W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII część XX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 22:10   #781
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jakiej wielkości pampków używacie 2-5 kg czy 3-6?
I ile już paczek zużyłyście?
3-6

Zuzylam jedna mal paczke dady tych newborn, jedna paczke 2 dady 70 sztuk i jedna paczke pampersow 2-70 sztuk.w 4 tygodni

te dady sa super.zrsezta odpukac moj reguje na wszystkie ok.w szpitalu byly happy i mi nie podeszły.mialam tez kilka sztuk babydream i sa ok tylko sztywne

wogole witajcie-pisze jedna reką, sorry za bledy
i grtuluje dzikiej!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 22:36   #782
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

heh ja nawet nie wiem ile zużyłam ale kupuje te od 2 kg.

No z tym pokarmem kiepsko u mnie
mleko w proszku kojarzy mi się tak jakby dzidzia jadła ciągle zupki chińskie i jakby było dla niej czymś złym.
Stary 2012-12-30, 22:54   #783
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość

mleko w proszku kojarzy mi się tak jakby dzidzia jadła ciągle zupki chińskie i jakby było dla niej czymś złym.
Mam takie samo wrażenie i jak zdarzy mi się dać modyfikowane, to mam okropne wyrzuty sumienia
Cytat:
U nas sporo, dalej jesteśmy na jedynkach, a mały za chwilę miesiąc skończy. Zużyliśmy paczkę pampersów i teraz aktualnie jedziemy na 6 paczce dady 2-5kg.
Stary 2012-12-31, 07:30   #784
ausente
Zadomowienie

Hej.
Pisalyscie o bekaniu i nam tez nie zawsze sie odboja. I w mocy np jak je ode mnie to zazwyczaj zasnie i go juz nie budze na bekanie. A w swieta tak mnoe durne bratowe nastraszyly ze jak nie bedzie odbijac to mi umrze:/ tak mnie wkur... Wtedy takim gadaniem durnym i panika bo mu sie nie odbilo a koja bratowa godzinami nosila zeby sie odbilo bratanicy :/
Co ddo pamkow to u nas 2 paczki dady newbornow poszly i 3 paki tych 3-6 teraz jedziemy juz z 4 paczka.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 07:33   #785
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Ja uzywam rozmiar 0... Mam taka mala kruszynke ze z jedynek kupki i siuski uciekaly

Dzika gratulacje!!!! Widzisz w koncu sie doczekalas

Jagna super opis gratulacje zazdroszcze podejscia

Dziewczyny nie piszcie o wyrzutach kiedy mm podajecie bo ja wczoraj butla w recr, karmie mala i plakalam ... Chyba depresja mnie bierze przez to karmienie..:/:/;(((

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:32   #786
weronika23
Zakorzenienie

hej hej
kurde nie piszcie taaak o karmieniu ja chcialam karmic cycem ale nie wyszlooo maly mi chorowal i jak jadl cyca dostawal dusznosci az siny sie robil i zrezygnowalam, odcagac przy gabi nie mialam kiedy i jakos nie mam wyrzutow wazne ze slicznie rosnie i jest zdrowy

ja wczoraj kupilam 3 huggisy

kochana moj nie beka za kazdym razem w nocy karmie go w wozku na boku nawet nie wyciagam co by sie nie rozbudzil
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 09:56   #787
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
4-9 już dawno dwójki za małe, 6kg przekroczone a ile paczek to nie liczyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 10:07   #788
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

my dwójki bo mój króciutki jest, a teraz zużywamy tak około 2 paczki po 70 sztuk na miesiąc

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

mój chłopczyk za dwa tyg skończy 4 miesiące, 5kg prawie ma i 52cm, i wogóle jest cudownym dzieckiem

Gratuluje wszystkim mamusią rozpakowanym i chyba niedługo na odchowalnie?

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:24   #789
kia_mia
Zadomowienie

Ide pierwssy raz sama na spacer z psem.. tylko tak na okolo bloku bo i tak na 3 piętrze mieszkam to troche schodow mam a nie bede.tak szalec 11 dni po cc... Trzymajcie kciuki zebym sie gdzies po drodze nie przewrocila w.rowie

Stary 2012-12-31, 10:28   #790
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość

Rozumiem, że mm Ci się źle kojarzy, ale wartości odżywcze w przeciwieństwie do zupki chińskiej to jednak ma Choć oczywiście lepsze jest mleko kobiece, bo ma przeciwciała.
Nie obwiniaj się, bo to laktacji raczej nie pomoże. Dawaj dziecku jak najczęściej swoje i może laktacja się rozkręci
Ja robię tak samo. Jakbym miała się jeszcze obwiniać przy tym całym terrorze laktacyjnym to bym chyba jeszcze wpadła w depresję, a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Ide pierwssy raz sama na spacer z psem.. tylko tak na okolo bloku bo i tak na 3 piętrze mieszkam to troche schodow mam a nie bede.tak szalec 11 dni po cc... Trzymajcie kciuki zebym sie gdzies po drodze nie przewrocila w.rowie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:28   #791
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cytat:
dasz rade ja po 5 dniach ( na drugi dzień jak ze szpitala wyszłam) to jeździłam samochodem do małego bo tż musiał z nadią zostać i na 2 albo 3 piętro na oddział z buta bo winda głupia nie działała

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 10:41   #792
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Mam takie samo wrażenie i jak zdarzy mi się dać modyfikowane, to mam okropne wyrzuty sumienia
a ja już nie mam wyrzutów. Przyzwyczaiłam sie. Radość na ustach sie maluje, że mała jest najedzona, uśmiecha sie i śpi ladnie i przybiera na wadze.
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Hej.
Pisalyscie o bekaniu i nam tez nie zawsze sie odboja. I w mocy np jak je ode mnie to zazwyczaj zasnie i go juz nie budze na bekanie. A w swieta tak mnoe durne bratowe nastraszyly ze jak nie bedzie odbijac to mi umrze:/ tak mnie wkur... Wtedy takim gadaniem durnym i panika bo mu sie nie odbilo a koja bratowa godzinami nosila zeby sie odbilo bratanicy :/
Co ddo pamkow to u nas 2 paczki dady newbornow poszly i 3 paki tych 3-6 teraz jedziemy juz z 4 paczka.

porąbało je ??!!?
Cytat:
Ja uzywam rozmiar 0... Mam taka mala kruszynke ze z jedynek kupki i siuski uciekaly
o nie wiedziałam, że jest rozmiar zero
Cytat:

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 10:53   #793
hania207
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odpowiedzi
ja mam na razie 3 paczki tych 3-6, jak beda za duże to najwyzej kupimy mniejsze

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:04   #794
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
ja mam na razie 3 paczki tych 3-6, jak beda za duże to najwyzej kupimy mniejsze
Jeśli mogę doradzić to ja kupiłabym jakąś nawet najmniejszą paczkę tych 2-5, chyba, że wiesz, że dziecko będzie spore. Różnica w wielkości 2-5 a 3-6 jest moim zdaniem spora ( opieram się na tych co miałam - pampersach i dadach). Moja Iza, która po urodzeniu ważyła 3990 i miała 57 cm spokojnie wchodziła w 2-5. Jak urodzisz dziecko z dużo mniejszą masą oraz długością to podejrzewam, że w tych 3-6 utopi się, bo moja obecnie ma w nich jeszcze luz, a na pewno waży obecnie ponad 4 kg.
Stary 2012-12-31, 11:24   #795
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochaniutkie

Dawno mnie nie było, ale jako postaowienie noworoczne obiecuje sobie częstsze zaglądanie na forum ! Mam nadzieję, że już wszystkie przeniesiemy się na odchowalnie i wszystkie Dziewczyny wrócą na forum. Zaglądam na fb, ale szybciej i łatwiej jest mi się tutaj odnaleźc

Gratuluje nowym mamusią i trzymam kciuki za te rodzące !!!

Pisałyście o pampersach. U nas poszło jakieś 6/7 paczek tych 1 premium care od 2-5 kg. Używamy je nadal. Zostało nam jeszcze półtora paczki i zaczniemy używac pampers newbaby 3-6 kg, bo dostaliśmy w prezencie. Zaznaczam, że moja córcia urodziła się 3300 i 60 cm i na początku pływała w tych pampkach, bo jest strasznie chudziutka. Ma maleńki brzuszek. Teraz waży ok. 4200 kg i te jedyneczki nadal są dobre.

Jak spędzacie Sylwestra ??? My siedzimy w trójkę , robię domową pizzę, koreczki z szynki i serka śmietankowego i sałatkę z ryżem i kurczaczkiem.. hehe.. to co karmiąca mama może zjesc
......................

Życzę Wam Kochane Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!!

................

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:07   #796
T'ai
Zakorzenienie

Hania ja tak samo, nadal tych 2-5kg używam
jeszcze jest luz
P dziś wziął te drugie ale chyba jeszcze za duże będą
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:21   #797
kia_mia
Zadomowienie

Dzieki za kciuki przezylam

Stary 2012-12-31, 12:26   #798
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
I co? Wróciłaś? Czy zalegasz gdzieś w rowie?
Ja też dosc szybko z domu wyszłam po cc, po 5 dniach do sklepu poszłam. nie ma sie co certolić ze sobą a teraz wrocilam z biedronki, ludzie poszaleli, kolejki do końca sklepu zapasy jak przed końcem swiata robia no i hektolitry alko, a ja nie mogę

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochaniutkie

Dawno mnie nie było, ale jako postaowienie noworoczne obiecuje sobie częstsze zaglądanie na forum ! Mam nadzieję, że już wszystkie przeniesiemy się na odchowalnie i wszystkie Dziewczyny wrócą na forum. Zaglądam na fb, ale szybciej i łatwiej jest mi się tutaj odnaleźc

Gratuluje nowym mamusią i trzymam kciuki za te rodzące !!!

Pisałyście o pampersach. U nas poszło jakieś 6/7 paczek tych 1 premium care od 2-5 kg. Używamy je nadal. Zostało nam jeszcze półtora paczki i zaczniemy używac pampers newbaby 3-6 kg, bo dostaliśmy w prezencie. Zaznaczam, że moja córcia urodziła się 3300 i 60 cm i na początku pływała w tych pampkach, bo jest strasznie chudziutka. Ma maleńki brzuszek. Teraz waży ok. 4200 kg i te jedyneczki nadal są dobre.

Jak spędzacie Sylwestra ??? My siedzimy w trójkę , robię domową pizzę, koreczki z szynki i serka śmietankowego i sałatkę z ryżem i kurczaczkiem.. hehe.. to co karmiąca mama może zjesc
......................

................

my tez w domku, mam nadzieje ze w czwórke chociaż znajac nasza rodzine to ktos moze nas nawiedzic
tez robie pizze ale z francuskiego, takie pizzzerinki, fetę można jesc?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:44   #799
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

......................

................
my we trójeczkę z butelką szampana do jedzenia nie wiem co ...... mam ochotę na panierowaną mozarellę tylko nie wiem czy można mozarelę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 12:53   #800
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Mojej nie zawsze sie odbija, a z ulewaniem roznie, miała dzien co po kazdym jedzeniu, a bywa ze w ogóle, i nawet jak jej sie odbije to potrafi ulac.
Moja kupala robi niemalże po kazdym jedzeniu i w trakcie, no duuuuuzo. Ale ostatnio jakby ciut moze mniej.
Co do pieluch. Ja widzę różnice dady a pampersy, dady moim zdaniem są duzo grubsze i mam wrazenie ze Iza ma odcisńiete ślady pozniej jakieś na udach. Ogólnie kupujemy premium, za kazdym razem na promocji i wychodzą taniej niz dady.
A ile paczek poszło..ma 3 tyg ważyła 3010. I poszło jedna 72, jedna 43, 3 paczki po 28 i teraz połowa 72, cały czas jedynki. Dzisiaj maz dokupil dwie paczki jeszcze premium. Sprawdziliśmy dwójkę i niby jest w miare, ale mam wrazenie ze mogłoby wypłynąć.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-12-31 o 12:55
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 12:54   #801
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
my we trójeczkę z butelką szampana do jedzenia nie wiem co ...... mam ochotę na panierowaną mozarellę tylko nie wiem czy można mozarelę?
mysle ze mozna a jak to sie robi? panieruje w bułce i smazy? tak jak ser zolty?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:03   #802
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
właśnie też jestem ciekawa... ; p

my sylwestra też spędzamy w domku w trójkę... no może moi rodzice do nas wpadną... co do jedzenia... hym nie wiadomo ; p coś trzeba pomyśleć i do sklepu lecieć ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:13   #803
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Mojej nie zawsze sie odbija, a z ulewaniem roznie, miała dzien co po kazdym jedzeniu, a bywa ze w ogóle, i nawet jak jej sie odbije to potrafi ulac.
Moja kupala robi niemalże po kazdym jedzeniu i w trakcie, no duuuuuzo. Ale ostatnio jakby ciut moze mniej.
Co do pieluch. Ja widzę różnice dady a pampersy, dady moim zdaniem są duzo grubsze i mam wrazenie ze Iza ma odcisńiete ślady pozniej jakieś na udach. Ogólnie kupujemy premium, za kazdym razem na promocji i wychodzą taniej niz dady.
A ile paczek poszło..ma 3 tyg ważyła 3010. I poszło jedna 72, jedna 43, 3 paczki po 28 i teraz połowa 72, cały czas jedynki. Dzisiaj maz dokupil dwie paczki jeszcze premium. Sprawdziliśmy dwójkę i niby jest w miare, ale mam wrazenie ze mogłoby wypłynąć.
Przyznam, że ja samej grubości nie porównywałam, bardziej miałam na myśli to jak często trzeba zmienić pieluchę, czy podrażnia pupę.

Jeśli chodzi o te ślady na udach ( nie wiem czy u Twojej Izy są takie same) to moja tak miała w Pampersach i położna stwierdziła, że czas zmienić rozmiar na większy. Także akurat w moim przypadku była to kwestia rozmiaru, a nie firmy. Choć może też być tak, że rozmiarówka pieluch jest różna tak jak w przypadku ubrań. Mówiła, że lepiej jak jest trochę luzu i coś czasem wypłynie niż jak są za ciasne, bo to zapobiega odparzeniom.
Stary 2012-12-31, 13:15   #804
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ha dobre pytanie wiesz co to jest w przepisach okrasy albo pascala na lidl.pl

Stary 2012-12-31, 13:15   #805
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Przydlugi opis ekspresowego porodu:
Wszystko zaczelo sie w piekny grudniowy czwartkowy wieczor, kiedy to
Jak ktos doczytal do końca i nie umarł z wycienczenia- wyśle dyplom i certyfikat pocztą
Idziemy spac ze Szkrabiną. Dobranoc ciocie!
poprosz e o certyfikat i dyplom
like a surgeon jest najlepsze

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Hej.
co za durne te bratowe masakra
olej je

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 13:16   #806
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Przyznam, że ja samej grubości nie porównywałam, bardziej miałam na myśli to jak często trzeba zmienić pieluchę, czy podrażnia pupę.

Jeśli chodzi o te ślady na udach ( nie wiem czy u Twojej Izy są takie same) to moja tak miała w Pampersach i położna stwierdziła, że czas zmienić rozmiar na większy. Także akurat w moim przypadku była to kwestia rozmiaru, a nie firmy. Choć może też być tak, że rozmiarówka pieluch jest różna tak jak w przypadku ubrań. Mówiła, że lepiej jak jest trochę luzu i coś czasem wypłynie niż jak są za ciasne, bo to zapobiega odparzeniom.
ciekawe czy wyłapię moment zmiany rozmiaru... hym... w sumie to niedługo chyba będe mogła przejść na większe skoro mamy już 4200.

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-31, 13:26   #807
Sola1
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kwestie tego co można jeść to ja kieruję się tą listą, która była na pierwszej stronie w poprzednich wątkach.
Ale nie jest tak, że jak coś jest przeciwwskazane to nie jem w ogóle - jak mam na coś ochotę to próbuję trochę i patrzę czy jest jakaś reakcja.
Unikam typowo wzdymających potraw oraz sera pleśniowego, a resztę testuję

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ciekawe czy wyłapię moment zmiany rozmiaru... hym... w sumie to niedługo chyba będe mogła przejść na większe skoro mamy już 4200.
Z tego co pamiętam to dobrze jest jak można włożyć palec między ciało a pieluchę. Zwracaj uwagę czy nie ma jakiś zaczerwienionych miejsc tam gdzie kończy się pampek
Stary 2012-12-31, 13:31   #808
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kwestie tego co można jeść to ja kieruję się tą listą, która była na pierwszej stronie w poprzednich wątkach.
Ale nie jest tak, że jak coś jest przeciwwskazane to nie jem w ogóle - jak mam na coś ochotę to próbuję trochę i patrzę czy jest jakaś reakcja.
Unikam typowo wzdymających potraw oraz sera pleśniowego, a resztę testuję

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Z tego co pamiętam to dobrze jest jak można włożyć palec między ciało a pieluchę. Zwracaj uwagę czy nie ma jakiś zaczerwienionych miejsc tam gdzie kończy się pampek
dzięki za radę, na razie nie zauważyłam by gdzieś mu się teraz ocierały, czyli jeszcze jedyneczki możemy nosić, ale następną pakę kupię chyba już te większe...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-31, 13:34   #809
judkama
Zakorzenienie

co do pampkow w szpitalu mialam 2-5 ale sie wbijlay w uda i szybko na 2 przeszlismy ale ile paczel zuzylismy to nie wiem i wole te zielone niz te premium care, bo czesto tamte przesikiwala i non stop ubranka okre miala i w kupce

zaraz skocze do biedry, ciekawe czy tlumy beda, bo w tej alkoholu nie ma mamy juz kupione party pop dla nas

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 14:16   #810
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej

ja nie mam wyrzutow co do dawania mm.nie uwazam ze to cos gorszeo, na moim mleku maly spadal z wagi a teraz rosnie wiec no to zalezy też jaki matka ma pokarm.ale co do przeciwcial sie zgadzam i dlatego chce dokarmiac nawet malymi kropelkami bo mi juz nic nie leci prawie ale ile sie da tyle bede.

my sylwestra spedzamy w trojke, o 6ej przychodza do nas znajomi ale na odzinke, dwie, zjamy obiad z nimi-kaczke ze śliwkami)ktora sie wlasnie piecze i pozniej juz w trojke

życze wszystkim , aby przyszły rok był ównie dobry lub lepszy od tego co był))

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

aha i co za bzdura z tym odbijaniem!!!mojemu sie czesto nie odbija i ok.nie przesadzajmy przeciez..jezuu jak slysze takie rzeczy to noz mi sie otwiera co za straszenie matki biednej
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości