dziewczyny, pamiętajcie, że po szkole niektórzy mają jeszcze adaptację. A to też beznadziejne.

Nie ma co doszukiwać się zmian w osobowości po paru tygodniach/miesiącach szkoły, jak nawet pracy na ulicy "nie liznęli" są zestresowani i przemęczeni, mają prawo mieć gorsze chwile.

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości